نظر منتشر شده
۳۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 266647
چالش های خطرآفرین رسیدن به توافق در ماراتن هسته ای
بخش خارجی الف، 23 فروردین 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۲۰
اگر چه ایران و کشورهای گروه ۱+۵ در تاریخ ۱۳ فروردین ماه به تفاهم اولیه ای دست یافتند که باید مبنایی برای توافق نامه جامع هسته ای باشد اما بدون شک تا رسیدن به تفاهم کامل در تیرماه راه پرفراز و نشیبی مانده که ممکن است در نهایت ماراتن مذاکرات را به امری بدون اعلام نتیجه و توافق منتهی کند. از عوامل مهمی که در این مسیر پر پیچ و خم، چالش آفرین و مشکل ساز هستند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

اختلافات کنگره و کاخ سفید/ وجود لابی عربی- صهیونیستی

بدون شک یکی از عواملی که دست یابی به یک توافق نهایی را با چالش جدی مواجه می کند وجود اختلافات و دو دستگی در هئیت حاکمه آمریکا است. اصولاً چگونگی تعامل با ایران و حل مناقشه هسته ای باعث شده تا در آمریکا، کنگره و کاخ سفید رو در روی هم قرار گیرند. از آن جا که مسئله هسته ای یک موضوع بسیار مهم و حیاتی به حساب می آید و اگر اوباما بتواند به یک توافق با ایران دست پیدا کند موفقیت بسیار بزرگی در سیاست خارجی کسب کرده است که در نهایت می تواند به تقویت موقعیت دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری منجر شود.

در حال حاضر چندین نفر از نامزدهای جمهوریخواهان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶، مخالف چارچوب اعلام شده بیانیه سوئیس هستند و انتقادات فراوانی را متوجه رویکرد اوباما در این زمینه کرده اند.

البته کنگره، علیرغم فرصت های فراوانی که از زمان توافق موقت بین ایران و ۱+۵ برای اقدام علیه ایران داشته، هر بار از آن خودداری کرده و به نظر می رسد هیچ فردی در کنگره مایل به قبول مسئولیت شکست دیپلماسی یا اتخاذ گزینه های بسیار غیر محتمل تری همچون اقدام نظامی محدود نیست. البته نباید این نکته این گونه تفسیر شود که مخالفان توافق، منفعل خواهند ماند. این امر وقتی اهمیت دوچندانی می یابد که بدانیم در ارتباط با این موضوع، ائتلاف و هم پیمانی ناگسستنی بین اسرائیل و عربستان سعودی و همچنین نومحافظه کاران آمریکایی صورت گرفته که به شدت مخالف رسیدن به توافق و هر گونه امتیاز دادن به ایران هستند.

به همین دلیل است که نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، در سخنرانی خود در کنگره خطر داعش را در مقایسه با آنچه که ادعا می کند تهدیدی بزرگتر از سوی ایران است، بی اهمیت می داند و تروریست های تکفیری را در مقایسه با ایران همانند افرادی مزاحم توصیف می کند که « مسلح به چاقوهای قصابی، تسلیحات به غنیمت گرفته شده از دیگران و یوتیوب» هستند.

شکاف های درونی ۱+۵

موضوع دیگری که در راه رسیدن به توافق هسته ای می تواند مانند یک شمشیر دو لبه عمل کند به اختلافات و شکاف های درونی اعضای گروه ۱+۵ بر می گردد. مسئله ای که در مذاکرات گذشته و در رایزنی های اخیر در لوزان سوئیس نیز شاهد آن بودیم. به واقع این اختلافات از یک طرف می تواند دست ایران را برای چانه زنی و تحت فشار گذاشتن آمریکا برای امتیازگیری بیشتر باز بگذارد اما از طرف دیگر از آن جا که گفت و گو با طرف های مختلف، اقناع آن ها و رسیدن به راه حل ها زمان زیادی را می برد بالقوه این امر محتمل است که در نهایت مذاکرات فرسایشی بشود که به توافق جامع و نهایی ختم نگردد.

به نظر می رسد در مذاکرات اخیر، مخالفت هایی میان آمریکا و متحدان اروپایی‌اش از یک سو و روسیه و چین از طرف دیگر رخ داده است. در این باره غیبت وزرای خارجه روسیه و چین نیز در هنگام قرائت بیانیه سوئیس منجر به گمانه زنی های مختلفی شد.

در این ارتباط برخی منابع غربي چند روز قبل از رسیدن به تفاهم لوزان عنوان کردند که كشورهاي غربي خواهان اين هستند در صورتي كه ايران در بازه زماني اعتمادسازي به تعهدات خود عمل نكند، تمامي تحريم هاي وضع شده به يكباره فعال شوند. اين در حاليست كه علاوه بر ايران، روسيه و چين هم با اين امر مخالفت ورزيده اند. پكن و مسكو در اين گفتگوها تاكيد كردند هر نوع سرباز زدن ايران از تعهدات احتمالي بايد سبب بررسي مجدد پرونده ايران در شوراي امنيت شود، نه اينكه همه تحريم ها به يكباره و اتوماتيك فعال شوند.

همچنین برخی رسانه های غربی در هنگام رایزنی های اخیر در سوئیس معتقد بودند که اختلافات جدی بین کشورهای اتحادیه اروپا و آمریکا روی داده است. اختلافاتی که بیشتر در خصوص مسائلی مانند رفع تحریمها و موضوع تحقیق و توسعه بوده است. شکاف هایی که از همان مراحل ابتدایی مذاکرات هسته ای وجود داشته و به اندازه ای گویا بوده که لوران فابیوس را به یک فرد خاص در میدان مذاکرات هسته ای تبدیل کرده است.

در همین ارتباط روزنامه گاردین در همان روزهای ابتدایی مذاکرات لوزان مدعی شد که اختلاف اصلی آمریکا و فرانسه بر سر نحوه لغو تحریم ها است. آمریکا پیشنهاد لغو مرحله ای تحریم های سازمان ملل را در مقابل افدامات اعتماد ساز ایران داده است، اما فرانسه تنها خواستار لغو نمادین تحریم های اعمال شده است.

به نظرمی رسد موضع سرسختانه فرانسه در مذاکرات، برآمده از روابط نزدیک و تنگاتنگ پاریس با عربستان سعودی و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله امارات متحده عربی است. به خصوص این که اگر بدانیم فرانسه در خلیج فارس و در کشورهای عربستان و امارات پایگاه نظامی دارد. علاوه بر این، این دو کشور از خریداران عمده تسلیحات فرانسوی هستند.

قرائت ها و برداشت های ناهمسوی آمریکا و ایران
یکی دیگر از خطرات، قرائت ها و برداشت های ناهمسو آمریکا و ایران پس از مذاکرات لوزان است. در واقع پس از اعلام رسیدن به تفاهم در سوئیس، ظریف و موگرینی، بیانیه مشترکی را صادر کردند اما هم رسانه های ایران به نقل از وزارت خارجه مبادرت به انتشار متنی پیرامون مفاد تفاهم نامه کرده اند و هم کاخ سفید دست به انتشار فکت شیتی دو صفحه ای زد.

چنان چه محمدجواد ظریف بعد از برگشتن از لوزان و حضور در برنامه زنده تلویزیونی تصریح کرد: ما به دلیل بیان مواضع خلاف بیانیه لوزان به کری رسما اعتراض کردیم. در مورد تعلیق تحریم‌ها نماینده اتحادیه اروپا به شرمن ایمیل زده بود که چرا موضع ما را خلاف گفتید و حتی به خود کری هم اعتراض رسمی کرده است. ظریف خاطر نشان کرد: ما در ژنو تفسیر ندادیم بلکه عین توافق را بیرون دادیم اما آن ها فکت شیت دادند.

حال که هیچ متن رسمی منتشر شده ای که به شرح توافق واقعی بین طرفین مذاکره کننده بپردازد وجود ندارد، این برداشت ها و قرائت های ناهمخوان اگر بخواهد ادامه پیدا کند به احتمال خیلی زیاد دردسرساز خواهد شد؛ چرا که دو طرف برای رسیدن به توافق جامع تنها تا تیرماه فرصت دارند.
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۸:۳۰:۰۳
اگر اعضای تیم هسته‌ای ما به سرپرستی وزیر خارجه کشورمان صادقانه به مردم گزارش دهند که نهایت تلاش خود را برای حفظ حقوق ملت در مذاکرات هسته‌ای کرده‌اند ولی طرف مقابل زیاده‌خواه است فلذا تسلیم زورگویی‌های آنان نشده‌اند به مراتب از اینکه دشمن توپ را به زمین ما بیندازد بهتر است. چرا که ملت آن گاه به صورت جهادی برای حل مشکلات کشور با دولت همکاری خواهد کرد. (2814210) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۹:۱۲:۱۵
عالی گفتید. خودمون باید کاری کنیم.یه کار جهادی .چند قرن تنبلی رو باید با تلاش جبران کرد حتی با تلاشی بیشتر از 36 سال گذشته. (2814268) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۹:۴۸:۲۴
از اون تلاشایی که محمود میگفت (2814355) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۱:۲۸:۰۷
عینک سیاست (2814715) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۴:۳۱:۲۶
به نظر شما این 36 سال تلاش کردیم؟
خوب اگه تلاش کردیم چرا تحریمها این هم اثرش بر اقتصاد ما بر سلامت ما و بر معیشت ما مهمه؟ (2815339) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۵:۱۳:۵۰
اگه تو36 ساله گذشته کاری نشده بود که الان ایران جزو قدرت های سد ساز ونیروگاه ساز ونظامی ودر سایر مسایل مثل بهداشت واموزش و.......نبود. بعضی فقط نشستند تو تهران وبقیه شهر های بزرگ و فکر می کنند بقیه ی جاها مثل شهر خودشون بوده.نه داداش شما اگه میومدی قبل از انقلاب استان چهارمحال وبختیاری را میدیدی فکر میکردی اومدی سومالی. (2815471) (alef-13)
 
سعید ایرانی
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۶:۴۲:۴۴
اگر از داخل ایران چالش درست نکنند و تیم مذاکره کننده را مجبور به پافشاری بی مورد در بعضی موارد نکنند اون طرف قضیه چالش ایجاد نخواهد کرد مساله این است که که ما باید امتیازات لازم را بدهیم تا تحریم ها برداشته شود حالا فرقی نمی کند یک روزه یا چند هفته
با این شعارها که کار جهادی کنیم و امثال این ها ایران ساخته نمی شود باید منطقی و حسابگرانه کار کرد رو صنعتی که صرفه اقتصادی ندارد سرمایه گذاری کرد (2815726) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۴ ۰۰:۴۶:۴۴
تمام کنین این حرفهای عوام فریبو (2816878) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۸:۳۰:۱۷
هرکس به خدا توکل کند خداوند او را کفایت می‌کند. در مذاکرات هسته‌ای همه باید نسبت به حفظ ثمره خون شهدا حساس باشیم و احساس مسئولیت بکنیم. (2814211) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۰:۰۳:۲۱
از خدا و شهیدان مایه نذار
عقل و منطق رو باید گذاشت وسط
اگر به شما باشه میگی مردم از گرسنگی هم بمیرن مهم نیست
به شماها چون خودی هستین میرسه و از حال مردم بی خبر هستین (2814409) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۸:۳۰:۳۳
هنوز هم دیر نشده، عزیزان مذاکره‌کننده متن مذاکرات را و نیز دسته‌بندی کلی از پایان هر مذاکره را به نمایندگان مردم در مجلس ارائه دهند تا معلوم شود از ابتدا تا انتهای مذاکرات چه نتایجی حاصل شده. چرا که از ابتدای مذاکرات ژنو، تاکنون همان مسائل که از قبل مطرح می‌شد، مطرح است. آمریکایی‌ها و اروپائیها همان حرفهای یک سال قبل خود را می‌زنند و ما می‌گوییم آنها برای مصارف داخلی خود حرف می‌ز‌نند! و در داخل نیز عده‌ای کسب و کار بازار و آب و نان مردم را به رفع تحریم‌ها گره زده و همه را مستأصل خود کرده‌اند. اگر بنا بر اظهار آقایان ، دیوار تحریم‌ها ترک خورده است پس این همه دعوا برای چیست؟ لازم است کمی به خود آیید و با تقسیم کار و مدیریت سالم به امور مردم و کشور بپردازید. (2814212) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۸:۳۰:۵۷
در این چند ماه باقی مانده تا تابستان که قرار شده تیم هسته‌ای کشورمان پای نوشتن توافق نهایی هسته‌ای با گروه کشورهای 5+1 برود از مدیریت صدا و سیما تقاضا داریم مناظره‌هایی علمی و فنی با حضور دانشمندان هسته‌ای و نیز موافقان و منتقدان مذاکرات تشکیل داده و از شبکه‌های مختلف پخش نماید. (2814213) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۸:۳۴:۴۷
کسی نمیتونه منکر کار وکارستون ظریف و تیمش بشه
ولی:
اگه تحریم‌ها لغو نشه زحمات به باد میره
اگه پرونده هسته‌ای بسته نشه، و هر ورز به یه بهانه ای باز مذاکره و تحریم و تهدید و ... زحمات به باد میره
اگه توافق بر خلاف منافع ملی باشه، کشور به خطر میوفته!!!
میگن توافق الجزایر با امریکا فقط به خاطر یه عبارت «حتی المقدور» در تعهدات امریکا، به نفع این اجرا نشد. (2814217) (alef-11)
 
سيدحسين
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۸:۴۳:۴۵
دليل اين همه هيا هووو چيه !!!!
به گفته ي آقا اصلاً هنوز اتفاقي نيوفتاده كه
فوقش هم مذاكرات شكست بخوره بر ميگرده به دوران قبل
بگذاريد تيم مذاكرات تمام تلاش خودشون رو بكنن لطفاً (2814225) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۸:۵۹:۱۳
غربی ها به هیچ توافقی عمل نمی کنند.
اما برای ما مهم است که چیزی امضا شود تا سایر کشورهای دنیا در تجارت با ما مشکل حقوقی نداشته باشند.

برای آنها هم مهم است تا چیزی امضا شود تا کشورهای دنیا بفهمند بدون امضای کدخدا هیچ کس حق زندگی بر روی کره خاکی را ندارد.

این می شود یک بازی برد-برد برای ما و غرب.

اما در این میان تکلیف ملتهای مظلومی که به دنبال یک الگوی زندگی بدون سلطه هستند چه می شود؟ (2814242) (alef-3)
 
باهویت
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۹:۱۸:۳۰
باهات موافقم ایران بعنوان ی ضد استکبار تو جهان مطرحه و الگو شده (2814281) (alef-11)
 
بي هويت
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۰:۱۵:۳۶
خب الان اين الگوي ضد استكبار بودن چه فايده اي برامون داره؟ بزرگترين اختلاسهاي دنيا داره تو اين مملكت رخ ميده هيشكي هم به هيشكي نيست شما مطمئني الان ما فقط الگوي استكبار ستيزي هستيم؟ (2814455) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۳:۵۳:۲۴
این نظر شماست اما هستند کشورهایی که معتقدند ایران سعی دارد خود سلطه گر شود !! مثلا کشورهای عرب منطقه یا بسیاری کشورهای اروپایی وآنها که هم نوا با غربند و هرکس سلطه را از دید خودش تعریف می کند . (2815198) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۵:۱۶:۴۸
شما به اونا گوش نده به رهبر مملکتت گوش بده. (2815486) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۴ ۱۰:۱۲:۵۷
ضد استکبار بودن با یاغی بودن فرق میکند. در زمان دولت اصلاحات مقاله های متعددی در مورد نگرانی سران مرتجع همسایه ایران از اینکه ایران الگوی موفقی از مقاومت نشان دهد که منجر به صدور فرهنگی دمکراسی شود. تقاضای فضای باز سیاسی توست طبقه متوسط در ان کشور ها بشود. متاسفانه ان بذر امید توسط .... از بین رفت و حال در میان مردم دنیا و حتی منطقه (بجز آنهائی که وجودشان به کمکهای مالی ایران وابسته است) الگو که نیستیم هیچ بعنوان یاغی شناخته میشویم. روزی که جرج بوش تحت تاثیر نو محافظه کاران و لابی صهیونیسم ایران را جزیی از محور شرارت خواند بجز خود ان گروه کمتر گروه سیاسی دارای پایگاه در دنیای غرب بود که میتوانست با ان موافق باشد تا چه برسد به مردم منطقه اما حالا چطور. خدا میداند در کژی چهره ایران قدرتهای خارجی بیشتر سهم دارند و یا قدرتمندان داخلی ولی بهر حال بهای آنرا فرزندانمان پرداخته اند و تا سالها خواهند پرداخت. (2817337) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۸:۴۴:۵۸
نویسنده یک چالش بزرگ را فراموش کرده و ان هم توطئه و سنگ اندازی مداوم کاسبان تحریم و دلواپسان است. (2814227) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۹:۱۱:۴۷
یعنی شما ها عالی هستید و فقط بازیچه سیاست مداران شده اید اونها هم با بازی با کلمات می دانند چکار کنند (2814265) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۸:۴۵:۱۹
دقت كرديد شما بيش از هر سايتي ديگه داريد اخبار هسته اي را منتشر مي كنيد در صورتي كه هيچ سايتي تاكنون به اين شكل وورد پيدا نكرده است؟
... (2814228) (alef-11)
 
بیدار
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۹:۱۳:۴۵
خوب مشکلیه شما نخوان (2814272) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۹:۰۶:۵۸
دقیقا با این عبارت موافقم"نویسنده یک چالش بزرگ را فراموش کرده و ان هم توطئه و سنگ اندازی مداوم کاسبان تحریم و دلواپسان است." چون در کشور ما متاسفانه بیشترین دلیل مخالت همینه که بنده شخصا اعتقاد دارم که همین ها سرآخر نخواهند گذاشت توافق صورت گیرد آثارش هم مشخصه (2814254) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۳:۵۴:۴۰
چرا بذارن همین چند روز کلی رفت رو سکه وطلا وارز ! (2815202) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۹:۰۷:۴۶
سر هیچ و پوچ مردم رو تو چه دردسری انداختن
هسته ای کمر مردم رو شکست و زندگی ها رو داغون کرد
میلیاردها دلار هزینه و انواع تحریمهای خانه خراب کن برای چی? (2814256) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۱:۰۳:۱۵
هزاران مثبت. این حرف دکتر زیبا کلام هم هست. از اول نباید سراغ هسته‌ای میرفتیم (2814622) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۳:۵۸:۲۸
خودمون با دست خودمون یه سنگ انداختیم تو چاه که باید خودمونم درش بیاریم وفعلا توش موندیم ! کوتاه بیایم خیط شدیم کوتاه نیایم باید عواقبشو تحمل کنیم ! (2815216) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۴:۵۶:۳۰
چقدر ساده ای تو (2815415) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۰:۰۰:۵۹
علم قحطی بود که چسبیدیم به هسته منفجر شونده و مقدسش هم کردیم و میلیاردها دلار ریختیم بپاش.
مطمئنم برای هیچ رشته علمی دیگه ای تو این مملکت 1 ده هزارم هزینه هسته هم خرج نمی کنن. (2814395) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۵:۱۹:۵۶
همین هسته ای نباشه فردا اب شیرین هم نداریم بخوریم.با انرژی هسته ای اب دریا را به اب شیرین تبدیل می کنند. در ضمن اگه دوست نداری تحریم بشیم بهتره بریم تو غار زندگی کنیم تا امریکا هم راضی باشه. (2815502) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۰:۱۲:۲۳
لغو تحریم‌ها در قبال چشم‌پوشی (حتی مثلا ۱۰ ساله) از برخی حقوق هسته‌ای واقعا متوازن نیست. ما باید در قبال این چشم‌پوشی امتیاز بگیریم، در حالی که لغو تحریم‌ها، برداشته شدن ظلم از ماست نه یک امتیاز. (2814434) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۰:۳۷:۴۹
با این مردم راحت طلب و مصرف گرا و جوانان بی هویت که همه چیزو یهویی میخوان داشته باشند و همش سرشون تو ماهواره و بی بی سی فارسی و رادیو فردا و فیسبوک و وایبره باید هم نگران اهداف و آرمانهای انقلاب مثل استکبارستیزی باشیم.فقط باید مراقب بود این جماعت مدعی همه چیز نشوند و به پست و مقام ها و قدرتهای بالای کشوری نرسند و صاحبان اصلی این کشور و انقلاب به حاشیه نروند که اگر خدایی نکرده این اتفاق بیفته ایران و ایرانی رو باهم میفروشند به یک ارزن.. (2814539) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۰:۳۷:۴۹
کاری نکنید که تاریخ از شما بعنوان دشمنان وویرانگران منافع ملی ومنابع وسرمایه های ایرانی یاد کند! (2814540) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۲:۱۴:۱۴
آقا من نمیفهمم جرا مسئله هسته ای رو به خون شهدا گره میزنین؟؟؟ هسته ای یه صنعته باید با سود و زیانش به حال ملت تصمیم بگیربم (2814854) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۵:۲۹:۲۵
پس به خون تصادفیهای پراید گره بزنن؟ (2815538) (alef-3)
 
محمد رضا پورامینی/ همدان
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۷:۳۶:۳۵
برخی از چالش هائی که به تاخیر افتادن توافق هسته ای را محتمل میسازد ودر مقابل میتواند درفرایند مذاکرات به تسریع وموفقیت منطقی ان کمک کند تنویر افکار عمومی و بهره گیری از تاثیر بالقوه فعال دیپلماسی عمومی است متن دست نو شته ومکتوب از نتایج بدست امده از مذاکرات هسته ای اخیر که بتواند انتظارات معقول عمومی را فراهم کند و نیزدر معرض دید طرفهای خارجی نیز قرار گیرد میتواند برای تیم هسته ای ایران پشتوانه وحضور هوشمندانه عظیمی از افکارعمومی را در پشت در های نسبتا بسته برگزاری ر مذاکرات هسته خلق کند ضمن اینکه اقدام متقابل و بحقی در برابر دست نوشته مکتوب فرضی خارجی نیز محسوب شود که مورد تفهیم انان قرار میگیرد مسئله دیگر میتواندبه موضوع اقتصادی وسایر موضوعات دیگر مرتبط باشد در اینجا لازم می بینم نقطه نظر قابل توجه ایده پرداز اصلاح طلبی را مورد اشاره قرار دهم که جدا ی از وابستگی ویا دلبستگی به علائق وسلائق خاص مورد توجه قرار گیرد یکی از موارد ی که میتواند به عدم موفقیت امیز بودن مذاکرات هسته ای که دولت تدبیر وامید در پیش گرفته است بیانجامد میتواند موضوع عدم برقراری ارتباط و توازن منطقی پروسه مذاکرات خارجی با پروسه اقتصاد داخلی باشد که به واقع انتظار میرود هدف از ورود به مذاکره مبتنی بر ایستادگی در اقتصادی داخلی در عین تعامل هسته ای وسیاسی واقتصادی خارجی باشد (2815895) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.