نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 354667
درباره نقش آفرینی روسیه در خاورمیانه
بخش تعاملی الف - ميرزا سعدين داورپناه
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۵۲


تصميمات بين المللي اخير در قبال ليبي من باب تعقيب و جستجوي روابط ميان بازيگران بزرگ مناقشه خاورميانه با اهميت هستند.

قدرت هاي جهاني و بلوك عربستان پس از نشستي در وين پيرامون بحران ليبي، ضمن تاكيد بر پشتيباني از دولت وفاق ملي «فايز سراج» تصميم گرفتند كه در بخشي از تحريم هاي موجود عليه دولت ليبي تجديد نظر نمايند. همچنين پنج عضو ثابت شوراي امنيت به توافق رسيدند كه بزودي قطعنامه اي براي حفاظت دريايي از مرز شمالي ليبي و كنترل آبهاي ميان اروپا و آن كشور را به شوراي امنيت برند.

( شهرهاي با ارزش استراتژيك ليبي در نوار ساحل شمالي بنا شده اند و قدرت هاي جهاني به اتكاي اين قطعنامه نيرويي دريايي را در مديترانه سامان خواهند داد كه در مواقع لزوم اين امكان را در دسترس داشته باشند كه حتي بدون نياز به دخالت نيروي زميني شان بر درگيري ها تاثير بگذارند.)

ليبي كشور عرب مسلماني است كه مسائل جاري آن ذيل سر فصل هاي حساس تروريسم و پناهجويي مورد توجه جامعه جهاني قرار دارد مخصوصا وقتي كه پناهجويان بسياري مسير ليبي به جنوب ايتاليا را براي رسيدن به اروپا بر مي گزينند. اروپا پيش از اين نشان داده كه در برابر تروريسم و سيل پناهجويي آسيب پذير و سر در گم مي باشد لذا با توجه به الگويي كه اين اروپاي وحشت زده در مذاكرات با تركيه براي كنترل پناهجويان شرقي پيش گرفت، نرمش و آمادگي تعامل با هر قدرت تاثيرگذار بر مهار اين بحران هاي جنوبي را نيز مي توان از اروپا انتظار داشت.

اروپاييان همواره از خطر نظامي روسيه مي گويند. علي رغم اين، ضرورت تحمل روسيه صاحب حق وتو بسود مهار خطر فوري سيل پناهجويان، آن ها را ناگزير سوي برسميت شناختن برخي جاه طلبي هاي روس ها هدايت مي كند. يكي از عوامل تقويت نيروهاي ناتو در مرزهاي غربي روسيه مي تواند ناشي از احساس خطر نزديك شدن روس ها به مرزهاي اروپايي باشد كه احتمالا به اجبار كنار آمدن با تقويت ظرفيت هاي نظامي روس ها در سواحل مديترانه اي سوريه مرتبط مي شود.

(تاكنون دوام حضور روس ها در سواحل شرقي سوريه از سوي همه بازيگران از جمله بشار اسد به دلايل متفاوت پذيرفته شده است. ) (http://fa.alalam.ir/news/۱۸۰۳۶۵۰)

علاوه بر اين ها بازيگران بين المللي بحران ليبي تقريبا همان قدرت هاي تصميم گير در مذاكرات سوريه هستند و حتي همين اشتراك نيروهاي دور ميز هم بده بستان هاي ايشان در ليبي و سوريه را لاجرم به يكديگر مرتبط مي سازد. روسيه بازيگر بزرگ ميدان سوريه مي باشد. دو ماه پس از اعلام خارج كردن بخشي از نظاميان روس فعال در سوريه، اينك روسيه همكار ديگر قدرت هاي صاحب حق وتو شده و بصورت قابل ملاحظه اي با تصميمات ايشان همراهي مي كند.

اگر دو ماه پيش مرتبط كردن خروج نيروهاي روسيه به مسائل ليبي يك گمانه زني محسوب مي شد، اكنون محصول آن «رفتار مسئولانه نما» را طي مشاركت روسيه با آمريكا در ليبي مي توان بوضوح ديد.

روسيه چنان كرد تا بتواند وجهه اي مطابق ميل افكار عمومي غرب و جهان عرب بنماياند و بدون تشديد مناقشات وارد بازي ليبي شود.

نبايد فراموش كرد كه پس از حمله نظامي براي ساقط كردن ژنرال قذافي، روس ها بارها نا رضايتي خود از ناديده انگاشتن نقش روسيه را ابراز نمودند و حتي برخي تحليلگران در آغازين روزهاي دخالت روسيه در سوريه، نمايش قدرت روس ها پس از بر كنار ماندن از ليبي را از انگيزه هاي اصلي لشكر كشي آشكار به سوريه بر مي شمردند. ( http://alef.ir/vdcjyyevauqeyxz.fsfu.html?۱۰wml )

بنا بر اين در مجموع بايد انتظار داشت كه رفتار نظامي روس ها در سوريه زين پس بيش از پيش تابعي از حركت ها در بازي ليبي باشد و غير منظره نخواهد بود كه گمان ناهماهنگي ميان نيروهاي مقاومت (به تعبير ايران) و روسيه در آينده منازعات سوريه باز هم تقويت شود.

برخي حوادث تلخ «خان طومان» را نيز نشانه اي از نا هماهنگي هاي روس   ها با نيروهاي مقاومت تفسير مي كنند...
 
کلمات کلیدی : ميرزا سعدين داورپناه
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۲:۳۲:۱۷
فشار تحریمهای اقتصادی غرب و فشار عربستان رو قیمت نفت قوی تر از اونی بود که روسیه بتونه مدت زیادی دووم بیاره. (بعضیا در داخل زیادی روی همراهی روسیه حساب کرده بودند و می کنند.) (3713749) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.