توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 504741
تحریفی که در امر «مهریه» ازدواج صورت گرفت
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۴۴
مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با بیان اینکه آنچه اکنون درباره مهرالسُنة (مهریه) گاهاً در جامعه مطرح است، بر خلاف سنت نبوی(ص) است، آن را تحریفی جدی در دین معرفی کرد.

حجت‌الاسلام  مرتضی عباسیان، مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران پویا درباره لزوم الگوگیری از ازدواج امیرالمؤمنین(ع) با حضرت زهرا(س) گفت: زمانی که امیرالمؤمنین(ع) از پیامبر(ص) درباره حضرت زهرا(س) خواستگاری کرد، فاطمه زهرا(س) سکوت کرد. پیامبر(ص) نیز فرمود سکوت نشانه رضایت است. لذا این رفتار برخواسته از روحیه عفاف و حیای این بانوی مکرم اسلام بود که در بانوان ما باید این موضوع جلوه زیادی داشته باشد. 

وی با بیان اینکه آنچه اکنون درباره مهر السُنة (مهریه) گاهاً در جامعه مطرح است، اتفاقاً بر خلاف سنت نبوی(ص) است، افزود: زمانی که پیامبر(ص) به علی(ع) فرمود مهریه تو برای دخترم چه مقدار است؟ حضرت فرمود یا رسول‌الله تو خود شاهدی که جز شمشیر و زره از مال دنیا چیزی در اختیارم نیست. پیامبر(ص) فرمود ای علی شمشیر و شتر مورد نیاز توست، اما زره‌ات را بفروش و با آن مراسم ازدواج با فاطمه(س) را فراهم کن. در زمان آیت‌الله اراکی میزان مهریه حضرت بررسی عالمانه صورت گرفت که چیزی حدود 50 هزار تومان بود. متأسفانه اکنون عده‌ای به نام مهرُ السُنة مبالغ گزاف را برای مهریه در نظر می‌گیرند که این تحریفی جدی در دین است. 

عباسیان با هشدار نسبت به اینکه عده‌ای از والدین معیارشان برای ازدواج دخترانشان اوضاع مالی خواستگار است و این نگاه را به دختر انتقال می‌دهند، گفت: کسانی به خواستگاری حضرت زهرا(س) آمدند که از اشرافیان و به قول امروزی پولداران زمان خود بودند و اموال خود را به رخ پیامبر(ص) می‌کشیدند؛ در این زمان نقل است پیامبر(ص) با ناراحتی مشتی خاک برداشتند و آن خاک تبدیل به طلا شد. بنابراین اهل‌بیت(ع) در مسأله ازدواج خود را درگیر مسائل مالی نمی‌کردند و هم‌کُفوی برای ایشان مهم بود. متأسفانه اکنون عده‌ای از والدین مسأله اول و آخرشان وضعیت مالی خواستگار است؛ لذا دختری که با پول به ازدواج پسری داده شود، با فشار مالی و مادی هم از او جدا می‌شود و دوامش به همین مقدار خواهد بود.
 
کلمات کلیدی : مهریه + ازدواج
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.