نظر منتشر شده
۲۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 449149
سخنان دیروز رئیس جمهور و نیم نگاهی به فعالیت انتخاباتی دولتی ها
بخش خبري الف، 8 اسفند 95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۶
رئیس جمهور در سخنان دیروز خود بر رعایت اصل بی طرفی، عدم استفاده از امکانات و منابع بیت المال و رقابتی بودن انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد. ضرورت توجه و عملیاتی کردن این سخنان بر همه مقامات و سازمان ها علی الخصوص نهادهای دولتی بدلیل در قدرت بودن و در اختیار داشتن منابع و امکانات ضروری می باشد.

به گزارش الف، حسن روحانی، رئیس جمهور روز شنبه در همایش سراسری مجریان برگزاری انتخابات 1396 از همه دست اندرکاران برگزاری انتخابات خواست مراقب باشند از امکانات دولتی و عمومی، به نفع جناح و فرد استفاده نشود که این کار حرام است.

حجت‌الاسلام روحانی در این باره گفت:« همه ما مراقب باشیم که از امکانات عمومی و دولتی به نفع جناح یا فردی استفاده نشود، چرا که این امر حرام است، تمام اموال و امکانات دولت نه فقط قوه اجرایی، بلکه قوه مقننه، قوه قضائیه، نیروهای مسلح و همه شرکت‌ها و دستگاه‌هایی که از اموال عمومی استفاده می‌کنند، تریبون‌های عمومی، رسانه ملی، روزنامه‌های عمومی، روزنامه و سایت‌هایی که از بیت‌المال اداره می‌شوند، باید بدانند که در انتخابات نباید برای یک فرد یا جناح خاص استفاده شوند».

بدون شک این سخنان رئیس جمهور از اهمیت فراوانی در برگزاری انتخابات شفاف و پرشور در سال آینده برخوردار است. بر اساس قانون همه نهادها و دستگاه ها موظف اند از هر گونه کمک به جریان و یا حزبی خاص در تمامی انتخابات ها و نه تنها انتخابات ریاست جمهوری خودداری کنند. در این بین رعایت این ملاحظات از سوی دولت بدلیل در اختیار داشتن بخش اعظم امکانات و منابع و وجود بازوی های اجرایی آن(استانداری ها، فرمانداری ها و بخشداری ها) در تمامی کشور ضروری تر می باشد.

اما به نظر می رسد تا همین جای کار و قبل از آغاز انتخابات بعضی اقدامات و سخنان مقامات دولتی همراستا با توصیه های رئیس جمهوری نمی باشد که در ادامه  به آنها اشاره شده است.
 
حزب اعتدال و توسعه و ضرورت شفافیت انتخاباتی برای همه
 
در حال حاضر بسیاری از وزار و مقامات دولت یازدهم از حزب اعتدال و توسعه می باشند و این حزب بیشترین سهم را در شکل گیری کابینه داشته است. از سویی در انتخابات ریاست جمهوری سال 92، رئیس جمهور نامزد اصلی این حزب بود و این تشکل سیاسی از معدود گروه هایی بود که به صورت جدی به حمایت از روحانی پرداخته بود.

در طول سه سال اخیر در بسیاری از همایش های و جلسات این حزب در تهران و شهرستان ها نیز اعضا و وزرای دولت شرکت کرده اند.

از سویی دیگر در جدیدترین اقدام، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه از انتخاب علی جنتی به عنوان رئیس ستاد انتخابات ریاست جمهوری این حزب خبر داد. وی درباره برنامه انتخاباتی حزب اعتدال و توسعه به دبیرکلی محمدباقر نوبخت برای انتخابات ۹۶ اظهار داشت: با توجه به اینکه حجت الاسلام روحانی، محمد شریعتمداری را به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی خود معرفی کرده است، حزب اعتدال و توسعه نیز در حال تدارکات لازم برای همکاری است.

بر اساس گفته های وزير ارتباطات دولت يازدهم( كه عضو شاخص حزب اعتدال و توسعه هم هست) رئيس ستاد انتخاباتی رئیس جمهور در دور دوم احتمالا به رياست معاون اجرایی رئیس جمهور، محمد شريعتمداري تشكيل خواهد شد.
 
وي با تأكيد بر اينكه هر كه بخواهد در ستاد آقاي روحاني فعاليت كند، قطعا نمي‌ تواند سمت دولتي داشته باشد، یادآور شد: محمد شريعتمداري با آغاز به كار ستاد انتخاباتي از سمت خود استعفا خواهد داد.

گفتنی است حزب اعتدال و توسعه در سال 78 به دبیرکلی محمدباقر نوبخت تأسیس شد. برخی از موسسان این حزب عبارت‌اند از محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، اکبر ترکان رئیس مناطق آزاد، فاطمه هاشمی رفسنجانی، محمود واعظی وزیر ارتباطات، حسین موسویان، مرتضی محمدخان و ... .

در انتخابات قبلی محمد رضا نعمت‌زاده رئیس ستاد، اکبر ترکان قائم‌مقام ستاد و محمدباقر نوبخت سخنگوی ستاد حسن روحانی بوده‌اند و همچنین محمود واعظی و مرتضی بانک نیز در ستاد وی حضور داشتند.

با توجه به این توضیحات باید گفت ضرورت توجه و بکارگیری فرایند شفاف و عدالت انتخاباتی با توجه به حضور حداکثری اعضای حزب اعتدال و توسعه در دولت بیش از پیش ضروری می باشد.
 
تلاش برای برگزاری رقابت های انتخاباتی؛ از سخن رئیس جمهور تا اقدامات اعضای کابینه
 
روحانی دیروز در بخش دیگری از سخنان خود با طرح این سوال که مگر می‌شود، برای کسب پیروزی یکی از جناح‌ها اصلاً در رقابت حضور نداشته باشد، گفت:« بعضی‌ها از آنجا که آمادگی ندارند، به دنبال حذف رقیب هستند، تا یکه‌تاز باشند، اصلاً مگر بدون رقابت زندگی معنا دارد؟ باید با محبت و دوستی در کنار هم با یکدیگر به رقابت سالم بپردازیم».

اما به نظر می رسد این تفکر طرفدارانی جدی حداقل در بعضی از اعضای خود کابینه دولت دارد کافی است نگاهی داشته باشیم به  سخنان و اقدامات وزرا وبرخی مشاوران رئیس جمهور در راستای برگزاری انتخابات به صورت یک طرفه و با یک جناح و یا تخریب نامزدهای احتمالی جناح رقیب پیش از ورود به رقابت های انتخاباتی برای انصراف آنها .

وقتی وزیر انتخابات یک نفره را ترجیح می دهد!

محمود واعظی 19 آذر 95 در دیدار با اعضای حزب اعتدال و توسعه استان کردستان که استاندار، معاون نیروی انسانی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، مشاورین استاندار و تنی چند از اعضای شورای شهر سنندج و مدیران حضور داشتند، اظهار کرد: شما می‌دانید وقتی رأی از یک حدی بالاتر رود تضمین‌شده است اما من فکر می‌کنم که در 29 اردیبهشت، انتخابات سختی خواهیم داشت چون هر کس با هر تفکری که کاندید شود، هدفش تخریب آقای روحانی است. واعظی گفت: برخی عقبه دارند، پول دارند و زور دارند و ما فکر می‌کنیم اصلا در حزب اعتدال و توسعه نباید احساس کنیم که انتخابات آسانی است و کسانی که مشی اعتدالی دولت را قبول دارند و می‌خواهند کشورشان آباد شود نباید در خانه بنشینند.
 
بدون شک سخنرانی انتخاباتی وزیر ارتباطات در جمع حزب اعتدال و توسعه و مقامات محلی در تعارض و تضاد با سخنان دیروز رئیس جمهور می باشد.
 
حسام الدین آشنا؛ مسئول جنگ روانی علیه رقبای احتمالی
 
از سوی دیگر حسام الدین آشنا، رئیس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری نیز تلاش دارد تا با هر گزینه احتمالی که از سوی گروه های رقیب برای اننخابات مطرح می شودبه صورت تهاجمی برخورد نماید تا آنها را تخریب و از ورود به عرصه انتخابات بازدارد.

در این راستا زمانی که از سوی برخی رسانه ها و شبکه های اجتماعی احتمال حضور قاسم سلیمانی در انتخابات مطرح بود، آشنا وارد میدان شد و در شبکه اجتماعی در راستای جنگ روانی و در حالی که مشخص نیست مخاطب او چه کسی می باشد، عنوان می کند: « بگذاریم حاج قاسم در قله اسطوره ای دفاع از حریم و حرم بماند؛ نگذاریم او را چون محسن و باقر به کارزار کلید و گازانبر بکشانند».

این در حالی بود که برای همه آشکار بود که سردار جبهه مقاومت و مرد اول عرصه مبارزه با تکفیری ها و داعشی ها همواره از درگیری در رقابت های سیاسی پرهیز داشته و دارد. اما تنها مطرح شدن نام قاسم سلیمانی در برخی شبکه ها کافی بود تا موجبات موضع گیری آشنا را فراهم نماید.


 
یا زمانی که بحث نامزدی عزت الله ضرغامی، رئیس سابق سازمان صدا و سیما در انتخابات مطرح می شود دوباره رئیس مرکز بررسی های استراتژیک دست به کار می شود و در شبکه های اجتماعی می نویسد که بهتر است ضرغامی 4 سال دیگر صبر کند و بعد وارد رقابت ها شود.

 
 
یا اخیرا و در حالی که رئیس جمهور و برخی از وزرا پس از مدت ها تاخیر بدلیل مشکلات ریزگردها و قطعی آب، برق و تلفن به خوزستان رفته اند به موضوع معرفی نامزدهای احتمالی جبهه مردمی اصولگرایان واکنش نشان می دهد و می نویسد:« ده کاندید درانتخابات به مثابه فوتبال کافی نیست؛ باید یک دروازه بان هم استخدام کنید، به خصوص برای مراقبت از غضنفرها».


 
با توجه به این توضیحات باید گفت صحبت های جناب رئیس جمهور اول از همه باید از سوی اعضای کابینه و دولت مورد توجه قرار گیرد. همچنین برای پیروزی در انتخابات و در پیش داشتن دوره موفق ریاست جمهوری به چیزی بیش از سخن گفتن، حضور در شبکه های اجتماعی و تلاش برای انصراف رقیب نیاز است.
 
 
 
 
کلمات کلیدی : انتخابات 96 + انتخابات ریاست‌جمهوری + مجریان انتخابات + فعالیت انتخاباتی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۰۸:۲۶:۰۶
رییس جمهور در هر مراسمی ، انواع کنایه ها به منتقدان و حاشیه سازی ها را می کند، مشاورانش هم در فضای مجازی ،به رقبای انتخاباتی می تازند، وزرا در میتینگ انتخاباتی، شرکت می کنند، بعد روحانی ژست طلبکار می گیرد و دیگران را نصیحت می کند که این کارها را نکنید!! (4176599) (alef-3)
 
علی ج
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۴:۱۳:۰۵
بدیهی است که وزرا و اعضای دولت وابسته به حزب هستند و اینکه در فضای مجازی و حقیقی اظهار نظر می کنند کاملا طبیعی است البته تا زمانی که از امکانات و منابع عمومی برای تبلیغات سازمان یافته استفاده نکرده اند.
اما در مورد نهادهای ناظر، نظامی و قضایی دیگر حتی اظهار نظر هم جرم است. چون این دقیقا همان نقشی است که برای آنها تعریف شده است. پاسداری از جمهوریت و اسلامیت ایران و ساختار سیاسی کشور نه وابستگی حزبی. (4177178) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۰۹:۲۰:۱۵
روحانی مملکتی که ته دره بود رو نجات داد... دعا مردم پشت ایشان خواهد بود. (4176674) (alef-3)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۰:۲۶:۳۶
این تعریف ها بعد از 4 سال مشخص است مهندسی شده است (4176745) (alef-2)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۰:۴۰:۳۰
کدام دره
دره ای که انواع پیشرفت هاتوش بود
یادره نجومی ها (4176761) (alef-2)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۰:۵۴:۵۹
بله از ته دره درآورد و به داخل دهانه کوه آتشفشان انداخت تا ملت حسابی گداخته و نرم شوند تا به هر شکلی که قبیله گرایان میخواهند دربیایند که این گونه نیز شد.
روحانی زرنگ مچکریم.(قبیله گرایان اشتهاطلب) (4176789) (alef-2)
 
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۱:۰۵:۳۱
میگن دروغ اگه خواستی بگی هر چه دروغش رو بزرگتر کنی بیشتر مردم قبول میکنند (4176803) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۱:۱۴:۰۶
بنویسید دعای شما پشت ایشان است زیرا شما از مردم، وضع اقتصادی شان و میزان رضایت قلبی آنها از دولت روحانی بی خبرید. (4176810) (alef-2)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۲:۱۱:۳۲
دعاي مردمي كه درك ميكنند تورم كنترل شده پشت سر ايشان است (4176895) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۳:۳۳:۳۰
لابد اونام همون نجومياي عزيزن! (4177082) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۱:۳۰:۱۵
از طلا گشتن پشیمان گشته ایم مرحمت فرموده ما را مس کنید!!!!!!!!!!! (4176833) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۲:۱۰:۰۰
بعد از انتخابات ته دره رو نشونت میدم
برجام کاری کرد که عملا سقوط کنیم (4176892) (alef-3)
 
سینا ناظم پور
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۳:۳۷:۵۵
این دره کجا بود که شما توش افتاده بودی روحانی نجاتت داد؟؟!!! من یک معلم، نه یک کاسب تحریم، نه یک دلواپس، نه یک رانت خوار ، هیچ درآمدی هم جز حقوق معلمی نداشته و ندارم، در آن ۸ سال وضعم خیلی خیلی بهتر از این ۴ سال بود، ۸۰۰ تومن حقوق میگرفتم، یک سمند داشتم ، سالی چندتا سفر داخلی میرفتم چند بار سوریه رفتم ، نون، برنج، گوشت، لبنیات،همیشه تو خانه ام موجود بود، و .....
اما حالا ۲ میلیون حقوق میگیرم ، ماشین ندارم، سالی یک بار هم نمیتونم سفر داخلی برم، خارجی که اصلا، برای حمل و نقل یا پیاده میرم یا با اتوبوس و روزی چند ساعت وقت تلف شدن، چند ساعت در هفته هم توی صف نون سنگک هستم، گوشت فقط ماهی یک کیلو، ماست یک هفته در میان، پسته و بادام و فندق، فقط پشت ویترین آجیل فروشی ها قیمت هاش را نگاه می کنم، میوه می گردم ببینم ارزون ترینش کدومه، مهمانی که تعطیل شده فقط شده پیام تبریک و سفره تلگرام، پول گاز و برق و آب و تلفن که میاد، رقم هاش تکون دهنده است ، این ۹٪ مالیات ارزش افزوده ماهی ۱۸۰ هزار تومن از حقوقم را هپولی میکنه، خبرهای قطع یارانه هم دلم را از جا میکند، میخای یک کفش یا لباس بخری برای اعضای خانواده نصف حقوق یک ماه میره،
برادر جون ، این دره عمیقی که هر روز عمیق تر میشه، نه فقط من ، میلیونها بدتر از من توش افتادن ، لطفا شما هم جای خودتون را مشخص کنی که الآن کجایی، توی آن ۸ سال کجا بودی،
این حرف های دروغ ، سایه جنگ و دره، و ته دره، کاسب تحریم، آوار برداری خرابی ها، دروغ روی دروغ گذاشتن و فریبکاری است. (4177096) (alef-13)
 
حقیقت جو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۰۹:۲۴:۲۲
هیچکدام ار حرفهای اطرافیان رئیس جمهور معنی حذف رقیب را نمی دهد و اصلا امکان قانونی ان برایشان وجود ندارد که کسی را حذف کنند

سخنان رئیس جمهور خطاب به شورای نگهبان و رد صلاحیتهای رقبای اصلاح طلب از طریق نظارت استصوابی است (4176677) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۲:۱۱:۱۳
کدوم رقیب اصلاح طلب؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
انتخابات مجلس رو هم همین میگفتین. بعد آخرش تیتر زدید مجلس رو فتح کردیم

تو رو خدا یکم با مردم رو راست باشید. (4176894) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۳:۲۶:۳۳

اصلاح طلبان اگر محلی از اعراب داشتن که کاندیدای خودشونو به نفع اعتدالگرایان کنار نمیکشیدن (4177054) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۴:۲۴:۲۷
بابا روحانی همون کاندیدای اصلاح طلبه دیگه (4178766) (alef-3)
 
سعید راد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۰۹:۳۲:۳۰
این اقدامات، پرشتاپ و پیش دستانه ، تخریبی توسط وزرای روحانی علاوه بر آنکه نشانه دست خالی آنهاست، نشانه ترس و دلهره ای است که، نمی توانند آن را کتمان کنند، یاس و نا امیدی و تردید آنها را فرا گرفته است، از یک سو جز روحانی کسی ندارند، از سوی دیگر روحانی در اوج مقبولیت در سال ۹۲ ، لب مرزی رای آورده، اکنون که با حجم عظیم و متنوعی از اعتراض و نارضایتی های بدنه اجتماعی مردم روبروست، روحانی مانند کسی است که برای دومین بار قصد فتح قله اورست را کرده، اما، این بار فقط یک پنجم انرژی بار اول را دارد، احتمال رسیدن خود را در حد صفر می داند، اما چون نمی تواند این هوس را از سر خود دور کند دوباره اقدام می کند،
روحانی در انتخابات شرکت می کند و تا روزهای آخر منتظر نظر سنجی ها می ماند، و در روزهای آخر کنار می رود، و علیرغم میل باطنی ریاست جمهوری را به رقیب واگذار می کند،
البته این بهترین کاری است که از روحانی انتظار می رود
البته باید مراقب بود که اعوان و انصار بازنده، مرزهای قانونی را رعایت کنند. (4176693) (alef-2)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۲:۱۳:۴۰
روحاني دست خالي نيست پشتوانه مردمي كه در سال 92 به ايشان راي دادند و در انتخابات مجلس به ليست اميد راي دادند را دارا است (4176898) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۳:۳۴:۱۴
باش تاصبح دولتت بدمد (4177087) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۳:۳۹:۴۴
آن امیده ، سال ۹۴ بود، ولی امیده، با بی حاصلی برجام، شد باد هوا. (4177104) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۴:۲۴:۲۴
روحانی رو مرز رای آورد الانم که هیچ مقبولیتی نداره و رقباش متحد هستن (4177201) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۴:۳۷:۲۳
نصف آن مردمی که به او رای دادند دیگر به او رای نخواهند داد (4177228) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۳:۳۹:۴۸
با همه اينها نظر مردم به روحاني است !!!!!! (4177105) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۰:۴۹:۴۵
این برداشتی که شما از حرف های اقای رئیس جمهور کردید اشتباه است. وقتی دید منفی داشته باشید از هر کاری میتوانید یک جنبه منفی یا براش بوجود بیارین یا فقط جنبه منفی اون رو ببینین (4176781) (alef-2)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۲:۳۱:۰۱
چه ایرادی دارد. هر دولت ساز خود را بزند. گهی پشت به زین گهی زین به پشت.
سال 88 که قبل انتخابات به یک طرفه کشیدن فرمون انتخابات اعتراض شد یکی تون لام تا کام حرف نزد. اگر اون کار بدون اشکال بود، این هم عیبی ندارد. اگر این کار مشکل دارد پس اون کار هم همین طور
الف جان اگر فرمون شما یک طرفه نمی چرخه این رو چاپ کن (4176943) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۳:۱۵:۱۸
ازامروز تا پایان انتخابات ایشان بنا به هر مناسبت تبلیغات زود هنگام خود را با انگ بر رقبای خود جوانمردانه شروع کرده است (4177020) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۴:۰۱:۳۱
حسام الدین آشنا در توییتر پیام گذاشته، مگر توییتر رسانه دولتی هست ایشان در اظهار نظر آزادند به شرط اینکه اظهار نظرشان سوءاستفاده از بودجه دولتی نباشد (4177158) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.