توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 281334
۱۰ نکته‌ای که فولادگر به خبرنگاران توضیح داد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۰۹
استانی شدن انتخابات و اصلاح قانون احزاب، وضع قانون چهار ماده‌ای الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‌ای، قانون ۶۰ ماده‌ای رفع موانع تولید و وجود ۶۰۰ هزار میلیارد نقدینگی سرگردان در کشور از مهمترین نکاتی بود که حمیدرضا فولادگر، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در نشست خبری به آن‌ها پرداخت.

به گزارش ایسنا، حمیدرضا فولادگر در جمع خبرنگاران در خصوص فعالیت‌هایی که مجلس برای بهبود سیاست داخلی کشور انجام داده است، اظهار کرد: قانون احزاب و اصلاح آن که از سال ۶۰ تاکنون تغییر نیافته بود از مهمترین فعالیت‌های این بخش بوده است؛ چراه نگارش این قانون در دوره هشتم آغاز شد و سپس در مجلس نهم در شوراها بررسی و به صحن علنی آمد، اما هم دولت ایراداتی به آن گرفت و هم شورای نگهبان که دوباره این قانون به مجلس بازگشت و هفته آینده به صحن علنی می‌رود.

وی با بیان این‌که «۲۴۰ حزب در کشور وجود دارد که تنها ۱۰ درصد از آن‌ها فعال هستند» افزود: این قانون باعث ایجاد نشاط سیاسی بیشتر و پررنگ‌تر شدن نقش احزاب می‌شود؛ چراکه در این قانون تشکیل جبهه سیاسی و ائتلاف‌ها نیز در نظر گرفته شده است.

وی به اصلاح قانون انتخابات مجلس و استانی شدن انتخابات اشاره کرد و افزود: این قانون در مجلس با اکثریت آرا مصوب شد، اما شورای نگهبان به آن ایرادات جدی گرفت و سپس به مجلس بازگشت. کمیسیون شوراها دوباره آن را مورد بررسی قرار داد تا در هفته آینده رفع ایراد شود و خارج از دستور به صحن آمده و دوباره به شورای نگهبان برود که در صورت ایراد دوباره شورای نگهبان این قانون به مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهد رفت. بعید است که این قانون به همین زودی‌ها در شورای نگهبان یا مجمع تشخیص مصلحت نظام تایید شود و حتی اگر هم تایید شود بعید است به انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی برسد.

این نماینده مجلس درباره حسن‌های این طرح گفت: لازمه اجرای این طرح داشتن احزاب قوی در سراسر کشور است؛ شرط دیگر این است که نماینده یا فرد منتخب دید کلان نسبت به مسائل خواهد داشت و همین امر باعث می‌شود که شوراها وارد مسائل محلی و رفع و رجوع آن‌ها می‌شوند و به همین دلیل در کنار قانون استانی شدن انتخابات، قانون شوراها نیز در دست اصلاح است.

وی با اشاره به این‌که «نمایندگان مجلس از ریزترین تا کلان‌ترین مباحث کشور را باید بررسی کنند و نسبت به آن پاسخگو باشند؛ چراکه مردم از آن‌ها مطالبه می‌کنند»، ادامه داد: دو روش برای اصلاح مجلس وجود دارد؛ یکی این‌که مثل کشورهای دیگر دنیا از نظام دو پارلمانی استفاده کنیم و دیگر این‌که قانون‌های فعلی را اصلاح کنیم که یکی از اصلی‌ترین آن‌ها همین استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی است.

وی به فعالیت در حوزه سیاست خارجی مجلس نیز پرداخت و افزود: قانون چهار ماده‌ای الزام دولت به حفظ حقوق هسته‌ای از مهمترین فعالیت‌های مجلس در این بخش است، البته این‌که برخی ایراد می‌گیرند که چرا این قانون دیر تصویب شد، به این دلیل بود که اول تعارضی بین مجلس و دولت پیش نیاید و دوم این‌که ما باید رفتار طرف مقابل را رصد می‌کردیم و به کنگره آمریکا هم نیم نگاهی داشتیم و با این حرکت ما به کنگره آمریکا ظرفیت مجلس شورای اسلامی را نشان دادیم.

فولادگر به تعدیل این قانون اشاره کرد و افزود: اول دولت در قبال این قانون عجولانه تصمیم گرفت و دوم تعدیل به این دلیل اتفاق افتاد که بتواند همه سلایق سیاسی را در بر بگیرد و این تعدیل باعث شد تا امروز اصولگرا و اصلاح طلب پشت این قانون بایستند و آن را تایید کنند.

وی در بخش فرهنگی به قانون امر به معروف و نهی از منکر اشاره و ابراز عقیده کرد: این تنها قانونی است که دولت هنوز به دستگاه‌های ذی‌صلاحش ابلاغ نکرده است و سعی می‌کند که آن را ابلاغ نکند؛ چراکه ایراداتی به قانون می‌گیرد و انتظار دارد مجلس این ایرادات را رفع کند.

وی در بخش اقتصادی نیز به تصویب قانون رفع موانع تولید اشاره و اظهار کرد: این قانون دارای ۶۰ ماده است و این ۶۰ ماده حاصل لایحه دولت و طرح مجلس است که سعی کرده مسائل کلان اقتصادی را بررسی و راه را برای تولید تسهیل کند.

این نماینده مجلس به آن‌چه«۶۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی سرگردان در جامعه» خواند، اشاره کرد و افزود: این میزان نقدینگی سرگردان کشور است در حالی که تولیدکنندگان ما از همین موضوع ضربه می‌خورند. این در حالی است که دولت حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان نیز به بخش خصوصی بدهکار است و این وضع اقتصادی کشور را ترسیم می‌کند.

وی درباره بنگاهداری بانک‌ها نیز اظهار کرد: طبق قانون بانک‌ها باید طی سه سال آینده تمام اموال و دارایی‌های خود را لیست کرده و به عنوان میزان سرمایه معرفی کنند این‌که این کار انجام نمی‌گیرد شاید کمبود نظارت را نشان می‌دهد، اما آن‌ها باید ظرف سه سال از این قانون تبعیت کنند.

وی درباره شفافیت هزینه کردهای انتخابات مجلس پیش رو و چگونگی این شفافیت گفت: در این‌که هزینه کردها باید شفاف باشد شکی وجود ندارد، اما نظام حزبی نداریم که احزاب هم شفاف باشند، اما در همین قانون احزاب به دولت اجازه داده‌ایم که یارانه احزاب را پرداخت کند. این کار باعث می‌شود تا هم شفافیت‌ها افزایش یابد و هم احزاب از کانون‌های ثروت و قدرت فاصله بگیرند. همچنین هیئت نظارت بر نمایندگان مجلس نیز بر روی عملکرد نمایندگان باید نظارت کند و گزارش‌ها به دست این هیئت برسد.

فولادگر درباره نتیجه توافق هسته‌ای و تاثیر اقتصادی آن هم گفت: خیلی خوش‌بین به اجرای به موقع این توافق نیستیم، اما چون این توافق زود اتفاق نخواهد افتاد باید به آمادگی خودمان از نظر اقتصادی در دوران پسا تحریم بنگریم؛ چراکه دولت‌های خارجی همگی آمادگی خود را از پیش برای حضور در ایران اعلام کرده‌اند. قطعا به یکباره درهای اقتصادی گشوده نمی‌شود و ما را غافل گیر نمی‌کند، اما باید آماده رقابت با دنیا باشیم.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.