نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 222834
دانشگاه‌ها چند روز سال تعطیل هستند؟
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۵۸
سال‌های سال اصلاح تقویم آموزشی دانشگاه‌ها یکی از دغدغه‌های مشترک همه مسئولان نظام آموزش عالی کشور در دولت‌های مختلف بوده؛ دغدغه‌ای که رفع آن موجب فرصتی برای ارتقای کیفی می‌شود.

به گزارش ایسنا، افزایش بهره‌مندی از ظرفیت دانشگاه‌ها، استفاده بهینه از وقت اعضای هیات علمی و همچنین کوتاه شدن مدت تحصیل دانشجویان سه دلیلی عمده‌ایست که همواره بعد از تعطیلات نوروزی درباره ضرورت تقویم آموزشی دانشگاه‌ها مطرح می‌شود.

واقعیت این است که تقویم تحصیلی آموزش عالی نقص‌هایی دارد که بیشتر در نیمسال دوم تحصیلی خود را نشان می‌دهد، به ویژه امسال که علاوه بر طولانی بودن تعطیلات نوروزی با مسابقات جام جهانی فوتبال نیز تداخل یافته است.

با یک حساب سرانگشتی در تقویم آموزشی سال ۹۳-۹۲ می‌توان گفت که در این سال تحصیلی تنها حدود ۱۸۵ روز از سال درهای کلاس دانشگاه‌ها به روی دانشجویان باز بود و حتی می‌توان ادعا کرد که این رقم حتی در برخی دانشگاه‌ها به دلیل همزمانی با مسابقات جام جهانی فوتبال کمتر هم شود!

سال تحصیلی دانشگاه‌ها از اول مهر و در برخی دانشگاه‌ها از اواسط شهریور آغاز شد و تا خردادماه نیز ادامه خواهد داشت، در خوشبینانه‌ترین شکل ممکن اگر ایام امتحانات ترم اول همراه با فرجه‌های قبل از آن را ۳۰ روز محاسبه کنیم، با احتساب ۲۵ روز تعطیلات رسمی تحصیلی و ۳۱ روز جمعه، دانشگا‌ه‌ها امسال فقط ۱۸۵ روز باز خواهند بود و اگر ایام تابستان و تعطیلات پیش‌بینی نشده همچون ایام الودگی هوا، بارش برف و.... را نیز به تعطیلات اضافه کنیم، از ۳۶۵ روز سال دانشجویان فقط نیمی از سال را مشغول علم‌آموزی و تحصیل هستند.

برای حل این مهم در سال‌های اخیر بحث‌های زیادی درباره اصلاح تقویم آموزشی دانشگاه‌ها مطرح شد که علیرغم همسو بودن نظرات در رابطه با مشکل تقویم آموزشی، سرانجام این بحث‌ها و راهکارهای مطروحه، به جز استانی شدن تقویم دانشگاه‌ها خروجی دیگر نداشت و طرح‌های دیگر همچون سه ترمه شدن دانشگاه‌ها به دلیل اختلاف‌نظر میان مسئولان بی‌نتیجه ماند.

هرچند که هفته گذشته دانشگاه آزاد با تصویب و اجرای طرحی به صورت اختیاری به دانشجویان این فرصت را فراهم آورد که سال تحصیلی خود را در سه ترم بگذرانند تا هم اعضای هیات علمی از وقتشان بیشتر استفاده کنند و هم مدت تحصیل دانشجویان کاهش پیدا کند و طبیعتا این مهم صرفه اقتصادی هم برای جامعه و هم دانشگاه و دانشجویان خواهد داشت.

به همین دلیل انتظار زیادی نیست در سالی که به "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی" نامگذاری شده، مسئولان آموزش عالی کشور نیز با تدوین طرحی به خواب تابستانی دانشگاه‌ها پایان دهند و با به کارگیری ظرفیت‌های خالی و امکانات مغفول دانشگاه‌ها به ساماندهی تقویم آموزشی بپردازند تا قطار آموزش عالی کشور با ظرفیت و سرعت بیشتری به حرکت خود در ریل توسعه علمی و اقتصادی کشور ادامه دهد.
 
علي
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۴:۱۷:۰۵
سلام بسيار خوب است كه درهرسال سه ترم بشود واحد اخذ شود خيلي اثر بخشه در اينده نچندان دور (2081530) (alef-10)
 
صدیقه
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۴:۴۷:۲۷
ما کارکنان قسمت آموزشی دانشگاهها همیشه ی سال هستیم
چه بهتر که دانشجوهام روزهای بیشتری حضور داشته باشن. (2081645) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۶:۴۰:۴۴
وای نههههه...بزار برن یه نفسی بکشیم پدرمون رو درآور.ن... (2082048) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۷:۲۸:۵۰
شما کارکنان دانشگاه مگه از سایر کارمندان دولت متمایزید که توقع دارید کمتر برید سر کار؟؟؟ (2082172) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۶:۰۲:۵۱
حالا در نظر بگیر اساتید رو
در کل اون 180 روز هم هر وقت سراغشون میریم وقت نمیدهند و معلوم نیست خروجی اینها برای کشور چیست. (2081923) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۲۰:۱۰:۵۸
شما که این گونه همه اساتید را با یک چوب می رانید آیا تا کنون حتی یک معلم تاثیر گذار در زندگی خود نداشته اید؟ (2082488) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۲۰:۱۳:۴۷
سه نیمسالی شدن هیچ نتیجه مثبتی جز سطحی تر شدن مطالب ارائه شده در هر درس ندارد (2082498) (alef-10)