توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 358834
رواج اعتیاد با باورهای غلط درباره «شیشه»
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۰
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: برخی باور غلط درباره مصرف شیشه مبنی بر این‌که این ماده اعتیاد ندارد و سبب کاهش وزن و افزایش عملکرد می‌شود موجب بروز اعتیاد در میان جوانان شده است.

به گزارش ایسنا، «آذرخش مکری» در حاشیه سمینار آموزشی مداخلات رواشناختی در وابستگی به مواد محرک در ساری در جمع خبرنگاران با بیان این‌که معتادان با بستری شدن در مراکز ترک اعتیاد و انجام کارهای سم‌زدایی نمی‌توان به‌صورت کامل از این بیماری رهایی یابند، گفت: درمان یک معتاد باید با روان درمانی، مددکاری، آموزش خانواده‌ها و مهارت‌آموزی همراه شود تا یک درمان با ثبات برای معتادان اتفاق بیفتد.

وی افزود: نباید بیماران ناشی از اعتیاد درمانشان را متوقف به استفاده از دارو کنند و از فرصت دارو برای تغییر سبک زندگی بدون مصرف مواد مخدر بهره ببرند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: یکی از عوامل اثرگذار بر ماندگار شدن ترک اعتیاد، پر کردن خلاهایی است که پس از ترک در زندگی معتاد رخ می‌دهد و اگر این خلأها پر شود، از بازگشت دوباره اعتیاد جلوگیری می‌کند.

وی افزود: افراد معتاد احساس تنها بودن و طرد از جامعه دارند و افراد خانواده تا حدود زیادی می‌توانند با حمایت‌های خود این احساس را از میان ببرند.

وی توجه به روش‌های روانشناختی مشاوره و تشویق اطرافیان را در کاهش وابستگی به مواد مخدر بیمار موثر دانست و افزود: اگر یک بیمار ناشی از اعتیاد بتواند مشکلات روانی خود را ترمیم و بر افسردگی و ناامیدی غلبه کند و به اجتماع برگردد به طوری‌که بتواند جایگاه از دست داده پیشین خود را بدست آورد در حقیقت از بیماری نجات یافته است.

مکری شکست بیماران در ترک اعتیاد را گامی در موفقیت دانست و گفت: هر اقدامی در جهت ترک اعتیاد هر چند به عود منجر شود در حقیقت می‌توان یک قدم به جلو برای ترک اعتیاد باشد.

این روانشناس با تأکید بر این‌که نباید خانواده‌ها فقط به مثبت و منفی شدن آزمایش در ترک اعتیاد بیمارشان تکیه کنند، گفت: مهم‌ترین نشانه‌های ترک اعتیاد داشتن هدف‌، داشتن دلخوشی، خویشتن‌دار بودن، یافتن جایگاه خود در خانواده و همسالان، داشتن ذوق و شوق و احساس دلبستگی به خانواده، و .... است و خطاهای موردی قابل چشم‌پوشی است.

وی مخاطره‌جویی، تنوع‌طلبی از عوامل رفتن افراد در دام اعتیاد دانست و افزود: اغلب افرادی که خطرات مواد را کم و منافع مصرف را زیاد برآورد می کنند در دام اعتیاد قرار می‌گیرند.

این روانشناس خاطرنشان کرد: برخی باور غلط درباره مصرف شیشه مبنی بر این‌که این ماده اعتیاد ندارد و سبب کاهش وزن و افزایش عملکرد می‌شود موجب بروز اعتیاد در میان جوانان شده است.
 
کلمات کلیدی : شیشه ، اعتیاد
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.