توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 487192
علايم پارکينسون را با سالمندي اشتباه نگيريم
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۸
پارکينسون بيماري استحاله اي مغز است که نخستين بار در سال 1817 ميلادي توسط يک پزشک انگليسي به نام " جيمز پارکينسون" معرفي شد.

به گزارش رکنا،از سال 1997 ميلادي، سالروز تولد وي در 11 آوريل به نام روز جهاني اين بيماري نامگذاري شد که البته در کشورهاي مختلف اين تاريخ کمي متفاوت است. اين بيماري استحاله اي به ندرت در سنين پيش از 45 سال بروز مي کند اما 5/1 درصد جمعيت سالمندان بالاي 65 سال به ويژه مردان را مبتلا مي کند. مهم ترين آسيب اين بيماري به نورون هاي توليد کننده دوپامين است. دوپامين يکي از ناقل هاي سيستم عصبي است که در عملکرد نورون هاي مسئول کنترل حرکات بدن تاثير دارد. کمبود اين ماده در مغز زمينه ساز اختلالات حرکتي مي شود.

علايم بيماري
کاهش قدرت تحرک، خستگي غيرعادي، دردهاي غير مشخص، اختلال در نوشتن و لرزش يک دست در آغاز بيماري ممکن است چندان مورد توجه نباشد اما به تدريج علايم ديگري نيز بروز مي کند که مهم ترين آن عبارت است از: کندي حرکات بدن، خشکي اندام ها، لرزش مداوم، اختلال در تعادل، درد ( معمولا به شکل گرفتگي و مور مور)، مشکلات گوارشي، افت فشار خون، تعريق، گرگرفتگي، ترشح بيش از حد بزاق، اختلالات روانشناختي مانند اضطراب، افسردگي و تحريک پذيري.

پيشرفت بيماري
پارکينسون يک بيماري مزمن است که روش هاي درماني تا حدي زيادي مي تواند به بهبود آن کمک کند اما درمان قطعي ندارد. معمولا پس از يک دوره درمان، به دليل تاثير داروها علايم به شدت کاهش مي يابد و يا حتي ممکن است به کلي برطرف شود اما پس از مدتي عود مي کند و نياز به مصرف داروست. البته مصرف دارو ممکن است عوارضي در پي داشته و نياز باشد داروهاي ديگري براي کنترل آن تجويز شود.
 
 
کلمات کلیدی : پارکينسون ، سالمندي
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.