توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 449347
راهنمای کتاب/ «مسئوليت هاي سرنوشت ساز»؛ کار گروهی ؛ ترجمه دردانه داوري؛ افرند
مديريت تعارض ها و چالش ها
بخش فرهنگی الف، 19 اسفند 1395
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۴۳
«مسئوليت هاي سرنوشت ساز»
نوشته: کري پترسون، جوزف گري، ديويد مكس فيلد، ران مك ميلان، و ال سويتزلز
ترجمه: دردانه داوري
نشر: افرند، چاپ دوم، 1394
312 صفحه؛ 19000تومان

شما می‌توانید کتاب «مسئوليت هاي سرنوشت ساز» را  تا یک هفته پس از معرفی با ۱۰ درصد تخفیف از فروشگاه اینترنتی شهر کتاب خرید کنید.
 
*****

   مي گويند هنر مديريت اين است كه چالش ها را به فرصت تبديل كند. اما چگونه؟ «مسئوليت هاي سرنوشت ساز» اثری است در این باره و می کوشد با زبانی علمی و کاربردی این مهم را برای خوانندگان خود بازگشایی و تحلیل کند. این کتاب حاصل دهه ها تجربه و دانش افزايي كري پترسون، جوزف گرني، ديويد مكس فيلد، ران مك ميلان و ال سويتزلر است كه با ترجمه رسا و گيراي دردانه داوري براي علاقمندان حوزه مديريت و ارتباطات و رفتار سازماني عرضه شده است.

در فصل نخست كتاب، بررسي موضوع و شرايط موسوم به «چه» و «اگر» مورد بحث قرار مي گيرد و به خوانندگان آموخته مي شود كه قبل از هر اقدامي به رابطه ارائه پاسخ مقتضي در حل مشكل انديشيده شود و ابزارهاي لازم براي ملزومات و چگونگي گفتگو در اين خصوص مدنظر قرار گيرد. 

به طور خلاصه بايد گفت كه در مفهوم «چه» در ابتدا گفتگو با خطاي صورت پذيرفته و آنگاه ارائه الگوي رفتاري و دست آخر براي بررسي درست يك مشكل، پيامدها و منظورهاي آن بايد مورد بررسي و تحليل قرار بگيرد و بالاخره، با پرسش هايي پيرامون خود، طرف مقابل و پيوند اين دو باهم، سر اصل مطلب رفت. همچنين پيرامون مفهوم «اگر» بايد گفت كه چهار پرسش اساسي در اين كتاب مطرح شده تا براساس آن، در شرايطي كه ديگران ساكت هستند، خود را مقيد به حرف زدن بكنيد تا راهي براي متمايز كردن خود بيابيد.

در فصل دوم با عنوان اشراف بر داستان خود، روي اين مقوله تأكيد مي شود كه در شرايط نقض يك تعهد سازماني، به منظور ارائه پاسخ مقتضي، بايد خود را در بهترين موقعيت ذهني قرار داد و علاوه بر آن، وقتي در حال گفتگو هستيد، همواره مواظب باشيد كه با به كارگيري اطلاعات ناكافي و رفتار غيرحرفه اي فضايي ناامن ايجاد نكنيد و آنگاه منابع ششگانه تأثيرگذاري مورد بررسي قرار گرفته است و ضمن مدنظر قرار دادن انگيزه خود كه مي تواند شامل تأثير ديگران نيز باشد، بايد پيرامون توانايي ها و قابليت هاي افراد در انجام تعهدات سازماني خود مطمئن باشيد.

فصل سوم با عنوان توصيف شكاف، به مقوله ايجاد و حفظ امنيت در محيط سازمان مي پردازد. اكنون به جاي نتيجه گيري هاي اشتباه يا تهمت زدن كه هردو براي طرفين ناامني مي تواند ايجاد بكند، صرفاً بايد شكاف را توضيح داد و ديدگاه خود را درباره آنچه مورد انتظارتان است در كنارآنچه مشاهده مي شود، بايد به اشتراك گذاشت. چنين شكاف هايي انتظارات برآورده نشده و يا تعهدات نقض شده ناميده مي شوند. لذا پس از توصيف آن بايد خوب به طرف مقابل گوش داد تا بتوانيد تصميم درستي را اتخاذ نماييد. لذا گام هاي پيشنهادي شامل: سخن گفتن در محيط امن، اطمينان از قرار گرفتن در يك مسير و پايان بردن سخن با يك پرسش است.

فصل چهارم نيز به موضوع ايجاد انگيزه كه شور بختانه در سازمان هاي كنوني كشورمان تقريباً به فراموشي سپرده شده است، مي پردازد. لذا در شرايطي كه طرف مقابل انگيزه ندارد، وظيفه شماست كه با رفتار درست خود به او انگيزه بدهيد و اين نكته را هم مدنظر قرار بدهيد كه پيامدهاي يك كار مي تواند انگيزه ايجاد كند. بررسي درست پيامدهاي طبيعي، تطبيق روش ها با شرايط و بالاخره ايجاد پايان خوب براي يك فرايند كاري، مي تواند در به وجود آوردن انگيزه كه اراده انجام كار براي افراد يك سازمان مي باشد، سخت مؤثر واقع گردد.

تسهيل كار عنوان فصل بعدي كتاب است كه در آن مباحث مربوط به بعد قابليتي الگو در يك فرايند كاري مورد بررسي قرار مي گيرد. لذا وقتي كه طرف مقابل توانمندي لازم را براي انجام كاري ندارد، وظيفه ما تسهيل كار است به نحوي كه كارهاي ناممكن، ممكن، نامطبوع، مطبوع و علل ريشه اي انجام كار، مورد بررسي قرار بگيرد.

فصل ششم به مقوله تمركز و انعطاف هم زمان مي پردازد مقوله اي كه سناتور اورت ديركسن، پيرامون آن معتقد است كه انسان در اين خصوص بايد با اصول فكري ثابت اما انعطاف پذير در همه مواقع باشد. از اين ديدگاه بايد گفت كه ضمن حفظ هم زمان تمركز  و انعطاف، اگر مشكل نوظهور ترس باشد، بايد بحث را درخصوص تخلف اوليه متوقف كرده و ضمن بازگرداندن امنيت به محيط، اگر شرايط مناسب بود، آن مشكل را بررسي و بدين ترتيب، ضمن بازگشت به اصل موضوع بحث، هرگاه يك چالش جديد به وجود آمد، براساس تكنيك «چه» و «اگر» تصميم گيري نماييد. در قدم بعدي و درست در فصل هفتم، اين نكته مورد تأكيد قرار مي گيرد كه بايد روي يك برنامه توافق كنيد و آن را به اجرا درآوريد.

كلمنتين پدلفورد، نويسنده آمريكايي در اين خصوص معتقد است كه هرگز در جايي كه بايد ستون فقرات وجود داشته باشد، استخوان جناق بند نمي شود. لذا در اينجاست كه درست و به جا انجام دادن و مديريت كردن امور يك سازمان، ضرورت و معنا مي يابد. در اين فصل، عناصر نهايي مجموعه مهارت هاي شما شكوفا مي شود. ابتدا بايد روي يك برنامه و روش پيگيري توافق نمود و بعد، پيگيري امور به صورت واقعي و جدي ادامه يابد. تلف شدن وقت، نااميد شدن اطرافيان، ايجاد تشويش بي مورد، سرباز زدن از وظايف و مأموريت هاي محوله و بالاخره، انجام نشدن كارها، از عواقب عدم پاسخ گويي در جريان و فرايند يك گفتگو مي باشد. بايد به يك متخصص در زمينه برنامه ريزيِ ((چه كسي، چه چيزي و چه وقت)) تبديل شويد تا بتوانيد پاياني مناسب براي فرايندهاي مديريتي خود طراحي نماييد. رالف مارستون، نويسنده و بنيان گذار تارنماي انگيزه دهنده روزانه گفته است كه به پيشواز مشكلات بزرگ، دشوار و پيچيده برويد كه بهترين فرصت هاي شما را در خود دارند.

شايد معني  و پيام اصلي اين كلام اين باشد كه هر آنچه آموختيد را كنار هم بگذاريد. در وحله اول، به نظر مي رسد كه نويسندگان اثر در فصل هشتم كتاب خود براي دستيابي به مسئوليت هاي سرنوشت ساز، خلاقيت را پيشنهاد مي دهند كه با ايجاد انعطاف و راه حل هاي جديد، مي تواند پاسخ بسياري از پرسش ها و پيوند هاي گسسته را در فرايندهاي مديريتي ارائه نمايد؛ اين فصل نيز با ارائه جمع بندي منطقي از مجموعه مطالب فصول قبل، راه حل ها و تكنيك هاي جديدي را براي خوانندگان ارائه داده است.

در فصل پاياني كتاب نيز منطبق نبودن پديده هاي مديريتي كه علي رغم درست به نظر رسيدن به راه حل درستي نمي رسد، مورد بحث و بررسي قرار مي گيرد و نويسندگان كتاب براي اثربخشي و كاربردي تر كردن مطالب، چهار پيوست را از محتواي آن تنظيم كرده اند.
 
کلمات کلیدی : نشر افرند
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
مديريت تعارض ها و چالش ها