نظر منتشر شده
۱۷۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 4878
وزارت نفت و نظام هماهنگ
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۸۵ ساعت ۱۷:۱۲
از قرار معلوم جدی ترین مخالفان لایحه مدیریت خدمات کشوری، وزارت نفت و مدیران و کارکنان شرکت های نفتی هستند. البته سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز با این لایحه مخالفت می کند، اما مخالفت این سازمان به دلیل جهت گیری عدالت طلبانه و اصلاح طلبانه این لایحه نیست، بلکه به دلیل نحوه تامین مالی آن است.

درباره اینکه آیا این لایحه شامل کارکنان وزارت نفت نیز بشود یا خیر، نظرات موافق و مخالف زیادی وجود دارد.

"بخش تحلیلی الف" با هدف شفاف کردن استدلال ها و جلب دیدگاه های جدید کاربران فرهیخته درباره این موضوع مهم روز، استدلال های مدیران و كاركنان محترم شرکت نفت در مخالفت با این لایحه به همراه دلايل موافقان شمول این لایحه بر همه شرکت های دولتی را تقدیم می دارد:
 
1.سختي و مشقت كار در مناطق نفت خیز و ميادين نفت و گاز و...

استدلال مدیران و کارکنان شرکت نفت:
 
کارکردن در مناطق نفت خیز جنوب، زحمت و مشقت زیادی دارد و نباید کارکنان شرکت های تابعه وزارت نفت که در شرایط سخت و پر مشقتي کار می کنند با دیگر کارکنان دولت حقوق  یکسانی بگیرند.

استدلال موافقان لایحه مدیریت خدمات کشوری:

اولا کارکنان شاغل در مناطق نفت خیز به خاطر سختی کارشان مزایا و دريافتي ویژه دریافت می کنند که حقشان است و جبران این سختی ها در لایحه مدیریت خدمات کشوری هم پیش بینی شده است.

ثانیا درست است که شغل برخی کارکنان وزارت نفت سخت است، اما کار کردن در وزارت نفت  و شرکت های تابعه، سخت تر از کار کردن در شغل هایی همچون نیروهای نظامی و انتظامی، پرستاری و ... نیست.

ثالثا لایحه نظام هماهنگ به دنبال «برابری» حقوق ها نیست، بلکه هدف عدالت در پرداخت ها و ساماندهی استخدام ها در دولت و شرکت های دولتی را پیگیری می کند.

رابعا، درست است که کارکنان شاغل در مناطق نفت خیز باید مزایای ویژه ای دریافت کنند، اما چرا پرستار بیمارستان شرکت نفت در تهران باید بسیار بیشتر از همکار خود در یک بیمارستان دولتی، حقوق و مزایا دریافت کند؟ این قبیل بی عدالتی ها باید برداشته شود

2. کار در وزارت نفت و شرکت های تابعه برای اقتصاد ایران حیاتی و حساس است

استدلال مدیران و کارکنان شرکت نفت:

وزارت نفت ایران و شرکت های تابعه، در واقع شاهرگ حیات اقتصاد ایران را کنترل می کنند. کار آنها آنقدر مهم است که اندکی غفلت یا سهل انگاری شان، ضررهای هنگفتی به اقتصاد ایران وارد خواهد کرد. به دلیل اهمیت و فوق العادگی کار در وزارت نفت، کارکنان این بخش باید از حقوق و مزایای بسیار بالاتی نسبت به دیگران کارکنان دولت برخوردار باشند و اساسا مقایسه حقوق كاركنان وزارت نفت و شرکت های تابعه با کارکنان عادی دولت اشتباه است.

استدلال موافقان لایحه مدیریت خدمات کشوری:

درست است که کار در وزارت نفت و شرکت های تابعه مهم و حساس است، اما کار این هموطنان از کار نیروهای نظامی و انتظامی حساس تر نیست. اگر کارکنان شریف نیروهای انتظامی و یا پرسنل فداکار ارتش و سپاه لحظه ای غفلت کنند، عمق خسارتی که به مردم و کشور می رسد، قابل محاسبه نیست. ضمننا شغل معلمان هم از نظر حساسیت، دست کمی از شغل کارکنان وزارت نفت ندارد. اگر معلمان، دلسوزی و فداکاری نکنند و نسل آینده خدای ناکرده خوب تربیت نشود، در آینده نه فقط اقتصاد ما، بلکه فرهنگ، استقلال، آزادی، مذهب و كلا جامعه ما صدمات اساسي خواهد ديد. حقیقت این است که چون از زمان شاه، شرکت نفتی، بعد از صادرات نفت، اول دلارهای نفتی را برای حقوق كاركنانش بر می داشت و مابقی را به خزانه می ریخت، مسولان و كاركنان شركت نفت به برداشت های کلان برای خود عادت کرده اند...

3.اجرای نظام هماهنگ باعث فرار مغزها و نیروهای قوی از وزارت نفت می شود.

استدلال مدیران و کارکنان شرکت نفت:

اگر درباره مفهوم عدالت، احساسی برخورد نکنیم و همه جانبه به مساله هماهنگ کردن حقوق کارکنان دولت نگاه کنیم، باید این را هم ببینیم که یک مهندس نفتی یا پتروشیمی در آنطرف آبهای خلیج فارس، چندین برابر همکاران خود دستمزد و مزایا می گیرد. هم اکنون هم عده زیادی از نیروهای قوی شرکت های نفتی ایرانی به قطر رفته اند. دست کاری حقوق های کارکنان شرکت نفت  باعث اوج گیری فرار مغزها و نیروهای کارآمد شرکت های داخلی خواهد شد و ما را با بحران نیروی انسانی کارآمد رو به رو خواهد کرد.

استدلال های موافقان لایحه مدیریت خدمات کشوری:

اولا لایحه مدیریت خدمات کشوری با برقراری سقف و کف در حقوق و دستمزدهای دولت و شرکت های دولتی، قصد دارد پدیده حقوق های بسیار بالا و بسیار پایین در مجموعه دولت و شرکت های دولتی را حذف کند، بنابراین این لایحه تهدیدی برای حقوق کارکنان و مهندسان زحمتكش شرکت نفت نیست.

ثانیا اگر کسی از کارکنان شرکت نفت قصد مهاجرت و کار در خارج از کشور را داشته باشد، قاعدتا انگیزه های دیگری بجز "افزایش نیافتن حقوق هاي بسیار بالا" دارد.

ثالثا در برخی کشورهای شیخ نشین جنوب خلیج فارس، دستمزد معلمان ، پلیس ها، پرستاران و دیگر کارکنان دولت بسیار بیشتر از همکاران ایرانی شان است. این که مهندسان شرکت نفت می توانند برای کار به قطر بروند و معلمان و پلیس ها و پرستاران و ... ایرانی نمی توانند برای کار به اين کشور بروند، بهانه قابل قبولی برای چند برابر بودن حقوق و مزایای کارکنان وزارت نفت و شرکت های تابعه نسبت به کارکنان دیگر دولت نیست.

و بالاخره اينكه؛ اصولا کار کردن مهندسان و نیروی انسانی ایران در خارج از کشور آن هم در کشورهای اسلامی و از نظر فرهنگی نزدیک به ما چه اشکالی دارد؟ این یک نوع صادران خدمات است و دولت می تواند با تدبیر مناسب ، کاری کند که این عزیزان، پس انداز و مازاد دستمزدشان را به داخل کشور انتقال دهند.

 ضمنا خروجی های دانشکده های مهندسی ایران ، مملو از استعداد های بکر و فارغ التحصیلان با سواد و تیزهوشی است که با کمی کار و تجربه می توانند جای خالی نیروهای مهاجرت کرده را پر کنند.

 
۱۳۸۵-۱۱-۱۷ ۱۷:۴۸:۱۵
اينجانب با شش سال سابقه كار در پالايشگاه نفت تبريز و با مدرك مهندسي مكانيك به واللاه قسم 300000 (سيصد هزار تومان ) حقوق دريافت مي نمايم و آن حقوق هاي ميليوني كه مي گوييد مربوط به افرادي با سابقه خدمت بيش از سي سال مي باشد . افرادي مثل من با شرايط كاري سخت و خطرناك كه هم اكنون داريم حاظريم در ادارات و سازمانهاي ديگر كار و اين تهمت را نشنويم . (13345)
 
ناشناس
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۰۹:۳۰:۴۷
آقاي عزيز با اين حساب لايحه به نفع شماست و در مورد متخصصين برجسته شركت هاي تابعه وزارت نفت هم كه بخصوص در مناطق محروم و سخت كار ميكنند انواع مزايا مثل اضافه كار واقعي ، بدي آب وهوا ، محروميت از تسهيلات ، سختي كار ، حق تخصص ، حق ماموريت ، خارج از مركز ، حق كار با وسايل داراي تشعشع (البته آنهايي كه با آن كار ميكنند نه هركسي كه در شركتهاي نفتي كار ميكند ودر طول عمرشان اين دستگاهها را حتي نميبينند ) و...دريافت خواهند كرد ، اين سر وصدا يي كه در نفت راه افتاده مال مفت خورهايي است كه پول ناحق ميگيرند . (13420)
 
ناشناس
۱۳۸۶-۰۴-۱۶ ۱۰:۲۳:۰۱
با نظر دوم موافقم .من یک دبیر هستم با توجه به کمبودهای زندگی و نگرانی ناشی از تامین احتیاجهای اولیه که شامل 99درصد معلمان میشود معلمان نمیتوانند تمرکزی بر فعالیتهایشان داشته باشند نداشتن انگیزه برای ارایه کار بهتر موجب افت تحصیلی دانش آموزان شده است که اگر این وضعیت ادامه یابد شاهد بدتر شدن اوضاع تحصیلی دانش آموزان خواهیم بود.طرح نظام هماهنگ برای فرهنگیان در خود سازمان آموزش و پرورش انجام گرفته وحقوق مستخدم ودیپلم ولیسانس با هر سمتی یکسان است.واین جای بسی تعجب است. (32303)
 
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۱۷:۱۳:۳۶
moshkel hogoogh shoma ham hal mishavad,va ba in layehe hogoogh shoma ham hamanand digar karmandan dolat mishavad ,in ke niyaz be ghasam khordan nadarad (13542)
 
آفتابي
۱۳۸۶-۰۱-۱۰ ۱۳:۴۰:۲۰
واقعا\" چنين حقوقي كه ايشان اعلام نمود دروغ محض است بنده در اقوام نزديكم كساني هستند كه در وزارت نفت و شركتهاي تابع آنها مشغول كارند و با مدرك ديپلم حقوقشانم دوبرابر است و امكانات جانبي كه ميگيرندكه تبديل به معادل ريالي نماييم ماهيانه حدود يك و نيم ميليون تومان ميشود.و بالا بودن حقوق كاركنان وزارت نفت - نيرو و شركتهاي دولتي كه منبع درآمدي دارند بر هيچ كس پوشيده نيست. (20114)
 
ناشناس
۱۳۸۷-۰۴-۰۴ ۱۶:۱۴:۲۶
كساني كه مي گويند كارمندان نفت از حقوق بالايي برخوردار هستند و بعضا نمونه هايي را هم مثال مي زنند بدانند كه حقوق عامه كارمندان وزارت نفت در سطح پايين و حتي پايينتر از ديگر كامندان دولت است. مخصوصا كساني كه سابقه كار كمي هم دارند. حقوقهاي بالا مربوط به مديريت مي باشد كه البته بعضا از حساسيت كاري بسيار بالايي هم برخوردار بوده و همچنين نسبت به مديران رده بالاي ديگر دستگاههاي دولتي نيز حقوق خيلي بالاتري نمي گيرند. (68904)
 
۱۳۸۵-۱۱-۱۷ ۱۸:۰۰:۴۷
مگر خون آينها از ديگران رنگين‌تر است؟ آقايان استدلال مي‌‌كنند كه در مناطق بد آب و هوا كار مي‌كنند.كه اولاً اين شامل همة آنها نيست و ثانياً مگر بخشي از هموطنان در همين مناطق زندگي نمي‌كنند؟ پس بايد به آنها هم به خاطر زندگي در شرايط بد حقوقي پرداخت شود. از طرفي همين الان نگاه كنيد ببينيد نفتي‌ها از چه امكاناتي برخوردارند؟!
تازه يك نكتة جالب ابنكه استخدام در اين وزارتخانه را هم موروثي كرده‌اند و اگر كساني از ساير اقشار در آزمونها موفق شوند با قيل و قال حضرات مواجه مي‌شوند كه معتقدند فرزندان ما در اولويت هستند و بايد فرزندان ما استخدام شوند.
در اين مورد اخير 4 نفر را در اصفهان سراغ دارم كه اگر بخواهيد نام و نشان آنها را اعلام مي‌كنم كه از چندين فيلتر گذشتند و يك هفته هم مشغول كار شدند اما ناگهان به آنها اعلام شد كه كاركنان شركت نفت طومار پر كرده‌اند كه فرزندان ما بيكار هستند آنوقت اينها بيايند توي شركت نفت! اين افراد بايد اخراج و فرزندان ما استخدام شوند!
البته اين افراد استخدامي هشت نفر بودند كه ظاهراً پدر و بستگان چهار نفر از آنها شركتي بوده‌اند و عاقبت هم 4 نفري كه خودي نبودند اخراج شدند! (13352)
 
۱۳۸۵-۱۱-۱۷ ۱۸:۰۵:۲۳
بنام خدا
بنده نيز يكي از كاركنان صنعت نفت ودر پالايشگاه مشغول انجام وظيفه ميباشم وقتي نظر يكي از همكارانم را خواندم تعجب كردم
چون بنده با بيش از 36 سال سابقه كار در صنعت نفت چهارصدو ده هزار تومان حقوق دريافت مينمايم .

نميدانم حقوق هاي ميليوني كي دريافت ميكند . (13353)
 
ناشناس
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۰۹:۳۰:۴۳
عزيز زحمت كش اين لايحه بنفع شما هم خواهد بود ، سرو صدا مال مفت خورها است (13421)
 
آفتابي
۱۳۸۶-۰۱-۱۰ ۱۳:۴۳:۰۳
دروغ بسيار بزرگي است. (20115)
 
فقط حقوقت 410 هزار است مزایا را نگفتید
۱۳۸۷-۰۸-۱۲ ۰۸:۲۰:۱۶
چی بگم (88688)
 
۱۳۸۵-۱۱-۱۷ ۱۸:۴۰:۳۲
آقاي عزيزي كه 36 سال خدمت صادقانه در صنعت نفت كردي آيا نبايد ديگر بازنشسته شويد تا من با مدرك كارشناسي مكانيك مشغول به كار شوم ودل از رانندگي در آژانس بكنم. (13359)
 
غریب کسا ء
۱۳۸۶-۰۱-۱۱ ۰۹:۳۰:۳۵
یکی از معضلات اصلی در وزارت نفت همین سن بالا جهت بازنشستگی یعنی 60 سال می باشد که واقعا باید مسئولین برای ان فکری کنند . در حالیکه تعداد زیادی جوان شایسته و تحصیلکرده در کشور بیکار هستند و برای استخدام باید در ازمونهای سرکاری وزارت نفت شرکت کنند (مثلا 70000 نفر شرکت کننده جهت استخدام فقط 1000 نفر استخدام می شوند که این 1000 نفر هم اکثرا دارای سهمیه های گوناگون یا از خود کارمندان وزارت نفت جهت تعدیل مدرک تحصیلی می باشند و .....) افراد زیادی هستند که سابقه هائی بین 30 تا 40 سال دارند و به جزء تعداد اندکی از انها بقیه دیگر کارائی مفیدی نداشته و ضمن گرفتن حقوقهای بالا مانع از استخدام جوانان ی می شوند که برای تشکیل زندگی و استفاده از پتانسیل فوق العاده خود به کار و فعالیت احتیاج دارند . (20180)
 
كارمند نفت
۱۳۸۷-۰۱-۱۴ ۰۹:۲۹:۴۲
بنظر مي رسد نظرات ارائه شده بيشتر حالت احساسي وبراساس اطلاعات غيرواقعي وبدون اطلاع از قوانين ومقررات شركت نفت ابراز گرديده است: سن بازنشستگي در صنعت نفت 60 سال مي باشد وربطي به سنوات خدمت ندارد و لزوما\"اينطور نيست كه با كنار رفتن فردي با 26سال سابقه امكان استخدام مهندس مكانيك وجود داشته باشد چون استخدام درصنعت نفت براساس سمت هاي بلاتصدي وباشرائط احراز آن سمت صورت مي گيرد وهرگز يك مهندس مكانيك به جاي كارمند حراست يا كارمند خدمات استخدام نمي شود . اينكه در صنعت نفت حقوق هاي ميليوني وجود دارد قابل كتمان نيست براي فردي با سابقه خدمت بالاي 25سال با مدرك كارشناسي ويا كارشناسي ارشد ودرمشاغل مديريتي اين حقوق پرداخت مي شود وليكن درهمين صنعت هزاران نفر كارمند ديپلم وزيرديپلم مشغول كارهستند كه واقعا\" حقوق زير 300هزار تومان دريافت مي نمايند كه دريك روند منطقي از لحاظ سنوات خدمت وكسب تجربه يا ارتقاء مدرك تحصيلي درطول ساليان خدمت حقوشان افزايش مي يابد وچون اين سيستم حقوقي متناسب با وضعيت صنعت ومناطق محروم تدوين شده مورد حمايت اكثر قريب به اتفاق كاركنان صنعت نفت قرارگرفته است گرچه به دليل دخالت هاي خارج از مجموعه نفت امكان تاثير پذيري برسيستم حقوق ودستمزد وجود داشته است. تقابل بين كاركنان صنعت نفت و كارمندان آموزش وپرورش براي دوركردن ذهن افراد از حقوق هاي كلاني كه درديگر بخش هاپرداخت مي گردد صرفا\" بهره برداري سياسي از خيل عظيم نيروهاي آموزش وپرورشي است وگرنه كدام يك ازكارمندان نفت تمايلي جهت بازنگري درنظام پرداخت آموزش وپرورش ندارد . بحث برسراين موضوع است كه آيا تعيين حقوق درصنعت نفت براساس يك نظام صحيح ومقررات مدون با سابقه طولاني يك صدساله تجربه و اصلاح وبازنگري ونزديك به استانداردهاي جهاني صورت مي گيرد يا خير ؟ اگراين چنين است ، چرا بقيه سيستم هاي پرداخت حقوق از آن تبعيت ننمايند ،چه اصراري بركاهش استانداردهاي پرداخت حقوق داريم بي شك افزايش حقوق معلمين شريف آموزش وپرورش يك ضرورت است ولي چه رابطه ايي بين كاهش حقوق كاركنان صنعت نفت وافزايش حقوق معلمين وجود دارد ؟ بحث درخصوص لايحه خدمات كشوري با توجه به گستردگي تغييراتي كه در مجموعه مقررات استخدامي كشور ايجاد مي نمايد، ازحوصله اين ياداشت خارج است وليكن مي توان اين موضوع را درخاتمه ياددآور شد كه اگر اراده بر آزمايش يك طرح آن هم درسطح كلان وجود دارد،مناسب خواهد بود آن را درمحدوده يك وزارتخانه كه موجب اصلاح وارتقاء ساختارهاي اداري و افزايش حقوق ومزاياي آن مي گردد اجرا شود، تا چنانچه ديگر وزارتخانه ها نيز آن را موجب رشد خود ديدند با ميل ورغبت خواستار پياده شدن آن طرح در مجموعه خود باشند. نه دربخشي كه مقررات آن با يك پشتوانه يكصد ساله تجربه وكارشناسي مداوم در طول ساليان متمادي طراحي، بازنگري وتدوين شده است . (55458)
 
siros
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۰۱:۵۱:۰۸
اگر کارمندان وکارکنان وزارت نفت در مناطق بد آب وهوا ودور افتاده خدمت میکنند آیا کارمندان ادارات دیگر مثلا آموزش وپرورش وارتش وسپاه ویا کارمندان وزارت خانه های بهداشت وغیره در مناطقی مشابه آها خدمت نمیکنند وآیا مثلا کار یک معلم بوشهری با یک کارمند پتروشیمی در منطقه بوشهر چه فرقی میکند ویا یک محیط بان محیط زیست در مناطق صعب العبور کوهستانی ویا گرم وسوزان کویری به خدمت مشغول است وبعضا جانش را بر سر کارش میگذارد حق ندارد از حقوقی برابر بهره ببرد. (13381)
 
امیر ع
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۰۹:۲۷:۰۶
من نمیدانم کی باید دولتمردان ما متوجه شوند که این مملکت پراز جوانان مستعد می باشد که در ظرف مدت کوتاه جای خالی دیگران را پر می کنند .اخیرا در ادارات مرسوم شده کسانی که سی سال خدمتشان تمام میشود به بهانه های مختلف و با از بین بردن سوابق بیمه ماندگار
شده و عرصه را برای حضور جوانان خالی نمی کنند .در مورد این لایحه هم همین طور
دوستان شرکت نفتی اگر نمی خواهند واگر فکر میکنند که خیلی باتجربه اند بروند توتال و
ارامکو را متحول کنند تا این جوانان فرصت شغلی پیدا کنند .به خدا خیلی از انها حاضرند با 300تومان در خلیج فارس کار کنند. (13429)
 
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۰۹:۲۷:۱۲
بياييد حقوق ديگر اقشار را به حد وزاذت نفت برسا نيد نه اينكه حقوق نفتي ها را پايين بياوريد (13430)
 
صبا
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۱۱:۲۷:۴۷
با سلام
براي اظهار نظر در خصوص اين لايحه ابتدا بايستي اطلاعات دقيق آن در اختيار جامعه قرار گيرد تا مردم بدانند واقعا در خصوص چه چيزي دارند اينهمه بحث ميكنند مطمئنا اگرمفاد اين لايحه عنوان شود شايد بسياري از اين بحث ها خاتمه و حتي عكس آن مطرح شود يعني تداوم نظام هماهنگ پرداخت حقوق . سالها پيش از اين(حدودا20 سال ) زمانيكه ما به استخدام دولت در آمديم سيستم پرداخت حقوق به اينصورت بود كه هر چه سطح دانش و تخصص پائين تر بود از ارج و قرب بيشتري برخوردار مي شدي و به همين دليل داشتن مدرك سيكل بسيار ارزشمند تر از داشتن مدرك كارشناسي و مهندسي و ... بود و اصولا افراد تحصيل كرده مغضوب بودند . يك آبدارچي با داشتن مدرك قبولي كلاس اول نهضت سواد آموزي دريافتي بيشتري از من كارشناس داشت و در سيستم هم از احترام بيشتري برخوردار بود 0 بيش از 200 نفر تكنسين و مهندس فني متخصص زير نظر يك مدير كل ديپلمه كار ميكردند و جرات جيك زدن هم نداشتند و .... با برقراري لايحه نظام هماهنگ پرداخت حقوق بر اساس مدرك تحصيلي اين تبعيض تا حدودي جبران شد و حقوق كارشناسان نيز تا حدودي ترميم و اندكي بيشتر از آن آبدارچي شد و اين شد جرقه اميدي در ذهن بعضي افراد كه بروند بدنبال تحصيلات و ساختن آينده اي بهتر براي خود و خانواده شان. الان با توجه به صحبت هائي كه جسته و گريخته درخصوص اين لايحه جديد ميشود كورسوي اميدي در دل اقشاري با سطح تحصيلات پائين تر و تشويش و نگراني جدي در دل اقشاري با تحصيلات ليسانس به بالا ايجاد شده كه ظاهرا دوباره آن نظام قديم در شرف برقراري است و قشر تحصيل كرده نه تنها نصيبي از اين لايحه ندارند بلكه متضرر نيز ميشوند و آنان كه بدنبال تحصيلات رفتند نيز پشيمانند. آيا هدف از تزريق پول به اقشار پائين تر و ايجاد رفاه كاذب كوتاه مدت براي آنها با در فشار قرار دادن قشر تحصيل كرده همراه است؟ اين نحوه اجراي عدالت به چه قيمتي است ؟ با انباشت رشد نرخ تورمي كه از اجراي اين لايحه در جامعه ايجاد ميشود چه كساني منتفع و چه كساني متضررميگردند؟ آيا بهتر نيست به جاي ايجاد نگراني در بين اقشار آسيب پذير اعم از معلمان عزيز . كاركنان دولت در كليه وزارتخانه ها و سازمانها و كارگران و ... اطلاعات لازم بطور شفاف دراختياراين مردم قرار گيرد تا همه ما بدانيم كه اصرار بر چه لايحه اي داريم ! و اين لايحه واقعا تاچه حد ايجاد عدالت ميكند ؟! چرا نه نمايندگان محترم مجلس و نه دولت محترم بطور صريح و شفاف درخصوص اين لايحه صحبت نمي كنند تا سوءتفاهم ها از بين برود ؟ ضمنا پرسنل كليه وزارتخانه هاي درآمدزا كه عمدتا كارهاي اجرائي و عمراني و زير بنائي سخت وطاقت فرسا و سرمايه گذاري هاي در آمدزاي آتي اين مرز و بوم را به عهده دارند مي خواهند از شموليت اين لايحه خارج شوندواز اجراي آن نيزناخرسندند و اين تنها مختص وزارت نفت نيست اما كاركنان وزارت نفت از شهامت بيشتري در بيان واقعيت برخوردار بودند . در خصوص اين سخن كه دريافتي هاي آنچناني در بعضي از وزارتخانه ها رايج است نيز ميتوان گفت كه اين يك ترفند زشت و پليد است براي ايجاد تشنج بيشتر در جامعه و نه يك واقعيت . به غير از يك قشر خاص كه هميشه خاص هستند و بابرقراري اين لايحه وهزاران لايحه ديگر نيزخاص بودنشان منتفي نميشود درآمد بقيه كاركنان طبق نظام هماهنگ پرداخت حقوق ميباشد و يك ريال هم به كسي ارفاق نمي كنند. بياموزيم كه بدون كسب اطلاعات كافي و آگاهي لازم بازيچه قرار نگرفته و با طرفداري كوركورانه شرايط را بدتر از اين كه هست نكنيم . (13464)
 
محمد
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۱۱:۴۲:۱۷
بسمه تعالي


من نيز از كاركنان صنعت نفت ميباشم و مشتاقيم جوانان مملكت ما بجاي ما كه سابقه زيادي در اين صنعت داريم (بيش از سي وپنج سال)در اين صنعت جايگزين گردند
متاسفانه در صنعت نفت سن مطرح است كه بايد در 60 سالگي بازنشست گرديم
اگر باسابقه 30 سال ما را بازنشسته نمايند
حدود 40 درصد از كاركنان صنعت براي جوانان خالي خواهند نمود . به اميد پروردگار . (13475)
 
یک دوست
۱۳۸۶-۰۴-۲۹ ۲۱:۳۰:۳۰
شرکت نفت و شرکتهای وابسته چند سال گذشته هر دو ماه بطور متوسط ازمون استخدامی داشته و دارد اصلا نیاز به پارتی و سفارش هم نیست شرط سنی و معدل بالاو سواد لازم دارداگر فک و فامیل شما دارند مطمئن باش استخدام در شرکت نفت خیلی آسانتر از معلم شدن شده است. (33621)
 
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۱۲:۴۷:۳۸
بد نيست نكته اي بگويم يك ديپلمه در وزرات نفت كه در ستاد است هنگام بازنشستگي 30 ميليون تومان پاداش مي گيرد اين در حالي است پدر اينجانب با مدرك فوق ديپلم در يك وزارتخانه ديگر پس از بازنشستگي فقط 700 هزار تومان مي گيرد
خود مقايسه كنيد مفهوم عدالت را ؟ (13485)
 
۱۳۸۶-۰۳-۰۶ ۱۵:۳۰:۵۷
شايعه پراكني لطفا نكنيد چون يك ديپلم هنگام بازنشستگي پاداشي كه دريافت نموده از ديگر وزارتخانه ها كمتر ميباشد خواهشمند است بيشتر ازاين دل مارا اتش نزنيد باتشكر ديپلم دردمند نفتي (26969)
 
سهرابي
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۱۲:۴۸:۰۷
از بستگان اينجاب دو نفر مهندس شيمي و شيمي كاربردي وجود دارند كه بيكار مي باشند كه تمايل به كار در شركت نفت را دارند كه متاسفانه به دليل نداشتن پارتي قادر به استخدام نشده اند چنانچه شركت نفتي ها بازنشته شوند و يا به كشور هاي عربي مهاجرت نمايند جا براي اين قشر بيكار باز خواهد شد محض اطلاع هر دو نفر فارغ التحصيل دانشگاه تهران ميباشند (13483)
 
۱۳۸۶-۰۱-۰۷ ۰۹:۳۵:۲۹
تعداد افراد زیادی در نفت وجود دارند که دارای سن بالائی هستند و کارائی انها هم بسیار کم شده ولی به خاطر قوانین نادرست و اشتباه یعنی رسیدن به سن 60 سالگی جهت بازنشستگی(؟) نمی توانند باز نشسته شوند و این باعث می شود افراد جوان کثیری نتوانند وارد و به ان رونق دهند در ضمن حقوق دریافتی انها خیلی بالا می باشد . (19825)
 
۱۳۸۶-۰۲-۳۱ ۱۵:۵۹:۵۴
اولا استخدام در شركت نفت وشركتهاي تا بع از طريق ازمون است ثانيا شركت نفت با حقوق 2500000ريال براي يك مهندس در محيط الوده چيز زيادي نيست بخدا از بيكاري است (26335)
 
انصاري
۱۳۸۶-۰۴-۱۷ ۰۷:۵۹:۳۶
شما مي دانيد كه استخدام در وزارت نفت از طريق آزموني كه توسط سازمان سنجش برگزار مي شود صورت مي پذيرد؟ (32375)
 
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۱۲:۵۶:۰۹
من كه مي گم حقوق نفتي ها را كم كنند و حقوق ديگران را زياد كنند ! (13490)
 
۱۳۸۶-۰۳-۰۶ ۱۵:۳۲:۰۷
عادلانه قضاوت كنيد (26971)
 
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۱۲:۵۹:۰۵
يك راه : بياييد حقوق كارمندان خارج تهران را بشدت زيد كنيد ببنيد چگونه محاجرت به تهران بصورت فرار از تهران تبديل مي شود (13492)
 
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۱۳:۱۳:۰۸
من كارمند شركت نفت با 11سال سابقه مي باشم و كاملا موافق اجراي لايحه به شرطي كه عادلانه باشد مي باشم البته بعيد مي دانم اين قانون عادلانه باشد ... مطمئن باشيد اين قانون در صورت تصويب فقط در سال اول (كه يك رشد رقمي دروغيني خواهد داشت ) براي اكثريت روي خوش نشان خواهد داد بهتر است خودتان را دل خوش نكنيد اي بدبختهاي اين قانون فقط توجيهي براي دريافتي آنچناني مديران و وزيران و نمايندگان و آنهايي كه مثتسني شده اند مي باشد اگر اين قانون خوب بود چرا براي خود نمايندگا ن اجرا نمي شود؟ قول نخوريد ؟ (13491)
 
کارمند شرکت نفت
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۱۳:۱۴:۵۸
پول مملکت و حقوق شما را هم ما داریم در می آوریم .حالا بیاییم و مثل شما حقوق بگیریم ؟ این کجایش عدالت است ؟ (13495)
 
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۱۳:۵۹:۱۳
مگه از ارث باباتون ميدهيد؟ (13508)
 
Ali
۱۳۸۵-۱۲-۲۴ ۰۱:۲۰:۲۶
شما که مدعی شدید پول بقیه سازمان‌ها رو هم شما دارید در میارید، اگه فکر می‌کنید دارید کار شاقی می‌کنید، بهتره تشریف بیارید بیرون تا جا برای بقیه باز بشه، فکر میکنم دیگران هم بتونن این کارو بهتر از شما و بدون منت انجام بدن. (18746)
 
۱۳۸۶-۰۲-۰۵ ۱۶:۲۷:۲۳
شما که نمیتواننیددماغتان راپاک کنید چطور درشرایط سخت یک نفتی کارحواهید کرد (23644)
 
۱۳۸۶-۰۲-۱۰ ۱۰:۴۷:۰۱
لطفا مطالب دور از ادب و انسانيت را درج نكنيد .البته شايد از اين جهت كه طرز فكر بعضي ها را نشان مي دهد بد نباشد . (24167)
 
کارمند
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۱۳:۲۱:۱۰

میان حقوق ما تا حقوق نفتی ها
تفاوت از زمین تا آسمان است
(13488)
 
۱۳۸۵-۱۲-۲۴ ۲۱:۳۸:۲۲
شرایط کار چطور؟ (18861)
 
۱۳۸۶-۰۳-۰۶ ۱۵:۲۴:۴۴
حقوق كاركنان وزارت نفت دررده نهم جاي دارد حقوق كاركنان سازمانهاي از رده 1 تا 8 ؟ (26967)
 
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۱۳:۳۰:۴۵
بنده كارمن شركت نفت هستم و با 15 سال سابقه ماهي يك ميليون تومان ميگيرم كه شايد حقم نباشد و نصف آن رابه بد بختان كمك ميكنم و چنانچه نظام هماهنگ اجرا شود اين مشكل برطرف ميشود و عدالت برقرار ميگردد. (13497)
 
۱۳۸۵-۱۲-۲۶ ۰۸:۴۴:۳۷
البته اگر بتوان کسورات این عزیز را در فیش های حقوقیشان ملاحظه کرد می شود گفت که احتمالا حقوقشان بالاتر از دو میلیون تومان می باشد و مبالغ زیادی بابت وامهای متعدد(مثلا 15 سال پیش 5 میلیون ) و موضوعات دیگر از حقوقشان کسر می گردد ؟ (18978)
 
۱۳۸۶-۰۳-۰۶ ۱۵:۴۱:۳۳
دروغگو به اسم نفتي (26975)
 
یک کارشناس نفت
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۱۳:۳۰:۵۳
بعنوان یک کارشناس شرکت نفت برای مجلس و خیلی ها متاسفم -
اصلا کار ما قابل مقایسه با خیلی از مشاغل نیست - اصلا این دو را نباید با هم قیاس کرد . بازم متاسفم (13496)
 
Ali
۱۳۸۵-۱۲-۲۴ ۰۱:۲۲:۴۷
می‌تونید بیشتر توضیح بدید که چرا کارتون با بقیه قابل مقایسه نیست؟
البته تا حدوددی واضحه که قابل مقایسه نیست، کار سبک با حقوق بالا! خوب منم باشم میگم قابل مقایسه نیست! (18747)
 
انصاري
۱۳۸۶-۰۴-۱۷ ۰۸:۱۲:۰۸
شما مي دانيد در دماي 50 درجه سانتيگراد يا در سرماي 10 درجه زير صفر 12 ساعت بي وقفه كار كردن يعني چه؟ ميدانيد 14 روز دور از خانواده بودن و از مشكلاتشان بي خبر بودن يعني چه؟
كارمندان اقماري شركت ملي حفاري در چنين شرايطي كار مي كنند.و يك ليسانس استخدامي جديد با همين كار سخت 400000 تومان حقوق مي گيرد.حال آنكه يك معلم با موظفي 24 ساعت در هفته و چهار ماه تعطيلي در سال همين حقوق يا بيشتر از آن را در يافت ميكند. تازه اگر از نظر علمي در سطح بالايي باشد ميتواند كلاس خصوصي و غير انتفاعي و شغل آزاد و ....داشته باشد.(البته اگر از سطح علمي بالايي برخوردار مي بود در يك رشته مهندسي در دانشگاه پذيرفته مي شد و پس از فارغ التحصيلي هم در آزمون وزارت نفت پذيرفته مي شد.
از نفت و حقوق نفتي براي مهندسين جديد فقط يك اسم باقي مانده است! (32376)
 
۱۳۸۶-۰۴-۱۷ ۰۸:۱۶:۲۵
آيا تربيت نسل آينده مهمتر است يا كار آقايان نفتي؟
متاسفانه سيستم آموزشي به نحوي بوده است كه هر كسي هيج جا قبوا نمي شد در تربيت معلم پذيرغته مي شد. حال نسل آينده را اينها مي خواهند تربيت كنند (32377)
 
یک دوست
۱۳۸۶-۰۴-۲۹ ۲۱:۳۸:۰۱
عزیز دل برادر شرکت نفت با این قوانین بازنشستگی چیزی از عمر کارمندانش رابرای زندگی در کنار خانواده اش نمیگذارد همه یا مشکل روحی از شیفت دادن پیدا کرده اند و یا مشکل جسمی دارند که عمر پس از بازنشستگی شان باندازه آن مقداری که بتوانند از آن میزان پولی که شرکت در طول سنوات خدمت از آنها کسر و در آخر خدمت به آنها داده است استفاده کنند (قابل توجه اونی که فکر میکنه دولت این پول بهش میده نه جانم اون جهاد سازندگی سابق بود که کمپرسی هم به بازنشسته میداد). (33622)
 
۱۳۸۵-۱۲-۲۶ ۰۸:۳۳:۰۷
اقای متاسف ! فقط چند درصد از پرسنل شرکت نفت واقعا دارای کار سخت و طاقت فرسا هستند و در شرایط بد اب و هوائی مشغول خدمت می باشند و درصد زیادی از انها دارای کار راحت و یا وضعیتی مشابه با کارمندان دیگر ادارات دارند و حجم بیشتر کارها در نفت بدوش نیروهای غیر رسمی می باشد که برای داشتن شغل باید جور همکاران رسمی را نیز بکشند. (18977)
 
آفتابي
۱۳۸۶-۰۱-۱۰ ۱۳:۴۸:۱۰
آيا تربيت نسل آينده مهمتر است يا كار آقايان نفتي؟ (20116)
 
۱۳۸۶-۰۳-۰۶ ۱۵:۴۰:۲۹
تربيت با پول با كلاسهايغير انتفاعي تقويتي با دو روز كار در هفته با4 ماه تعطيلي تابستان و بيست روز عيد ؟ (26973)
 
یک دوست
۱۳۸۶-۰۴-۲۹ ۲۱:۴۲:۰۰
زیاد تند نرو،مطالب ما با نشان دادن صورت حساب حقوق شرکت نفتی توسط قشر معلم درست نمی شود. (33624)
 
۱۳۸۶-۰۸-۲۳ ۰۹:۵۸:۳۰
من ليسانس مديريت بايك سال سابقه كار درپتروشيمي واستخدام مي باشم.محل كار من پتروشيمي ماهشهر است بخدا حقوق من 312000تومان است دوستان من در شيراز ودربانك 350000تومان حقوق با كلي مزايا دارند.شركت مخابرات وبرق وآب وحتي آموزش وپرورش و... حقوق بيشتري مي گيرند. اين را مي توانيد از ريزش نيروهاي صنعت نفت در ماههاي اخير بفهميد.آنقدر گفتيد نفت حقوقش زياد است كه اكنون بدترين ارگان شده. (43685)
 
کارمند
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۱۳:۳۶:۰۳
حق ما شرکت نفتی ها رو تو روز روشن دارن میخورن . این لایح باعث دلسردی ما شرکت نفتی ها میشه . شغل ما بمراتب از شغلهای دیگه مهمتره - (13498)
 
Ali
۱۳۸۵-۱۲-۲۴ ۰۱:۲۴:۵۵
بمیرم براتون، دارن حقتون رو می‌خورن کسی هم نیست که جلوشون رو بگیره!
کارتونم واقعا خیلی سخته! واقعا خسته نباشید! (18748)
 
۱۳۸۶-۰۳-۰۶ ۱۵:۴۷:۴۲
تشكر از شما اگر سخت نيست خواهشمند است فقط شما كافي است بادوشب بيداري بادو روز خواب امتحان كنيد اگر توانستيد يك هفته خودرا پيدا كنيد (26976)
 
مطلع
۱۳۸۵-۱۲-۲۶ ۰۹:۰۸:۴۲
پاداشهای دو ماه اخر سال شما (به غیر از عیدی و بسته های نوروزی) که معمولا در مجموع بین 500000تومان تا1000000می باشد را حتما به من پرداخت کرده اند که می گویید حق شما را خورده اند .(بعنوان مثال یکی از شرکتهای جدید التاسیس زیر مجموعه شرکت گاز این کار را انجام داد ). (18984)
 
خلاف قانون
۱۳۸۵-۱۲-۲۶ ۱۰:۲۸:۴۸
مگر اقای احمدی نژاد دستور ندادند که هیچ نهاد و وزارتخانه ای حق دادن مبلغی بیش از 175000تومان عیدی راتحت هیچ عنوانی ندارد پس چطور شرکت گاز و وزارت نفت خود را مستثنی می داند و این مصوبه را مثل سایر بخشنامه ها و مصوبات دولت اگر بخواهد رعایت می کند و اگر نخواهد کسی نمی تواند جلوی انها بایستد . (19018)
 
۱۳۸۵-۱۲-۲۸ ۱۰:۱۶:۵۸
با توجه به اینکه این دستور توسط رئیس جمهور محترم صادر شده است قاعدتا ایشان باید از مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران باز خواست کرده و ایشان هم با متخلفین برخورد جدی نماید (البته اگر خودایشان هم چنین تخلفی را مرتکب نشده باشد ؟! ) (19280)
 
۱۳۸۶-۰۲-۰۵ ۱۶:۲۹:۴۱
به ما که همان 175000 را دادند داداش خواب نما شدی (23645)
 
اطلاع رسانی به مسئولین کشور
۱۳۸۵-۱۲-۲۸ ۰۹:۵۵:۳۴
با عرض سلام و خسته نباشی خدمت عزیزان سایت الف . با تشکر از شما به خاطر موضوعاتی که مطرح می کنید و این اجازه را به تمامی افراد می دهید که نظرات خود را مطرح کنند و از شما تقاضا دارم که بعد از بحث درباره هر موضوع . چکیده مطالب مهم از ان را به اطلاع مسئولین برسانید شاید مثمر ثمر واقع گردد. مثلا در مورد پاداش مبالغ هنگفت فوق تحقیق کنید و اگر صحت داشت که مطمئنا دارد (با توجه به اقدامات مشابه وزارت نفت در سالهای قبل ) به سازمانهای ذیربط گزارش دهید چون این بیعدالتی محض می باشد . متشکرم (19268)
 
۱۳۸۶-۰۱-۱۳ ۱۷:۵۶:۱۸
قابل توجه سازمان بازرسي كل كشور ؟! (20398)
 
کارمند شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران
۱۳۸۶-۰۲-۰۵ ۱۷:۳۰:۱۴
در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران هم به ما کارکنان پاداشهای نقدی به جز عیدی پرداخت شده است ولی بین مبلغ پاداش کارکنان عادی با مدیران ان اختلاف فاحشی وجود دارد و انها هر کدام چندین میلیون دریافت کردند مدیری که تاچند ماه پیش کارمند ساده ای بیش نبوده الان مسئول امور کارمندان زیر مجموعه خود شده و با دریافت حقوق خیلی بالا ،برخورد بی ادبانه ای با همه دارد .(جنبه مدیریتی ندارد). (23655)
 
۱۳۸۶-۰۳-۰۶ ۱۵:۴۹:۱۸
شركت خصوصي در گاز است نه خود گاز (26977)
 
۱۳۸۶-۰۳-۰۷ ۰۸:۳۸:۲۶
شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نه تنها خصوصی نیست بلکه طبق صحبتهای اقای رئیسی دبیر هیئت مدیره شرکت ملی گاز و مشاور معاون وزیر در امور گاز در تاریخ شانزدهم اردیبهشت حتی در الویت واگذاری نیز قرار ندارد . بنده هم وجود بعضی از مدیران بی کفایت در این شرکت دولتی را تایید می کنم . (27108)
 
آفتابي
۱۳۸۶-۰۱-۱۰ ۱۳:۵۰:۳۱
آيا حق بودن ملاك پرداخت كنوني است كدام حق؟ (20117)
 
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۱۴:۲۰:۰۹
بنده با 5 سال سابقه در شركت نفت ماهي 840هزار تومان مي گيرم خدا را شكر ميگويم سوال من اين است اين كجايش بد است ؟ كاش همه كارمندان و كارگران ساير ادارات ماهيانه بالاي يك ميليون پول مي گرفتند؟
ولي چيزي كه هست اينه كه بدوني اين كاشها را كجا مي كاريد؟ حيف كه نمي دانيد هر چه قدر از اين كاشها تو شوره زار بكاريد باز هم نتيجه اش شوره زاره مگر اينكه انتظار معجزه داشته باشيد (13512)
 
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۱۷:۱۹:۵۸
نوع حرف زدنتم از رو شكم سيريه! (13551)
 
۱۳۸۵-۱۲-۲۴ ۲۱:۲۴:۰۲
شکم گرسنه!
اضهار نظر کن!
ای کاش شرایط کار من مثل تو بود
(کار روی سکو های نفتی) (18859)
 
۱۳۸۵-۱۲-۲۶ ۰۸:۵۱:۱۵
کار در روی سکوهای نفتی واقعا سخت و طاقت فرساست و مطمئنا حقوق شما حق شماست و این مطالب متوجه شما نیست و با کارمندان ستادی وزارت نفت می باشد که خودشان را به شما چسبانده اند و کار خود را سخت جلوه می دادند . (18980)
 
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۱۴:۵۷:۵۴
حالا که این بحث باز شده توجه همگان به چند نکته زیر هم خالی از لطف نیست:
1- فقط شرکت نفت نیست که حقوقهای بالا دارد بلکه وزارت خانه های نیرو ومخابرات و... نیز در بخش شرکتی بسیار دست و دلباز عمل می کنند و مزایای خوبی هم دارند و همه به هم نزدیک هستند جز بخشهایی مثل معلمان و پرستاران و نیروی انتظامی و ... که البته اکثریت هستند و قطعاً باید حقوقشان ترمیم اساسی شود.
2- صرف پرداخت مبلغ نقدی حقوق ملاک نیست بلکه کل مزایا و دادن منزل و ماشین و امتیازات دیگر هم بطور مشخص و محصور باید مورد حکم قانون قرار گیرد.
3- در یک بخش واحد حتی یک شعبه بانک هم دو کارمند را می بینید که یکی وقت خاراندن سر ندارد ودیگری کار سبکتر می کند و البته اضافه حقوق اولی بابت سختی کارش بسیار کمتر از اختلاف کار واقعی است.
4- معیارهای اداری برای تعیین حقوق در طول سالیان دراز همواره متکی بر عواملی بوده که ارزش واقعی کارکنان نیست مثل معیار آزمون تستی کنکورها برای سنجش علم واقعی دانش آموزان، حال آنکه می توان با تغییر اساسی آنها را به واقعیت نزدیک کرد.
5- آنچه بیشتر از عدد پرداختی و 10 درصد بالا و پائین آن ملاک است قدرت خرید کارکنان و البته آحاد جامعه است . بدین معنی که اگر شما به فرض محال 70درصد هم افزایش دهید باز با تورم لجام گسیخته یکی می شود و به همان میزان قدرت خرید کم می شود ، لذا توجه به طرف دوم معادله مهمتر از متغیر اول است که متاسفانه مورد کم توجهی قرار گرفته.
6- .... (13528)
 
کارمند پیمانکار پتروشیمی
۱۳۸۵-۱۱-۱۸ ۱۷:۱۳:۲۲
پول مملکت و حقوق شما را هم ما داریم در می آوریم .حالا بیاییم و مثل شما حقوق بگیریم ؟ این کجایش عدالت است ؟ (13539)
 
آرزو
۱۳۸۵-۱۱-۱۹ ۰۲:۰۴:۵۹
پدرم چه بصورت پيمانكاري و قراردادي و رسمي از سال 47تا سال 83سي و شش سال در شركت نفت مشغول بكار بودندولي بخاطر اينكه از وام خريد مسكن استفاده كند گفتند بايد كارمند بشوي و با توجه به قانون كارگري به كارمندي اون اين كار رو كرد و دوسال خدمت سربازي اش را زدند پاي سابقه اش تا اينكه بصورت قانوني بازنشست شدو وقتي كه بازنشست شد از سال 58 تا سال 83 برايش سابقه رد كردند و حقوق اون الان كم است مي خواستم ببينم آيا چنين قانوني كلا وجود دارد يا نه چرا از سال 58 به قبل را برايش حساب نكردند از اينها كه مي پرسيم مي گويند قانون است ولي نا گفته نماند از سال 58به قبل را حدود دوميليون تومان بابت آن سابقه پول دادند آيا ماميتوانيم آن پول را برگردانيم كه حقوق پدرمان زيادتر بشود (13616)
 
یک کارشناس نفت وگاز
۱۳۸۵-۱۱-۱۹ ۱۳:۲۲:۳۱
بنام خدا
لایحه خدمات کشوری یک شعارتبلیغاتی و دهن پر کن است و که از ته ان چیزی در نخواهد امد .
توجه داشته باشید این نوع شعارها در هیچ کجای کره زمین خریدار ندارد و یک شعار کمونیستی است که دوران مصرف ان تمام شده است.
خداوند نیز افراد روی زمین را بر اساس کارهایی که انجام می دهند پاداش واجر وقرب می دهد .
حتی بهشت نیز هفت طبقه دارد .
لازم است در نظام هماهنگ پرداخت ها ، تحصیلات ، سابقه ، تجربیات و ... لحاظ و بر اساس سطح و رتبه ای که فرد پیدا مینماید حقوق پرداخت شود.
حالا این بحث را از منظر دیگری دنبال نماییم
تابحال شنیده اید که کارمندان محترم شهرداری یا بانک ها یا معلمان یا کارگران ساده کارخانجات و یا کارمندان معمولی ادارجات از کشور خارج شده و جذب شرکت های خارجی به علت نیار به تخصصان شده باشند که اگر کسی بگوید بی شک دروغ گفته است. ولی در رشته های تخصصی نفت - گاز پتروشیمی وبرق - کنترل پروژه و...شرکت ها ی خارجی دنبال افراد شایسته و حرفه ای می گردند و مختص ایران نیز نمی باشد که کسی تا در این فیلد نباشد حساسیت موضوع را نمی داند
واما مهم تر مطمئنا اگر این لایحه به بدنه نفت تسری پیدا نماید دچار خسران بزرگی خواهد شد و کارشناسان ایرانی جذب شرکت های خارجی می شوندو بعد همین شرکت ها با توجه به فعالیتهای که در پروژه های نفتی ایرانی دارند تقریبا از 10 تا 30 برابر حقوقی که در ایران به انها می دادند به پروژه ها شارژ می نمایند و دوبرابر قبل را به ایرانی های می دهند ومفت مسلم سود بالایی را برداشت می نمایند و این شرکت های خارجی هستند که از این رهگذر کسب در امد بیشتری خواهند داشت و این وزارت نفت ونهایتا بیت المال است که ضرر می کند .
ضمنا با توجه به شعار هایی اصول گرایی که دولت می دهد و الحمد لله سر حرف های خود نیز ایستاده است نباید تن به لایحه ای بدهد که مثال پوست خربزه عمل میکند.
ونزوئلا را ببینید 20 هزار نفر از نیروهای زبده صنعت نفت آنها با روی روی کار امدن چاوز جذب امریکا شده اند و و وزارت نفت ونزوئلا کارشناس نفتی ندارد و دست به دامان ایران شده اند که به هر قیمتی از ایران جذب کارشناس نماید.
الان در خود ایران نیز با همین حقوق هایی که می گویید زیاد است و نجومی است کارشناس کم داریم چه برسد به اینکه حقوق فعلی نیز کاهش پیدا نماید . الکی و احساسی نباید تصمیم گیری شود .
خود دولت نیز متوجه حساسیت های لازم شده بود که می خواست لایحه را پس بگیرد و لی .....
در این بحث شرکت نمایید که حرف ها بسیار زیاد است. (13665)
 
نیلوفر عسکری
۱۳۸۵-۱۱-۲۰ ۰۲:۰۸:۵۳
بنده بعنوان یک معلم به هیچ عنوان دوست ندارم که حقوق سایر کارکنان دولت کم شود . بلکه آنچه مهم است دولت و مجلس برای یکبار هم که شده خودشان را جای مردم بیچاره بگذارند . آیا انصافا با 200 یا 300 هزار تومان میشه زندگی کرد ...
زنده باد عدالت (13704)
 
زاهدی از شیراز
۱۳۸۵-۱۱-۲۰ ۲۲:۴۹:۴۷
آقای کارشناس از حرف و استدلال شما نتیجه میگیریم که معلمین بهترین کارشناس و سود آورترین صادر کننده و بزرگترین استخراج کننده منابع خدا دادی وبزرگترین تامین کننده منابع مالی وعلمی دولت است چون اگر معلم نبود تو برای چوپانی هم بایستی پارتی جور میکردی: واقعا\" تا بحال فکر کرده ای اگر سواد وعلم را از وزیر و وکیل و دکتر وکارشناس و قاضی و.....بگیرند چه میشود :آنموقع بایستی تمام ثروت و امنییت کشورمان را بدهیم تا سواد و علم تخصص وارد کنیم آنهم تا اندازه ای که بیگانگان صلاح میدانند .
البته کار معلمین و اساتید زیر بنائیست و با تلاش و کوشش افراد جامعه نتیجه آن مشخص و باعث پیشرفت و خودکفائی ایران میشود. پس با این فکر که آموزش و پرورش یک وزارتخانه مصرفی است نباید با دست خود تیشه به ریشه خود بزنیم و این را بدانیم که آموزش و پرورش استخراج کننده بزرگترین گنجهاست. (13810)
 
سعيد
۱۳۸۵-۱۱-۲۱ ۱۲:۳۱:۳۷
نميدونم.شايد عدالت علي ( ع)اينجوري بوده وشما شيعيان راستين هستيد. (13887)
 
reza
۱۳۸۵-۱۱-۲۱ ۱۳:۵۳:۱۶
اكثر مواردي كه در مطلب خود به عنوان موافقان لايحه آورده ايد واقعيت ندارد و كلي گويي است مثل آنكه گفته ايد لايحه تا ثيري بر حقوق ندارد در حاليكه لايحه كليه مقررات استخدامي و مديريتي را دستخوش تغييرات فاحش مي كند. مشكل اصلي اين لايحه آنست كه مدافعان اصلي آن معلم هستند و با ديد آموزش و پرورشي به صنعت نگاه مي كنند! حتي يك آدم صنعتي مشخص در كل كميسيون نبوده امثال بهرامي و حاج بابايي با الفباي صنعت نفت آشنا نيستند (در پاسخ ابتدايي ترين سوالات در مي مانند) حتي حاضر نبوده اند يك روز در يك محيط آلوده زندگي كنند.
ته قضيه روشن است بايد صنعت نفت به عنوان اولين سنگر نظام و با ثبات ترين منبع در آمد كشور از درون متلاشي شود حال چه بهتر به اسم عدالت

يك نفر جواب دهد با كدام ملاك وزارت اطلاعات قضات نمايندگان مجلس و اساتيد دانشگاه مستثني شدند؟ خودتان با همان ملاكها بسنجيد كه آيا صنعت نفت نبايد مستثني شود؟ با همان كلمات خودتان چرا يك كارمند دفتري وزارت اطلاعات با يد از كارمند مشابه خود در ديگر بخشها مستثني شود! پاسخ آن را كه داديد متوجه مي شويد كه خيلي از حرفهايتان كه در بالا نوشته ايد نادست است
ضمنا شما نميدانيد كه مدافعان سينه چاك تعميم و تصويب اين لايحه دنبال وزارت خود و نمايندگي دوره بعد و آرا خيل عظيم آمزش و پرورش هستند؟ (13902)
 
اصغرحسنی
۱۳۸۵-۱۱-۲۱ ۱۴:۳۹:۲۵
بیست وهشت سال از انقلاب اسلامی ایران گذشته ولی هنوز تفکرات چپی وراستی از سر مادست بر نمیدارد .معلوم نیست چرا اسیربازی اغیار گشته ایم .وچرا بدور خویش می چرخیم وهر دم بنحوی فریب می خوریم وحتی از دیدن رقبا که به سرعت از کنارمان میگذرندتحریک نمیشویم! از یک سوراخ بارها گزیده شده،ولی عبرت نمی گیریم.در28 سال گذشته هر کس از راه رسیده فکر کرده که بایستی مدیریت ازمون وخطای خود را ،بدفعات روی ما ازمایش کند .جالب است که هرگز از ازموده دیگران نیز پند نمیگیریم! بطور مثال به مسائل ذیل که از مشکلات اصلی اقتصاد ماست توجه کنید:قانون کار را تحت فشار تفکرات چپها، تدوین ،تصویب واجرا کردیم وبه ظاهر، همه\" حق \"را در محاکم، سپردیم بدست نمایندگان کارگر واز همین رهگذر بدست کارفرمایانی که عاجزشده بودند، تبری دادیم که با طرح های: تعدیل،بازسازی نیروی انسانی،بازخرید سنوات ، تشویق رهائی از خدمت و....بزنند به ریشه همانهائی که یک روز میگفتیم: بایستی دستشان را بوسیدومزدشان را قبل از خشک شدن عرقشان دادوبنظرماهمواره وکلا حق با انها بود!درزمان دیگری سیستم \"کوپنیزیم \"را ازمودیم ونتیجه هم نگرفتیم بهمین خاطریکبارهم ارزاق را کلا سهمیه بندی کردیم وبعد چقدر زحمت کشیدیم وهزینه کردیم تا بتدریج ارزاق مذکور رااز حالت سهمیه بندی خارج کنیم وبدنبال ان سالها چقدرخون دل خوردیم تا عادات مردم عوض شود .یا یکباره تصمیم گرفتیم صنایع را ملی(دولتی) کنیم وکردیم وهمزمان بانکهارا!بعد دیدیم دولت کارفرمای خوبی نیست !گفتیم بایستی همه را واگذار کنیم !بعبارتی نه موقع دولتی کردن کار کارشناسی کردیم نه موقع واگذاری (هرکه امدبخیال خود عمارتی نو ساخت/ رفت وانرامخروبه به دیگری پرداخت!)واین قصه سر دراز داشت...وتنهاثمره کوشش های مابرای خلق الله افزایش بی رویه\"تورم\"وکاهش\"قدرت خرید خانواده ها\"بودوبس! الان هم بر اساس تفکر چپها:((کاربکش باندازه توانش/ مزد بده باندازه تامین نیازش))نظام یکسان ساز ی نسبی حقوق را برای دومین باروبراساس صرفا تامین نظام معیشتی، راه انداخته ایم که دوغ و دوشاب را در هم امیزیم!خدا بداد ما برسد.کی ماشکست هایمان رامورد تجزیه وتحلیل قرار داده وازان عبر ت می گیریم؟!بحث نظام پرداخت درتمام دنیا مبتنی بر اصو لی است که این اصول بر اهل فن شناخته شده ومحترم است . این اصول هرچند نظام معیشتی افراد تحت پوشش خود رامورد مطالعه قرار داده وبااین ملاک فقط حداقل ها را تعیین میکند ولی برای تعیین مراتب شغلی بالاتر وسقف حقوق سازمانها، هرگز به نظام معیشتی، بعنوان تنها ملاک ،اعتنائی نمیکند وبدینوسیله ملاکهای ارزشی وعلمی دیگری را جستجو میکند که در محاسبه عدالت ،گرفتار اشتباه سوسیالستها ی تخیلی نشود.کارشناسان دنیا امروزه با مطالعه مستمر مشاغل :صنعتی،خدماتی،تولیدی،تخصصی،،اموزشی ،فنی ،غیرفنی وسایررشته ها،صدها طرح \"طبقه بندی مشاغل\" بوجود اورده اند.ومبتنی برطرح های مذکورنظام های حقوق ومزد متنوع شکل گرفته است .وسیستم دیگر :استفاده از نظریه ومدلهای پیشرفته \"حسابداری منابع انسانی \" است که با توجه به ارزش شغل وجنبه های رقابتی ان در بازارکار،به موضوع پرداخته و پرسنل یک سازمان را باتوجه بمیزان کارامدی وسودمندی انها،درصدر اقلام دارائی سازمانها قرار میدهد. باعنایت به نکات فوق وسایر مباحث علمی دراین زمینه ،نمیتوان طرح های یکسان سازی حقو ق کارکنان دولت راکه مطرح شده ،بعنوان نظام پرداخت عادلانه وعالمانه موردتائید قرار دادوبه طیف وسیعی از مشاغل(هزاران شغل) تعمیم داد.بطور مثال مشاغل اموزش وپرورش درایران را با شرکت نفت یاسایرسازمانها در یک نظام طبقه بندی ،ارزیابی نمود .مطمئنا این طرح قابل اجرا نخواهد بود ونهایتا بایستی کار را بدست کارشناسان واقعی این رشته سپرده واز اعمال نفوذ غیر کارشناسان پرهیز نمایند.اشکالات وارده ای که منعکس میشود هرکدام ازمنظر طراحان ان کاملا درست است ولی متاسفانه زور کارشناسان به سیاست مداران نمیرسد ونهایتا این لایحه بعلت مقاومت انهائی که زورشان دربعد سیاسی بیشتر است محکوم به صدور نظریه غلط خواهد شد(گز نکرده پاره می کنند!)وازهم اینک مشخص است که گره زدن حقوق اموزش وپرورش به نفت امری محال بوده واجرا نمیشودچون دولت باتوجه به وابستگی درامد مملکت به نفت نمیتواندونمیخواهد حقوق نفتیها راکم یا بمدت طولانی متوقف کند تااموزش وپرورشیها به انها برسند.افزایش خارق العاده که بتواند یک شبه ره صد ساله بپیماید نیز مستلزم تصویب بار مالی بسیار بالاست. اینجاست که نظریه \"تدریجی\"مطرح شده و\"مکانیزم پلکانی \"مطرح میگردد.وهمین جاست که هرچه تعدادپله ها بیشتر شود مدت توقف \"حقوقهای سقف \"بیشترشده واضطراب صاحبمنصبان دستگاههاافزایش می یابد (ولابد اثرات این پدیده رادرسازمانها نیز بخوبی تجربه کرده اید).ازطرف دیگر،بنظر کارشناسان ابلاغ عجولانه لایحه ای که هنوز اجرای ان امکانسنجی نشده ،کار سنجیده ای نبوده است ومشکل برای دولت خدمتگزار ایجاد وبه وجهه مجلس نیزلطمه وارد میکند.بهمین خاطر بجز نمایندگان صنف اموزش وپرورش که رای سال اتی خودرا درگرواین موضوع می دیدند،بقیه نمایندگان متوجه این موضوع مهم وعواقب پرهزینه ان شده ومی خواستند بااغتنام از فرصت ومکث دادن دراین مرحله ،نسبت به اصلاح لایحه اقدام نمایند که انهم بافعالیتهای شبانه روزی فراکسیون اموزش وپرورش فعلا مقدور نشد. بنظر می رسد حال که اقای حداد عادل هم ازاجرای پلکانی (تدریجی )طرح سخن میگوید،اگر نظام پرداخت فعلی نفت رابعنوان الگوی موفق وعملی(وازمایش شده) بتدریج به کارکنان دولت تعمیم دهند خیلی بهتراست تااینکه به یکعده دلداری موهوم داده ودلهره به جان یک بخش دیگرکه مولد ثروت درکشور است ،بیاندازند.نظام حقوق نفت بعلت برخورداری از یک سیستم طبقه بندی کارشناسی شناخته شده وازمایش شده میتوانست ومیتواند ابهامات اتی رابرطرف نموده وسمت وسوی اینده را بهتر نشان دهد.جناب رئیس جمهورنیز بادراختیارداشتن نظام پرداخت ازمایش شده نفت، نبایستی میگذاشتندطرحهای مشکوک اواخر عمر دولت گذشته که حتی (دولت ماضی) خود دراجراوتعمیمش به نفت مصرنبوده و تدریجی عمل میکردبه وی تحمیل گردد. وخلاصه اینکه:بنظرمن :1-زمان اجرای طرح بسیار نامناسب انتخاب شده است.2-روی طرح قبل ازاجرابایستی مطالعات swotانجام ونتیجه مورد تجزیه وتحلیل سیاسی ،اقتصادی ومدیریتی قرار گرفته واثرات احتمالی مثبت ومنفی ان بعداز اجراپیش بینی میگردید.3-برخلاف انچه که امروزه در افواه گفته میشود طرح مصوب جدید تغییرات چندانی بامصوبه زمان اقای خاتمی ندارد (فقط مشاطه گری مختصری روی ان انجام شده است).بویژه برای کارکنان نفت جاذبه ای ندارد و الزاما بایستی حقو ق انان متوقف شود تا حقوق سایر سازمانهای کم درامد بالا امده هماهنگ شود.4-طرح نظام هماهنگ پرداخت مبتنی برتفکرعلمی نبوده ومدتها قبل دربلوک شرق وکشورهای سوسیالیستی کاملا شکست خورده وحتی در ساز مانهای ساده وابتدائی نیز جواب نمیدهد.5-طرح مصوب بدرد سازمانهای صنعتی، تجاری ،تخصصی، اقتصادی وبویژه نفتی نمیخورد.6-قرارداداداری واستخدامی کارکنان نفت یک قرار داد دو طرفه ومبتنی برمقررات موجود نفت است که اگر کارفرما درتعهدات خودش نسبت به انها ازحرف خود عدول کندبلحاظ عقود اسلامی بایستی به انها هم این حق راقائل شود که به اسانی وباتوجه به مقررات زمان استخدام بتوانندتعدیل،بازنشسته ویابازخریدگردند 7-نظام پرداخت ارائه شده درمقایسه بانظام پرداخت نفت یک نظام پرداخت ابتدائی است. فلذا بجای طرح پیشنهادی ای کاش میامدندبدوا طرح طبقه بندی مشاغل نفت رامطالعه، اصلاح وبعنوان یک طبقه بندی برتربه کلیه سازمانها تعمیم میدادند بعد بر اساس ان برای همه کارکنان دولت نظام طبقه بندی مشاغل وسپس نظام پرداخت مینوشتند.انوقت هیچکس هم اعتراض نمیکردوچون درنفت ازمایش شده بودقطعا عوارضی کمترمتوجه دولت میشد.انشاءا...بامیدروزی که گذشته موجب عبرت برای اینده امان گردد (اصغر حسنی) (13911)
 
رهگذر
۱۳۸۵-۱۱-۲۱ ۱۵:۰۵:۳۶
چرانقدبالا ناقص چاپ شده لطفا بقیه راهم بنظر بینندگان سایت برسانید.نقد مربوط به اقای حسنی

___________________
نظر ایشان حجم زیادی داشته و سیستم آن را به طور کامل دریافت نکرده است. ایشان باید بقیه نظرشان را دوباره - اگر زیاد باشد حتی المقدور در چند قسمت- بفرستند. (13920)
 
علي
۱۳۸۵-۱۱-۲۱ ۱۷:۱۳:۵۵
لايحه خدمات كشوري به ضرر كسي نخواهد بود مگر مديراني يا كارمنداني كه به ناحق حقوق مي گرفتند حتي خود كاركنان وزارت نفت هم ضرر نمي كنند چون لايه هاي پايين و مياني وزارت نفت تمامي كارها را به دوش مي كشند اما حقوق و مزاياي بالا نصيب مديران لايه هاي بالايي مي شود كه نه سختي كار دارند نه مشقت و بدي آب و هوا ،چون اكثر اين مديران داراي دو دفتر يكي در تهران(شمال شهر) و يكي در مناطق نفت خيز جنوب البته هميشه مقيم تهران بوده اند.بعضي مي گويند با اجراي اين لايحه وزارت ضرر مي كند و نيروهاي متخصص خود را از دست مي دهد،در اين ارتباط بايد گفت اصلا چنين نخواهد شد زيرا نيروهاي نخبه دانشگاهي آنقدر زياد است كه وزارت نفت خود به جذب نخبگان روي آورده است و شرايط جذب را آنقدر سخت نموده است تا درصد كمتري را جذب نمايد هرچند دچار فقدان تجربه مي شويم اما اين امر قابل جبران است. از سويي ديگر همين الان نيز اختلاف دسمتزد در وزارت نفت ايران و شركت هاي نفتي و حتي كشورهاي حوزه خليج فارس بسيار معنادار است پس چرا اين متخصصان با تجربه نمي روند. بنابراين استدلال هاي نفتي ها چندان وارد نيست.
مهمترين فايده اجرايي شدن لايحه مذكور بهره مندي دو قشر حيات بخش معلمان و پرستاران عزيز و گرانقدر هستند كه انصافا سطح دستمزدشان بسيا پايين بوده است البته با ذكر اين نكته كه نه خودم معلم هستم ونه پرستار و نه بستگانم . (13930)
 
سیدعلی صدراسادات
۱۳۸۵-۱۱-۲۱ ۱۷:۱۴:۲۱
نقدی بر تعمیم نظام هماهنگ پرداخت دولت به صنعت نفت کشور

درحالیکه ، طی برنامه چهارم توسعه اقتصادی کشور، وزارت نفت موظف شده است که ظرفیت تولید نفت را از حدود 4 میلیون بشکه در روز به حدود 5/4 میلیون بشکه در روز و ظرفیت تولید گاز را از 420 میلیون متر مکعب در روز به 670 میلیون متر مکعب در روز و میزان تولید محصولات پتروشیمی را از 16 میلیون تن در سال به 41 میلیون تن در سال و نهایتا\" ظرفیت پالایشگاهی کشور را از 000/571/1 بشکه به حدود 000/653/1 بشکه در روز افزایش دهد ، انتظار این است که دولت و مجلس با وضع دستورالعمل ها و قوانین و ایجاد شرایط و بستر مناسب فضائی را فراهم آورند که در مقطع کنونی که قیمت نفت و فرآورده های نفتی در بالاترین سطح خود در طول تاریخ تولید نفت ایران قرار دارد ، بتوان با نگهداشت سطح تولید نفت و بالا بردن ظرفیت تولید و ایجاد بازار جدید از این موقعیت کاملا\" استثنائی حداکثر بهره برداری را کرد .
از طرفی در شرایطی که ایران طی سالیان گذشته تحت فشار قدرتهای خارجی بویژه امریکا در محاصره اقتصادی و تحریم بسر برده و چه درسالهای جنگ تحمیلی و چه پس از آن به انحاء مختلف در تنگناهای تکنولوژیک قرار داشته است و صنعت نفت نیز که صنعتی پایه ای و متأثر از آخرین دستاوردهای فناوری روز است در معرض بیشترین صدمات این برخورد استکباری قرارداشته و دارد ؛ مهمترین عاملی که توانسته است ضعف ها را مبدل به قوت نموده و از تهدیدات دشمن فرصت های طلائی بسازد نیروهای متخصص و دلسوز صنعت نفت در سراسر این صنعت عظیم بوده است . نیروهای متخصصی که با کمترین توقع با به جان خریدن تمامی مشکلات و موانع بر سر راه، نه تنها این صنعت عظیم را سر پا نگهداشته ، بلکه توانسته اند همپای رقبای قدرقدرت خارجی در این عرصه نا برابر با رشد و توسعه مناسب ،با لندگی صنعت را تضمین نمایند . تأثیر درآمد نفت در اقتصاد ملی ما که بر کسی پوشیده نیست، ولی در این فرصت می خواهیم تأثیراین نیروی انسانی دلسوز را بر در آمد نفتی کشور تبیین نمایم .
برای مثال وقتی که روی یک سکوی نفتی در 150 کیلومتری از جزیره سیری یا لاوان که خود با فاصله های زیاد از شهرهائی مثل بندرعباس ، بندرلنگه قرار دارند، گام می نهید، با مقداری لوله و آهن و تأسیسات و چند نفر نیروی کار ( اعم از مهندس و تکنسین و کارگر ) بر می خورید که بدون ادعا در محیطی که به جز آب و امواج خروشان آن هیچ اثردیگری نیست و گاه بلحاظ شرایط جوی امکان تدارک و پشتیبانی آنان برای چند روز هم فراهم نمی گردد ، این افراد مشغول تولید نفت هستند دراین بین اگر یک توربین از خط تولید خارج شود گاه حدود 20 هزار بشکه تولید نفت در روز کاهش می یابد؛ یعنی با احتساب نفت هفتاد دلار عددی معادل یک میلیون و چهارصد هزار دلار در روز درآمد کشور کاهش می یابد . وقتی که مهندسی جوان و تکنسینی دلسوز ، در شرایطی که با قهر طبیعت پنجه در پنجه می باشد، با کمترین امکانات این توربین را تعمیر نموده، یک روز زودتر در مدار تولید قرار می دهد به همان میزان از خسارت به دولت جلوگیری می کند ؛آیا این یک موضوع بسیار قابل توجه نیست ؟ از این نمونه ، اگر نگوییم هر روزه بصورت هفتگی در واحدهای بهره برداری نفت در سطح دریا و خشکی تکرار شدنی است .
مثال دیگر این بحث برخورد با چاه 23 کنگان است که اخیرا\" با همت کارشناسان خدوم و دلسوز صنعت مهار گردید ؛که طرف های خارجی طلب 100 میلیون دلار برای اطفاء چاه نموده بودند و متخصصان صنعت نفت به مبالغی کمتر از 5 میلیون دلار و درمدت زمان کمتر از پیش بینی طرف خارجی اقدام به این کار نمودند . با توجه به این واقعیت تأثیر نیروی انسانی بر حرکت در آمد زائی صنعت نفت که موتور محرکه اصلی اقتصاد ایران بوده و حداقل تا ده ها سال آینده نیز با توجه به مزیت نسبی کشورمان پیش بینی می شود،این روند ادامه داشته باشد ، روشن می گردد .
حال سئوال این است که وظیفه ما برای تحقق اهداف برنامه و اعداد و ارقامی که درصدر این نوشتار به آن اشاره شد، این است که: نیروی انسانی این صنعت حساس را به کار دلگرم و به تشویق و ترغیب آنها به ادامه کار امیدوار کنیم و یا هر روز با طرح موضوعاتی انحرافی به امنیت روانی و شغلی آنان لطمه وارد سازیم ؟ طرح موضوعاتی از قبیل نظام هماهنگ پرداخت در سطح صنعت نفت با توجه به تعداد کارکنان صنعت نفت نسبت به کارکنان دولت که رقم قابل توجهی نیست و نیز میزان پرداخت ها در صنعت نفت که در مقایسه با سازمانهای رقیب خارجی و حتی بعضی سازمانهای داخلی قابل بحث و بررسی است ( که در مقاله دیگری باید بصورت جامع به آن پرداخت ) از چه اهمیتی در شرایط فعلی که باید مدیران و کارشناسان نفت با همه تدبیر و توان بتوانند برای اهداف تعیین شده در برنامه توسعه ، در تلاش باشند، برخوردار است ؟ آیا با تأمل منطقی به این نتیجه نمی رسیم که این قبیل بحث ها در چنین شرایطی بحث های انحرافی است ؟ آیا اگر بخواهیم با طرح مسائل احساسی و بدون توجه به شرایط محیطی این طرح و طرحهای مشابه را به صنعت نفت تحمیل کنیم، مصداق این ضرب المثل قدیمی نخواهیم بود « که با این پاچه و ریش نمی شه رفت تجریش » و نهایتا \" برای رسیدن به هدفی با اهمیت کمتر از اهداف بلندتر و راهبردی خود باز بمانیم . به نظر حقیر در شرایط حساس کنونی و ظیفه هر مسلمان و ایرانی متخصصی است که از هر کمکی برای اینکه صنعت نفت بتواند به وظایف خود در جهت تحقق اهداف تولیدی و توسعه ای خود موفق بشود، دریغ ننماید و برهمگان است که از طرح مسائل جانبی و کم اهمیت پرهیز نمایند .
;انشا ا.... (13931)
 
۱۳۸۵-۱۱-۲۱ ۲۰:۰۶:۲۲
اولاً كارگران و كارمندان پاييني شركت نفت هم ماند سايرين هستند و حقوق اضافي نمي‌گيرند كه كسي راضي باشد يانه اين كسان كه حقوق بالا مي‌گيرند چند تني از مديران هستند كه هيچ رنجي هم متحمل نمي‌شوند.
ثانياً چند نفر در آن شرايط در سيري يا لاوان كار مي‌كنند؟ واقعاً چند نفر؟ خوب حق آنها به تمامي پرداخت شود و حتي بيش از آنچه اكنون مي‌گيرند به آنها بدهند اما آيا درست است كه اين افراد بهانه‌اي براي همة شماها باشند؟ چون آنها در شرايط سخت كار مي‌كنند بايد كساني هم كه در تهران و اصفهان و ساير جاها هستند فقط به صرف اين كه در وزارتخانه‌اي هستند كه چنين زحمتكشاني دارد، حقوقهاي گزاف بگيرند؟ وانگهي آيا چنين شرايطي فقط در شركت نفت است؟ احتمال نمي‌دهيد كسان ديگري هم باشند كه در جاهاي ديگر با شرايطي مشابه كار كنند و متعلق به شركت نفت هم نباشند؟ چقدر خودخواهي؟!؟! (13944)
 
۱۳۸۵-۱۱-۲۱ ۲۰:۰۹:۱۰
چند نفر در آن شرايط در سيري يا لاوان كار مي‌كنند؟ واقعاً چند نفر؟ خوب حق آنها به تمامي پرداخت شود و حتي بيش از آنچه اكنون مي‌گيرند به آنها بدهند اما آيا درست است كه اين افراد بهانه‌اي براي همة شماها باشند؟ چون آنها در شرايط سخت كار مي‌كنند بايد كسان�% (13942)
 
۱۳۸۵-۱۱-۲۲ ۲۳:۳۷:۴۳
با سلام
اولا برای وارد شدن به این بحث نیاز به داشتن اطلاعات در مورد لایحه خدمات کشوری و همچنین میزان حقوق کارمندان است.
1- آیا شما عزیزان از میزا ن حقوق کارمتدان دیگر سازمانها اطلاع دارید مثلا ایران خودرو سایپا آذراب ذوب آهن فولاد
2- بیشترین حقوق فکر می کنید به کدام سازمان دولتی می رسد؟
3- بین وزارت علوم با آموزس و پرورش بین دارندگان مدرک دکترا تفاوت حقوق چقدر است؟
4- میزان سود رساندن کارکنان شرکت نفت به دولت با دیگر کارکنان دستگاه ها چه میزان است؟
و هزاران سوال دیگر
اگر به فکر پرستاران معلمان و نیروهای زحمت کش انتظامی هستیم حقوق آنها را بالا ببریم بهتر است یا حقوق کارکنان شرکت نفت را به میزان حقوق آنها برسانیم؟ (14037)
 
اصغرحسنی
۱۳۸۵-۱۱-۲۳ ۱۸:۰۱:۴۲
دنباله مطلب:4-طرح نظام هماهنگ پرداخت،طرح اشفته وملغمه ای است که هیچ طرح طبقه بندی مشخصی انرا پشتیبانی نمیکند وبهمین خاطربهنگام اجرابه مشکل فراوان برخوردمینماید.بنظرمیرسد این طرح حتی قادربه بررسی،تطبیق وتعیین حقوق وصدور احکام جدیدنیست ودست اندر کاران اداری تا کنون نتوانسته اند 100حکم تطبیق شده را بعنوان نمونه صادر نمایند5-قابلیت انعطاف طرح برای اداره امور مختلف سازمانهای متنوع دولت بسیار کم بوده وهمین امر بعنوان بمب مخربی ،ساختارهای جاافتاده سازمانی وبتبع ان ساختارهای تخصصی نیروی انسانی رادرهم میشکند6-مکانیزم اجرای لایحه بگونه ای طراحی شده است که مجالی برای بازگشت بعدازازمایش5ساله باقی نماند(چون نه قطع وکاهش حقوق انهائی که افزایش داشته اند مقدور است ونه اعاده وافزایش حقوق انهائی که حقوقشان متوقف گردیده براحتی میسرمیشود)7-پیش بینی میشودبارمالی اموزش کارکنان جدید برای جایگزینی نیروهای تعدیل شده دربخش های تخصصی سازمانهائی که حقوق انها دچار توقف میگردد از بارمالی اجرای لایحه خدمات کشوری بیشتر باشد8-پیشنهاد میشود ازابتدای اجرای طرح ،حسابی تحت عنوان:\"حسابهای سود وزیان ناشی ازعملکردلایحه خدمات کشوری\"درسازمان برنامه وبودجه ایجاد وبا مکانیزم حسابداری منابع انسانی میزان نفع وضرر طرح درپیکره وشاکله تخصصی نیروی انسانی دولت محاسبه وبه مردم گزارش داده شود9-مهاجرت پیش بینی نشده نیروهای متخصص برخی سازمانها به بخش خصوصی وبعضاشرکتهای خارجی رقیب شوک انفجاری به بدنه دولت خدمت گذار وارد خواهد کرد(به لینکhttp://www.oilcareers.com/regions/732/QATAR_htmjoblist.aspتوجه کنید.همچنین به لینکhttp://www.naftnews.net/More_News.asp?id=931نگاه کنید)10-این طرح چسبندگی افراد غیرمتخصص راکه دربیرون خدماتشان خریدار نداردبیشتر نموده (جائی که دولت مایل است انرا واگذارنماید)وبرعکس بهانه بدست کارشناسان زبده ومتخصصین میدهدتابا اغتنام از فرصت بدست امده ازمعرکه بگریزند(جائی که دولت دوست ندارد خدمات انهارا ثمن بخس ببخشد)امیداست صلاح اندیشان ومقامات دلسوز(بویژه اعضای محترم شورای نگهبان) و کارشناسان متعهد زوایای تاریک این طرح را موردموشکافی بیشتر قرار داده وسپس درموردان تصمیم بگیرند.والسلام... (14201)
 
كارمند نفت
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۱۳:۴۴:۴۷
با سلام من موافق طرح لايح نظام پرداخت هماهنگ هستم.و آنرا با ميل وبدون نارحتي قبول دارم به شرطي كه به عدالت در زمينه حقوق مساوي در شرايط مساوي تبديل شود.يعني اينكه ماهم مثل سابر كاركنان پس از 30سال سابقه بازنشست بشيم.ماهم مثل ساير كركنان مناطق گرمسر و محروم ماهي 5روز مرخصي شامل حالمان شود .ماهم مثل معلمان محترم اموزش پرورش ساعت موظفي كارمان 24 ساعت در هفته باشد.شرايط كار در محيطهاي شيمايي و خطرات نشت گازهاي سمي نداشته باشيم.ترتيبي اتخاذ شود كه يك سوم از عمرمان را دور از زن وبچه مان نباشيم.ترتيبي اتخاذ شود كه در مناطق عملياتي مثل ساير كارمندان دولت امكانات بهداشتي و رفاهي باشدتا به خاطر يك سكته معمولي كه در شهرها براحتي درمان ميشود.رفيق و همكارم به خاطرعدم دسترسي به اين امكانات فوت نكند. (14270)
 
كارمند نفت
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۱۳:۴۷:۵۲
با سلام من موافق طرح لايح نظام پرداخت هماهنگ هستم.و آنرا با ميل وبدون نارحتي قبول دارم به شرطي كه به عدالت در زمينه حقوق مساوي در شرايط مساوي تبديل شود.يعني اينكه ماهم مثل سابر كاركنان پس از 30سال سابقه بازنشست بشيم.ماهم مثل ساير كركنان مناطق گرمسر و محروم ماهي 5روز مرخصي شامل حالمان شود .ماهم مثل معلمان محترم اموزش پرورش ساعت موظفي كارمان 24 ساعت در هفته باشد.شرايط كار در محيطهاي شيمايي و خطرات نشت گازهاي سمي نداشته باشيم.ترتيبي اتخاذ شود كه يك سوم از عمرمان را دور از زن وبچه مان نباشيم.ترتيبي اتخاذ شود كه در مناطق عملياتي مثل ساير كارمندان دولت امكانات بهداشتي و رفاهي باشدتا به خاطر يك سكته معمولي كه در شهرها براحتي درمان ميشود.رفيق و همكارم به خاطرعدم دسترسي به اين امكانات فوت نكند. (14268)
 
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۱۶:۰۲:۰۰
من هم اگر سالی هشت ماه و نیم ( با احتساب تعطیلات نوروز و تابستان) کار کنم و آنهم هفته‌ای 24 ساعت و نه 44 ساعت و در سرما و آلودگی هوا بارش برف و باران تعطیل بشوم و خطرات انفجار نفت و گاز پرفشار و آلودگی شیمیایی و رادیواکتیو را تحمل نکنم و بارها آسیب‌دیدگی یا مرگ همکارانم را در اثر سوانح کار نبینم و نشنوم و قبولی یا ردی شاگردانم (بهره وری) در حقوقم تأثیر نداشته باشد و تا نیمه شب کلاس خصوصی بگذارم و در تعطیلات بتوانم از مدارس سراسر کشور و خانه معلم به عنوان هتل تقریباَ رایگان استفاده کنم حاضرم حقوقی کمتر از آموزگاران محترم خودم بگیرم. همانطور که در لایحه خدمات کشوری حقوق همه کارکنان ده درصد از معلمان محترم و عزیز کمتر در نظر گرفته شده است . (14288)
 
rahman.d\"yahoo.com
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۱۸:۳۵:۵۵
برخلاف آنچه تبليغ مي شود كاركنان و بدنه صنعت نفت از لايحه صدمه خواهند خورد نه معاونين وزير كه حتي طبق لايحه جديد مدير سياسي محسوب شده و مانند نمايندگان عدالت طلب مجلس ! حقوق مادام العمر دريافت خواهند كرد! درآمد اصلي نمايندگان مجلس و مديران سياسي از رانت مديريتي و اطلاعاتي است نه از طريق دستمزد خودتان بگوييد يك نماينده مجلس چقدر حقوق مي گيريد كه صدها ميليون فقط براي تبليغات مصرف مي كند؟ لطفا مردم را گول نزنيد و آدرس غلط ندهيد (14322)
 
mohamad.a@yahoo.com
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۱۹:۰۰:۵۵
آيا ميدانيد نمايندگان طرفدار عدالت چه كلاهي سرمان گذاشتند؟ در اين لايحه بر اساس عدالت ! حقوق خودشان و وزرا و معاونين را مادام العمر كردند اما استخدام ديپلمه ها را براي هميشه ممنوع كردند! يعني ما بدبختها كه پول نداريم بچه هايمان را دانشگاه آزاد بفرستيم را به روز سياه نشاندند. لعنت خدا بر شما (14324)
 
۱۳۸۵-۱۱-۲۷ ۱۲:۲۳:۱۱
به دلایل ذیل این لایحه دارای اشکالات اساسی میباشد.

1-بر اساس این لایحه امنیت شغلی از بین خواهد رفت.

2-سنوات خدمت کارمندان و سن بازنشستگی افزایش یافته است لذا مشکل بیکاری جوانان افزایش میابد

3-چرا قضات / هیات علمی دانشگاهاو........از شمول این قانون خارج هستند مگر قرار نیست عدالت برای همه اجرا شود. (14604)
 
علیرضا
۱۳۸۵-۱۲-۲۴ ۰۱:۳۱:۲۹
به قول یکی از معلمین عزیز: نفت که بر سر سفره مون نیومد هیچ، نان هم از سر سفره مون رفت.
واقعا معنی عدالت رو هم فهمیدیم (18749)
 
رضا
۱۳۸۵-۱۲-۲۴ ۱۷:۲۱:۱۳
من خودم کارمند شرکت نفت و شاغل در یکی از سکوهای نفتی خلیج فارس هستم خواهرم نیز پرستار است و از نزدیک در جریان کار ایشان هستم در اینکه حقوق این عزیزان و یا سایر فرهنگیان ناچیز است هیچ شکی نیست و فکر می کنم که همه این موضوع را تصدیق می کنند ولی این بدین معنا نیست که بیاییم و نوع کار و مزایایی که شامل هر کدام می شود را با هم اینگونه مقایسه کنیم آنها هم با توجه به نوع کارشان شاید آیتم هایی را دریافت کنند که با بقیه فرق دارد که پر واضح است باید هم اینگونه باشد. متاسفانه این موضوع بیشتر حالت شعارگونه و تبلیغاتی به خود گرفته است و اشخاص و جناح های سیاسی به نفع خود از آن بهره برداری می کنند. عدالت باید اجرا شود و حرفی هم در آن نیست منتها به نظر می رسد در خود این لایحه نیز عدالت رعایت نشده است. (18829)
 
۱۳۸۵-۱۲-۲۴ ۱۷:۴۷:۱۰
من مي گم قبول نفت شاهرگ هياتي اقتصاد كشور هست ولي مگه چند تا نخبه تو وزارت نفت هست سر جم ديگه 50 يا 100 تاكه بيشتر نيستند نه تنها تو وزارت نفت بلكه هر وزاذت ديگه اي هم كه بود بايد بهشون تپل پول داد كه از دستشون نديم ولي در مورد بقيه اين صادق نيست اينقدر هر ساله تحصيل كرده دانشجو داريم كه اگر آقايون ديدن حقوقشون به همراه مزايا از ماهي 1500000 هزار تومان شد 700 هزار تومان خواستن ول كنن وزارت نفت اونارو جايگزينشون كنيم (18836)
 
۱۳۸۵-۱۲-۲۴ ۲۰:۲۶:۲۲
مستثنی کردن عده ای از شرکت ها مثل نفت که حتی پول پیتزا (در بندرعباس) هم می گیرند و افراد صاحب رانت های مختلف و برخی مشاغل از این لایحه خلاف عدالت است. چه دلیلی وجود دارد که نماینده ای که یک قران سواد واقعی ندارد و فقط دارد در مجلس چرت می زند حقوقش از صاحبان آن مشاغل دیگر که زحمت می کشند باید بیشتر باشد . (18854)
 
۱۳۸۵-۱۲-۲۶ ۱۱:۵۸:۱۱
اگر كسي مغزي در نفت ديد كه خواست فرار كند معرفي كند. (19039)
 
تخصص
۱۳۸۶-۰۲-۰۴ ۱۱:۱۴:۲۹
عزیزم الان خیلی از مغزها به شرکتهای نفتی قطر رفته اند و حقوق های خوبی می گیرند
شما چه می دانید منظور از مغز چیست فکر می کنید مغز خوردنی است (23372)
 
امین--حسابدار
۱۳۸۵-۱۲-۲۶ ۱۳:۲۸:۲۶
متاسفانه امکان مطالعه عزیزان کاربر برای من فراهم نبود یعنی فرصتش رانداشتم پس اگرمطالبم تکراری بود معذرت میخواهم. بنظر میرسد هرگز نبایدتوقع داشته باشیم تفاوتی بین دریافتی یک خلبان با یک راننده قطارنباشد. یکسان بودن دریافتی این دو مسوولیت دقیقا برخلاف عقل وعدالت میباشد ولیکن بین حسابدار هواپیمایی وحسابدار راه اهن چرا باید تفاوت وجود داشته باشد؟کارکنان شرکت نفت نیز از این قاعده کلی نباید مستثنی باشند. مسلما حسابدار دارایی شاغل درخارک باید دریافتی اش با حسابدار شاغل در تهران متفاوت باشد . واقعیت امر ان است که این لایحه یاقانون بسیار خوب تدوین شده وبرای کارکنان دلسوز وزحمتکش عالی است.ولی حقیقت انست که فعلا زمینه اجرا ندارد چرا؟ اول--تعداد کارکنان دولت بیش از نیاز واقعی میباشد.در اینصورت بحث کارایی ورقابت منتفی است دوم--مدیران اجرایی موجود متناسب برای این برنامه نیستند چراکه قضاوتشان نسبت به کارکنان براساس روابط است ونه ضوابط! (19058)
 
ناشناس
۱۳۸۵-۱۲-۲۷ ۱۳:۲۲:۲۰
كار در يك پالايشگاه نفت يا گاز در جنوب كشوردر بدترين شرايط آب و هوايي خطر مواد سمي ،نفتي ،نشت گاز ،حسايست بالاي كار با واحدهاي كاتليستي كه كوچكترين اشتباه خسارت چنديت ميليون دلاري به اقتصاد كشور مي زند ، 10،15 سال زندگي دور از آشنا و فاميل نبايد با كار يك معلم يك حسابدار در تهران رشت شيراز يكي باشد
حقوق يك كارشناس با ساعت كار 5.30 صبح تا 7.30 غروب و6سال سابقه كار حداكثر 550 هزار تومان است آيا به نظر شما اين حقوق زياد است آيا يك كارشناس شاغي در يك كارخانه سيمان در شيراز ،در ايران خودرو ،در برق منطقه اي يا مخابرات يكي از شهر هاي شمالي در تامين اجتماعي ،در سازمان آب كمتر از اين مقدار حقوق مي گيرند (19213)
 
نفتي
۱۳۸۶-۰۱-۰۶ ۱۲:۵۹:۳۳
اگر نظام هماهنگ برقرار شود مي توانم به شما قول بدهم اثر بسيار بدي بر تمامي كاركنان و بدنه فعال شركت نفت مي گذارد. من بسيار تلاش كردم تا وارد وزارت نفت شوم. از مزيت نخبگي كه برقرار شد استفاده كردم. تنها به اين دليل كه معروف شده بود وزارت نفت مزاياي بيشتري به كاركنانش ميدهد. حالا كه چند سالي گذشته من كه مزاياي خاصي نديدم. اما اگر قرار باشه با اين نظام هماهنگ حقوق من با يك كارشناس ارشد در يك وزارت ديگه يكي بشه، من و خيلي هاي ديگه از اين سيستم خارج مي شويم. (19721)
 
مجيد
۱۳۸۶-۰۱-۰۷ ۰۸:۱۶:۰۶
با عرض سلام و اينكه موقعيتي ايجاد گرديد حول مباحث نظام هماهنگ حقوق به بحث و نظر سنجي پرداخته و اين موقعيت پيش آيد تا كليه تلاش گران عرصه صنعت عظيم بتوانند به ايراد سخن پرداخته يا مقولات خود را به صور مختلف به معرض بحث گذارند بسيار پسنديده است . هر چند سياست ها بعضاَ‌خارج ار ديدگاههاي شخصي بسته گرديده است و كمتر ديدگاههاي اشخاص غير خاص مورد مطالعه قرار ميگيرد اما از جائي بصورت مسكن باعث آسودگي خاطر افراد را فراهم ميسازد هر چند كه عمر طولاني براي شخص فراهم نخواهد ساخت .در مباجث فوق بعضاَ با ديدگاههاي مسئولين كه نظراتشان حائز اهميت جلوه مينمايد برخورد مي نمائيم كه بعضاَ با كارشناسي جامع انجام نميگيرد . بعضاَ مسائل و مشكلات ديگر سازمانها و ادارات را بصورت يكسان مورد تجزيه و تحليل قرار ميدهند و اظهار ميدارند مشكلات در ساير ادارات نيز با مشكلات صنعتگران نفت و گاز يكسان ميباشد . جاي بحث ندارد به مقايسه مشكلات بپردازيم و به عدالت بينديشيم روشن خواهد شد .
1) در مناطق عملياتي صنعت نفت برخورد كاركنان در كليه واحد هاي عملياتي و خدماتي بصورت مستقيم با انواع و اقسام گاز هاي مسموم كه بصورت روزانه با آن برخورد دارند در حاليكه در سازمانهاي دولتي ديگر و يا نهادها يا وجود ندارد و يا اينكه با درصد بسيار پائين تر ديده ميشود .
2) مقايسه طول عمر كاركنان صنعت نفت در مناطق عملياتي با ادارات آموزش و پرورش - نيروي انتظامي و ......... نشان گر كار سخت آنان و برخورد مستقيم با آلاينده هاي شيميائي ميباشد كه با هيچ رقمي قابل قياس نميباشد .
3) با توجه به اينكه با تلاش صنعتگران 90% در امد مملكت از اين بخش صنعت نفت و گاز بدست مي آيد پرداختن به مقوله در امد كاركنان به جهت ارتقاء بودجه مملكت كار ناشايستي به نظر نمي آيد و هر گونه بحث عدم كارشناسي جامع و كامل و برخورد غير اصولي با در امد كاركنان صنعت نفت روند رو به رشد بودجه و در امد كلي مملكت را با خدشه روبرو خواهد ساخت ميطلبد كه مسئولين محترم با ديد واقع بينانه تر به اين مسئله پرداخته و با تعصبات خاص مشكلاتي را ايجاد نگردند .
3) افزايش حقوق كاركنان در ساير ادارات غير نفتي در چند سال اخير نسبت به كاركنان صنعت نفت بيش از انتظارات كاركنان صنعت نفت بوده كه خود نيز جاي بحث دارد . اگر كاركنان صنعت نفت در مناطق عملياتي از حقوق كه به نظر مكفي مي آيد اما براي خود آنان كه با مشكلات خاص منطقه اي بسر ميبرند مكفي بنظر نمي آيد بو واسطه دور بودن از امكانات شهري بوده كه كاركنان صنعت نشين مناطق محروم در روياي استفاده از امكانات شهري به سر ميبرند .
مباحث مورد بحث بسيار زياد و مقايسه سختيهاي كار در ادارات بسيار وجود دارد اما بسنده مينمايم تا بحث براي خواننده از حوصله خارج نگردد .با اميد به توسعه نگري در پرداخت مزايا بر اساس سختي هاي كار در مناطق شهري و عملياتي غير شهري (19818)
 
۱۳۸۶-۰۱-۰۸ ۰۹:۵۵:۰۶
سري به يكي از شركتهاي نفتي بزنيد و ببينيد كه پرسنل رسمي نفتي غير از وقت گزراني و دريافت حقوق مفت كار ديگري انجام ميدهند . (19944)
 
تخصص
۱۳۸۶-۰۲-۰۴ ۱۱:۱۱:۵۰
اولا وقت گزرانی نه بلکه وقت گذرانی صحیح است
ثانیا-یکسری افراد بیسواد و بی کفایت در خصوص نفت اظهار نظر می کنند که جای تاسف است (23371)
 
۱۳۸۶-۰۱-۰۸ ۱۵:۲۴:۰۲
پیشنهاد میکنم:جای کارکنان اموزش و پرورش با نفت عوض بشه. در نفت چه اتفاقی خواهد افتاد؟.....!؟ اما اطمینان دارم دراموزش و پرورش اتفاقات مبارکی صورت خواهد پذیرفت.از جمله اینکه :درخواستهای به حق خود را با ضایع نمودن دیگران و تهمت و دروغ پیگیری نمی کنند. (19970)
 
علی
۱۳۸۶-۰۱-۱۴ ۰۹:۵۶:۵۵
با سلام.
نکات خوبی مطرح شده در بحث.ولی باور کنید این لایحه عادلانه نیست. من نمی خوام بگم کار یک پرستار سختتره یا یک معلم یا کارمند مخابرات یا شرکت نفت.
میدونید چرا عادلانه نیست؟
من میگم چرا باید حقوق یک روحانی (اخوند)در هر پست ومقام و هر سازمان از این قانون مستثنی باشه؟
این خودش دو چیز رو نشون میده؟
1.این طرح عادلانه نیست وگرنه چه تفاوتی بین یک روحانی و یک غیر روحانی در یک اداره وجود داره؟هر دو یک کار انجام میدن .هر دو سختی کار یکسانی هم دارن.پس باید مزایا وحقوق یکسانی هم دریافت کنند. نه اینکه یکی مستثنی باشه.
2.این طرح اساسا\" طرح خوبی نیست.و باعث میشه به خیلیها ضربه بخوره وگرنه اقایون روحانی اول از همه خودشونو مشمول این طرح میکردن. وقتی مستثنی شدن یعنی این طرح حقوق و مزایای اقایون رو کم میکنه (20458)
 
اميرحسين
۱۳۸۶-۰۱-۱۴ ۱۰:۲۳:۲۰
حقوق خاص فقط مختص نفتي هانيست.يه نگاهي هم به تفاوت وتبعيض درحقوق ومزاياي سازمان مديريت وبرنامه ريزي به عنوان متولي نظام هماهنگ (بخوانيدناهماهنگ ) پرداخت ، هواپيمايي،دادگستري،سازمان گسترش،سازمان توسعه معادن،صداوسيما،شركتهاي دولتي و...... بيندازيد يك شهرويكصد نرخ كاملا\" مشهوداست .وهرسازماني دلايل توجيهي براي خوددارند.دراين بين فقط سازمانهايي كه مصوبه هاي خاص ندارندوكارمندانشان به مهرهاي صدورمجوزوارباب رجوع وپيمانكاران وسايرشرايط ويژه دسترسي ندارند سرشان بي كلاه مي ماند علي الخصوص معلمان .لذانظام هماهنگ خدمات فقط مشكل شركت نفت نمي باشد. (20460)
 
ali
۱۳۸۶-۰۱-۲۱ ۰۸:۴۸:۱۸
با سلام
به تمام شهداي اسلام قسم مي خورم كه فقط مديران نفتي كه مافيا تشكيل دادهاند حقوق و مزاياي كلان مي گيرند
من با 7 سال سابقه - مهندس شيمي- در تهران 220000 تومان مي گيرم
با تهديد نمي گذارند به نفع نظام هماهنگ امضاء كنيم
من در شركت ملي گاز شاغلم
اگر مي توانيد محر مانه نگه داريد اعلام كنيد تا فيش حقوقي خود را ارايه نمايم
با تشكر از شما (21763)
 
گازي
۱۳۸۶-۰۱-۲۶ ۱۷:۱۱:۳۳
مخالف اين طرحم. اصلا منطقي و اصولي نيست. (22319)
 
محمدی
۱۳۸۶-۰۱-۲۸ ۱۴:۴۵:۴۹
نظام هماهنگی حقوق اگر درست اجرا شود خیلی خوب است . بنده با 11 سال سابقه در بهداشت و درمان صنعت نفت حقوق و مزایایی که می گیرم 206000 تومان است بله دوستان درست می گویند حقوق های میلیونی در وزارت نفت زیاد است اما آنها شامل رؤسا و بالانشین ها و ... هستند دوستانی که می گویند پاداش یک میلیون تومانی به نفتی ها در عید داده اند کجا بوده ما هم خبر داشته باشیم به ما که فقط همان 175000 تومان را گرفتیم شاید با این افزایش حقوقمان به یک چیزی شبیه شود (22616)
 
۱۳۸۶-۰۲-۰۵ ۰۸:۴۸:۳۲
نمونه پاداشهای میلیونی در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران پرداخت شده است که هر کدام ازمدیران ان چند میلیون تومان پاداش گرفتند ضمنا چند ماهی است که انها هنگام ورود و خروج کارت نمی زنند ولی 120 ساعت اضافه کاری انها که بیش از یکی دو میلیون می باشد را بدون حضور دریافت می کنند . (23528)
 
۱۳۸۶-۰۲-۰۸ ۰۸:۱۸:۲۵
البته کارمندان عادی هم گرفته اند ولی نه چند میلیون؟ (23889)
 
ناشناس
۱۳۸۶-۰۱-۲۹ ۲۱:۲۵:۵۹
اگر قرار باشد که ما در عسلویه با 91 ساعت کار در هفته معادل معلمی با 24 ساعت موظفی در هفته برابر حقوق بگیریم چرا ما گچ دست نگیریم و پای تخته درس ندهیم.در ثانی نفتی اگر مفتخور باشد پس از اجرای این قانون بهتر است که متضرر شود ولی انکه عرضه دارد حداکثر 1 ماهه در قطر کار پیدا میکند بنابراین هیچ جای نگرانی نیست.خدا وضع سایر کارمندان نیز خوب کند. (22772)
 
mohamad
۱۳۸۶-۰۱-۳۰ ۱۵:۴۲:۳۴
اگر سختی کار ما در منطقه عملیاتی عسلویه ( در هفته 91ساعت کار و دور از خانواده که با مواد سمی و سرطانزا(اروماتیک) )سروکار داریم معادل با سختی کار در دیگر مناطق ایران است بفرمایید جای ما را عوض کنند تا در مراکز شهرها کنار خانواده هامون بقول معلمان حقوق ملیونی بگیریم (22851)
 
نا شناس
۱۳۸۶-۰۲-۰۱ ۰۹:۲۵:۴۶
الحق وانصاف سخت ترين و تخصصي ترين وخطرناك ترين كار در اين كشور كار در مناطق عملياتي شركت نفت مي باشد و حق وعدالت ايجاب مي كند كه حقوق ومزاياي آنها از ديگر كارمندان دولت بيشتر باشد
علاوه بر اين با سوادترين فارق التحصيلان دانشگاه ها در شركت نفت استخدام مي شود كه در دانشگاههاي شريف وتهران ومابقي دانشگاه هاي ممتاز كشور شبانه روز درس خوانده تا مدرك خود را گرفته اند البته قصد توهين ندارم ولي واقيعت ها را بايد گفت دانش آموزان ممتاز كنكور كه در دانشگاههاي درجه يك كشور قبول مي شوند وپس از اتمام تحصيلات به استخدام شركت نفت در مي آيند(البته بيچاره ها فكر مي كنند كه شركت نفت آش دهن سوزي است) بايد با دانش آموزان متوسط به پايين كه در مراكز تربيت معلم دروس آساني مثل تاريخ ،هنر ،خط و نقاشي رادر دوران تحصيل پاس مي كنندو يا با كساني كه مثل آب خوردن در دانشگاه هاي آزاد وپيام نور ضمن خدمت مدرك خود را مي گيرنديكي باشند واقعا\" آنهايي كه مدام شركت نفن شركت نفت مي كنند به اين چيز ها فكر مي كنند
به قرآن قسم حقوق يك مهندس شيمي در پالايشگاه كرمانشاه با 5 سال سابقه كار 350 هزار تومان است آقاي معلم فرهيخته كه هي داد مي زني باور كن 100 برار تو زحمت كشيده تا مدرك گرفته و معلومات بهدرد بخورش براي مملكت 100برارتواست (22946)
 
شرکت گازی
۱۳۸۶-۰۲-۰۴ ۱۵:۱۷:۱۴
اقای عزیز خیلی از همکارهای شما نه تنها از دانشگاههای معتبر فارغ التحصیل نشده و نخبه هم نیستند بلکه بعد از استخدام با مدرک دیپلم با بورسیه شرکت و به راحتی در دانشگاههای غیر معتبر(از نظر شما) مدرک های غیر مرتبط و حتی معدل پایین اخذ کرده اند و درحال حاضر هم حقوقهای خیلی بالائی می گیرند. پس باید توجه کرد که تمامی افراد نخبه در نفت نیستند و خیلی از انها در جاهای دیگر مشغول خدمت بوده و همان خدمات شما را شاید بهتر هم انجام می دهند ولی حقوق انها خیلی کمتر می باشد . (23430)
 
۱۳۸۶-۰۲-۱۱ ۱۳:۴۱:۳۱
الان چند ساله که استخدام در شرکتهای دولتی سخت شده است ولی سالهای قبل ، هر شخصی اگر کاری مناسبتر از کار دولتی پیدا نمی کرد در اخر به راحتی جذب و کارمنددولت می شد از این رو بسیاری از افراد شاغل در وزارت نفت هم از این قانون مستثنی نیستند و خیلی با هر مقطع تحصیلی وبا هر مدرکی و هر معدلی استخدام شدند. لیسانسهای غیر مرتبط مثل کشاورزی و ....در نفت به وفور دیده می شود . (24290)
 
پیام یزدیان
۱۳۸۶-۰۲-۰۲ ۲۰:۰۴:۲۴
چرا مامورین انتظامی که به صورت شبانه روزی در حال خدمت به مردم میباشند و با توجه به حساسیت شغلی و خطراتی که در حین انجام وظیفه برایشان پیش می آید، حقوقشان اینقدر کم است درحالیکه بعضی از پرسنل شرکت نفت(همانند آبدارچی) که شغلشان آنچنان حساسیتی ندارد، حقوقشان از پرسنل شریف نیروی انتظامی بیشتر است و چرا نظام هماهنگ پرداخت شامل این پرسنل شریف نمی شود. (23208)
 
۱۳۸۶-۰۲-۰۳ ۱۲:۴۴:۵۹
واقعا\" بي انصافي است . هيچ آبدارچيي در استخدام شركت نفت نيست بلكه تمام كارهاي خدماتي پيمانكاري است (23268)
 
خسته
۱۳۸۶-۰۲-۰۳ ۱۴:۴۰:۱۴
آقای پیام یزدیان
الان سه روز است که به یمن راه افتادن پتروشیمی زاگرس با حضور رئیس جمهور به علت نشت گاز خطرناک آمونیاک در کل منطقه عسلویه همگی دچار سوزش چشم و اشک ریزی ومشکلات تنفسی شده ایم.آیا سزاوار است حقوق ماهی چهارصد و هشتاد تومان ما را با مدرک لیسانس زیر سئوال ببرید؟ (23286)
 
پیام یزدیان
۱۳۸۶-۰۲-۰۷ ۰۰:۳۷:۱۳
تو که راست میگی... ولی ما حقوق کسی را زیر شوال نبردیم.فقط مایسه ای کردیم.آبریزش چشم شما زود درمان پیدا میکند ولی آبریزش چشم خانواده های شهدای نیروی انتظامی هرگز شفا نمی یابد. اگر شما امنیت نداشته باشید که کار معنایی ندارد. خواهش میکنم منطقی باشید.. حقوق من 275000تومان است و در خاش خدمت میکنم.تا حالا در مبارزه با اشرار چند جای بدنم یادگاری گلوله دارد.خانواده ام دایم تهدید میشوند.امنیت خاطر ندارم. نمیدانم که امروز که به بیرون میروم،آیا دوباره باز خواهم گشت و.... آنوت شما از آبریزش چشم ومشکلات دیگر صحبت میکنید. خواهش میکنم یک کمی انصاف داشته باشید. در ضمن از اظهارنظر شما سپاسگزارم. (23798)
 
در به در همیشگی
۱۳۸۶-۰۲-۰۴ ۱۱:۴۷:۰۸
قیمت کنونی زمینی که دوستان خودم به صورت تعاونی 5 سال قبل از ارگانهای محرومشان در یافت نموده اند معادل کل حقوق و مزایای اینجانب کارمند رسمی وزارت نفت با 6 سال سابقه در عسلویه میبا شد.از محرومیت و الودگی واوارگی و سختی کار نیز بگذرید.انچه میماندقضاوت نادرست واواز دهل است (23387)
 
در به در همیشگی
۱۳۸۶-۰۲-۰۴ ۱۱:۵۵:۴۳
جناب اقای یزدیان به خاطر 30000 وام مسکنی که در سال گذشته به همکارانتان واگذار گردید.علاوه بر مزایای دیگر در زمینه مسکن.نگران نباشید. شاید میخواهند بیشتر به شما برسند.هواتون دارند (23390)
 
پیام یزدیان
۱۳۸۶-۰۲-۰۷ ۰۰:۳۸:۰۸
زهی خیال باطل...شاید اگر شما با مسیولین صحبت کنید ما هم از این وام ها به خودمان ببینیم.واقعا شما این اکاذیب را از کجا می آورید. کدام پول... کدام وام.... (23799)
 
ناشناس
۱۳۸۶-۰۲-۰۵ ۰۹:۲۸:۴۴
اینجانب با سمت کارشناس ارشد مهندسی نفت در شرکت ملی نفت ایران با 9 سال سابقه با اضافه کاری دریافتی معادل 390 هزار تومان در ماه می باشم.الحمدلله به برکت توجهات جناب زنگنه هم طرح نخبگی و صد مزایای دیگر به فقط عده ای تعلق می یردپس تکلیف ما در این سیستم چیست.اخیرا در یکی از شرکتهای نفتی در عمان کاری پیدا کرده ام با حقوقی معادل 100000دلار در سال به اضافه مسکن و پول تو جیبی 600دلار در ماه و میزان یکماه کار و 2 هفته استراحت.توجه داشته باشید پول تو جیبی که می دهند 1.5 برابر حقوق فعلی من است.در ضمن ما نخبه نبودیم و اینجوری شد.البته در شرکتهای خارجی مثل شرکت نفت بیخود و بی جهت حق نخبگی نمی دهند.از مسولین محترم وزارت نفت حلالیت طلبیده و عطای شرکت نفت را به لقایش بخشیدم.عزیزان هیات بدوی هم از اول ماه میلادی تاریخ اخراج اینجانب را اعلام نمایند و جلسات متعدد برگزار نکنند و بابت برگزاری این جلسات اضافه کاری نگیرند .( (23539)
 
ناشناس
۱۳۸۶-۰۲-۰۵ ۰۹:۳۰:۱۸
اینجانب فوق لیسانس مهندسی شیمی از دانشگاه صنعتی شریف بامعدل الف، 7سال سابقه کار در شرکت نفت میزان ناخالص حقوقم 338000 تومان است البته همه شرایط ممتازی هم داشتیم به جز یک چیز گناهمون این بود که سریع درسمون رو تموم کردیم و اومدیم سر کار دوستامون که چند سال بیرون کار کردن یا بیکار بودن بعد از من به یمن قوانین زیبای نفت با معدل کمتر از من ممتاز تلقی شدندو الان حتی از لحاظ پستی هم از من جلو زدند وام مسکن بدون نوبت هم گرفتند و حقوقشون هم حداقل 200 هزار تومن بیشتره با مسوولان چند بار توسط همین ایمیل هایی که دارند و اسمشو گذاشتند طرح تکریم تماس گرفتم و دلیل این تفاوت های چشمگیر رو پرسیدم ولی دریغ از یک جواب چند حرفی تازه حق پست هم که تا پارسال میدادند به دلیل اختلاف بیش از 3 بین شخصی و پست حذف کردند واقعاهم دوره های من که همه معدل های بالا و تجربه کاری بیشتر داریم چه گناهی کردیم کهاونور دیوار قرار گرفتیم نه خیلی قدیمی هستیم که حقوق بالایی داشته باشیم و نه جدیدالاستخدام که باز هم حقوق بالایی داشته باشیم کاش دو سه سال تو خیابونا چرخیده بودیم بعد استخدام میشدیم.واقعا مسوولی پیدا میشه که دلیلشو بگه؟ (23540)
 
ناشناس
۱۳۸۶-۰۲-۰۵ ۰۹:۳۳:۱۱
وقتي كه وزير محترم نفت در برنامه صندلي داغ در جواب وجود حقوقهاي ميليوني در شركت نفت با افتخار اذعان مي داردكه ما مهندس را با ماهي دويست هزار تومان استخدام مي كنيم ديگر جاي هيچ بحثي باقي نمي ماند .به قول بروبچه ها انها وانمود ميكنند كه به ما پول مي دهند ما هم وانمود مي كنيم كه برايشان كار مي كنيم (23541)
 
ناشناس
۱۳۸۶-۰۲-۰۵ ۰۹:۳۴:۱۴
عزیزان همکار خودتان را خسته نکنید کسی به حرف ما توجه نمی کند به قول بعضی از همکاران چیزی از شرکت نفت باقی نمونده ما هم باید به فکر باشیم واز این فلاکت خودمان را نجات دهیم. حتما همه فلات قاره را می شناسید در پروژه درود 3 خارگ پرسنل ایرانی توتال کمتر از 1.5 میلیون نمی گیرند و با ما همکار هستند بچه ها یکی یکی دارن میرن و کسی ککش هم نمی گزه از 5 سال پیش تا کنون 25 درصد پرسنل جدید الاستخدام از شرکت رفته اند من که عاشق نفت هستم می خوام برم با 5 سال سابقه 550000 تومان دریافتیهمین الان یه پیشنهاد دارم در تهران شرکت ODCدر مصاحبه هم قبول شدم با حقوق 900000 هزار تومان. (23542)
 
ناشناس
۱۳۸۶-۰۲-۰۵ ۰۹:۳۵:۴۸
با سلام اينكه دو نفر از متخصصين حفاري رفتند مدتي اس در ديگر شركتهاي نفت نيز شروع شده فقط در يكي از مجتمع هاي پتروشيمي كه فقط 267 نفر پرسنل دارد در يك سال اخير 6 نفر از متخصصين كارمندي نفت را ترك گفتند (23543)
 
ناشناس
۱۳۸۶-۰۲-۰۵ ۰۹:۳۸:۲۱
آقای نماینده مجلس کجایی که بفهمی یک نفر فوق دیپلم با زن و بچه در ماهشهر با حقوق105هزارتومن پایه و دریافتی220هزارتومان چطور شکم زن و بچه اش را پر می کند چطور در یک محیط شیمیایی زندگی می کند و چطور در شیفت دچار بیماریهای عصبی و روانی می شود و چطور این افراد را در این شرایط بد اب و هوایی با بقییه مشاغل مقایسه می کنید اری ما قبول داریم به شرطی که همه مشاغل در شرایط برابر باشند پرداختی ها را هم هماهنگ کنید اری این عدالت است شرایط کاری برابر =حقوق براب (23544)
 
عزیز دل برادر
۱۳۸۶-۰۲-۰۷ ۰۰:۲۷:۲۲
توصیه میکنم آن ناشناس عزیز که میگویددر مناظق بد آب و هوا آموزش و پرورش هم حضور دارند باکمال احترام به عزیزان فرهنگی ایشان تشریف بیاورند در مثلاٌ یکی از تاسیسات گاز و گاز مایع آنهم در فصل تابستان البته جنوب تقریبا 9 ماه از سال گرم است آنوقت آن افاضات را دوباره قلم بزنند
توصیه میکنم به آن دوستانی که میفرمایند شرکت نفت پارتی بازی است به ارقام استخدامی سالهای اخیر البته اگر تمایل داشته باشند و رنج حضور و پرسش را از اداره تامین نیروی انسانی بر خود هموار کنند خواهند دید که وابستگان شرکتی در اقل ممکن بوده اند
توصیه میکنم به آن عزیزانی که از حقوق های میلیونی سخن میگویند بفرمائید بنده کارمند پیش از انقلاب در این وزارت خانه ام با حقوق 950 استخدام شده ام و امروز بعد از 32 سال سابق و داشتن مدرک لیسانس و پایه حقوق تقریبا 500 هزار تومان دریافتی حدود 850 هزار تا 900 هزار تومان دارم که اگر دخل و خرج معاش و تامین مخارج فرزندان دانشجو داشگاه آزاد از آن کسر شود ته جیب من آنقدر نمیماند تا مایه حسرت سایرین بشود البته عدالت در پرداخت به معنی کسر حقوق زحمتکشان صنعت نفت نیست هنر تعادل در پرداخت جبران شرایط و زحمات قشر فرهنگی نیز میباشد بهر حال تنها به قاضی رفتن ملاک پاسخ کارشناسی نمیباشد (23796)
 
آقای ایمنی
۱۳۸۶-۰۲-۰۷ ۰۰:۴۱:۰۴
شرکت نفت داخلش ما کشته و بیرونش بقیه رو اولا حقوق میلیونی مال از ما بیترونه که به یمن عضویت در انجمن های اسلامی و کذا ....... پستهای آنچنانی در نفت دارند و از قبل آن به آلاف و علوفی رسیده اند و گرنه فوج بینوای متخصص کجا و این انگ زدنها من به نمایندگی کلیه مدرک داران این گروه از همه اعتراض کنندگان به سبب دلخوریشان حلالیت میطلبم بعدش هم بابا مگه شما کار و زندگی ندارید هی آب میرزید تو لونه مورچه اگه راس میگید یه نیم نیگاهی به پاکت حقوق برادران ارزشمند در حال چرت تو مجلس بزنید حالا اون تکه زمین فلان محل و مثلا توصیه استخدام آقا پسر یا گل دخترو چه چه و..... پیشکش میخواهید در مورد یه صنف عزیز دیگه هم اسم بیارم بابا ای واله آخرش سر ما میره بالای ...... منظورم یقه است حق نگه دار شما (23801)
 
رابین هود
۱۳۸۶-۰۲-۰۹ ۱۰:۳۳:۳۵
آی آدم هاکه بر ساحل نشسته شاد وخندانید!

تاوقت باقیست این نفتی های سریش رااز لایحه مستثنی کنید!بلکه یه کم به حقوقای ما اضافه بشه.چند وقت پیش یعنی قبل ازعید که بحث داغ بود توسایت شما نوشته بودند:گربه هیچ موقع نباید دمشو به دم شتر گره بزنه!چون وقتی شتر بخواد بره گربه به دمش آویزون میشه وبدوضعی پیدا میکنه !این حرف حقیه .لطفاًدم مارو از دم شتر باز کنید!اصلاًما ازخیر رفاقت وشباهت باشتر پشیمونیم.بی زحمت فقط حقوق مارو زیاد کنید.فردا پس فردا که صاب خونه ها اجاره هارو بالا میبرن ما شرمنده نشیم!
حقوقهای زیاد رو هم خودتون بین خودتون تقسیم کنید بخورید !نوش جونتون! (24003)
 
سعید
۱۳۸۶-۰۲-۱۱ ۱۱:۲۹:۱۱
انجام کارهای مختلف با هم قابل قیاس نیست.در ثانی هیچکدام تعطیلات تابستانی آنهم 3 ماهه ندارند. یا هر یک ساعت کار یکربع زنگ تفریح ندارند (24274)
 
اصغرحسنی
۱۳۸۶-۰۲-۱۱ ۱۶:۱۸:۰۵
اگر میگوئیم : \"نفت را مستثنی کنید\" دلیل داریم .ماهیت کار درصنعت نفت طوری است که یک شرکت نفتی از دیرباز نمی توانسته مثل برخی از سازمانهادویا سه شغل داشته باشدواصولاًعمرش بپای نفت ریخته می شدواولیای نفت هم باتوجه به اختیارات مفوضه در قانون نفت ،ساختار کار واقالیم آن درجنوب وشمال،درسالیان دور، دو موسسه معتبر بین المللی را وادار به طراحی نظام طبقه بندی مشاغل نفت نموده وحاصل آن دوطرح:\"جیکوب\"و\"هی مسل\"گردید.وحقوق اداری کارکنان این صنعت بسیار جلوتر ازسایر موسسات(ازجمله وزارت کارواستخدام کشوری)دارای قاعده وقانون شد وشکل گرفت(ولابد میدانید که این پرداختها بعداز این همه سال ،بصورت حقوق مکتسبه کارکنان درآمده وقابل دستکاری کاهشی نیست).
این نظام بکرات مورد اقتباس سازمانهای صنعتی داخل وخارج کشور قرار گرفته وموسسات معتبری از آن برای ساماندهی سازمانهای خود بهره گرفته اند.
این نظام بگونه ای عمل کرد ه که دربحران های اجتماعی واقتصادی سالهای گذشته تقریباً قابلیت انعطاف خود را حفظ ومنابع انسانی نفت رابخوبی اداره نموده است.
حال بی انصافی وبدور ازحزم وتدبیر است که برای ساماندهی سازمانهای دیگربجای اقتباس از چنین سیستمی آنرا بدور انداخته ولایحه خدمات را باصدها اشکال کارشناسی جایگزین آن کنیم.
این سئوال بقوت پا برجاست :اگرپنج یا ده سال دیگر لایحه خدمات بجائی رسید که قرینه آن (طرح نظام پرداخت هماهنگ ) قبلاًرسیده بود، چه کسی مسئولیت خسارات وارده را به سازمانی که کفیل آبادانی و خرج مملکت (واینک مثل ساعت درچرخش است) را میدهد؟
نکند باورتان شده که لایحه ارائه شده از طرح های سازمانی وپرسنلی امتحان پس داده صنعت نفت بهتر طراحی شده است؟
این بزرگترین اشتباهی است، که ارتکاب آن ،مسببین رادرنگاه جامعه فهیم مادرزمانی نه چندان دور،بشدت خوار ،منکوب ومنزوی خواهدکرد.میگوئید نه بایستیدتاآن روز فرا برسد! (24310)
 
حسین
۱۳۸۶-۰۲-۱۵ ۱۵:۲۰:۱۰
بیشتر نظرات در مورد سختی بعضی مشاغل هست در صورتیکه بحث سختی مشاغل خود بحثی جداست که میبایست به نسبت سختی شغل و شرائط خاص دیگر از قبیل امنیت شغلی و غیره مزایائی در نظر گرفته شود .
اما ایجاد تعادل در حقوق ثابت مد نظر دولت میباشد که امیدواریم هر چه زودتر محقق گردد. (24629)
 
م
۱۳۸۶-۰۲-۲۳ ۱۵:۰۷:۰۱
با سلام و دعاي خير خدمت تمامي عزيزان كه نقل و قول هاي متفاوتي ميكنند . بنده حدود 16 سال است كه در صنعت نفت در پتروشيمي مشغول بكار ميباشم البته با مدرك ديپلم خدا شاهده من خودم بعنوان يك فرد نفتي حاضرم كه نظام هماهنگي حقوق انجام گيرد چرا كه لااقل شايد حقهايي كه بنحوي از خود من گرفته شده بازگردانده شود . ما نفتي ها از تو خودمان را ميسوزاند و از بيرون ديگران را شما باورتان ميشه از صبح ساعت 6 صبح سركار هستيم تا 8 شب تمام ايام هفته بجز جمعه كه اونهم چون من يك خانم هستم نميتونم وگرنه آقايون هم بايد جمعه ها ايام تعطيلات بايد سركار باشيم و باورتان ميشه حقوق من با 16 سال سابقه 350000 تومان بدون كسورات بازنشستگي و غيره و غيره با توجه به شرايط بد آب و هواي منطقه ويژه . حالا آن كساني كه ادعا ميكنند حقوق نفت زياده بيايند براي يكماه هم كه شده تو اين منطقه با بوي بد و كشنده مواد شيميائي كه تاحالا صدها نفر را هم به دام مرگ هم به بيمارستان كشانده كار كنند . بعد قضاوت كنند . واقعا اگر دولت تصميم دارد نظام هماهنگ پرداخت حقوق را در كشور پياده كند اول از همه از خود كه رئيس جمهور است تا به پايين وزرا و مديران كساني كه دريك شغل چندين سمت با داشتن حقوق جداگانه كه دارند نه تنها در وزارت نفت بلكه در تمام وزارتخانه ها حتي خود وزارت آموزش و پرورش . من حرف مردم را قبول دارم كه حقوق نفتي ها زياد منم اينو ميگم ولي نه من كارمند معمولي در سازمان كساني كه بقول معروف ميگن از نخورده بگير بده به خورده اونها را جلويشان را بگيرند كه واقعا مثل سيل ويرانگر در هر وزارتخانه اي هم اقتصاد و هم مردم را درخود غرق ميكنند بگيرند . و درخاتمه ميخواهم حرف ما را به مسئولان وزارت نفت برسانيد كه چرا يك خانم در اين وزارت خانه جاي پيشرفت ندارد تا كه بايد با شانزده سال كار كردن در يك پست بدون ترفيع قرار داشته باشد . فقط ميگم خدا از آقاي زنگنه نگذرد كه يكسري بخشنامه هايي به تصويب رساندند . (25432)
 
بي نام
۱۳۸۶-۰۳-۰۲ ۰۷:۵۳:۲۱
با نظام هماهنگ مخالفم. سختي كار و حساسيت نفت را با هيچ كاري جز پزشكي مقايسه نكنيد. (26457)
 
ناشناس
۱۳۸۶-۰۳-۰۲ ۱۰:۳۶:۴۰
ايا دريافتي همه سازمانهاي دولتي با هم مقايسه شده اند. ضمنا به جهت پائين بودن كيفيت تدريس در مدارس 40درصد حقوقمان صرف معلم خصوصي ميشود.كه اين درد همه حقوقبگيران و ديگر اقشار جامه است .متاسفانه درخصوص در يافتي استثنائات بحث مگردد .كه اين امر در تمام سازمانها از جمله اموزش و پرورش مشهود ميبا شد. كارمند ناشناس (26465)
 
ناشناسی از حفاری شمال
۱۳۸۶-۰۳-۰۴ ۱۵:۴۳:۵۹
[color=blueسلام بر همکارانم
اینجانب بعد از 20سال سابقه کاردر شرکت نفت وگاز کارون کارمند ارشد مکانیک که بعنوان یک فرد عملیاتی نه شب داریم نه روز ونه تعطیلات داریم ونه غیر تعطلیات و با حقوق پایه 195000با طرح نظام هماهنگی جهت پس گرفتن حقوق خود موافقم (26742)
 
۱۳۸۶-۰۳-۰۵ ۱۴:۱۶:۰۲
انشا االله مشكل مالي همه ملت ايران مرتفع خواهد شد. وشر اجانب از سر اين ملت نجيب كوتاه خواهد شد. (26847)
 
sara
۱۳۸۶-۰۳-۰۶ ۱۴:۱۷:۴۵
اگر تعداد هشت میلیون خودرو را در ده هزارتومان هزینه هر کارت هوشمند سوخت ضرب کنیم میشود هشتادمیلیارد تومان ! آیا با این مبلغ نمیشد پالایشگاه ساخت برای تولید بنزین از نفت خودمان ؟ (26951)
 
amir
۱۳۸۶-۰۳-۰۸ ۱۲:۵۲:۴۳
پیش بینی وزارت نفت از تعداد کارت هوشمند سوخت برای خودروها 8 میلیون و 500 هزار کارت و موتور سیکلت‌ها نیز 7 میلیون کارت است. (27323)
 
۱۳۸۶-۰۳-۱۲ ۱۹:۰۲:۰۲
اينجا نه مجلس است نه هيئت دولت حرفها هر چقدر هم كه منطقي و عقلي و قانوني باشد بعيد است موثر واقع شود ما هم مثل شما بگوئيم شايد اره شايد كارگر شود اولا اينكه با اينكه دولت شعار عدالت را ميدهد اما بايستي قبول كنيم گستره عدالت براي حال و اينده است يعني اگر كساني با قوانين تبعيض اميز سالها خورده اند و مردم با خون دل به تماشا نشسته اند با انها كاري نميتوانيم داشته باشيم و اگر قوانين تبعيض اميز ديگري هم وجود داشته باشد كه عده اي متنعم از ان باشند و دولت بعدا متوجه خواهد شد انها هم نوش جانشان براي قيامت باشد پس ميماند برخي مصوباتي كه مجلس داشته مثل قانون خدمات كشوري كه بايد يكي دو سالي در مسير هيئت دولت و مجلس و شوراي نگهبان برو برگرد بكند شايد اره شايد به مرحله اجرا برسد ان وقت يك عده به نان و نوائي برسد و برخي هم در برزخ قانون بلا تكليف قرباني بشود تا شايد عدالت اجرا بشود البته و صد البته برخي امتيازات ويژه كه برخي ها براي خود قائل شده اند مثل سازمان مديريت كه دو برابر حقوق دريافت ميكردند و وزارت نفتي ها كه كارشان حساس و حساس است يعني اگر حقوقشان مثل كارمندان ديگر باشد به ترمه قبايشان ميخورد و احتمال دارد موجب فرار مغز ها بشود و با رفتن ايشان به كشورهاي حاشيه خليج فارس ديگر دانشكده وزارت نفت مهندس براي امور نفتي نداشته باشد اينهمه بيكار كه داراي مدارج عالي هستند را بي خيال .... اصلا ما در رابطه با عدالت عملكرد نسبي محدود ميتوانيم داشته باشيم و داريم عدالت واقعي كه همه حق و حقوق مظلوم از ظالم گرفته و به صاحبش داده خواهد شد مختص امام زمان (عج) است (27952)
 
۱۳۸۶-۰۳-۱۶ ۱۸:۲۶:۲۶
اگر مشكل اين همه افرادي كه نظر دادند با كاهش حقوق نفتي ها حل ميشود ، انشائ اله اين طرح تصويب شده و حل شود . اي كاش ما نفتي ها هم مثل جهاد سازندگي زمين و آپارتمان تعاوني ميگرفتيم . من به شخصه فردي را در جهاد كشاورزي ميشناسم كه تا بحال سه تا آپارتمان گرفنته ولي همين ها دائم نق ميزنند كه حقوق نفتي حا بالاست آي داد آي بيداد . اي كاش ما نفتي ها هم مزاياي ديگران را ميگرفتيم . مگر زمان استخدام ما جلوي شما را گرفتيم . مي آمديد درس ميخوانديد ، قبول ميشديد ، جنوب مي رفتيد ، اقماري كار ميكرديد حقوق ميليوني! ميگرفتيد . چرا نيامديد؟ چرا هيچ كارمند بانك ، وزارت امور خارجه ،نيرو ... اينجا نظر نميدهد ؟ آقايان همه را به جان ما كارمندان نفتي انداخته اند .... همين جاي تامل و يا تفكر ندارد ...؟ (28560)
 
عمران
۱۳۸۶-۰۸-۳۰ ۰۹:۳۰:۴۹
يه دشت سرسبز يه رود پرآب ...
يه سد محكم داشتيم تو سيلاب...
ما از خوشي ها دلامون آزرد...
...
...
نه كار ايناست نه كار اوناست ...
از اين واون نيست ازماست كه برماست.. (44280)
 
محمود
۱۳۸۶-۰۳-۱۷ ۱۰:۰۸:۵۸
من پیشنهاد میکنم که یک دسته بندی مناسب و مقایسه بین مشاغل و پستها در وزارت نفت با سایر وزارتخانه ها انجام دهید و بعد میزان دریافتی ( نه فیش حقوقی ) را با هم مقایسه کنید ، خواهید دید که چرا مخالفت میکنند و آن هم از قول کارگران و کارمندان رده اداری !
اگر مرزبانان عزیز و جان برکف سپاه ، ارتش و نیروی انتظامی نباشند آیا اینها میتوانند به کار خود در مناطق نفت خیز ادامه دهند ؟
اگر آن معلم و استاد دانشگاه \" که خود میسوزد تا فرزندان این مرز وبوم را با فرهنگ ، با سواد و نهایتا امثال همین مهندسین وزارت نفت \" توانا تحویل جامعه دهد ، نباشند آیا اینها میتوانستند امروز خود را مهندس بنامند و در این مشاغل مشغول بکار باشند ؟
و آیا و آیا و آیا .......
چه شده است که اینها خود را برتر و بالاتر از سایر کاکنان دولت میپندارند ؟
اگر آن رفتگر با غیرت شبانه و آن موقع که همه ما در منزل کنار زن و فرزند خود نشسته ایم و یا احتمالا در خواب ناز میباشیم مشغول کار نباشد ؟ آیا از تمیزی و نظافت و نهایتا بهداشت محیط زندگی من و شمای وزارت نفتی خبری هست ؟ آیا نباید سلامت باشید تا بتوانید در مناطق نفت خیز کار کنید ؟
مگر نه اینکه مشاغل و شرکتها و .... مثل زنجیر به هم متصل هستند و نبود هر یک به دیگری آسیب میرساند ؟
پس چه شده است که خود را برتر و والاتر میدانید ؟
اگر اینطور است پ خلبانان هم بگویند که ما میرویم آنطرف آب چون فلان قدر دلار در ماه به ما میدهند و کار ما هم کمتر از مهندسان وزارت نفت نیست و همینطور مشاغل دیگر .
تنها همان بندهایی که در نظام هماهنگ بعنوان سختی کار ، حق مدیریت و ... کفایت دارد و اگر صرفا بخاطر اینکه فکر میکنند که تخصص دارند و با مقایسه همکاران خود در آن طرف آب به نوعی تهدید میکنند که اگر ... باید این را بدانند که امثال آنها و با تخصص و تعهد و وطن پرست فراوان هستند . پس لطف کنند غیر مستقیم تهدید نکنند . (28701)
 
كارشناس ارشد بيكار
۱۳۸۶-۰۳-۱۷ ۱۰:۴۴:۴۹
من به عنوان ناظر بيطرف كه در حال حاضر در هيچ سازماني مشغول به كار نيستم با بررسي نظرات ديگران به اين نتيجه رسيده ام كه از سيايت تفرقه بينداز حكومت كن استفاده شده و مساله افزايش حقوق قشر محترم فرهنگي و پرستاران را با طرح نظام هماهنگ كه هيچكس از آن نفعي نخواهد برد، لوث نموده اند. بيايد بدون تخريب همديگر فقط مظالبات به حق خود را پيگيري نماييم. (28706)
 
۱۳۸۶-۰۳-۱۹ ۱۳:۳۲:۱۵
آقا محمود!
پیاده شو باهم بریم! احساساتی شدن در مقوله عقلانی دلیل بر عاقل بودن نیست.
اخوی!
بااستدلالات شما نفتی،ارتشی،معلم،کارمند شهرداری،خلبان،استاددانشگاه،نماینده مجلس و....همه بایستی یکسان حقوق بگیرند.وعلت مخالفت تمام کارشناسان برجسته کشور ونیز کارکنان نفت نیز بهمین خاطر است .آنها با طرح یکسان سازی حقوق مخالفند نه با افزایش حقوق کارکنان دولت از جمله :کارکنان شریف آموزش وپرورش .نفتی ها میگویند :همه کارکنان دولت را با ترازوی دقیق طبقه بندی مشاغل نفت اندازه گیری کنید وبهر کس هر چقدر امتیاز داده شد برآن اساس حقوق بدهید.
بعبارتی حقوق حقوق پائین ها را با حقوق بالاها هماهنگ کنید،نه برعکس. شما مخالف این نظرید؟! (29035)
 
۱۳۸۶-۰۳-۲۲ ۱۸:۳۱:۴۳
آقا محمود!
پیاده شو باهم بریم! احساساتی شدن در مقوله عقلانی دلیل بر عاقل بودن نیست.
اخوی!
بااستدلالات شما نفتی،ارتشی،معلم،کارمند شهرداری،خلبان،استاددانشگاه،نماینده مجلس و....همه بایستی یکسان حقوق بگیرند.وعلت مخالفت تمام کارشناسان برجسته کشور ونیز کارکنان نفت نیز بهمین خاطر است .آنها با طرح یکسان سازی حقوق مخالفند نه با افزایش حقوق کارکنان دولت از جمله :کارکنان شریف آموزش وپرورش .نفتی ها میگویند :همه کارکنان دولت را با ترازوی دقیق طبقه بندی مشاغل نفت اندازه گیری کنید وبهر کس هر چقدر امتیاز داده شد برآن اساس حقوق بدهید.
بعبارتی حقوق حقوق پائین ها را با حقوق بالاها هماهنگ کنید،نه برعکس. شما مخالف این نظرید؟

برادر عزیز ناشناسم
سلام علیکم
اگر لطف کنید یک بار دیگر نظر بنده را مجددا و دقیق مطالعه بفرمائید خواهید دید که بنده اصلا و ابدا نظری ندادم که حقوق قشر کارمندان محترم وزارت نفت کم شود چون مسئولین قطعا و یقینا به نظر امثال من توجهی ندارند . بحث بنده جدا دانستن خود ( مسئولین و مهندسین رده بالا در وزارت نفت به اسم کارمندان ) از سایر وزارتخانه ها است .
با نظر شما در خصوص افزایش حقوق سایر کارمندان و رساندن حقوق آّنان به حقوق وزارت نفت موافقم ولی فکر نمیکنم که حقوق کارمندان متوسط و با عرض معذرت دون پایه با سایر کارمندان دولت تفاوت فاحشی داشته باشد . نظر من راجع به کسانی است که حقوق های سرسام آور میگیرند و ترس از این دارند که با این نظام هماهنگ دریافتی آنان کسر گردد . مگر خدای نخواسته شما هم از همان قشر وزارت نفت باشید که در این صورت حق میدهم که در مقابل مطالب بنده موضعگیری کنید .
به امید رعایت عدالت در دریافتی کلیه کارمندان با توجبه به سختی کار ، توانایی ، سواد ، مسئولیت و چند پارامتر دیگر که باید در نظر گرفته شود .
خدانگهدا (29567)
 
۱۳۸۶-۰۳-۲۴ ۰۸:۲۸:۰۱
تفاوت کارمندان وزارت نفت با دیگر کارمندان در این است که مثلا معلمان بارها و بارها روزهای متوالی اعتصاب کردند و آب هم از آب تکان نخورد ولی همه میدانند که اگر یک روز و فقط یک روز عملیات نفت متوقف شود کار کشور یکسره است.این را آقایان میدانند و بی جهت بی گدار به آب نمی زنند.خیال نفتیها راحت و بقیه ناراحت باد. (29741)
 
مجيد
۱۳۸۶-۰۳-۲۴ ۱۴:۲۸:۲۱
آقا خيلي از بحثهايي كه اينجا ميشه از روي غرض ورزيه تا واقعيت

بنده با مدرك مهندسي و 3 سال سابقه كار و با 44 ساعت كار در هفته و 21 روز در سال امكان استفاده از مرخصي استحقاقي 280 تومان حقوق دارم و به شدت مايلم كه نظام هماهنگ اجرا بشه.
بعضي از شغلها رو كه مي‌بينم با 4 ماه تعطيلي در سال و روزي 4-5 ساعت كار بدون استرس قبطه مي‌خورم چون اگه بر اساس ساعت مزد حساب كنيم خيلي داره به ماها ظلم مي‌شه.
البته وقتي اعتراض مي‌كنيم مي‌گن سابقه‌اتون كه زياد بشه بهتر ميشه
ما كه تصميم گرفتيم بريم براي اين عربها كار كنيم (29778)
 
۱۳۸۶-۰۳-۳۰ ۲۰:۳۱:۴۷
جهت اطلاع آقایان محترم:
مبالغ زیر حقوق دریافتی نیرو های جدیدالاستخدام نفت که در پالایشگاه اراک کار میکنند می باشد(مربوط به سال 85)
دیپلم 156000
فوق دیپلم 187000
لیسانس(الکترونیک) 260000
مبالغ نجومی که ذکر میشود متعلق به مدیران با سابقه بالا می باشد که به نظر بنده هم لیاقت دریافت آن را ندارند
در ضمن در حین دوره آموزشی یک تعهد محضری برای 5 سال کار در صنعت نفت از شما میگیرند که با این کار غیر قانونی جلوی فرار نیروها از شرکت را بگیرند. (30462)
 
ح
۱۳۸۶-۰۴-۰۸ ۱۵:۳۳:۲۴
باسلام
چرا سهمیه بنزین مزدا2000 اعلام شده 450 لیتر درماه ولی درکارت خودرو که جهت بنزین مراجعه می کنیم 360 لیتر ثبت شده است ما باید به کجا مراجعه کنیم که هیچ گونه منبعی برای رفع این مشکلات قرار نداده اید (31466)
 
۱۳۸۶-۰۴-۱۰ ۱۳:۵۷:۵۶
نقدی جامع بر لایحه مدیریت خدمات کشوری

محمدحسن نوري






فهرست عناوين
چكيده گزارش
بخش اول : كليات
مقدمه
الف:پيشينه مديريت خدمات كشوري
ب: پيشينه مديريت در صنعت نفت
ج: نتايج كلي حاصل از بررسي پيشينه مديريت خدمات كشوري و مديريت صنعت نفت
بخش دوم: تحليل محتوا، تشريح مفاد لايحه و اظهارنظر كارشناسي
فصل اول- تعاريف
فصل دوم- راهبردها و فناوري انجام وظايف
فصل سوم- حقوق مردم
فصل چهارم- ساختار سازماني
فصل پنجم- فناوري اطلاعات و خدمات اداري
فصل ششم- ورود به خدمت
فصل هفتم- استخدام
فصل هشتم- انتصاب و ارتقاء شغلي
فصل نهم- توانمندسازي كارمندان
فصل دهم- حقوق و مزايا، نتايج كلي
فصل يازدهم- ارزيابي عملكرد
فصل دوازدهم- حقوق و تكاليف كارمندان
فصل سيزدهم- تأمين اجتماعي
فصل چهاردهم- شوراي عالي اداري و شوراي توسعه مديريت و سرمايه انساني
فصل پانزدهم- مقررات مختلف
گزارش تفصيلي
موضوع: تحليل محتواي لايحه مديريت خدمات كشوري و تعامل آن با رويكردهاي مديريت در صنعت نفت
چكيده گزارش
اين گزارش به منظور تحليل محتواي لايحه مديريت خدمات كشوري و نقاط افتراق و توافق آن، در ارتباط با سازو كارهاي مديريت صنعت نفت و اثرات و آسيب هاي احتمالي آن (صرف نظر از اينكه حقوق و مزاياي كارمندان صنعت نفت كاهش يا افزايش يابد) تهيه گرديده است و شامل دو بخش مي باشد:
- در بخش اول، به اختصار ، پيشينه و سير تحول و تطور سازمان امور اداري و استخدامي كشور و همچنين ، پيشينه و سير تطور نظام مديريت در صنعت نفت ، بررسي شده و تفاوت هاي ذاتي اين دو نظام تبيين و نقاط قوت و ضعف آنها روشن شده و رهنمودي است براي امكان پذير شدن قضاوت بيطرفانه و كارشناسانه درباره تاثيرات مفاد لايحه مديريت خدمات كشوري در صنعت نفت ايران.
- در بخش دوم، مفاد و محتواي لايحه و ماده ها و تبصره هاي هر فصل به تفكيك و مورد به مورد (به ويژه آنچه به مديريت صنعت نفت مربوط مي شود) مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته و با آنچه در نظام مديريتي صنعت نفت تاكنون انجام مي گيرد مقايسه شده و نارسايي ها، آسيب ها و مشكلاتي كه در آينده صنعت نفت در چالش با آن خواهد بود تشريح گرديده و آنرا همانند آينه اي شفاف درمنظر ديد مسئولين و مقامات قرار داده است تا چراغ راه آينده باشد و عاملي از ديد كارشناسان و مسئولين و مقامات مغفول نماند.
بخش اول: كليات
مقدمه
پيش از آنكه به تحليل محتواي لايحه مديريت خدمات كشوري بپردازيم و نقاط افتراق و توافق آنرا با رويكردهاي مديريت در صنعت نفت روشن سازيم، شايسته است به اجمال پيشينه هر دو مقوله و خصوصيات ذاتي هر كدام را روشن كنيم تا بتوانيم قضاوت نمائيم كه آيا نقاط مشترك و مشابهت آنها به گونه اي است كه بتوان آنها را به عنوان يك مجموعه پذيرفت و يا به گونه اي است كه ناچاريم به شيوه اي تحميلي و تحت فشارهاي محيطي آنرا بپذيريم و دچار آشفتگي ها و مشكلات ذاتي ناشي از فشارهاي محيطي قرار گيريم؟ به ويژه اينكه در دنياي پرشتاب امروز كه تحول و تغيير اجتناب ناپذير است و مديريت بايد ساختار سازمانهاي خود را براي عصر ”پايداري تغييرات“ ساماندهي كند، آيا با اختيارات اندك و تمركز همه مكانيزم هاي مديريتي در دولت، مديريت صنعت نفت مي تواند به اين امر دست يابد و تمهيداتي را كه در لايحه مديريت خدمات كشوري براي ساختارهاي خدمات كشوري فراهم نموده است در صنعت نفت پياده نمايد ؟‌و آيا بايستي پذيرفت كه فرآيند تصميم سازي و تصميم گيري – كه هم اكنون بقدر كافي طولاني است – بازهم
طولاني تر شود و نهايتاً‌ تصميمات مهم و حساس و فوري در پيچ و خم بوروكراسي اداري گرفتار آيد؟
الف: پيشينه مديريت خدمات كشوري
اولين قانون استخدام كشوري در سال 1301 به تصويب رسيد و پايه و اساس استخدام كشوري در ايران گرديد. سپس در سال 1333 اداره كل طبقه بندي مشاغل به منظور رفع ناهماهنگي ها در وزارت دارايي آغاز به كار نمود و در سال 1336 وابسته به نخست وزيري گرديد. پس از آن در سال 1337 اين سازمان تغيير عنوان پيدا كرد و تحت عنوان سازمان خدمات كشوري ناميده شد. در سال 1340 شوراي عالي اداري وابسته به نخست وزيري تأسيس گرديد و سازمان خدمات كشوري در شوراي عالي اداري ادغام گرديد. شوراي عالي اداري با بهره جويي از خدمات مشاوران سازمان ملل متحد اقدام به تهيه و تنظيم لايحه قانوني استخدام كشوري نمود كه در سال 1345 تصويب و جهت اجرا به دولت ابلاغ شد و سازمان امور اداري و استخدامي كشور تشكيل گرديد. سپس در سال 1370 به منظور رفع تنگناهاي نظام پيشين و همچنين نظر به اينكه پس از پيروزي انقلاب هيچگونه افزايشي در حقوق و مزاياي كاركنان دولت داده نشده بود و قدرت خريد كاركنان دولت به شدت تقليل يافته بود ، طراحي نظام جديدي احساس شد و قانون نظام هماهنگ پرداخت به تصويب مجلس رسيد و براي اجرا به دولت ابلاغ گرديد.
قانون نظام هماهنگ پرداخت در واقع همان قانون استخدام كشوري سال 1345 مي باشد كه با تغييراتي در جدول گروه و پايه و تبديل جدول 12گانه به جدول 20گانه و حذف پايه از جدول حقوقي و جايگزين كردن ارزيابي عملكرد به جاي آن و انجام ساير تغييرات نتوانست به رفع مشكلات و تنگناهاي قبلي فايق آيد، زيرا اين قانون ، نسخه دستكاري شده قانون قبلي بود و به همين دليل نمي توانست طرحي علمي تلقي شود. زيرا – طي زمان – به قدري ماده و تبصره از طريق هيأت دولت و مجلس شوراي اسلامي به آن اضافه شده بود كه آنرا دچار آشفتگي و نابساماني بسياري كرده بود . به گونه اي كه هم در ساختار و هم در اجرا قابليت خود را از دست داد و حتي روزآمد كردن و اصلاح آنهم به نظر ناممكن مي نمود. در نتيجه سازمان مديريت و برنامه ريزي (كه سازمان امور اداري و استخدامي نيز در آن ادغام گرديده بود) لايحه مديريت خدمات كشوري را به منظور رفع مشكلات و نارسايي ها و آشفتگي هاي موجود و تغييرات و تحولاتي كه به وجود آمده است تدوين نمود و جايگزين مقررات و قوانيني كرد كه طي 40 سال گذشته اجرا مي گرديده است.
بررسي هاي كارشناسي نشان مي دهدكه اولين قانون استخدام كشوري سال 1301 با وجود سادگي، داراي ويژگي هاي خوبي بود. از جمله تعيين رتبه براي كارمندان كه هر رتبه سه پايه داشت (حداقل، حدوسط، حداكثر) يعني افرادي كه به پستي گمارده مي شدند مي بايستي قاعدتاً‌ داراي رتبه مربوط به آن پست باشند. درغيراينصورت شخص نمي توانست به پست مورد نظر منصوب شود. براي ورود به خدمت نيز سابقه توصيه شده بود و رتبه بندي عاملي براي تعيين حقوق بود. اما اين ضوابط و مقررات به دلايل گوناگون به اجرا در نمي آمد و هر وزارتخانه اي به ترتيبي كه خود تشخيص مي داد عمل مي كرد. ضمناً‌ صندوق تقاعد نيز براي تأمين حقوق بازنشستگي پيش بيني شده بود كه جزو وظايف وزير ماليه بود. آيين نامه هاي اجرايي اين قانون نيز محدود و مشخص بود. اما برخي از اين آيين نامه ها هيچ وقت تدوين نشدند. مجمل كلام اينكه نه تنها آيين نامه ها كه بايد در شوراي دولتي تصويب مي شد تصويب نگرديد، بلكه اصولاً شوراي دولتي نيز تشكيل نگرديد. خلاصه اينكه اين قانون به دلايل مختلف اجرا نشد و بدين ترتيب نظام مورد نظر مخدوش و قانون عملاً نقض گرديد. از نظر ساختار سازماني نيز هرم سازماني دولت برعكس شده بود، ‌يعني در طبقات پايين تعداد كارمند بسيار كم بود و در طبقات بالا زياد. لذا طي چهار دهه اي كه اين قانون حاكم بود، تلاش هاي زيادي براي رفع نارسايي هاي آن انجام گرفت و طرح هايي ارائه شد، ولي هيچكدام به تصويب نرسيد .بقیه را درآدرسhttp://www.naftnews.net/More_Article.asp?id=7مطالعه بفرمائید. (31659)
 
محمدحسن نوری
۱۳۸۶-۰۴-۱۲ ۰۹:۴۱:۰۱
بود. آيين نامه هاي اجرايي اين قانون نيز محدود و مشخص بود. اما برخي از اين آيين نامه ها هيچ وقت تدوين نشدند. مجمل كلام اينكه نه تنها آيين نامه ها كه بايد در شوراي دولتي تصويب مي شد تصويب نگرديد، بلكه اصولاً شوراي دولتي نيز تشكيل نگرديد. خلاصه اينكه اين قانون به دلايل مختلف اجرا نشد و بدين ترتيب نظام مورد نظر مخدوش و قانون عملاً نقض گرديد. از نظر ساختار سازماني نيز هرم سازماني دولت برعكس شده بود، ‌يعني در طبقات پايين تعداد كارمند بسيار كم بود و در طبقات بالا زياد. لذا طي چهار دهه اي كه اين قانون حاكم بود، تلاش هاي زيادي براي رفع نارسايي هاي آن انجام گرفت و طرح هايي ارائه شد، ولي هيچكدام به تصويب نرسيد و منتج به نتيجه نگرديد. تا بالاخره كارشناسان اداره همكاري فني ايران و آمريكا ضمن مطالعات لازم ، طبقه بندي مشاغل را بهترين راه حل تشخيص داده و به دولت پيشنهاد نمودند كه نهايتاً اداره كل طبقه بندي مشاغل در وزارت دارايي ايجاد گرديد و همانگونه كه گفته شد، منجر به ايجاد سازمان امور اداري و استخدامي كشور گرديد.
ب: پيشينه مديريت در صنعت نفت
مديريت در صنعت نفت در همه زمينه هاي فني و مديريتي داراي سابقه اي طولاني است و همواره با توجه به توسعه و تحول مديريت، تكامل يافته و روزآمد شده است. كاربرد و آموزش نظامها و تكنيك هاي مديريتي در صنعت نفت حتي پيش از آنكه دروس مديريتي در مؤسسات آموزشي ايران شكل بگيرد ، در صنعت نفت جاري بوده است و دوره هاي آموزش هاي فني،
حرفه اي و مديريتي به طور مستمر آموزش داده مي شد. افزون بر آن دانشكده نفت (دانشگاه صنعت نفت) و همچنين هنرستان هاي بسياري تأسيس گرديده بود و دوره هاي اصول سرپرستي، برنامه ريزي نيروي انساني و مديريت پرسنلي (مديريت منابع انساني ) و... آموزش داده مي شد و كارشناسان آن در همه زمينه ها با دستاوردهاي علمي نوين آشنا بودند. حتي در برخي موارد توانايي بيشتري نسبت به كارشناسان خارجي داشتند و مديريت شركت نفت بعنوان مديريتي موفق و پيشتاز در كشور شناخته شده بود كه مي توانست به ساير سازمانها نيز خدمات فني و مديريتي ارائه دهد. طرحهاي طبقه بندي و ارزيابي مشاغل نيز براي اولين بار در ايران در صنعت نفت به اجرا در آمد و مديران شركت ملي نفت ايران كه خط مشي هاي نويني را براي اداره صنعت نفت همانند اكثر كشورهاي مترقي جهان اتخاذ كرده بودند، اهتمام ويژه اي را مصروف موضوع طبقه بندي و ارزيابي مشاغل و نظام پرداخت نمودند و طرح هاي نويني را كه با شرايط و مقتضيات و فعاليت هاي صنعت نفت منطبق بود بكار گرفتند و هماهنگ با تحولات و تغييرات ساختاري در نظام سازماندهي و توسعه صنعت نفت همواره اين طرحها روزآمد گرديد و طرحهاي ارزيابي مشاغل منطبق با دانش روز (همانند كشورهاي مترقي و شركتهاي معتبر جهاني) به عنوان طرحهايي توانا و پويا در صنعت نفت پياده شد. تدوين كنندگان طرح هاي طبقه بندي و ارزيابي مشاغل در صنعت نفت به كليه عوامل موجود در داخل و خارج صنعت نفت، از جمله ماهيت و سرشت وظايف، مسئوليتها، نحوه اداره عمليات، شناخت دقيق مشاغل، ميزان حقوق و مزايا، مظنه مزد در بازار كار، زمينه هاي اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و تعاملات اجتماعي و بين المللي صنعت نفت و حتي ميزان پرداخت ها در ساير سازمانها و منطقه توجه كرده اند و كليه مكانيزم هاي مديريتي را در محاسبات خود ملحوظ داشته اند و ويژگي هاي صنعت نفت و اصول منطقي و زيربنايي را مدنظر قرار داده اند. در تعاريف و تعيين اولويت عوامل اصلي و فرعي و درجات هر يك از عوامل و ساير تمهيدات طرح، به ساختار سازماني و طراحي مشاغل و كارامدي آن نيز توجه نمودند و از سوي ديگر به آموزش نظري و عملي در داخل صنعت نفت اهميت وافر قائل شده و امكان جبران كمبود تحصيل را از طريق آموزش حين خدمت ميسر دانستند و به همين دليل مراكز آموزشي بسياري در صنعت نفت ايجاد گرديد. از اين رو رويكرد مدرك گــــرايي افراطي را نيز توصيه نكردند و آموزش فني و سرپرستي و مديريت را در جايگاه بالايي قرار دادند. تعمق در مباني تئوريك اين طرحها حكايت از آن دارد كه در نحوه ترتيب عوامل با توجه به اولويت بندي و اهميت آن در تحقق اهداف سازمان، شيوه اي منطقي و معقول اتخاذ شده و نشان مي دهد در تقدم و تأخر آنها مطالعه و سعي وافر به عمل آمده و به كليه متغيرها و خصوصيات ويژه مشاغل توجه گرديده است. مالاً طرحها به گونه اي طراحي شده است كه توانسته است پاسخگوي كليه نيازهاي صنعت نفت بوده و اهداف و نتايج مورد انتظار را برآورده سازد و به طوركلي به اهداف، استراتژيها، كميت و كيفيت فعاليت ها و تنوع مشاغل و تخصص هاي ويژه، فرهنگ سازماني، سياست ها، خط مشي هاي اختصاصي صنعت نفت توجه گرديده است.‌ از سوي ديگر مديريت منابع انساني و تدوين مقررات و روشها پشتوانه سابقه و عمر سازمان است و موجب تداوم فعاليت هاي هر سازمان مي شود و استحكام پيشينه تجربي آن را فراهم مي كند. بررسي سير تحول مقررات و روشها نشان مي دهد كه مقررات و روشها با رشد و توسعه سازمانها همواره همگام بوده است و با طرحهاي طبقه بندي و ارزيابي مشاغل سازگاري يافته و هماهنگ با آن حركت كرده است . لذا تدوين مقررات و روشها نيز هم زمان با تولد طبقه بندي و ارزيابي مشاغل در صنعت نفت ، شكل گرفته و فعال شده است .
اهميت نظام هاي مديريت و اجراي دقيق آن براي افزايش بهره وري و سرمايه گذاري در منابع انساني بر هيچكس پوشيده نيست.‌ نظام طبقه بندي و ارزيابي مشاغل نيز با ظرافت و پيچيدگي خاص خود، يكي از نظام هاي مديريت مي باشد كه توانسته است همگام با تحولات و تغييرات پديد آمده در استراتژيهاي سازماندهي و توسعه چشم گير صنايع نفت و ورود فنآوري جديد، توانايي و ارجحيت و قابليت هاي اجرايي خود را نشان دهد. اين طرحها كارايي و قابليت و كفايت و توانايي هاي خود را در بستر زمان در طول سالهاي گذشته به اثبات رسانده و با وجود اينكه هر روزه شاهد تحول در شرايط اجتماعي ، اقتصادي ، فرهنگي و سياسي و گسترش تغيير در سطوح سازماني و توسعه و ايجاد ساختارهاي بنيادي و نوين و ظهور تخصص هاي جديد و اجراي طرحهاي صنعتي بزرگ و كم نظير و انباشته شدن اثرات جمعي ناشي از اين تغييرات بوده , توانسته است نقش خود را به خوبي ايفا نمايد . و تاثير خود را در زمينه هاي گوناگون مديريت به اثبات برساند . خاطر نشان مي سازد كه اين طرح ها در آن زمان براي 9 سطح سازماني و تعداد 24576 سمت طراحي شده است و اكنون مجموع سمت هاي سازماني با توجه به خط مشي كوچك سازي دولت به بيش از يكصد هزار سمت رسيده و مجتمع هاي بزرگ پتروشيمي ايجاد و راه اندازي شده و شركت هاي بسياري ايجاد گرديده. به طوري كه عوامل تاثيرگذار طبقه بندي و ارزيابي مشاغل در همه شاخص هاي مديريت منابع انساني تأثير مطلوب داشته است و از تكنيك هاي آن در ساير مكانيزم هاي پرسنلي بهره جويي شده است و ضمن همساز گرديدن با آنها به رفع مشكلات موجود و انجام اصلاحات مورد نياز پرداخته است.
از سوي ديگر كارشناسان اين فن به مدد تجربه و مهارت هاي مكتسبه و درك مباني تئوريك و عملي طرح با بصيرت و زيركي ويژه بدون اينكه در ساختار و مباني علمي طرح تغييري ايجاد نمايند آنرا با شرايط متغير و متحول و شتاب زده امروزي سازگار ساخته اند و به اهداف آن جامه عمل پوشانده و نسبت به ارزيابي كليه سمت هاي شركت ملي نفت ايران و شركت ملي گاز ايران و شركت ملي صنايع پتروشيمي و پالايش و پخش و ستاد وزارت نفت و ساير شركت هاي فرعي و تابعه و سازمانهاي مستقل و طرح هاي فعال اقدام نموده و صنايع نفت را از اين لحاظ پويا و پايا نگهداشته اند .
بدين ترتيب در يك نگرش كلي ملاحظه مي گردد كه طرح هاي طبقه بندي و ارزيابي مشاغل صنعت نفت از لحاظ كفايت و كارامدي با توجه به طبيعت مشاغل صنعت نفت از ساير طرح ها به استناد مطالعاتي كه انجام شده مناسب تر است و قابليت اجرايي خود را به تجربه ثابت كرده است. زيرا مقياس اندازه گيري كه انتخاب گرديده با خصوصيات و مقتضيات شغل هماهنگ بوده و سنخيت كامل داشته است . نظام ارزيابي مشاغل نيز معياري است كه براي اندازه گيري ارزش نسبي مشاغل طراحي شده است . بنابراين لازم است روشها و دستورالعمل هاي آن به گونه اي باشد كه با خاصه هاي شغل و سازمان سنخيت داشته باشد. مثلاً حرارت سنج وسيله اي است كه با آن درجه حرارت اندازه گيري مي شود. بنابراين، اين ابزار مي بايستي داراي خصوصيتي باشد كه در گرماي زياد و برودت محيط مقاوم بوده و نهايتاً‌ داراي قابليت اندازه گيري باشد. طرحهاي طبقه بندي و ارزيابي مشاغل جاري در صنعت نفت اين ويژگي ها را دارا است به همين دليل مورد پذيرش كاركنان نيز قرار گرفته و از آن دفاع مي كنند و اكنون كه لايحه مديريت خدمات كشوري مطرح گرديده است ، موجبات نگراني آنها و مديران را فراهم آورده است. به گونه اي كه اثرات اين نگراني ها را در مطبوعات مي توان مشاهده كرد.
ج: نتايج كلي حاصل از مقايسه پيشينه مديريت خدمات كشوري و مديريت صنعت نفت
يافته هاي حاصل از اين دو رويكرد نشان مي دهد كه تفاوتي معني دار و ذاتي بين اين دو رويكرد وجود دارد. به گونه اي كه احساس مي شود منطقاً نمي توان ضوابط لايحه مديريت خدمات كشوري را به مديريت صنعت نفت تحميل كرد. دلايل اين امر به شرح زير است: (31854)
 
محمدحسن نوری
۱۳۸۶-۰۴-۱۲ ۱۴:۳۹:۰۰
رفع مشكلات موجود و انجام اصلاحات مورد نياز پرداخته است.
از سوي ديگر كارشناسان اين فن به مدد تجربه و مهارت هاي مكتسبه و درك مباني تئوريك و عملي طرح با بصيرت و زيركي ويژه بدون اينكه در ساختار و مباني علمي طرح تغييري ايجاد نمايند آنرا با شرايط متغير و متحول و شتاب زده امروزي سازگار ساخته اند و به اهداف آن جامه عمل پوشانده و نسبت به ارزيابي كليه سمت هاي شركت ملي نفت ايران و شركت ملي گاز ايران و شركت ملي صنايع پتروشيمي و پالايش و پخش و ستاد وزارت نفت و ساير شركت هاي فرعي و تابعه و سازمانهاي مستقل و طرح هاي فعال اقدام نموده و صنايع نفت را از اين لحاظ پويا و پايا نگهداشته اند .
بدين ترتيب در يك نگرش كلي ملاحظه مي گردد كه طرح هاي طبقه بندي و ارزيابي مشاغل صنعت نفت از لحاظ كفايت و كارامدي با توجه به طبيعت مشاغل صنعت نفت از ساير طرح ها به استناد مطالعاتي كه انجام شده مناسب تر است و قابليت اجرايي خود را به تجربه ثابت كرده است. زيرا مقياس اندازه گيري كه انتخاب گرديده با خصوصيات و مقتضيات شغل هماهنگ بوده و سنخيت كامل داشته است . نظام ارزيابي مشاغل نيز معياري است كه براي اندازه گيري ارزش نسبي مشاغل طراحي شده است . بنابراين لازم است روشها و دستورالعمل هاي آن به گونه اي باشد كه با خاصه هاي شغل و سازمان سنخيت داشته باشد. مثلاً حرارت سنج وسيله اي است كه با آن درجه حرارت اندازه گيري مي شود. بنابراين، اين ابزار مي بايستي داراي خصوصيتي باشد كه در گرماي زياد و برودت محيط مقاوم بوده و نهايتاً‌ داراي قابليت اندازه گيري باشد. طرحهاي طبقه بندي و ارزيابي مشاغل جاري در صنعت نفت اين ويژگي ها را دارا است به همين دليل مورد پذيرش كاركنان نيز قرار گرفته و از آن دفاع مي كنند و اكنون كه لايحه مديريت خدمات كشوري مطرح گرديده است ، موجبات نگراني آنها و مديران را فراهم آورده است. به گونه اي كه اثرات اين نگراني ها را در مطبوعات مي توان مشاهده كرد.
ج: نتايج كلي حاصل از مقايسه پيشينه مديريت خدمات كشوري و مديريت صنعت نفت
يافته هاي حاصل از اين دو رويكرد نشان مي دهد كه تفاوتي معني دار و ذاتي بين اين دو رويكرد وجود دارد. به گونه اي كه احساس مي شود منطقاً نمي توان ضوابط لايحه مديريت خدمات كشوري را به مديريت صنعت نفت تحميل كرد. دلايل اين امر به شرح زير است:
1- مديريت صنعت نفت هيچگاه در مسير و جريان تحولات مديريت خدمات كشوري قرار نداشته و از ابتدا به دليل ويژگي هاي خاص خود مديريتي مستقل داشته است و جريان و تحول نويني را طي كرده و داراي فرهنگ و رفتار سازماني مختص خود است و كاركنان صنعت نفت نيز با اين فرهنگ خو گرفته اند و رفتارشان چنان با ضوابط و مقررات صنعت نفت عجين شده است كه تغيير در اين رفتار ناممكن و مشكل آفرين به نظر مي رسد.
2- مديريت خدمات كشوري از ابتدا با مشكلات ذاتي نظام استخدام كشوري و همچنين تنگناهاي دولت در تأمين منابع مالي براي رفع انتظارات كاركنان و افزايش قدرت خريد آنان و فشارهاي محيطي ناشي از مصوبات هيأت دولت و مجلس شوراي اسلامي روبرو بوده است كه موجب شده هم از نظر ساختار و هم اجرا دچار مشكل شود و براي رفع همين مشكلات لايحه مديريت خدمات كشوري تدوين گرديده است. در صورتي كه مديريت صنعت نفت از ابتدا چهره اي پيشتاز، موفق، كارا، منطقي، علمي، پويا و روان داشته و قابل قياس با سازمان امور اداري و استخدامي كشور نبوده است. به همين دليل نيازي نيست كه مشخصات لايحه مديريت خدمات كشوري بر نظام مديريت صنعت نفت تحميل شود .
http://www.naftnews.net/More_Article.asp?id=7 (31901)
 
محمدحسن نوری
۱۳۸۶-۰۴-۱۲ ۱۴:۴۲:۵۰
3- فرهنگ عنصري پيچيده است و برخي بر اين باورند كه فرهنگ سازماني اساس شكل گيري توانمندسازي كاركنان است. توانمندسازي نيز عبارتست از طراحي و ساخت سازمان به نحوي كه افراد ضمن انجام فعاليت هاي خود ، آمادگي پذيرش مسئوليتهاي بيشتري را نيز به تدريج احراز نمايند . از سوي ديگر مجموعه به هم پيوسته ”مقررات و روشها“ و ” دستورالعمل هاي اداري و استخدامي“ و نظام هاي ارزيابي مشاغل منطقي و سيستماتيك كه پشتوانه سابقه و عمر سازمان است. فرهنگ سازماني را شكل مي دهد و همين مجموعه موجب گرديده است كه كاركنان صنعت نفت كه با اين فرهنگ خو گرفته اند در هر جايي با رغبت كار كنند و مدتها در اين محيط هاي جغرافيايي و سكونتگاه هاي كوهستاني كه حتي سابقه زيست ندارند به فعاليت بپردازند. سابقه تدوين اين مقررات و دستورالعمل ها و ضوابط و مكانيزمها همزمان با تولد صنعت نفت در ايران است كه همگام با اين صنعت ، توسعه يافته و به نسل جديد كاركنان صنعت نفت از طريق آموزش انتقال داده شده است. اين مشخصه اي است كه دركاركنان مشمول قانون استخدام كشوري كمتر مي توان ديد كه قادر باشند سالها در مناطق محروم به فعاليت بپردازند.
4- تعمق در محتوا و مواد و تبصره هاي مندرج در لايحه مديريت خدمات كشوري مبين اين واقعيت است كه در اين لايحه در واقع يك كارفرما وجود داردكه تمامي مراحل سياستگذاري، برنامه ريزي، طراحي روشهاي پرداخت، اجرا و ارزشيابي مشاغل وتدوين مقررات را به صورت كاملاً متمركز و يكسان سازي شده انجام مي دهد. بنابراين كل كاركنان دولت با يك مركزيت و يك كارفرما روبرو هستند. در نتيجه كليه اختيارات مديريت ها درفعاليتهاي صنعت نفت به گونه اي توجيه ناپذير محدود مي گردد و به كليه فعاليت هاي صنعت نفت از جمله اكتشاف، استخراج، توليد، پالايش، توزيع، فروش و مديريت هاي منابع انساني، مديريت اداري و خدمات رفاهي، حقوقي، بين المللي، آموزش و پژوهش و نظايرآن آسيب مي رساند اين در حالي است كه صنعت نفت از ابتدا مشمول هيچكدام از اين محدوديتها نبوده است و مشكلات و نارسايي هاي موجود در سازمان امور اداري و استخدام كشوري را كه به آن اشاره كرديم نداشته است. ولي با اجراي مفاد اين لايحه آن مشكلات و نارسايي ها گريبان صنعت نفت را نيز خواهد گرفت و در انطباق آن نظام با نظام موجود در صنعت نفت ، ناگزير بايستي شاهد كاهش بهره وري و كند شدن و كاهش كيفيت بسياري از فعاليت ها باشيم. زيرا ماهيت فعاليت ها در صنعت نفت با ساير سازمان هاي دولتي متفاوت است و روح اين قوانين براي دستگاه هاي خدمات كشوري مناسب تر است. افزون بر آن مفاد اين لايحه مغاير با مفاد اساسنامه شركت ملي نفت ايران و قانون نفت از نظر قراردادهاي استخدام و بازنشستگي و مكانيزمهاي همجوار آنها مي باشد و توان رقابتي در جذب و بكارگيري نيروي انساني را در مقايسه با ساير شركت هاي بين المللي در صنايع نفت منطقه از صنعت نفت سلب مي كند.
5- بخش عمده فعاليت هاي صنعت نفت در مناطق صعب العبور، خشكي و دريا است كه عموماً‌ داراي گرماي طاقت فرساست و موجب فرسودگي و پيري زودرس مي شود.
فعاليت هاي صنعت نفت مانند حفاري، مهندسي نفت، مهندسي زمين شناسي، مهندسي پتروفيزيك، مهندسي مخازن، عمدتاً در محيط هاي پرفشار و همراه با آلاينده هاي
خطر ناك ، صورت مي پذيرد و از اين نظر با فعاليتهاي هيچ يك از بخش هاي دولتي مشابهت ندارد. ضمن اينكه بسياري از فعاليت هاي ساير وزارتخانه ها را نيز به عهده دارد. از جمله راه سازي، كشتي راني، غواصي، خدمات هوايي و تخصص هايي كه منحصراً در صنعت نفت وجود دارد و موجب افزايش بهره دهي چاه هاي نفتي مي شود و ثروت ملي را صيانت مي كند. ضمن اينكه اهميت ويژه اين صنعت را به لحاظ نقش استراتژيك آن در اقتصاد ملي و اداره كشور و تحقق اهداف دولت ، نمي توان انكار كرد .
6- رويكرد كارشناسي، خرد جمعي و منطقي مديريتي (با توجه به شرايط و مقتضيات كنوني كشور) براين باورند كه الزاماً ايجاب مي نمايد دولت نظام پرداخت (حقوق و دستمزد) را با در پيش گرفتن سياست عدم تمركز ساختاري از حالت متمركز خارج كرده، خود را سياستگذار و هادي و ناظر بداند و با ارائه و ابلاغ چارچوب كلي نظام به مؤسسات و سازمانهاي تابعه (صنعت نفت و سازمان هاي مشابه) دست آنها را براي طراحي روش هاي عملياتي حقوق و دستمزد، ميزان حقوق و ضوابط آن با توجه به شرايط و انواع مشاغل و
فعاليت هاي همان دستگاه و همچنين نظام هاي مديريتي و سازماندهي باز بگذارد. به اين ترتيب كاركنان اين سازمانها ضمن اينكه از چتر حمايتي و نظارتي دولت بهره مند مي شوند، از عدالتي كه به دليل انعطاف نظام نصيب آنها مي شود نيز سود مي برند.
7- در گزينش روش هاي ارزيابي مشاغل در طرح مطالعاتي، روش امتيازي انتخاب گرديده است. بدون ترديد رويكرد به نظام امتيازي در مقايسه با نظام طبقه بندي كه قبلاً در سازمان امور اداري و استخدامي بكار مي رفت رويكردي شايسته و قابل تمجيد است. زيرا روش امتيازي يكي از روشهاي كمي ارزيابي مشاغل است كه داراي مباني منطقي و منظم و دقيق است و پرطرفدارترين روش ارزيابي مشاغل به طريق سيستماتيك مي باشد. اما بي توجهي به طرح ”هي“ كه يك روش هندسي ارزيابي مشاغل مي باشد و كليه مزاياي نظام هاي ديگر را در بر دارد شايسته نيست . زيرا اين نظام فافد كاستي هاي نظام هاي ديگر است وصنعت نفت در استفاده از اين نظام منطقاً ناگزير است. زيرا اين نظام در حال حاضر در 3300 شركت خارجي و در اكثر شركتهاي نفتي مورد استفاده است . به علاوه به نظر مي رسد در مطالعاتي كه به منظور تدوين لايحه انجام گرفته است در مطالعات قانوني به قانون نفت و اساسنامه هاي شركت ملي نفت و شركت هاي تابعه توجه نگرديده است و در مطالعات اقتصادي نيز وزارت نفت مورد عنايت قرار نگرفته و در مطالعات تطبيقي نيز شركت هاي بين المللي نفتي و شركت ملي نفت ايران لحاظ نگرديده و به مظنه مزد در بازار بين الملل و منطقه نيز بي توجهي شده است. در مطالعات ميداني نيز از صاحب نظران وزارت نفت و شركت ملي نفت ايران نظرخواهي نشده است.
نكته ديگر اينكه در لايحه مديريت خدمات كشوري بيان شرايط و كيفيات مربوط به هر ماده به پيشنهاد، آيين نامه و دستورالعمل هاي اجرايي كه توسط سازمان مديريت و برنامه ريزي يا تصويب هيأت دولت يا شوراي عالي اداري كشور تدوين مي گردد موكول گرديده كه شايد تعداد اين موارد به بيش از 80 مورد برسد. در حاليكه قواعد و اصول درست در تدوين قانون مستلزم بيان شرايط و ضوابط و كيفيات احكام در خود قانون است و فقط فروع و جزئيات و تشريفات مربوط به اجراي احكام را مي توان به بيان آنها در آيين نامه ها ودستورالعمل هاي اجرايي موكول نمود. به همين دليل تحليل مفاد لايحه به گونه اي كاملاً منطقي ، امكان پذير نيست. با اين همه ، تحليل كليه مواد لايحه به تفصيل در بخش بعدي آمده است. (31903)
 
محمدحسن نوری
۱۳۸۶-۰۴-۱۲ ۱۵:۵۵:۵۲
توصیه میکنم بقیه را در آدرس زیر مطالعه کنید. از نفت نیوز والف بخاطر انتشار این مقاله مبسوط وتحلیلی متشکرم.
http://www.naftnews.net/More_Article.asp?id=7 (31914)
 
۱۳۸۶-۰۴-۱۲ ۲۳:۰۴:۲۰
نظام هماهنگ:
١- تنها هماهنگي آن با انتخابات بود زيرا با انتخابات شوراها به مجلس رفت .
٢-با راهپيمايي٢٢بهمن تصويب شد ولي پس از آن توسط شوراي نگهبان رد شد
٣-مطمئناً انتخابات بعدي به تصويب تشخيص مصلحت مي رسد ولي جهت اصلاح به دولت واگذار مي شود و بلاخره
٤-قبل از انتخابات رئيس جمهوري با کمري شکسته و درهم اجرا مي شود. (31978)
 
حسین
۱۳۸۶-۰۴-۱۲ ۲۳:۱۴:۳۴
لایحه خدمات کشوری نیز بهانه مجلس هفتم شده ، بسیاری از قوانین بعد از اجرا ضعف و قوت خود را نشان می دهند اما این لایحه مورد سوئ استفاده قرار گرفته و سیاسی شده است بلاهایی که طی سه سال و اندی برسر آن آمده خود گویای واقعیت نهانی آنست والبته قرار است در آستانه انتخابات بهره برداری شود ! نظرات دوستان هم منبعث از احساسات و منطبق بر نفع ظاهری خودشان از لایحه است . خداوند به مسئولین بینش صحیح همراه با انصاف عطا فرماید. (31979)
 
فرهاد
۱۳۸۶-۰۵-۰۲ ۱۳:۳۹:۲۴
بسياري ازسازمانها مانند بانكها حقوق ومزاياي بيشتري ميگيرند كه كسي صدايش درنمي آيد . كاركنان دادگستري و ادارات قدرتمند هركدام چند زمين وخانه دارند كه توسط قدرت اداري به آنان داده شده كه براي هفت نسلشان كافي است ولي كاركنان شركت نفت پول زحماتشان راميگيرند وآن راهزينه زندگي سرسام آور ميكنند ولي ازآن درآمدهاي پنهان كلان هيچ صحبتي نيست . (34016)
 
آرش
۱۳۸۶-۰۵-۰۸ ۰۹:۴۶:۰۳
به نظر من اخلتلاف بين رده هاي مشابه در سازمانها زياد نيست.
در مورد مزايا نميدانم ولي حقوق يكي از دوستانم كه تازه در شركت نفت استخدام شده در همين حدود خط فقر خودمان است.
به گمان من بايد با اختلافات نجومي سطوح بالاي سازمانها با كارمندان زحمتكش خود كه به حق بار اصلي مشكلات را به دوش مي كشند، نقد نمود.
به عنوان مثال آيا در مورد روساء مديران و معاونين وزير (حتي در آموزش و پرورش) چيزي مي دانيد؟
1-اين قشر مستضعف كه با حقوق ناچيز تنها امكان تهيه چند خانه و اتومبيل شخصي را دارند، براي رفع تبعيض از خانه سازماني و اتومبيل دولتي(حتي براي خانواده رنج ديده) استفاده مي كنند.
2-اعتبارات خاص به عناوين مختلف در اختيارشان است كه براي هزينه كردنش به هيچ كس لازم نيست پاسخ دهند.
3-قراردادهاي خارج از سازمان را با نظر خود به پيمانكاران مورد علاقه واگذار كرده ولي به دليل تقواي بالا هيچ چشمداشتي در مقابل اين لطف ندارند.
4-ماهانه در سمينارها و جلسات مختلف فقر غذائي خود را تا حدي جبران مي كنند.
5-بهترين امكانات سياحتي و تفريحي سازمان متعلق به كارمندان است و اين عزيزان از استفاده از آنها محرومند.
6-نداشتن امنيت شغلي؛ بر خلاف كارمندان كه 30 سال در سازمان كار مي كنند اين عزيزان حد اكثر 2 سال انجام وظيفه نموده و براي حل مشكلات ديگران به سازمان ديگري مهاجرت مي كنند. تازه پس از اين همه زحمت طاقت فرسا در مراسم معارفه مدير جديد تمامي ناكامي ها و مشكلات سازمان را بر گردن اين عزيز رفته مي اندازند و روز از نو روزي از نو.
7-اين نخبگان كه از مدارس تيز هوشان فارغ التحصيل شده اند به اندازه اي توانمندند كه اكثراً در سالهاي اول و دوم استخدام بالاترين مسئوليتهاي سازمان را بر عهده مي گيرند.
8-.........
اميدوارم اين لايحه باعث حل اين مشكلات شود نه اينكه معلم و شركت نفتي را به جان هم بياندازد. (34395)
 
مجيد كريمي
۱۳۸۶-۰۶-۱۳ ۱۶:۵۶:۱۸
دوستان عزيز خواهش ميكنم ادارات ستادي را ول كنيد وبياييداز نزديك با كار طاقت فرساي ما در صنعت نفت اشنا شويد انوقت هر اظهار نظري كرديد مانع ندارد . اگر در زندگي نترسيده ايد ويا سكته نكرده ايد و دچار اضطراب نشده ايد حتمي برويد و كارمند نفت شويد .افزايش حقوق 5 در صد و سيب زميني 500 تومان حالا باز هم از نظام هماهنگ پرداخت حقوق حرف ميزنيد .موفق باشيد . (37461)
 
كمال
۱۳۸۶-۰۷-۰۷ ۱۱:۴۹:۴۹
ما شركت نفتي ها كه عمري را در بدترين شرائط جغرافيائي و آب وهوائي بسر برده ايم به هيچوجه خواستار عقب ماندگي حقوقي ساير دوستان و خواهران برادران نبوده و نيستيم ولي شما چرا داريد برداشت اشتباه ميكنيد! عده اي دارند ما را به جان يكديگر مي اندازند از جمله اينكه نفتي ها خونشان رنگي تر است ! اين چه استدلالي است؟
اين عده قصد دارند كه در جامعه تشنج بوجود آورند !
حرف ما اين است كه باباجان دولت محترم نيز حقوق و مزاياي ساير كارمندان را افزايش نسبي دهد ! چرا نسبي ! بهت ميگم .
اولا بدون تعصب بيمورد بپذيريد كه شرايط كار در نفت قابل مقايسه با وزارتي مانند آموزش و پرورش نيست ! همكار فرهنگي ايام تابستان +ايام نوروز را در استراحت كامل بسر مي برند واز شما يك سوال دارم شما دوست عزيزم روزانه و يا در هفته چند ساعت كار ميكني؟
خبر داري كاركنان نفت بخصوص نفتي هاي
جنوب و بويژه شركتهاي توليد و بهره بردار
همان يكماه مرخصي ساليانه را گاهي بدليل تعدد پروژه ها واينكه مي بايست علاوه بر روزهاي تعطيل تا نيمه هاي شب سركار باشند آنهم اگر رفع اشكال از سيستم و يا مانعي در ادامه و راه اندازي پروژه اي بوجود آيد .كه اگر اينطور شد بايد تمام شبانه روز رابمانند و كار كنند . دوست عزيز ميداني كه مرخصي اين عده هر سال خدا ميسوزد بي آنكه جبراني براي آن در نظر گرفته شود !
ازحقوق خود دفاع نمائيد چون حق شماست ولي سعي ننمائيد در پيروي از هواهاي نفساني عده اي معلوم الحال به تخريب دوستان نفتي بپردازيد .
آيا از آن نماينده مجلس كه بنظر ميرسدكينه و عداوتي ديرينه با خيل عظيم نفتي ها دارد پرسيده ايد،كه اينهمه ثروتي كه جنابعالي از طريق نمايندگي مردم محروم كسب كرده ايدازكجا آورده است ؟
چرا وقت خودرا در اختيار اين عده ميگذاريد و ناخواسته تبديل به تريبون ايشان ميگرديد .
بيشتر بينديشيد . (39970)
 
نا شناس
۱۳۸۶-۰۷-۰۹ ۱۴:۳۵:۵۰
چرا شرکت نفت همیشه سر زبانهاست
آیا معلمها که تحت تاثیر اینگونه جو سازی هستید وداعیه عدالت چرا حقوق خود را با نیروهای سپاهی که از آب گلالود میخواهند ماهی بگیرند مقایسه نمیکنید
از قشر فرهنگی جامعه که همیشه آگاه به مسایل روز هستید توقع بیشتری میرود (40252)
 
۱۳۸۶-۰۸-۱۸ ۱۵:۱۰:۳۹
من با عادلانه کردن حقوق ها کاملا موافق هستم دلیلی ندارد کارمندی در اموزش و پرورش با مدرک فوق لیسانس 400000هزار تومان بگیرد در صورتی که یک نگهبان بی سواد در شرکت نفت 500000به بالاتر حقوق در یافت دارد و این بسیار ظالمانه هست (43105)
 
علی
۱۳۸۶-۰۹-۰۵ ۲۰:۳۹:۱۸
از همه شما می پرسم مگر انقلاب ما بخاطر اجرای عدالت نبود آیا اگر در زمان علی (ع) بودیم شاهد این همه بی عدالتی بودیم ای کاش بهترین مهندسین شرکت نفت رابه کلاسهای 45 نفره بفرستند تا علمش بر همه معلوم شود. (44798)
 
۱۳۸۶-۱۱-۲۱ ۲۱:۱۸:۱۴
من به عنوان کارمند نفت در عسلویه از تمامی دوستان مخالف با حقوق کارمندان نفت درخواست مینمایم تنها به مدت یک هفته از اول خرداد تا پایان مهر ماه جهت تفریح (نه کار ) به عسلویه تشریف بیاورند . (50542)
 
۱۳۸۶-۱۱-۲۱ ۲۱:۲۹:۳۲
آیا میدانید 30 سال کار و60 سال سن جهت بازنشستگی در نفت ودر شرایط سخت و طاقت فرسای جنوب یعنی چه ؟
آیا تا بحال از شدت گرما در محل کار خود بیهوش شده اید.
آیا تا به حال دوش با آب زنگی گرفته اید.
آیا تا به حال شده که خدای نخواسته به شما خبر از اتفاق بدی جهت عزیزانتان داده باشند و به علت شرایط کاری و امکانات نتوانید به موقع خود را برسانید و پس از رسیدن ببینید کار از کار گذشته است.
آیا برای شما اتفاق افتاده که فرزندتان شما را عمو خطاب کند .
.
.
.

حال الگر کارمندی قصد تعویض شغلش را با من دارد بسمالله... (50544)
 
ایمان
۱۳۸۷-۰۲-۱۱ ۱۸:۲۷:۴۶
به نام خدا
روی صحبت من با کسانی است که از دور قضاوت میکنند.کدامیک از آنها مدتی هر چند اندک از عمر خود را در چنین شرایطی زندگی کرده اند که به دلیل سطح پایین اطلاعات اظهار نظر بیجا میکنند.این آقایان بهتر است سری از نزدیک به ما بزنند و شرایط را ببینند تا چگونه افراد استخدامی در عسلویه و خارک با دلی پردرد و شرایط سخت روانی کار میکنند و خبری هم از آن حقوق های خیالی شما هم نیست.
شنیدن کی بود مانند دیدن؟پس بیایید و از نزدیک مقایسه کنید تفاوت را با آنانی که بدون کوچکترین تخصص علمی و با یک مدرک بی ارزش و بدون سختی خواهان بهترینند. (60725)
 
ایرانی
۱۳۸۷-۰۲-۲۲ ۱۶:۲۹:۳۹
تا کی سرمان را باحرف بند میکنید آقایانیکه حقوق بالا میگیرند فقط از اینکه مارا سر کار میگذارند خوشحالند وبه ریشمان میخندند حالا میخواهید حرفهای مرا بگذارید یا نگذارید ریش وقیچی دست شماست و ما هم مترسکی در دستان شما (62218)
 
۱۳۸۷-۰۲-۲۲ ۲۳:۴۴:۲۵
در جايي كه آلودگي 30 برابر ماكزيمم استاندارد جهاني اعلام شده بدون امكانات و گراني كه در اينجا 10% ار شهرهاي كوچك هم بيشتر مي باشد و دوري ار امكانات و سختي كار و بدخوابي هاي شيانه و اينكه مرخصي كه به سغتي مي دهند و اگر زنت بدور از همه اقوام مشكنلي براش بيفته و شوهرش سر كار ياشد به نيروي عمليات مرخصي نمي دهند و معل كار تا منزل 1 ساعت راه است و در شركت ُspgc به نيروي شيفت مرخصي نمي دهند و اگر بدهند پ1 هفته كمتر نمي دهند كه با دو بار مرخصي كل مرخصي سالانه تمام مي شود و مسوليت سنگين و استرس زا من نميدانم حقوقي كه به اندازه حقوق خيلي جاهاي ديگر با شرايط بسيار راحتتر نيز نمي شوذ نمي دانم. ولي بخدا خيلي ها در فكر راه درآمد بهتري و با آسايش بالاتري هستند.
بنده كارمند spgc ( پارس جنوبي عساويه ) و مدرك ليسانس بعنوان آموزش 4 هفته آموزش بدور از خانواده و يك هفته استراحت با حقوق 6 ماه اول 300 هزار و بعد از آن350 هزار تومان و الان تقريبا بعد از 1 سال 416 هزار تومان بدون 1 ريال كسر وام و غيره دريافت مي كنم و تا حالا 1 ريال وام هم نداده اند عيدي ما هم مثل بقيه كارمند هاي دولت كه الان بعد از 2 ماه از عيد گذشته بخدا فقط حدودا 60 هزار تومان آنرا داده اند.من فقط يه چيزي بگم كه هر كسي بخواد ظالمانه اظهار نظر بكنه من اونرا به خدا واگذار مي كنم. هر كسي هم واقعا دنبال تحقيقه بوسيله ايميل زير با من تماس بگيره.
ali_a946@yahoo.com (62312)
 
ص.م
۱۳۸۷-۰۳-۲۳ ۰۹:۲۰:۲۵
2 سال است که در رشته زمین شناسی فارغ التحصیل شدم .با توجه به اینکه محل استخدام این رشته در شرکت نفت است با هر بار مراجعه پاسخ سر بالا شنیده ام .چرا استخدام در این شرکت سخت است تکلیف من که پارتی ندارم چیست. (67299)
 
احمد
۱۳۸۷-۰۷-۲۳ ۰۸:۴۷:۴۸
من يك كاردان دامپزشكي هستم و در داخل روستاها با دام جهت جلوگيري از بيماريهاي مشترك بين انسان و دام در هر شرايط جوي و انواع و اقسام آلودگي سروكار دارم . آيا كارمند دامپزشكي كه چنين شغلي پر مخاطره اي دارد نبايد در جامعه از حقوق و مزاياي متوسطي برخوردارباشد. (85758)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۷ ۱۴:۱۳:۲۷
با سلام
مگر درامد نفت فقط متعلق به کارکنان نفت میباشد که از بهترین حقوق و مزایا برخوردار هستند . نفت یک سرمایه ملی و متعلق به ملت ایران است نه فقط کارکنان نفت باید با دیگر کارکنان دولت از حقوق و مزایای یکسان برخوردار باشند. (106287)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.