توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 399992
رونق پخت غذای نذری ماه محرم در شازند
تاریخ انتشار : جمعه ۱۶ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۲۳:۵۵
همزمان با فرارسیدن ماه محرم مردم مومن شهرستان شازند در کنار اقامه عزای حسینی با پخت نذری از مردم پذیرایی می کنند .

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ سنت نذری دادن ریشه در فرهنگ کهن ایرانی اسلامی مردم ایران  و به ویژه شهر ها و روستا های شهرستان شازند دارد .
مطابق رسمی دیرین همزمان با آغاز ماه محرم و به فراخور توانایی مالی، بیشتر خانواده ها با پخت غذای نذری و توزیع آن بین عزاداران حسینی و مردم ایام سوگواری ماه محرم را پرشور برگزار می کنند .
 هم زمان، دیگ های بزرگ و کوچک هم روی اجاق های گازی و حتی چوبی می نشینند تا پذیرایی نذری هایی باشند که دوستداران امام(ع) نذر کرده اند.
 میان همه غذهایی که این روزها آماده می شود، «قیمه» حرف اول را می زند و «عدس پلو» غذهای جمع و جوری است که راحت تر توزیع می شود؛ اما منوی غذاهای ویژه نذری به همین ها محدود نمی شود.
معروف ترین غذا برای نذری ماه محرم، قیمه است؛ غذای خوشمزه ای که کالری زیادی هم دارد. پس برای عزاداران امام حسین (ع) که بعد از چند ساعت سوگواری، خسته و گرسنه می شوند، می تواند بهترین غذا باشد.
در محله های قدیمی این  شازند مثل کلاوه ، ازنا و عباس آباد غذاهایی نظیر آبگوشت ، حلیم ، شله زرد ، انواع آش و انواع برنج و خورشت پخت می شود .
نکته قابل توجه این نذورات کمک و همراهی همسایگان و نزدیکان در تهیه مواد اولیه است .
در مساجد این مناطق ظروفی نظیر دیگ های بزرگ اجاق گاز و غیره به صورت وقفی در اختیار نذرکنندگان قرار می گیرد.
خوردن نذیری ماه محرم به عنوان تبرک مورد علاقه مردم این مناطق به ویژه سالمندان است . 

 
کلمات کلیدی : تصاویر+ماه محرم
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.