نظر منتشر شده
۱۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 456131
طبیب نیا به رهبر انقلاب نامه نوشت/عملکرد سال قبل امیدوارکننده بود
بخش اقتصادی الف، 2 فروردین 96
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۲۸
وزیر اقتصاد در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب تاکید کرد که بیانات ایشان و نامگذاری سال ۹۶ که رشد تولید داخل و اشتغال جوانان را به مطالبه عمومی تبدیل می‌کند، در نیل به این اهداف تعیین‌کننده و کارساز خواهد بود.

متن نامه علی طیب‌نیا وزیر اقتصاد به رهبر معظم انقلاب به شرح ذیل است:

بسم‌ الله الرحمن الرحیم
 
محضر مبارک رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله خامنه‌ای (دام عزه)
 
با سلام و تحیات
 

تقارن زاد روز فرخنده دخت نبی اکرم، حضرت فاطمه زهرا (س) با آغاز سال 1396 و عید نوروز را نشانه ای مبارک دانسته و به مردم شریف ایران و حضرتعالی تبریک و تهنیت عرض می‌کنم. نام‌گذاری سال 1396 به نام "سال اقتصاد مقاومتی؛ تولید – اشتغال"، پس از محور بودن "اقتصاد" در غالب نام‌گذاری‌های چند سال اخیر، نشان‌دهنده اهمیت و اولویت اساسی حل و فصل مشکلات اقتصادی بر مبنای یک نقشه راه بلندمدت، یعنی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است.

در سال گذشته، بر مبنای رهنمودهای حضرتعالی، دولت توانست با همکاری کلیه ارکان نظام جمهوری اسلامی و  مشارکت مردم، گام‌‌های بلندی برای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بردارد.

 رشد کم‌نظیر تولید ناخالص داخلی، یک‌رقمی‌شدن تورم، تأمین کلیه نیازهای وارداتی کشور از محل درآمدهای ارزی حاصل از صادرات غیرنفتی و تداوم تراز مثبت تجاری غیرنفتی کشور، استمرار روند کاهش وابستگی بودجه دولت به نفت، بهره‌برداری از سامانه جامع گمرکی، تکمیل طرح جامع مالیاتی، گسترش و تعمیق بازار سرمایه و افزایش اتکای تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی به این بازار، افزایش بهره‌برداری از میادین مشترک هیدروکربوری، ارتقاء امنیت غذایی با اتکای بیشتر بر تولید محصولات کشاورزی داخلی، از جمله اقدامات مهمی بود که در سال 1395 در چارچوب برنامه‌های مصوب برای اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به ثمر نشست.

 عملکرد سال گذشته در این حوزه بسیار امیدوارکننده و قابل توجه بوده گرچه عقب‌ماندگی‌ها در برخی حوزه ها به گونه ای است که تا برآورده شدن انتظارات مردم هنوز فاصله زیادی داریم.

سال 1396، سال شروع برنامه ششم توسعه است که برشی پنج‌ساله‌ از برنامه بلندمدت کشور برای تحقق پیشرفت اقتصادی و عدالت اجتماعی محسوب می شود. هدف اصلی این برنامه در سطح کلان، رشد تولید داخلی و اشتغال جوانان کشور در چارچوب سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است. تبدیل این هدف به یک مطالبه عمومی از سوی حضرتعالی و تأکید بر مسئولیت تمامی ارکان نظام و نیز مشارکت مردم برای تحقق آن، راهبردی تعیین‌کننده و کارساز، به‌ویژه، در این مقطع زمانی خاص خواهد بود.

در مجموعه دولت و به ویژه وزارت امور اقتصادی و دارایی برای رفع دغدغه جدی حضرتعالی در موضوع مبارزه با قاچاق و فراتر از آن تعمیق شفاف‌سازی در اقتصاد کشور اقدامات زیربنایی موثری آغاز و در حوزه هایی چون گمرک، مالیات‌ستانی عادلانه و مبارزه با پولشویی، گام‌های مهمی برداشته شده اما قطعا هنوز با وضع مطلوب فاصله داریم. یکی از مهمترین اقدامات، تجهیز گمرکات کشور به سیستم‌ها و دستگاه‌های پیشرفته بازرسی و نظارت فنی است. هر چند طی سال‌های اخیر اقدامات خوبی در این زمینه آغاز و اجرایی شده، لیکن امید داریم در سال پیش رو، پس از رهنمود حضرتعالی با همکاری همدلانه همه ارکان نظام بتوانیم شاهد تحولی اساسی در این زمینه باشیم.

همچنین، تاکیدات حضرتعالی در دو مقوله تامین امنیت سرمایه گذاری و سرمایه گذاران در کشور و نیز تحقق کامل اهداف تعیین شده برای اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی با رویکرد بهبود محیط کسب و کار در ایران، بسیار دلگرم کننده و راهگشا بوده و هست.

در پیش‌بودن انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در ابتدای سال، فرصت بی‌نظیری است تا گفتمان تولید ملی و اشتغال به‌عنوان یک مطالبه ملی، در قالب برنامه‌های نامزدهای انتخاباتی تجلی یافته و انتخابات به عرصه ای برای رقابت در جهت تحقق این مهم تبدیل گردد.

خوشبختانه با اهتمام ریاست محترم جمهور، راهبری ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و تلاش مشترک در بخش های مختلف دولتی و خصوصی و تعاونی؛ دستاوردها و تجربه ارزنده‌‌ای در اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به دست آمده که می توان با اتکاء به آن،  اعتماد به وعده الهی و تحت رهنمودهای روشنگرانه حضرتعالی در سالی که به نام « اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» مزین گردید، مسیر  پیشرفت ایران اسلامی را با قوت ادامه داده و آینده ای روشن تر را به مردم عزیز کشورمان وعده دهیم.

در پایان از درگاه ایزد منان برای معظم له سلامتی و طول عمر و دوام توفیقات را مسئلت می نمایم.
 

                                                                                                                                              علی طیب نیا
                                                                                                                                                     وزیر امور اقتصادی و دارایی
 
کلمات کلیدی : رهبر انقلاب+حرم امام رضا+نامه وزیر اقتصاد
 
Japan
۱۳۹۶-۰۱-۰۲ ۲۰:۰۸:۱۳
ضعیف ترزین وزیر کابینه به رهبری نامه نوشته که چی بشه؟در سایه سیاستهای ایشان اقتصاد کشور به این روز افتاده که رهبری ناچار شده دوسال پی درپی را سال اقتصاد مقاومتی بنامد و در هر سخنرانی از وضعیت اقتصادی مردم ابراز نگرانی کند آنموقع ایشان نامه نوشته و ابراز امیدواری کرده که سال 96 این سیاستهارو حتما پی میگیره؟سالی که دیگه انتخاباته و دیگه معلوم نیست این دولت رای بیاره؟پس توی این چهارسال ایشان چکار میکرد؟چرا یکی از ایشان سوال نمیکنه که چکار کاردی که کشور اینگونه اقتصادش قفل شده؟چرا یک نفر از ایشان سوال نمیکنه که خوشبین ترین انسانها هم فکر نمیکردند کسی بتواند اقتصاد کشور را بعد از توافق به این روز بیندازه ایشان چگونه توانست همچین هنرنمایی بکنه؟حتی اگر برفرض مردم برای ادامه کار این دولت به این دولت به جناب روحانی رای دهند اولین شخصی که باید برکنار بشه تا بشه به رفع دغدغه های مقام رهبری و بهبود اوضاع اقتصادی امیدوار بود ایشان هست..به عمل کاربرآید به سخندانی نیست (4214234) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۲ ۲۰:۲۵:۱۳
وزیر باسواد ایران - روحانی (4214249) (alef-11)
 
مشکین نقاب
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۰۳ ۱۰:۰۶:۰۹
همین این وزیر نبود که با دوتای دیگه نامه زد به روحانی و گفت با رکود مواجه خواهیم شد؟ (4214710) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۲ ۲۰:۳۱:۳۱
جیب مردم با وزیر اقتصاد حرف میزند ؟ (4214252) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۲ ۲۱:۳۵:۳۳
با سلام و عرض تبریک به مناسبت سال نو

ما که نباید چیزی را مطالبه کنیم...! شما دولتمردان باید لطف کنید به فکر مردمی باشید که شما را انتخاب می کنند. آقای طیب نیا، شما دارای رتبه 1 رشته اقتصاد در سه کنکور مقاطع تحصیلی خود بدون استفاده از سهمیه خاصی هستید و در دانشگاه تهران درس آموختید و چند سالی است که در آنجا نیز مشغول به تدریس هستید. آقای ظریف و تیم ایشان به پشتیبانی رهبری کوشیدند تا مذاکرات به نقطه ی عطفی برسد و حال آن که از آنجا که اعتقاد دارم متهم کردن خودی ها برای به ثمر رساندن برجام رفتار نامطلوبی است، به شما چند پیشنهاد می دهم که امیدوارم حتما عملی شوند:
1- استفاده از سیاست عرضه ی پولی
2- استفاده از دانش آینده پژوهی در اداره ی اقتصاد کشور با استفاده از فنون سناریوسازی
3- حذف انواع مالیات غیر از مالیات بر ارزش افزوده و تعیین نرخ مالیات بر ارزش افزوده متناسب با موقعیت استان ها از نظر رکود، رونق، رشد و بحران.
4- تعیین کف و سقف قیمت های انواع کالاها و خدمات برای ایجاد رقابت سالم و ابلاغ آن به اصناف بر اساس پیش بینی های ارزش زمانی نرخ قیمت ارزها و ریال.
5- تصفیه حساب دولت با بانک ها به منظور مقابله با تورم
6- استفاده از انتشار اوراق قرضه مشارکتی برای سرمایه گذاری در طرح های کلان
7- تخصیص بهینه درآمدهای نفت و گاز برای خرید هواپیما و امور عمرانی و اداری
8- فعال تر کردن دستگاه نظارتی وزارت اقتصاد بر مصارف بودجه
9- تهیه ی لایحه ای برای سازمان هایی که حسابرسی از طرف قوه مجریه و قوه مقننه نمی شوند و از بودجه ی کشور استفاده می کنند.
10- انجام کمک های بلاعوض به واحدهای تولیدی برای اشتغال زایی، افزایش سطح کیفیت محصولات و به روز کردن فناوری ها برای دستیابی به مزیت رقابتی و صادرات آن ها
...

موفق و شاد باشید
آرش احمدی اصفهانی (4214308) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۲ ۲۱:۵۷:۵۰
اولين قدم نظام براي بهبود اوضاع كل كشور مبارزه قاطع و كامل با مفاسد اقتصادى و تابعيتهاى
دوگانه و خروج ارز و ثروت كشور ناشى از اين تابعيتها ، مبارزه با ثروتهاى باد آورده ميباشد. (4214335) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۲ ۲۱:۵۹:۱۰
شما جناب وزیر مشخص فرمایید چگونه تعدادی از مدیران بانکی در این چند سال زیان بانک خود را مخفی میکرده واز محل ایجاد سود های موهومی و کاغذی در این چند سال علاوه برحقوق های انچنانی پاداش های بسیار سنگینی نیز از محل در واقع زیان ها گرفته اند لطفا نسبت به پیگیری موضوع اقدام واین پول های یامفت را از حضرات مدیران بانکی باز ستانید (4214336) (alef-11)
 
مصطفي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۲ ۲۳:۴۸:۲۴
همه مثل شما ميدانند محقق شدن اقتصاد مقاومتي با دادن سود سپرده ٢١٪ امكان پذير نيست

ايمان دارم

، اگر دولت تدبير و اميد نبود و دولت قبل تداوم ميداشت ، امروز ميبايست هموزن خريد هر كالا ، اسكناس روي ترازو ميذاشتيم

اتفاقا روي صحبت من كلي ست

بله افزايش توليد و اشتغال و فرآهم كردن رفاه و ثروت عمومي حرف درستي است
ولي ايا هنوز هم اميد داريد كه با نرخ بهره ٢٤٪ واقعي فعلي و يا دادن سود ٢١٪ بهسپرده گذار ، اقتصاد مقاومتي و يا هر روش موفق ديگري رو ، ميتوانيد محقق سازيد؟! (4214437) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۳ ۰۹:۵۳:۳۶
حرفتون کاملا درسته.ولی کسی که سپرده خرد در شهر بزرگ داره چیکار کنه؟در شهرهای کوچک و روستاها با سمرده خرد هم میشه کار کرد ولی در شهر بزرگ بدیم سپرده رو به پدیده شاندیز که اونجور بشه یا سهام بانک بخریم که وقتی ی حسابرسی درست ازش بشه مسخص بشه مثل بانک ملت زیان ده هست؟تا وقتی بورس با شرایط بین المللی منطبق نشه و شفاف سازی نشه و تحت نظارت بین المللی قرار نگیره تنها راه امرار معاش همین سود بانکیست (4214696) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۳ ۰۰:۱۰:۵۱
كاش در هشت سال دولت احمدي نژاد هم اينقدر به مسيله اقتصاد پرداخته ميشد،ولي چه حيف!! (4214448) (alef-11)
 
م
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۰۳ ۰۰:۱۳:۰۸
بخش عمده ای از رشد اقتصادی سال قبل مرتبط با افزایش صادرات نفت و محصولات پتروشیمی بود ،از این به بعد چی داریم...از قاچاق چند ده میلیارد دلاری کالا،تعطیلی واحدهای تجاری،واسطه گری برخی وزرا برای نپرداختن و بخشودگی سه هزار میلیاردی حق گمرکی شرکت خارجی،فساد اداری،رواج فروش استخوان در قصابیها بدلیل ناتوانی خرید مردم،متورم شدن دولت،نرخ بهره وری پایبن،فساد سیستماتیک ...گر چه دولت قبل هم مقصر در موارد بالا بود اما متاسفانه انقدر این لابی های فرصت طلب نفوذ دارند که بسختی میشود با انها و منافعشان مبارزه کرد و برخی هم در سمت های مدیریتی وزارتی رخنه کرده اند ...این یعنی کلاف سر در گم معمای فساد و فساد یعنی فلج کردن تولید و اقتصاد و فرار سرمایه و بیکاری ...تا اموال منقول و غیر منقول مدیران کشور منشا یابی نشود و پول کثیف شناسایی نشود همین اش است و همین کاسه ... (4214451) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۰۳ ۰۴:۴۱:۲۰
آقای طیب نیا همچین جوابیه بلند بالایی رو در رد سخنان احمدی نژاد هم نوشته
آش اقتصاد در سال 95 اینقدر شور بوده که از کسی پنهان نیست و با نامه نگاری و جوابیه دادن و... هم نمیشه اقتصاد رو خوب جلوه داد.
بهتره ایشان و تیم اقتصادی دولت این ضرب المثل رو در ذهن داشته باشند که به عمل کار برآید به سخندانی نیست (4214562) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۰۳ ۰۴:۴۲:۵۱
مثلا خواسته در برابر دغدغه های اقتصادی رهیری، چی رو توجیه کنه که نامه نوشته؟ (4214565) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۱-۰۳ ۰۷:۵۲:۰۱
افرین بر وزیر کاردان و ولایی (4214598) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۳ ۱۰:۲۳:۳۳
بهبود شرایط کسب و کار باید بطور عادلانه برای همه خوب بشه... امروز کاسب جماعت از این می ناله که بازار خوابیده و یاد ایامی میفته که قیمت اجناسش تو انبار و پیشخون مغازه اش به روز و ساعت بالا میرفت... اون روزا فقط برای جماعت کاسب خوش بود نه کارگر و کارمند
این مسئله رو درک کنید که اشتغال زایی و بهبود فضای کسب و کار باری نیس که فقط به گردن دولت باشه.... مجموعه نظام باید اراده بر حلش داشته باشه

الف چاپ کن لطفن (4214726) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۳ ۱۱:۵۶:۱۷
دوصد گفته چون نیم کردار نیست. (4214866) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.