نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 208038
بودجه پیام نور دو برابر دانشگاه تهران
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۰۲
بررسي بودجه دانشگاه‌ها در لايحه بودجه سال ۹۳ و مقايسه آن با بودجه سال گذشته، بيانگر افزايش بين ۱۰ تا ۵۰ درصد بودجه دانشگاه‌هايي است كه بالاترين رقم را به خود اختصاص داده‌اند.

سهم وزارت علوم از بودجه ۷۸۳ هزار ميليارد توماني امسال دولت، حدود ۱۱ هزار ميليارد تومان بود. در ميان دانشگاه‌هاي كشور بيشترين ميزان بودجه مشابه سال‌هاي گذشته متعلق به دانشگاه تهران بود. دانشگاه تهران با ۵۵۱ ميليارد تومان بيشترين ميزان بودجه امسال دانشگاه‌ها و همچنين بيشترين ميزان افزايش بودجه دانشگاه‌ها نسبت به سال گذشته را داشت. درصد افزايش بودجه اين دانشگاه در لايحه بودجه ۹۳ نسبت به سال پيش از آن ۵۲ درصد است. با اين وجود همچنان بودجه بيش از ۱۰۰۰ ميليارد توماني در نظر گرفته شده براي دانشگاه پيام نور بيش از دو برابر بودجه دانشگاه تهران است.

بودجه هزار ميليارد توماني دانشگاه پيام نور

دانشگاه پيام نور يكي از دانشگاه‌هايي است كه طي سال‌هاي گذشته پايين بودن كيفيت آموزشي آن و در مقابل افزايش كمي شعب آن انتقادهاي گسترده‌يي را در پي داشت. با اين وجود امسال نيز بودجه اين دانشگاه مطابق روند سال‌هاي گذشته افزايش رو به رشدي را نشان مي‌دهد. در حالي كه بودجه اين دانشگاه در سال ۹۲، ۸۰۰ ميليارد تومان بود. اين بودجه امسال به بيش از ۱۰۰۰ ميليارد تومان افزايش پيدا كرده است. طوري كه در حال حاضر بودجه دانشگاه پيام نور با اختلاف زياد بالاتر از همه دانشگاه‌هاي كشور قرار دارد.

افزايش بودجه دانشگاه پيام نور كه سال گذشته نيز با بودجه كمك عمراني ۱۷۷ ميليارد توماني به بيش از يك هزار ميليارد تومان نزديك شده بود، در حالي است كه بودجه اين دانشگاه در سال ۸۸، ۴۰۰ ميليارد تومان بود. اما طي هشت سال و با حمايت‌هاي دولت نهم و دهم به بيش از يك هزار ميليارد تومان افزايش يافت. همچنين در راستاي سياست‌هاي دولت گذشته در تقويت اين دانشگاه تعداد رشته‌هاي پيام نور به بيش از شش هزار و ۵۰۰ رشته محل افزايش يافت.

براساس لايحه بودجه ۹۳ دولت، دانشگاه شهيد بهشتي، دانشگاه شيراز، دانشگاه تربيت مدرس، دانشگاه شريف دانشگاه صنعتي اميركبير، دانشگاه تبريز، علم وصنعت و شيراز بعد از دانشگاه تهران بيشترين ميزان بودجه را در ميان دانشگاه‌هاي كشور داشتند. بررسي بودجه دانشگاه‌ها همچنين بيانگر اين است كه از ميان ۱۰ دانشگاه اولي كه بيشترين رقم بودجه به آنها اختصاص داده شده، هفت دانشگاه‌ جزو دانشگاه‌هاي برتر پايتخت هستند.

افزايش بودجه صندوق رفاه
بررسي لايحه بودجه ۹۳ دانشگاه‌ها نشان مي‌دهد بودجه صندوق رفاه به ۳۲۰ ميليارد تومان رسيده است. يعني بيش از ۵۰ درصد افزايش را نشان مي‌دهد بودجه در نظر گرفته براي صندوق رفاه دانشجويان سال پيش از آن ۱۸۰ ميليارد تومان بود. اما واريز نشدن اين مبلغ باعث شد سال گذشته يكي از چالش‌هاي وزارت علوم بودجه پايين صندوق رفاه دانشجويي بود. كمبود اعتبارات اين صندوق رفاهي منجر به اين شد كه وام دانشجويي صندوق رفاه در بيشتر دانشگاه‌هاي كشور تنها به تعداد معدودي از دانشجويان اختصاص داده شود.

سال گذشته وام شهريه صندوق رفاه نسبت به سال پيش از آن بيش از ۷۰ درصد كاهش يافت. اين در حالي است كه هر سال سهم بيشتري از ظرفيت دانشگاه‌ها به دانشجوياني اختصاص داده مي‌شد كه موظف به پرداخت شهريه هستند. طي چند سال گذشته و از زمان اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها، خدمات رفاهي دانشگاه‌ها هر سال كمتر شده و بار اصلي اين هزينه‌ها از هزينه تامين غذا و خوابگاه دانشجويي گرفته تا شهريه‌هاي بالاي دانشگاه‌ها برعهده دانشجويان خواهد بود. با اين وجود و در حالي كه بيش از ۹۰ درصد جمعيت چهار ميليوني دانشگاه‌هاي كشور، موظف به پرداخت شهريه براي ادامه تحصيل هستند، بودجه صندوق رفاه دانشجويان هر ساله با كاهش چشمگير رو به رو مي‌شود.

سال گذشته با ارائه لايحه بودجه ۹۲ دولت به مجلس و اعلام جزييات بودجه دانشگاه‌ها، كاهش ۲۵ درصدي بودجه صندوق رفاه، اعتراض مسوولان صندوق رفاه را به دنبال داشت: بعد از آن نيز بيش از ۷۰ درصد از اعتبار وام شهريه دانشگاه‌ها به فعاليت‌هاي قرآني اختصاص داده شد كه منجر به كاهش بيش از ۷۰ درصدي اين اعتبار نسبت به سال پيش از آن شد.

در اين سال اعتبار وام شهريه كه سال پيش از آن نزديك به ۱۷۰ ميليارد تومان بود، به ۱۳۵ ميليارد تومان كاهش پيدا كرد. بعد از آن نيز بدقولي‌هاي دولت در واريز بودجه تصويب شده براي صندوق رفاه دانشجويان زيادي را از ليست پرداختي‌هاي صندوق رفاه و دانشگاه‌ها حذف كرد. نهايتا نيز از كل مبلغ اختصاص داده شده به وام دانشگاه‌ها بيش از ۷۴ ميليارد تومان آن به صندوق رفاه پرداخت نشد و عملا صندوق رفاه ماند و جمعيت بالاي دانشجوياني كه براي وام شهريه ثبت نام كرده بودند. با اين وجود در حال حاضر بررسي بودجه ۹۳ دانشگاه‌ها بيانگر افزايش ۵۲ درصدي بودجه صندوق رفاه دانشجويان است.

منبع: اعتماد
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۰ ۱۵:۰۸:۲۲
خوب ببینید چقدر دانشجو داره>؟
چقدر فضا داره؟
مگر به اسم بودجه میدهند؟
باید عدالت اجتماعی رعایت شود
تازه این عدد نسبت به دانشجویی که داردخیلی کم است! (1836039) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۰ ۱۵:۳۵:۳۵
جهت استحضار: مقایسه دانشگاه پیام نور با دانشگاه تهران غلط است زیرا دانشگاه تهران فقط یک دانشگاه در تهران است ولی دانشگاه پیام نور در تمام کشور واحد دارد و تعداد دانشجویان آن چندین برابر دانشگاه تهران است (1836111) (alef-10)
 
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور
۱۳۹۲-۰۹-۲۰ ۱۵:۳۹:۰۳
هر چند بنده عضئ هیئت علمی این دانشگاه بوده و دردهای زیادی را در سالهای اخیر از مدیریت بسیار ضعیف این دانشگاه کشیده ام اما اگر جانب انصاف را رعایت کنیم دانشگاه پیام نور چه درست چه نادرست توسعه کمی پیدا کرده و در کشور بیش از چهارصد مرکز و واحد دارد و یک میلیون و دویست هزار دانشجو دارد. درحالی که جمعیت دانشجویی تمام دانشگاههایی که ذکر فرمودید، مجموعاً یک چهارم این تعداد هم نیست.
بهتر است فارغ از گرایشات سیاسی جانب انصاف را رعایت کنیم. (1836121) (alef-10)
 
محمد ساروی
۱۳۹۲-۰۹-۲۰ ۱۷:۳۱:۳۱
چرا بی انصافی میکنید! تعداد دانشجویان دانشگاه پیام نور به تنهایی دو برابر کل دانشجویان دولتی دیگر است و از این 1000 میلیارد تومان سهم دولت حدود 20 درصد و مابقی از محل شهریه دانشجویان است. باور کنید این دانشگاه خیلی مظلوم است! (1836365) (alef-10)
 
دانشجوی سابق
۱۳۹۲-۰۹-۲۰ ۱۷:۳۴:۵۸
با سلام . اول اینکه کیفیت آموزشی در تمامی دانشگاههای ایران پایینه و نه فقط پیام نور من خودم 80 همکار از تمامی دانشگاهها دارم و تو سطح علمی واقعا تفاوت خاصی نمی بینم .
دوم اینکه دانشگاه پیام نور بابت شهریه ای که دریافت میکنه امکان درآمد زایی داره . و میتونه حجم بسیار زیادی از این بودجه رو برگردونه.
سوم تعداد دانشجوهای این دو دانشگاه(پیام نور و تهران) و فضای آموزشی و همچنین پرسنل اونا و به فراخور آن هزینه های آنها قابل قیاس نیست. (1836370) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۰ ۱۹:۱۲:۴۱
اینطوری همه چیز قاطی میشه ، بهتره براساس سرانه دانشجو سنجیده شود اگه اینطوری باشه فکر میکنم کمتر ین مقدار سهم پیام نوره. (1836556) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۰ ۲۰:۱۹:۲۱
با عوض شدن رئیس آن این بودجه در جای صحیح باید خرج شود (1836700) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۰ ۲۰:۲۵:۰۲
این را هم بنویسید که تعداد دانشجویان پیام نور صد برابر دانشگاه تهران، تعداد استادان به نسبت دانشجو، یک بیستم دانشگاه تهران، تعداد کارمندان به نسبت دانشجو یک دهم دانشگاه تهران.... و ..
دانشجویان در دانشگاه پیام نور که حدود یک سوم دانشجویان کشور در آن تحصیل می کنند نیازهای بیشماری دارند و بودجه ی دو برابری آن نسبت به دانشگاه تهران عجیب نیست. دانشگاه تهران برخوردار از مکانی بزرگ است که از رضاخان به جا مانده است ولی برخی مراکز دانشگاه پیام نور مانند مشهد، با داشتن حدود بیست هزار دانشجو، فضای آموزشی و اداری کافی ندارند. بخش زیادی از این بودجه ها باید صرف خرید زمین و ساختمان مورد نیاز این مراکز شود.
البته می دانم که نارضایتی های زیادی نیز دانشجویان از این دانشگاه دارند که با توجه به عدم تناسب امکانات با خدمات چندان عجیب نیست. (1836717) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۰ ۲۲:۲۶:۵۴
واقعا باعث تاسف عمیق است که این دانشگاه بجای محدود شدن و برخورد، جایزه بودجه ای نیز میگیرد. آیا با 5-6 جلسه کلاس اختیاری و نداشتن ازمایشگاه مدرک ارشد و دکتری میتوان داد. وای بحال توسعه علمی کشور و صد افسوس از نااگاهی دست اندرکاران.... (1836905) (alef-10)