نظر منتشر شده
۱۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 243237
سخنان روحانی در نیویورک؛ اولتیماتومی که رسانه‌های غربی از آن به سادگی گذشتند
بخش داخلی الف، 5 مهر 93
تاریخ انتشار : شنبه ۵ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۰۵
رسانه‌های غربی بی‌توجه به ادبیات رئیس جمهوری، نه ‌تنها خط رسانه‌ای مدنظر خود را که مدعی وجود اختلاف در ایران بر سر مواضع کلان هسته‌ای است دنبال می‌کنند، از کنار یکی از مهم‌ترین فرازهای سخنان آقای روحانی در گفت‌وگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان به سادگی عبور کردند.

به گزارش فارس، ادبیات انقلابی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در حالی در نیویورک توجه افکار عمومی را به خود جلب کرد که در همین شهر، مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران و ۱+۵ به آنچه عباس عراقچی، مذاکره‌کننده ارشد ایرانی مذاکرات نفس‌گیر خوانده، ادامه می‌دهند.

با این حال، رسانه‌های غربی بی‌توجه به ادبیات ریاست جمهوری، نه‌تنها خط رسانه‌ای مدنظر خود را که مدعی وجود اختلاف در ایران بر سر مواضع کلان هسته‌ای است دنبال می‌کنند، از کنار یکی از مهم‌ترین فرازهای سخنان رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان به سادگی عبور کردند.

بنابر گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌ محترم جمهوری، دکتر روحانی در گفت‌وگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان اظهار داشت: «برای هر کشوری، مرزهایی وجود دارد که عبور از آن مرزها غیرقابل قبول است. تصمیمات دولت ایران به عنوان منتخب و نماینده مردم باید منطبق بر خواست مردم ایران باشد، بنابراین آنچه را که مورد قبول مردم نباشد، نخواهیم پذیرفت.»

وی افزود: «وقتی به مرز برسیم، شاید انعطاف دیگر به معنای انعطاف نباشد بلکه به معنای زیر پا گذاشتن حقوق مردم تلقی شود. ایران تا جایی که لازم بوده، در مذاکرات انعطاف به خرج داده، اما در عین حال اگر احساس کند طرف مقابل به دنبال زیاده‌خواهی است یا توافق را سخت و بر سر راه آن ایجاد مشکل می‌کند، گزینه‌های متنوعی در اختیار خواهد داشت.»

ریاست محترم جمهوری سپس در مقام یک حقوق‌دان زبده فرازی از توافق ژنو را به‌خوبی به رخ افکار عمومی کشید: «در توافق ژنو به صراحت آمده که غنی‌سازی باید در چارچوب نیاز ایران باشد و همه اعضای ۱+۵ در توافق ژنو نسبت به آن متعهد شده و آن را امضاء کرده‌اند. غنی‌سازی بر مبنای نیاز کشور و تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواهد بود و آژانس نیز در هر جا که فعالیت هسته‌ای داریم حضور دارد و بازرسی می‌کند.»

این سخنان از سوی رسانه‌های غربی آن‌گونه که باید مورد مداقه قرار نگرفت، چون به‌نفعشان نبود که در این خصوص زیاد بحث و بررسی انجام دهند. اما نتایج این گفتار رئیس‌جمهوری اسلامی ایران چه می‌تواند باشد؟

از سخنان ریاست محترم جمهوری، دست‌کم این نتایج را می‌توان حاصل کرد، البته این نتایج در چارچوب همان سیاست‌هایی است که نظام اسلامی سال‌هاست در پرونده هسته‌ای دنبال می‌کند:

۱- تشخیص نیازهای هسته‌ای مساله‌ای داخلی است و این نیازها را ایران تعیین می‌کند نه طرف‌های مذاکراتی؛ وقتی آقای روحانی تاکید دارد که غرب باید نیازهای هسته‌ای ایران را بپذیرد، طبعا منظورشان این نیست که غرب هم خود نیاز ایران را تعریف کند و هم بپذیرد، بلکه منظور این است که باید نیازی را که ایران بر اساس محاسبات علمی اعلام می‌نماید، پذیرا باشد؛

۲- ایران در مذاکرات اجازه عبور از مرزها یا به عبارت دیگر، خطوط قرمز را نخواهد داد و قطعا یکی از خطوط مزبور حقوق ملت است و بدیهی است نیازهایی که فوقا به آنها اشاره شد، بخشی از این حقوق است؛

۳- از نظر آقای دکتر روحانی، احقاق این حقوق خواست همان مردمی است که به ایشان رای داده‌اند و از همین رو گفته‌اند که « تصمیمات دولت ایران به عنوان منتخب و نماینده مردم باید منطبق بر خواست مردم ایران باشد، بنابراین آنچه را که مورد قبول مردم نباشد، نخواهیم پذیرفت.»

اخبار جسته و گریخته‌ای که از مذاکرات به بیرون می‌آید اما نشان از آن دارد که طرف غربی نه‌تنها نیازهای غنی‌سازی ایران را نپذیرفته، همچنان به‌دنبال کاهش ظرفیت غنی‌سازی فعلی ایران در بازه زمانی گام نهایی توافق ژنو است. آسوشیتدپرس از پیشنهاد طرف آمریکایی برای فعالیت تنها ۴۵۰۰ سانتریفیوژ از سانتریفیوژهای نسل فعلی در بازه مزبور خبر داده و این در حالی است که ایران در حال حاضر ۱۹ هزار سانتریفیوژ در اختیار دارد که ۹۴۰۰ دستگاه از آنان مشغول به کار هستند.

ایران بر اساس اعلام صریح مقامات کشور که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز قرار گرفته است، نیازمند ۱۹۰ هزار سو ظرفیت غنی‌سازی است که این ظرفیت طبعا در یک بازه زمانی منطقی باید ایجاد، تست و راه‌اندازی شود. طبعا تمام ظرفیت غنی‌سازی ایران زیر نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواهد بود و این آژانس بر عدم انحراف برنامه هسته‌ای ایران، مثل برنامه هسته‌ای هر کشور دیگری که عضو ان‌پی‌تی است می‌تواند نظارت کند.

با این وصف، طرف غربی در مذاکرات همچنان در برابر احقاق حقوق ایران مقاومت می‌کند، آن هم حقی که قرار است تحت نظر آژانس اعمال شود. آنچه غرب به‌عنوان غنی‌سازی در ایران پذیرفته، از منطق امنیتی نقطه گریز پیروی می‌کند که به‌هیچ‌وجه برآورد کننده نیازهای ایران نخواهد بود.

رسانه‌های غربی اگر با دقت سخنان رئیس‌جمهور در مصاحبه با سی‌ان‌ان را پیگیری می‌کردند حتما باید به آنچه وی در خصوص نیازها، مرزها و حقوق ابراز داشت توجه بیشتری نشان می‌دادند. آنها نمی‌خواهند به این گفته‌های روحانی توجه ویژه مبذول دارند بلکه از هم‌اکنون به‌دنبال مقصر جلوه دادن ایران در صورت عدم حصول توافق هستند.

آنچه رئیس‌جمهور اسلامی ایران ابراز داشت، به مثابه یک اتمام حجت دقیق و درست بود. غرب یا نیازهای ایران را می‌پذیرد یا خود باید مسئولیت شکست مذاکرات را بپذیرد.

آنچه غرب این روزها در مذاکرات می‌خواهد، تضییع حق ایران است و این امر عبور از مرزهای حقوق ملت ایران محسوب می‌شود. بدیهی است که نباید به آن تن داد.
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۵ ۱۷:۲۳:۰۱
البته آقای حقوق‌دان این نکته را فراموش کرده است که با امضای توافق ژنو نیازهای ما مشروط به نظر طرف مقابل شده است:

«گام نهایی در برگیرنده یک برنامه غنی سازی "مورد توافق دو طرف" با در نظر گرفتن معیار‌های منطبق بر نیازمندی‌های عملی و نیز اعمال محدودیت بر گستره و سطح فعالیت‌های غنی سازی، ظرفیت آن، محل انجام آن و ذخایر اورانیوم غنی شده، برای مدت زمان مورد توافق می باشد.» (2394682) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۵ ۲۳:۰۱:۰۲
آقای روحانی در مصاحبه اخیر خود با روزنامه‌نگار آمریکایی اظهار داشت رابطه با آمریکا امکان‌پذیر است. در حالی که با موضع‌گیری‌هایی که همچنان دولت آمریکا دارد اصلاح آمریکا بعید به نظر می‌رسد و ما کاملا از این بابت مایوس هستیم. (2395222) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۶ ۰۹:۰۴:۵۰
این فرق روشهای قبلی که به همه دنیا فحش می دادید و باعث افزایش ایران هراسی شدید. روحانی بهترین کار می کنه که توپ می اندازه تو زمین امریکا (2395567) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۵ ۱۷:۳۲:۰۱
هنوز برای ملت روشن نشده، که هدف این است که مذاکرات برای سالها ادامه بیابد و مانند جنگ سرد ایران به مرور ضعیف شود و آقایان زمانی‌ متوجه می‌شوند که مانند روسیه دهاه سال از دنیا عقب خواهند بود و دهاه سال طول خواهد کشید که کشور باز سازی شود و از این جنگ سرد بی‌ حاصل بتواند کمر راست کند، البته همانطور که برای حزب کمونیست ۷۰ سال سود داشت و ظاهراً در قدرت مندند، برای برخی‌ از تندروها که میخواهند جا و مقام خود را حفظ کنند سود خواهد داشت (2394697) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۵ ۲۳:۰۱:۱۵
وابستگی بعضی از ایرانی‌های خوش خیال به غرب به‌گونه‌ای است که آمریکا هرچه تحریم‌ها را علیه ایران افزایش بدهد و رفتار توهین‌آمیز داشته باشد، این افراد ناراحت نمی‌شوند بلکه خباثت آمریکایی‌ها را توجیه می‌کنند. (2395223) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۶ ۰۹:۰۰:۵۸
تازه غیرتی شدی قطر داره سه برابر ما از ذخایر گازی مان می بره و شما نگران امریکا هستید (2395558) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۵ ۱۷:۳۲:۱۵
بعد از این عدم توافق پولها و اقتصاد کسورهی ۵+۱ به شدت ضعف میشود و پول و اقتصاد ایران به شدت قوی میشود، به این دلیل است که پیروزیم!!!... اسندد این پیروزی ۳ ماهه هم نزد آقای ظریف و روحانی موجود است!... آقای روحانی با پرواز مستقیم تهران ، نیو یورک ٔبر میگردد!!! (2394698) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۶ ۰۹:۱۱:۲۱
منفی (2395573) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۵ ۱۷:۵۹:۵۵
آفرین بر آقای روحانی. ایشان باید همچنان محکم و استوار بایستد و کاری به تندروهای داخلی و خارجی نداشته باشد. داخلی ها برای خارجی ها آتش تهیه فراهم می کنند و خارجی هم حرف توی دهان داخلی ها می گذارند. خاک بر سر آن دسته از داخلی ها که حرفهای بی سر و ته و مزخرف عده ای غربی می شود خوراکشان برای بافتن رطب و یابس به هم. یعنی دری وری های دیوید کامرون که به نوعی روخوانی از ترهات صهیونیسم بین الملل است، باید بهانه ای برای کوبیدن دولت شود؟! آنها دشمن ما هستند و انتظاری بیش از این نمی توان داشت. (2394740) (alef-10)
 
عماد
۱۳۹۳-۰۷-۰۵ ۲۰:۱۱:۲۰
ظاهرا آقای روحانی دارد گام به گام به صحت رفتار سعید جلیلی میرسد که در مناظره های انتخاباتی مظلوم واقع شد. (2394956) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۵ ۲۲:۰۶:۰۴
مظلوم مردم ایرانند که این تحریمها به خاطر بی تدبیری آقایون دولت قبل، بهشون تحمیل شده. (2395150) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۵ ۲۱:۳۲:۵۴
غرب و منطق؟ (2395099) (alef-3)
 
فرزند ایران
۱۳۹۳-۰۷-۰۵ ۲۱:۴۵:۴۱
متاسفانه نوع فونت سخنرانی از نوع عادی اش بود و نه آن که از ایران انتظار می رفت
مطول و خسته کننده
آقای حقوق دان میبایست از ظرایف تبلیغاتی برای / بٌلد /کردن فونت سخنرانی استفاده می کرد تا دیده شود که نشد و فرصتی دیگر از دست رفت (2395113) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۶ ۰۹:۰۱:۰۱
اونی که در خارج باید بفهمه فهمید و اونایی که در داخل باید بفهمن هیچ وقت نمی‌فهمند پس خودتو ناراحت نکن! (2395559) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۷-۰۶ ۰۹:۰۲:۲۲
برای انتخابات آینده مردم ایران سلایق خود را برای رئیس جمهور مشخص کنند دولت هم یک رئیس جمهور که تمامی سلایق را پوشش دهد تولید کند و بر مسند دولت بنشاند (2395564) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۶ ۰۹:۰۹:۴۵
پس می خواهی از اداره جهان از بالا صحبت می کرد. اخرین سخنرانی احمدی نژاد گوش کن و راجع به همه چیز صحبت کرد الی ایران (2395571) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۶ ۱۰:۵۹:۳۸
در بازی با کلمات هم مهارت ندارید. (2395803) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۷-۰۶ ۰۹:۱۴:۳۲
آقاي دكتر روحاني اگر شما منتخب ما ملت هستيد كه هستيد در دولت خود تدبيري كنيد اوضاع اقتصادي بهتر شود .كمرمان شكست زير بار اين همه تورم وخفت وخفت (2395578) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۶ ۱۱:۱۳:۰۹
این جواب منه رای دهنده نبود آقای روحانی !!!!!!!!!! (2395840) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.