نظر منتشر شده
۳۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 256747
حکايت خنجر نفتی اوباما و دیپلماسی «اعتماد به دشمن»
علی يحيی زاده*، 29 دی 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۳۸
 ۱- برخي معتقدند ورود دکتر جليلي به انتخابات باعث شد تا شعار کانديداها به موضوع مذاکرات هسته اي و تحريمها سوق داده شود. در اين بين دکتر روحاني که سابقه مذاکرات سعدآباد را داشت (و شايد غير از اين برنامه سياسي و اقتصادي مشخصي نداشت)، توانست با تکيه بر شعار ظاهراً معقول "چرخ سانتريفيوژها بچرخد اما چرخ کارخانه‌ها هم بچرخد!" نظر مردم را به سمت خود جلب کند. مردم انتظار داشتند با روي کار آمدن دولت تدبير و اميد، مذاکرات هسته‌اي متحول شود و تيم ديپلماسي جديد با ايجاد شفافيت‌ مدنظر قدرتهاي جهاني در برنامه هسته‌اي ايران، تحريمهاي ظالمانه اقتصادي را حذف کند. همين انتظارات رواني باعث شد ظرف چند روز بعد انتخابات، دلار با سرعت کاهش و به نرخ ۳۰۰۰ تومان برسد و تاثير کاهشي آن به تدریج منجر به افت نرخ تورم شود[۱].

۲- انتظارات رواني مثبت با انعقاد توافق ژنو افزايش يافت. به خصوص که دولت با استفاده از مصوبات نهادهای امنیتی، برخورد قضائي با رسانه‌هاي منتقد توافقنامه را در دستور کار قرار داد. در فضاي يکطرفه‌اي که کمابيش تاکنون ادامه يافته، به گونه ای وانمود شد که بخش قابل توجهي از تحريمها تعليق و داراييهاي مسدود شده بانک مرکزي آزاد شده است.

۳- اما با گذشت زمان کم کم نهادهاي اقتصادي از جمله سازمان هواپيمائي، شرکتهاي خودروسازي، ‌شرکت هما، شرکت کشتيراني، شرکت نفتکش، بيمه مرکزي، بانکهاي تجاري و ساير فعالين اقتصادي لب به سخن گشودند که تحريمها نسبت به قبل از توافقنامه تغييري نکرده است. معلوم شد تنها امتياز دریافتی در توافقنامه همان آزادسازي ۴ ميليارد دلار از منابع ارزي انباشته در کشورهاي آسيايي بوده است. در این بین برخی ديپلماتها مهمترين دستاورد توافقنامه ژنو را جلوگيري از تشديد تحريمها خواندند و اعلام کردند امتیازهای بزرگتر در مرحله بعد (یعنی در توافق جامع) با لغو کامل تحريمها محقق خواهد شد. اميد به توافق جامع و لغو تحريمها به حدي بود که برخي نگران آمادگی بانکها برای شرايط بعد از تحریم و پذیرش سرمایه های عظیم بین المللی شدند!

۴- در ادامه مذاکرات اما پيش بيني دولتيها محقق نشد. آمريکاييها بر خلاف وعده‌هاي پنهاني که در سفر نيويورک و ديگر ملاقاتها به طرف ايراني داده بودند، زياده‌خواهي را شروع کردند (همان تجربه ای که بارها در دولتهای قبل هم تکرار شده بود). اين بار گفتند لغو کامل تحريمها امکان پذير نيست! تحريمهاي تروريستي و حقوق بشري پابرجاست! تحريمهاي کنگره آمريکا هم لغو شدني نيست و فقط تحريمهاي اندک دولت آمریکا آنهم به تدريج و بعد از ملاحظه اقدامات عملي ايران، لغو مي‌شود! نامردی آمريکاييها به همینجا ختم نشد. آنها که متوجه دلدادگی دولت تدبیر به مذاکرات شدند، سطح امتيازات درخواستي خود را هم ارتقا دادند. در مذاکرات عمان گفتند به هيچ وجه حاضر به پذيرش غني سازي بيش از ۴۰۰۰ سانتريفيوژ در ايران نمي‌شوند! علاوه بر اين توقف حمايتهاي سپاه از شيعيان منطقه و اعمال محدودیت بر قدرت موشکي ايران را نيز به ليست امتيازهاي درخواستي اضافه کردند! تا قبل از اين مرحله از مذاکرات، تيم ديپلماسي هسته‌اي و شخص دکتر روحاني واقعا فکر مي‌کردند پرونده هسته‌اي ايران واقعا از طريق شفاف سازي و به قول خودشان بازي برد-برد، حل شدني است.

۵- زیاده خواهی آمریکاییها، مذاکرات وين را به بن بست کامل کشاند. دولت تدبير و اميد که نگاه به غرب داشت، به پيشنهادات طلائي کشورهاي منطقه به خصوص عراق، ترکيه، ونزوئلا، چين و روسيه بي‌محلي کرد و به جاي تقويت موضع خود در مذاکرات، به ايجاد اختلاف در داخل کشور و تضعيف خود در مذاکرات پرداخت. آمريکاييها که کاملا متوجه ضعف برنامه اقتصادي دولت و فقدان انگيزه بدنه اصلي وزرا براي تحقق اقتصاد مقاومتي شدند، گام ديگري به پيش گذاشتند و برنامه جديدي براي ضربه به اقتصاد ايران تهيه کردند. به اين ترتيب طرح آقاي وولسی رئيس سابق سازمان سيا برای کاهش شديد قيمت نفت و ضربه به ايران در دستور کار قرار گرفت[۲]. اين طرح در جلسه‌ مشترک وزير خارجه آمريکا با وليعهد عربستان نهايي و اجرا شد و متاسفانه همه اهداف آن محقق شد[۳].

۶- آمريکا که سالهاست اقتصاد مقاومتي را در حوزه‌ انرژي در راس برنامه‌هاي خود قرار داده، توانست واردات نفت خود را به شدت کاهش دهد[۴]. کاهش تقاضاي نفت به همراه نقش عربستان در تخفيف قيمت نفت و وتوي تصميمات اوپک باعث شد تا قيمت جهاني نفت به ميزان ۵۰ درصد کاهش يابد. اقتصاد مقاومتي يک شعار نيست. راهبردي است که در تمامي کشورهاي پيشرفته براي رفع نقاط آسيب پذير اقتصادي-امنيتي اجرا شده است. اما نگاه دولت «اميد» به اقتصاد مقاومتي نگاهي شعاري است. دولت متشکل از وزراي غالبا خسته و بي‌انگيزه است و حوصله فعاليت براي اصلاح ساختارهای اقتصادی ندارد. همه اميد دولتمردان به استمرار مذاکرات و لغو تحريمهاست. البته خود دولتمردان هم واقعا نمي‌دانند حتي اگر تحريمها برداشته شود - که احتمال آن نزديک به صفر است - چگونه کاهش ۵۰ درصدي درآمدهاي نفتي را جبران کنند.

۷- مسئولان دولتی ابتدا کاهش قیمت نفت را امری طبیعی ارزیابی مي‌کردند. اما بعد که اطلاعات بيشتري از طراحان توطئه نفتي منتشر شد، دولت تلاش کرد انگشت اتهام را به سمت عربستان نشانه رود تا نقش آمریکا ديده نشود. چرا که توجه مردم به نقش آمريکا در خيانت نفتي، اساس ديپلماسي دولت را زير سوال مي‌برد. واقعيت اين است در حاليکه هنوز يک دست آمريکا در دست جناب ظريف بود، دست ديگر با خنجر نفتي به پهلوي اقتصاد ايران فرو شد! نابساماني اقتصادي پيش رو ناشي از عدم تبعيت از سياستهاي اقتصاد مقاومتي و ابراز ضعف و اعتماد بي‌جا به وعده‌ آمريکايي‌هاست. حقيقتي که با گذشت زمان بيشتر براي مردم آشکار مي‌شود و حيات سياسي دولت را کاملا متاثر خواهد کرد.

۸- اوباما چندي قبل دیوید کوهن رئیس قرارگاه تحریم در دولت آمريکا را با حفظ سمت به قائم مقامی سازمان سیا منصوب کرد[۵]. این انتصاب حاوی پیام مهمي است که در رسانه‌هاي داخلي کمتر به آن توجه شد. دولت آمريکا قصد دارد تحریم به مثابه جنگ اقتصادی-امنیتی را با قدرت بيشتري در سال جدید ادامه دهد. پیامی که با تشدید فشارهای اقتصادی در سال ۹۴ برای دولت بیشتر مفهوم خواهد شد.

پی نوشت ها:
[۱] . http://www.eranico.com/fa/currency/۲۰/۱/۶۵۴۹۳/۴

[۲] . http://www.theblaze.com/stories/۲۰۱۴/۰۷/۲۱/ex-cia-chief-says-this-would-be-the-darkest-day-for-iran-and-russia/

[۳] . http://www.globalresearch.ca/the-secret-stupid-saudi-us-deal-on-syria/۵۴۱۰۱۳۰

[۴] . http://alef.ir/vdcbaab۵frhbs۰p.uiur.html?۲۵۴۶۴۳

[۵] . http://www.executivegov.com/۲۰۱۵/۰۱/david-cohen-chosen-for-cia-deputy-director-post/
*دکتري اقتصاد و عضو هيات علمي دانشگاه
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۹:۵۱:۱۱
ممنون از آقای یحیی زاده
در واقع این توطئه نفتی از ابتدا مشخص بود که زیر سر آمریکا بوده که توسط مجری خود عربستان آن را اجرا کرده است
توطئه ای که بعد از تحریم ها به سراغ ایران آمد.
درست است که ما ضربه خوردیم و نیم شود این را رد کرد اما باید واقعا برای این اتفاق هم چاره ای اندیشید و هم دلارهای نفتی را هدفمند خرج کردو به آقای نعمت زاده فهموند که باهاش سیگار و ماشین وارد نکنن هم سعی کنیم با سیاست نفتمون رو روانه بازار کنیم (2618452) (alef-13)
 
ح.ق
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۱:۲۹:۵۵
برادر! توطئه نفتی آمریکا کدومه؟ به نظر می رسه بیش تر تلاشه عربستان برای اینه که با پایین کشیدن قیمت نفت بیتونه تولید نفت شیل آمریکا رو از صرفه اقتصادی خارج کنه و آمریکا مجبور بشه تولید نفت شیل رو قطع کنه و دوباره به واردات رو بیاره. شما خواهید دید که قیمت نقت دوباره سیر صعودی پیدا می کنه (2618752) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۸:۳۱:۲۸
عربستان جلو امریکا بایسته ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2619769) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۲۰:۱۱:۱۵
برادر! توطئه نفتی عربستان بر علیه آمریکا کدومه؟ شما توهم توطئه داری؟ (2619999) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۲۰:۵۸:۱۷
این نویسنده محترم همچین میگه دولت به اقتصاد مقاومتی بی محلی کرده ، انگار کار یکی دو روزه . نه برادر من همین آمریکا ۴۰ سال برنامه ریزی کرد و سرمایه گذاشت تا الان خودش نیازش به نفت رو تامین میکنه ، اخه با یک اقتصاد داقون دولت چه کاری از دستش برمیاد (2620085) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۰:۴۸:۱۴
برادر من؛
اصلا اعتماد به هیچ دولت خارجی نمیتونه معنی دار باشه
همه اونها به فکر اوضاع مملکت خودشون هستن
آمریکا کثیف تر از روسیه هست و روسیه هم کثیف تر از اون
هیچکدوم دل سوخته ای ندارن
اگر یک لحظه منفعتشون به خطر بیفته هزار تا بلا سر این مملکت میارن.
مرگ بر آمریکا
مرگ بر روسیه
درود بر ایران و ایرانی (2618618) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۲۲:۳۸:۴۶
معلومه هر کشوری ب دنبال منافع خودشه!
به نظرت ایران تو عراق ، سوریه ،لبنان ،فلسطین دنبال چیه؟
مطمئن باش دلش واسه ملته این کشورا ک هرروز دارن جونشونو از دست میدن نسوخته
الف جان لطفا سانسورنکن (2620263) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۰:۰۵:۰۲
صرف واردات. مگه قبل و بعدش صرف غیر از واردات میشه؟! (2618503) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۹:۵۵:۳۷
این تحلیل غیر منصفانه است و نقش دولت آقای روحانی را منفعلانه وانمود می کند (2618470) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۱:۲۵:۳۲
منصفانش چی میشه؟ (2618737) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۱:۵۳:۰۰
شما زيادي خوش بيني (2618825) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۷:۲۵:۵۶
واقعیت شما یک کنشی از این دولت دیدی جز امید به مذاکره (2619637) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۲۰:۱۲:۰۸
اگر غیر منصفانه هست بند بندش را نقد کن. کلی گوئی جالب نیست عزیزم (2620001) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۹:۵۵:۵۴
چرا در مورد انها که از تحریم منتفع شدند و حالا هم در راه مذاکرات سنگ اندازی میکنند چیزی نگفتی؟ (2618471) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۲۰:۱۲:۵۳
ادعایی که دارید را اول اثبات کنید بعد روش تحلیل کنید. یعنی الف هم از تحریم منفعت برده؟!!! (2620002) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۹:۵۷:۰۷
چرا که توجه مردم به نقش آمريکا در خيانت نفتي، اساس ديپلماسي دولت را زير سوال مي‌برد. واقعيت اين است در حاليکه هنوز يک دست آمريکا در دست جناب ظريف بود، دست ديگر با خنجر نفتي به پهلوي اقتصاد ايران فرو شد!

واقعا زیبا بود. آقایان به جای قدم زدن در خیابان ها کاش به واقعیت های موجود فکر می کردند (2618476) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۱:۴۴:۰۰
راه حلی ندادی دوست عزیز اگر ایران مذاکره نکند و با دنیا قطع رابطه کند قیمت نفت بالا میرود؟ یا به عبارت دیکر قیمت نفت کاهش نمی یافت؟
وقتی شما تحریم هستی نه واردات میکنی نه صادرات و کشور فلج شده باید چه کرد ؟؟؟
وقتی پول خودت در دنیا بلوکه شده چه راهی جز رفع تحریم و کاهش تنش وجود دارد ایا اقتصاد مقاومتی بدونه تکه بر تولید داخل شدنی است؟
ایا تولید داخل بدون مواد اولیه و دلار وارز و تکنولوژی روز و صادرات پابرجا می ماند ؟؟؟؟
راهکاری چیست جز مذاکره دوست من ؟؟؟؟؟؟؟؟ (2618798) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۵:۱۳:۲۷
.جوانب اقتصاد مقاومتی را متوجه بشو بعدا نظر بده (2619343) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۲۰:۱۴:۱۰
نخیر مذاکره بکند ولی جوری رفتار کند که دست برتر را در مذاکره داشته باشد نه دست پایینتر، به اینصورت که به دنیا بفهمونه ما قرار نیست بخاطر نان کوتاه بیایم (2620006) (alef-13)
 
پیام
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۰:۱۰:۰۹
تحلیل بسیار زیبا و جامعی بود (2618517) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۰:۵۳:۴۷
خیلی تحلیلتون عالی بود من که لذت بردم .خیلی وقت بودتوالف ازاین تحلیلهای جامع وکامل نخونده بودم .مرسی وممنون . (2618642) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۰:۵۵:۰۴
نمی دونم این چه طرز تفکریه ، خیلی طبیعیه که هر کشوری به دنبال منافع ملی خودشه . ما اون زمانی که جیک جیک مستون مون بود باید به این روزا فکر می کردیم ولی دریغ از ذره ای بینش . (2618647) (alef-13)
 
مهندس گودرز شباويز
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۰:۵۶:۱۵
تحليل بسيار منطقي و علمي است. اما بايد ياد آوري كرد كه آمريكا از سي سال پيش در صدد استفاده از منابع نفتي آغشته به سنگريزه ها بوده و از ده سال پيش مرتبا احتياج وارداتي خود را كم كرده و در مرز تبديل شدن به يك كشور صادر كننده نفت گام بر ميدارد. با روش هاي علمي استخراج نفت دور نيست كه در پنج سال آينده چين هم به روش هاي فوق دست يافته و از واردات نفت بي نياز شود.
اينكه فرموده اند غالب وزرا خسته و نا اميد هستند قطعا نشانه هائي دارد كه
اهل فن آنرا رصد كرده اند (عليرغم تكذيب خود اين وزرا).
كاش نويسنده محترم و آگاه در مورد "پيشنهاد طلائي عراق براي رهائي از توطئه نفتي و افزايش توان ايران در مذاكرات" توضيح بيشتري ميفرمودند تا به نحو مناسب از عراق سپاسگزاري شود.
در پانزده سال گذشته صنايع اتوموبيل سازي جهان غرب و آمريكا مصرف بنزين اتوموبيل ها را به حدود يك سوم رسانده اند. اينكه نويسنده محترم اين امر را خنجر زدن به پهلوي ايران و يا بي دقتي مذاكره كنندگان ايراني به مسايل پشت پرده ميدانند
هم جاي تامل دارد.
به هر حال تكيه نويسنده محترم به اقتصاد مقاومتي امري است پسنديده و رهگشا. (2618653) (alef-13)
 
اقتصاددان
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۱:۰۸:۰۴
دوست عزیز اینقدر توهم توطئه نداشته باشید. قیمت معقول نفت با توجه به وضعیت اقتصاد جهان مشخص می شود و در حال حاضر قیمت معقول نفت حدود 60 تا 70 دلار است. تمام این سناریوهای شما فقط کاهش 10 دلار را توجیه می کند که ان هم دلیل اقتصادی دارد. اصولا کشور ایران و نفت ایران در معادلات جهانی زیاد به حساب نمی آید و بهتر است حاکمان ما نقش واقعی ( و نه تخیلی ) ایران را در منطقه و جهان بشناسند و بر اساس ان تصمیم بگیرند. ایران حدود 1 درصد جمعیت دنیا و کمتر از 1 درصد اقتصاد دنیا را دارد و همه دنیا معطل ایران نیست. ضمنا این کاهش قیمت نفت با کاهش قیمت بقیه مواد اولیه ( مس- روی - گندم و برنج- محصولات پتروشیمی و کائوچو و ...) همراه است و باعث کاهش قیمت جهانی اکثر کالاها می شود. (2618683) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۱:۱۰:۵۲
نویسنده محترم مقاله، ظاهرا در 15 سال اخیر در کره زمین نبودند. 15 ساله مهمترین موضوع کشورهای دنیا، بحث انرژی هسته ای کشورمان بوده و هست. شما واقعا باور دارید که ورود آقای جلیلی ، شعار کاندیداها را معطوف به انرژی هسته ای کرده؟؟؟؟
لطفا کمی برای مخاطب و تحلیلهایتان ارزش قايل شوید و همینطوری صرف پر کردن سایت، متن گذاری نفرمایید. حتما رسالت شما بزرگوار هم این نیست. غقط کمی درایت و مطالعه و احترام به شعور 75 میلیون جمعیت. (2618690) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۱:۱۸:۵۸
دل بستن به کدخدا به جای ایستادن روی پای خو با توکل بر خدا!!! (2618718) (alef-13)
 
ابدالی
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۱:۲۷:۱۲
با سلام
ایرادات اساسی به مقاله وارده!!! چون پایین اومدن قیمت نفت از یک سری علل نشات میگیره که همه اون هم سیاسی نیست...روزی که نفت 140 دلار می فروختیم باید ذخیره ارزی فراهم می کردیم برای روزهای سخت و دشوار کنونی.... اما اینکه امریکا از موضع قدرت در مذاکرات با ایران و اکثر کشورها صحبت می کند متاسفانه درست است.ولی دولت مردان نیز تا حالا استقامت خود را در زیر بار نرفتن یک توافق بد نشان داداند. و در کل نادیده گرفتن زحمات این گروه با این ادبیات برچسب گذاری به عنوان افراد تنبل و غیر فعال جالب نبود!!!!.....باید پذیرفت که کشور در بن بست اقتصادیس زیرا امور بانکی بین الملی تحت لقای تحریم ها است...و تا این نوع از تحریم ها وجود دارد....نمی توان پیشرفت چشم گیری در تحقق اقتصاد مقاومتی و غیر آسیب پذیر نمودن اقتصاد داشت. به امید پیروزی ملت ایران....و رشد اقتصادی زندگی معیشتی و رفاه بیشتر. (2618742) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۱:۲۸:۰۴
"دولت تدبير و اميد که نگاه به غرب داشت، به پيشنهادات طلائي کشورهاي منطقه به خصوص عراق، ترکيه، ونزوئلا، چين و روسيه بي‌محلي کرد "

پيشنهادات طلائي اين كشورها چيست ؟
جز اينكه روسيه و چين هر دو در حال سواستفاده از دشمني غرب با ما هستند ؟
تركيه هم كه اين روزها همراه با عربستان به خط مقدم دشمني با ايران تبديل شده است ؟
ونزوئلا هم هيچ ارتباطي باايران ندارد ، نه بازيگر مهمي در عرضه نفت است و نه مرز و حتي قاره مشترك با ايران دارد .

جالب است كه خودتان مقاله مي نويسيد كه دوران جنگ نظامي تمام شده و امروز اقتصاد و ديپلماسي عرصه نبرد هستند اما خودتان حرف خود را باور نداريد .

وزير امور خارجه در خاكريز ديپلماتيك در حال نبرد مستقيم با امريكا ست و همزمان در عرصه اقتصاد هم امريكايي ها در حال ضربه به ايران هستند .
اينكه ما طي چند دهه گذشته نتوانستيم اقتصادي قوي و بدون وابستگي به نفت ايجاد كنيم تقصير امريكا نيست ، اينكه حاضر نيستيم توليد خودرو بي كيفيت و با مصرف سوخت بالا را متوقف كنيم تقصير امريكا نيست ،
اينكه ما نمي توانيم نخبگان خود را به كار در كشور ترقيب كنيم و همگي در حال خروج از كشور هستند تقصير امريكا نيست .
اينكه در زمان نفت 140 دلاري دچار خواب خرگوشي شديم تقصير امريكا نيست. (2618744) (alef-13)
 
تاملات
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۱:۲۹:۳۷
یعنی اگر آقای جلیلی وارد انتخابات نمی شد، مباحث انتخابات سمت و سوی هسته ای و سیاست خارجی پیدا نمی کرد؟
گفتمان انتخابات از روز ثبت نام کاندیداها شروع نمی شود بلکه از سال ها قبل شروع می شود. (2618749) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۱:۳۱:۳۴
در اقتصاد مقاومتی بایستی فقط اجناس حیاتی و غیر تجملاتی از خارج وارد شود و از صادرات مواد خام به جارج نیز جلوگیری بعمل آید. (2618755) (alef-13)
 
حميد
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۶:۰۷:۴۷
- جلوگيري از صادرات مواد خام نياز به فرآوري مواد خام دارد.
- فرآوري مواد خام نياز به تكنولوژي دارد: نداريم ، بايد وارد كنيم. دستيابي به تكنولوژي هم كشك نيست نيازها به سالها تحقيق و سعي و خطا دارد، ده ها سال زحمت كشيدن و پدرشون دراومده تا به اين چيزايي كه دارن رسيدن. پس در كنار تحقيق و تلاش براي دستيابي به تكنولوژي اي كه فعلا موجود نداريم ، چكار كنيم كه اموراتمون بگذره ؟! مواد خام صادر كنيم يا تكنولوژي وارد كنيم؟ مواد خام صادر كنيم كه اقتصاد مقاومتي نقض مي شود! پس مي ريم كه تكنولوژي وارد كنيم.
-ما تحريميم، نمي دن بهمون!
-- نتيجه : دم زدن از اقتصاد مقاومتي در برهه ي فعلي كه در وارد كردن تكنولوژي و جا به جايي پول تحريم هستيم مثل اين مي مونه كه خودمون با قايق تفريحي خانوادگي مون به جنگ دزداي دريايي رفته باشيم تا نابودشون كنيم! ولي قايق مون غرق شده باشه و چند نفرمونو اسير كرده باشن و تو يه جزيره ي دور افتاده فقط پنج قوطي شيرخشك براي بچه ي شيرخوارمون داشته باشيم، حالا بياييم حرف از توليد شيرخشك واسه اين طفل اقتصاد نوپامون بزنيم. شكي نيست كه با تموم شدن شيرخشك ها اين اقتصاد نحيف شيرخوار سقط خواهد شد. (2619494) (alef-13)
 
sam
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۱:۳۳:۱۲
با سلام

بنده در امور بین المللی تخصصی ندارم ولی این نوشته را بسیار خام و عوامانه یافتم.روابط بین کشور مانند رابطه بین دو شخص عادی نیست که در آن مسائلی همچون لجبازی، مردی و نامردی وجود داشته باشد! این اصطلاحات انسان را به یاد بچه ها و آدمهای عوام کوچه و بازار می اندازد.هر کشور متعادلی بدنبال منافع ملی و رفاه مردمانش است و بس. واقعیت این است که مشکل بین ما و آمریکا، مشکل فرهنگی و عقیدتی است و ما بدون تعارف تمدن غربی و آمریکایی را قبول نداریم.آمریکا هم تا زمانی که ایران را در مدار سلطه خود درنیاورد، دست از سرش بر نمی دارد. در مواجه با این کشور دو راه داریم : یا با او صلح نموده و شرایطش را به تمام و کمال بپذیریم و یا اینکه وارد جنگ همه جانبه و تمام عیار با آن شویم. راه سومی اگر وجود داشته باشد روز به روز ناهموارتر می شود. راه سوم یعنی تحریم های بیشتر و....با تشکر (2618760) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۱:۵۱:۲۹
خوب اگه نفت می شد 1000 دلار اصن !
وقتی که ما تحریم کامل نفتی می شدیم که 1 بشکه هم نمی تونستیم بفروشیم (2618820) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۶:۵۵:۳۲
sam عزیز یه یه راه سومی هم هست فکر کن فکرکن (2619590) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۸:۰۶:۱۴
برخي معتقدند ورود دکتر جليلي به انتخابات باعث شد تا شعار کانديداها به موضوع مذاکرات هسته اي و تحريمها سوق داده شود.
اولا این برخی کی ها هستن ؟
دوما مگه اقای جلیلی چقدر وزنه انتخاباتی بود که بخواد تاثیر گذار باشه در انتخابات و جهت هم بده ؟
سوما مهترین عامل در پذیرش اقای روحانی حمایت های آقای رفسنجانی و خاتمی از ایشون بود و صد البته انصراف اقای دکتر عارف به نفع ایشون
چهارم بعد از 8 سال روند تصویت قطعنامه ها بر علیه پایان پذیر فت واقعا اگر همون روند اقای جلیلی ادامه پیدا میکرد یعنی مذاکره برای مذاکره الان چند قطعنامه جدید تصویب می شد و به قول شما دلار قیمیتش امروز چند بود
پنجماکدوم پیش بینی های دولت محقق نشد یعنی میخواهید بگید وضعیت فعلی اقتصاد ایران بدتر از زمان دوره گذشته است ؟
اقتصاد یک روند تدریجی داره اونهای که ادعای مدیریت جهانی میکنن شاید متعقد باشن یک شبه میشه اقتصاد ایران را درست کرد یا با دستور
اما در عالم واقعی بهبود اقتصاد روند تدریجی است به عنوان مثال تبدیل چین به قدرت اقتصادی کار 30 ساله دارد
ششما تئوری توطئه دیگه دیگه نخ نما شده (2619702) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۲۰:۱۳:۲۵
سیاه نمایی هایی محض از جنس افاضات جبهه پایداری.فقط نفی و نفی بدون دادن پیشنهاد سازنده (2620004) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۲۰:۲۶:۴۶
نویسنده عزیز
ایران سالهاست که از اقتصاد مقاومتی غافل است.
از نظر تاکتیکی کار فعلی دولت یعنی مذارکره بسیار بجاست .
اما عدم توجه دولت به داخل و دلبستن به غرب و مذارکرات اشتباه مهلکی است.
استفاده از مدیرانی که دغدغه معیشت و انگیزه لازم برای مدیریت (بدلیل سن و وعض مالی خوب)را ندارند اشتباه دیگری است. (2620033) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۲۲:۲۲:۴۶
نویسنده محترم مقاله از سیاستهای روز دنیا و سیاست های نفتی کلا بی اطلاع هستند.
محض اطلاع به پاس خدمات دولت دکتر احمدی نژاد صادرات نفت ما به زیر 1 میلیون بشکه در روز رسید.
ولی به نظر شما آیا ما اصلا در بازار انرژی سهمی داریم.
فقط صادرات عربستان به تنهایی 12 میلیون بشکه در روز است.
همین مقدار در مورد روسیه که جزو اوپک نیست.

به همین بسنده می کنم که علت کاهش نفت:
1. استفاده کشورهای اروپایی از انرژیهای نوین بعد مشکلات با روسیه در سال 2009.
2. هدفگیری اقتصاد روسیه.
3. سیاستهای عربستان در برابر شرکتهایی چون شل و غیره.


متاسفانه شما یه چیزی خوندین فکر می کنید همه دنیا الان منتظر نفت ماست. روسیه و عراق با سیاستهای دکتر احمدی نژاد بازارهای نفتی رو کاملا از ما گرفتند و ما حتی برای نفتمون بازار فروش نداریم. (2620228) (alef-11)
 
معتدل
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۲۳:۳۸:۴۲
تحلیل جامعی بود کوگوش شنوا (2620411) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.