توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 148341
مهمترین محورهای نشست «دوستان سوریه»
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۰۱:۱۹
نشست موسوم به «دوستان سوریه» که امروز با مشارکت چند کشور و سازمان بین المللی در استانبول برگزار شده بود، ضمن تأکید بر کمک مالی به مخالفان اسد، بر تعیین ضرب العجلی برای دستیابی به صلح در این کشور تأکید کرده است.

به گزارش «تابناک»، شرکت کنندگان در این نشست تأکید کرده اند برای شورشیان سوری کمک مالی و تجهیزات ارتباطی فراهم خواهند کرد.

خبرگزاری «یو. اس. ای. تودی» ضمن بیان این خبر، اتخاذ این تصمیم را به منزله حرکت این کشورها به سوی استفاده از گزینه های نظامی به منظور براندازی دولت بشار اسد دانسته است.

به گزارش این خبرگزاری، در نشست امروز اعلام شد عربستان سعودی و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس، یک کمک مالی «چند ملیون دلاری» برای مخالفان اسد که تحت عنوان «ارتش آزاد سوریه» فعالیت می کنند و همچنین سربازان جداشده از ارتش سوریه در نظر گرفته اند.

علاوه بر این، «هیلاری کلینتون»، وزیر امور خارجه آمریکا نیز اظهار داشته این کشور برای کمک به مخالفان سوریه، برای آن ها تجهیزات ارتباطی ارسال خواهد کرد تا به گفته وی با جهان بیرون در ارتباط بوده و جلوی حملات دولت اسد مقاومت کنند.

این تصمیم در حالی از سوی کشورهای شرکت کننده در نشست استانبول اتخاذ می شود که هیچ گونه نهادی از جانب آن ها برای نظارت بر نحوه ارسال و هزینه این کمک و غیرنظامی بودن آن در نظر گرفته نشده است. در حقیقت، این راهکار به نوعی به منزله دور زدن کشورهای مخالف گزینه نظامی علیه سوریه به شمار می رود.

علاوه بر این، خبرگزاری «رویترز» نیز عصر امروز خبر داد که در بیانیه پایانی نشست استانبول، از «کوفی عنان»، نماینده ویژه اتحادیه عرب در مورد سوریه خواسته شده یک برنامه زمانی برای پایان منازعه در سوریه تدوین کند که در صورت عدم رعایت آن از سوی دولت اسد، موضوع بار دیگر به شورای امنیت فرستاده شود.

در این بیانیه همچنین «شورای ملی سوریه» به عنوان نماینده مشروع همه سوری ها و طرف صحبت جامعه بین المللی شناخته شده است.

شاید بتوان مهمترین نکته نشست استانبول را همین بند از بیانیه دانست؛ زیرا بیان چنین مسئله ای در زمانی که دولت اسد در سوریه هنوز قانوناً سر کار است، تخلفی آشکار از رویه های حقوق بین الملل به شمار می رود.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.