نظر منتشر شده
۴۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 217542
مرد درختی، یک تنه در برابر هجوم ریزگردها
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۴۴
مرد درختی؛ این لقبی است که روزنامه‌های محلی به او داده‌اند. مهدی نظری با ظاهری ساده، صورت استخوانی و موهای پرپشت سیاه، درست شبیه همه آدم‌هایی که ما در خیابان، سوپرمارکت، استادیوم‌های ورزشی و اداره‌های شلوغ می‌بینیم، نه از افسانه‌های پر رمز و راز شرق دور آمده است، نه از رئالیسم جادویی گابریل گارسیا مارکز.

او یک مرد چهل ساله ایلامی است که ویژگی‌های همه مردهای چهل ساله در رفتارش به وضوح دیده می‌شود. یک کارمند ساده بانک که شبیه همه کارمندهای بانک زندگی می‌کند، ولی یک خصلت ذاتی شگفت انگیز او را از بیشتر مردان بیست، سی، چهل و پنجاه ساله متمایز می‌کند؛ تن ندادن به جریان عادی زندگی روزمره و تلاش برای به عهده گرفتن مسئولیت‌های خطیر. درست مانند سربازی دست تنها یک‌تنه در برابر نفوذ دشمن به مرزهای خودی می‌ایستد.

مانند کوهنورد چغری که به غیر از فتح قله‌های بلند به چیز دیگری نمی‌اندیشد. اغراق نمی‌کنم، این واقعیت صریح زندگی یک کارمند ساده بانک است. وقتی پنج سال آزگار، هر روز پس از وقت اداری و رأس یک ساعت مشخص از محل کار خارج می‌شود با اتومبیل شخصی به شهر ایوان می‌رود، چند اصله درخت می‌خرد و یک فاصله دویست و پانزده کیلومتری را به سوی دهلران رانندگی می‌کند و در آنجا با دقت یک کشاورز کارکشته نهال‌ها را در زمین می‌کارد و بعد از چند سال تعداد آنها را به پنجاه هزار درخت می‌رساند تا جلوی نفوذ ریزگردهای مهاجم صحراهای سودان و عراق را بگیرد.

مهدی نظری یک شهروند معمولی عیالوار است که از کتاب‌های قصه نیامده ولی اگر سال‌ها بعد نام او را، درست مانند ریزعلی دهقان فداکار در کتاب‌های درسی بیاورند، کسی تعجب نمی‌کند. همان‌طور که کسی تعجب نکرد وقتی خبر ساختن فیلم مستندی با نام «مرد درختی ایران» درباره فعالیت‌های مهدی نظری، به فضاهای رسانه‌ای راه پیدا کرد.

وقتی چهل سال پیش، مهدی نظری در روستای بیشه دراز از توابع شهرستان دهلران به دنیا آمد، کسی فکر نمی‌کرد او روزی به تنهایی یک جنگل دو هکتاری با پنجاه هزار درخت درست کند، اگرچه از همان دوران نوجوانی نشان داده بود دلبستگی خاصی به درختان دارد: «من به خاطر علاقه ذاتی که به طبیعت دارم، از همان نوجوانی شروع به کاشت نهال کردم، البته نه به گستردگی هم‌اکنون ولی در روستای خودم بخصوص در منطقه‌ای به نام چفته این کار را انجام می‌دادم.»

روشن است که آن روزها وضعیت زیست محیطی کشور به این شکل در نیامده بود و هنوز هجوم ویرانگر ریزگردهای عربی، مانند یک چتر سیاه، آسمان شهرهای مرزی را کدر نمی‌کرد، از طرفی کسی نگران تنفس کودکان مرزنشین نبود. ولی حالا دنیا عوض شده است. حالا گوزن‌ها را از حاشیه یک اتوبان شهری با تفنگ هدف می‌گیرند، پرنده‌ها از شهرها کوچ کرده‌اند، محیط زیست هر روز بیشتر از گذشته مغلوب زندگی صنعتی می‌شود و مسئولان کشور مجبورند برای یادآوری اهمیت یوزپلنگ ایرانی با سپ بلاتر، رئیس فدراسیون جهانی فوتبال جلسه بگذارند تا اجازه بدهد در جام جهانی برزیل گوشه پیراهن تیم ملی ایران، عکس این حیوان بیچاره حک شود.
در چنین وضعیتی کسی مانند مهدی نظری ناچار است تنهایی به دامن طبیعت بزند؛ عین آن ماهیگیر پیر کوبایی رمان پیرمرد و دریای ارنست همینگوی که تک و تنها به دل امواج خروشان می‌زد، با این تفاوت که انگیزه اصلی مهدی نظری نه شکار یک ماهی بزرگ و گلاویز شدن با طبیعت، بلکه ایستادن در کنار طبیعت و نجات زندگی شهروندان یک شهر بزرگ است : «زمانی که متوجه شدم گرد و خاک زندگی مردم ما را تهدید می‌کند، بی‌درنگ به دنبال دلیل این پدیده شوم زیست محیطی رفتم و پس از مطالعات فراوان سبب آن را در نبود پوشش گیاهی و درختی مناسب یافتم و فوراً به دنبال علاج و درمان این پدیده برآمدم. وقتی متوجه شدم که تنها راه مطمئن و مثمرثمر مقابله با پدیده گرد و خاک، کاشت درخت است با کاشت درخت به مبارزه با این پدیده پرداختم. از زمستان سال ۸۸ تاکنون هیچ گاه از کاشت و نگهداری درخت فاصله نگرفته‌ام و حاصل تلاش شبانه‌روزی‌ام تاکنون کاشت ۵۰ هزار اصله درخت بوده است.»

قطع یک درخت، کشتن یک انسان است
حالا که به اینجا رسیدیم دوست دارم بنویسم مهدی نظری من را یاد شخصیت‌های تنهای فیلم‌های وسترن می‌اندازد. درست است که او ساده لباس می‌پوشد، ژست نمی‌گیرد و هویت بومی‌اش با شلوار کردی خاطره انگیزش تعریف می‌شود، ولی تصمیم مردانه و پایمردی او برای عملی کردن یک ایده دشوار، تصویر شخصیت‌های منزوی و تنها را در ذهن آدم زنده می‌کند. او تعریف می‌کند وقتی پنج سال پیش تصمیم گرفت این طرح را آغاز کند، کسی او را جدی نگرفت. نه مسئولان فکر می‌کردند چنین طرحی به سرانجام برسد و نه مردم از جزئیات آن چیزی می‌دانستند.

بنابراین او بی‌آن‌که چشم به دست کسی داشته باشد یا بخواهد روی جیب متولیان دولتی حساب باز کند، هر ماه پانصد هزار تومان برای خرید درخت و کاشت آن خرج کرد تا سرانجام در حاشیه شهر دهلران یک پارک جنگلی دو هکتاری درست شد. نباید از این موضوع تعجب کنیم زیرا خودش می‌گوید تربیت یافته فرهنگی است که در آن بریدن شاخه‌های یک درخت به شکستن بال فرشتگان خدا تشبیه شده است.

او معتقد است توجه و رسیدگی به محیط زیست از اهمیت بالایی برخوردار است و مهمتر ازکاشت یک درخت، نگهداری از آن است. برای همین از هیچ تلاشی برای پیش بردن هدفش کوتاهی نکرد: «تازه کاشت درخت‌ها را شروع کرده بودم که متوجه شدم چند نفر قصد دارند شبانه درخت‌ها را اره کنند و ببرند. یک گروه آماتور قاچاق چوب بودند که فکر می‌کردند به یک بازار مفت و مجانی بی‌دردسر رسیده‌اند ولی مچشان را گرفتم. اعتقاد دارم کسی که یک درخت را می‌کشد باید خودش را قاتل یک انسان بداند، باور کنید کسی که یک درخت را آزار می‌دهد یعنی دست به آزار انسان‌ها زده است. درخت می‌تواند جان انسان‌ها را نجات دهد؛ فقدان یک درخت در چنین وضعیتی یعنی به خطر افتادن زندگی یک آدم بی‌گناه. البته بعد از آن شب، دیگر سر و کله دزدها پیدا نشد ولی همین حادثه وادارم کرد تصمیم بگیرم برای مراقبت از درخت‌ها یک نگهبان استخدام کنم. یک نگهبان قابل اعتماد که بتواند در غیاب من از درخت‌ها نگهداری کند.»

ولی همه ماجرا به استخدام یک نگهبان محدود نمی‌شود «بعدها از یک ماشین کشاورزی برای آبیاری درخت‌ها استفاده کردم. قدم بعدی اجاره نیسان بود. درخت‌ها را بار نیسان می‌کردم و راه می‌افتادم. مردم رفته رفته با دیدن درخت‌های بار شده در پشت نیسان، احساس می‌کردند دوست دارند در این کار مشارکت کنند. بی‌آن‌که کسی از آنها دعوت کند درخت‌ها را برمی‌داشتند و نیم ساعت بیشتر طول نمی‌کشید که ریشه کل درخت‌ها در زمین فرو می‌رفت. این همان چیزی بود که همیشه آرزویش را داشتم؛ رشد فرهنگ احترام به محیط زیست. اینجا بود که یکی از بهترین خاطرات زندگی من رقم خورد. روزی جوانی را دیدم بیست و چند ساله درخت‌ها را پشت موتور خود گذاشته بود تا آنها را به محل کاشت ببرد. من هیچ وقت انتظار حمایت مالی از هیچ نهادی نداشتم، فقط دلم می‌خواهد با حمایت معنوی کمک کنند تا این کار به فرهنگ عمومی تبدیل شود. درست مانند کاری که آن جوان موتور سوار انجام داد. باور کنید مجازات کسی که درختی را اره می‌کند حبس در زندان نیست، با حبس یک مجرم درخت زنده نمی‌شود.ما باید با توسعه فرهنگ همزیستی مسالمت‌آمیز با طبیعت، از قطع درختان جلوگیری کنیم چراکه مجازات‌های کیفری پس از تخریب طبیعت، هیچ سودی نخواهد داشت.»

هدیه مرد درختی به دانشگاه‌های شهر
خدای من، مهدی نظری ظرف پنج سال یک ضیافت بزرگ برپا کرده است. یک پارک جنگلی زیبا با مجموعه‌ای از درختان کنار، بلوط، زالزالک، اوکالیپتوس و ارغوان. یاد شعر ارغوان هوشنگ ابتهاج (سایه) می‌افتم: «ارغوان شاخه همخون جدا مانده من / آسمان تو چه رنگ است امروز؟ / آفتابیست هوا / یا گرفته است هنوز؟....» او شاید هرگز شعر سایه را نخوانده باشد. شاید نداند شعر سایه سال‌ها دست به دست چرخیده و شهرت زیادی یافته است ولی قطعاً خوب می‌داند درخت هدیه بزرگی است که زمین به آسمان می‌دهد. مشخص است که شهرهای بزرگ در صورت نداشتن فضای سبز با یک برهوت بی‌آب و علف تفاوت چندانی ندارند، طوری که یک شهر اگر فضای سبز قابل احترامی نداشته باشد، ولو این‌که پر باشد از برج‌ها و ساختمان‌های شیک با یک بیابان مدرن فرقی ندارد. کسانی که به کشورهای پر زرق و برق حاشیه خلیج فارس سفر کرده‌اند، به درستی شهادت می‌دهند که شهرداری‌های این کشورها با چه جان کندنی تلاش می‌کنند فضای سبز شهرهایشان را ارتقا دهند. باید به آنها حق داد چرا که هر شهری بدون آذین‌بندی فضای سبز هیچ چشم‌انداز زیبایی دور و بر خود نمی‌بیند. چرا؟ برای این‌که انسان ذاتاً به طبیعت علاقه‌مند است و اگر آن را نداشته باشد زندگیش با چالش‌های زیادی روبه‌رو خواهد شد. علاقه به پرورش گل‌های آپارتمانی توی این خانه‌های قوطی کبریتی ما که سقفشان دو وجب بالای سر آدم قرار می‌گیرد، به نوعی مبین همین اشتیاق غیر قابل انکار است.

بهتر است به سطرهای بالا رجوع کنیم تا ببینیم طرح اولیه این جنگل بزرگ یک ایده یک خطی بوده است چرا که مهدی نظری بهتر از هر کسی می‌داند کاشت درخت جلوی هجوم ریزگردها را خواهد گرفت. برای همین از این تجربه استفاده کرده و به جز این پارک جنگلی، چهار جنگل کوچک دیگر در دانشگاه‌های علوم پزشکی، فنی و حرفه‌ای، پیام نور و آزاد ایلام به وجود آورده است. این برای مردمی که زیر سایه سنگین ریزگردها زندگی می‌کنند، دستاورد کوچکی نیست، اما این تنها هدیه‌ای نیست که مرد درختی به دانشگاه‌ها بخشیده است.

هدیه اصلی وجود یک کارمند ساده بانک است که هیچ مسئولیت رسمی و تعریف شده‌ای در قبال طبیعت شهرش ندارد ولی ساعت‌ها پشت اتومبیل شخصی‌اش می‌نشیند و کیلومترها رانندگی می‌کند تا مسئولیت اجتماعی و علاقه ذاتی‌اش به طبیعت، در جریان زندگی روزمره رنگ نبازد. شاید برای همین است که می‌گوید: «من تقریباً در تمام عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی حضور فعالی دارم چون معتقدم همه انسان‌ها برای هدفی به این دنیا آمده‌اند و من هم سعی کرده‌ام با نگاهی مهربانانه و عمیق، انسان‌ها و طبیعت پیرامونم را نگاه کنم و برای تقویت و رشد آنها از هیچ تلاشی فروگذار نکنم.»
منبع: روزنامه ایران
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۰۸:۵۸:۵۰
خوب چرا عكس خودشو و پارك قشنگشو نذاشتين خيلي دلم ميخواست چهره منور اين فرشته روي زمين و ببينم. (1997537) (alef-6)
 
یک استاد دانشگاه
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۲۲:۳۱:۳۰
واقعا اشک در چشمانم حلقه زده و به آینده ی مملکتم ایران امیدوار تر شدم با همت این ایرانیان دوست داشتنی
قهرمان من مهدی نظری است.... (1998468) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۲۳:۲۴:۴۲
استاد محترم !
آواز دهل شنیدن از دور خوش است! این پارک جنگلی زیبا کجاست؟ آدرس بدهید تا ما هم برویم ببینیم. (1998522) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۲۳:۲۹:۴۹
بسیار زیباست اما انگار یه جای کار می لنگه . چطور یه نفر به تنهایی در طول چند سال به تنهایی هر روز مسافت بیش از 200کیلومتر را طی می کند و به تنهایی 50000درخت را می کارد و هر روز آبیاری می کند و از آنها حفاظت می کند و پارک جنگلی زیبا میسازد. سوال اینه که آیا ایشان هر روز مرخصی میگیره؟ هزینه این کار را از کجا می آره ؟ این پارک کجاست؟ آدرس بدهید تا در کتاب گینس ثبت بشه و افتخار دیگری به افتخارات ایرانیان اضافه بشه. (1998528) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۰۹:۱۵:۵۲
وزارت کشاورزی و اداره کشاورزی و منابع طبیعی و .... یاد بگیرن! (1997552) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۲۱:۰۲:۰۶
بهتر بود می گفتی خودمون یاد بگیریم (1998347) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۰۹:۲۲:۰۳
به نظر من رئیس جمهور محترم نشان لیاقت اعطا کنند تا این کار به یک فرهنگ تبدیل شود (1997556) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۲۰:۲۱:۳۶
باید بهش بودجه بدن چون صلاحیتش رو داره (1998289) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۰۹:۲۲:۰۹
این مرد میتواند یک الگوی تمام عیار برای ما ایرانیان باشد خدا قوت مرد. (1997558) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۰۹:۲۷:۳۷
زنده باد نظری آقای روحانی نشان لیاقت رو می بایست به این افراد داد او فرد نیست فرشته نجات این ملت است بیایید از ایشان درس بگیریم (1997559) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۰۹:۳۶:۵۵
واقعاً نمى دونم چى بگم من مازندرانى هستم زيبايى كه خدا در اطرافم خلق كرده ديدم البته كوير كسالت آور و يكنواخت رو هم زيارت كردم اما زحمت و تلاش اين انسان شريف و بزرگوار به هيج وجهى قابل جبران نيست حتى تقدير از ايشون و پرداخت هزينه هايى كه كردند در مقابل حركت شريفشون هيچ حساب مى شه فقط مى تونم آرزو كنم خدا زيادش كنه ( تعداد انسانهايى مثل ايشون رو بيشتر كنه آمين ) (1997563) (alef-6)
 
کسری
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۰۹:۴۴:۰۸
سلام. من تولید کننده کودهای کشاورزی هستم. خیلی خوشحال میشم که بتونم به سهم خودم به این برادر بزرگوار کمک کنم. لطفا تلفن یا آدرسی از این بزرگوار درج کنید. مطمئنم در صورت اطلاع رسانی هزاران دست با این دوست همراه میشن (1997567) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۰۹:۵۱:۳۲
درود بر اين مرد قهرمان صدا و سيما جمهورى اسلامى بايد مدام از اين مرد تقدير و تشويق نمايد و فيلم انرا نشان دهد دولت و وزارت جهاد و كشاورزي و بخصوص سازمان محيط زيست. و جنگلبانى نيز بايد تشويق كنند و مشوق ساير مردم براى انجام اينجور كارها باشند . (1997576) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۰۹:۵۸:۳۹
آقای مهدی نظری خیلی مردی.مطمین باش همه ی ایران تورو دوست دارند.مرحبااااااااا (1997579) (alef-10)
 
حاتمی زرنه
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۰:۰۱:۰۳
با عرض سلام و خسته نباشید به این همشهری عزیزم
واقعا به عنوان یک ایلامی به وجودت افتخار میکنم.
حقا که این کار تو یک حماسه زیست محیطی تلقی میشود
امیدوارم همه مردم ما از این کار بزرگ درس بگیریم
باتشکر (1997583) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۰:۱۸:۱۰
حالا یک عکسی از درخت ها نشون بدید (1997594) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۰:۲۹:۱۳
آفرین بر این مرد بزرگ. مردم ایران از این مرد تشکر می کند. خدا خیرش بده. (1997600) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۰:۳۰:۴۵
خداییش ایول داره. آدم این آدمها رو میبینه به آینده ایران امیدوار میشه (1997601) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۰:۳۱:۳۱
زنده باد.آفرین برهمت وغیرت این هموطن ! (1997604) (alef-10)
 
کیوان
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۰:۳۶:۰۳
با سلام
درود بر شرف این مرد که بدون هیچ منت و بزرگنمایی سالها در جهت هدفش که به آن اعتقاد داشت ، تلاش کرد . من دست این افراد را می بوسم .چنانچه این امور (کاشت درخت ، نظافت محیط زیست ، مصرف صحیح آب و ... ) در کشورمان نهادینه شود ، نیازی به بودجه های کلان و انتظار جهت تصمیمات در سطح کلان کشور نمی باشد.
الف جان لطفاً گزارش تصویری از این اتفاق میمون بگذارید. (1997606) (alef-10)
 
rezagol
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۰:۵۳:۱۳
ارزوی سلامت وبهروزی برای ایشان وخانواده محترمشان ومردم عزیز دهلران دارم خداوند پشت وپناه ایشان باشد وچه زیباست زندگی این بزرگ مرد محیط زیست ایران ومن پیشنهاد دارم به جای مرد جنگلی لقب مرد سبز به ایشان داده شود (1997628) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۱:۴۱:۱۴
واقعا جای تقدیر دارد . ایشون نمونه این ضرب المل هستند که می گه به جای لعنت فرستادن به تاریکی شمعی روشن کن . (1997661) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۱:۵۹:۰۳
اگر همه تنها 1% فعاليت ايشان در حوزه درختكاري داشتيم ايران ميشد اروپا سرسبز و خرم (1997693) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۱:۵۹:۳۳
هزاران درود بر این انسان فرهیخته . . . (1997694) (alef-10)
 
داود
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۱:۵۹:۴۰
درود بر امثال مهدی نظری ها ، وقابل توجه افراد به ظاهر سياست مدار و حا فظ منافع ملی (1997695) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۲:۲۷:۳۹
بله من هم فکر می کنم هر چقدر درختکاری رو زیاد کنیم این مشکل ریز گردها حل بشه ...
میگویند زمانی بین راه شوش -شوشتر ودزفول پراز درختان نخل سر به فلک کشیده بوده است ... (1997715) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۲:۲۹:۴۲
فوق العاده بود. افتخار می کنم به داشتن چنین هموطنانی. (1997717) (alef-10)
 
ستار
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۲:۵۰:۲۲
درود بر اين مردي كه نسبت به جامعه و همنوعانش احساس مسوليت مي كنند يك خدا قوت جانانه بايد به ايشان كفت . (1997740) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۳:۰۱:۰۲
واقعا تحت تاثیر قرار گرفتم مساله اینه که ما متاسفانه منتظر دیگری هستیم تا مشکلات رو حل کنه... اگه هر کس در حد توانش برای حل مشکلات تلاش کنه و فقط به خودش فکر نکنه اوضاع کشورمون خیلی متفاوت خواهد شد (1997755) (alef-10)
 
ستار
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۳:۰۶:۵۰
درود بر این قهرمان اما دریغ از. یک عکس که شما. زحمت آنرا هم به خود ندادید (1997758) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۹:۲۳:۳۳
کاش قبل از هر به به و چه چه ، کمی تحقیق کنیم که این قهرمان کیست و چکار کرده است؟ چرا یک عکس از انبوه جنگلهای کاشته شده توسط ایشان را نمایش ندادید؟ (1998202) (alef-10)
 
هموطن
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۳:۲۷:۰۶
سلام .

من فدای این هموطن عزیزم بشم . (1997802) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۴:۰۸:۵۴
بايد بر دستانش بوسه زد و هرچه توان داريم حمايتش كنيم شايد بشود يك NGO تاسيس كنيم در هر شهر براي درخت كاري (1997842) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۴:۴۲:۰۵
ادم این خبرها رو که میخونه به انسانیت امیدوار میشه. خدا خیر دنیا و اخرت بهشون بده. کاش من هم میتونستم حداقل به اندازه کاشت یک نهال از خودم اثری در این دنیا به جا بگذارم. (1997885) (alef-10)
 
اسماعیل زاده
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۵:۳۵:۴۷
در نزدیکی محل زندگی بنده منزلی را در تقاطع دو خیابان را خراب کردند و دوباره ساختند .زمانیکه نمای ان تمام شد صاحب ملک پیدایش شد .
هر روزصبح که سر کار می رفتم پرنده ها را روی شاخه درخت بزرگ کنار منزل نوساز می دیدم .مالک هم انجا بود .
تا اینکه یکروز غروب موقع بر گشتن با تعجب درختی نبود و مالک داشت اخرین تیکه ان درخت را می داد به یک رانند پراید که ببرد برای خودش .
ظاهرا مالک برای بهتر فروختن اپارتمان هایش درخت سالم را قطع کرده بود .
در حالیکه تهران با الوده گی مواجه است درختی قطع شده بود !
با شهرداری منطقه 8 تماس گرفتم . خواستم بدانم با مالک چه کرده اند ولی یک نفر گفت او را جریمه کرده ایم !!!
با چند جای دیگر تماس گرفتم ولی حاضر به پاسخ نشدند .
باور کردنی نیست که این اتفاق در روز روشن در پایتخت بیافتد .تا مدتها تاراحت بودم در صورت تمایل به پی گیری از طرف هر فرد یا سازمانی با ایمیلی که گذاشم لطفا تماس گرفته شود (1997980) (alef-1)
 
یکی از ایرانیان فارس
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۸:۲۲:۴۰
با سلام و خسته نباشید به این ایرانی عزیز و دوست داشتنی اگر امکان دارد یک شماره کارت یا حساب بفرستید تا ما هم با دادن مبلغی ناچیز در این طرح ملی و خداپسندانه سهیم شویم (1998145) (alef-10)
 
العبد
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۲۰:۰۶:۳۱
اقا من یک پیشنهاد دارم لطفا در هر شهری یک پارک ایجاد شود و هر زوجی که ازدواج میکنند دو درخت در این پارک بکارند با احتساب سالی 1 میلیون ازدواج، میلونها درخت کاشته خواهد شد و مهمتر خاطره زیبایی که برای فرزندانمان به جا خواهیم گذاشت. (1998261) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۲۰:۰۷:۴۲
فرق ایشون با ما اینه که زمانی‌ که ما داریم کامنت میذاریم ایشون مشغول درخت کاشتن هستن! بجای اینکه سازمانها یاد بگیرن اول ما یاد بگیریم! (1998263) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۲۰:۵۷:۰۱
کاش راهی بود - شماره تماس، شماره حساب- تا ما هم می توانستیم به این حرکت حداقل کمک مالی کنیم. (1998339) (alef-10)
 
يك آذري
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۲۲:۰۸:۳۲
آفرين به غيرت و همتت (1998439) (alef-10)
 
بیشه درازی
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۲۲:۱۰:۴۱
باسلام به شما کاش یک کم تحقیق میکردید و بعد این گزارش را درج میکردید یا حداقل سری به سایت bishehderaz.ir میزدید و یا حداقل از اهالی روستای بیشه دراز هم تحقیق مینمودید. به عمل کار بر آید...بیایید از این همه درختی که مرد درختی کاشتن به اندازه ی انگشتان دست نشون بدهید .. کاش این آمار و ارقام درست بود و به خاطر رضای خدا و محیط زیست بود یا علی مدد (1998444) (alef-10)
 
دهلران
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۲۲:۱۰:۵۱
اطلاعات شمادر مورد شخص مورد نظر نادرست هست (1998445) (alef-10)
 
حسن
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۲۳:۵۲:۱۱
جناب آقاي مهدي نظري _ باعرض سام واحترام , خواهش دارم که آدرس محل فعاليت و همينطور شمار حساب اعلام بفرمائيد تا کسانيکه دوست دارند در اين حرکت انساني شما بصورت حضوري و يا مالي و يا هردو مورد با شما همکاري کنند امکانش فراهم شود. باتشکر (1998560) (alef-6)