نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 223365
مهاجرت 40 درصد نخبگان از کشور در برخی رشته‌ها
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۴۰
معاون فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان با بیان این که اشتغال، مهمترین عامل مهاجرت نخبگان است، گفت: نسبت خروج نخبگان در رشته‌های کم خروج حدود ۳۰ و در رشته‌های پرخروج حدود ۴۰ درصد است.

به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسن حسینی امروز که در نشست خبری فعالیت‌ها و برنامه های بنیاد ملی نخبگان سخن می‌گفت با اشاره به این که آمارهای متفاوتی در موضوع فرار مغزها یا فرار ژن‌ها وجود دارد، تصریح کرد: در سال ۹۲-۹۱ بررسی ای در زمینه فرار مغزها صورت گرفت که طی آن مشخص شد که نرخ فرار مغزها در برخی رشته‌ها طبیعی است اما در برخی رشته‌ها همچون ریاضی، فیزیک و برخی رشته‌های مهندسی مهاجرت زیاد است. به عنوان نمونه ما در علوم پزشکی مهاجرت نداریم و یا در علوم انسانی مهاجرت بسیار پایین است.

وی، مساله اصلی مهاجرت نخبگان را اشتغال آنها عنوان کرد و گفت: بر این اساس توجه به کسب و کار و حمایت جدی از شرکتهای دانش بنیان از اولویتهای اصلی معاونت علمی به شمار می رود. حسینی، یکی از دغدغه‌های مهم در بحث فرار مغزها را دغدغه برگشت آنها عنوان کرد و گفت:‌ در حال حاضر، آمار دقیقی در زمینه میزان برگشت نخبگان وجود ندارد. معاون فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان از برنامه بورس تعدادی از نخبگان و استعدادهای برتر به خارج از کشور خبر داد و گفت: در این زمینه، پیش‌نویس طرحی در حال تهیه است که تعدادی از نخبگان و استعدادهای برتر با بورس دولت و یا بورس بنیاد ملی نخبگان به خارج از کشور بروند.

وی در ادامه سخنانش به موضوع ثبت اختراعات در بنیاد ملی نخبگان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۰۰ هزار اختراع ثبت شده در کشور وجود دارد که ۱۰ هزار اختراع در بنیاد جهت بررسی تشکیل پرونده دادند. از این میزان دو هزار اختراع موفق به دریافت سطح سه بنیاد شده‌اند و از این دو هزار اختراع نیز ۱۳ اختراع توانسته‌اند وارد سطح دو بنیاد شوند و در نهایت تنها یک اختراع از ۱۳ اختراع توانسته است اختراع سطح یک را به دست آورد.

حسینی در بخش دیگری از سخنانش از انعقاد تفاهم‌نامه بنیاد ملی نخبگان با دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: بر اساس این تفاهم‌نامه، بنیاد از جشنواره اختراعات دانشگاه آزاد حمایت خواهد داشت. همچنین در موضوع جذب نخبگان به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی نیز تسهیلاتی صورت می‌گیرد.

انتهای پیام
 
پزشک ایرانی
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۰۹:۱۷:۱۷
"به عنوان نمونه ما در علوم پزشکی مهاجرت نداریم"

حرف عجیبیه. حدود 20% همکاران پزشک من مهاجرت کرده اند. بدتر اینکه دانشجویان پزشکی‌ نخبه در حال حاضر اکثرا برای مهاجرت برنامه ریزی میکنند و موج مهاجرت بزودی تشدید میشود (2090000) (alef-10)
 
بیگی
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۰۹:۲۳:۰۲
این سوبسیدی است که با هزینه زیاد به غرب میدهیم.وقتی توانایی نگهداری و تامین همین قدر جمعیت و بخصوص افراد نخبه را نداریم چگونه دم از ۱۵۰ میلیون جمعیت میزنیم؟ (2090018) (alef-10)
 
قرتاسي
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۱۰:۴۵:۱۸
بابا فداي سرت چيزي كه هست نخبه خدا نگيره نخبه ها رو / وقتي براي نياز اوليه اونها كه كار باشه مونديم داخلش براي چي بمونن ايران. مي رن كشورهاي ديگر و مرفهانه زندگي مي كنن و بهشون احترام مي زارن. اين داستان قديمي شده داداش (2090195) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۱۰:۴۶:۰۹
آن چیزی که مهمتر از افزایش جمعیت کشور میباشد فرار نخبگان از کشور است که متاسفانه با شرایطی که ایجاد می کنیم به این فرار دامن زده میشود و علیرغم هزینه های گزاف تربیت این نخبگان با عملکرد خود آنها رامفت و مجانی تحویل کشورهایی میدهیم که بعضا این کشورها در زمزه مخالفین ما هستندولی از این بی تدبیری ما نهایت استفاده را می برند. (2090200) (alef-10)
 
امير
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۱۰:۵۸:۲۳
وقتي دكتراي فيزيك با معدل بالا بدليل نداشتن بيكار است شما بفرماييد تكليف جيست (2090223) (alef-10)
 
بابک
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۱۱:۰۲:۰۸
من چند سالیه که دارم یه شرکت نوپا و خصوصی رو اداره میکنم که کار اصلیمون طراحی و ساخت و تولید سیستمهای خاص و پیچیده برای صنایع کنترله.
اما تجربم از این چند سال کار اینه که تو این مملکت حمایت از تولید، حمایت از شرکتهای دانش بنیان، حمایت از تکنولوژی، حمایت از .... نه تنها فقط یه شعاره بلکه به نظرم هر کی پا در این وادی میذاره بدتر جلوی پاش سنگ میندازن تا کلا خسته بشه و کارشو بذاره کنار و ...
منم دیگه به این نتیجه رسیدم که این کار رو رها کنم و برم دنبال دلالی.....
حداقل هر روز از صبح تا شب از دست کارفرماهای دولتی، بیمه و مالیات و غیره و غیره راحتم.
این سرنوشت کساییه که میخوان سازندگی داشته باشند!!!!! (2090232) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۱۴:۱۳:۱۶
تجربه ای مشابه تجربه شما داشته ام. (2090838) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۱۱:۳۸:۲۷
اقا کا برای نخبه ها نیست شما یه مدرسه ابتدایی رو نام بب بگو فلان نخبه رئیسشه عزیز من اخه شما از وضعیت نخبه ها اصلا خبر داری این حرفا رو میزنی؟چرا نخبه بمونه ببرای برجی 500 تومن در حالی که دولت امریکا ماهی 6 میلیون بهش میده؟مگه ادم دیوانه است اینجا بماند با این همه تورم و گرفتاری و بی مسکنی و...؟تازه امنیت هم اونجا داری ازادی بیان داری بهترین دانشگاه ها رو هم دارند (2090332) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۱۱:۴۱:۱۰
در نظر ایشان به چه کسی نخبه لقب داده میشود؟ کمی این کلمات عام را بطور خاص تعریف کنید . ایا نخبه از نظر نظام اموزشی ایران کسی است که از دانشگاه های خاص فارغ التحصیل شده باشد؟ یا دیپلم خاصی گرفته باشد ویا ...... (2090341) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۱۱:۴۳:۴۳
اخه وقتي درامد يه مهندس با مدرك فوق ليسانس از يه دانشگاه دولتي با يه كارمند دولتي با مدرك ديپلم كه تا ساعت ٢ اون هم زوركي كار ميكنه برابره چه انتظاري داريد (2090348) (alef-10)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۱۲:۲۳:۵۰
طی ده سال گذشته حدود 80% از همکارانمان در یک شرکت بزرگ مهندسی برق و الکترونیک مهاجرت کرده و رفتند و ما که به امید سازندگی ماندیم و شرکتی به راه انداختیم، به دلایل بیشمار و سنگ اندازی ها تازه به نقطه ای رسیدیم که همکارانمان سالها قبل رسیده بودند و بار سفر را بسته و ترک وطن کردند..
الان سه گزینه داریم:
1.مهاجرت
2.واردات از چین
3.پیدا کردن عامل رانت خوار در ادارات دولتی (2090472) (alef-10)
 
مینو
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۱۳:۵۵:۳۰
میترسم تا چند سال دیگه ضریب هوشی ایرانیها بیاد زیر حد نرمالش با این فرار مغزها کاش فکری بشه به حال فرار مغزها (2090763) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۱۴:۱۶:۲۶
با این وضعیت دستمزدها حق دارند از کشور بروند. من فارغ التحصیل سال 78 در رشته مهندسی نرم افزار هستم حالا وضعیت خودم را با دوستانم که پس ازرتحصیل به کانادا رفتند مقایسه می کنم به عمق فاجعه پی میبرم. (2090850) (alef-10)