نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 407838
بیل گیتس می بخشد؛ بخشندگان ما کجایند؟
تاریخ انتشار : شنبه ۸ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۹
سروش بامداد در عصر ایران نوشت: بیل گیتس ثروت‌مند ترین فرد جهان و پایه‌ گذار و مدیر شرکت «مایکروسافت» اعلام کرده است ثروت خود را در اختیار بنیاد خیریه ای می گذارد که خود تاسیس کرده است و بدین ترتیب فرزندان او از این ثروت نصیبی نمی برند.

 بیل گیتس می گوید: «به نفع فرزندانش نیست که صاحب چنین ثروت هنگفتی شوند.  آنها باید با توانایی های خودشان آینده و رویاهای خود را بسازند‌».

 نکته جالب تراین که گفته است فرزندان او از این تصمیم حمایت می کنند.

اظهارات او پس از آن در رسانه ها انعکاس یافت که شایعاتی شنیده شده بود که گویا سه فرزند جوان و نوجوان بیل و ملیندا گیتس از این تصمیم رنجیده و ناخرسندند و حتی بر نوع رابطه خانوادگی آنان تأثیر گذاشته است.

  توضیحات تازه بیل گیتس در واقع پاسخ به همین شایعات است چنان که یادآور شده است:

هرسه فرزند( جنیفر 20 ساله، روری 17 ساله و فب 14 ساله) از نزدیک در جریان فعالیت های خیریه بنیاد او هستند و با سفر به نقاط مختلف دنیا در جریان فعالیت های خیریه این بنیاد برای ریشه کن کردن فقر و کمک به فقرا قرار گرفته اند و به همین خاطر به خوبی دلیل این تصمیم والدین شان را می دانند.

["جنیفر" فرزند بزرگ «بیل و ملیندا» دانشجوی سال دوم در دانشگاه استنفورد است و دو فرزند دیگر آنها مشغول تحصیل در دبیرستان و در کنار پدر و مادرشان در حومه سیاتل واشنگتن زندگی می کنند.]
 
 بیل گیتس می گوید فرزندانش به اندازه کافی آموزش دیده اند و می توانند آینده زندگی خود را تامین کنند و نیازی به ارثیه خانوادگی شان ندارند.
                  
او همچنین اذعان کرده است حمام های بی مصرف و زیاد خانه شخصی و پروازهای بی شمار با جت شخصی  به دور دنیا نوعی " اسراف " بوده است.

 مشروح این گزارش را در همین تارنما می توانید بخوانید اما این خبر به قدری قابل تامل است که نمی توان نکاتی را درباره آن مطرح نکرد:

1- ثروت بیل گیتس سر به 70 میلیارد دلار می زند. 70 میلیارد دلار از کل صادرات نفت خام ما در یک سال بیشتر است!

تا کنون نیز 30 میلیارد دلار به این بنیاد بخشیده است. تاسیس بنیادهای خیریه در غرب امر مرسومی است. این گونه بنیادها موسساتی هستند که کسی نفع شخصی از آنها نمی برد و منافع آن متوجه عام می شود.

رفتار بیل گیتس را می توان با برخی نوکیسه های وطنی مقایسه کرد که تا به پولی می رسند دیگر خدا را بنده نیستند و به زمین و زمان فخر می فروشند. این در حالی است که اگر ثروت فردی در ایران 120 میلیارد تومان باشد  به دلار تنها 30 میلیون ( و نه میلیارد) دلار می شود اما  بسیار بعید است چنین فروتنی یی را از او مشاهده کنید!

2- همین حالا فردی به اتهام باز پس ندادن 2 میلیارد یورو از پول نفت در زندان است. این که 70 میلیارد دلار از پول خودت را صرف کارهای خیریه کنی تا فقر و بیماری در مناطقی دور دست ریشه کن شود کجا و این که 2 میلیارد یورو از اموال عمومی را نزد خود نگاه داری کجا؟!

3- ثروت بیل گیتس نه رانتی است نه ارثی به او رسیده نه ملک جا به جا کرده نه بیت المال را به جیب ریخته است. بلکه ایده هایی را به پول تبدیل کرده که سبک زندگی و اشتغال بشر را تغییر داده و به خاطر همین است که می گوید فرزندان شان نیز باید با توانایی های خودشان آینده و رؤیاهای شان را بسازند. در ایران اگر کمتر کسی چنین انگیزه ای دارد شاید به خاطر این باشد که می داند خودش ایده و رؤیایی را به ثروت بدل نکرده تا فرزندان هم چنین کنند!

4- در ایران ما البته سرمایه دار و مدیر شرکت در حد بیل گیتس نداریم و از صاحبان مال و مکنت نیز نمی توان انتظار داشت که همه دارایی خود را ببخشند اما خوش بختانه هستند کسانی که حاضرند ثلث اموال خود را در اختیار این گونه نهادها و بنیادها قرار دهند .

نویسنده این سطور به سبب ارتباط رسانه ای با برخی از این انجمن ها از این موضوع آگاه شده و خوب است این سنت رواج یابد. تصور کنید دکتر محمود افشار املاک خود را وقف نکرده بود. آیا اکنون در یکی از بهترین نقاط تهران بنیاد افشار و کانون زبان فارسی برپا بود و باز این همه نشست در آن برگزار شده بود؟

چنانچه این سنت رایج شود که افراد متمکن ثلث اموال خود یا حتی درصد کمتری را در اختیار یک نهاد خیریه قرار دهند و این موضوع در مراسم ترحیم اعلام شود می توان امید داشت که این کار خیر رواج یابد. چه اشکالی دارد که از یک میلیارد تومان قیمت یک ملک یا یک مغازه موروثی 300 میلیون تومان به نهادی یا بنیادی برسد؟

اگر این بنیادها درغرب نبود سرمایه داری مجالی برای دیگران باقی نمی گذاشت و با همین رفتارها ست که بخشی از آفات و عیوب ناشی از اقتصاد سرمایه داری را رفع و مهار کرده اند.

چه بیل گیتس باشی چه یک شهروند عادی روزی پیمانه عمر پر می شود و چه بهتر که صاحبان ثروت و مکنت برای آینده این اموال  تدبیر شایسته ای اندیشیده باشند.

خیلی دل می خواهد که همه را ببخشی و فرزندان را به کل بی نصیب بگذاری و البته کسی دوست ندارد فرزندان به جای دعا و تایش سرزنش کنند اما برای اختصاص بخشی از آن به یک بنیاد یا انجمن یا موسسه فرهنگی یا هنری کافی است فرد تصور کند به جای 3 فرزند 4 فرزند دارد!

 روی این سخن البته با کسانی است که لنگ مخارج روزانه نیستند و مال و مکنتی دارند نه کثیری که از بام تا شام در پی لقمه ای نان حلال روان و دوان اند...
 
کلمات کلیدی : بیل گیتس
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۱۳:۴۸:۰۴
تفاوت سرمایه داری در ایران و این نوع کشورها در این است که در ایران سالهای اخیر ثروتمندان اغلب از را های های نامشروع کسب ثروت نموده اند در حالی که در آمریکا با زحمت و نبوغ به اینجا می رسند خود بیل گیتس از پارکینگ خانه اش شروع کرد. (3992671) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۱۴:۰۸:۴۳
بیل گیتس میدونه با خلاقیت و فکرش این ثروت رو بدست آورده پس مطمئنه بچه هاشم با خلاقیت به چنین ثروتی می تونند دست پیدا کنند ، اما پولدارهای نو کیسه ما که اغلب با رانت و فساد و قاچاق و وصل بودن به صاحبان قدرت به چنین ثروتهایی دست یافتن می دونند که اگه اونو ببخشند شاید دیگه این شانس بهشون رو نکنه که راه هایی که به ثروت رسیدن دوباره تکرار بشه و بچه هاشونم که اغلب یه مشت تنبل مفت خورند که پدر ها و مادرها خوب می دونند چی تربیت نکردن و اونها هم عرضه رسیدن به موقعیت های خوبی رو نخواهند داشت اونم با مغزهای آکبند اونها در زمینه سالم . (3992701) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۱۴:۳۵:۳۶
سروش بامداد از پشت كوه امده در اين كشور كه به صندوق ذخيره معلمين كه از حقوق ماهيانه انها كسر و جمع شده نميگذرند و هزاران ميليارد سوء استفاده و تخلف ميشود ، در كشوري كه در بانكهايش اينهمه خلاف و خطا اقتصادي وجود دارد ، چطور ميشود اعتماد كرد و پول را به خيريه ها داد . (3992742) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۱۶:۱۹:۴۳
در اینجا عده قلیلی هم که می خواهند ببخشند ازکیسه خلیفه می بخشند وخیریه راه می اندازند تا فک فامیل هم به کاری مشغول شوند (3992886) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۱۸:۳۵:۰۴
در ایران یه عده دلال و رانتی صاحب پول هستند. فرقش همینه، وگرنه اونایی که دانشگاه و بیمارستان و... ساختند رو بررسی نمایید ، متوجه میشید که اونها کسانی بودند که با زحمت و تخصص صاحب پول شدند و مثل نوکیسه های این دوره نبوده اند. (3993113) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۲۲:۳۲:۳۷
مگر آرزوی داشتن بیل گیتس ایرانی جرم است که سایت الف به انتشار ان درذیل نظرات علاقمند نیست؟؟؟؟؟؟؟ (3993387) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.