توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 482034
شومر خواستار شهادت ترامپ شد
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۴۷
ایرنا نوشت: «چاک شومر» رهبر اقلیت سنای آمریکا از «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا خواست نوارهای مربوط به مکالماتش با «جیمز کومی» رئیس سابق پلیس فدرال آمریکا را منتشر کند یا برای رفع ابهامات در برابر مجلس سنا شهادت دهد.

به گزارش روزنامه آمریکایی واشنگتن تایمز، ترامپ با فشارهای فزاینده هر دو حزب اصلی آمریکا برای تایید یا رد نوارهای مربوط به مکالمات خصوصی اش با کومی مواجه است. آنها از ترامپ خواسته اند در صورت وجود چنین نوارهایی آن را به دادستان ویژه مسئول تحقیقات درباره تبانی بین ستاد تبلیغاتی ترامپ و روسیه تحویل دهد.
شومر، رئیس دمکرات اقلیت سنا از ایالت نیویورک پیشنهاد کرد که ترامپ باید ابهامات درباره ریاست جمهوری اش را با تحویل دادن نوارهای مذکور یا شهادت در برابر سنا رفع کند.

وی در گفت و گو با برنامه «فیس د نیشن» شبکه تلویزیونی سی بی اس ضمن دعوت از ترامپ برای حضور در مجلس سنا گفت، اگر هم نواری وجود نداشته باشد، ترامپ باید اجازه دهد که این مساله روشن شود تا مانع از اقدامات فریبکارانه دیگری شود.

«سوزان ام کولینز» سناتور جمهوری خواه ایالت مین نیز از رئیس جمهوری آمریکا خواسته است هر چه سریع تر برای مشخص شدن موضوع نوارهای مکالماتش با کومی اقدام کند.
وی گفت: در صورت وجود چنین نوارهایی وی باید داوطلبانه آن را در اختیار دادستان ویژه قرار دهد.

کولینز افزود، فکر نمی کنم احضاریه ای برای نوارها لازم باشد اما در صورت نیاز به احضاریه، دادستان ویژه باید آن را صادر کند.

ترامپ روز جمعه در یک کنفرانس خبری گفت شاید درباره این موضوع در آینده صحبت کنم.

کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا ساعاتی بعد از کاخ سفید خواست هر گونه نوارهای موجود را تا تاریخ 23 ژوئن (2 تیر) تحویل دهد.

کولینز روز یکشنبه در گفت و گو با برنامه «استیت او یونیون» سی ان ان گفت: رئیس جمهوری آمریکا باید این مساله را در کنفرانس خبری اش روشن می کرد.
با این حال، «جیمز لانکفورد» سناتور جمهوری خواه از اوکلاهما در برنامه «فیس د نیشن» گفته است که درباره وجود چنین نواری تردید دارد.

وی گفت: امیدوارم نوار مکالمات وجود داشته باشد هر چند شک دارم چنین چیزی واقعا وجود داشته باشد.

«مارک زید» وکیل آمریکایی از ایالت واشنگتن دی سی، گفت: ترامپ احتمالا مجبور خواهد شد وجود نوارها را داوطلبانه یا تحت فشار تایید یا تکذیب کند. در صورت وجود چنین نوارهایی، بسته به این که روایت ترامپ یا کومی را تایید کند این مساله به مثابه ماجرای واترگیت خواهد بود و به اعتبار رئیس جمهوری یا پلیس سابق فدرال آمریکا لطمه خواهد زد.

زید با این حال گفت، مساله این است که آیا ترامپ دعوت شومر را خواهد پذیرفت یا نه. شهادت وی در کنگره برای نخستین بار از زمان دولت «جرالد فورد» رئیس جمهوری سابق آمریکا انجام خواهد شد.

وی اظهار داشت این اتفاق یکی از مهیج ترین حکایات قرن بیست و یکم خواهد بود و می تواند باعث از دست رفتن قدرت یک رئیس جمهوری شود.

ترامپ روز جمعه 12 مه (22 اردیبهشت) اشاره کرد که نوارهای ضبط شده ای از مکالتماتش با کومی را در اختیار دارد.
وی در پیامی توئیتری نوشت: «بهتر است جیمز کومی قبل از آن که شروع به درز اطلاعات به رسانه ها کند امیدوار باشد که چنین «نوارهایی» وجود ندارند.

توئیت ابهام آمیز ترامپ پس از آن مطرح شد که روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد ترامپ در یک ضیافت شام خصوصی در تاریخ 27 ژانویه (دی 95) از کومی خواسته به وی وفادار باشد.

کومی پنجشنبه پیش در جلسه استماع کمیته اطلاعات سنا تایید کرد که ترامپ در جریان این دیدار از وی خواسته است وفادار باشد و به او دستور داده تحقیقات درباره «مایکل فلین» مشاور سابق امنیت ملی آمریکا را رها کند.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری آمریکا پیشتر در شرایطی که پلیس فدرال آمریکا پیگیر تحقیقات در ارتباط با اتهامات یاد شده را بر عهده داشت، کومی را از ریاست این نهاد کنار گذاشت.

ترامپ پس از این تصمیم ناگهانی، هدف انتقاد مردم و بویژه اعضای حزب دمکرات قرار گرفت و ناچار شد مسئولیت ادامه تحقیقات را به یک دادستان ویژه و بی طرف بسپارد.

پس از آن بود که سنای آمریکا از کومی درخواست کرد برای ادای شهادت در مورد این تحقیقات در جلسه این هفته حاضر شود.
مایکل فلین در 13 فوریه 2017 و در پی افشای نحوه ماهیت ارتباط وی با «سرگئی کیسلیاک» سفیر روسیه در واشنگتن و دادن اطلاعات نادرست به «مایک پنس» معاون رئیس جمهوری آمریکا ناگزیر به استعفا از مقام خود شد.
۱۳۹۶/۰۵/۱۱ ۰۷:۲۵
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۴ ۱۰:۴۱
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۲ ۱۵:۱۶
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۲ ۰۸:۳۵
 
۱۳۹۶/۰۴/۳۱ ۱۰:۱۳
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۶ ۰۹:۳۴
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۱۴:۱۹
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۱۱:۴۷
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۱۰:۳۳
 
۱۳۹۶/۰۴/۰۲ ۰۹:۱۸
 
 
کلمات کلیدی : آمریکا + اف‌بی‌آی + ترامپ + روسیه
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.