نظر منتشر شده
۲۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 412149
ریاست جمهوری ترامپ؛ تهدید است یا فرصت
بخش خبری الف، 19 آبان 95
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۵۶
پیروزی ترامپ را اگر از دید رسانه‌های اصلی آمریکایی نگاه کنیم، تجسم «حیرت»، «شوک» و «وحشت» است، اما کارشناسان و سیاستمداران غیرآمریکایی در این باره چه می‌گویند؟

پیروزی غیرمنتطره دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که برخلاف پیش‌بینی‌ها و گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای بود، این پرسش را به میان کشید که ترامپ چطور توانست اعتماد شهروندان آمریکا را به خود جلب کند و در پی این انتخاب، سیاست خارجی ایالات متحده دچار چه تغییراتی خواهد شد.

برای بررسی این رخداد غیرمنتظره،‌ به سراغ تعدادی از کارشناسان، خبرنگاران و مقامات سیاسی داخلی و خارجی رفتیم تا بتوان تصویری دقیق‌تر از واقعیت ماجرا به دست آوریم.
ناتالی گوله - سناتور و نائب‌رئیس کمیته روابط خارجی سنای فرانسه

این یک شوک برای همه ما بود، اما نتیجه یک کارزار انتخاباتی مبتنی بر ترس و عوام‌گرایی (پوپولیسم) بود. نگران‌کننده‌ترین موضوع، سیاست خارجی آتی ایالات متحده است. از آنجا که کنگره در اختیار جمهوری‌خواهان خواهد بود و می‌دانیم سیاست خارجی ایالات متحده سیاست بین‌المللی را هدایت می‌کند. ما برخی نشانه‌های ضمنی را از اظهارات ترامپ متوجه شده‌ایم. دیدگاه وی به میزان زیادی از دیدگاه‌های اوباما متفاوت است. این تغییر ممکن است که بتواند روابط نوین با ایران را تغییر دهد، اما تأثیری بر کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس نخواهد داشت. در خصوص ایران، امیدوارم که رئیس جمهور اوباما طی 45 روز باقی مانده توافق هسته‌ای و اجرای آن را غیرقابل بازگشت کند.

من فکر می‌کنم که با محور شرارت آنگونه که در زمان دولت بوش شاهد بودیم، مواجه شویم. ترامپ البته مجبور است که با سیاست واقعی روبه‌رو شود. باید منتظر بمانیم و نظاره‌گر باشیم.
 
جولیان بورگر - سردبیر بخش جهان روزنامه گاردین

یک شوک واقعی. نظرسنجی‌ها میزان عمق خشم طبقه فقیر کم درآمد را در سرتاسر آمریکا نشان نداد.

سیاست خارجی ایالات متحده وارد دنیای ناشناخته‌ای شد. ما درباره آنچه که باید انتظارش را بکشیم چیز چندانی نمی‌دانیم، اما احتمالا از آنچه که پیشتر وجود داشت خیلی متفاوت خواهد بود.
 
علی هاشم - رئیس بخش آنلاین شبکه المیادین و ستون‌نویس نشریه وبگاه تحلیل المانیتور

این رأی به دونالد ترامپ نبود، بلکه رأی در مخالفت با جریان سیاسی مسلط در ایالات متحده است. دونالد ترامپ، شخصیتی نیست که مناسب کشوری همچون ایالات متحده باشد، کشوری که بدون هیچ شکی هدایت جهان را برعهده دارد. از الان باید به یک رئیس جمهوری با سبک و سیاق جدید در ایالات متحده عادت کنیم، رسانه‌ها طی کارزارهای انتخاباتی راستی و درستی ترامپ را زیر سئوال بردند، آن‌ها وی را در مقابل جهان تحقیر کردند، و مطمئن نیستم که جهان تا چه حد به وی به عنوان رئیس جمهوری آمریکا احترام بگذارد. امیدوارم که آقای ترامپ، همانطور که برخلاف انتظار  در انتخابات پیروز شد، برخلاف انتظار عمل کند و رویکردش را تغییر دهد و یک ایالات متحده نوین را عرضه کند.
 
علیرضا میریوسفی - رئیس گروه مطالعات خاورمیانه دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه

همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند باید به دلایل اصلی رای مردم آمریکا توجه کرد، چرا که ترامپ با شجاعت و واقع بینی مشکلات واقعی مردم آمریکا را مطرح کرد. این امیدواری وجود دارد که  این واقع بینی در حوزه داخلی آمریکا در دوره رقابت های انتخاباتی، به حوزه سیاست خارجی و خاورمیانه ای آمریکا نیز در دوران پسا انتخابات تسری یابد  و به ویژه در مورد نقش غیرسازنده آمریکا در خاورمیانه در دهه های گذشته بازبینی و تجدید نظر اساسی صورت پذیرد.
 
دیاکو حسینی- کارشناس ارشد روابط بین الملل

 من فکر می‌کنم اولین پیام این انتخابات، به اوج رسیدن بدکارکردی سیستم سیاسی آمریکاست که نارضایتی از آن با رای مردم به کسی که قول داده این سیستم سیاسی را واژگون کند، هویدا شد. آمریکای ترامپ، فرارسیدن دوران تازه‌ای برای ایالات متحده و جهان را سبب خواهد شد که بواسطه متزلزل کردن نظام لیبرال بین‌المللی که بیشتر از نیم قرن ستون فلسفی ثبات در جهان به رهبری آمریکا را تدارک دیده بود، ایجاد خواهد شد. این برداشت، ناشی از تحلیل شعارهای انتخاباتی دانلد ترامپ است اما اولاً اغلب شعارهای انتخاباتی کارکردی جز جذب آرا ندارند و ثانیاً کیفیت آمریکای تحت رهبری او به عوامل دیگری هم وابسته است که در حال حاضر اطلاعی از آن نداریم و بطور خاص، چینش کابینه و مشاوران کلیدی او در اداره دولت است. در کوتاه مدت، به قدرت رسیدن ترامپ و عمل گرایی او و دست کم عمل‌نکردن بر اساس سنت و رویه‌های سابق واشنگتن برای ایران بالقوه مطلوب است اما در میان مدت، تضعیف نقش موازنه‌گری امریکا در برابر روسیه و چین، ممکن است جاه‌طلبی‌های تازه ای را در نظام جهانی موجب شود که قدرت‌های کوچکتر منطقه‌ای را متضرر کند.

ممکن است پیروزی او، دور تازه‌ای از ظهور ناسیونالیسم افراطی را در سرتاسر جهان غرب تقویت کند و با تضعیف سیاست‌های مشترک غرب که گاهی برای صلح و همکاری‌های بین المللی مفید بود، یکجانبه‌گرایی و تعصبات قومی و نژادی را تشویق کند.
سید حسین موسویان - مذاکره کننده هسته‌ای سابق ایرانی و پژوهشگر دانشگاه پرینستون آمریکا

 
اروپا با پیروزی ترامپ ماتم گرفته اما با او کنار خواهد امد. روسیه شوق زده است اما معلوم نیست این شوق‌زدگی دوام داشته باشد. پیروزی ترامپ به چالش‌کشیدن نهادهای قدرت در آمریکا بود اما این چالش مدیریت خواهد شد.
 
شین لیو - کارشناس چینی و رئیس دفتر شبکه سی.سی.تی.وی چین در ژنو

ایالات متحده به جای اینکه پلیس جهان باشد و در امورد دیگر کشورها دخالت کند، باید تمرکز و منابع خود را برای رسیدگی به مشکلات داخلی‌اش همچون زیرساخت‌ها متمرکز کند. ایالات متحده منابع کافی برای انجام هر دوی این کارها در یک زمان واحد ندارد.
 
فؤاد ایزدی - استاد دانشگاه تهران و کارشناس امور آمریکا
 

ترامپ با عربستان و ایران مشکل خواهد داشت و همچون کلینتون دشمن ایران خواهد بود.

اگر کلینتون به قدرت می‌رسید، پرونده ایران از همان ابتدا به کنگره رفته و آنجا مدیریت می‌شد و چون در کابینه کلینتون کسانی می‌بودند که در برجام نقش داشتند با کمی رودربایستی سیاست‌های ضد ایرانی پیش می‌رفت و گروهی نقش پلیس خوب و گروهی نقش پلیس بد را در کنگره و دولت ایفا می‌کردند. اما با فرماندهی کنگره فشار علیه ایران بیشتر می‌شد. ترامپ نیز همین کار را انجام خواهد داد اما مشکلش این است که اکثر سیاستمداران مطرح آمریکا به سمت کلینتون رفته‌اند و تا ترامپ بتواند سیاستمدارانی برای خود برگزیند زمان خواهد برد.

تنها مزیت ترامپ نسبت به کلینتون درباره ایران این است که وی برای اجماع‌سازی علیه ایران در سطح جهانی با مشکلاتی روبرو خواهد بود و همانند کلینتون به راحتی نمی‌تواند این اجماع جهانی را فراهم کند.
کمالوندی - سخنگوی سازمان انرژی اتمی

ایران آماده هرگونه تحول است. ایران تلاش می‌کند اجرای برجام را ادامه دهد و طرح‌های طولانی‌مدتی دارد.
ابوالفضل ظهره‌وند - کارشناس مسائل بین‌الملل و سفیر سابق ایران در ایتالیا

 به نظر می‌رسد که دیگر موضوعی تحت عنوان برجام‌های 2، 3 و 4 نمی‌تواند معنا پیدا کند. چراکه شکل‌گیری این فرایند و تداوم این پروژه نیازمند یکسری همکاری‌های داخلی و ارتباط آن با طرف آمریکایی است.

کارشناس مسائل بین‌الملل با توجه به توافق هسته‌ای گفت: جمهوری خواهان با اتمام دوره دموکرات‌ها چنین ظرفیتی را نخواهند داشت و موضوعی تحت عنوان برجام‌های دیگر مطرح نخواهد شد. فقط مسئله موجود توافق هسته‌ای و ما به ازایی است که قطعاً ایران آن را دریافت نخواهد کرد.
وی با اشاره به امکان افزایش سیاست‌های تحریمی تأکید کرد: قطعاً سخت‌گیری ترامپ در مورد تحریم‌ها علیه ایران بیشتر خواهد بود. انتظار می‌رود که جمهوری خواهان با توجه به اکثریت خود در کنگره سیاست‌های تحریمی بیشتری را علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کنند؛ بنابراین خسارت محض برجام بیشتر آشکار خواهد شد.
 
شرمین نروانی - نویسنده و تحلیلگر مسائل ژئوپولتیک خاورمیانه

نتایج شب گذشته یک زلزله سیاسی بود که طنین آن تا چند سال آینده در سطح جهانی مشاهده خواهد شد. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تأییدی برای آن‌هایی است که درباره یک تغییر زلزله‌وار در نظم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و مالی موجود هشدار داده بودند؛ و هم‌اکنون این تغییر به آمریکا رسیده است، آخرین ابرقدرتی که روبه‌افول است. دونالد ترامپ نه سیاستمدار و نه یک فرد بافراست است، اما پیروزی وی نشان داد که مردم به حد آخر تحمل خود نسبت به نظم مستقر و قدیمی موجود رسیده‌اند، نظامی که دیگر در خدمت مردم نیست. این موضوع باعث تغییراتی شدید در تمامی حوزه‌ها خواهد شد و نخبگان قدرت در سطح جهانی را هوشیار خواهند کرد.

در خصوص سیاست خارجی آتی ترامپ، امیدواری محتاطانه‌ای دارم. ما همچنان چیز چندانی درباره وی نمی‌دانیم و مطمئنا نمی‌دانیم که چه کسی می‌تواند جهت سیاست خارجی ایالات متحده را به مسیر خاص دیگری تغییر دهد. با این حال نشانه‌های مثبتی وجود دارد. ترامپ خواهان ارزیابی دوباره ائتلاف‌ها و اولویت‌های واشنگتن شده است - و مبارزه با تروریسم را اولویت بخشیده بود، و حتی پیشنهاد داده بود که ایالات متحده برای این مبارزه با رقیبان قدیمی‌اش شود. این تفکرِ قابلِ درک، نسبت به آنچه که از سیاستگذاران آمریکایی انتظار داریم بسیار متفاوت است، امری که نیازمند توجه و دقت نظر است.

گرایش خصمانه وی در قبال ایران و توافق هسته‌ای قطعا موجب نگرانی است، اما فکر نمی‌کنم که ترامپ امکان این را داشته باشد که واقعا بر سر این توافق مانعی ایجاد کند - اما اگر چنین کاری کند تنها ایالات متحده را منزوی کرده و تلاش‌های متحدان اروپایی‌اش را تضعیف خواهد کرد. وی پس از سخنرانی بامداد امروز خود که پس از اعلام پیروزی‌اش انجام شد، وعده داد که «با همگان به صورت منصفانه برخورد می‌کند و به دنبال زمینه‌های مشترک و نه خصومت‌ورزی خواهد بود». وی همچنین تأکید کرد که که «با تمامی ملت‌ها کنار خواهد بود، ملت‌هایی که مایل باشند که با ما کنار بیایند».

ایرانی‌ها باید بیش از سخنان به دنبال سنجش اقدامات باشند. اما من شک دارم که تمایل ابراز شده ترامپ برای همکاری مستقیم با روسیه در سر مبارزه با تروریسم بتواند اهداف فوری مشترکی را بین ایالات متحده و ایران به منظور همکاری موازی ایجاد کند. جای امید دارد که فردی همچون ترامپ که خارج از فضای معمولِ سیاسی قرار دارد، و در زندگی حرفه‌ای خود به دنبال کارایی و کسب نتایج است، کسی نباشد که زمینه مناسب را برای طرف‌هایی که منطقه را دچار آشوب کرده‌اند مهیا کند، طرف‌هایی که بسیاری از آن‌ها تروریسمی را که به گفته ترامپ به دنبال پایان بخشیدن به آن است، تأمین مالی کرده و از آن حمایت می‌کنند.

البته می‌توان به یک شیوه دیگر نیز به این موضوع نگاه کرد. هیلاری کلینتون برای خاورمیانه وحشتناک می‌بود، خاصه با توجه به تلاش وی برای پیگیری جاه‌طلبی‌های سلطه‌طلبانه ایالات متحده، شرایطی که ترامپ در آن هرگز گزینه بدتری نمی‌بود. کلینتون سابقه‌ای طولانی در تشویق جنگ و تحریم علیه مسلمانان و اعراب دارد. گمان می‌کنم که ترامپ به دنبال تغییر اوضاع است. وی گفت که «آمریکا» اولویت وی است و «اقتصاد» چیزی است که وی آن را درست خواهد کرد. اجازه دهید که به شکل‌گیری یک نقش قاعده‌مندتر ایالات متحده در منطقه امیدوار باشیم - من باور دارم که ترامپ پتانسیل این را دارد که دستکم به دنبال یک جهت‌گیری نوین باشد.
 
امید نوری‌پور - نماینده مجلس نمایندگان آلمان، بوندس‌تاگ

من شوکه شدم. ترامپ با توهین به اقلیت‌ها و تعمیق شکاف درون جامعه آمریکا پیروز شد. البته این یک حقیقت است که او یک کاندید خیلی قوی نبود، نظام سیاسی ضعیف بود. رهبریت حزب جمهوری‌خواه هم‌اکنون مسئولیت هدایت امور دارد تا مانع از این شود که ترامپ اوضاع را به هم بریزد. 
منبع: تسنیم
 
کلمات کلیدی : انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا+ترامپ+پیروزی ترامپ
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۷:۰۷:۴۱
فرصت " زیرا دموکرات ها با سیاست بازی خود را متعهد به برجام نشان می دهند " اما در عمل برای ایران " تقریبا هیچ "و لی ترامپ عملا می گوید اجرا نمی کند و لذا در صورت نقض عهد " دست ایران در اقدام متقابل باز است " البته به شرط ان که برجامی ها رفتار های ترامپ را هم توجیه نکنند .! (4008955) (alef-13)
 
صمصام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۷:۰۹:۴۸
اگر بد بینانه نباشد :به نظر من انتخاب ترامپ برای ما میتواند یک تهدید باشد از این جهت که او تجربه سیاسی و دقیقتر روابط سیاسی در عرصه بین الملل ندارد و این میتواند فرصت را در اختیار گروهها وافرادی بدهد که با کشور ما دشمن هستند .خوب میدانیم که انتخابات ریاست جمهوری امریکا دقیقا زیر ذره بین نهادها وشخصیتهای صهیونیستی است و انها میتوانند در انتخاب مشاوران سیاسی و کرسی وزارت خارجه کابینه ترامپ اعمال نفوذ کرده و فردی را تحمیل کنند که ار منافع انها دفاع کند . به ویژه که ترامپ دید مثبتی نسبت به مسلمانان و کشور ما و مهمتر از همه برجام ندارد و حتی تهدید به پاره نمودن برجام کرده بود .امیدوارم انتخاب ترامپ برای کشور ما بدتر از اوباما نباشد .هرچند در خوی ومنش خصمانه امریکاییها در قبال کشورمان تفاوتی نیست . (4008958) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۷:۱۹:۱۵
ترامپ از دموکرات ها بهتر است " زیرا مستقیم در چشمان ما نگاه می کند و می گوید دشمنم" اما دموکرات ها در حالی که با اقایان ها مذاکره می کنند " همزمان بودجه براندازی ایران را 3 برابر می کنند ! و برای براندازی روی نفوذی های داخلی کار می کنند . (4008970) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۷:۴۶:۰۰
با توجه به سوابق ترامپ هيچ اتفاق خاصي درسيستم سياسي و أصول قابل قبول امريكا نخواهد
افتاد مگر تحولات غير مترقبه اي در جهان بوجود بيايد دليل ان فقط توجه به نطق پيروزي ترامپ و سخنان انتخاباتي اوست (4009007) (alef-13)
 
بهداد
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۷:۴۶:۵۷
هرچه که هست خیال برجامیها راحت شد.از حالا به بعد میگن ما درست عمل کردیم ولی حیف ترامپ اومد نشد که بشه.بنازم به دیدگاه رهبر که همه چیزرا زودتر ازهمه میدانستند.حالا باز دولتیها بگن ما دلواپسیم.
بزک نمیر بهار میاد خربزه با خیار میاد (4009009) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۷:۵۲:۰۰
معمار تحریم های ایرانی ( هیلاری کلینتون با گرای داخلی های خائن ) رفت واین یک فرصت است. برجام و ذوق طرف ایرانی " انگیزه هیلاری را برای تشدید تحریم ها دوچندان کرده بود و فقط مترصد ورود به کاخ سفید بود تا تحریم ها را شدید تر از قبل ادامه دهد . (4009017) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۷:۵۳:۲۱
ترامپ بیشتر به مسائل داخلی امریکا متمرکز است و مانند دموکرات ها در خاورمیانه با پرورش داعشی ها " به دنبال فتنه انگیزی نخواهد بود . (4009019) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۸:۱۶:۵۸
در دنیا کسی برنده است که سیاستهایش از قبل بر همگان برملا نشده باشد چرا که کشورهای مختلف از قبل همه پیش بینیهای لازم برای سیاستهای بر ملا شده تکراری انجام داده اند. پس امروز تازه آغاز راه است باید منتظربود و مشاهده کرد که ترامپ چه می کند. (4009041) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۸:۱۸:۰۸
با امدن تراپ قیمت دلار به بالای 4000 خواهد رسید و تورم ایران شدیدتر گشته پس بهتر است داراییها را سریع به دلار تبدیل نمود . (4009044) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۸:۳۳:۴۵
آنهایی از شدت دشمنی با امریکا واقعیت تعادل کننده این ابرقدرت نادیده می گیرند؟!
آیا امرکیا نباشد، مثلا روسیه و چین و دیگر ابرقدرت ها مثل فرشتگان خواهند بود؟!
خیلی باید ساده لوحی باشد/
اشتها سیری ناپذیر چین بنگرید. این کشور چین از حیث وسعت و جمعیت چیزی کم ندارد ولی همچنان می خواهد توسعه راضی یابد! تبت/هنگ گنگ/سینک کیانک/مغولستان/منچوری/ماکائو سیرش نکرده می خواهد تایوان و دریای چین جونبی از ان خود کند/روسیه با ان وسعت و جمعیت و منابع سیرمانی ندارد/کریمه می بلعد و همچنان اشتها چهان خورای دارد! (4009077) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۹:۰۶:۳۴
خودمون رو گول نزنیم
ترامپ برای ایران تهدید 100 % ی است (4009137) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۹:۱۰:۳۶
کار ما سخت شد (4009140) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۹:۱۰:۴۹
برای ما تهدیده (4009141) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۹:۱۱:۱۵
پایان زود هنگام ماه عسل برجام نافرجام (4009142) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۹:۱۲:۲۸
ای بابا
ما که از برجام چیزی ندیدیم جز از کار افتادن سانتریفیوژها و پر شدن قلب رءکتور با بتون
تکلیف چی میشه الان ؟! (4009144) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۳:۴۶:۲۰
شما نه اما ما کم شدن تورم را حس کردیم و آشفته بازار قیمت ها به حداقل رسیده (4010030) (alef-13)
 
بیننده ناچارشبکه خبر
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۹:۱۸:۰۹
این اقای فواد ایزدی دیشب در شبکه خبر گفت کلینتون رییس جنهور میشود
امروز ساعت 5 صبح در شبکه خبر و در حالی که آرای 42 ایالت از 50 ایالت مشخص و اعلام شده بود ، گفت : به نظر من !!! ترامپ رئیس جمهور میشود !!!!
ساعت 11 صبح مجدد در شبکه خبر ظاهر شد و گفت به خاطر اینکه مردم آمریکا از عملکرد اوباما خسته شده بودن به ترامپ رای دادن و این موضوع مشخص بود !!!!
آقای ایزدی پس چرا این موضوع دیروز برای شما مشخص نبود که مردم از عملکرد هیئت حاکم خسته شده بودن ؟!!!!
توره خدا الف جان شما دیگه نظرات هر کار شناسی رو منتشر نکن و از کارشناسای خبره بهره ببر (4009148) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۹:۳۰:۰۱
تهدید است برای برجامیان (4009163) (alef-13)
 
France
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۹:۳۸:۱۳
شخصاً از اينكه آمريكايى ها احمدى نژادشان را انتخاب كردند خوشحالم! اقتصاد و آبروى مملكتشان آسيب فراوان خواهد ديد، فقط اميدوارم شر او كمتر به ايران برسد. (4009179) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۸:۴۷:۱۲
یک تفاوت عمده بین ترمپ و احمدی نژاد است که آن اینکه ترامپ مردی کارآفرین است و میلیاردها پول دارد که با کار بدست آورده و خرج کردن را هم میفهمد ، ولی آقای احمدی نژاد اصولا نه کارآفرینی را میدانست چیست و نه اینکه پول درآوردن چه زحمتی دارد ، فقط خرج کردن بلد بود و افکار ساده اش ، مملکت را ویران کرد . (4009651) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۹:۵۹:۴۶
برجام مگر پایه ای هم داشت که بخواد لرزان بشه،ترامپ با برجامی که منافع آمریکا را تامین میکنه کاری نخواهد کرد برجام در زمان اوباما هم برای ما کاغذ پاره ای بیش نبود برجام چه با ترامپ چه با اوباما =تقریبا هیچ (4009192) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۰:۰۵:۵۹
اصولگرایان به خاطر جبهه گیری ترامپ در برابر برجام واین که آن را پاره خواهد کرد بسیار خوشحالند واوج این ذوق زدگی در بیانات وگزارشهای صدا سیما کاملا مشخص است ! (4009201) (alef-13)
 
طرفدار روحانی و دولتش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۰:۱۵:۱۶
قطعا فرصت است و همچنین به عنوان یک طرفدار حسن روحانی پیام زئیس جمهوری به اندازه کافی منافع ملی را در برنمیگرفت میتوانست در این پیام مردم آمریکا را خطاب قرار بدهند و از اینکه به گزینه """تغییر""" رای دادند تشکر کنند و به مردم آمریکا تبریک بگویند و به حکومت آمریکا نیز گوشزد کنند که مردمتان به تغییر رای دادند چرا تغییر نمیکنید؟!!...دقیقا کاری که آمریکا در سال 92 کرد!!!! (4009209) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۱:۳۸:۰۳
مردم آمریکا به تغییر رای ندادند به بازگشت به خوی قدیمی خود یعنی نژاد پرستی رای دادند! (4009880) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۳:۰۲:۳۹
خیلی خنده داره که همین تحلیلگرانی که تا الان اشتباه میکردند دوباره دارند راجع به این فرد نظرات اشتباه میدهند. میخواهین بدونین ترامپ چه کار میکنه؟ به حرفهاش و کارهاش نگاه کنین چون تا الان هر چی گفته رو عمل کرده و محاسباتش از همه تحلیلگران بهتر بوده! پس بیخودی خیال نکنین تندرویهاش در حد شعار باقی میمونه! نه تنها ترامپ رییس جمهور شده بلکه کمک کرده تا جمهوریخواهان در آمریکا هم در سنا و هم در مجلس به قدرت برسن که معنی اش این هست که هر کاری بخواهد میتونه انجام بده! در مورد خاورمیانه هم ترامپ از همان ابتدا ابراز علاقه به روسیه داشته اما برای ایران خط و نشان کشیده. اینکه با ایران کنار بیاد بسیار بعید هست و نوع روابطش هم با روسیه برمیگرده به اینکه پوتین چطور با او رفتار میکنه چون کاملا فردی انتقام جو هست! (4009385) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۳:۲۷:۳۹
1- امریکا در وضعیت اقتصادی نامناسب است
2- ترامپ نگاه بازسازی دارد
3- نگاه نگاه ملی گرایانه و ترجیح منافع ملی امریکا دارد
در نتیجه برای ایران یک فرصت است با همکاری با امریکا دوره ترامپ ف این چماق را از ست اسرائیل و سعودی خارج کند/ موقعیت ژئواستراتژیک ایران می تواند با همکاری با امریکا ال سعود را به انزوا و شکست بکشاند/

اسرائیلی ها و صهیونیست ها و ال سعود و دول اعراب مرتجع با حمایت از کلینتون فعلا در حالت پریشانی و ترس هستند/این یک فرصت استثنایی است/ امیدوارم این بار ایران از این موقعیت به نفع ملت ایران استفاده کند / این موقعیت جدی و حساسی است و اگر غفلت کند دولت ایران بازنده بزرگ خواهد شد/ (4009511) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۷:۱۲:۴۸
جالب اينكه برخي همزمان با اين ادعا كه انتخابات امريكا تاثيري بر ما ندارد ، اين نتيجه را دست آويز انتقاد از روحاني قرار داده اند !
انگار تقصير روحاني است كه ترامپ رئيس جمهور شده ، در حالي كه با اندكي دقت مي توان فهميد اين كلينتون بود كه نامزد مورد حمايت جنگ طلبان ، و لابي هاي خاورميانه اي بود ،
و اساس تبليغات ترامپ هم مخالفت با دخالت هاي جهاني امريكا و به عبارت بهتر سواري دادن مجاني به متحدان بود .

او حتي به جناح تندروي جمهوري خواه هم ارتبطي ندارد ،
همه حرف او بازگرداندن عظمت امريكا منهاي دخالت پر هزينه در جهان است (4009557) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۱:۲۷:۴۱
اولویت اول ترامپ ،آمریکاست . این بدان معنی است که فعلا سرش به مسائل داخلی گرم است تا 4 سال بعد هم بتواند رای بیاورد . اما این یانکی جنوبی هفت تیر کش هم هست و از یک کابوی آمریکای الاصل هیچ بعید نیست یهویی هفت تیر بکشه لذا دولتمردان ما بهتر است ترامپ را انگولکش نکنند مثل صحبتهای فرمانده ستاد مشترک که می گوید " تفنگداران آمریکایی خودشان را خراب کرده بودند " با این حرفها فقط احساسات طرف مقابل را جریحه دار می کنیم و کینه اش را کلفت تر . یادمان باشد آن جنتلمن که رئیس جمهور آمریکا بود رفت حالا یک کابوی شده رئیس . (4009870) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۰۴:۱۲:۳۸
هیلاری یه آدم موذی ودو دوزه بازه اوتحریم هارابیشنرکردیه زن نفرت انگیزپول ومقام پرست ترامپ هرچی که هست یک روداره بدیاخوب همینه که هست لااقل میفهمیم باهاش چند. چندیم ومیدونیم بایدباش چطوری رفتارکنیم امادست هیلاری رانمیشه خوند. (4011818) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.