نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 340392
علت افزایش ساخت و ساز در شهرستان‌ها
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۲۰
یک کارشناس مسکن با اشاره به رکود سه ساله مسکن در تهران گفت: هر زمان که ساختمان‌سازی در پایتخت به رکود برمی‌خورد، فعالیت‌های ساخت و ساز به شهرستان‌ها منتقل می‌شود.

کیوان شادمان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا گفت: رونق مسکن در شهرستان‌ها را اوایل دهه ۸۰ که مسکن تهران به رکود برخورد کرد شاهد بودیم که در دو سال گذشته نیز این اتفاق رخ داد.

وی به کاهش ۲۶.۴ درصدی صدور پروانه‌های ساختمان پایتخت در شش ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل اشاره کرد و افزود: در حالی که سال ۱۳۹۴ تهران با کاهش ۲۶.۴ درصدی ساخت و ساز مواجه بود در کل کشور شاهد افزایش ۸.۱ درصدی فعالیت‌های ساختمانی بودیم.

این کارشناس مسکن، یکی از دلایل کسادی فعالیت‌های ساختمانی را سودهای بالای بانکی دانست و گفت: وقتی بهره‌های بانکی افزایش می‌یابد مردم بخصوص افرادی که در فعالیت‌های اقتصادی حضور پررنگی ندارند به سمت بانک‌ها می‌روند و اقدام به سپرده‌گذاری‌های بابهره می‌کنند که به همین نسبت فعالیت‌های بخش مسکن دچار رکود می‌شود.

شادمان خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دلایل رکود مسکن طی سه سال اخیر تحریم‌های بین‌المللی و نگرانی‌ها نسبت به بازدهی سرمایه در کشور بود که بحمدالله با برداشته شدن تحریم‌ها و امضای برجام، آرامش به کشور بازگشته و بخش مسکن مقداری رونق گرفته است. سیر ملایم صعودی معاملات مسکن کل کشور از مهرماه تا بهمن ماه سال ۱۳۹۴ این مساله را تایید می‌کند.

وی تاکید کرد: در عین حال می‌بینیم که سود ساخت ساز کمتر از سود بانکی است. در نتیجه بازار ظرفیت افزایش قیمت دارد. البته این بدان معنا نیست که قیمت مسکن با تورم پیش برود بلکه باید از سود بانکی بیشتر شود.

این کارشناس مسکن به اقدام دولت در افزایش چهار مرحله‌ای تسهیلات مسکن طی سال ۱۳۹۴ اشاره و خاطرنشان کرد: دولت درخصوص تسهیلات تا کنون خوب کار کرده است؛ چرا که سیاست دولت این بوده که حین کنترل قیمت‌ها تسهیلاتی در جهت خروج از رکود مسکن پرداخت کند.

شادمان تصریح کرد: با این حال پیشنهاد من این است که رقم تسهیلات نسبت به ارزش ملک پرداخت شود. در حال حاضر وام ۱۶۰ میلیون تومانی در مواقعی بیش از قیمت املاک در جنوب شهر است اما برای مرکز و شمال شهر پاسخگو نیست. به همین دلیل دولت می‌تواند از سیستم پلکانی در ارایه تسهیلات استفاده کند.
 
کلمات کلیدی : بازار مسکن
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۰۴ ۲۲:۳۲:۱۰
قيمت تمام شده مسكن بايد با كاهش هزينه هاى غير ضرورى پايين بيايد اكنون قيمت اهن الات و ميلگرد و سيمان بشدت در جهان و ايران كاهش يافته سود دهى در امر مسكن در ارتباط با گردش كار و سرعت كار ميباشد به همين دليل بيشتر سازندگان حرفه اى به سمت مشاركت با صاحبان خانه هاى كلنگى و زمينهاى مسكونى روى آورده اند . بهرحال ارتباط نرخ سود بانكها با قيمت مسكن خيلى ارتباط ندارد و درصد كوچكى از قضيه مسكن مرتبط با نرخ بانكها ميتواند باشد ، بهرحال نويسنده ميگويد در شهرستانها ساخت و ساز بيشتر شده است مگر در شهرستانها نرخ سود بانكها كاهش يافته كه افزايش ساخت و ساز دارند !!!!!..... (3614939) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.