نظر منتشر شده
۱۵۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 219568
هزینه‌های مالی دو خودروساز کشور 4.5 برابر خودروسازان دنیا
هادی شریفی، 23 اسفند 92
تاریخ انتشار : جمعه ۲۳ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۴۳
بازار خودرو همیشه جزء بازارهای پر طرفدار است که در مقاطع مختلف زمانی دارای فراز و نشیب بسیاری بوده است، این بازار بعد از شهریور سال ۹۱ اما ثبات را به خود ندیده است، از اختلاف فاحش قیمت نمایندگی و بازار گرفته تا افزایش قیمت‌های متوالی، بی ثباتی متوالی را در بازار خودرو رقم زده است. حال در آستانه عید نیز بازار خودرو متلاطم شده و قیمت‌ها در این بازار روند افزایشی گرفته است.

اما نکته مهم اینکه نه دولت قبل انگیزه ای برای بهبود اوضاع بازار خودرو داشت و نه دولت تدبیر و امید می‌خواهد به این بازار سرو سامان دهد. صحبت‌های چند ماه قبل نعمت زاده، وزیر صنعت معدن و تجارت که چراغ سبزی برای افزایش قیمت خودرو بود ثابت کننده این مدعاست که دولت روحانی تدبیری برای بازار خودرو ندارد وراه دولت سابق را می رود ، شاید کلید گشایش بازار خودرو گم شده است!

اختلاف شورای رقابت با خودروسازان و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز بعد از رفتن پژویان و جانشینی دکتر شیوا به قوت خود باقی است، از طرف دیگر دبیر خودروسازان که جاده صاف کن خودروسازی‌ها برای افزایش قیمت شده، هر روز مصاحبه می‌کند و به کمک اعوان و انصارش و رسانه های وابسته بهانه های مختلفی برای افزایش قیمت خودرو می‌آورد.

با اینکه خودروسازان تحریم و قیمت ارز را همواره دست آویزی برای افزایش قیمت خودرو قرار می‌دادند و می‌دهند اما حتی توافق نامه ژنو و ثبات در نرخ ارز نیز نتوانست قیمت‌ها را متعادل و یا دست کم ثبات را بر این بازار حاکم کند. در چند ماه اخیر با لغو تحریم، خودروسازان و قطعه سازان خارجی زیادی وارد ایران شده و برای آغاز همکاری‌ها مذاکره کرده‌اند اما تأثیری در بازار خودرو نداشته است.

علی لو، رئیس هیأت تحقیق و تفحص از عملکرد صنایع خودروسازی در رابطه با قیمت خودروهای داخلی می‌گوید : محصولات ایران‌خودرو بین ۱۵ تا ۲۵ درصد بیشتر از قیمت واقعی به مردم ارائه می‌شود، خودرو ال ۹۰ با اختلاف حداقل ده میلیون تومان به دست خریدار می‌رسد.

رئیس هیأت تحقیق و تفحص از عملکرد صنایع خودروسازی در رابطه با سوء مدیریت در خودرو سازی‌ها می‌گوید: اکثریت شرکت‌های بهم تنیده سایپا و ایران‌خودرو سمت‌های تکراری دارند، مثلاً یک نفر در ده شرکت عضو هیأت مدیره یا رئیس شرکت‌ها به شمار می‌رود و این امر خود دلیلی شده است تا رقابت میان خودروسازان از بین برود. هم اکنون به طور استاندارد تمام خودروسازی‌های دنیا ۲ تا ۴ درصد هزینه مالی دارند و در شرکت تویوتا کمتر از ۲ درصد اما در ایران میزان هزینه‌های مالی ۱۳.۶ درصد است که این امر در این دو گروه موجود است.

ایران‌خودرو بالغ بر سه هزار میلیارد تومان از نمایندگی‌های رانتی خود طلبکار است که در عقد قرارداد با این افراد ضمانت‌های درستی هم گرفته نشده است و این امر باعث شده تا خودروهای پیش‌فروش شده به دست خریداران نرسید و برخی از این افراد هم متواری هستند.

دکتر شاهین شایان آرانی، اقتصاددان در گفتگو با الف در رابطه با علت آشفته بازار این روزهای صنعت خودرو می‌گوید: دولت محور بودن، عدم کارایی در صنعت خودرو و سوء مدیریت باعث شده که صنعت خودرو سازی این روزها به وضعیت برسد.

آرانی تصریح کرد: در زمان تحریم فضای تولید خودرو در کشور با چالش‌ها جدی مواجه شد، علاوه بر این قیمت تمام شده در بخش تولید و حجم بالای کار باعث شد که صنعت خودرو دچار مشکل شود، خودروسازان هم به جای یافتن راه حل مناسب برای کاهش مشکلات فقط روز به روز قیمت‌ها را بالا و بالاتر می‌برند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: معتقدم که صنعت خودروسازی نیاز به مهندسی مجدد دارد و باید یک خصوصی سازی جدی در این صنعت ایجاد شود، دیدگاه‌های توسعه آن نیز باید مبتنی بر ایده های بخش خصوصی باشد، شاید این راه نجاتی برای صنعت خودرو باشد وگرنه صنعت خودرو با این وضعیتی که جلو می‌رود قطعاً دوام نمی‌آورد.

وی در پاسخ به اینکه نقش واسطه‌ها و رانت خوارها را چگونه می‌بینید گفت: در این صنعت واسطه گری ها و رابطه های میانی که در بحث فروش و نمایندگی‌ها وجود دارد همیشه بوده است، دلیل این امر هم عدم رقابت لازم در صنعت خودروسازی است، تعداد رقبا در این صنعت محدود هستند، وقتی که یک صنعت حالت انحصار به خود می‌گیرد طبیعتاً رانت و مراکز فساد در آن به وجود می‌آید.

این کارشناس اقتصادی افزود : مشکلات کنونی صنعت خودرو از انحصار است، اکنون یک ایران خودرو و سایپا داریم که عمده خودروهای کشور را تأمین می‌کنند چرا نباید خودروسازی‌های خارجی در کشور خودرو تولید کنند، این کار باعث می‌شود که صنعت خودرو متحول شود، با ورود تولید کنندگان خارجی مقداری روحیه جدید و توانایی جدید نیز به وجود می‌آید.

وی گفت: اکنون تمام هزینه های رانت، هزینه های عدم بهره‌وری و عدم بهینه سازی و سوء مدیریت‌ها در صنعت خودرو را مصرف کننده می پردازد. آرانی در پاسخ به این سؤال که چرا دولت به بازار خودرو سرو سامان نمی‌دهد گفت : صنعت خودرو صنعت بزرگی است و افراد بانفوذ زیادی در این صنعت ذینفع هستند. مدیران خودروسازی‌ها رایزنی‌های زیادی با مسئولین و نمایندگان دارند و این باعث می‌شود که دولت‌ها همتی برای سامان بخشیدن به بازار خودرو نداشته باشند.

به گفته شایان آرانی باید در صنعت خودروسازی انقلاب صورت گیرد و برای شروع باید یک انقلاب مدیریتی در صنعت خودرو سازی ایجاد شود تا یک مکانیزیم و روش جدید وارد صنعت خودروسازی گردد و اگر این اتفاق نیفتد صنعت خودروسازی ما مستهلک شده و کم کم از بین می‌رود.

وی در مورد قیمت خودروها گفت: قیمت خودروها اصلاً واقعی نیست، به طور مثال پژو ۲۰۶ در داخل کشور ۳۷ میلیون تومان است، یعنی چیزی حدود ۱۲ هزار ۳۰۰ دلار. همین پژو ۲۰۶ در دبی ۶ هزار دلار است، یعنی قیمت پژو ۲۰۶ در ایران دو برابر قیمت همین خودرو در دبی است در صورتی که باید در کشور ارزان‌تر باشد.

شایان آرانی در پایان تاکید کرد: به علت انحصار صنعت خودروسازی، نفوذ زیاد مدیران خودروساز در بین مسئولین و بزرگی صنعت خودرو، تغییر در آن سخت است ولی اگر تغییر در این صنعت صورت نگیرد این تنها مردم هستند که ضرر می‌کنند.
 
بهرامی
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۰:۴۸:۱۵
کمر اقتصاد را رانت خواران شکستند چه صنایع رانت خوار چه افراد رانت خوار (2024011) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۱:۴۸:۴۳
جالب این است که آقای نعمت زاده وزیر صنعت، هفته قبل در جواب خبرنگاری که از او پرسیده بود که چه ماشینی دارد، پاسخ داده که یک پراید مدل 87 دارد!! (2024054) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۵:۰۰:۴۳
کاشکی آقای نعمت زاده سوار بنز می شدند ولی این ارابه های مرگ رو جمع می کردند. نه سودا زا هستند. نه ارز آوری دارند. بنزین زیاد مصرف می کنند. زیبا نیستند و آلودگی تولید کرده و نه ترمز درست حسابی دارند و نه بدنه قوی و نه کیسه هوا. فقط خیلی خوب آدم می کشند و عده ای رو پولدار (2024238) (alef-13)
 
سیمرغ
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۱۳:۲۲:۲۲
آقای روحانی شما از کسی که پراید سوار میشه چه انتظاری داری ؟
انتظار داری برا ملت تکنولوژی بنز رو به ارمغان بیاره ؟
این آقای نعمت زاده (وزیر خودرو ) اصلا نمی دونه که آپشن تو خودرو یعنی چه ؟
من خودم یه پراید سوارم ولی برا خودم و تمام ملت بجز آقای وزیر متاسفم که پراید سوارم !!!!!!!!!!!! (2025757) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۵ ۰۰:۲۲:۴۰
آقایونی که در دبی هستید بفرمایید 206 در دبی 6000دلاره؟ (2027236) (alef-13)
 
سیمرغ
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۱۳:۲۶:۵۱
آقایان دولت و مجلس اینها گوشه ای از درد دل ملت از خودرو هستند لطفا لطفا لطفا گوشه چشمی هم به ملت داشته باشیییییییییییییییییییییییییییییییییییید (2025776) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۵:۳۶:۳۵
کسی که 1000 میلیارد تومان سرمایه دارد با یک ماشین اونهم پراید ! (2024312) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۶:۳۷:۰۶
1000 میلیارد رو از کجات آوردی ؟!!! (2024385) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۰۰:۳۱:۲۹
خود وزیر صنعت فهرست اموالش را اعلام کرد (2025006) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۲۰:۳۳:۴۸
روحانی مچکریم.. (2024720) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۵:۴۲:۳۳
چرا تعرفه گندم 4 درصد ولی تعرفه واردات وانتی که گندم را حمل کند 100 درصد است (2024319) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۸:۳۹:۳۱
حالا اینو بگید تعرفه گندم هم میشه 100درصد !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2024554) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۱۹:۴۶:۲۹
منظور من این بود که گندم که برای مردم حیاتی است 4 درصد خودرو که تولیدش کمتر حیاتی است چرا بیشتر (2026624) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۶:۳۶:۴۵
مگه احمدی نژاد نمیگفت پژو 504 دارم !! (2024383) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۲۳:۴۶:۵۴
چرا راي ثبت نمي شه اي متقلب ها؟ (2024976) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۱۱:۳۳:۰۳
ظاهر سازي بود بصورت نمادين. حالا بگه چي داره اگه راستشو بگه . (2025478) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۷:۰۲:۳۲
دورغ که نگفته
گفته یه پراید 78 هم تو کلکسیونش داره! (2024416) (alef-13)
 
ناصر هشترودی
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۹:۵۹:۰۷
از اقای جلیلی یاد گرفت (2024656) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۰۹:۱۰:۲۵
چه ربطی داشت (2025235) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۲۰:۰۷:۳۳
ایشون این رو نگفتند درست نقل قول کنید. در سوال از ایشون که گفته شد ایا خودرو داخلی دارید گفتند که من سال 75 یک پراید خریدم و هنوز هم اون رو دارم. ایشون نگفتند که شخصا از ان استفاده می کنند یا پارک کرده اند یا دست کسی از اعضای خانواده ایشان است.
در ضمن ایشون و وزارت خانه ایشون همین چند ماه پیش اعلام کردند که قیمت خودرو باید کاهش یابد و نرخ کاهشی تقریبی انواع خودروها رو اعلام کردند. اما فرداش چی شد؟ در مجلس نمایندگان محترم بحث استیضاح ایشون رو پیش کشیدند !! یک سری به اخبار دی و بهمن ماه بزنید این خبرها را خواهید دید.
اول اینکه خودرو باید ارزان شود
و درست چند روز بعد طرح استیضاح ایشون توسط چند نماینده!!
تا وقتی که نمایندگان کارت هدیه بگیر در این مجلس هستند اوضاع همین است که هست (2024675) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۲۲:۵۲:۵۰
این پراید ساخت 18 سال پیش ، الآن فرسوده ، دودزا و آلاینده است.
ایشان می توانند برای تبدیل این خودرو به خودرو نو تقاضای وام نمایند! (2024914) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۲۰:۴۶:۱۷
تا زمانی که ما ریا را قبول میکنیم مسولان هم ریا میکنیم.بیاییم هر کس را با ارزش واقعی خودش ببینیم نه با ریاکاریش.فردا وقتی که دوره مدیریتش تما شد دنبااش فریا د میکشیم که دیگر فایده ندارد.باید چشم و گوشمان را باز کنیم وگر نه.... (2024743) (alef-13)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۲۱:۰۱:۳۱
در مورد مقاله، تمام مواد اولیه مورد استفاده در خودرو یعنی انواع پلیمرها و الیازهای مختلف در تمام دنیا قیمتی تقریبا نزدیک به هم دارد یعنی اهن در ایران ترکیه چین و اروپا تقریبا با قیمتی نزدیک به هم معامله میشود. تنها متغیر های تولید خودرو هزینه پرسنلی و هزینه های دولتی است. در کشور های اروپایی و اسیایی حقوق پرسنل که بر اساس دلار و چند برابر ایران است فقط میماند هزینه پرسنل ستادی و مالیات و هزینه های دولتی. به اضافه ان که در سایر شرکتهای سازنده خودرو سهم قابل توجهی از قیمت تمام شده هزینه تحقیقات برای بالا بردن ضریب ایمنی و ساخت مدل های جدید است که خودرو سازان ایران به طور کل این هزینه را ندارند. ماکسیما مدل روز 2014 با قیمت حدود25000 دلار تا28000 نسبت به اپشن در دبی فروخته میشود و ماکسیمای ایران با وجود مدل 1990 خود و ورود به صورت باز و مونتاز در ایران،چرا باید به قیمت 33000 دلارانهم با دلار ازاد فروخته شود؟ در صورتی که ماکسیما به ایران با قیمتی حدود15000 دلار فروخته میشود یعنی 60 میلیون تومان هزینه مونتاز!!! (2024766) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۱۹:۵۴:۱۶
از یکی پرسیدم ماشین چی داری
گفت یه ۲۰۶ راست گفت
بعد دیدم یه ۲۰۶ و یه مزدا ۳ داره فقط تفلک (2026640) (alef-10)
 
علی پارسا
۱۳۹۲-۱۲-۲۶ ۱۷:۰۴:۱۲
بازار خودرو ایران رانتی و مافیایی هست. 95 درصد بازار دست خودروهایی مثل پراید هست که تکنولوژی 30 سال پیش دنیاست یا مثلن پژوی 405 و زیرمجموعه های آن یعنی سمند و پژو پارس هستند که قدمت آن به بش از 25 سال میرسد. پیکان وانت در تیراژ 100 هزار دستگاه و نیسان آبی هم تکنولوژی 40 سال پیش دنیاست. تا زمانی که تعرفه واردات خودرو صفر نشود این بازار رانتی پا برجا خواهد ماند. (2030195) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۲:۵۵:۴۷
تنها راه پیشرفت اقتصادی کشور ما خروج دولت از تصدی گری در اقتصاد است. در کل تاریخ بشریت فقط اقتصاد متکی به فعالیت ها و کارآفرینی های مردم جواب داده است. در اقتصاد امروز دنیا هم هرچه دولتها نقششان در اقتصاد کمتر باشد اقتصاد آن کشورها شکوفاتر بوده است.
در کشور ما نیز باید از تفکرات اقتصادی دهه 60 خداحافظی کرد و همه امور اقتصادی را به مردم و بخش خصوصی واگذار کرد. مطمئنا نتیجه از چیزی که امروز می بینیم خیلی بهتر خواهد شد.
در احکام اسلامی نیز دولت متولی اقتصاد نیست و فقط مسول مدیریت جامعه است. (2024106) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۳:۳۱:۳۳
همینجوری کیلویی نمیشه در شرایط فعلی کشور که نهادها بر رانت حاصل از نفت شکل گرفته اند خصوصی سازی و واگذاری امور به مردم دست اویزی است برای گروههای شبه مافیا که گلوگاههای اقتصاد را به بهانه واگداری به مردم تصاحب کنند مطالب فوق و همه را به یک چوب راندن نتیجه ای جز غارت باقیمانه ثروت کشور ندارد (2024148) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۷:۵۳:۵۴
برای رسیدن به این خواسته لازم است هویت مالکین کلیه شرکت ها در اختیار عموم قرار گیرد با این شرایط مشخص می شود کی از چه حقی حمایت می کند متاسفانه تمام صاحبان ثروت دارای قدرت هستند و اجازه به هم ریختن امپراتوری خویش را نمی دهند. (2024496) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۸:۵۷:۵۹
فعلا که ظاهرا با سرعت زیادی دولت داره از تصدی گری خارج می شود ولی اوضاع هر روز بدتر از دیروز! دولتی ناکارآمد است که از باب درآمد بی زحمتی مثل نفت خیالش راحت باشد وگرنه دولت هم مثل هر ساختاری برای بقا خودش را جمع و جور می کند. به نظر من اولا نباید همه ی مشکلات را به گردن دولتی بودن امور گذاشت و از کارآفرینان مجهولی صحبت کرد که غیر از مردمند دوما برای سامان بخشی به اقتصاد به کمک کاهش تصدی گری دولت مقدمات و بسترها را با دقت فراهم کرد. (2024573) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۹:۵۹:۰۳
برادر عزیز،کدام خصوصی سازی.در موردمخابرات دیدید چگونه خصوصی سازی شد.مخابراتی که ودیعه مردم را هنوز نداده‌اند،به قیمت ناچیز به نهادی وا گذار شد که دیگر هیچ کس را یارای نزدیک شدن به آن نیست.وهیچرقیب جدی نیز برای آن یافت نخواهد شد (2024655) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۳:۰۰:۳۳
متاسفانه چند نفر مثل این دبیر انجمن به اصطلاح خودروسازان هم با حرفهایشان و استدلالهای چاله میدونیشان سوهان اعصاب مردم هستند. (2024110) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۳:۱۶:۰۱
ایران‌خودرو بالغ بر سه هزار میلیارد تومان از نمایندگی‌های رانتی خود طلبکار است که در عقد قرارداد با این افراد ضمانت‌های درستی هم گرفته نشده است و این امر باعث شده تا خودروهای پیش‌فروش شده به دست خریداران نرسید و برخی از این افراد هم متواری هستند. (2024130) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۷:۰۷:۴۶
رانت خوارها رو باید رسوا کرد و با معرفیشون به مردم کاری کرد که هیچ رانت خواری حاشیه امنی نداشته باشه (2024423) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۷:۴۲:۰۴
تو قضيه خودرو رانت چيه اخوي؟ كارخانه خيامي رو مصادره كردند، به اندازه ٤ سال هم كه لوازم توش بود، از روز اول هم كه به صد برابر قيمت پيش فروش كردند؟ حالا چه جوري شده كه اينهمه بدهي بالا آوردند؟ (2024473) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۹:۱۱:۰۴
من ابان ماه یه پژو 206 ثبت نام کردم برای تحویل بهمن ماه. بهمن ماه هم همه ی پول رو دادم. الان 23 اسفنده هنوز هیچ خبری از تحویل ماشین نیست!

ماشین دارن ولی نمی دن بیرون. برا اینکه بیشتر سود کنن، به قیمت بازار مستقیم می فروشن به یه عده دلال..

تازه اس ام اس دادن که بیا به جاش پژو 405 ببر

خدا همه ی خائنین به این ملت رو لعنت کنه (2024598) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۱۱:۱۶:۲۷
ما همش داریم داد می زنیم تحریم کنید ایران خودرو را اونوقت شما خودرو خریداری می کنید. چی بگه آدم از دسته این ملت (2025417) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۲۰:۲۲:۳۵
من فک می کنم مشکل اصلی کارگرای این خودروساز ها هستند. در تمام دولت ها به این فکر می شد که اگر در بدترین حالت این دو شرکت تعطیل شوند، با حجم بالای بیکاری چه کنیم؟ متاسفانه در این خبر و خبر های دیگر مشکلات را خوب بررسی می کنند اما برای مشکل بیکاری ناشی از تغییر و تحول چیزی نمی گویند.

فرض کنیم که دولت از حمایت از این خودروساز ها دست بردارد. آن وقت، افرادی که به واسطه مستقیم و یا غیر مستقیم بیکار می شوند را باید چه کرد؟ (2024695) (alef-13)
 
میعاد
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۱۲:۴۴:۳۷
اما بیکاری یا داشتن شغل یک عده معدود نباید معیار تصمیم گیری تو همچین مسئله مهمی باشه که تو اقتصاد کل کشود و سلامت مردم کشود اثر میگداره از طرف دیگه کسی نمیگه این دو خودروسازی تعطیل بشن بلکه نظر اکثریت اینه که فضای رقابتی ایجاد بشه تا از طرفی این دو در ارتقای کیفیت محصولاتشون تلاش بیشتری بکنن که حتی باعث شکوفایی صنعت خودرو در کشور میشه هم اینکه این وسط مردم متضرر نشن نمیشه به بهانه بیکاری تعدادی به مدم و اقتصاد که خیانت کرد از طرفی وقتی تولید کننده های خارجی بیان تو ایران سرمایه گذاری بکنن و اینجا خودرو تولید بکنن هم انبوه ثروت سرمایه دارها برای خرید خودرو های لوکس و گرون قیمت خارجی از مملکت خارج نمیشه بلکه جدب سرمایه میشه هم عده ای مشغول کار میشن که این خودش دلهره برای نشر بیکاری رو از بین میبره،به هر حال هر تغییری هزینه داره اما به بهانه نپرداختن این هزینه نمی شه که به یک رویه غلط سالها ادامه داد تا وقتی که دیگه نشه هیچ کاری براش کرد و کلاً همه ریشه هاش فاسد بشه اونوقت کی پاسخ خریدارو سرمایه دارو مال باخته و جان باخته و کارگر بیکار شده و اقتصاد پر از رانت و فساد رو میده؟کارگرها؟؟؟ (2025635) (alef-10)
 
وحید
۱۳۹۲-۱۲-۲۶ ۱۵:۳۸:۳۱
یه محاسبه ای شده بود اگه به این کارگرا پولبدن ولی کارخونه تعطیل باشه بازم به نفع ماست و از نظر اقتصادی ضرر نمیکنیم.به علاوه چون هوا آلوده نمیشه مردم زخمی نمیشن.رفاه بالاتر میره. (2030050) (alef-10)
 
بهرامی
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۲۱:۳۴:۲۵
سالیانه بطور متوسط 127 هزار نفر در جاده ها ی ایران کشته می شوند

در جنگ تحمیلی بطور متوسط سالیانه 126 هزار نفر شهید میشد

سالیانه دهها هزار نفر در جاده ها ناقص میشوند

سالیانه میلیارد ها تومان صرف بیمه تامین اجتماعی برای مجروحان سوانح رانند گی

کشور میشود .

من راه حل صنعت خودرو کشور رو بلدم اگر کسی از حضرات عالی مقام جویای راه حل است (2024796) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۱۹:۵۵:۲۷
سالی بیست هزار نفر دوست عزیز ! (2026641) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۵ ۲۰:۳۱:۴۱
کلا 230 هزار نفر شهید دادیم (2028704) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۶ ۱۴:۵۶:۱۱
سالی 20 هزار نفر. ولی این که کشته های سالانه تصادفات ایران باندازه شهدای سالانه جنگ بود حقیقت داره. (2029966) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۰۷:۴۵:۲۴
قیمت خودروی داخلی خیلی هم ارزان است نسبت به کشور های دیگر این مردم فقط شکایت و بهانه گیری را یاد گرفته بجای تشکر یک جستجو کن ببین قیمت یک پژو 206 در اروپا چند است تا ببینید در ایران در حد نصف ان است پس بهانه بیخودی نگیرید (2025136) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۲۲:۰۸:۴۷
چرا برای منفی دادن هیچ گزینه ای قرار ندادید .لطفا گزینه منفی رو در سایت درج کنید (2026927) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۲۲:۰۹:۲۳
جوابت تو متن هست پس گزافه گویی نکن (2026929) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۱۲-۲۶ ۰۰:۱۲:۴۳
گوش اگر گوش مسئولین و ناله اگر ناله ما آنچه البته به جایی نرسد فریاد است
هر فردی که سمت میگیره به فکر جیب خودشه.

مر باید بیاد مثل مصدق که حقوق 10000 تومانی حق مجلسش را به خاطر ترس از عدم انجام وظیفه نسبت به حقوق 100000 تومانی کنسرسیوم نفت آسیا ترجیح داد

کنسرسیوم نفت آسیا پیشنهاد حقوق 100000 تومانی برای مدیریت می دهد ولی مصدق پاسخ می دهد اگر این سمت را قبول کنم می ترسم باعث شود نتوانم خوب به مردم خدمت کنم.

خودرو سازها با پول دهن مسئولین رو می بندند. (2029089) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۱۱:۴۲:۴۲
واقعا واسه تو و امثال تو که سرشونو کردن مثل کبک زیر برف متاسفم (2031247) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۰:۵۳:۲۸
صنعت خودروی کشور در واقع یک صنعت ورشکسته است که با سود رساندن به بعضی‌ افراد خاص برای خود یک امنیت کذایی در پشت ادعای تولید ملی‌، جلوگیری از بیکاری و... درست کرده و اجازه نمیدهد که ملت نیاز خود را به خودرو عادلانه رفع نمایند. (2024014) (alef-13)
 
www
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۲:۴۷:۳۴
خوب است بدانید که وقتی هزینه های تولید را حساب می کنند ضریبی برای کشورها نسبت به آمریکا هم در نظر می گیرند که برای ایران 4 است یعنی هزینه ی تولید 4 برابر آمریکا. برای چین 0.9 است! (2024101) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۵:۰۲:۰۱
فقط صنعت خودرو نیست . تامین اجتماعی - مخابرات-و... هر جایی که پول راحت بدست می آید شده حیات خلوت یک گروهی که بدون زحمت پول در آورند و مردمی هم که دستشان به جایی بند نیست فقط تماشاگرند و روز به روز از زندگیشان کم می شود . (2024243) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۱۱:۴۹:۲۲
مي خواهم تاييد كنم و اضافه كنم كه پول جريمه هاي مالياتي بيمه. خودرو و..... كجا ميرود كه هنوز مردم بدهكارند. (2025524) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۰:۵۸:۴۶
تا زمانی که ریشه تبعیض های داخلی ، و انحصارطلبی های داخلی تقدس مآبابه که منشا فسادهای مالی و سیاسی است از بین نرفته و فرصتها و امکانات کار بطور برابر بین همه گسترش نیافته باشد متاسفانه اوضاع داخلی کشور از این هم بدتر خواهد شد .لذا تا دیر نشده حاکمیت باید چاره اساسی را به عمل آورد. (2024016) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۰:۵۹:۴۲
من خود ۲۰ سال پیش که به آمریکا آمدم یک خودروی ماکسیما به قیمت ۲۸ هزار دلار خریدم، حال که ۲۰ سال می‌گذرد و ماکسیما حداقل ۵ بار به صورت کلی‌ طراحی کلی‌ شده و دارای تژیرت، قدرت متر و رفاه و کیفیت به مراتب بهتری شده و در حالیکه قیمت همه چیز در همین آمریکا حداقل در این ۲۰ سال ۲ برابر شده، ولی در سال گذشته یک مکزیمی جدید ۲۰۱۴ خریدم به همان قیمت ۲۸۰۰۰ دلار!... البته همه ماشینها برندهای معروف دنیا همین شکل است یعنی‌ در این ۲۰ سال با وجود کیفیت به مراتب بهتر قیمت آنها افزایش معنی‌ داری نیافته!.. (2024017) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۲:۵۹:۳۲
میفرمائین چکار کنیم بیاویم امریکا؟ البته اونا که میتونن میان (2024109) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۲۲:۳۹:۱۱
بابا تو هم از سر بی سوادی زود همه چیز رو میچسبونی به امریکا (2024894) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۵:۰۳:۲۳
ما خودروی اینها رو نخوایم کی رو باید ببنیم (2024246) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۷:۰۴:۵۸
این نشانه در جا زدنه شرکت تویوتاست
از ایران خودرو و سایپا یاد بگیره که دائم در حال رشد هستند (البته فقط قیمتهایشان) (2024420) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۲۱:۱۱:۲۶
خود رو انها به درد نمیخورد !!!!!
استکباری است!!!!!!!!!!!!!!! (2024775) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۰۹:۴۹:۲۱
میخوای دل ما رو بسوزونی!!!!!!!! (2025281) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۱:۰۲:۵۷
خودرو ساز ارابه مرگ ولگن ساز بگید بهتره (2024020) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۱:۱۲:۴۴
ريخت و پاش مديران و صد ها پرسنل تحميلى و نورچشمى مزيد بر علت شده، شما در جلسات عالى ترين مقامات صنايع كشور هاى پيشرفته يك فلاسك چاى و قهوه روى ميز ميبيند و چند تا بيسكويت كه هر كس هم بايد خودش زحمت پذيرائى را بكشد، اما واويلا كه مثلا فلان شركت خودروساز جلسه هيات مديره داشته باشد، از دو سه روز قبل دهها نفر در تدارك ميوه و شيرنى و نهار و دسر و.. در حد عروسى نورچشمان بدو بدو ميكنن والبته هزينه همه اين كار ها به فيمت فرغون هاى توليدى اضافه و از مشترى نجيب و ناچار دريافت ميگردد (2024021) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۵:۰۵:۳۵
اونوقت جالبه نوبت که به کارشناس معمولی ( ودر صحبتهای خصوصی یکی از مدیران خودروسازیها " دون پایه " یعنی کسانی که پارتی نداشته اند و جز گروه و دسته ای نبودند) و کارگران تولید می رسند همیشه چماق نداری را بر سرشان می کوبند . (2024253) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۷:۰۵:۵۴
البته پاداش های چند ده میلیونی بماند از کیسه مردم بماند! (2024421) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۱:۱۴:۵۳
با سلام
بدون شک هر کدام از ما بر مسند قدرت بودیم اوضاع همین بود چرا که مردمی در این مملکت زندگی میکنند که مطالبه گر نیستند (2024023) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۲:۰۵:۲۶
دولت تدبیر امید که این روزها کلیدش رو گم کرده و چشمش به خارج کشوره و مزاکرات بابا داخل رو دریابید (2024067) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۳:۰۹:۳۰
میگم ما می گفتیم دولت احمدی نژاد و اصولگراها باعث گرونی خودرو هستند می بینم که اصلاح طلبان سابق و اعتدالیون فعلی هم انگار منتفع اند از این وضعیت خودرو (2024119) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۶:۳۹:۲۲
راه حل مشکلات داخل در آجر کردن نان کاسبان تحریم و رانت خواران میباشد . (2024390) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۵:۰۱:۰۲
چند وقت پیش وقتی 4 نفر اقا زاده مرتبط با بابک زنجانی در ترکیه ازاد شدند مردم ترکیه در اعتراض به این موضوع به خیابانها امدن و اعتراض خود را نشان دادن در حالی که در کشور ما فسادهای 3000میلیاردی و9000 میلیاردی و... را با هیجان و افتخار به همدیگر تعریف می کنیم و اصلا فکر نمی کنیم که این پولها مال بیت المال و حق ملت است و باید یک حرکتی نشان داد تا وقتیکه طرز تفکر من و شما این باشد این زندگی این ماشینها و .... حق ماست (2024240) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۱:۱۹:۴۶
اینهمه مطالبی که در سایت الف، درباره سو مدیریت ، رانت و فساد، تباهی بیت المال و ... درج می شود، اگر یک کدامشان در یک مملکت قانون مدار اتفاق می افتاد ، بلافاصله چندین مقام برکنار و هیجانی ایجاد می شد.

برای من خیلی جالبه که همگان این مطالب وحشتناک را می خوانیم، مدیران می خوانند و البته بیشتر هم می دانند، اما آب از آب تکان نمی خورد! (2024028) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۱:۵۱:۵۸
هموطن عزیز خودمون باید اقدام کنیم تحریم این خودروهای بی کیفیت بهترین راهه بابا این چه وضعشه شورشو در اوردن دیگه (2024055) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۳:۱۵:۵۴
داداش
خودرو نخری، با بقیه فساد در دستگاههای اقتصادی که بیت المال (یعنی حق من و تو) را می بلعند و صدای بعضی هایش در الف می پیچد را چه کنیم؟

خودرو حیاتی نیست اما رفاه عمومی جامعه، مسکن، ارزاق، آموزش عالی غیر رانتی و سرمایه گذاری در بورس برای درآمد سالم و دارو و خدمات بیمارستانی و هوای سالم و مواد کشاورزی سالم و ... را چه کنیم؟
سیستم قانونی مملکت در قوانین راهکار داده اما مجری قانون باید فساد رو خفه و دملهای چرکین رو ضدعفونی کنه (2024129) (alef-13)
 
میعاد
۱۳۹۲-۱۲-۲۵ ۰۹:۳۳:۳۰
البته اگه خودش ذی نفع نباشه... (2027431) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۵:۰۷:۲۴
فقط خودرو نیست . بهداشت و درمان -بیمه -بانکها همه دچار رانت خواری عده ای خواص شده اند . (2024256) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۱:۲۳:۳۹
شایان آرانی در پایان تاکید کرد: به علت انحصار صنعت خودروسازی، نفوذ زیاد مدیران خودروساز در بین مسئولین و بزرگی صنعت خودرو، تغییر در آن سخت است ولی اگر تغییر در این صنعت صورت نگیرد این تنها مردم هستند که ضرر می‌کنند. (2024030) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۱:۵۹:۴۶
آقای آرانی تخصص اصلی اش بازار سرمایه است
ایشان قبل از خودروسسازی، بحران 8 ساله مدیریتی در بورس را حل کنند بهتر است. (2024061) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۵:۰۹:۵۸
یکی از مدیران خودروسازی بازنشسته شد و بلافاصله و بی سر و صدا تشریف بردند کانادا . بعدا" شنیدیم که شرکت " پژو " به خاطر خدماتی که به آن شرکت کرده بود و قرار دادهایی که ایشان جور کرده بود جشن مفصلی برای بازنشستگی ایشان گرفته !.
تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل .
خاوری انگشت کوچک اینها هم نمیشه . (2024259) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۱:۳۰:۴۴
رانت و گرانفروشی و بنجل فروشی زاییده انحصار در هر کالا یا خدمات است !تا حاشیه امن برای خودروسازها و دیگر موارد مشابه توسط دولت ایجاد می شود و اینگونه فعالیتهای اقتصادی انحصاری هستند!تحلیل و بررسی و تحقیق و پژوهش وتفحص و........کاری بس عبث و بیهوده است!تا انحصار هست تمام مشکلات چندین برابر هم هست!! اگر نگران هستیم ومی خواهیم در حوزه خودروسازی سرمایه و کار را از دست ندهیم!باید خودروسار ها کاملا خصوصی شوند!و در سند فروش و واگذاری بند افزایش کارگران و کارکنان این صنعت مشروط گنجانده شود!تا هم سرمایه ملی از بین نرود و هم خدای ناکرده اشتغال کارکنان این حوزه!! اما افسوس که با خصوصی شدن مشروط به افزایش اشتغال هم نان بعضی ها اجر می شود و مانع از این کار هستند!!!!!!!وگرنه چگونه است که بخش خصوصی در تولید انرژی برق و....سربلند از این خصوصی سازی فعال است!! اما در خودرو سازی ناتوان !!! با خصوصی سازی انحصار از بین می رود وبا پایان انحصار رانت هم دود میشود و از بین می رود!!!!! ان وقت رانتخواران که متاسفانه خود را به تصمیم سازان و تصمیم گیران نزدیک کرده اند!! باید بروند و ........ (2024036) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۱:۳۸:۴۳
تعطیلشون کنن همه راحت شن. (2024041) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۸:۴۴:۲۴
کل مملکتو ؟؟!!! (2024558) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۱:۴۴:۰۷
تا موقعی که این تعرفه های فضایی برقرار است همینطور است .وقتی تعرفه واردات 10 درصد بشه یا باید ورشکست بشوند و یا روششون را عوض بکنند . (2024049) (alef-13)
 
علی عارفی
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۱:۵۲:۳۹
واقعیت امر این است که ما توسط شرکتهای خودرو ساز داخل کشور به گروگان گرفته شده ایم و علاوه بر مواردی که نویسنده محترم مرقوم فرموده اند مقدار مصرف سوخت خودرو های تولید داخل است که دو برابر خودروهای تولید خارج است . یعنی هفتاد میلیون لیتر مصرف روزانه بنزی در کشور ما میتواند به نصف کاهش یابد . مسئله و مشکل دیگر استهلاک بالای قطعات خودروهای سایپا و ایران خودرو در مقایسه با خودروهای خارجی و بویژه تویوتا است و مصیبت بزرگتر واردات خودروهای بی کیفیت چینی به بازار ایران است . و البته دهها مورد دیگر که در این مختصر نمیگنجد (2024056) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۲:۰۲:۰۸
این پولها میره به حساب آقایون هیت مدیره ، راستی تدبیر دولت تدبیر و امید چی شد نکنه زورش نمیرسه (2024062) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۲:۱۳:۴۰
به حساب کی ؟ مگر حساب ناشناس هم داریم ؟! (2024075) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۲:۵۰:۵۲
کیا این وسط ذینفع هستند ؟ (2024102) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۲:۲۴:۳۱
خودرو بی کیفیت نمی خوایم نمی خوایم بخدا مردم مقصرن اگه این خودروهای بی کیفیت رو نخرن اینها مجبور میشن کیفیت رو ببرن بالا (2024085) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۲:۱۹:۳۱
واردات رو آزاد کنند مشخص می شه که اینان چطور هم هزینه ها رو میارن پایین هم کیفیت رو میبرن بالا (2024082) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۲:۳۳:۱۵
بحث کیفیت و قیمت نیست که عزیز من ! بحث سر اینه که یه بخور بخور حسابی راه افتاده و همه در آمدها ی این صنعت پر سود نصیب خواص می شود و آنها نمی گذارند این امور اصلاح شود ! (2024090) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۳:۳۳:۱۷
خواص و بخور بخور ان هم در مملکت اسلامی؟! سایت الف چرا چنین مطالبی درج میکن؟! (2024151) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۹:۰۰:۲۸
بانک ها یک پای قضیه اند. (2024577) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۶:۳۹:۰۰
نه بابا اگه واردات رو هم آزاد کنن باز همینا میرن بازار واردات رو بدست میگیرند باز هم اینها سود میکننداین کارگرهای بیچاره اند که بیکار می شن (2024389) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۲:۲۶:۱۲
مشکل امرارمعاش مامردم متاسفانه مضاعف است. ازیک طرف سرانه درآمدمان پایین است . ازطرف دیگر هزینه سوء مدیریت ها را باید بپردازیم .این تنها خودرو نیست که درکشورما باکیفیت بسیار پایین وباقیمت گزاف تمام میشود. آب وبرق وگاز وحتی مخابرات ما بدلیل سوء مدیریت ها وریخت وپاشها بسیار بالاتراز کشورهای پیشرفته بدست میاد.فکرمیکنید با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها کی میتوانیم به قیمت تمام شده اینها دست پیدا کنیم . ماجرای من بدو آهو بدو است. (2024086) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۲:۳۱:۴۸
تو این دو سال چه سودی نصیب این خودروسازی ها و اعوان و انصارشون شده (2024088) (alef-13)
 
vahid
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۲:۳۴:۲۴
تمامي اين بحث ها و صحبتها هيچ فايده اي ندارد. لطفا بيخود و بي جهت خون خود و اعصاب خود را كثيف و خط خطي نكنيد. پرايد حداقل تا سال 1492 و گروه پژو بويژه خودروي بسيار بسيار با كيفيت 405 و پرشيا تا سال 1592 توليد و در ايران تا دانه ي آخر به فروش ميرسد. عمر ما كه ديگه به خودروهاي بي كيفيت خارجي قد نميده. مطمئنا تا 5 نسل آينده بايد سوار بر پرايد و پژو با همين شكل و وضعيت شوند. والسلام (2024091) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۳:۱۷:۵۹
خدایا به داد ما مردم نجیب برس (2024137) (alef-13)
 
مش اسحاق
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۴:۳۱:۰۳
بابا جون چراغهاش و صنندوق عقبش تغییر میکنه حالا ببین (2024208) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۲:۵۳:۴۸
واقعا برای خودم متاسفم جدی میگم دوست دارم بمیرم وقتی خودروهای کرایسلر و فراری خارجی ها رو می بینم و نگاهم به پراید می افتد (2024105) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۳:۰۴:۳۵
فروش کل این دو خودروساز به تولیدکنندگان خارجی بهترین راه حل است ایران خودرو به ازای تولید روزانه خودرو 15 نفر دارد فورد امریکا 4 نفر (2024115) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۵:۱۳:۰۵
در یک شرکتی که بر می دارند برای اینکه برای یک آقا زاده " مدیریت " جور کنند یک قسمت را نصف می کنند و یک مدیریت تبدیل می شود تبدیل به دو مدیریت هیچ وقت چیزی درست نمی شود . (2024264) (alef-13)
 
امیررضا
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۳:۱۶:۵۳
مجلس این وسط چکار است یکی نیست بگه وظیفه این نماینده ها مگه استیفای حقوق مردم نیست ؟ (2024132) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۳:۴۳:۲۶
هم اکنون به طور استاندارد تمام خودروسازی‌های دنیا ۲ تا ۴ درصد هزینه مالی دارند و در شرکت تویوتا کمتر از ۲ درصد اما در ایران میزان هزینه‌های مالی ۱۳.۶ درصد است که این امر در این دو گروه موجود است. (2024162) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۳:۴۴:۵۴
سلام.
این را هم منتشر کنید
http://www.donya-e-eqtesad.com/news/790745/ (2024166) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۳:۵۵:۳۱
دلیل ادامه کار خودرو سازها فقط یک چیز است. سهمی که از هر اتومبیل تولیدی به کیسه برخی افراد می رود. این وسط سالیانه هزاران نفر کشته و هزاران خانواده داغدار. (2024172) (alef-13)
 
شهروند
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۴:۰۱:۰۳
آقای توکلی این همه فریاد ملت و نمیشنوی؟! اینجا که سایت خودتونه!!
چرا تو مجلس کاری نمیکنید از نوع ملموس!!!
دوره قدرتتون داره تموم میشه 5 سال بعد از بازنشستگی تو خاطره نوشتن که من تلاشمو کردم هیچ فایده ای ندارد!
اگه تلاش میکنید جواب نمیده لطف کنید استعفا بدهید تا ملت تکلیف خود را بداند!! (2024178) (alef-13)
 
شهروند
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۴:۰۷:۳۴
آقای توکلی این همه فریاد ملت و نمیشنوی؟! اینجا که سایت خودتونه!!
چرا تو مجلس کاری نمیکنید از نوع ملموس!!!
دوره قدرتتون داره تموم میشه 5 سال بعد از بازنشستگی تو خاطره نوشتن که من تلاشمو کردم هیچ فایده ای ندارد!
اگه تلاش میکنید جواب نمیده لطف کنید استعفا بدهید تا ملت تکلیف خود را بداند!!
لطفا منتشر کنید و شما کارمندان محترم سایت حتما به آقای توکلی درد مردم را برسانید (2024182) (alef-13)
 
دایی محمود جان
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۴:۲۹:۳۴
بابا ایران خودرو رو و سایپا رو واگذار کنید به افغانستان یا عراق بنظرم به نفع ملت ایرانه (2024205) (alef-6)
 
جواد
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۵:۴۶:۴۵
چندسال پيش. يکي از کارخانجات توليد شيشه اتومبيل که به کارخانه هاي اتومبيل سازي ايران شيشه ميدهد. مقداري توليداتش را به افغانستان فروخت , افغانها آنها را پس فرستادند و گفتند که اين شيشه ها با استانداردهاي ما مطابقت ندارد. (2024330) (alef-13)
 
حسين صديق
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۴:۵۶:۱۷
بنده از « سـايـــپــا يـــــدك »‌ به خاطر عدم اجراي تعهداتش در قبال كارت نارنجي شكايت دارم .
اينجانب مالك پرايد LE 131 مدل 92 به شماره موتور 4906905 با پرداخت مبلغ 400 هزار تومان نسبت به خريداري كارت نارنجي با پوشش بيمه بدنه و سرقت در جا اقدام نمودم .
در تاريخ 11/11/92 اتومبيل اينجانب مورد دستبرد سارقان قرار گرفت و زاپاس و آچار چرخ و جك و آچار جك و مثلث شبرنگ اينجانب به سرقت رفت .
بنده با تكميل مدارك از جمله گزارش كلانتري 156 افسريه و تحويل مدارك به نمايندگي 1001 روشن واقع در 16 متري بزرگراه رسالت اقدام نمودم .
بعد از گذشت 40 روز فقط زاپاس به اينجانب تحويل داده اند .
و از تحويل ديگر قطعات امتناع ورزيده اند و پرسنل نمايندگي روشن فقط اظهار ميدارند كه سايپا يدك قطعه در اختيار ما قرار نميدهد !!!
تبليغات سايپا يدك براي كارت نارنجي ، گوش مردم را كر كرده و صرفا با دريافت پول از مردم پاسخگوي تعهدات خودشان نيستند .
سايپا يدك پاسخگوي خلف وعده و غش در معامله باشد . (2024234) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۵:۰۵:۲۲
http://www.khabaronline.ir/detail/344301/Economy/market

بعد وضع این خودروسازها رو نگاه کنید (2024252) (alef-13)
 
عماد
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۵:۲۶:۲۸
کسی از خودش نمی پرسد اگر خودرو سازی ( نه مونتاژ و واردات بلکه ساخت کامل) سود دارد چرا یکی از اینهمه سرمایه دار و بانک و غیره سراغ تاسیس یک کارخانه دیگر مثل ایران خودرو نمی رود؟حساب کنید یک سرمایه گذاری مثل ایران خودرو یا ترکتور سازی چند ساله پولش برمیگرده. 10 یا شاید 20 سال. در کشوری که بانکها اصرار بر برگشت چهار ساله سرمایه دارند. تولید یا باید جمع کند یا از رانت استفاده کند. (2024286) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۹:۰۳:۲۵
درسته. به خاطر همین در کشور ما دولت متولی این امر شده است. برای اصلاح اولا یکی باید افسار بانک ها را بکشد ثانیا باید این صنعت با مدیریت هوشمندانه ای به زیر بخش های مختلف با قابلیت واگذاری تدریجی به مردم بشکند. (2024582) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۵:۳۰:۰۴
دوستان الف
آقای شاهین شایان آرانی در آمریکا لیسانس شیمی خوانده اند و ادعا می کردند که در مرکز فضایی آمریکا Get Propulsion Plant JPL کار می کرده اند. و نمی دانم کی و کجا دکتری اقتصاد گرفته اند. لطفاً قبل از اینکه نظری را انتشار دهید در رابطه با فرد تحقیق کنید. اینکه ایشان صاحب نظر در اقتصاد هستند از زمان دایی ایشان که مدتی در بانک ملی مسئولیت داشتند آغاز می شود . بقیه اش را خدا می داند!!!!!
آقای توکلی که به این مسائل دقت دارند ! (2024297) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۵:۵۲:۱۳
Inhame harf o sohbat shode vali kasi ba in rant khara kari nadare , migam 3 donge keshvaro be esme in 10 darsad rant khor bezanim shayad bi kheeyal 3 donge deege beshan (2024336) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۵:۵۴:۳۲
به نظر من باید برای ساخت کشور از ظرفیت ایرانیان مقیم خارج استفاده کرد . (2024343) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۶:۳۸:۴۶
زحمت کشیدن (2024388) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۷:۲۲:۱۰
سلام-من سه سال پیش مبلغی داشتم وتبلیغاتی که درروزنامه هاورسانه های ملی میشدبفکرخریدسهام سایپاافتادم وگفتم بگذارکمک حال خانواده ام شوداگرسالی مقداری سودبگیرم دیگرمحتاج کس وناکس نمیشوم .همان سال اول مقداری سودگرفتم وقانع بودم لاقل باندازه سودبانکی بدهندهم کمک به صنعت است وهم کمک به چرخهدیک نهادکارگری ومنهم راضی به رضای خدا.متاسفاته اشتباه میکردم اگرپهن حیوانی خریده بودم اکنون چندبرابرشده بود.متاسفم به دولت وهیت مدیره این شرکت که معنی حمایت ازصنعت وامانت مردم رانمی دادند (2024448) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۷:۲۵:۲۱
همه اين حرفها به كنار ، چرا ما همه وسايل خانه از يخچال و تلوزيون تا ماهيتابه و آبكش مان ! خارجي است اما به خودرو كه مي رسد بايد از توليد ملي دفاع كرد ؟ (2024453) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۷:۳۸:۱۶
سلام متاسفانه خودروسازانی که با پیش فروش خودرو و جمع نمودن سرمایه از این طریق و سرمایه گذاری این مبالغ به سود بیشتری از سود پرداختی به خریداران , اینگونه کسب منفعت میکنند وضعیت صنعت و خودروسازی ما هم مشخص است که سرانجام به کجا خواهد رسید !!!! (2024466) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۸:۱۱:۳۹
تنها را نجات مملکت از این فرغونهای باصطلاح ماشین تعطیلی کامل ان است و جانشین کردن ان به صنایع سنگین از جمله کشتی سازی لوکوموتیو سازی... و همکاری با کشورهای صاحب تکنولوژی در صنایع سنگین است در نتیجه اشتغال هم از بین نمیره که با صادرات این محصولها کشور به یک اقتصاد جایگزین نفت هم تبدیل میشه و خودروهای با کیفیت با تعرفه صفر وارد شود و اب وهوا و مصرف بنزین هم کاهش میابد و بجای ریختن د پراید صادر و ارز وارد مملکت میشه (2024521) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۸:۲۴:۳۳
همه این هزینه ها عدد و رقم سازی است.
هر کسی اندکی از حسابداری شرکتهای بزرگ اطلاع داشته باشد، میداند که چگونه شرکتهای سود ده را زیان ده نشان میدهند.

خودروسازها پول دارند پس رانت و پشتیبان میخرند.هر کسی را که بخواهند. (2024533) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۹:۱۲:۳۲
از هر چه خودرو ساز و دلال متنفرم و اونها به خدا میسپارم... (2024602) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۰۸:۱۲:۰۹
پس خدا دانش و توانایی را برای چه بهت داده؟
"...ما سرنوشت کسی را عوض نمی کنیم مگراینکه خودبه پا خیزند" (2025156) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۱۹:۴۰:۳۰
خودرو سازی در ایران جلو شکوفایی اقتصادی را گرفته است. چون ناکارآمد و فچل و رانتی است و گران بودن آن سبب ارزان بودن بنزین و هدر دادن انرژی است. (2024634) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۲۰:۱۵:۳۱
هزینه 4.5 برابر کیفیت خودروی تولیدی 1/10000000 برابر (2024688) (alef-13)
 
محیط
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۲۰:۴۹:۴۷
در دولت خاتمی 8 سال جون کندن قوانین خصوصی سازی را تصویب کردن نرخ تورم رو به 10 درصد رسوندن یه مملکت آماده رشد رو به احمدی نژاد تحویل دادن این طرف چی کار کرد کشوری که مثل فنر آماده رشد بود پیچ و مهره فنرو سفت کرد جلوی خصوصی سازی رو گرفت که امثال ایران خودرو روشون زیاد شد. من به بعنوان یک اقتصاددان نیوکلاسیک به شما آقای توکلی اقتصاددان نهادگرا پیشنهاد می کنم که علمتونو به روز کنین سال 2008 وقتی پل ریچارد کروگمن به تنهایی به عنوان یک اقتصاددان نیومرکانتلیسم با گرایش به عقاید اقتصاددانان طرف بازار، با مطرح کردن سیاست استراتژیک تجارری و جغرافیای اقتصادی بعد از سالها به تنهایی جایزه نوبل را دریافت کرد در طرح سیاست استراتژیک به این موضوع پرداخت که کشورهای جهان سوم یا با احترام کشورهای در حال توسعه باید به سمت حمایت از ظرفیت های زود بازده پیش برن با هزینه های کم یعنی در کشور ما باید از صنایع دستی مانند سفال یا قلم زنی، نقاشی یا صنعت فرش حمایت بشه یعنی اگه کارخانه ایران خودرو و سایپا تعطیل بشن و سالن هاشون در اختیار تولید صنایع دستی قرار بگیره بسیار بازدهی بیشتری داره و صادرات بی نظیری ازش حاصل میشه. شاید برخی از دوستان بگن اگه این کارخانه ها تعطیل بشن خیلی ها بیکار میشن اما دوستان عزیز این اشتغال ایران خودرو ایجاد اشتغال کاذبه. با تعطیلی این کارخانه جات و ایجاد شرکت های چند ملیتی(FDI) ماشینی تولید میشه که هم کیفیت بهتری داره هم قیمت ارزانتری و هم مهارت نیروی کار شاغل در این کارخانه جات بالاتر میره
اگه نظرمو نذارین دیگه نظر نمیدم این یک نظر کارشناسی بود (2024750) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۲۳:۲۳:۲۶
نئوکلاسیک و نهادگرا و غیره و ذالک همه زیر مجموعه تفکرات نئولیبرالی هستند که در عمل در دنیای امروز یعنی کولی دادن کشورهای عقب مانده به کشورهای پیشرفته وفتی کسی میگه من نئوکلاسیکم یعنی مطالبی ازبر کرده ام که پیاده کردن ان در کشور مفهوم کولی دادن به امپریالیسم است من نئوکلاسیکم یعنی کشورم اماده کولی دادن است (2024956) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۰۰:۵۲:۴۴
سلام
از اقتصاد چیزی نمیدونم چون کشاورزی خوندم
اما اینو میدونم که اگه دولت به اندازه ای که از ایران خودرو حمایت کرد از کشاورزی حمایت میکرد الان وضع کشاورزی این نبود (2025031) (alef-13)
 
علی عسک
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۲۱:۰۸:۴۹
اگر هزینه تولید چهار و نیم برابر هزینه تولید خود رو در جهان است خوشحالیم که در عوض کیفیت تولید خودرو ما نیز یک چهار م کیفیت خودرو در دنیاست !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2024772) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۲۲:۰۹:۱۱
خودروسازي كه ضررش به اقتصاد كشور بيشتر از منفعتش هست بايد تعطيل شده و صنايع مفيد ديگري جايگزين آن شود.لطف كرده و ديگر خودرو نسازيد آقا نخواستيم. (2024850) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۲۲:۱۶:۴۱
جالبه تازه این تحقیق و تفحص هم نتیجه اش مشخص می شه اما قوه قضائیه و نهادهای نظارتی چکار می کنند پس (2024864) (alef-13)
 
اميد نا اميد
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۲۲:۲۶:۴۱
سلام به همه دست اندركاران سايت الف
مي خواستم سوال كنم تكليف مگان هاي ثبت نام شده به كجا انجاميد قرار بود اين نماينده محترم مجلس في سبيل الله اين موضوع را پيگيري نمايد پس چه شد؟ (2024875) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۲۲:۳۲:۱۸
شما ببینید چقد از سهام بانکها دست ایرانخودرو و سایپا هست؟
اگر ضرر میدن چرا سهام میخرن؟
به جاش حقوق کارمند بیچاره رو دیر میدن !! و از کیفیت میزنن و مردم رو به کشتن میدن... (2024880) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۲۲:۳۶:۱۳
مگه ایران خودروساز داره؟! (2024890) (alef-13)
 
محمد قربانی
۱۳۹۲-۱۲-۲۳ ۲۲:۵۰:۴۹
یکی از آیتمهای هزینه ای که باعث بالا رفتن قیمت تمام شده پراید و تیبا می شود احداث سایت سایپاخمین می باشد و هر سال بودجه میلیاردی برای آن در نظر گرفته می شود. و باید موسسه مستقلی محاسبه سود و زیان این سایت را برآورد کند تا مشخص شود آیا به صرفه اقتصادی می باشد یانه؟ و البته نه با استناد به اسناد مدیریت نظارت بر طرحهای سایپا که اکثرا" سند سازی می کند. مزید اطلاع مدیر نظارت بر طرحهای سایپا , مدیرعامل سایت سایپا خمین و عضو هیات مدیره چندین شرکت نیز می باشد؟ و اینجاست که برای یک کارگر دیپلمه این سوال پیش می آید که چگونه مدیر نظارت برطرحها می تواند هم وظایف مرتبط با این پست که را بنحو احسن انجام دهد و هم همزمان سایت سایپاخمین را راه اندازی کند و عضوهیات مدیره چند شرکت نیز باشد؟ یکی از دلایلی که پروژه های سایپا طولانی مدت می شود و سالانه میلیاردها تومان بودجه می بلعند همین سواستفاده ها و سومدیریتها می باشد. ایشان در خصوص احداث سالن جدید (در زمین فوتبال سابق) برای ...به مدیرعامل سابق نیز مصلحت سنجی کرده و طرح توجیه اقتصادی پروژه ذکرشده را تائید کردند. (2024910) (alef-13)
 
باشناس
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۰۰:۳۹:۲۲
ایران خودرو و سایپا از شاخص ترین بدهکاران به سیستم بانکی هستند.خداوند ما را از شر این دو موجود(کودکان پیر!!!)نجات دهد. (2025019) (alef-13)
 
سینا
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۰۰:۴۸:۲۰
دست مریزاد الف جان ر خاطر انتشار این حد اقلها!
دوم اینکه این خوروسازها با بازار تحمیلی فروش و ارزهای ارزان و ... باز هم ضرر می دهند.
این از عجایب روزگار نیست!
کسی به داد مردم و بیت المال برسد.
به خاط (2025028) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۰۰:۵۲:۵۷
اقا پول بیت المال را نمیخواهیم بدهید به اینها
رهاشون کنید اگه عرضه دارن سر پا باستن نمیتونن تعطیل بشن تا ابد که نمیشه هزینه های میلیاردی کرد که یه عده بیکار نشون
تمام کنید این وضعیت را (2025032) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۰۶:۲۹:۳۹
بابا گل بگیرید در این خودروسازیها را مردم راحت کنید. (2025088) (alef-13)
 
پيش خريد تندر90 با تاريخ تحويل فروردين1392
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۰۷:۳۴:۳۴
به استحضار مي‌رساند: در روز چهاردهم آبان ماه 1391و به مناسبت فرارسيدن عيد سعيد غدير خم، شركت ايران‌خودرو نسبت به پيش‌فروش محصولات خود و با تاريخ تحويل بهمن و اسفندماه 1391و فرروردين‌ماه 1392 اقدام نمود كه اينجانب نيز بنا بر اعتماد به قول و وعده مسئولان محترم از جمله وزير محترم وقت صنعت، معدن و تجارت مبني بر عدم افزايش قيمت خودرو، نسبت به پيش خريد خودروي تندر90 E2 اقدام نموده و مبلغ 15 ميليون تومان، معادل 71درصد كل قيمت مُصوب خودرو را پرداخت نموده‌ام و به اميد اينكه با دريافت دعوتنامه و پرداخت آخرين وديعه آن در حد 6 ـ 5 ميليون تومان در فروردين ماه 1392 خودروي خود را تحويل بگيرم. (در آبان ماه 1391 قيمت مصوب و با 2مرتبه افزايش قيمت در حد 21 ميليون تومان و قيمت بازار در حد 24ـ23ميليون تومان بود.) كه به نظر مي‌رسد با كاهش عرضه خودرو، دلال‌بازي دلالان و سودجويان و ...، ناگهان قيمت‌ها به طور نجومي اوج گرفت و تندر90 E2 از 21ميليون تومان در آبان ماه1391 به 36 ميليون تومان(به قيمت تجاري) در بهمن‌ماه توسط شركت ايران‌خودرو افزايش قيمت پيدا كرد.
هم زمان با اعلام مُغايرت با قانون و لغو مُصوبه افزايش قيمت خودرويي دولت و اصلاحيه آن(به قيمت تجاري) از سوي رياست محترم مجلس شوراي اسلامي در مورخ 22/12/1391، شركت ايران‌خودرو نسبت به ارسال پيام‌هايي مبني بر تشويق به پرداخت مابه‌التفاوت قرارداد با همان قيمت تجاري(مُغايرت با قانون و لغو شده از سوي رياست‌محترم‌مجلس‌شوراي‌اسلامي) و يا انجام تبديل خودروي ثبت‌نامي درصورت تمايل، علي‌رغم اعلام انجام كامل تعهدات توسط شركت ايران‌خودرو جهت تخصيص خودرو باتوجه به رديف قرارداد و رعايت نوبت و هم‌چنين قرار گرفتن در رديف اولويت‌‌بندي جهت تحويل پس از واريز وجه مابه‌التفاوت، اقدام نموده است. و اين در حالي است كه شركت ايران خودرو به عنوان يك نهاد قانوني و دولتي كه همواره مبناي فعاليت خود را اجراي قانون و مقررات اعلام نموده و بر آن نيز تأكيد داشته، چگونه انتظار دارد كه پيش‌خريداران خودرو نسبت به انجام يك عمل مغايرت با قانون و پرداخت وجه مابه‌التفاوت مذكور مُبادرت و اقدام نمايند. علي‌ايحال باتوجه به عدم تعيين قيمت‌گذاري قانوني خودروي تندر90 E2 توسط شوراي رقابت و سازمان حمايت تا پايان فروردين1392 كه باتوجه به اظهارات معاون محترم بازاريابي و فروش شركت ايران‌خودرو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس كه قيمت‌گذاري خودروي تندر90 E2 در انتظار تعيين نرخ تورم بخشي از سوي بانك‌مركزي است و هم‌چنين گفت‌و‌گوي اخير دبير محترم انجمن خودروسازان ايران در مورخ 17/07/1392 با خبرنگار پرشين‌خودرو مبني بر عدم تعيين فرمول قيمت‌گذاري خودروي تندر90 E2 از بهمن‌ سال گذشته تاكنون، تكليف آن دسته از پيش‌خريدهاي خودرو كه تاريخ تحويل آن پايان فروردين1392 مي‌باشد، چيست؟ آيا قرار است به نرخ قبلي آبان‌ماه1391 محاسبه گردد و يا به قيمت مُصوب شوراي رقابت و آن هم بعد از پايان فروردين1392؟ و يا افرادي مثل بنده كه درحد 71درصد از قيمت كل خودرو را پرداخت نموده‌ايم، آيا قرار است ميزان افزايش قيمت جديد توسط شوراي رقابت به كل مبلغ 100درصد تعلق گيرد؟ كه رييس شوراي رقابت به صراحت اعلام نمودند: افرادی که اقدام به پيش‌خرید خودرو کرده‌اند، به شرکت‌های خودروسازی اولتيماتوم داده‌ایم که حق افزایش قيمت به صورت 100درصد را ندارند و اگر بناست بهای خودروها افزایش پيدا کند، باید در مبلغ باقيمانده انجام شود. (برای مثال اگر فردی 10 ميليون تومان از مبلغ یک خودروی 20 ميليونی را پرداخت کرده باشد که قيمت فعلی آن به 30 ميليون تومان رسيده، این فرد قانوناً مالک 50 درصد خودرو است و شرکت خودروساز حق دریافت مبلغی بيش از آن را ندارد. برگرفته از سايت شوراي رقابت) و براي اينجانب و ديگر پيش‌خريداران خودرو كه تاريخ تحويل خودرو(31/01/1392) بوده و تا اين لحظه هنوز قيمت رسمي و قانوني خودروي تندر90 E2 مشخص نشده، تكليف چيست؟ و آيا مي‌توان قيمت‌هاي جديد را عطف به ماسبق كرد؟
در اين راستا، سازمان حمايت مصرف‌كنندگان در بخشنامه‌اي اعلام كرد: همين پيش‌خريدهاي خودرو با تاريخ تحويل قبل از اول اسفندماه 1391 كه در يك زمان و شرائط يكسان ثبت نام نموده و هزينه آن را نيز پرداخت نموده‌اند، با نرخ قبلي آبان‌ماه1391 محاسبه و خودور تحويل مشتريان گردد و اين در حالي است كه مابقي پيش‌خريدها با تاريخ‌هاي تحويل اسفند1391 و فروردين1392 علاوه بر اينكه در يك زمان و شرايط يكسان ثبت نام نموده و درحد 71درصد از قيمت مصوب خودرو را نيز پرداخت نموده‌اند، تا اين لحظه هنوز از قيمت‌گذاري قانوني و رسمي خودروي تندر90 E2 خبري نيست و نحوه چگونگي برخورد با اين‌دسته پيش‌خريدها نيز در ابهام قرار دارند.
حال باتوجه به موارد ذكر شده و بندهاي ب و ج ماده 45 شوراي رقابت كه اشعار مي‌دارد:
ماده 45 ـ اعمال ذیل که منجر به اخلال در رقابت می شود، ممنوع است:
ب ـ قیمت‌گذاری تبعیض‌آمیز
عرضه یا تقاضای کالا یا خدمت مشابه به قیمت‌هایی که حاکی از تبعیض بین دو یا چند طرف معامله و یا تبعیض قیمت بین مناطق مختلف به رغم یکسان بودن شرایط معامله و هزینه‌های حمل و سایر هزینه‌های جانبی آن باشد.
ج ـ تبعیض در شرایط معامله
قائل شدن شرایط تبعیض‌آمیز در معامله با اشخاص مختلف در وضعیت یکسان
فلذا از خودروسازان محترم كه همواره مبناي فعاليت خود را اجراي قانون و مقررات اعلام نموده و بر آن نيز تأكيد دارند، انتظار دارد همانگونه كه از دستورالعمل قيمت‌گذاري شوراي رقابت استقبال و تبعيت نموده، از اين مُصوبه قانوني شوراي رقابت نيز تبعيت نموده و كليه پيش‌خريد‌هاي خودرو مورخ 14/08/1391 با تاريخ‌هاي تحويل بهمن و اسفند1391 و فروردين1392كه در يك‌زمان و شرائط يكسان ثبت‌نام نموده و هزينه آن را نيز پرداخت نموده‌اند و باتوجه به بخشنامه سازمان حمايت مصرف‌كنندگان و بند‌هاي ب و ج ماده 45 شوراي رقابت به نرخ آبان‌ماه1391 محاسبه و خودرو تحويل مشتريان گردد.
باعنايت به تمام پي‌گيري‌هايي كه دراين مدت جهت تعيين تكليف خودروي خود داشته‌ام، تنها 2 جواب از آن شركت محترم دريافت نموده‌ام، اول اينكه توقف توليد داشته‌ايم و ثانياً اينكه قرارداد شما انقضاء يافته و بايد خودروي خود را تبديل نماييد كه به هيچ وجه به اين امر تحميلي راضي نبوده و نيستم. درجواب بايد عرض كنم: اگر توقف توليد بوده، چگونه آن شركت محترم همچنان نسبت به ثبت نام خودوري تندر90 اقدام مي‌نمايد و اگر قرارداد بنده علي‌رغم نداشتن قيمت قانوني و رسمي پس از گذشت بيش از 10 ماه از تاريخ تحويل منقضي شده است، چه طور اعلام مي‌شود كه بايد به طور تحميلي، خودروي ثبت نامي خود را تبديل نمايم؟!!! كه آيا به نظر نمي‌رسد خداي نكرده درصورت تبديل تحميلي خودرو، مي‌خواهند قيمت روز خودروي تبديلي را از مصرف‌كننده كه بيش از 15 ماه پول خود را نزد شركت ايران خودرو به امانت گذاشته است را اخذ نمايند؟ آيا اين طرز برخورد از لحاظ شرعي، عرفي، اسلامي و قانوني صحيح است؟ (2025125) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۲۲:۴۰:۴۷
دوست عزیز خواهشا گزیده تر بنویس تا ملت دچار سردرد و سرگیجه نشن (2027015) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۰۷:۳۶:۲۲
جالبه خودروسازان قطعه روازقطعه سازان نسیه می گیرند،خودروروپیش فروش می کننداونم بااون گرونی وسپس اعلام ضرردهی میکنندوای به حال این ملت (2025127) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۰۷:۴۶:۱۸
1- اقتصاد ایران طی حداقل طی سه دهه گذشته به شکلی پیچیده اما بسیار جدی از دو عامل شفافیت اقتصادی (رانت سازی) و خصوصی سازی گریزان بوده است بطوریکه هیچ مقام اجرایی و اقتصاددانی در ایران قادر به قیمت تمام شده کالا و خدمات نیست و تنها معیار قابل اتکا استفاده از قیمت کالا و خدمات مشابه در سایر کشورها می باشد.
2- قیمت بعنوان مهمترین عامل تعیین بهره وری اقتصادی از اقتصاد ایران غایب و تصمیمات مدیریتی بعنوان عامل جایگزین و البته صددرصد غیرکارآمد ایفای نقش می نماید بطوریکه همواره قیمت و حتی هزینه تمام شده اعلامی بنابر اقتضائات سیاسی و مدیریتی انتخاب و بعنوان مبنای مبادلات و توزیع ثروت بکارگیری می گردند.
3- تغییر ماهیت مالکیت بر بزرگترین بنگاههای اقتصادی و زیربنایی از دولت به بخش غیر دولتی(خارج از اراده و مدیریت قوه مجریه) اما در تملک مستقیم سازمانهای فوق العاده بزرگ غیر خصوصی(خارج از مالکیت مردم یا شخصیتهای حقیقی) با تأثیرات بسیار جدی و پیچیده بر اقتصاد ملی ، تصمیمات دولت و برنامه و بودجه سالانه همراه است بعنوان نمونه تصمیمات دولت در حوزه تولید صنعت فلزات مختلف ، صنعت خودرو ، سیتم ارتباطی ، مصالح علی الخصوص سیمان ، محصولات پتروشیمی ، لبنیات ، پروتیین و بسیاری از این اقلام زیربنایی منوط به همسویی خواست و تمایلات سیاسی و اقتصادی سازمانهای مالک صنایع مذکور خواهد بود حتی تحقق درآمد مندرج در برنامه های پیشنهادی دولت و مصوب مجلس بعنوان مبنای تحقق برنامه های سالانه منوط به تمایل سازمانهای قول آسای مذکور به پرداخت حقوق دولتی مانند عوارض ، مالیات و حتی هزینه آب ، برق ، گاز مصرفی است.
4- تعیین قیمت کالا و خدمات در شرایط فعلی و بدلیل قدرت اثرگذاری سازمانهای غیر دولتی و غیر خصوصی بطور غیر مستقیم در چرخه خواست و باور سازمانهای مذکور تعیین و اجرایی می گردد دولت بدلیل ناتوانی از رویارویی با قدرت اثرگذاری سازمانهای مذکور هرگز قادر به اعمال فهم کارشناسی منطبق با حقوق مصرف کننده نیست لذا است که در تمامی موارد تشنج و موج آفرینی قیمتها دولت ناچار از تبعیت و پیروی از خواست و اراده مراکز مذکور و حتی چرخش از باورهایی ابتدایی و اعلام رسمی حمایت از اراده مراکز مذکور بوده است.
5- مصوبات دولت و مجلس در حوزه حقوق و قوانین گمرکی کشور نیز دقیقا در چارچوب تعاملات قدرت مورد اشاره تعیین و اجرایی می شود چنانکه تحت عنوان دائمی و ماندگار حمایت از تولید داخلی شاهدیم که طی تمامی سالها مردم ناچار از تحمل قیمتهای گزاف و راهزنانه بوده اند چنانکه در مورد قیمت خودرو مورد اشاره قرار گرفت موضوعی که متأسفانه در خصوص تمامی کالاهای مصرفی قابل توضیح است سیستم مدیریت دولتی تحت سلطه بخش غیر دولتی و غیر خصوصی که توان اعمال اراده حکومت را در چارچوب حفظ و گسترش منافع مردم را نداشته و ندارد.
6- سالهای طولانی است که مردم ایران باید با پرداخت قیمت مربوط به اتومبیل های لوکس خارجی از اتومبیل های بی کیفیت و معیوب داخلی(مونتاژ ناقصتحت عنوان تولید ملی) استفاده کنند اتومبیل هایی که بدلیل مشکلات عدیده فنی و نقص های غیر قابل رفع سالیانه باعث تصادفات جاده ای و مرگ دهها هزار نفر از هموطنان می گردد اتومبیل هایی که بدلیل مصرف و سیستم سوخت نا مناسب و معیوب سالانه به آلودگی مرگ آفرین هوای کشور منجر می گردد و هیچ کس نمی داند چرا مقامات کشور و مسئولین قضایی توان و اراده برخورد با این اینان را ندارند کمپانیهایی که با تولیداتشان و بی هیچ دغدغه خاصی و البته با افتخار هر سال هزاران نفر را می کشند
7- مجلس شورای اسلامی فراموش نکند در زمان انجام تحقیق و تفحص از خودرو سازان و سخنان آتشین یکی از نمایندگان در دوره قبل در برابر دیدگان شگفت زده تمام ملت شاهد پیشنهاد رسمی عضویت در هیات رییس یکی از خودرو سازان به نامبرده پیشنهاد گردید اقدام مستقیم و آشکار مبتنی بر فساد اقتصادی و مدیریتی که با سکوت مجلس با سکوت همراهی گردید.

کشور باید تصمیم بگیرد که اقتصاد ایران به هر شکل ممکن از تسلط پنهان و آشکار سازمانهای بسیار قدرتمند و غیر قابل کنترلی که به مالکیت بزرگترین و پرتعدادترین بنگاههای ایران دست یافته اند خارج گردد . (2025138) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۰۸:۱۸:۰۹
این گزارش رو دادید تا کامندهای خودروساز رو اخراج کند؟ و مشکل حل بشه؟ نماینده ها مسئولانه به وظیفه شون عمل کنند. راههای دیگری غیر از اخراج هست. (2025164) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۰۹:۱۱:۵۴
اگر دو سال هیچ کس این فرغون های این دو تا شرکت رو نخرن میبینید که چه طور به فکر تولید ماشین های به روز میفتن (2025240) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۱۱:۱۱:۲۱
قیمت اتوموبیل = قیمت تمام شده + رانت های کوناگون + شیتیل های مختلف + هدایای دادنی ! + هزینه سفرخارجی مدیران و اهل بیت و دوست دختر پسر آقای مدیر + عیدی ده ها میلیونی + دریافتی های مناسبت ویژه روز پدر روز مادر روز مهندس روز ....


بانی (2025405) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۲۲:۴۳:۲۴
عصاره حرف همه رو خیلی خوب تو دو خط نوشتی (2027019) (alef-13)
 
مقایسه
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۲۲:۵۹:۴۵
این مطلبی که درباره خودرو نوشتید خیلی شبیه به مطلب انتقادیتون نسبت به صدا وسیماست. وجه تشابهشون : هردو دولتی هستند ، هر دو در فضای انحصاری فعالیت میکنند، هر دو تا کارمندان بسیار زیادی دارند که اصلا با حجم فعالیتشون جور در نمیاد، خروجی هر دو نزدیک به صفر هستش ،مردم از هر دو ناراضی هستند
نتیجه گیری: انحصار و دولتی بودن آفت هر نوع فعالیت و کوششی هستش پس باید انحصار رو از هر دو برداشت (2027067) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۱۱:۲۴:۰۷
". هم اکنون به طور استاندارد تمام خودروسازی‌های دنیا ۲ تا ۴ درصد هزینه مالی دارند و در شرکت تویوتا کمتر از ۲ درصد اما در ایران میزان هزینه‌های مالی ۱۳.۶ درصد است که این امر در این دو گروه موجود است."

این اختلاف مربوط به خودرو ساز نیست و مدیران خودرو سازی در این زمینه خاص قصوری ندارند. (2025441) (alef-13)
 
پيش خريد تندر90 با تاريخ تحويل فروردين1392
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۱۲:۳۸:۲۲
وقتي خود آقايون سهامدار شركت هاي خودروسازي هستند فكري به حال من و شماي مصرف كننده بدبخت را دارند!!!
وقتي شنيده مي شود سرمايه خود آقايون 1000 ميليارد تومان هست به فكر من و شما هستند كه چرا ناگهان ال90 از 21 ميليون به 36 ميليون رسيده است؟
اندك اميدي هم كه به دولت تدبير و اميد!!!!! داشتيم آن هم ديگه تمام تمام. (2025616) (alef-13)
 
میلاد
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۱۶:۱۹:۳۱
آقا من یک سال و نیمه ماشین فروختم ارزون و دیگه هم نخریدم گرووون
اما تا کی نخرم.جوونم.دلم میخواد ماشین داشته باشم.اینا هم روز به روز گرونش میکنن.فنی هم نیستم از کارکرده میترسم.ولی اگر فنی هستید و دستی بر آچار دارید مدیونید اگر صفر از این دزدها بخرید (2026227) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۲۰:۱۳:۰۶
هرکس دلش برای این مملکت می سوزد و دستش به جایی می رسد باید فکری به حال صنعت خودروسازی کند. انحصار و سوء مدیریت موجب این وضعیت شده. ای مسئولین محترم فکری بکنید. (2026675) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۲۱:۱۲:۵۹
آقای دکتر فرمودند
هم اکنون به طور استاندارد تمام خودروسازی‌های دنیا ۲ تا ۴ درصد هزینه مالی دارند و در شرکت تویوتا کمتر از ۲ درصد اما در ایران میزان هزینه‌های مالی ۱۳.۶ درصد است که این امر در این دو گروه موجود است.
ایشون فراموش کردند که نرخ سود بانکی اون کشورها 3 تا 4 درصده و ایران 28 درصد! (2026784) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۲۱:۵۸:۱۸
هزینه!!! (2026883) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۲۳:۴۸:۴۸
رئیس سایپا فرمودند مرگ دست خداست پراید فقط وسیله است حالا هر وقت که سوار پراید می شم احساس می کنم داخل تابوت نشستم منتها با این تفاوت که خودم اونا دارم می برم سینه قبرستون .خدا را خوش نمیاد بعد از رفتن پیکان خدا بیامرز که نور به قبرش ببارد اگه تند نمی رفت لااقل بدنه اش محکم تر بود بعد هم چون حال راه رفتن نداشت جوانا باهاش لای نمی کشیدند حیوانی ارام بود اگر سی سال مثل بختک افتاده بود توی صنعت خودرو سازی خدایش با هش کنار امدیم حالا اون رفت پراید جاشو گرفته اونهم با اسم های عجیب و قریب دقییقا مثل ادمهای کذاب که دنبا لفریب دادن هستند 132 و 131 و 141 که از هرکس می پرسی اینها یعنی چی هر کس از گمان خود شد یار من به هرحال به نام خودرو یه مشت آهن و پیچ و مهره کردند انداختند به خلق الله فقط موندم که این چه صنعتی است همانند سحر و جادو دولت فعلی را هم مجذوب خود کرده و چشماش روی واقیت بسته که این چند کیلو آهن مگه چقدر می رزه که حاضر شدن جیب خلق الله را که نه جون اونها را بزنند موندم نماینده های مجلس که سهمیه خودرو را می گیرند چرا به حال وکلایشان غصه نمی خورند که این قصه را تمام کنند. موندم این همه سازمان بازرسی و برسی و تفحص چرا کاری از پیش نبرده و ما همچنان سر گردان و حیران چشم دوخته ایم تا کلامی مهربانانه بشنویم که دریغ از این محبت . که یادشون رفته است که از محبت خارها گل می شود. که حال می بینیم خار است و خوار نداریم هیچ غم خوار . (2027185) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۲-۲۵ ۰۸:۴۷:۴۴
اشدا علی الکفار (2027383) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۵ ۱۵:۳۲:۲۸
من در سایتهای مختلف سایپا رفت و آمد دارم و براشون خدمات فنی انجام میدم
واقعیت اینه که یکسوم نیروی کار خطوط تولید و دوسوم نیروی سایر قسمتها در این مجموعه اضافی هستند و بی دلیل شاغلند
نیم ساعت قبل از صبحانه و بعد از صبحانه
نیم ساعت قبل و بعد از تایم ناهار
نیم ساعت بعد از ورود
ونیم ساعت قبل از خروج
همه آزادند و از کار خبری نیست
حالا از هزینه های بالا دستی و ستادی بیخبرم ولی
از قدیم گفتند
مشت نمونه خرواره (2028149) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۵ ۲۳:۰۵:۵۴
شاید بهترین کار نخریدن ماشین های این دو خودرو ساز است. من می خواستم پراید را به پژو تبدیل نماییم اما با کمی تعمل تصمیم گرفتم با تاخیر یک ماشین چینی مانند X33 بگیرم. (2028982) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۲۶ ۰۸:۳۵:۳۹
خدا به دادمان برسد (2029332) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.