نظر منتشر شده
۷۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 170139
در چهار سال آینده اسرائیل تاثیر چندانی بر سیاست آمریکا نخواهد داشت
بخش خارجی الف، 18 آبان 91
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۳۱
استاد جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک دانشگاه تربیت مدرس تهران علت رای نیاوردن جمهوری خواهان در انتخابات آمریکا را ناتوانی آنها در اثبات تغییر رویه مرسوم خود که همان سیاستهای وحشتناک و جهان بر هم زننده حزب جمهوری خواه در زمان بوش های پدر و پسر بود می داند.

دکتر پیروز مجتهدزاده در گفتگوی با الف گفت: موفقیت آقای اوباما در حقیقت از جهتی موفقیت برای شخص باراک اوباما است ولی از جهت دیگر شکست سیاستهای حزب جمهوری خواه نیز محسوب می شود. اگر حزب جمهوری خواه دچار شکست نمی شد طبیعتاً این انتخابات وضعیت دیگری پیدا می کرد . اما پیروزی اوباما در این انتخابات به معنی ادامه سیاستهای چهار سال گذشته دولت دموکرات است منتهی در چهار سال دوم  اوباما در پیگیری این سیاستها دستی بازتر و فرصت بیشتری خواهد داشت .وی افزود: شاید یکی از دلایل موفقیت دیگر اوباما در مبارزات انتخاباتی این بود که دست رد به سینه نخست وزیر جنگ آفرین اسرائیل زد و رسما تاثیر اسرائیل و لابی یهودی بر انتخابات ریاست جمهوری را حذف کرد. و نتیجه این هم آن است که در چهار سال آینده اسرائیل تاثیر چندانی بر سیاست آمریکا نخواهد داشت.

مجتهد زاده در ادامه گفتگوی خود با الف در رابطه با موضع ارتباط با ایران معتقد است: در سیاستهای مربوط به خاورمیانه و ایران چون رئیس جمهور منتخب در دور دوم دیگر در انتظار رای آوردن در دور سوم نیست لاجرم دیگر احتیاجی به برخی لابی های بسیار موثر در انتخابات مثل یهودی ندارد و فرصت بیشتری برای پیگیری سیاستهایی که تاکنون مطرح شده در اختیار دارد . فکر می کنم که شرایط پیش آمده به ما این نوید را می دهد که مذاکرات ایران و 1+5 برای حل بحران پیش آمده در مساله انژری هسته ایران پیگیری بشود و امیداروم به نتایج بهتری برسد چون همانطور که گفتم در دور دوم رئیس جمهور دست بازتری برای این کار دارد .

مشاور پژوهشی دانشگاه سازمان ملل متحد گفت: من تردیدی ندارم که ایالات متحده امریکا خواهان این مذاکرات و موفقیت در نتایج نهایی این مذاکرات است ، چون اگر امریکا خواهان موفقیت این مذاکرات نبود این مذاکرات شروع نمی شد . ما باید به یاد بیاوریم که وعده بزرگ اوباما در پیروزی بعد از انتخابات دور اول تغییر سیاستهای خارجی و داخلی کشورش بود و در عمل او به دنیا وعده داد که بر اساس این سیاست ها مسائل خارجی را صلح آمیز حل بکند . از جمله اینکه مساله انژری هسته ای ایران را از طریق مذاکره و راهکارهای صلح آمیز حل خواهد کرد.

وی افزود: مذاکراتی که شروع شد و اکنون در حال توقف است ناشی از سیاستی است که چهار سال گذشته او اعلام کرد. ما باید توجه کنیم که اکنون این سیاست شکست نخورده و از بین نرفته است و در چهار سال آینده فرصت بیشتری برای پیگیری این موضوع دارد. باید توجه شود که این مذاکرات برای حل بحران ها و موانع موجود در روابط ایران و غرب است .

وی با انتقاد از برخی صحبت ها در مورد مذاکره ایران و آمریکا گفت: این مذاکرات برای ایحاد دوستی و روابط دوستانه و دیپلماتیک و ... نیست که عده ای ساز مخالفت بر می دارند . اینهایی که ساز مخالفت بر می دارند اینها مخالف مذاکراتی هستند که به ایجاد روابط بین ایران و آمریکا منجر بشود و یا اینکه بین ایران و آمریکا دوستی و همکاری ایجاد کند که من فکر نمی کنم در افق آینده روابط دو کشور چنین وضعیتی قابل پیش بینی باشد .

این استاد دانشگاه اعتقاد دارد: از طرف دیگر محافلی در ایران و ایالات متحده آمریکا مرتب صحبت از این می کنند که مذاکره می کنیم و یا نمی کنیم و حرفهای بی ربط در مورد مذاکره می زنند. مطمئنا این حرفها بعضی از سوء ظن ها را تحریک می کند. اینکه ما مذاکره می کنیم یا نمی کنیم چه معنا می تواند داشته باشد؟ به اعتقاد من مذاکرات ایران و 1+5 اصلاً معنی ندارد و بسیار مضر است . صحبت هایی که عده ای در مورد مذاکره می کنند اصلاً قابل قبول نیست و این عده سخنگوی نظر دولت و حتی مقام معظم رهبری هم نیستند ومنافع جمهوری اسلامی ایران برای آنها مهم نیست.

مجتهدزاده ادامه داد: من حقیقتا تعجب می کنم که این بحث ها برای چیست و چرا در آمریکا و ایران عده ای نمایش های غیر منطقی نشان می دهند . آیا این نمایش ها غیر از ضربه به کشور سودی دارد؟ بعد از انتخاب شدن اوباما و پس از عبور از دوران گذاری که در پیش است ان شاء الله این مذاکرات از سر خواهد گرفت و به نتایج مثبتی در حال بحرانی که به ایران تحمیل شده خواهد رسید. به نظرم من اکنون زمان مذاکره با آمریکا است.

مجتهد زاده در مورد علل عدم اقبال مردم در انتخاب رامنی در انتخابات آمریکا گفت: مردم امریکا به این دلیل به رامنی رای ندادند چراکه رامنی و حزب جمهوری خواه نتوانستند به مردم آمریکا ثابت کنند که انها سیاستهای وحشتناک و جهان بر هم زننده حزب جمهوری خواه در زمان بوش های پدر و پسر را پشت سر گذاشتند. جمهوری خواهان از این منظر شکست خوردند که سیاست های آنها همان سیاست های سابق است و نتوانستند ثابت کنند که در راه مسائل اقتصادی داخلی و خارجی به راه منطق خواهند رفت .

این كارشناس روابط بين‌الملل در مورد سیاست های آینده اوباما معتقد است: ما نباید منتظر تغییر زیادی در سیاست های اوباما باشیم. یعنی در اصلِ فلسفه سیاست خارجی آقای اوباما تغییر اساسی پیش نخواهد آمد. اگر دقیق بنگریم در چهار سال گذشته اوباما در عمل آمریکا را دچار تخاصم نظامی نکرد. اگر در لیبی دست به اقدامات نظامی خشن و خلاف اخلاق زده شد آمریکا خود دخالت نکرد و فرانسه و ایتالیا را مامور این کار کرد . در سوریه نیز آمریکا تا یک قدمی دخالت نظامی پیش رفت ولی خودداری کرد و آمریکا با همین اقدام خود ثابت کرد که به دوران جنگ آفرینی بر نمی گردد . اوباما در چهار سال گذشته گزینه نظامی علیه ایران را نیز کنار گذاشت.وی افزود: در همین دوره شاهد اتفاقات دیگری هم شدیم از این جمله خروج تعداد زیادی از سربازان آمریکایی از عراق و جلوگیری از اقدامات نظامی که توسط ترکیه علیه سوریه می توانست برپا شود .

این استاد دانشگاه گفت: در کل سیاست عدم تکیه بر اقدامات نظامی در خاورمیانه و تلاش برای حل صلح آمیز مسائل ادامه پیدا خواهد کرد منتهی این تلاش حل صلح آمیز مسائل مانند چهار سال گذشته همچنان تحت فشار اسرائیل قرار دارد . که در اینکار هم مشکلاتی ایجاد بکنند، مثلا وقتی که ایران به کمک ترکیه و برزیل در صدد حل مسائل بود خود اوباما دخالت و خرابکاری کرد و این هم ناشی از فشار شدید اسرائیل بود.

مجتهدزاده در پاسخ به این سوال که علت تایید و تصویب تحریم های بیشمار علیه ایران توسط اوباما چه چیزی است گفت: مساله تحریم ها بخشی از سیاستهای اعمال فشار برای حل صلح آمیز مساله بود.در اینکار آمریکا سخت تحت فشار شدید اسرائیل برای خرابکاری بود و تاثیر این فشارها را در تشدید تحریم ها دیدیم . ممکن است این وضعیت ادامه پیدا بکند چون علاوه بر فشارهای اسرائیل که از این به بعد طبیعتاً کمتر خواهد بود امریکا و غرب تحت تاثیر مفسرین آمریکایی هستند که همچنان اعتقاد دارند که تحریم ها کارساز است و ما باید انتظار این را داشته باشیم که برای مدتی این وضع ادامه پیدا می کند تا اینکه دولت اوباما مستقر شود.در عین حال پیش بینی هیچ چیز را نمی شود قطعی کرد .وی خاطرنشان كرد: در چهار سال گذشته ما دور رویی ، تشدید فشار و تحریم وجود داشت که فشارهای اسرائیل از عوامل مهم ایجاد این شرایط بود که در دور جدید این فشارها کم رنگ تر خواهد شد . به دلیل اینکه لابی یهودی و اسرائیل نتوانست تاثیر گذاری خود را بر انتخابات بگذارد . در کل پیروزی اوباما نشان دهنده شکست لابی های یهودی است .

اين استاد جغرافياي سياسي با پیش بینی ایجاد برخی تغییرات در کابینه آینده اوباما گفت: قطعا ما شاهد تغییراتی در کابینه آینده اوباما خواهیم بود ولی تاکنون شواهدی در دست نداریم که ثابت کند اوباما از اعضای کابینه خود به طور جدی ناراضی باشد. من اعتقاد دارم که آقای اوباما وزیر خارجه خود را تغییر می دهد و اگر تغییر ندهد حتما خانم کلینتون مجبور خواهد شد که تغییراتی در رفتار و نقش آفرینی خود حاصل بکند . و این تنها تغییری است که من پیش بینی می کنم .  
 
مهرداد
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۱:۳۷:۴۵
نظزیه آقای مجتهد زاده خیلی ساده لوحانه است.
اسراییل نه تنها بر آمریکا بلکه بر بخش عظیمی از جهان اثر گدار است.
در حال حاضر لابی صهیون قوی ترین لابی سیاسی در ایلات متحده است (1013814) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۴:۰۱:۴۱
اگر اینطوره پس چرا رامنی با این همه مخارجی که صهیونیسم ها برای او کردن رای نیاورد؟؟؟!!! (1013890) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۵:۰۴:۴۷
یهودیهایی که خارج از اسرائیل زندگی می کنند، اکثرا" یا آدمهای بسیار ثروتمندی هستند و یا به خاطر شغلشان اعم از سیاستمدار، هنرپیشه، خواننده، دانشمند، نویسنده و.... دارای قدرت تبلیغاتی و نفوذ زیادی در سیاست خارجی کشورهایی که در آنها زندگی می کنند هستند. اصولا" حمایت این افراد از سیاستهای اسرائیل است که این کشور را در مقابل اعراب و مسلمانان سرپا نگه داشته است.

مسلما" اوباما نسبت به رامنی مواضع حمایتی کمتری از اسرائیل دارد. کما اینکه در طول مدت ریاست جمهوریش تا به حال از اسرائیل دیدن نکرده است.
اما باید بسیار ساده لو باشیم که تصور کنیم که آمریکا دست از حمایتهایش از اسرائیل بردارد. لابی پر نفوذ یهودیها در آمریکا به هیچ عنوان این اجازه را به اوباما نخواهند داد. (1013916) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۷:۴۸:۱۳
واقعا تحلیل آقای مجتهدزاده ناپخته و ساده انگارانه است.

ایشان ظاهرا تاریخ را فراموش کرده اند. در زمان آقای بوش، آمریکا بیشتر اسرائیل را تحت فشار قرارداه بود تا زمان آقای اوباما. لطفا" یک نگاهی به وقایع 8 سال گذشته اسرائیل بی اندازید. ضمنا" اکنون موقعیت نتانیاهو مستحکمتر شده است و او در انتخابات چند ماه آینده اسرائیل قطعا" پیروز خواهد شد.

مطمئن باشید در 4 سال آینده اسرائیل با آزادی بیشتری در صحنه سیاست بین المللی اقدام خواهد کرد. (1013989) (alef-1)
 
همايون
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۲۱:۵۰:۲۹
بر خلاف نظر جناب دكتر به نظر من آمريكا از اسراييل تاثير خواهد پذيرفت و اين تاثير در اثر رفتارهاي اسراييل خواهد بود. به عبارتي اسراييل دست به كارهايي خواهد زد كه آمريكا و متحدانش را در عمل انجام گرفته قرار گيرد و لاجرم در كنار اسراييل باشد.
مثلا اگر اسراييل با كشوري وارد جنگ شود به نظر شما آمريكا ساكت خواهد نشست تا اسراييل فروپاشد؟ (1014065) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۴:۱۱:۵۴
ولابد تو بیشتر از ایشان با آن همه اطلاعات و سابقه می فهمی (1013896) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۲۰:۰۳:۲۱
دوست عزیز صرف داشتن "عنوان" دلیل آن نیست که شخصی در اشتباه نباشد.

چه بسیار سیاستمدارانی هستند که افکار و تحلیلهایشان اشتباه است چه برسد به آقای مجتهد زاده که دانش آموخته جغرافیای سیاسی هستند و ممکن است نظریات و تحلیل هایشان در پاره ای از موارد صحیح نباشد.

نظریات انسانها وحی ملزم نیستند و ممکن است درست یا نادرست باشند. خواننده و شنونده باید عاقل باشد و آنها را مورد ارزیابی قرار دهد. (1014039) (alef-1)
 
همايون
۱۳۹۱-۰۸-۱۹ ۰۹:۲۹:۳۶
آقاي مجتهد زاده مي گويند چون براي بار سوم اوباما انتخاب نخواهد شد پس سياست هاي خودش را اجرايي مي كند اين سخن درست نيست چرا كه اوباما قبل از اينكه شخص حقيقي باشد شخصيت حقوقي در قالب يك حزب است و مردم امريكا به حزب دموكرات راي داده اند و حزب دموكرات براي اينكه در انتخابات رياست جمهوري آينده راي بياورد سياست هاي خودش را در قالب اوباما پياده خواهد كرد.
اسراييل هم به خاطر سياستمداران ريسك پذيرش يقينا آمريكا را در عمل انجام شده قرار خواهد داد و آمريكا براي حمايت از اسراييل وارد گود خواهد شد. (1014283) (alef-1)
 
کاربر
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۵:۵۸:۰۲
fه نظر من نظر شما ساده لوحنه است و بدون جهت رژیم جعلی اسرائیل را بزرگ میکنید (1013941) (alef-1)
 
محمود
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۱:۳۷:۵۴
آمريكا هيچوقت از اسرائيل حرف شنوي به اون معني كه در رسانه هاي ايران تبليغ مي شود نداشته، فقط چون منافع امريكا در حمايت از اسرائيل تأمين شده است به اين كار اقدام كرده است هر وقت عدم حمايت از اسرلئيل به نفع منافع ملي آمريكا باشد از اسرائيل حمايت نخواهد كرد اين سياست دائمي و تغييرناپذير هر دولتي در امريكا و دنياست بجز ايران. (1013815) (alef-1)
 
Germany
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۳:۳۹:۲۷
شما اگر در " ویکی پدیا " در مورد AIPAC بخونی خواهی دید که این حرفا تبلیغ نیست بلکه یک واقعیت است . و نه تنها در امریکا بلکه دراروپا هم همین لابی های یهودی مشغول فعالیت و تحمیل خواسته هاشون بر دولت و جامعه هستند و هیچ کس هم جرات انتقاد از آنها رو نداره چون بلافاصله متهم به ضد یهود بودن و انکار هلوکاست کردن میشود. (1013881) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۶:۳۲:۵۰
اینها لابی هستن نه بیشتر، و هرکسی پول داشته باشه میتونه لابی تشکیل بده مسلمانان هم می تونند تلاش کنند در حکومت امریکا نفوذ کنند (1013951) (alef-1)
 
محمود
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۷:۵۳:۲۳
نتيجه اين انتخابات نشون داد كه حرف شما هموطن عزيز سنديت نداره،
مواضع و قدرت سياسي نهادهاي مختلف در دنيا رو نميشود از راه اطلاعات
ويكي پديا ارزيابي كرد.
شما احتمالا تحت تأثير تبليغات همون رسانه هاي داخلي و به طبع اون قائل به تئوري توطئه هستيد كه چنين يادداشتهايي مي نويسيد!
يادتون باشه كه اوباما بخاطر پيشبرد صلح بين فلسطينيها و اسرائيليها با شهرك سازي اسرئيل مخالفت كرد. (1013992) (alef-1)
 
mohsen
Sweden
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۸:۲۵:۱۱
دمت گرم من نمیدنم چرا بعضی ها تحقیق نکرده حرفی را میزنند الان کل آمریکا توسط لاوی صهیونیست گردونده میشه و مقامات را میشه گفت تقریبا مثل یه عروسک خیمه شب بازی میمونند که توسط صهیونیست ها بازی داده میشند چه اقتصاد چه سیاست آمریکا در دست صهیونیستها هست (1014010) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۲۳:۴۶:۵۱
منظورت از لاوی همون لابی هست دیگه؟ (1014103) (alef-1)
 
Meek
۱۳۹۱-۰۸-۱۹ ۰۹:۵۵:۰۰
lمحسن جان، شما که معلوم ه اهل تحقیق و تبین هستی، چرا لابی را لاوی
مینویسی ؟ البته در دین وجامعه یهدو لادی هم اسم بزرگی است، ولی اینجا
لابی درست است و ضمن معنی های نسبتاً وسیعی که دارد خلاصه آن همان اعمال نفوذ و پارتی بازی خودمان است. (1014304) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۲۰:۰۶:۵۸
با نظر شما صدرصد موافقم.

اصلا" از کجا معلوم که اوباما به این لابی قدرتمند قولها و وعده های زیر میزی نداده

باشد. عالم سیاست عالم بدو بدستان و دادن و گرفتن است. (1014041) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۲۲:۱۱:۱۲
اظهارات و شهرت آقای مجتهدزاده مرا به یاد پروفسور مولانا می‌اندازد و این حقیقت تاسف انگیز که هر که در غرب عنوان دکتر داشته باشد و متمایل به نظرات ما پس حتما پدیده و بسیار آگاه است.. متاسفانه آقای مجتهد زاده علیرغم سالها زندگی‌ در امریکا و غرب هنوز درک درستی از میزان نفوذ جامعه یهودی آمریکا ندارد و تصور می‌کند روسای جمهور یا مقامات امریکأی و غربی عاشق چشم و ابروی یهودیان هستند که به منافع آنها فکر میکنند!!...اما در مورد آنچه در انتخابات اخیر امریکا اتفاق افتاد فقط به دو نکته اشاره می‌کنم، اول اینکه کل یهودیان اسرأئیل حدود ۵ میلیون هستند که تماماً از یهودیان بیچاره و فقیر بودند که از خاورمیانه و اروپای شرقی به اسرائیل کوچ داده شدند و آقای نتانیاهو در بهترین حالت نماینده این ۵ میلیون یهودی فقیر میباشند ، اما اتفاقی‌ که افتاد ،ایشان فکر کرد که میتواند برای رٔیس جمهور امریکا و در واقع برای نماینده ۷ میلیون یهودی آمریکا که ۹۰ درصد اقتصاد آمریکا را مستقیم و غیر مستیم در اختیار دارند و وجود اسرائیل و آقای نتانیاهو در آنجا نتیجه کمک و تصمیم آنها است، تعین تکلیف کند ولی این ۷ میلیون یهودی آمریکا به آقای نتا نیهو یادآوری کردند که کی‌ رٔیس است و او امیتوند برای آنها تعیین تکلیف کند و از آنجا که اولویت اول در میان این ۷ میلیون یهودی امریکایی بازسازی اقتصاد آمریکا و در واقع منافعه ۷ میلیون یهودی آمریکا است و آقای اوباما ثابت کرده که بهتر میتواند این ضرورت را انجام دهد ایشان را ترجیح دادند و اوباما نیز با تیزبینی و زرنگی فمید که رٔیس کیست و تمام تلاش خود را در جهت انجام نمایندگی‌ این ۷ میلیون انجام داد و خواهد داد و نکته آخر که ۹۰ درصد این ۷ میلیون یهودی فوق العاد ثروتمند به صورت سنتی‌ دمکرات هستند ...امیدوارم این نوشته کوتاه مفید بوده باشد.... (1014071) (alef-1)
 
حسن
۱۳۹۱-۰۸-۱۹ ۰۰:۲۶:۴۵
آقای مجتهد زاده استاد دانشگاه لندن بوده ودر آمریکا زندگی نکرده در انگلیس زندگی کرده ولی دلیل نمی شود که با جامعه آمریکا آشنا نباشد.اگر سمینارهائی که ایشان در لندن مدیریت میکرد را میدیدید آنموقع متوجه میشدید که بی جهت ایشان استاد دانشگاه لندن وسواز نشده بودن. (1014117) (alef-1)
 
Meek
۱۳۹۱-۰۸-۱۹ ۱۰:۰۱:۱۳
بله، دستتون درد نکند، مفید بود. تمام تلاش کسانی که اینجا کامنت میگذارند،
یا اکثر تلاش آنها، تصحیح اطلاعاتی است که رسانه ملی پخش کرده است.
موضوع دیگر اینکه مهم نیست طرف دکتر باشد یا دکترش بکنند، وقتی برای
بیشتر رسانه های ایران چیز مینویسد باید یادش باشد که رفیق خان است و نه
رفیق بادنجان، باید سازگار با تئوری توطئه بنویسد، و نه چیز دیگر... (1014311) (alef-1)
 
امیر
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۰۱:۲۰:۵۴
دوست عزیز شما کاملا درست گفتین. به عنوان کسی که تمام عمر خودش رو در آمربکا گذرانده حرف شما رو تایید میکنم. اصولا اوباما از همان ابتدا چون برچسب مسلمانی را به او میزدند به سراغ یهودیان آمریکا رفت و روابط خوبی رو با اونها بر قرار کرد تا جایی که پست رییس دفتر کاخ سفید که در اصل نایب رییس جمهور و همه کاره میباشد رو به شخصی به اسم «رام امانوئل» داد که از یهودیان با نفوذ در سیاست آمریکا هست. باز هم در تایید حرف شما باید گفت که یهودیان آمریکا (بر خلاف اکثر یهودیان ساکن اسراییل که مهاجران بی بضاعت میباشند) از قشر تحصیل کرده و ثروتمند این کشور بوده و بیشتر طرفدار حزب دموکرات میباشند که از قدیم طرفدار حقوق سیاهان نیز بوده و همه اینها باعث طرفداری بیش از پیش آنها از اوباما شده و در آخر هم وقتی سیاستمداران اسراییلی پایشان را از گلیمشان درازتر کردند این یهودیان آمریکا بودند که با حمایت از اوباما اونها رو سر جایشان نشاندند! (1015127) (alef-4)
 
Meek
۱۳۹۱-۰۸-۱۹ ۰۹:۴۹:۰۰
محمودخان، بنده کاری با سایر رسانه های ایران ندارم ولی رسانه ملی که دیگه
خلاف نمیگه. رسانه ملی میگه سرمایه داران صهیونیست آمریکارا میچرخانند و
برای ما حرف رسانه ملی که نه سابقه خلاف گفتن داره و نه سابقه جانبگیری و
تعصب، فصل الخطابه. (1014298) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۱:۳۹:۲۰
اوباما مرد جنگ وخشونت نيست او تحريمها و فشارها بر ايران را افزايش خواهد داد. (1013818) (alef-1)
 
خشایار
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۱:۴۰:۱۳
اگر اوباما در خدمت یهود نباشد یکروز هم نمیتواند در دفتر کارش در کاخ سفید حاضر شود. (1013820) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۳:۲۲:۰۵
این حرف هایی که یه عده باباب کردن تو جامعه مثل اداره جهان به وسیله یهود و فراماسونری و ... رو خداوکیلی اشاعه ندین.سیاست جهان این نیست که شما ترسیم میکنی نیست. (1013873) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۲۰:۵۳:۰۲
مرسی از مطلب درستی که گفتی در ایران میگند 70 درصد سرمایه امریکا دست یهودیان است در حالیکه زیر 7 درصد است (1014052) (alef-1)
 
محمد
United States
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۱:۴۱:۴۲
من هم موافقم پس بیاید امریکا رو بکشیم طرف خودمون .برای چی تحریم شیم ؟ چرا هواپیما نداشته باشیم ؟ چرا فناوری غربی به جای چینی و بلا روس و کره شمالی نباشه ؟ چرا قاطعانه اسم خلیج فارس نوشته نشه همه جا ؟ چرا فیلم در باره تاریخ 5000 ساله به جای فیلم های ضد ایرانی نیاد ؟ الان از ترکیه و بلاروس به اون ور دیگه دوستی نداریم ؟ چرا؟ با این موقعیت استثنائی و گاز ونفت و جوانان با هوش چرا باید وضعمون این باشه؟ (1013821) (alef-1)
 
Netherlands
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۳:۱۳:۲۷
محمد جان! می دونی این تاریخ 5000 ساله برای چی بوجود آمد؟ بخاطر همین ایستادگی ها و دلاوری های بزرگ مردانی چون آرش و کاوه و میرزا کوچک خان و رییس علی دلواری و ...!!!

آنوقت میشه بفرمایید با تسلیم شدن به آمریکا و انگلیس چطور می خوای از این تاریخ 5000 ساله دفاع کنی؟ (1013861) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۶:۳۰:۰۲
مگه امریکا اومده خاکمون رو تسخیر کنه >؟ اینهمه کشور از برزیل و هند و چین با امریکا رابطه کم و بیش خوبی دارن (1013949) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۷:۳۱:۴۶
تسليم؟؟؟؟؟؟ (1013982) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۷:۴۴:۵۲
طبق معمول ، ماكه از نظر الف هرچي بگيم ميره تو " غ ق انتشار "
پس هيچي ديگه ، فقط ميخواستم يه سلامي كرده باشم و بگم ؛
عجب بلاييه اين " غ ق انتشار"
و در ضمن : مرگ بر امريكا و اسراييل ( حالا جرات دارين سانسور كنين ) (1013986) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۲۰:۴۷:۲۱
کی میگه این تاریخ 5000 ساله برای این به وجود آمده؟ آرش و کاوه در مقابل آمریکا ایستادگی کردند؟ چرا از وطن پرست بودن مردم سوئ استفاده می کنید؟
سیاست احساست نیست که عین لجبازها بگی من از حرفم پایین نمیام. کشورهایی مثل مالزی در مقابل آمریکا تشلیم شدند یا فقط خواستند وضعیت کشورشونو درست کنند؟ این چه تسلیم نشدنیه که باعث به خاک سیاه نشستنمونه بعد احساس پیروزی هم می کنید؟ (1014049) (alef-1)
 
Meek
۱۳۹۱-۰۸-۱۹ ۱۰:۰۶:۵۷
واقعاً توی باغ نیستی - تاریخ پادشاهان را قابل دفاع میدانی؟
بعد هم خیلی خوب بوده دوبرابرش هم کردی؟ (1014315) (alef-1)
 
فروغ
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۰۷:۵۷:۰۵
اریوبرزن وستار خان وباقرخان وابو مسلم خراسانی ویعقوب لیث صفاری و....یاذتون رفت. (1015185) (alef-4)
 
Meek
۱۳۹۱-۰۸-۱۹ ۱۰:۰۴:۵۹
فکر میکنم منظورت از ترکیه کره شمالی باشد. ترکیه که هم ردیف بلاروس
نیست. کشورهای مهم دیگر مانند کوبا، نیکاراگوئه، قمر، ونزوئلا و اوروگوئه
و.....را ازیادبرده ای؟ (1014313) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۲:۰۲:۴۸
نظر آقای مجتهد زاده در ارتباط با مناسب بودن شرایط فعلی برای مذاکره مستقیم با آمریکا کاملا درست است و امید که این فرصت از دست نرود. (1013825) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۲۰:۵۴:۰۷
اتفاقا الان بدتر است زیرا اخوانها به او اجازه نمی دهند (1014055) (alef-1)
 
ن
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۲:۰۶:۵۱
پیش بینی این بزرگوار از بر کناری کلینتون در جایی که ایشان از سه ماه قبل گفته بود در دوره جدید ریاست جمهوری اوباما مسئولیتی را در دولت نخواهد داشت بسیار حائز اهمیت است پیشنهاد می کنم ایشان به سمت منجم باشی سلطان اسد دوم منصوب شوند . (1013826) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۳:۱۳:۳۵
روزی در این مملکت جوان 26 ساله دانشجوی مدیریت را به سمت نماینده کشور در سازمان ملل منصوب کردیم. تا کی تحصیل کرده ها و سیاستمداران واقعی را تمسخر می کنید؟ این تمسخر چه سودی به حال این کشور داشته؟ مگر چند نفر ایرانی مثل ایشان داریم که دکترای جغرافیای سیاسی از دانشگاه معتبر داشته باشد و استادی دانشگاه لندن را کرده باشد.؟؟؟ انصاف هم خوب چیزی است. (1013863) (alef-1)
 
تیز بین
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۲:۴۴:۳۷
اگر به مواضع اوباما در رابطه با اسزاییل در طول مبارزات انتخاباتی اش مراجعه کنید میبینید که اوباما از اساییل چراع سبز گرفت تا بتواند دوباره رییس جمهور شود. (1013848) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۲:۴۷:۰۴
الف مواظب باش چی می گی؟ اینم شبیه اردوغان و مرسی نشه؟ اصلا بلد نیستید مردم از شما درکشون بیشتر (1013850) (alef-1)
 
سیروس
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۲:۴۷:۴۳
اسراییل برای آمریکا هزینه بر شده است. باید از شر آن خلاص شود.
با نظر مجتهد زاده موافقم (1013851) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۳:۱۸:۳۸
خیلی خوش بین هستی دکتر جان، سیاست اوباما مهار ایران و نهایتا اگه جواب نداد به جنگ محدود ختم میشه (1013867) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۳:۲۱:۱۶
یعنی ممکنه هیلاری کلینتون حین ماموریت در سنگال عزل بشه؟ (1013871) (alef-1)
 
mohamad
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۳:۲۸:۵۱
هاآرتص:
بازنده اصلي انتخابات آمريكا نه رامني كه نتانياهو بود........... (1013877) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۳:۳۱:۲۴
تحلیل ابکی و بچه گانه کمی از سیاست یاد بگیرید نه از روی احساس (1013878) (alef-1)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۴:۲۹:۲۴
کسانی که منافع شان در دشمنی ایران با امریکاست مانع انجام این مذاکرات خواهند شد مانند کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و ترکیه (1013898) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۴:۳۱:۳۳
با سلام
دكتر در پاراگراف دوم از دست رد زدن اوباما به سينه ي اسراييل گفتند و در پاراگراف 12 از تاثير اسراييل بر تصويب تحريمها بر ايران كه بالاخره من به شخصه نفهميدم اوباما تحت تاثير اسراييل هست يا خير؟
اگر بر اساس عرف بين الملل و احترام متقابل با امريكا ارتباط بر قرار كنيم چه اشكالي داره؟ (1013899) (alef-1)
 
Meek
۱۳۹۱-۰۸-۱۹ ۱۰:۲۴:۳۱
اول بگم که درمثل مناقشه نیست : ثانیاً، بعضی ها عقیده دارند که جریان ما
و آمریکا شبیه جریان پشه و باد در دادگاه حضرت سلیمان (ع) است.
حضرت سلیملن (ع) به پشه شاکی فرمود : طرفین دعوی باید در دادگاه حاضر
باشند. پشه گفت قربانت گردم آخر هرجا او بیاید من دیگر نمیتوانم باقی بمانم.
البته منظورم عدم امکان اجتماع این دو موجودیت ازلحاظ فرهنگی است وگرنه
کدام پشه و کدام باد است، خدامیداند.
باد نمیتواند با تعهد خاصیت همراه بردن خود را کنار بگذارد، مثل عقرب که نیش
زدن ذاتی اوست. بیانیه الجزیره را بیاد دارید؟
هردوطرف میخواهند آنچه را دارند صادرکنند، شدنی نیست و میشود آنکـــــــه
الان شده است. (1014329) (alef-4)
 
حزب الله
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۴:۴۶:۰۳
اسراییل تا زمانی که روی نقشه باشد اثر گدار است. مگر از روی نقشه حدف شود. (1013906) (alef-1)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۹:۰۲:۴۶
شما معاون كي هستي (1014023) (alef-1)
 
مهرداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۵:۱۲:۵۹
بيشترين نفع رو از عدم رابطه ايران و آمريكا اين كشورها ميبرند: ١- روسيه ٢- تركيه ٣- عربستان سعودي. ٤- امارات متحده عربي ٥- قطر ٦- چين ٧- بيشتر از همه اسراييل و جناح اسلحه فروش و دلال نفت امريكا.براي اتحاديه اروپا هم اگرچه از نظر سياسي نقش مهم تري پيدا ميكنن ولي از نظر اقتصادي به ضررشونه. اين كشورها ظاهرا نقش ميانجي رو بازي ميكنن ولي عملا دارن قضيه رو كش ميدن چون اين وضعيت پا در هوا به نفعشونه. مذاكره مستقيم و بدون واسطه به نفع ما و به ضرر اونهاست. ما بايد بفهميم كه در امريكا ايده ها و اشخاص مختلف با منافع مختلف وجود داره. بايد از اختلاف آرا سود ببريم. امريكا يك كشور پهناور و متنوعه ! يك نفر نيست! (1013920) (alef-1)
 
Meek
۱۳۹۱-۰۸-۱۹ ۱۰:۲۷:۳۸
آمریکا هرقدر پهناور باشد، رئیس دولت ما گفت هم امروز و فردا
نابود میشود، شما که نمیتونی روی حرف رئیس و رسانه مــلی
چیزی بگی! (1014333) (alef-4)
 
شاهین
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۵:۲۴:۱۵
اوباما قبل از انتخابات گفته بود: هیلری از بس که اس ان اس های عجیب برایم میفرستد مرا کلافه کرده.... (1013924) (alef-1)
 
Meek
۱۳۹۱-۰۸-۱۹ ۱۰:۲۸:۵۱
اس ان اس دیگه چیه؟ (1014334) (alef-4)
 
کیومرث ایرانی
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۵:۳۷:۴۹
آمریکا و اسراییل مانند زباله های خشک و تر هستند که تفکیک آن امکان پذیر نیست. (1013931) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۱-۰۸-۱۹ ۰۰:۳۴:۱۸
اتفاقا به نظر بنده زباله های خشک تر رو به راحتی میشه جدا کرد. ببینم پوست موز رو از بطری اب معدنی نمی تونی شما جدا کنی؟!!!! (1014121) (alef-1)
 
صالح آبادی
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۷:۱۰:۵۴
الان بهترین زمان و شرایط برای دو کشور است.تا بدون هر گونه پیش شرطی به طور مستقیم و البته تا حدودی محرمانه با یک دیگر مذاکره ی مستقیم داشته باشند.وقتی درباره ی عراق و افغانستان ما به درستی توانستیم مستقیم با امریکاگفتگو کنیم دلیلی برای ترس از مذاکره وجود ندارد. البته امریکاییها برای اقتدار بیشتر خودشان حتما تا انتخابات سال اینده ی ما صبر خواهند کرد.باید قبول کرد گذشت زمان هم به ضرر ماست وهم آمریکاییها. (1013970) (alef-1)
 
داریوش
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۷:۱۷:۲۳
وقتی وزیر خارجه اسراییل (لیونی) برای اثر گداری !!! به شیوخ خلیج فارس فحشا میدهد ...... حتما برای اثر گداری بر آمریکا هم باید از همین روش استفاده کند. (1013976) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۸-۱۹ ۰۷:۳۶:۳۲
الف جان لطفا نظرات حاوی الفاظ و لحن مستهجن مانند نظر بالا را حذف کنید . (1014239) (alef-1)
 
فروغ
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۰۸:۰۶:۱۷
یادش به خیر جناب ده نمکی در همین مورد فیلم اثر گذاری ساخت. (1015193) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۸:۳۱:۵۵
عربستان و اسراییل بیشترین استفاده را از این دیوار بلند بی اعتمادی دو دولت کردند.می توان مذاکرات را با برنامه ای هدفمند در جهت منافع دولتها طرح ریزی کرد.ادامه ی مذاکرات هسته ای با 5+1فقط اتلاف وقت است. (1014015) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۹:۳۱:۲۰
اسرائیل یکی از ایالت های آمریکاست. در واقع آمریکا بخشی از خاک خود را در خاورمیانه ساخته. چقدر ساده لوحانه هست که این دو کشور را جدا بدانیم (1014030) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۱۹:۴۶:۵۱
دکتر جان از انگلیس چه خبر؟
مگه انگلیس تدریس نمیکنی حاجی؟
کدوم طرفی هستی عزیز؟ ما که میشناسیمت. حداقل راست و حسینی بگووووووووووو (1014038) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۲۳:۱۲:۲۳
احوال انگلیس رو باید از اونها پرسید که سفارتش رو اشغال کردن!حاجی برادر جان... (1014096) (alef-1)
 
Meek
۱۳۹۱-۰۸-۱۹ ۱۰:۳۶:۲۴
این عبارت "ماکه میشناسیمت" عبارتی تهدید آمیز است که بعض مردم
بی توجه به تاثیر منفی آن روی مخاطب بکار میبرند. نفس جمله متضمن
نوعیاتهام به نفاق علیه مخاطب است، ولو که منظور قائل نباشد.
مثلاً فرض کنید بمردی درحضورهمسرش بگویند " ماکه ترا میشناسیم".
باحتمال قریب به یقین همین جمله مبهم سبب اختلاف و بگومگوی زوج
و کدورت بین آنها خواهد شد. ازما گفتن! (1014344) (alef-4)
 
امین - ع
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۱۸ ۲۳:۰۲:۵۷
لازم بذکر است ملت امریکا که در سالهای اخیر با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کند و سیل و طوفان اخیر بر مشکلات امریکا افزوده است و مردم امریکا قطعا هر گونه لشکرکشی دیگر و مداخله نظامی در کشورهای دیگر را مضر منافع ملی خود می دانند .

تحریم و تهدید کم کم جای خود را به گفتگو و تعامل با ملتها خواهد داد. و رژیم غاصب صهیونیستی بیش از پیش منزوی خواهد شد.

تنها نگرانی حاضر وضعیت سوریه است که امید می رود احزاب و گروهای سوری طی یک طرح آشتی ملی آرامش را دوباره به کشور برگردانند و بهانه به دیگر دولتهای مداخله گر ندهند. (1014091) (alef-1)
 
حسن رضائی
۱۳۹۱-۰۸-۱۹ ۰۱:۱۷:۱۸
در پاسخ به این کار بر محترمی که گفته "دکتر جان از انگلیس جه خبروکدوم طرفی هستی":
1- اینجانب چندین سال در انگلستان رئیس هیئت مدیره شرکتی بودم واز نزدیک گاهی برنامه های مختلف آقای دکتر مجتهدزاده را میدیدم :
ایشان استاد دانشکده سواس(دانشکده خاور میانه و آفریقای دانشگاه لندن) بودند.
2- ایشان رئیس بنیاد تحقیقاتی یورسیویک نیز بودند.
3-در اکثر همایش های علمی مر بوط به ایران ازقبیل هویت ایرانی- جزایر سه گانه خلیج فارس بسیار فعال وبصورت علمی تعلق آنها به ایران را برای خارجیها روشن ومدعیان عرب را مرعوب تسلط کلامی وعلمی خود می ساختند.
4- من خود شاهد بودم که پس از سمینار هویت ایرانی پرفسور گنجی پدر علم جغرافیای ایران به دکتر گفتند چرا به ایران نمی روی تا دانستنیهای علمی خود را در دانشگاهای ایران به فرزندان ایران که علاقمند باشند منتقل کنید. ایشان در پاسخ گفتند خیلی دوست دارم وآماده هستم ولی زمینه اش برای پذیرش ماهائی که اینجا زندگی کردیم نیست ومسئولین استقبال نمی کنند که پروفسور (رحمت اله علیه) فرمودند شما آمادگی خودرا به اطلاع دانشگاههای ایران برسان اگر استقبال نشد تکلیف ملی شما از شما سلب میشود..وگویا سرآغازی برای حضور ارزشمند ایشان درکشور شده است.
آری عزیزان شایسته ما نیست به متخصصین وچهره های علمی خودمان تهمت بزنیم وبا کنایه با آنها صحبت کنیم. (1014153) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۰۱:۳۲:۱۴
وقتی سطح فکری و سواد استاد دانشکده خاورمیانه و آفریقای دانشگاه لندن از مردم عادی و عامی کمتر هست معلومه که تهمت و مسخره کردن هم وارد کار میشه! یه دانشجوی هنر بهتر از این آقا میتونه راجع به انتخابات آمریکا حرف بزنه! (1015132) (alef-4)
 
علي
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۰۹:۴۲:۱۱
آقاي اوباما هنوز نيامده چندتا تحريم را همين ديروز به تحريم‌هاي قبلي اضافه كرده. باز هم بايد خوش بين باشيم؟! (1015272) (alef-4)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.