نظر منتشر شده
۷۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 456339
آیت‌الله جوادی آملی: اقتصاد کشور با وجود بانکهای ربوی که در حال حاضر کمرشکن شده اند نمی تواند به سمت تولید و اشتغال برود
بخش اقتصادی الف، ۴ فروردین ۹۶
تاریخ انتشار : جمعه ۴ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۰۰
مرجع تقلید شیعیان گفت: برای بهبود وضعیت معیشتی مردم تولید و اشتغال ضروری است ولی مردم با بانک‌های ربوی که در حال حاضر کمرشکن شده‌اند نمی‌توانند به سمت تولید و اشتغال بروند.

به گزارش تسنیم از قم، آیت‌الله عبدالله جوادی آملی عصر امروز در دیدار با سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی، با اشاره به اهمیت توجه به نماز در جامعه اسلامی اظهار داشت: نماز ستون دین و اقامه آن واجب است، نماز  و مردم نیز زمانی که ستون نظام شدند  منتظرند عمل درست را در کشور ببینند.

وی بابیان اینکه تأثیرگذاری نماز مانند تسکین دردهاست، افزود: همان‌گونه که در قرآن آمده نماز نماد بازدارنده بوده و انسان را از فحشا و منکر نجات می‌دهد، همچنین مردم انقلاب کردند تا دین خدا برپا شود چراکه در گذشته توجه به قرآن و نماز در جامعه کمرنگ بود.

مرجع تقلید شیعیان با تأکید بر اینکه کشور ما در منطقه پرخطری واقع‌شده است، ادامه داد: برای بهبود وضعیت معیشتی مردم تولید و اشتغال ضروری است ولی مردم با بانک‌های ربوی که در حال حاضر کمرشکن شده‌اند نمی‌توانند به سمت تولید و اشتغال بروند.

وی مردم را ستون نظام دانست و گفت: در شرایطی که مردم ستون نظام هستند نباید انتظار داشت کسی که ستون فقراتش شکسته و جیبش خالی‌شده همچنان ستون باشد و تا زمانی که اقتصاد عمومی نشود مشکلات همچنان باقی خواهد بود.

استاد برجسته حوزه علمیه فضای مجازی را مدنظر قرار داد و ابراز کرد: هر جا اندیشه و فکر منتقل می‌شود فضای حقیقی است و فضای مجازی امروز در حال دور کردن مردم از فرهنگ خود است.
 
کلمات کلیدی : آیت الله جوادی آملی+بانکها+بانکهای ربوی+تولید+اشتغال
 
حسین گیاهی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۰۸:۱۶:۳۲
متاسفانه خیلی وقته دولتمردان و اهالی پول و ثروت برای نظرات ارزشمند علما و مراجع توجه نمیکنن . (4215687) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۰:۰۱:۳۶
بسیاری از بانک های کشور با همه سودی که از مردم می گیرند زیان پنهان دارند این نشان دهنده حیف میل زیلدی است که توسط مدیران بانکی صورت گرفته است خیلی جالب است بدانید با وجود زیان پنهان بانک ها مدیران بانک ها از محل سودهای ساختگی که در بیلان هایشان نسان می داده اند در چند سال گذشته پاداش های کلان تصویب تراز علاوه بر حقوق های نحومی ودیگر مزایا گرفته اند چه کسی و چه دستگاه نظارتی در این کشور نی خواهد به این فساددها رسیدگی کند (4215726) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۱:۳۹:۰۹
همه این نظراتی که در ادامه میخوانیم مدلول هستند
از علت واقغی بحثی در میان نیست
علت واقعی فقط خصوصی سازی بر مبنای انباشت سرمایه است که الان تمام حاکمیت اقتصادی کشور به دنبال ان است
نمیشود هم دم از خصوصی بازار و اصالت سود بزنیم و هم با سود دادن و گرفتن بانکها مخالف باشیم!!! (4215829) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۲۰:۰۵:۱۸
درست است
و بیشتر نهادهای فرا قانونی بدنبال ان هستن (4216341) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۱:۴۱:۵۲
نظام بانکی ما ورشکسته است و در حال دست و پا زدن برای نجات خود. دلیل پرداخت سودهای وحشتناک به سپرده ها و تسهیلات خیلی گران هم همین است.
اگر چاره اندیشیده نشود در چند سال آینده اقتصاد کشور کاملا ورشکسته می شود. (4215832) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۱:۴۸:۵۰
باید قبول کنیم صحبت علمای ما نوش دارو بعد از مرگ است . چرا زمانی که تمام نهادها بانک تاسیس کردند در این باره صحبتی نمی شد ؟ (4216863) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۰۹:۱۲:۲۵
متاسفانه در زمان بعد جنگ تا الان یک سری افراد که ظاهرا اسلامی و باطنا پول پرست و عقده ای و اهل زد و بند و رانت هستند در بدنه نظام نفوذ کردند و کشور را به خاک سیاه نشاندند.اینها بودند که باعث شدند خاوری ها و زنجانی ها و غندالی ها و جزایری ها و ... مثل سرطان در بدنه کشور نفوذ کنند و برای منافع شخصی خود، هرکاری را انجام دادند. این افراد هیچ گاه اهل تولید و اشتغال ملی نبودند. (4215700) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۱:۳۶:۵۳
میشه بفرمایید چه جوری نفوذ کردند؟؟؟؟؟
وقتی برای یک استخدام ساده 1000جور تحقیق و مصاحبه هست؟؟؟!!! (4215827) (alef-13)
 
سهراب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۲۰:۱۶:۳۵
پارتی داداش (4216356) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۲۱:۰۲:۵۳
اين وظيفه علما است كه با پژوهش علوم إسلامي رَآه و حل مناسب و جانشين آرائه دهند. بدون آرائه راهكار جانشين برداشتن همين بانكداري غير إسلامي ويران نمودن همين اقتصاد بيمار است و بيكاري را بيشتر مي كند (4216396) (alef-11)
 
Moldova, Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۰۹:۴۸:۵۳
پیشرفت نمی کنیم تا وقتی که تولید کننده خودش تویوتا سوار میشود..
پیشرفت نمی کنیم تا وقتی دولت نقش باری می کند و ناراحت نجومی بگیران است ولی قانون نجومی بگیر وضع می کند..
پیشرفت نمی کنیم تا وقتی بانکها دلال مسکن و دلار و سکه هستند تا تولید..
پیشرفت نمی کنیم تا وقتی مسولی را عزل کنیم برای همیشه و نه اینکه عزل کنیم برای پستی دیگر.. (4215717) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۱:۲۴:۱۰
پیشرفت نمیکنیم تا وقتی دولنمردان به جای پراید سوار بنز میشن به نیروی انتضامی به جای سمند سوار تویوتا بشه تولید کننده پول خودشه هرچی دوست داشته باشه سوار میشه (4215820) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۲۱:۰۴:۳۲
ولي توليد كننده اگر به توليد خودش اعتماد نداشته باشه چطور ممكن از من بخواد كه جنس او را بخرد (4216398) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۲:۰۳:۱۲
جناب آملی اول بفرمایند وقتی دولت کسری بودجه دارد و پول چاپ می کند ( عملا" یعنی وقتی شما خواب هستید ارزش اموالتان دارد هر لحظه کمتر می شود ) اسلامی است یا خیر ؟ (4216891) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۰۹:۵۱:۳۹
پس اگه دلیل اینه که البته هست چرا هیچ اقدامی نمیشه . نکنه از کره ماه باید کسی بیاد کاری بکنه؟ (4215721) (alef-11)
 
omid
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۰:۴۱:۴۸
کی اقدامی بکنه؟این خود ماییم که باید معامله با بانکها را تحریم یا تا حد ممکن محدود کنیم.
ضمن تشکر از مراجع اعظامی که در این باره موضع گرفتند ولی میرزای شیرازی باید باشد که با یک فتوی نهضت تحریم این اژدهای هفت سر را براه بیندازدوگرنه بزودی تر و خشک میسوزیم. (4215771) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۰:۵۱:۰۱
دوست عزیز در شهر اگر بخواهند مست گیرند همه را باید بگیرند. (4215780) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۱:۳۱:۴۸
اینو باید به رئیس قوه مجریه گفت. (4215824) (alef-13)
 
بدهکار بانکها
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۰:۰۹:۵۳
اخیرا مصوبه ای از مجلس که برای بهبود وضعیت اقتصادی بخشی از مردم که درگیر با سود بانکی هستند تصویب و به بانک مرکزی ارجاع شد.این مصوبه بخشودگی سود وامهای زیر ۱۰۰ میلیون تومانی به شرط تسویه حساب تا آخر اسفند ۹۵ بود.
از بین این همه قوانین فشار بانکی به مردم؛ این مصوبه به نفع وام دارها بود که به فراموشی سپرده شد و در مهلت مقرر هم اجرا نشد.
بانک مرکزی با وقت کشی این قانون را دور زد و بدون پاسخگویی به خانواده های ذینفع وام دار با سال ۹۵ خداحافظی کرد و به خواب رفت.
بدلیل نیاز مالی یومیه و فشار اقتصادی کمرشکن ؛ اکثر خانواده های ایرانی چندین وام با طی مراحلی سخت گرفته ایم که دیگر توان ادامه و پرداخت اقساط کلان آنها را نداریم. اندیشمندان اقتصادی باید فکری اساسی برای بهبود وضعیت معیشت مردم بکنند.
امروز؛ رندگی اکثر ما مسلمانان ایرانی آغشته به انواع آلودگی های مالی و ممنوعیت های شرعی اقتصادی از طریق بانکداری با وضعییت نامطلوب موجود شده است. (4215731) (alef-11)
 
محمد
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۰:۱۳:۴۸
نا کار امدي دولت موجب شده مشکلات بانکها هر روز بزرگتر بشه

اين دولت با افزايش نقدينگي 3 برابري و رکود يا رکورد جاني ثبت کرد

افزايش نقدينگي همراه با رونق و ساخت و ساز و ايجاد اشتغال خوب بود

ولي متاسفانه دولت فقط به خاطر ثبت تورم کذائي بخش توليد را را نابود کرد


اونهائي هم که خوشحال هستند از بابت رشد نکردن قيمت کالا هاي سرمايه اي

به هوش باشند اين شرايط فقط يک سراب هست بزودي دلار و مسکن رشد بيش از 100 درصد خواهد داشت

زياد به امار هاي دولت دلخوش نباشيد که همش براي کسب راي هست نه 1.5 ميليون مسکن خالي داريم و نه توليد


دولت اگر مرد بود بخش مواد غذائي را کنترل ميکرد که تورم بخش مواد غذائي بيش از 35 درصد است (4215734) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۰:۱۷:۳۹
تازمانی که سهامدار اصلی بانک ها دولت مردان باشن وضع همین طوره!!!! (4215737) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۰:۱۷:۴۹
باتوجه به اینکه بانک ها به سپرده گذاران کوتاه مدت تا 22 درصد سود روزشمار می دن کارفرما ها وقت استخدام نیرو احساس می کنن که کار خیر می کنن و صدقه می دن و کلی منت سر جوانان میذارن و هر روز باصدای بلند تکرار می کنن که اصلا کار نمی کردیم بهتر بود. (4215738) (alef-13)
 
محمدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۰:۲۹:۵۱
یکی از بانک های کشور که اکنون زیان پنهان دارد و ورشکسته است در چند سال گذشته با کنار گذاشتن سنت الهی قرض الحسنه وایجاد حسابی انحرافی بنام جاری کارت تمام منابعی را که قبلا در قرض الحسنه جمع می شد در این حساب جاری کارت جمع کرده که تعهد وام قرض الحسنه نداشت با این کار خودریشه سنت الهی قرض الحسنه را خشکاندند و هم اینک مسولان بانک مذکور به چرخ ککه گرفتار شدند (4215753) (alef-13)
 
omid
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۰:۳۲:۲۲
با تو همه ادیان و فرهنگ ومذهب گناه بوده و عامل بدبختی مردم ،کل جامعه یعنی چه ربا دهنده چه ربا گیرنده و چه کسانیکه ظاهرا جز این دو دسته نبودند ولی عضو اون جامعه بوندکه تو ایران با وجود این اختاپوس بانکهای ربوی ، کمتر کسی هست که که اسیر این معصیت بزرگ نشده باشد ،و تو قرآن مجید به بهترین نحو و با مفهوم کاملا روشن عاقبت چنین جامعه ای را روشن و واضح بیان کرده،وقتی در قرآن مجید
بصراحت کامل آمده که ربا جنگ باخداست و عاقبت جنگ با خدا هم مشخص است ولی کو صاحبان بصیرت که عبرت بگیرند.
البته توی دولت تدبیر و امید(بخوانید تزویر و ریا) دیگه این وضع به نهایت خودش رسیداگر بخش نامه کاملا رسمی بانک ها مرکزی در باره نحوه محاسبه وحسابداری سود و جریمه در سیستم بانکی (براحتی با یک جستجوی ساده در اینترنت پیدا میشود)رو نگاه کنید نه تنها اسیر ربه معمولی بلکه ربه مرکب و شاید مرکب در مرکب شده ایم پس وای بحال ما که عملا به جنگ با خدا رفته ایم که عاقبت این چنین جنگی کاملا مشخص است (4215755) (alef-13)
 
omid
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۰:۳۳:۱۲
بابا تو همه ادیان و فرهنگ ومذهب گناه بوده و عامل بدبختی مردم ،کل جامعه یعنی چه ربا دهنده چه ربا گیرنده و چه کسانیکه ظاهرا جز این دو دسته نبودند ولی عضو اون جامعه بوندکه تو ایران با وجود این اختاپوس بانکهای ربوی ، کمتر کسی هست که که اسیر این معصیت بزرگ نشده باشد ،و تو قرآن مجید به بهترین نحو و با مفهوم کاملا روشن عاقبت چنین جامعه ای را روشن و واضح بیان کرده،وقتی در قرآن مجید
بصراحت کامل آمده که ربا جنگ باخداست و عاقبت جنگ با خدا هم مشخص است ولی کو صاحبان بصیرت که عبرت بگیرند.
البته توی دولت ... دیگه این وضع به نهایت خودش رسیداگر بخش نامه کاملا رسمی بانک ها مرکزی در باره نحوه محاسبه وحسابداری سود و جریمه در سیستم بانکی (براحتی با یک جستجوی ساده در اینترنت پیدا میشود)رو نگاه کنید نه تنها اسیر ربه معمولی بلکه ربه مرکب و شاید مرکب در مرکب شده ایم پس وای بحال ما که عملا به جنگ با خدا رفته ایم که عاقبت این چنین جنگی کاملا مشخص است (4215756) (alef-11)
 
کاظمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۰:۳۶:۵۷
یک پیشنهاد سازمان صدا وسیما که این همه برنامه های بیخودی و وقت پر کن دارد وقتی برای تمامی مراجع بگذارد تا به صورت منظم وزمان بندی شده بتوانند با مردم سخن بگویند (4215764) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۶ ۰۸:۲۴:۱۴
این همه سخنرانی شیدیم به کجا رسیدیم . مگه کسی تلویزیون ایران رو نگاه میکنه . دولتمردانی که میبیی همه خبره هستن و از صد تا کانال گزینش گذشتن که وزیر و وکیل شدن . همه تا دلتون بخواد پای منابر نشستن و از علما کلی خاطره دارن ولی کو عمل به وعظ آقایان. خیلی دل خوشی داری. (4217980) (alef-13)
 
لانتوری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۰:۵۳:۳۷
ببخشید بانکهای ربوی را ما مردم عادی درست کردیم و اداره میکنیم؟ (4215783) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۱:۱۶:۵۴
مرجع عاليقدر:... فكر نمي كنيد مشكل با توصيه حل ناشدني است چرا كه از مجلس .. گرفته تا دستگاههاي اجرايي ...اگر موضوعي از نظر شرعي ايراد دارد چرا تصويب مي شود و چرا اجرا مي شود و چرا با وجود دستگاههاي نظارتي و قهرية اين اتفاق مي افتد؟ (4215811) (alef-11)
 
بنده دلسوز مملکت
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۱:۱۸:۱۸
شخصاً ارادت خاصی به آقای املی دارم و ان هم به دلیل بیشتر حرفهای ایشان عمیق و دلنشینه. ولی اخیراً ایشان در رابطه با بانکداری ربوی فرمایشاتی نمودند که بسیار جای تعجب است. اولاً آیا ایشان معنی لغوی بانک و بانکداری و یا تاریخچه آن را نمیدانند؟!!. در ثانی در عرض این 38 سال بعد از انقلاب آیا ایشان نمیتوانستند یک گروه طلبه را جمع و مدیریت کنند که در رابطه با بانکداری بدون ربا تحقیق کنند و طرحی و نظریه ای جامع و فراگیر و بی نقص ارائه بدهند که به عنوان راهکار برای بانکهای ما باشد؟!!!
تا چه وقت علمای ما منفعلانه عمل میکنند و تا کی میخواهند بنشینند و بدون ارائه راه حل فقط ایراد بگیرند؟!
بد نیست علما و مراجع تقلید ما بجای نصیحت محض و ایراد شرعی گرفتن(البته حق دارند) آستین بالا زده و قدری هم فکر کنند و راه حل پیشنهاد بدهند. (4215813) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۱:۲۲:۰۸
علمای محترم و مراجع بزرگوار باید به صورت منسجم تری به میدان بیایند وبا فتاوا ونظرات خود به اصلاح امور بپردازند نه اینکه اکنون که 36 سال از تخم کجی که بانک ها گذاشته اند انتقاد کنتد وباید صراحتا از مراکز قانون گذاری کشور اجرای حدود الهی را بخواهند امام خمینی در شرایط اختناق نقطه نظرات خود را به صراحت بیان می کردند (4215818) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۲۱:۰۷:۵۱
علماي محترم اول بايد جانشين عملي آرائه نمايند (4216404) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۱:۳۸:۱۶
چرا صدای دیگر علما در نمی اید
ربا جنگ با خداست
کشور رو نابود کرده یکی به داد این کشور برسه (4215828) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۸:۲۷:۳۶
برای اینکه هزاران میلیارد تومان وام از طریق رابطه گرفته اند و حالا میخواهند بعد از ده سال فقط اصل پول را برگردانند در حالیکه چند برابر استفاده کرده اند. این سر و صداها در مورد ربا در اصل حق است و مطابق شرع. ولی شک این هست که پشت سر آن رانت خواران بانکی باشند که میخواهند این وسط هزاران میلیارد تومان استفاده کنند. (4216266) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۱:۵۷:۳۲
اون موقع که ارزش پول مردم در بانکها یک سوم شد کجا تشریف داشتید ؟ تورم 49% و سود بانکی 15 % ؟بعد حالا بانکها ربوی شدن ؟ (4215843) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۲۰:۱۰:۲۸
استاد جوادی آملی چندین ساله که از نظام بانکی ربوی شکایت دارند (4216352) (alef-13)
 
سنایی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۲:۱۲:۴۰
فرمایش این مرجع عالیمقام شیعه درست است منتها سوال اینست که حضرت ایشان چرا حالا این نظر را ابراز میفرمایند چرا 8 -12 یا 30 سال پیش چنین دیدگاهی را نفرمودند؟ بانکها و شیوه کسب درآمد آنها که از بدو انقلاب تا کنون تغییری نکرده است. نکند خدای نکرده ایشان هم وارد جرگه احزاب و دستجات سیاسی شده اند. (4215857) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۸:۰۳:۱۴
در تایید فرمایش شما قانون بانکداری بدون ربا مربوط به اوایل دهه60 است که البته همان قانون در حال اجراست (4216240) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۲:۱۳:۱۱
بالاخره يكي حرف حق رو زد (4215858) (alef-13)
 
محمد احمدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۲:۲۷:۳۲
بر طبق اعلام رسمی فرمول سود بانکی»
نرخ تورم+نرخ کارمزد 3 تا 6 درصد است.
عملا نرخ بهره در بازار غیر رسمی وام، صدی 3 در ماه یعنی 36% در سال است.
در بازار مسکن، تبدیل رهن سالانه به اجاره ماهانه، هر یک میلیون تومان رهن سالانه به 30 هزار تومان ماهانه (در مجموع 360 هزار تومان ) است!

بانک ها نرخ کارمزد وام قرض الحسنه 4% می یگرند و متاسافنه همان طور که بارها خود رسانه ها داخلی اعلام کرده اند عمدتا خود کارمندان بانک ها می گیرند! حققو ثابت کارمندی و حاشیه امنی از بابت گرفتن انوام وام مثل قرض الحسنه کارمندان (بخصصو پرسنل رسمی و دائمی) دولتی و نهادهای عمومی همین چک کارمندان بویزه بانک، حکم پول نقد دارد!

در این بزارف که ده ها سال است، صدهزار میلیارد تومان پسرده گذاری به همین روش صورت گرفته، حالا باید چه کار کرد؟ اگر بگویند از از پس روش عوض شدهف یکهو مردم پولشان از بانک ها بگشند، کمر سیستم بانکی و متعاقبش اقتصاد کشور شکسته می شود!
چه دلیلی دارد، مردم سپرده بگذارند در بانک که مثلا سود ندهد؟!
وقتی حتی وام قرض الحسنه رانت دادر و خودتان می دانید انی وضع وضع مفسده را؟!

از طرفی سیستم بدون ربا، جوری که من متوجه شدم مشارکت در سمرایه گذاری است، یعنی بانک واسطه جمع اوری سرمایه و دادن به سمرایه گذار است، اگر کار سرمایه گذاری سودآور بود، سودش تقسیم می شود به اندازه سهم هر سرمیاه گذار و بانک هم کارمزدش بر میدارد! اگر زیان کرد، باید سرمایه گذار (سپرده گذارن) این زبان را بپذیرند! با این حساب، من چیزی یدگر یم بینم در سسیستم بانکی!
در کشورهای غیر اسلامی با سیسم آزاد اقتصادی، نرخ بهر اغلب زیر 5% است و گاه منفی! ااسا به کسی برای سپرده گذاری سود نمی دهند، در واقع بانک این پسرده ها نگه داری میکند و حتی پول کارمزد می یگرد! چون بانک پول مردم امانت داری تضمینی می کند (گاهی بیمه ها وسط ماجرا می شوند و بیمه می نند)! این داستان سپرده گذاری در بانک های غیر اسلامی اتس.
آن وام هاف از محل مشارکت سرمایه بانکها است که از محل سرمایه سهام دارن بانک ها تامنی می شود، این بانک ها در پروژه ها سرمایه گذاری می کنند و معملا سودی تک رقمی میگرند! اما از سرمیاه خودشان است و نه سپرده مردم عادی!

اما می شود این سیستم عوض کرد به تدریج، مثلا بگویند از فلان تاریخ دیگر هیچ گونه روش سپرده گذار یاز روزشمار تا بلند مدت صورت نمی یگرد، ولی بنابر اصل حقوقی عدم عطف بر سابق، سپرده گذاری قبلی تا پاین مدت قانونی شان معتبر است. این گون سیستم بانکی شوک نمی خورد و نابود نمی وشد. قرض الحسنه را هم واقعا به نیازمندان بدهند و نه کارمندان بانک و هرکه ضامن و وثیقه آن چنانی دارد! اصولا معلوم است این وام به ندرت به نیازمند واقعی می رسد! نیازمند واقعی اگر چنان ضامن و وثیقه داشت که دیگر نیاز به وام های چندرغاز نبود، وام درشت همان کارمندان میگرند که در رعض کمتر زا ده سال صاحب خانه و ماشین و زندگکی می شوند!!! اگر می خواهند این سیستم بماند. هر چند سوال است اگر ان جوایز اعلام نکننند چند درصد واقعا از مردم حاضر می شوند در این شبه بخت آزمایی مشارکت کنند!
این چیزی است که من سیستم مالی و بانکی ایران و دنیا می دانم. لطفا اگر اشتباه میکنم بگویید. (4215876) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۱:۵۷:۰۵
من دو ساله کارمند بانکم. تا حالا وامی ندیدم. یه چیزی شنیدین و فقط تکرارش می کنین. بعده سه سال وام مسکن ۴۵ میلیونی به چه دردم میخوره؟ با ۴۵ میلیون خونه هم نمی تونم اجاره کنم (4216874) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۲:۵۴:۲۰
احسنت حاج آقا.تا زیر ساخت درست نشه کاری نمیشه کرد.با مدل نمیشه رفت جلو.جالبه که بانکها سالها ساله این طور هستند و متاسفانه کسی چیزی نگفت!ولی باز خوبه ممنون (4215918) (alef-13)
 
روشن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۳:۰۷:۳۰
در دولت جناب احمدی نژاد بلایی سر این ملت آمد که دو جنگ در اندازه های جنگ ایران و عراق نمیاورد. یه گوشه اون ایناست
گوشت کیلویی 5500 تومن تحویل گرفت کیلویی 30 هزارتومن تحویل داد. یعنی حدود 5.5 برابر!
گاز مترمکعبی 10 تومن تحویل گرفت. مترمکعبی 72 تومن تحویل داد.
پراید 6 میلیون و هشتصد هزار تومن تحویل گرفت 20 میلیون تومن تحویل داد!
دلار 902 تومن تحویل گرفت. 3300 تومن تحویل داد.
گوشت مرغ 1400 تومن تحویل گرفت. بیشتر از 6000 تومن تحویل داد
سکه تمام بهار را صد هزار تومن تحویل گرفت. یک میلیون و دویست هزار تومن تحویل داد.
یک شانه تخم مرغ را 2700 تومن تحویل گرفت حدود 9500 تومن تحویل داد.
روغن مایع را 1760 تحویل گرفت 4900 تومن تحویل داد.
خدا ازش نگذره. خدا ازش نگذره. خدا ازش نگذره.
دولت روحانی مجبور به رکود شد. به خاطر کارهای غلط و پول بی پشتوانه ای که آقای خیر تو این ممکلت ریخت. به خاطر وام های 4 درصد و 7 درصد مسکن مهری که در مسکن سرمایه گذاری نشد. به خاطر ورق پاره ای که فقط توهمات ایشون ورق پاره دید.
من باز هم به روحانی رای میدم.
این عرضه را داشت که در این 4 سال گوشت 30000 هزار تومنی را 60000 تومن نکنه. این عرضه را داشت که شیر 2500 تومنی را 5000 تومن نکنه. این عرضه را داشت که برنج 9000 تومنی را 20000 تومن نکنه. چون خرابکاری های اون انسان از خدا بی خبر را جمع کنه. کسی که اینا رو نمیبینه بهتره کمی دوره اکابر ببینه. (4215944) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۵:۳۷:۰۱
اصلاح‌طلبان و معتدلین برای رسیدن به قدرت بلائی به سر کشور آوردند که جنگ هم چنین بلائی بر سر کشور نیاورد، و حالا شما راه خوبی برای در رفتن از پاسخ‌گوئی پیدا کرده‌اید. وقتی دوستان اصلاح‌طلبتان مشغول لابی کردن برای تحریم‌های بیشتر و کنار زدن دولت منتخب مردم بودند، دقیقاً کجا بودید؟
کی بود که سال 88 شعار می‌داد «اوباما اوباما یا با اونا یا با ما»؟ احیاناً سبزها نبودند؟
دشمن را امیدوار کردید و کشور را به تحریم‌های شدید کشاندید و الآن طلبکار هم هستید!
حالا بروید و برای آن از خدا بی‌خبر رأی جمع کنید، انشاء ا... که خدا از سر تقصیراتتان بگذرد... خدا از سر تقصیراتتان بگذرد... خدا از سر تقصیراتتان بگذرد... (4217258) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۳:۰۸:۵۳
چطور تورم 40% بود سود بانکی 15% بانکداری ربوی نبود ؟ (4215954) (alef-13)
 
مجيد
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۳:۱۴:۰۲
درد اصلي اقتصاد ايران همان است كه حضرت آيت اله جوادى آملي سالهاست تذكر ميدهند ، تا درد اصلي درمان نشود ، هرگز ،، توليد و اشتغال ،، راه به جايي نخواهد برد و شعارى بيش نيست (4215966) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۳:۱۹:۳۷
علما باید طرف حق را بگیرند. مثل حضرتعالی
خدا سایه شما را همیشه مستدام بدارد. (4215976) (alef-13)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۴:۱۸:۵۲
ضمن عرض تبریک سال نو به ایت الله جوادی آملی به نظرم مقامات عالی کشورباید در این مساله ورود .بانک کمر صنعت و آپارتمان ساز و مشاغل و مردم عادی را شکسته..خداوند این مرد مازندرانی را برای اسلام و مسلمین حفظ کند.. (4216034) (alef-13)
 
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۴:۴۱:۴۶
صحبت کردن راحته اگر راست میگن بیایند بک بانک بدون ربوی بزنن خود من اولین کسی هستم که پولم اونجا میگذارم (4216050) (alef-13)
 
العبد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۰۲:۰۲:۰۴
برو بانک قرض الحسنه مهر.
یک بانک تا حدود زیادی غیر ربوی هستند!
وام های شان ۴ درصدی می باشد(طبق اساس نامه ای که دارند نمی توانند بیشتر از ۴ درصد بگیرند ):
یک برابر موجودی ات ، بهت وام 4 درصدی می دهند( علاوه بر موجودیت ) و مدت زمان باز پرداخت آن هم ، 3.5 برابر مدت زمان سپرده گذاری ات می باشد( ظاهرا مبلغ سپرده گذاری و زمان باز پرداخت آن قابل تغییر و جای گزینی می باشد)

برای اطلاع دقیق تر و بیشتر به یک شعبه بانک مراجعه کن ! (4216596) (alef-13)
 
محمودلو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۴:۴۴:۲۵
ای علمای محترم با حرف زدن هیچ کاری پیش نمی رود برای چیزهای معمولی سریع تحصن می نمایید چرا برای ربا که دشمنی علنی با خدا و رسول است و نص قرآن کریم می باشد تا حالا تحصن نکرده اید.چرا مسئولین دولتی خدمتتان می رسند چرا به آنها گوشزد نمی کنید و اگر گوشزد می کنید و عمل نمی کنند چرا دفعات بعدی آنها را به بیتتان راه می دهید. قبول کنید شما در این مساله نیز مقصر هستید. (4216052) (alef-13)
 
راس راسکی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۵:۲۱:۳۷
تا زمانیکه مرتب اسکناس چاپ میکنند و ارزش پول را کم کمتر میکنند ملت نمیتواند برای زندگی خود برنامه ریزی کند تولید صورت نمی گیرد مجتهدین بایدهمه جوانب بز زسی کنند بعد فتوا بدهند نمی توان ارزش پول ملی را سالی 20تا 200 در صد کم کرد ویگوییم کار بانکها ربوی است سرمایه مردم در بانکها طلا و نقره نیست یک مشت اسکناس کاغذی است که هر زوز ارزش آن کم میشود (4216090) (alef-13)
 
محمداحمدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۸:۰۴:۴۰
این مشکل راه حل دارد- لاقل موقتا- و آن چاپ "زرچک" است و البته "سیم چک" که معادل دینار طلا ودرهم نقره اسلامی است. مثلا یک زر چک معادل یگ گرم طلا (عابرش استاندادر مناسی/ شادی 24 یا 18 این کارشناسان تصممی بگیرند)، سیم چک می تواند معادل یک صدم یک زر چک بادش، ان وقت مردم یک اسکناس واقعا معادل طلا و نقره دارند، بانک مرکزی لازم نیست سکه طلا ضرب کند که چه بسا طلای کشو راقچاق شود! می توان صاحب زرچک تا یک سال صبر کند و بعد معادل طلا و نقره اش بگیرد به صورت شمشف یا معادل ک و سیم چک معادل فلان مقدار طلای ا نقرهف تورم های بی منطق کشور یمثل ایارن ارزش دارایی افراد ازبین نمی برد! د رنتیجه دیگر توجیه تورم برای نزول هم نیست! چون ارزش واقعی اسکناس زرچک طلایی است که کالایی جهانی است و هرگز باریالی/تومانی... کلا چون تضمنی شده است ارزش اسکناس زرچک (4216242) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۰۰:۲۸:۱۲
جناب اقای احمدی
لطفا در باب فرق بین مفهوم پول و اعتبار کمی تحقیق کنید (4216544) (alef-13)
 
محمد احمدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۰ ۱۹:۲۲:۱۲
پول، از زمانی مردم خواستند تهاتر کالا به کلا کاهش یابد و مبادلات تجاری اسن شود پول اختراع شد و مشخصا ضرب اولین سکه های طلا و نقره در تاریخ، کالایی ارزشمند و کمیاب و بادوام و با رازش نسبتا ثابت و با نوسان کم بوده که با مقادیر کم جابجا شده و قبلیت تبدیل عین امثل به کالاای دیگر باشد/
اما الان اسکانس و سکه های کم ارزشی و بدون پشتوانه که دائما نرخ تورم دو رقمی هر سالا از رازش انها میکگاهد اقلیت و ماهیت واقعی پول را ازبین بده است و رو راتس بگویم شده ابزار کلاه بردرای دولت ها از مردم! چون تکه های کاغذ رنگی کم ارزشی هر سالا بی ارزش تر می شود به جای کلای واقعی ارزشمن مثل طلا و نقره به مردم می اندازند1
الف را نمی دانم چاپ میکند یا نه/ ولی من خوب میدانم فرق اعتبار و پول چیست/ هر ادم معمولی هم میداند و نیاز به دکترای اقتاصد نیست داشتن این یچزها/ (4223919) (alef-13)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۶:۳۰:۲۷
در خارج از کشور، بانکها بابت تمام خدمات خود مبلغ جزئی بعنوان کارمزد از مشتریان میگیرند.
بانک باید سودده باشد تا بتواند به سپرده مردم سود بدهد. تنها راه اینست که بانکها بابت تمام خدمات بانکی حتی تحویل پول نقد از باجه یا خودپرداز مبلغ بسیار کمی به عنوان کارمزد خود بردارند که با توجه به حجم نقل و انتقالات عادی و اینترنتی روزانه و سالانه و همینطور خدمات غیرپولی بانکها پول بسیار هنگفتی خواهد شد. در اینصورت بانک یک بنگاه اقتصادی سودده خواهد بود . در اینصورت میتواند حتی وامی را که به تولید کننده میدهد با سودی کمتر از سود سپرده تعیین کند و به این ترتیب هم به تولید کننده هم کمک کرده باشد و هم با دادن سود سپرده مناسب به سپرده گذاران خرد، مرهمی بر فقر آنها باشد. بعبارت دیگر با سودده کرده خدمات بانکها و بستن راههای گریز افراد سودجو، نیازی به کاهش سود سپرده سپرده گذاران بینوا نیست. با کاهش نرخ سود تسهیلات و وام به تولید کننده، تولیدکنندگان ما هم از جا برخواهند خواست و تولیدشان مقرون بصرفه خواهد بود.

البته تولید کننده واقعی نه آنکه پول را بجای تولید در راه دلالی می اندازد.

ادغام بانکها و کاهش هزینه های بانکی هم چاره ساز است.

حسابرسی دقیق بر عملکرد بانکها و جلوگیری از حسابسازی و خلق سود هم باید با جدیت دنبال شود.
متاسفانه این انتخاباتهای هرساله به آفتی برای کشور تبدیل شده اند چون هیچ دولت یا مجلسی از ترس رای مردم جرات ندارد طرحهای فاجعه باری مثل هدفمندی یارانه ها یا اصلاح نظام بانکی را با جدیت اجرا کند. (4216149) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۶:۳۶:۵۸
جناب آقای آیت الله شما میدانید که بسیاری از بانک ها متعلق به نهاد های حکومتی و نظامی است؟ مشکل از جای دیگری است، همان نهاد های که مالیات نمیدهند ولی کارمند ساده باید مالیات بدهد، همان نهادهایی که به هیچ کجا پاسخگو نیستند، همان نهاد هایی که به موازات دستگاه های اجرایی فعالیت اقتصادی میکنند، و تا گردانندگان آن نهاد ها نخواهند این ربا خواری که سهل است بلکه بسیاری معضلات دیگر نیز حل نمیشود. خواهشمندیم مشکل را ریشه ای حل کنید (4216156) (alef-13)
 
رضا
United States
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۷:۴۳:۴۸
گناه رباخواری در اسلام بسیار بزرگتر از بی حجابی است ولی متاسفانه در کشور ما بر عکس عمل میشود. (4216216) (alef-13)
 
ممدخان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۷:۴۴:۰۱
موفقیت اقتصاد مقاومتی در گرو انقلاب بانکداری است . ربا خواری بانک ها را این مرچع عالیمقام بارها تذکر داده اند و لی گوش ربا خواران از ربا کر و یا ثقل سامعه گرفته اند .
در واقع پارادوکس ربا خواری اسلامی ریشه در افکار ریاکاران اسلامی دارد که نسبت به بیانات شامخ و ارزشمند مراجع عالی مقام وقعی نمی گذارند ! (4216217) (alef-13)
 
و
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۷:۵۶:۳۶
بااینکه مفهوم کامنت اول همان مفهوم کامنت دوم است ولی کسی بهش رای نداده و گمان کرده اند که طرف از روی هوس خواسته چیزی بنویسد درحالی که ایشان از زاویه دید خود و با ادبیات خودش همان موضوع نفر اول را نوشته و گمان می کنم که حرف اکثریت جامعه همین است
که :
1- کل سیستم اقتصادی ما بخاطر غیر اسلامی و غیر انسانی بودن ناقص و فلج و ناکار آمد و غیر مثمر است
2- تا کشور و پستها و منصبها توسط دنیا طلبان غیر مومن و بی وجدان تعقیب و غصب شود که می شود چیزی در ایران درست نخواهد شد
3- عدالت محوری و کاربلد بودن اگر محور اصلی حکومت ما نشود چیزی در واقع تغییر نکرده و ما بهتر از رژیم شاهنشاهی نشده ایم آیا عدالت محوری در عمل و رفتار مسئولین اجرائی کشور دیده می شود ؟ تخصص و تجربه چی ؟خیر
ضعف شدید شورای محترم نگهبان در تائیدهایی بی مورد و نا حق از همه بیشتر بوده که کارمان به اینجا کشیده شده است
4- پس مسئولین الکی و غیر واقع اظهار امیدو اری نکنند و ما را نفریبند بلکه اگر حقیقتا طالب بهبود اوضاع هستند اول خودشان کمر همت ببندند و به مردم فقط نهیب نزنند چون این مردم خیلی وقت هست که همیشه آماده اند بهتر است مسئولین عالی کشور عاجلا در پی اسلامی وعادلانه کردن همه امور کشور باشند ازجمله اقتصاد کشور و فقط پخش صدا اذان و قرآن را به عنوان اسلامی بودن کشور معرفی نکنند که مایه خجلت ما فرصت تاخت تاز دشمن و موفقیتش شود (4216232) (alef-13)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۸:۳۳:۲۲
تمام بدبختی مملکت ما از بانکهاست درشهر ما که شهر کوچکی است بانکها به فاصله 20متری از هم سر در اورده اند وبا دادن اجاره های نجومی به صاحبان ملک ها عملا زندگی را برای سایر کسبه مستاجر تلخ کرده اندوانها هم باید پول این اجاره را از این مردم بدبخت در بیاورند (4216275) (alef-13)
 
اکبر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۱۸:۵۴:۲۱
با سلام. تایید نظرات دوستان .من فقط یک مطلب میگویم که متاسفانه هیچکدام نگفتید، من 68 سال سن دارم. در سال 1354 که من در جنوب کشورمشغول کار شدم حقوقم 3000 تومان بود. یک خانه سه خوابه در اهواز برای خودم و خانواده جمعا 10 نفر کرایه کردم 250 تومان.یعنی یک دهم حقوقم. آیا با حالا قابل مقایسه است. پس تورم عامل اصلی است. در پایان از مسئولین می پرسم. در سال 1354 جند میلیادر در تهران بود. و حالا چند نفر است. باید دنبال ندانم کاری رفت.آرزو دارم هر چه زودتر کشورم این مشکل حل کند . من به کشورم افتخار میکنم. ایرانی هستم. (4216286) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۴ ۲۲:۲۷:۳۴
ارادتمند حاج آقا آملی

در برنامه 22:30 گفتگوی خبری
یکی از آقایان بانک مرکزی بود که میگفت ما کاری به دین و... نداریم
فقط بخش نامه ها رو که ابلاغ شده رو اجرا میکنیم
سوال ؟ مگه حکومت و دولت ما دینی نیست؟ چطور این ابلاغیه ها بر اساس اسلام پیاده نمیشن؟

در غرب سود بانکی دو درصده و بیشتر نیست چرا؟ نه اینکه دین میگه حرامه و ...
اونها میگنذ این وامی که میدیم طرف ایجاد کار کنه ، مگه چقد سود داره برای کارآفرین که بخواد 30 درصد هم سود به ما بده؟!( متوجه منظورم شدین؟)
=========

ولی یه سوال هم پیش میاد
میگن یه بانک 5 میلیون وام میده و بعد از 4 سال 8 میلیون میگیره و این رباست، منم قبول دارم رباست. اما خداوکیلی کی میاد (خودشما) به کسی پول قرض بدی بعد از 5 سال بیای همان 5 میلیون پس بگیری؟
در واقع این 5 میلیون تومان در 4 سال دیگه ارزشش معادل 8 میلیون است.(زمانی 5 میلیون رو 4 سال دیگه 5 میلیون پس میدیم که تورم نباشه و ارزش پول کم نشه) (4216464) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۰۶:۴۴:۱۶
وای بر نظام بانکی کشور. درود بر آیت الله جوادی آملی. فکر کنم در نهایت باید کفن پوش شیم تا این بساط طاغوتی ( بانک های ربوی ) جمع بشه (4216649) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۰۹:۰۳:۴۶
سود وام یه مشکل هست ولی مصرف وام یه مشکل دیگه

تا زمانی که وتم مسنن را میدیم خودرو وام خودرو را میدیم لوازم منزل وامل لوازم منزل را خرج تعمیر مسکن میکنیم وام ایجاد شغل را صرف خرید طلا و ارز میکنیم و ....... این وضع درست بشو نیست (4216685) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۰۹:۳۶:۳۸
کار بانک ذاتا بهره دادن و بهره گرفتن است. بنابراین بانک غیر ربوی مفهومی ندارد و یا به عبارت دیگر بانک نیست. (4216705) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۰:۵۰:۲۸
سلام توجه به نکات زیر مهم است:1-سود بانکی باید متناسب با تورم باشد و فاصله زیاد مثبت یا منفی از تورم مشکل آفرین است2-پول هم مثل سایر کالا ها نظام عرضه و تقاضا دارد و این سیستم نرخ سود را تعیین میکند3-اگر نرخ سود نامتناسب است چرا تقاضای وام 3برابر منابع بانکی است4-انتقاد کنندگان از بالا بودن نرخ سود که اغلب دریافت کنندگان تسهیلات هستند موقع پس انداز دنبال بالاترین نرخ سود هستند5-مشکل مطالبات سوخت شده و مشکوک الوصول بعبارتی وامهای بی بازگشت حل شود مشکلات دیگر نیز حل میشود و....... (4216779) (alef-13)
 
مسلمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۱:۰۲:۳۸
بهتر است بین ربا و جفظ درصدی از ارزش پول ملی که دایما در حال تنرل است تفاوت قایل شویم و در رساله های عملیه و در باب معاملات و در ذیل تعریف ربا (زیاده) سازو کار حفظ ارزش پول و یا سرمایه مردم هم تعریف بشود. یا با روش های درست مدیریت اقتصادی ارزش پول ملی جفظ شود. که اگر نشود ( که فعلا نشده و از زمان انقلاب تا کنون ارزش برابری پول ما به نسبت شاخص های جهانی اقتصاد مثلا دلار 558 برابر کاهش یافته، یعنی 68 ریال به 38000 ریال) یا سرمایه ها در کشور به تولید نمی رسند و تولید مقرون به صرفه نمی شود و یا این که سرمایه ها به خارج می روند و در آنجا به نفع بیگانگتم به کار می افتند. کافیست این حفظ ارزش پول و رعایت موازین اقتصاد اسلامی را در کشور های دیگر نه الزاما اسلامی بررسی کنید و ببینید کشور هایی که حتی در قبال سپرده های مردم کارمزد می گیرند سرمایه ها به غیر از تولید داخلی به کجا می رود؟ حفظ ارزش پول ملی یعنی امنیت اقتصادر و امنیت اقتصادی یعنی سرمایه گذاری و سرمایه گذاری یعنی اشتغال و اشتغال یعنی تولید. برای رسیدن بهاین روند برنامه ریزی کنید تا از این گرفتاری های شبهه ناک رها شویم و به تولید و اشتغال بپردازیم. (4216800) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۱:۰۷:۲۲
علمای عظام به جای این گونه سخنان لطفا دست به کار شوند و یک بانک با همان تعریف خودشان و به صورت پاک و اسلامی تاسیس نمایند و از مردم بخواهند بیایند سپرده گذاری کنند. (4216806) (alef-13)
 
حمید
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۱:۵۲:۱۰
وقتی پول بان بعنوان یکی از منابع دولت محسوب و دولت از آن برای پیشبرد مقاصد خود استفاده می‌کند نمی‌توان نظام بانکی رابابقیه دنیا معاینه کرد (4216869) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۲:۲۵:۴۷
بدون ارائه راهکاری که برای همه اوکی باشه حمله یکطرفه به بانکها فکر نمیکنم کار درست و کارشناسانه ای باشه . مریضی که میلنگه گاهی دکتر میگه عمل جراحی به صلاح نیست با همین بساز چون بدتر میشه. (4216930) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۴:۰۹:۴۳
سود نباشه که کسی پول تو بانک نمیزاره،بانکم ورشکسته و تو کشور قحطی وام و گرانی دلار و سکه میشه (4217116) (alef-11)
 
زینب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۵:۱۸:۵۴
چرا هیچ کدام از علما در باره اختلاس های کهکشانی که از بیت المال میشود و مردم را به خاک سیاه نشانده نظر نمیدهد یا از بخشش های نجومی که از اموال متعلق به مردم هزینه میشود حرفی نمیزند؟حالا اگر کسی که مقداری بهره بانکی مال حلال خودش را میگیرد ربا خوار است پس آنهایی که بیت المال را میدزدند و میخورند چه نامی دارند؟ (4217221) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۵:۲۲:۰۶
حرف دوستانی که میگن تورم یه عامل مهم در این نرخ سود بانکهاست درست است یعنی بخشی از این ربا همان تورم است اما با یک نگاه کلان و تمدنی به اقتصاد می توان اثبات کرد که اصولا همین تورم، ربوی است....... (4217229) (alef-13)
 
کارمند بانک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۶ ۰۰:۳۷:۵۵
حضرت آقا به والا من خودم مشتری بانک سراغ دارم 5سال پیش 10میلیون وام گرفته رفته ترکیه کصاف بازی و برگشته یک ریال قسط پرداخت نکرده حالا در مورد سود و جریمه گرفتن بانکها با شما حضرات هم سخن و همنظر شده ، البته هفته پیش آمد از بخشنامه کریمانه دولت استفاده کرد و فقط اصل 10میلیون را داد و تسویه کرد.
راه کار عملی که نه سیخ بسوزه و نه کباب ارایه بدهید نه فقط انتقاد که افراد اینچنین فرصت طلب هم به مقصود خود نرسند. (4217802) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۶ ۰۸:۱۹:۴۲
علما مدتهاست که مردم رو فراموش کردن.
و ظاهرا یادشون رفته که امام علی فرمودند فقر از دری وارد شود ایمان از در دیگر خارج میشود.
نمیشه به همه گفت خوددار باشین و براتون مهم نباشه دیگری چی میپوشه کجا کار میکنه چی شوار میشه در کدام برج زندگی میکنه. و شما همچنان نماز یادتون نره. (4217977) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.