نظر منتشر شده
۱۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 362631
صيانت از بيت‌المال در قراردادهاي فوتبال
مسعود رضائي، 26 خرداد 95
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۴۹
چند روزي است كه بعد از افشاي فيش‌هاي حقوقي كلان و بي‌قاعده تعدادي از مديران دولتي، تكاپوي چشمگيري در دولت و مجلس و قوه قضائيه براي بررسي اين موضوع و مقابله با بي‌قانوني و بي‌عدالتي در هزينه كردن از بيت‌المال مشاهده مي‌شود. در اين چارچوب رياست محترم جمهوري و نيز معاون اول ايشان با صدور دستورالعمل‌هايي، سازمان مديريت و برنامه‌ريزي را مسئول پيگيري موضوع كرده‌اند و طبق برخي اخبار منتشره، بخش‌هايي از حقوق‌هاي كلان چندده ميليوني به خزانه عودت داده شده است.

همچنين رياست محترم قوه قضائيه نيز به موضعگيري در اين زمينه پرداخته‌اند و طبق آنچه سخنگوي قوه قضائيه در كنفرانس مطبوعاتي بيان داشته، سازمان بازرسي مأموريت يافته است تا به بررسي موضوع بپردازد. بديهي است اين همه حساسيت و تكاپو مي‌تواند مايه اميدواري مردم براي صيانت از بيت‌المال و جلوگيري از بي‌عدالتي آشكار در پرداخت حقوق‌هاي دولتي گردد.

اما سال‌هاست كه موضوع ارقام نجومي و حيرت‌انگيز قراردادهاي فوتبالي در كشور ما از پرده بيرون افتاده و ديگر موضوع پنهاني نيست كه كسي از آن مطلع نباشد. امروز كف رقم‌هاي قرارداد فوتبالي از حدود ۳۰۰ ميليون تومان براي يك سال، آغاز مي‌شود و تا بالاتر از يك و نيم ميليارد تومان و بلكه دو ميليارد تومان نيز مي‌رسد. يعني كمترين حقوق ماهانه يك فوتباليست – بازيكن يا مربي – از حدود ماهانه ۳۰ ميليون تومان شروع مي‌شود و به ماهانه حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ ميليون تومان مي‌رسد و همه اين مبالغ نيز به نوعی از خزانه دولت و به عبارت بهتر از جيب ملت پرداخت مي‌گردد.

حال سؤال اينجاست كه چرا براي برخورد با بي‌قاعدگي حاكم بر حقوق تعداد معدودي از مديران دولتي چنين بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها و فرمان‌هايي صادر مي‌شود و تمامي توجهات مسئولان و مردم بر روي آن متمركز مي‌گردد و كارها و اقدامات عاجل و فوري براي جلوگيري از استمرار اين وضعيت و حتي بازگرداندن وجوه بناحق گرفته شده صورت مي‌گيرد، اما در مورد بي‌قاعدگي حاكم بر قراردادهاي فوتبالي كه اظهر من‌الشمس است، نه حرفي به گوش مي‌رسد و نه كار بايسته‌اي انجام مي‌شود؟

چرا فوتبال (منظور فوتبال باشگاهي و قهرماني است و نه فوتبال به عنوان يك ورزش همگاني) به يك «جمهوري خودمختار» تبديل شده است و كسي كار به آن ندارد؟ آيا فوتبال نقش برجسته‌اي در صيانت از نظام و دين و مملكت دارد؟ آيا فوتبال جايگاه ويژه‌‌اي در استحكام اقتصادي كشور دارد؟ آيا فوتبال تأثير فوق‌العاده‌اي در پيشرفت علمي و تكنولوژيك كشور دارد؟ آيا فوتبال نقش قابل توجهي در كسب درآمدهاي غيرنفتي براي كشور دارد؟ آيا فوتبال عامل مهمي در رونق محيط كسب و كار و خارج شدن كشور از ركود و كاهش بيكاري محسوب مي‌شود؟ آيا فوتبال نقش چشمگيري در اصلاح ناهنجاري‌هاي فرهنگي و اخلاقي و مقابله با تهاجم فرهنگي دارد؟ براستي اين فوتبال باشگاهي و قهرماني، چه معجزه‌اي براي كشور و مردم كرده است و مي‌كند كه بايد از قيد هفت دولت آزاد باشد؟!

به گفته آقاي دكتر نوبخت معاون رئيس جمهور در گفتگوي ويژه خبري، سقف حقوق كارمندان و مديران دولتي – كساني كه به هر نحو حقوق خود را از بودجه دولت دريافت مي‌دارند – ۶ ميليون و ۳۰۰ هزار تومان است كه با اضافه شدن پاداش‌هاي قانوني حداكثر قابل افزايش به ۹ ميليون تومان خواهد بود. در واقع عالی‌ترین مدير دولتي با داشتن بالاترين مدارك تحصيلي و كارآمدترين تخصص‌ها، طبق قانون حداكثر مي‌تواند ۹ ميليون تومان حقوق و پاداش دريافت دارد.

حال با توجه به اين اصل قانوني، چگونه است كه يك فوتباليست حاضر در باشگاه دولتي، ارقامي چندين و چند برابر اين رقم قانوني دريافت مي‌دارد و صدايي هم از هيچ مسئول دولتي يا قضايي درنمي‌آيد؟ براستي چگونه است كه رئيس يا عضو هيأت مديره يك كارخانه و شركت و سازمان دولتي، خود نمي‌تواند قانوناً بيش از ۹ ميليون تومان در ماه درآمد از محل بودجه آن كارخانه و شركت داشته باشد اما همان مدير مي‌تواند از همان بودجه، حقوق ۹۰ ميليون توماني در ماه به يك فوتباليست بدهد؟ كدام عقل و منطقي بر اين معادله حاكم است؟

دكتر نوبخت در پاسخ به اين سؤال كه ممكن است بعضي از مديران با توجه به سطح دانش و تخصص خود چنين عنوان كنند كه با چنين حقوقي در بخش دولتي باقي نخواهند ماند و راهي بخش خصوصي خواهند شد، اظهار داشت (قريب به مضمون) اين عزيزان مي‌توانند به بخش خصوصي بروند و برايشان آرزوي موفقيت داريم. حال اگر مي‌توان با چنين قاطعيتي بر لزوم رعايت قانون حداكثر حقوق دولتي پافشاري كرد و به همين راحتي به مديران ناراضي از اين قانون گفت بسلامت! چرا نمي‌توان با همين قاطعيت و راحتي به فوتبالي‌هاي ناراضي از سقف حقوق و پاداش دولتي (ماهانه ۹ ميليون تومان) گفت خوش آمديد!

آيا اين نگراني وجود دارد كه تعدادي و يا حتي تمامي فوتبالي‌هاي فعال در بخش دولتي، اين عرصه را ترك كنند؟ مگر نه آن كه چنين احتمالي را در مورد خالي شدن بخش‌هاي دولتي از مديران باسابقه و پرتجربه نيز مي‌توان داد؟ اما چرا دكتر نوبخت با وجود چنين احتمالي، قاطعانه بر موضع تغييرناپذير دولت در رعايت سقف قانوني حقوق پافشاري مي‌كند؟ حال كه چنين است، پس يقيناً مي‌توان در مورد قاعده‌مند كردن ارقام قراردادهاي فوتبالي در چارچوب قانون و ضوابط حقوق دولتي، با خيالي بسيار آسوده‌تر به همين نحو عمل كرد.
اميد آن كه اينك با توجه به تمركز افكار عمومي بر اين موضوع و همدلي و هماهنگي قواي سه گانه كشور براي ضابطه‌مند كردن وضعيت پرداخت‌هاي دولتي، دولت محترم با شجاعت و قاطعيت در امر ضابطه‌مند كردن ارقام قراردادهاي فوتبالي ورود كند و بي‌توجه به جار و جنجال‌هاي معلوم‌الحال، يك بار براي هميشه به اين بي‌قانوني و بي‌عدالتي و بي‌منطقي محض خاتمه بخشد.
 
کلمات کلیدی : فوتبالیست ها+قراردادهای میلیونی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۰۸:۵۷:۴۷
در قبال این دریافتیهای میلیاردی هیچ دستاوردی نداشته اند, نه در رده ملی و نه در رده باشگاهی
اخرین باری که قهرمان اسیا شدیم, کی یادش میاد? (3760595) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۱:۰۲:۳۷
بر فرض دستاورد و مدال و قهرمانی داشتند، آیا برای مردم نان و آب و رفاه و شغل میشود. میلیاردها تومان پول بیت المال بدهند که اندکی مردم یک ساعت تلویزیون بنشیند و تخمه بشکنند؟! (3760886) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۰۹:۲۰:۲۶
بسیار عالی، احسنت. چه حیف که گوش شنوایی نیست!!! (3760643) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۰۹:۵۰:۵۳
خود حکومت مدارها نمی گذارند باشگاها خصوصی شوند چون رانتی که نصیب سیاستمداران و دلالها می شود نمی گذارند خصوصی شوند تا یک با اگر می توانند روی پای خودشان بیستند و یا اوج بگیرند؟؟؟ (3760709) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۰۹:۵۹:۱۰
جانا جانا جانا
سخن از زبان ما میگوییییییییییی (3760735) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۰:۰۰:۲۵
دستمزد بالای فوتبالیستها در تمام کشورها یک عرف پذیرفته شده است. ایران هم از این موضوع جدا نیست. یک فوتبالیست شاید بتواند 10 سال در آمادگی جسمی بماند. در واقع 10 سال کار کند. ضمن آنکه ممکن است آسیب های جسمی هم گریبانگیرش شود. روی هم رفته حق و حقوق فوتبالیستها در ایران آنچنان بالا نیست. (3760739) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۱:۴۳:۱۲
خوب داداش من ما که نمیگیم پول بگیرن
بگیرن
۹۰ میلیارد بگبرن
ولی چرا از پول بیت المال
چرا حق محرومها و فقرا رو بدن به یه عده (3760970) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۲:۳۲:۲۹
این نظر شما قابل قبول ولی به شرط اینکه باشگاه خصوصی باشد و هرچه دلش می خواهد به بازیکن بدهد ، نه اینکه از بیت المال و جیب مردم (3761118) (alef-13)
 
mehdi
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۲:۴۲:۲۹
میشه بدونیم شما تو کدوم باشگاه توپ میزنید؟؟؟؟
آسیب دیدگی واسه باقی رشته های ورزشی نیست؟
برای کارگر بدبخت نیست؟ کارگر سره ساختمان یا تو معدن یا دم کوره آسیب نمی بینه؟
عرف رو هم وضع اقتصادی مردم اون کشور تعیین میکنه
تو کشوری که نصف مردمش ماهی 800 هزار تومن حقوق دارن فوتبالش تعطیل بشه بهتره (3761155) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۲:۵۷:۵۲
در دیگر کشور ها حقوق مردم هم بالاست این چه حرفیه که می زنید من با چهل سال خدمت 1/500000 تومان حقوق بگیرم بعد فوتبالیست برای یک فصل(شش ماه) دو میلیارد تومان عدالت یعنی این؟ چنین عدالتی را نخواستیم حقوق مدیران ورزشی چنده که حاضرند چنین مبالغی را بپردازند؟ چند در صد از این مبالغ را به عنوان پورسانت دریافت می کنند؟ مردم را چی فرض کردید؟ (3761193) (alef-13)
 
Denmark
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۱:۰۳:۰۳
بره از بخش خصوصی پول در بیاره نه از بیت المال و بودجه دولتی! اگه یکدهم این پول را در آوردند حرف شما درسته.
میدونی بچه های مردم تو مدارس با بخاری نفتی و شرایط اسفبار درس می خوانند!؟ (3760887) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۱:۱۸:۰۱
یک بام و دو هوا تا کی چرا اجازه نمیدید استقلال و پرسپولیس خصوصی بشوند از یک طرف میگید اصلیت این و اون قابل تایید نیست و نباید خصوصی بشوند و صاحبشون دولت هست از طرف دیگه میگید نباید از بیت المال هزینه کرد؟ اونوقت انتظار دارید وقتی تمام بازیکنان دو تیم بقیمت نصف یک بازیکن تیم قطری نیست برن توی اسیا مقام بیارن؟ چرا به این رسیدگی نمیکنید که چه منافعی سیاسیون میبرند از این دو باشگاه چرا سئوال نمیکنید چرا نهاد نظامی که از بیت المال هزینه میکنه لاید بیاد سهام دیگر تیم پرطرفداری مثل تراکتور را خرید بکنه چرا سئوال نمیکنید اگر هزینه از بیت المال که تنها سرگرمی جوان امروز هست بد هست پس چرا خصوصی نمیشه چرا صدا و سیما ی بیت المال حق فوتبال را نمیده و ضعیف کشی میکند (3760916) (alef-13)
 
Austria
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۱:۳۳:۳۹
کاملا صحیح است. پرداختی ها در باشگاههای خصوصی، نیازی به محدودیت ندارند ولی بازیکن یک باشگاه دولتی، مثل کارمند اداره دولتی هست. در مورد نظر برخی دوستان، که عقیده دارند که ورزش درامدزا هست، پس پرداختی های بالا ایراد ندارد، پاسخ بنده : ایا چون کارمندان وزارت نفت، در جریان فروش نفت و درامدزایی از ان نقش دارند، پس باید پول نفت را تصاحب کنند؟!!! (3760948) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۱:۴۷:۱۱
حالا ببین دست اندر کاران این وسط چه پولی گیرشان می آید ملت را چی فرض کرده اید؟!111 (3760977) (alef-13)
 
کامران
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۲:۳۶:۰۷
درسته نمومه هزبنه ها را دولت تامین میکند ولی چرا هنگام واگذاری به بخش خصوصی به هر نحوی جلوی این کار رو میگیرد؟؟؟؟؟ (3761131) (alef-13)
 
Austria
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۲:۵۲:۱۵
آقا ما اگر نخواهیم از بیت المال خرج این فوتبال فزرتی بشود، دقیقا باید با کی صحبت کنیم؟ هر کی فوتبال دوست داره بره هزینه اش رو هم خودش بده. (3761184) (alef-13)
 
Sweden
۱۳۹۵-۰۳-۲۷ ۰۱:۱۱:۵۷
از تمام هوادارن فوتبال و برنامه نود و امثالهم از طریق سیستم پیامک یا شماره ملی و تایید بانکی سالانه پنجاه هزارتومان کسر کنند و خرج این تفریح و سرگرمی را فراهم کنند.
چرا از بودجه عمومی حقوق میلیاردی به عده ای بی مصرف می دهند؟
کارگر مریض و بیمار به نان شب محتاج تر است تا تماشا و تعقیب فوتبال! (3762593) (alef-13)
 
Sweden
۱۳۹۵-۰۳-۲۷ ۰۱:۱۸:۰۴
با سلام
پیام کوتاهی دارم برای آقای دکتر توکلی
من ساکن ایران نیستم و تقریبا امیدم را برای اصلاح این کشور از دست داده بودم. اما چند وقتی است که میبینم سایت شما تنها راه اصلاح کشور را به درستی پیدا کرده است:
مبارزه با فساد و تبعیض و دروغ و رانتخواری!
امیدوارم مصایب راه موجب خستگی و تعلل نگردد
خوب بیاد دارم آن دوره ای را که آقای توکلی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند و نزدیک ترین رقیب آقای هاشمی بودند
در آن دوره به آقای توکلی رای دادم و فکر میکنم تنها رایی است که بابت آن پشیمان نیستم
حق یارتان باد (3762601) (alef-13)
 
ورزش ایران پایه ندارد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۸ ۱۸:۰۷:۳۸
ورزش ایران پایه ندارد حتی در کشتی

فوتبال ملیاردخواری که هیچ

ورزش به تقلید فوتبال دنبال ملیارد است و احتکار و سرانجام تعداد خاصی شکیله بگیرند برای فشار بر بودجه ملت از دولت و شکار ملیاردی
اصل گستردگی و انسجام ورزش و امکانات بصورت زیر ساخت در کودکان و نوجوانان و جوانان کشور نه وجود دارد نه عادلانه است
اصل ورزش و امکانات توسط گروههای فشار و رانت برای رسیدن به امیال و قراردادهای ملیاردی خود اصل اش و فرع اش با احتکار توام است

ملتهایی مثل چین و ژاپن و المان تمام امکانات را از صمیم دل برای فرزندان وطن از کودکی عادلانه و با طیب خاطر فراهم میکنند
در کشور ما احتکار ورزش و منابع و زمینها و امکانات ورزشی است
یه چیزی شنیدیم حرفه ای
حرفه ای در ورزش ایران= احتکار بیعدالتی و قرارداد ملیاردی و گیچی و سکته و سقوط عصبی ورزشکاران و شکست پروژه ورزش ایران (3766096) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.