نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 369869
ورود جدی ایران به طرح بین‌المللی «ایتر»
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۶ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۳۶
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه مسائل هسته‌ای در ابعاد فنی خوب پیش می‌رود و خبرهای خوبی در این حوزه داریم، گفت: مذاکرات خوبی در پاریس انجام و قرار شد ایران به صورت جدی در طرح بین‌المللی گداخت هسته‌ای (ایتر) وارد شود.

به گزارش فارس؛ علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه برگزاری نماز عید سعید فطر در گفت‌وگویی اظهار داشت: به امت اسلامی و ملت بزرگوار خودمان که از ابتدای تاریخ ریشه در وحدانیت داشته‌اند، عید فطر را تبریک می‌گویم.

وی افزود: این ملت بعد از تجلی انقلاب با کلمه الله اکبر حیات طیبه خود را شروع کرده و این عید یادآور بازگشت افراد به وجدان و فطرت خود است. ما از فرصت رمضان استفاده کردیم که خودمان را ارزیابی کنیم که چقدر در راستای رضای خدا کار کردیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه مسائل هسته‌ای در ابعاد فنی خوب پیش می‌رود، گفت: هفته پیش پاریس بودم و در آنجا مذاکرات خوبی داشتیم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، صالحی عنوان کرد: در ارتباط با همکاری‌های بین‌المللی به خصوص در طرح بین‌المللی ایتر (طرح بین‌المللی گداخت هسته‌ای) قرار شد ایران به صورت جدی وارد شود آنها هم استقبال کردند. ما به صورت فراگیر صحبت کردیم و وارد جزییات شدیم.

وی با بیان اینکه خبرهای خوبی در بحث هسته‌ای داریم، تصریح کرد: امور در بعد فنی خوب پیش می‌رود، اما تا به انتها نرسد، نمی‌توانیم مطرح کنیم و به موقعش مطرح می‌کنیم.

۳۴ کشور در کادراش واقع در اکس آن پروانس فرانسه، در یکی از بزرگ‌ترین همکاری‌های علمی روی سیاره زمین، دست به دست هم داده‌اند تا با استفاده از همان فرآیندی که در خورشید رخ می‌دهد، انرژی تولید کنند.

این طرح بین‌المللی گداخت هسته‌ای معروف «ایتر» نام دارد که به زبان لاتین به معنی «راه» است. هدف، تولید انرژی برق ارزان و سالم برای محیط زیست و تداوم‌پذیر با استفاده از فرآیند هم‌جوشی در نوع جدید راکتور هسته‌ای است.
 
کلمات کلیدی : علی‌اکبر صالحی
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۷ ۰۰:۳۸:۰۳
ITER=International Thermonuclear Experimental Reactor (3808314) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۷ ۰۳:۳۲:۳۲
مزیت همجوشی هسته‌ای نسبت به شکافت هسته‌ای مقایسه می‌شود:

منابع سوخت آن بسیار فراوان است. به عنوان مثال دوتریوم حدود ۱۵۳ ۰/۰ درصد اتمی ازهیدروژنهای آب اقیانوسها را تشکیل می‌دهد. تریتیوم نیز در فرایند جذب نوترون توسط لیتیوم قابل تولید است.
به ازاء هر نوکلئون از ماده سوخت، انرژی تولیدی نسبت به روش شکافت بیشتر است.
معضل پسماندهای هسته‌ای را ندارد.
اینکه در هنگام وقوع حوادث احتمالی، راکتور همجوشی از کنترل خارج نمی‌شود.

به عنوان مثالی از انرژی تولیدی در یک راکتور همجوشی می‌توان گفت اگر یک گالن از آب دریا را که دارای مقدارکافی لوترون است در واکنش همجوشی استفاده کنیم معادل ۳۰۰ گالن گازوئیل انرژی بدون آلودگی تولید می‌کند. (ویکی پیدا)
ادامه خودتا بخوانید در وکی پدیا و منابع دیگر، نکته فعلا در زمینه کنترل پذیری و میزان مصرف انرژی و انرژی تولید در راکتور موفقیت نبوده و هنوز جنبه ارمایبش دارد و بایست سالهای طولانی گذشت. اما امیدواری است.
با این وجود همان کشورهای پیشرفته سرمایه سنگینی بر رور ینیورگاههای پاک و کم الوده تر چون نیروگاههای گازی، خوزشیدی، بادی،... کرده اند و دیگر علاقه ای برای نیروگاههای شکافت هسته نیست چرا صرفه اقتاصدی نداشته و بسیار خطرناک و پرالودگی است واگر قررا باشد وضع به هیمن منال پیش بورد کره زمین انباشته از مواد خطرناک هسته ای خواهد شد. (3808416) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.