نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 242110
انتقاد جهانگیری از موضع‌گیری‌های اخیر درباره خودرو
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۱۵
معاون اول رییس جمهور گفت: برخی صحبت‌ها راجع به صنایع از سر دلسوزی و نقد نیست بلکه برای نابود کردن یک رشته از صنعت است.

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در نشست هم‌اندیشی شرکت‌های هولدینگ سرمایه‌گذار با موضوع خروج از رکود و رونق اقتصادی افزود: در همین ایام ببینید که حرف‌هایی در رسانه ها راجع به واردکردن خودروهای لوکس زده شد. به طوری‌که گویی در این دولت واردات خودروهای لوکس انجام شده است. ما گفتیم اگر معنای خودروی لوکس، خودروی ۲۵۰۰ سی سی به بالاست از سال ۱۳۹۱ ورود این نوع خودروها ممنوع بوده است.

وی ادامه داد: از همین خودروها در سال ۱۳۸۸ به تعداد ۳۱ هزار دستگاه ولی امسال فقط ۳۳ دستگاه خودرو از این نوع وارد شده است اما ببینید که در یک ماه اخیر چه خیمه شب بازی به راه انداخته‌اند به طوری که تصویر هواپیمایی را نشان می‌دهند که خودروی لوکس از آن بیرون می‌آید. حالا یک وقت رییس جمهوری به ایران آمده است و به هر دلیلی تصمیم گرفته که خودرو خود را با خود بیاورد.

او با بیان اینکه این موضع‌گیری‌ها منصفانه نیست و موضع گیری ما باید به نفع صنایع کشورمان باشد گفت: فضایی که گاهی اوقات علیه سیستم بانکی کشور هم ایجاد می‌شود منصفانه نیست. جهانگیری با بیان اینکه همه ما باید در موضوعات اصلی اقتصاد با یکدیگر هم‌نظر باشیم گفت: ما مصمم هستیم که بازار سرمایه‌مان بازار قوی و تاثیرگذار در اقتصاد ایران باشد و خوشحال می‌شویم که سود شرکت‌ها روز به روز بیشتر شود.

از اهداف سند چشم‌انداز ۲۰ ساله عقب مانده‌ایم
وی با اشاره به سند چشم‌انداز ۲۰ ساله گفت: در این سند دورنمایی ترسیم شده بود ولی متاسفانه با اتفاقاتی که در سال‌های اخیر افتاد ما نسبت به اهداف این سند خیلی عقب هستیم. طبق این سند باید به رشد اقتصادی ۸ درصد می‌رسیدیم در حالی که بین سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ رشد اقتصادی‌مان ۲.۴ درصد بوده است.

وی افزود: متوسط رشد سالانه تشکیل سرمایه ثابت از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ منفی ۶ درصد بوده است و متاسفانه در سال ۱۳۹۱ این رشد به منفی ۲۳ درصد رسید و این یعنی برای تحقق اهداف سند باید سالانه ۲۱ درصد رشد اقتصادی داشته باشیم.

معاون اول رییس جمهور اظهار کرد: ما در زمینه کاهش نرخ تورم، بیکاری و خروج از رکود باید گام‌های بلندی برداریم و بتوانیم برای جوانان شغل‌های مناسب ایجاد کنیم و لازمه اینها ایجاد فضای مناسب سرمایه‌گذاری و تولید است. وی گفت: دولت در یک سال گذشته بیشترین فشار را به خود تحمیل کرد تا یک انضباط مالی در دولت حاکم کند و نرخ تورم را کاهش دهد. در زمینه خروج از رکود هم اقدامات خوبی انجام شد و بیش از ۱۰۰ سیاست به عنوان سیاست خروج از رکورد تصویب شد که در روزهای آینده ابلاغ خواهند شد.

جهانگیری گفت: ما حتما می‌خواهیم به سمت رونق حرکت کنیم و لازمه این امر این است که حضور بخش خصوصی در اقتصاد کشور حضوری جدی باشد. بخش خصوصی می‌داند که این دولت نه تنها بر مبنای یک نیاز مقطعی است بلکه به عنوان یک سیاست کلی از بخش خصوصی حمایت می‌کند و این در کارنامه مدیران ارشد این دولت وجود دارد.

بخش خصوصی باید میدان‌دار اقتصاد باشد
وی با بیان اینکه پیش‌فرض ما این است که بخش خصوصی باید میدان‌دار اقتصاد باشد گفت: ما به هیچ وجه نمی‌خواهیم تولید داخلی را قربانی کنیم. ما فکر می‌کنیم که سیاست‌مان همواره باید این باشد که از تولید داخلی کشور حمایت شود ولی تولید باید رقابتی و با کیفیت و قیمت مناسب باشد.

وی گفت: کمترین تردیدی در این که صنعت پتروشیمی از مهم‌ترین صنایع ایران است نداریم و باید توجه داشت که موضوع نرخ ۱۳ سنتی خوراک پتروشیمی‌ها هیچ گاه پیشنهاد این دولت نبوده است که در دولت قبل تصویب شده و پس از تصویب مجلس ما باید قانون را اجرا می‌کردیم.

وی با بیان اینکه صنایع معدنی مانند مس و فولاد و دیگر صنایع متکی به منابع طبیعی حتما مورد حمایت هستند گفت: در مواقعی به برخی صنایع مانند خودروسازی اگر نگویم ظلم حداقل بی مهری می‌شود. در اینکه صنعت خودرو در ایران اشکالاتی هم در قیمت و هم در کیفیت دارد تردیدی وجود ندارد ولی این صنعت امروز به نقطه‌ای رسیده که صدها واحد صنعتی در سراسر کشور حیات خود را مرهون حیات آن می‌دانند و در این امر نمی‌شود تردید کرد. همچنین اینکه صدها هزار نفر مشغول فعالیت در این صنایع هستند را نباید نادیده گرفت.

امکان توسعه صادرات غیرنفتی وجود دارد
جهانگیری در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: یکی از جهت‌گیری های ما در سال جاری بحث توسعه صادرات غیرنفتی است. ما معتقدیم امکان توسعه صادرات غیرنفتی وجود دارد و برای همین باید بازار خدمات ایران را تقویت کنیم و بنگاه‌های ایران این قابلیت را دارند.

وی افزود: ما وظیفه خود می‌دانیم که موانع موجود در این زمینه را برطرف کنیم و وقتی بحث توسعه صادرات غیرنفتی را مطرح می‌کنیم همزمان با آن موضوع تعامل با دنیا را هم مطرح می‌کنیم. ما در منطقه به دنبال این هستیم که مسائل‌مان را با دنیا و کشورهای ۱+۵ حل کنیم و ان‌شاالله حل خواهیم کرد.

جهانگیری با اشاره به سفر رییس جمهور به قزاقستان و تاجیکستان گفت: تقریبا همه کشورهای شمالی دنبال همکاری‌های اقتصادی با ایران هستند که بخشی از این ناشی از تغییر سیاست‌های داخلی ما و بخشی دیگر ناشی از تحولات این کشورها نظیر اتفاقاتی که در اوکراین رخ داد است. وی اظهار کرد: ما در مقطع فعلی با روسیه توافقات بسیار مهمی در زمینه مبادلات تجاری داشته ایم و با اتفاقاتی که در روسیه افتاد رییس جمهور این کشور به رییس جمهور ما گفتند که بازار ما در اختیار ایران است.

معاون اول رییس جمهور اظهار کرد: وظیفه ما به عنوان دولت این است که بستر کار برای فعالان اقتصادی را فراهم کنیم زیرا کشور به کار زیاد و رشد تولید و سرمایه‌گذاری نیاز دارد. وی در پایان گفت: دولت در سیاست هایش با فعالان اقتصادی بحث و گفت‌وگو می‌کند و ما سیاستی نخواهیم داشت که روح کلی آن با فعالان اقتصادی و بخش خصوصی مخالف باشد.
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۷ ۰۱:۲۷:۱۹
اینکه چندین هزار نفر از این صنعت نان میخورند دلیل نمیشود که خودروهای بی کیفیت که هم مصرف سوخت بالایی دارند و هم جان هزاران نفر را میگیرد حمایت کنیم.حمایت یعنی استاندارد شدن خودرو و مباهات به آن.نه عامل هدر رفت سوخت و جان مردم. (2380208) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۷ ۰۶:۰۵:۱۸
ایران خودرو با این حمایتها تا 60 سال دیگر هم فرغون تولید می کند و... (2380272) (alef-10)