نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 283549
تنها تصویری که از «امیر کبیر» باقی مانده است
تاریخ انتشار : جمعه ۲۶ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۱۰
به تازگی در شبکه های اجتماعی عکسی منسوب به «امیرکبیر» صدراعظم ناصرالدین شاه دست به دست می چرخد که به گفته پژوهشگران هیچ ربطی به این شخصیت برجسته تاریخی ندارد.

باز انتشار یک عکس قدیمی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به اسم امیرکبیر و تفاوت چهره این شخص با عکس نقاشی شده و مشهور این شخصیت بزرگ باعث شد تا ماجرا را از یک پژوهشگری تاریخی پیگیر شویم که آیا واقعا این عکس متعلق به امیرکبیر است یا خیر؟

«محمدرضا بهزادی» پژوهشگری تاریخی دوباره این عکس می گوید: «عکاس این عکس آقای «ارنست هولستر» عکاس آلمانی است که همراه همسر ارمنی اش در محله جلفای اصفهان زندگی می کرد. این عکاس آلمانی بیشتر عکس هایش را از مناطق جنوبی و میانی کشور گرفته است. در حالی که امیرکبیر ساکن تهران بوده است. برخی از سایت ها ادعا می کنند که فرد داخل عکس «میرزا تقی خان عماد الملک» پیشکار ولیعهد مظفرالدین شاه در تبریز است. این در حالی است که با توجه به اطلاعات رجال شناختی من چنین کسی با این اسم آن زمان پیشکار نبوده است. همچنین اگر این عکس در تبریز گرفته شده است ربطی به ارنست هولستر ندارد. برخی نیز این فرد را «میرزا تقی خان ضیاء الملک پیشکار یکی از حاکمان یزد می دانند.»

 

امیرکبیر

این پژوهشگر دوره قاجار در رابطه با نوع عکاسی این تصویر می گوید: «این عکس به صورت نگاتیوی گرفته شده است اما در زمان امیرکبیر این تکنولوزی هنوز به ایران نیامده بود و عکس ها در آن زمان به دو صورت «تاکروتایپ» و «داگرتایپ» بوده است. ولی هیچ عکسی تاکنون از امیرکبیر حتی به این دو صورت نیز پیدا نشده است. تنها عکسی که از میرزا تقی خان امیرکبیر وجود دارد نقاشی است که محمد ابراهیم نقاش باشی از وی کشیده است که سند تاریخی دارد و این عکس به آن چهره شباهتی ندارد. این لباسی هم که در عکس منتشر شده در فضای مجازی مشاهده می شود مربوط به اواخر دوره ناصرالدین شاه است. چون لباس ها به مرور به سمت کوتاه شدن رفتند. در حالی که در زمان امیرکبیر عبا و قباها بسیار بلندتر بود.»

امیرکبیر

نقاشی محمد ابراهیم نقاش باشی از امیرکبیر

 

منبع:مجله مهر

 
کلمات کلیدی : امیر کبیر
 
۳۱۳
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۱۳:۴۵:۱۳
فقط امیر ظریف (3050181) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۱۳:۴۶:۱۳
امیر کبیر چهره ای از استان مرکزی است، مردمی با بینی کشیده و صورت باریک ولی این عکس مربوط به مردمی از تیره ی افشارها در شمال خراسان و یا اقوام جنوب غرب خراسان و شرق سمنان است.
البته کلا در ایران نژادها به هم خورده است ولی تا زمان قاجار این مساله کمتر شایع بود.
در چهره این فرد اثری از فراست و هوش امیرکبیر می بینید؟ (3050183) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۱۹:۰۰:۵۲
چه دانشمند (3050800) (alef-13)
 
alireza
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۱۴:۱۸:۳۰
این عکس به صورت نگاتیوی گرفته شده است اما در زمان امیرکبیر این تکنولوزی هنوز به ایران نیامده بود و عکس ها در آن زمان به دو صورت «تاکروتایپ» و «داگرتایپ» بوده است. ولی هیچ عکسی تاکنون از امیرکبیر حتی به این دو صورت نیز پیدا نشده است. تنها عکسی که از میرزا تقی خان امیرکبیر وجود دارد نقاشی است که محمد ابراهیم نقاش باشی از وی کشیده است که سند تاریخی دارد و این عکس به آن چهره شباهتی ندارد. این لباسی هم که در عکس منتشر شده در فضای مجازی مشاهده می شود مربوط به اواخر دوره ناصرالدین شاه است. چون لباس ها به مرور به سمت کوتاه شدن رفتند. در حالی که در زمان امیرکبیر عبا و قباها بسیار بلندتر بود.»
پس نتیجه میگیریم که عکس جعلی است (3050237) (alef-13)
 
منصور
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۱۵:۴۰:۱۲
مهم نام بزرگ امیر کبیر است که در تاریخ تا ابد ماندگار است. و باید سر مشق سیاستمداران ایران باشد. (3050438) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۱۶:۰۱:۰۱
فرد ريشو درعکس بالا سليمان خان رکن الدوله مباشر ظل السلطان است . (3050474) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۱۸:۱۵:۳۸
گرفتن عکس در زمان امیر کبیر یک کار حرفه ای ومهم بوده در نتیجه افراد سعی می کردند بهترین لباس و وضع ظاهری را داشته باشند واگر قرار بوده امیر کبیر عکسی از خود به یادگار بگذارد قطعا در ردای صدارت این کار را می کرد نه با این لباس بی ریخت !!! (3050728) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۱۸:۴۵:۰۷
میگم ، مگه به چهره انیشتین ، هوش و فراست میاد

چهرش مثل دیوونه هاست ، ولی یکی از بزرگترین دانشمندان با آی کیو بالاست (3050775) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.