نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 495831
معاون طرح‌های آماری مرکز آمار:
نرخ رشد جمعیت تا سال 1430 به صفر خواهد رسید
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۵۴



معاون طرح‌های آماری مرکز آماردرباره سناریوهای پیش بینی شده در خصوص جمعیت کشور تا سال 1430 گفت: یک سناریو نشان می دهد اگر نرخ باروری کشور روی عدد 1.8 باقی بماند، تا سال 1430 نرخ رشد جمعیت صفر و حتی بعد از آن منفی خواهد شد.

به گزارش الف برنامه "مناظره"رادیو گفت و گو با موضوع چرایی عدم اجرایی سیاست های افزایش جمعیت در پنج سال گذشته ، با حضورعلیرضا زاهدیان معاون طرح‌های آماری مرکز آمار روانه آنتن شد.

علیرضا زاهدیان درباره سناریوهای پیش بینی شده در خصوص جمعیت کشور تا سال 1430 گفت: یک سناریو نشان می دهد اگر نرخ باروری کشور روی عدد 1.8 باقی بماند، تا 1430 نرخ رشد جمعیت صفر و حتی بعد از آن منفی خواهد شد.

وی درباره مفهوم نرخ باروری 1.8 توضیح داد و بیان داشت: این یعنی هر مادری در طول عمر باروری بتواند دو بچه به دنیا بیاورد که با توجه به مانگین موالید در بین مادران ایرانی، متوسط آن 1.8 است.

معاون طرح‌های آماری مرکز آمار وضعیت موجود در حوزه موالید را خطرناک توصیف کرد و بیان داشت: پدر و مادرها وقتی از دنیا می روند دو نفر هستند اما به ازای آنها، 1.8 بچه باقی بماند که در بلند مدت رشد جمعیت منفی خواهد شد.

وی درباره علاقه جوانان و زوج های جوان برای فرزندآوری گفت: بر اساس نظرسنجی که در میان زوج های جوان صورت گرفته، 14 درصد از پاسخ دهندگان اعتقاد داشتند یک فرزند کافی است و حدود یک درصد نیز برنامه ای برای فرزند آوری نداشتند. در مجموع نیز 75 درصد نیز اعلام داشند دو یا کمتر از یک فرزند می خواهند. البته در عمل آنچه اتفاق می افتد، کمتر از این است یعنی برنامه ریزی جوانان برای 2.3 بچه است اما فقط 1.8 محقق می شود.

زاهدیان اضافه کرد: سالیانه حدود 650 هزار مورد ازدواج صورت می گیرد اما فرزندهایی که به دنیا می آیند کمتر هستند. بر همین اساس نمی توان نتیجه گرفت تعداد زوج های بدون فرزند چقدر است زیرا ممکن است سال بعد، فرزندی داشته باشند و باید در طول عمر باروری مادران اندازه گیری کنیم و ببینیم کسی که دارد به سن 50 سالگی نزدیک می شود، فرزند دارد یا خیر.

وی خاطرنشان کرد: در طول سال های 60 الی 65 به طور متوسط سالانه دو میلیون و 200 هزار فرزند به دنیا می آمد. با سیاست هایی که کشور اتخاذ کرد تا سال 80 به یک میلیون فرزند رسید که از نصف کمتر شد. مجددا در دهه 80 جمعیت رو به افزایش رفت و در سال 1394 به یک میلیون و 570 هزار تولد در سال رسیدیم و در سال 1395 با کمی کاهش به یک میلیون و 530 هزار تولد رسیدیم.

معاون طرح‌های آماری مرکز آمار درباره میزان رشد جمعیت نیز بیان داشت: رشد جمعیت در سال 1365 حدود 3.9 بود و تا سال 1395 به 1.24 رسید و بر اساس پیش بینی ها تا سال 1425 زیر 0.6 نرخ رشد جمعیت خواهد بود.
 
 
 
کلمات کلیدی : نرخ رشد جمعیت+نرخ باروری+جمعیت کشور
 
ع د ا ل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۷:۰۰:۱۹
رشد جمعیت کاملا اشتباهه.
ما توی تامین اب خودمون موندیم
لطفا به فکر تربیت فرزندان بهتر باشیم نه تعداد بیشتر (4489993) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۷:۴۸:۱۸
وقتی برای اداره کشور برنامه ای وجود ندارد افزایش جمعیت درد سر ساز خواهد بود وکاهش جمعیت هر چند مشکلاتی ایجاد خواهد کرد اما در مجموع به نفع کشور است و باعث حل مشکلات بیشتری خواهد بود. (4490104) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۷:۵۹:۲۰
وضعیت رفاهی مردم را درست کنید دست دزدان و غارت گران بیت المال را کوتاه کنید مردم هم تمایل به فرزند آوری خواهند داشت. با شعار و دستور نمیشه نرخ جمعیت را افزایش داد. (4490131) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۸:۳۲:۵۴
سناریو نمی خواد با همین وضع تا سه چهار سال آینده صفر میشه. (4490194) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۲۱:۱۹:۱۷
این عددا که با هم نمیخونه، ایشون میگه در سال ۶۵۰ هزار ازدواج رخ میده کع اگر در نظر بگیریم که هر زوج ۲ بچه بدنیا بیارن باید در سال یک میلیون و سیصد هزار بچه بدنیا بیاد ولی در ادامه ایشان میگن در سال یک میلیون و پانصد هزار بچه دنیا آمده که به عبارتی هر زوج بیش از ۲ بچه داشته. (4490455) (alef-11)
 
امین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۲۲:۳۹:۵۹
خیلی منابع آب داریم خیلی منابع کشاورزی داریم افزایش غیر منطقی جمعیت به قیمت نابودی منابع آب و جنگلها و کشاورزی و منابع طبیعی و ... .بگدارید جمعیت سیر کاهش جمعیت طبیعی اتفاق بیفتد (4490544) (alef-11)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۵-۰۵ ۰۲:۴۴:۰۴
خوب خدا رو شکر. ظاهرا از تبدیل شدن به هند و پاکستان و بنگلادش نجات پیدا کردیم (4490764) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.