نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 279391
تغییر شیوه برخی پزشکان برای دریافت زیرمیزی
تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۵۲
موضوع تعرفه های درمانی یکی از مسائل پرچالش طی سال های گذشته بوده است .

به گزارش خراسان، موضوع تعرفه های درمانی یکی از مسائل پرچالش طی سال های گذشته بوده است. نایب رئیس شورای عالی نظام پزشکی بر این عقیده است که تعرفه های نامتعارف عاملی در بروز پدیده زیرمیزی شده است. وزیر بهداشت چندی پیش گفت: بیش از ۲۰سال است که گرفتار زیرمیزی پزشکان هستیم و اگر جلوی آن را نگیریم، آسیب جدی خواهیم دید که این کار نظارت جدی بر تعرفه ها را می طلبد. معاون درمان وزیر بهداشت هم میانگین افزایش نرخ تعرفه ها را برای امسال ۹درصد اعلام کرد که کمتر از نرخ تورم است.

آقاجانی گفت: بر اساس مصوبه هیئت دولت نرخ ویزیت پزشکان اعم از پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص در بخش دولتی و خصوصی امسال ۱۵درصد افزایش یافت که مابه التفاوت افزایش نرخ ویزیت ها در بخش دولتی توسط بیمه ها تأمین می شود. دکترداریوش طاهرخانی، عضو شورای عالی نظام پزشکی در این باره به خراسان گفت: تعرفه های خدمات درمانی در سال ۹۴ مشکلاتی را برای مردم و نظام سلامت کشور ایجاد خواهد کرد. بیمه ها ملاک پرداخت هایشان تعرفه های بخش دولتی است و رقم ریالی پرداختی شان در بخش دولتی و خصوصی با توجه به متفاوت بودن تعرفه یکسان است. در نتیجه این موضوع باعث می شود تا بیماران در مراجعات شان به مراکز خصوصی این تفاوت نرخ را از جیب شان پرداخت کنند و بیمه ها در این بخش مشارکتی با مردم ندارند. مراد هاشم زهی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز به مهر گفت: صنعت بیمه باید در زمینه سلامت جامعه قوی تر عمل کند و چنان چه تعرفه ها عادلانه و منطقی تعیین شود هیچ نوع رابطه مالی بین بیمار و پزشک ایجاد نخواهد شد اما برخی نمایندگان مجلس بر این عقیده اند که نباید میزان تعرفه در بروز پدیده زیرمیزی نقش داشته باشد از این رو تدوین طرح یک فوریتی برای برخورد با پزشکان زیرمیزی بگیر را در دستورکار خود قرار دادند. رسول خضری دیگر عضو کمیسیون بهداشت به طبنا گفت: با ابلاغ کتاب ارزش گذاری نسبی خدمات، تعرفه ها افزایش یافت اما باز هم شاهد بروز پدیده زیرمیزی در میان برخی از پزشکان هستیم.

نایب رئیس شورای عالی نظام پزشکی در این باره به خراسان گفت: براساس ماده ۴۵ قانون نظام پزشکی، وزارت بهداشت می تواند برخی اختیارات و وظایف خود را به نظام پزشکی بسپارد. وزارت بهداشت از این ماده قانونی استفاده و نظارت را به نظام پزشکی واگذار کرده است و این نظارت فقط تعرفه ها را در بر می گیرد. وی افزود: نظارت بر تعرفه ها به ستادی که سازمان نظام پزشکی نیز عضو آن است سپرده شد.

این اقدام به ۲ دلیل صورت گرفت: اول این که این یک روش تجربه شده در سایر کشورهای جهان است و دیگر این که زیرساخت های آن به لحاظ قانون مجلس، در نظام پزشکی وجود دارد یعنی سازمان دیگری وجود ندارد که بر اساس قانون بتوانیم نظارت را به آن بسپاریم. ممکن است انجمن هایی هم مطرح باشند اما هیچ یک از آن ها را قانون گذار مصوب نکرده است.

باید گفت تاکنون حق نظارتی به نظام پزشکی واگذار نشده که پس گرفته شود، زیرا سازمان نظام پزشکی براساس قانون تشکیل خود نقش نظارتی ندارد بلکه فقط در تدوین دستورالعمل ها و آیین نامه های نظارتی درباره مطب ها و سایر موسسات پزشکی در بخش خصوصی مشارکت دارد. به گزارش فارس، در حالی که رئیس سازمان نظام پزشکی اعلام کرده بود نظارت بر تعرفه ها به عهده این سازمان نیست اما به تازگی جهانگیری معاون نظارت و برنامه ریزی این سازمان گفت که طی تفاهم نامه ای اختیارات نظام پزشکی را برای نظارت بر پزشکان به مجمع انجمن های علمی پزشکی واگذار کرده و از این پس اگر تعرفه ای بیشتر از حد مصوب گرفته شود این انجمن ها به آن رسیدگی می کنند اما بعد از ۲ روز از اعلام این خبر، رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی گفت: نظام پزشکی به انجمن های علمی – تخصصی برای نظارت بر درمان تفویض اختیار نکرده است. دکترمیردهقان، مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت، قانونمندی جامعه پزشکی را یکی از مطالبات به حق مردم دانست و به خراسان گفت: در بخش دولتی بحث تعرفه های نامتعارف تقریبا وجود ندارد، ۸۰درصد خدمات وزارت بهداشت در بخش دولتی است و همین که درباره تعرفه های نامتعارف شکایتی نداریم خرسند هستیم وی با تأیید این که روش دریافت زیرمیزی برخی پزشکان تغییر کرده است گفت: وزارت بهداشت تلاش می کند تا با تقویت نظارت و شیوه های نظارتی این رویه غیرقانونی را اصلاح کند.

دکتر عابد فتاحی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در این باره به خراسان گفت: وظیفه وزارت بهداشت نظارت بر تعرفه هاست و در این زمینه هیچ وظیفه ای به سازمان نظام پزشکی محول نشده است.

وی با تایید تغییر در شیوه دریافت از سوی برخی پزشکان گفت: برخی پزشکان به دنبال منافع شخصی خود هستند و به شیوه های مختلف برای دریافت زیرمیزی متوسل می شوند به تازگی خبری را دریافت کردم که پزشکی از بیمار برای عمل جراحی وجه نقد آن هم پشت در اتاق عمل مطالبه کرده بود که ما از وزارت بهداشت می خواهیم نظارت ها را در این زمینه بیشتر و قوی تر کند.نادر عسکری معاون اجرایی دفتر نظارت و اعتبار بخشی وزارت بهداشت و درمان نیز از تغییر شیوه دریافت نامتعارف تعرفه ها یا همان زیرمیزی خبر داد و به خراسان چنین گفت: با توجه به اجرای نظام سلامت و واقعی شدن تعرفه ها دریافت زیرمیزی توسط برخی پزشکان به شدت کاهش یافت اما هنوز صفر نشده است و موارد موجود بیشتر در بیمارستان های خصوصی کوچک و مراکز جراحی محدود اتفاق می افتد و در بازدیدهای نظارتی به این موارد برخورد می کنیم از جمله این موارد برخی از هزینه های بیمار در پرونده آن ها به شکل «خدمات القایی» اضافه می شود. دو دسته اضافه دریافتی از بیمار وجود دارد که می تواند شکل غیرمتعارف به خود بگیرد و وجوه اضافه از بیمار دریافت کنند یکی این که خدمتی که برای بیمار انجام نشده است در پرونده او ثبت می شود و از بیمار پول دریافت می کنند زیرا برخی از پزشکان سهامدار بیمارستان هستند و دیگر خدماتی است که به شکل بسته های مختلف تعرفه قبلا تعریف شده است و به صورت کلی وجه آن را از بیمار دریافت می کنند نظیر خدمات پرستاری که در همان بسته تعریف شده و وجه آن قبلا دریافت شده است اما مجددا دریافت می شود به عبارتی جزء یا اجزایی از خدمت دوباره در پرونده تعریف می شود مانند حق عمل جراحی یا کمک جراح یا حق اتاق عمل که تعرفه برای آن ها به شکل جدا وجود ندارد اما وجوهی از بیمار دریافت می کنند از این رو ما به تمام دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ کرده ایم که به طور مستمر پرونده بیماران بررسی شود و اگر مواردی مشاهده شد با آن برخورد کنند.
 
کلمات کلیدی : زیرمیزی +پزشکان
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۴:۵۴:۰۰
فعلا باید از آقای مهران مدیری تقاضای بذل توجه کرد (3005868) (alef-3)
 
قرتاسي
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۷:۱۳:۵۷
پورسانت اين قشر محترم و كم درآمد اصلا عوض نشده و بايد قبل از عمل پول به كارت ايشان ريخته شود و هيچ بيماري حق ندارد اعتراض كند. در داخل اهواز كه وضع اينگونه است. (3005900) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۷:۴۱:۴۸
بدترین سیاست ممکن در سیستم بهداشت ودرمان شکل گرفته است وزیر محترم واقعا وزیر بهداشت نیست و تنها در پی منافع پزشکان است و مزایای بیش از 5 برابری در نظر گرفته شده برای این قشر با واقعیت کشور و سایر شاغلین دولت تناسب ندارد و باعث بی عدالتی و نارضایتی در خود وزارت بهداشت و کارکنان دولت شده است . (3005926) (alef-3)