نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 18974
افزایش سهم مالیات در دریافت‏های دولت
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۸ آذر ۱۳۸۶ ساعت ۰۲:۳۰
ارقام عملکرد مالی دولت تا پایان آبان ماه (هشت ماهه) حاکی از آن است که مالیات دریافتی طی این مدت تنها اندکی با مقدار پیش بینی شده تفاوت دارد، یعنی 98 درصد مقدار مصوب مربوط به این مدت وصول شده است. رشد مالیات نسبت به هشت ماهه 1385 به میزان 33.3 درصد است. حتی اگر تورم را در نظر بگیریم، باز هم مالیات وصولی (به قیمت ثابت) حداقل 16 درصد افزایش داشته است.
   دقت در ترکیب مالیات ها نشان می دهد که وضعیت وصول مالیات مستقیم، که از اهمیت بیشتری برخوردار است، بهبود چشمگیرتری داشته است. به طوریکه وصولی در این مدت، 6.5 درصد بیش تر از مقدار مصوب بوده است. مقایسه با سال گذشته نشان رشد اسمی تقریباً 40 درصدی است که پس از حذف اثر تورم، آشکار می شود که مالیات مستقیم وصولی به قیمت ثابت، حدود 23 درصد افزایش داشته است.
   افزایش سهم مالیات در دریافت های دولت بسیار اهمیت دارد. علی الاصول دولت باید با مالیات اداره شود و امکان سرمایه گذاری برای رشد زیربناها را هم داشته باشد. متاسفانه به دلیل اتکا به درآمد نفتی، سهم مالیات در کل هزینه های دولت کم است. در 8 ماهه اول 1386 این نسبت 31.1 درصد بوده است، هر چند که نسبت به سال 1385 این سهم افزایش داشته است.
   این نکته نیز حائز اهمیت است که بخشی از درآمدهای مالیاتی مستقیماً از درآمد نفتی حاصل می شود. نتیجه این سهم از رقم مذکور نیز کمتر است، ولی مقایسه سال دوم کار دولت نهم بهبود را نشان می دهد. اگر استفاده از درآمدهای ارزی نفتی را برای هزینه های عمرانی بپذیریم، لااقل درآمدهای مالیاتی باید هزینه های جاری را بپوشاند. از این حیث نیز هنوز با حداقل مذکور فاصله زیادی داریم، گرچه پیشرفت آشکار است.
   بزرگترین مشکل ساختاری بودجه کشور که یکی از منابع اصلی تورم مزمن اقتصاد ملی است، اتکای دریافت های دولت به درآمدهای نفتی است. اگر مالیات شرکت نفت را از درآمد مالیاتی کسر کنیم، همچنین درآمد حاصل از سود علی الحساب شرکت نفت را از سایر درآمدها کسر کنیم و هر دو را که کاملاً تابع درآمد نفت است، به درآمد نفتی (حاصل از فروش نفت خام + برداشت از حساب ذخیره) اضافه کنیم، ارقام 8 ماهه اول سال 1386 به قرار جدول زیر خواهد بود.
    چنانچه ملاحظه می شود سهم مخرب نفت در بودجه بسیار فاحش است و باید دولت و مجلس با وفاداری به برنامه منظم و قواعد عقلی به کاهش آن همت گمارند. البته مقایسه سال 1385 با 1386 بهبود را به خوبی نشان می دهد.
 

   
 
رضا
۱۳۸۶-۰۹-۱۸ ۰۸:۲۵:۴۸
بنام خدا
نفت سرمایه ملی بین نسلی است.تبدیل این دارایی از شکل نفت خام به سبدی متنوع از دارایی به ویژه دارایی های با بازده بالا شرط عقلانیت و دوراندیشی اقتصادی است.اما مشکل اینجا است که خریدار خارجی نفت، بهای آن را با ارز خارجی می پردازد و این ارز باید در اقتصاد ایران به ریال تبدیل و هزینه گردد.
با توجه به آثار تورمی ناشی از تبدیل این ارز به ریال به ویژه آنکه این ارز توسط بانک مرکزی خریداری میشود تفاوت چندانی با استقراض دولت از بانک مرکزی ندارد الا اینکه ذخایر ارزی بانک مرکزی افزایش یافته و این بانک معادل نرخهای بین المللی آن را سپرده گذاری و سود اندک آنرا دریافت می کند. به این نکته هم باید توجه نمود که معامله نفت با هر ارزی قبل از اینکه برای صادر کننده منافعی داشته باشد برای کشور دارای ان ارز قابل مبادله ،منفعت دارد. زیرا به او برابر ارز مورد نیاز برای مبادله فرصت ایجاد نقدینگی میدهد و نهایتا این نقدینگی در جایی مثل ایران حبث ویا در بانکهای خود آنها سپرده گئاری میشود.
راه حل این مشکل چند وجهی خرید مستقیم امکانات و زیرساخت های اقتصادی از کشور های پیشرفته است.در اینجا می توان فرض کرد که پولی برای مبادله وجود ندارد که آثار مخرب آن در یک طرف و منافع آن در طرف دیگر ظاهر شود. خریدار نفت خام ماده اولیه مورد نیاز خود را دریافت میکند و فروشنده تکنولوژی ، زیرساخت اقتصادی، و دارایی مولد در اقتصاد خود را میگیرد. (45964)
 
۱۳۸۶-۰۹-۱۸ ۱۶:۰۷:۴۸
بفرمایین شرکت های داخلی رو به قبله بخوابند دیگه؟ (45996)
 
۱۳۸۶-۰۹-۱۸ ۰۸:۳۶:۰۲
يادم هست كه هنگام ارائه لايحه بودجه سال 86 توسط دولت گفته مي شد كه اين رقم رؤيا پردازانه است اما تحقق 98 درصدي نشان از بينش و كار كارشناسي دقيق دولت دارد . آنهائي كه ادعا داشتند كارشان كارشناسي است آيا در دوره خودشان تحقق 98 درصدي را تجربه كرده اند ؟ (45968)
 
lمهدی
۱۳۸۶-۰۹-۲۰ ۱۳:۱۱:۱۹
قرار بود مثل دولت سید خوب وطی هشت سال با رعایت انضباط مالی حتی یک متمم به مجلس نرود ولی در دولت احمدی نزاد وطی سال اول ل سه متمم به مجلس فرستادند چهارمی را مجلس تصمیم گرفت یکم وکیل مردم شود و انرا تصویب نکرد پیداست با 3متمم بودجه مالتهای مختلف و به دلیل تزریف پول بیشتر شود این که هنر نیست مومن بوید از داریچیها میزان مختلف مالیات را به تفکیک بپرسید ببینید سهم مالیاتهای مستقیم که پاکترین مالیات است کمتر شده ارسال متمم به مجلس بعنی شکست برنامه (46180)
 
۱۳۸۶-۰۹-۱۸ ۱۰:۴۶:۵۹
دولت باید برای کاهش تورم کسر مالیات و بیمه از قشر آسیب پذیر کارمند و کارگر را تا حد صفر کاهش دهد زیرا این اقشار تنها یک درآمد ماهیانه دارند (45978)
 
بنده كوچك خدا
۱۳۸۶-۰۹-۱۸ ۱۲:۳۷:۰۴
با سلام
علي رغم مخالفت عده اي در گذشته با طرح كارت ملي كه امور مربوط به دارايي ها ودرآمد افراد خاص كه موجبات وصول ماليات و ... از آنان به نوعي فراهم ميكرد كه در حال حاضر در دولت مردمي نهم ارايه كارت ملي جنبه كاربردي پيدا نموده است ودر اين خصوص گامهاي خوبي در جهت شناسايي ماليات دهند گان واقعي نيز برداشته شده است انشاءالله ازاين طريق زمينه شناسايي خانواده هاي نيازمندو محروم جامعه وامكان هدايت يارانه هاو همچنين تخصيص سهام عدالت ( كه يكي از افتخارات احمدي نژاد عزيز بوده ) به جايگا ه اصلي يعني اقشار پايين درآمدي تا حدودي فراهم خواهد شد (45985)
 
۱۳۸۶-۰۹-۱۸ ۱۲:۵۷:۱۴
بنام خدا
در دوره قبل 100درصد پيش بيني درآمد مالياتي محقق شده بود. (45987)
 
۱۳۸۶-۰۹-۱۸ ۱۶:۱۱:۲۲
پول نفت که بیشتر شده. مالیاتم که دارین بیشتر می گیرین. این یعنی که دارین دولت را بزرگتر و بزرگتر می کنین. (45997)
 
۱۳۸۶-۰۹-۱۸ ۱۸:۵۰:۳۶
طرح سهام عدالت که بودجه دولت را در اندازه های کوچک پخش کرده و تورم را نیز بالا میبرد و همچنین امکان سرمایه گذاری دولت در بخش های زیر بنایی و تولیدی را کاهش میدهد چه توجیح اقتصادی از نظر اقتصاد دانان در سطوح اقتصادی کل کشور و برنامه های دولت دارد؟ (46018)
 
بنده كوچك خدا
۱۳۸۶-۰۹-۱۹ ۱۴:۰۴:۰۶
طرح سهام عدالت که بودجه دولت را در اندازه های کوچک پخش کرده و تورم را نیز بالا میبرد و همچنین امکان سرمایه گذاری دولت در بخش های زیر بنایی و تولیدی را کاهش میدهد چه توجیح اقتصادی از نظر اقتصاد دانان در سطوح اقتصادی کل کشور و برنامه های دولت دارد؟


بايد به دوست ناشناس عزيز عرض كنم كه سهام عدالت در واقع ثروت متعلق اقشار محروم جامعه بوده كه طي سالهاي گذشته از محل فروش ثروتهاي خدادادي روي هم انباشته شده است كه به دنبال ابلاغ سياستهاي اصل44 و در خواست رييس جمهور محترم بخشي از اين ثروت به صورت سبد سهام در اختيار محرومترين طبقه جامعه تحت پوشش سازمانهاي حمايتي كميته امداد وبهزيستي با 50% تخفيف قرار گرفته و اين موضوع در دراز مدت مي تواندبا عث كاهش نياز مالي به نهادهاي دولتي شده وتوسعه طبقه متوسط جامعه را نيز به دنبال خواهد داشت واين يعني برآوردن كمترين امكانات اوليه و انتظارات اين عزيزان خواهد بود موفق باشيد (46139)
 
lمهدی
۱۳۸۶-۰۹-۱۹ ۲۰:۴۷:۱۴
اصلا اینچنین نیست اقایان با تزریق پول و متمهای متفاوت بطور طبیعی مالیتهای حقوق و مالیتهای تکلیفی و 5در صد کسورات پیمانکاری بطور طبیعی افزایش میبابد کرانی وتورم قیمت تمام شده را بالا میبرد در نتیجه فروش بیشتر و مالیت متعلق بیشتر پس در حقیقت اصل وصول مالیلتا کمتر شده نه بیشتر (46178)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.