توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 253939
احتمال تولید زودهنگام نفت در دریای خزر
تاریخ انتشار : شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۱۱
اکتشاف و تولید نفت در دریای خزر در سالیان گذشته مورد غفلت قرار گرفته، اما به نظر می رسد در جهت تنوع بخشی به منابع تولید نفت، بزودی مقدمات برداشت زودهنگام از میدان نفتی سردار جنگل آغاز شود.

به گزارش ایرنا، دریای خزر منطقه ای غنی از منابع هیدروکربوری است و کشورهای حاشیه این دریا، در سالهای گذشته سرمایه گذاری های زیادی را برای توسعه میادین دریای خزر انجام داده اند.

به دلیل برخورداری ایران از منابع غنی هیدروکربوری در خلیج فارس، خوزستان و مناطق مرکزی، در سالیان طولانی اکتشاف و استخراج در دریای خزر مورد توجه قرار نداشته، اما در سال های اخیر وزارت نفت توجه ویژه ای به توسعه میادین این منطقه کرده است.

در اردیبهشت ماه سال ۹۱ حفاری چاه اول اکتشافی ساختار سردار جنگل در دریای خزر پایان یافت و ذخایر نفت درجای آن ۲ میلیارد بشکه برآورد شد که با احتساب ضریب بازیافت ۲۵ درصد، ۵۰۰ میلیون بشکه آن قابل استحصال است.

اخیرا نیز با توجه به پیشرفت حفاری در چاه دوم اکتشافی در دریای خزر و تکمیل اطلاعات مخزن این میدان، احتمال برداشت زودهنگام از این میدان مورد بررسی قرار گرفت.

شرکت نفت خزر پیش از این در خصوص امکان تولید زودهنگام نفت از میدان سردارجنگل، اعلام کرده بود: امکان تولید ۱۵ تا ۲۰ هزار بشکه نفت در روز از این میدان طی پنج سال آینده وجود دارد.

در یکصد و بیست و ششمین جلسه کمیته مشاورین مخازن شرکت ملی نفت ایران نیز که در روزهای اخیر با حضور معاون منابع هیدروکربوری مدیریت برنامه ریزی تلفیقی، اعضاء کمیته مشاورین مخازن و کارشناسان معاونت منابع هیدروکربوری و شرکت نفت خزر تشکیل شد، مطالعات میدان نفتی سردار جنگل و همچنین بررسی حفاری اکتشافی در سایر ساختارهای اکتشافی موجود در دریای خزر، مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه، شرحی از وضعیت ساختاری میدان سردار جنگل شامل مطالعات زمین‏ شناسی، ژئوفیزیک، حفاری چاه ‏های شماره ١ و ۲ و مطالعات مهندسی نفت از سوی کارشناسان شرکت نفت خزر ارائه شده است.

معاون سابق مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت نیز پیش از این در تشریح برنامه های شرکت نفت برای تسریع در اکتشاف و استخراج نفت در دریای خزر به ایرنا گفته بود: شرکت ملی نفت از مشارکت شرکت های خارجی توانمند برای حفاری در آب های عمیق مانند دریای خزر استقبال می کند.

عبدالرضا اسدی اظهار داشته بود: ایران کارهای خوبی را برای اکتشاف در دریای خزر انجام داده، اما برای تسریع در توسعه میادین این منطقه، از همکاری شرکت های معتبر و صاحب تجربه استقبال می کند.

وی ادامه داد: برخی شرکت های روسی و سوئدی برای مشارکت در حفاری در آبهای خزر اعلام آمادگی کرده اند.

یوسف اعتمادی مدیر اکتشاف شرکت نفت خزر نیز در این خصوص می گوید: هم اکنون تکنولوژی استحصال نفت از آب های عمیق در ایران وجود ندارد اما با تکیه بر دانش و توان فنی متخصصان داخلی، هیچ چیز غیرممکن نیست.

همچنین گفته می شود در ماه های اخیر میادین جدید نفتی در دریای خزر و در مجاورت سواحل استان مازندران کشف شده است.

ربیع فلاح جلودار استاندار مازندران اظهار داشته است: سکوی حفاری نیمه شناور امیرکبیر در عملیات حفاری اکتشافی خود در دریای خزر موفق به کشف منابع جدید هیدروکربنی و میادین نفتی در این دریا شده است.

وی اظهار داشته است: سکوی حفاری نیمه شناور با قابلیت حفاری در آب های عمیق تا عمق هزار متر از سطح دریا و عمق ۶هزار متر از بستر دریا اقدام به عملیات اکتشاف میادین نفتی در دریای خزر می کند.