توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 363667
خرید یک‌سوم تسلیحات جهان به وسیله اعراب از ترس قدرت روزافزون تهران
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۳۰
رسانه سعودی از خرید یک سوم تسلیحات جهان به وسیله کشورهای عربی خبر داد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی العربیه، جدیدترین آمارها نشان می دهد فروش تسلیحات در جهان به رقم بی سابقه شصت و پنج میلیارد دلار در سال گذشته افزایش یافت. حدود یک سوم تسلیحات فروخته شده در جهان در سال گذشته به کشورهای عربی در منطقه غرب آسیا صادر شده است.

بر این اساس العربیه گزارش داد: پررونق ترین تجارت در جهان امروز تجارت تسلیحات و تجهیزات نظامی است. در سال ۲۰۱۵ حجم فروش تسلیحات در جهان با شش میلیارد دلار افزایش از شصت و پنج میلیارد دلار فراتر رفت.

نگرانی دولت های عربی

یک تحلیلگر نظامی بنیاد مطالعات راهبردی لندن مدعی شد: دو عامل امنیتی در افزایش صادرات سلاح به کشورهای عربی نقش دارد. مسئله اول مربوط به تهدید داعش و مسئله دوم هم رقابت راهبردی در منطقه با قدرت برتر ایران و قدرت روز افزون این کشور است.

در ادامه این گزارش آمده است: خریدهای تسلیحاتی کشورهای عربی در سال گذشته به بیش از بیست و یک میلیارد دلار رسید که نشانه تشدید درگیریهای مسلحانه در منطقه است. اسامی اعضای شورای همکاری، عراق و الجزایر در بین فهرست ده مشتری بزرگ سلاح در جهان دیده می شود.

واشینگتن بزرگترین صادرکننده سلاح

آمریکا با صادرات حدود بیست و سه میلیارد دلار تسلیحات در سال گذشته، بزرگترین صادرکننده تسلیحات در جهان است. آمریکا سی و پنج درصد از کل فروش تسلیحات در جهان را به خود اختصاص می دهد. پس از آمریکا روسیه با فروش حدود هفت و نیم میلیارد دلار و آلمان با فروش بیش از چهار و نیم میلیارد دلار سلاح در رتبه های بعدی هستند. آمارها همچنین حاکی از افزایش خریدهای تسلیحاتی در اروپا به ویژه در بخش های شرقی این قاره به علت تنش ها در برابر روسیه است.

این گزارش مدعی است از زمان تسلط روسیه بر شبه جزیره کریمه، شاهد افزایش تهدیدات روسیه در دو سال گذشته ضد کشورهای عضو ناتو بوده ایم. در اجلاس سران ناتو توافق شد اعضای این سازمان دو درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به بودجه دفاعی اختصاص دهند. بسیاری از این کشورها به این میزان پایبند بودند.
 
کلمات کلیدی : خرید تسلیحات+جنگنده
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.