توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 260544
علت بروز یک سوم سرطان‌ها
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۹
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: یک سوم علل بروز سرطان‌ها به تغذیه نامناسب برمی‏‌گردد.

به گزارش ایسنا، دکتر رضا ملک‎‎زاده در همایش ملی تغذیه و سرطان در یزد اظهار کرد: عوامل تغذیه‌‏ای مهمترین عوامل در کاهش طول عمر محسوب می‏‏‌شود. وی افزود: عوامل تغذیه‏‏‌ای در بروز بیماری‏‏‌های قلبی عروقی موثر هستند و از طرف دیگر این عوامل در بروز سرطان‎‎ها تاثیر مهمی دارند.

ملک زاده خاطرنشان کرد: بر اساس مطالعات انجام شده در دنیا یک سوم علل سرطان‏‏‌ها به تغذیه نامناسب و غیرمتعادل برمی‎‎گردد. وی با بیان این که کمبود برخی فاکتورهایی تغذیه‌ای موجب بروز بیماری می‏‏‌شوند، عنوان کرد: به عنوان مثال کمبود فیبر و میوه و سبزیجات موجب بروز سرطان می‏‏‌شود.

به گفته وی، همچنین کمبود مصرف مواد غذایی دریایی به خصوص ماهی و عدم مصرف کافی کلسیم برای سلامتی مضر است. این مقام مسئول ادامه داد: گوشت‏‏‌ سوسیس و کالباس، مصرف زیاد نمک، مصرف کم سبزی از عوامل شناخته شده بروز انواع بیماری‏‏‌ها از جمله سرطانهاست.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تغذیه نامناسب، سرطان و تجربیات ایران در مطالعه کوهورت استان گلستان، اظهار کرد: این مطالعه به عنوان بزرگترین مطالعه کوهورت در کشور در ۳۲۶ روستا و یک شهر از استان گلستان انجام شد که در این مطالعه معاینات کلی از جمله اندازه‏‏‌گیری قد، وزن، پرسش‏‏نامه وضعیت تغذیه‎‎ای و غیره از ۵۰ هزار نفر از افراد تحت پوشش صورت گرفت و اطلاعات به دست آمده به صورت الکترونیک ثبت شد.

معاون تحقیقات وزیر بهداشت افزود: نتایج این مطالعه نشان داد سرطان مری و معده در شمال ایران شیوع بالایی دارد، همچنین نشان داد ۸۵ درصد مردم منطقه گلستان و بالطبع مرم کشور به علت بیماری‎‎های مزمن غیرواگیر فوت می کنند.

ملک‏‏‌زاده خاطرنشان کرد: سرطان مری به عنوان شایع‎‎ترین سرطان، ۱۵ درصد سرطان‏‏ها را تشکیل می‏‏‌داد و سپس سرطان معده با شیوع هفت درصد قرار داشت. وی ادامه داد: این مطالعه همچنین نشان داد که مردم همزمان با غذا، سیگار و تریاک استفاده می‎‎کردند که تریاک شانس ابتلا به سرطان مری را تا سه برابر افزایش می‎‎دهد.

وی همچنین اظهار کرد: همچنین مشخص شد که مصرف چای داغ، نیترات موجود در آب‎‎های آب ‎‎انبارها، غذاهای دودی، مواد شیمیایی دفع آفات، شانس ابتلا به سرطان‎‎ها را افزایش می‎‎‏دهند. معاون وزیر بهداشت با اشاره به عوارض سوء مصرف گوشت قرمز، گفت: مصرف گوشت قرمز تا میزان ۸۰ درصد شانس ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.