نظر منتشر شده
۵۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 103368
هدفمند كردن يارانه‌ها ؛ پيشنهاد دولت، تصميم مجلس
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۳۲
احمد توكلي

 

همه به ياد داريم كه در اواخر سال 1388 بعد از مدتها رفت و برگشت بين دولت و مجلس، سرانجام قانون هدفمند كردن يارانه‌ها با جلب رضايت حداكثري دولت به تصويب رسيد و به دولت ابلاغ شد. در سال 1389 دولت از اول دي ماه، با پرداخت يارانه نقدي به خانوارها و افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي و نان اجراي قانون را آغاز كرد. البته دولت چندين ماده از قانوني را كه خود خواسته بود، نقض كرد:



1.   دولت مكلف بود تدريج را در افزايش قيمت بنزين، گازوئيل، گاز، برق... و نان رعايت كند[1]، نكرد.



2.    دولت مكلف بود 30 درصد درآمد حاصل از افزايش قيمت‌ها را براي جلوگيري از تعطيلي واحدهاي توليدي و بيكاري كارگران، به آن‌ها اختصاص دهد[2]، ولي فقط يك هشتم آن را داد.



3.   دولت مجاز بود 20 درصد از درآمدهاي به دست آمده را به بودجه عمومي دولت تخصيص دهد[3]، نداد.



4.    دولت مجاز بود «حداكثر تا 50 درصد» از درآمد حاصل شده را به خانوارها اختصاص دهد[4]، تقريباً همه درآمد را به اين كار اختصاص داد.



5.   قرار بود پرداخت نقدي با لحاظ ميزان درآمد خانوار باشد[5]. همه را مساوي پرداخت.



6.   قرار بود سهمي را كه به خانوارها تخصيص مي دهد علاوه بر پرداخت نقدي، براي تامين اجتماعي (مانند گسترش بيمه) نيز صرف كند [6]، ولي همه را صرف يارانه نقدي كرد.



7.   قرار بود، از هيچ محل ديگري از بودجه كل كشور براي اين پرداخت‌ها استفاده نكند[7]، ولي با بالا گرفتن مبلغ نقدي پرداختي (ماهانه 44500 تومان براي هر نفر كه 4 هزار تومان آن يارانه نان بود)، پول كم آورد و از منابع ديگر بودجه استفاده كرد.



بدين ترتيب دولت در 9 مورد حكم قانون را زير پا گذاشت و در 2 مورد نيز روح آن را ناديده گرفت.



در لايحه بودجه 1390 كه پس از 80 روز تاخير تقديم مجلس شد، دولت درآمد حاصل از هدفمند كردن در سال 1390 را مبلغ 62 هزار ميليارد تومان در نظر گرفت. كميسيون تلفيق نيز همين مبلغ را پذيرفت. [8] تلاش براي تجديد راي نيز، از طريقي كه آيين نامه اجازه مي‌داد، ميسر نگشت. اين روند در حالي اتفاق مي‌افتاد كه طرفداران پيشنهاد دولت مي‌دانستند كه زمينه تصويب آن در صحن بسيار محدود است. وقتي نوبت بررسي اين موضوع در صحن فرا رسيد، تنها پيشنهاد آقاي دكتر دهقان نماينده محترم طرقبه و چناران و عضو هيئت رئيسه، امكان مطرح شدن داشت، چون تنها پيشنهاد چاپ شده بود. در واقع عدم تصويب آن پيشنهاد در كميسيون آنقدر واضح به نظر مي‌رسيد كه مخالفان، پيشنهاد كتبي در موقع خودش نداده بودند. آقاي دهقان نيز احتياطاً پيشنهاد كرده بود كه در سال 1390 انواع حامل‌هاي انرژي حداكثر 20 درصد افزايش قيمت داشته باشند.



خلاصه دلايل آقاي دهقان و بنده كه به عنوان موافق آن صحبت كردم چنين بود:



1.   قانون الزام مي‌كرد كه دولت تدريج را در گران كردن رعايت كند كه نكرد، در نتيجه چون گران كردن در سال اول با شيب تندي آغاز شد، براي رعايت قانون، مهار سرعت افزايش قيمت ضروري است.



2.   با سبد قيمتي سه ماهه آخر 1389 كه هنوز ادامه دارد، مبلغ درامد ناخالص براي سال 1390، حدود 30 هزار ميليارد تومان مي‌شود. پس براي كسب درآمد 62 هزار ميلياردي، قيمت‌هاي فعلي حامل‌هاي انرژي، بايد بيش از دو برابر شود. اين افزايش شديد خطرات جدي تورمي و ركودي در پي دارد.



3.   تورم ناشي از همان افزايش قيمت‌‌هاي اوليه خطير است. ارقام نرخ تورم ماهانه از دي تا اسفند بين 5/2 تا 4/3 درصد است. در حاليكه از اول سال 88 تا آذر 89، نرخ‌هاي تورم ماهانه بين صفر و 8/1 در نوسان بود. اين علامت خطرناكي است كه اگر در ماه‌هاي بعدي (ماه‌هاي سال 1390) نرخ تورم ماهانه در همين حدود باشد، نرخ سالانه (از اول ديماه 89 تا آخر آذر 90)، حدود 40 درصد خواهد شد. در نتيجه اگر دوباره قيمت‌هاي موجود را دو برابر كنيم، چه خواهد شد؟



4.    قيمت انرژي، فشار هزينه توليد را به دنبال داشت و واحدهاي توليدي اعم از كشاورزي و صنعتي ناچار به كاهش توليد و اخراج بخشي از نيروي كار خويش شدند. به ويژه كه دولت در آغاز كار سهم حمايتي توليد را تقريباً نداد. حالا اگر قيمت‌ها دو برابر شود اين فشار به ميزان زيادي افزايش مي‌يابد و تبعات سنگين ركودي دارد و بيكاري شاغلان موجود را تشديد مي‌كند. اين پرسش جدي در برابر نمايندگان قرار گرفت كه آيا خانوارها كه پول نقد مي‌گيرند، نمي‌خواهند كار سرپرست آنها ادامه يابد و يا جوانشان كاري به دست آورد؟



5.    آقاي رئيس جمهور در ديدار عيد جمعي از نمايندگان از آنان خواسته بود بگذاريد گران كنيم تا درآمد بيشتري كسب شود و يارانه نقدي را اضافه كنم. در واقع دولت بيش از آنكه به اصلاح ساختار توليد و اصلاح رفتار مصرفي مردم براي صرفه جويي در انرژي چشم داشته باشد، به دادن پول نقد بيشتر به مردم توجه دارد. به همين دليل بايد اين تمايل دولت مهار شود تا آن خطرات دامن مردم را نگيرد.



6.    گفته شد كه اگر پيشنهاد دولت كه كميسيون تلفيق آن را پذيرفته است، عملي شود، بايد قيمت هر ليتر بنزين حدود 1500 تومان و گازوئيل حدود 350 تومان و قيمت گاز نيز بايد دو برابر شود. عقب نشيني دولت در گازوئيل 350 توماني اول و فروش براي همه مقاصد به ليتري 150 تومان، فيش‌هاي عجيب و غريب گاز كه ناراحتي كثيري از مشتركان را در پي داشت يادآوري شد و از مجلس درخواست شد كه با تصويب پيشنهاد آقاي دكتر دهقان، از اينكه همه از كارمان پشيمان مي‌شويم و از اجراي اين قانون خوب به ناچار دست بكشيم، جلوگيري كنند.



مجلس با حمايت چشمگيري، با 163 راي موافق تصويب كرد كه در سال 1390حداكثر افزايش قيمت در اين عرصه 20 درصد باشد. در پي اين تصويب در تذكري به رياست محترم مجلس عرض شد كه كميسيون تلفيق حال بايد، درآمد قابل اكتساب را برآورد كند و طبق ماده 12 قانون هدفمند سازي يك رديف درآمدي و چهار رديف هزينه اي براساس سهم‌هاي تعيين شده در قانون مزبور و قانون برنامه پنجم، در جدول‌هاي بودجه بگنجاند تا دولت از سقف سهم هر قسمت تجاوز نكند و اصل 53 و 55 قانون اساسي نيز رعايت شود. رئيس مجلس پذيرفت و براي اين مقصود، موضوع را به تلفيق ارجاع داد.  متاسفانه در تاريخ چهارشنبه 14/2/90  گزارش كميسيون كه به صحن آمد، كميسيون به جاي انجام وظيفه تكميلي و تبعي خويش، احكام تازه‌اي را براي اضافه شدن به قانون بودجه ارائه كرد كه تقسيم درآمد اكتسابي از افزايش قيمت‌ها را به نفع پرداخت نقدي و به زيان توليد، دولت و بخش بهداشت و درمان عوض مي‌كرد. برخلاف ماده 8 قانون هدفمندسازي سهم بخش توليد را از 30درصد به 20درصد تقليل مي‌داد، سهم دولت را به صفر مي‌رساند و تمام 20درصد سهم بودجه عمومي دولت و كاهش 10 واحد درصدي توليد را به پرداخت نقدي اختصاص مي‌داد. بدين ترتيب سهم پرداخت نقدي 80% و سهم توليد 20% به بخش بهداشت و درمان نيز كه بعد از تصويب برنامه پنجساله بايد 10% از درآمد، قبل از تسهيم بين خانوارها- بنگاه‌هاي توليدي و دولت، به آن مي‌رسيد، از اين درآمد تخصيص داده نشده بود. در عوض كميسيون حكم جديدي در پيشنهاد جديدش داشت كه معادل يك ميليارد دلار سهم بهداشت و درمان اضافه شود. ابتدا به رئيس مجلس تذكر داده شد كه كار كميسيون كاملاً غير قانوني است. چرا كه در اين مرحله كميسيون تنها مي‌تواند مسائلي را كه رئيس جلسه ارجاع مي‌دهد و ماهيت تلفيقي براي تصميمات اتخاذي مجلس دارد، رسيدگي كند و پيشنهاد بياورد و حق پيشنهاد هيچ حكم جديدي را ندارد. علاوه بر اين كه احكام پيشنهادي مربوط به هدفمندي غير قانوني است، حكم اختصاص يك ميليارد دلار به بخش بهداشت و درمان نيز غيرقانوني است، چرا كه سقف درآمدها در روزهاي گذشته بسته شده بود و حق افزايش آن ديگر وجود نداشت. رئيس مجلس در پاسخ ضمن وارد دانستن تذكر اضافه كرد چون با تصميم مهار شديد افزايش قيمت‌ها درآمد زيادي به دست نمي‌آيد تا تعهد دولت براي دادن هر نفر 44500 تومان اجرايي شود، كميسيون آن سهم‌بندي قانون را عوض كرد. در نتيجه در اقدامي غيرقانوني، كنار گذاشتن پيشنهاد غيرقانوني كميسيون را نپذيرفت.



بنده حذف پيشنهاد كميسيون تلفيق را درخواست كردم. خلاصه دلايل بنده اين بود.



1) اين تصميم تلفيق كه با هماهنگي دولت صورت گرفته است غيرقانوني است (دلايلش را در سطور پيش گفته‌ام) و قابل طرح نيست ولي من از سرناچاري پيشنهاد حذف داده‌ام.



2) علاوه بر آن، حكمتي كه آقاي رئيس براي جعل آن بيان كردند نيز با اين احكام به دست نخواهد آمد، زيرا طبق برآورد مركز پژوهش‌ها كه با داده‌هاي خام دولت انجام شده است، درآمد قابل اكتساب (پس از تصويب حداكثر 20% افزايش امسال)، حدود31700 ميليارد تومان است. از اين درآمد كه ناخالص است عوارض و ماليات‌هاي 10 تا 20 درصدي قانوني حاصل از فروش حامل‌هاي انرژي (به طور متفاوت) و ماليات 4 درصدي ارزش افزوده و هزينه‌هاي ديگر كسر مي‌گردد و به طور خالص 28700 ميليارد تومان درآمد مي‌ماند حالا 20 درصد توليد را كه حدوداً 5750 ميليارد تومان مي‌شود از آن كسر كنيم، 80 درصد بقيه تقريباً 23000 ميليارد تومان مي شود كه طبق تصميم غلط پيشنهادي سهم خانواده‌هاست. اگر بخواهيم كار غير قانوني دولت در پرداخت 40500 تومان هر ماه به هر نفر (بدون يارانه نان) را بپردازيم، با توجه به آمار ثبت نام كنندگان جديد كه 72 ميليون نفرند(به گفته آقاي دكتر فرزين در كميسيون)، مبلغ مورد نياز براي سال 1390 تقريباً 35000ميليارد تومان) 000,000,72 نفر × 12 ماه×500,40 هر نفر) خواهد شد. يعني ما براي ادامه اشتباه و قانون‌شكني دولت، حتي اگر يك ريال به توليد ندهيم به دولت وبخش بهداشت و درمان هم ريالي داده نشود، و تمام صد درصد درآمد را صرف پرداخت نقدي كنيم حدود 12000 ميليارد تومان (23000- 35000) كسري خواهيم داشت.



3) بنابر اين وقتي پيشنهاد غير قانوني هيچ مشكلي را حل نمي كند و تنها قانون مصوب خودِ ما را لگد مال مي‌كند، چرا راي بدهيم. به همكارانم گفتم با مردم صادق باشيم. به آنان بگوييم كه دولت اشتباه كرده است. دولت قانون شكني خود را بپذيرد، صادقانه به مردم بگويد كه اگر بخواهم مصالح ميان مدت و بلند مدت كشور را در نظر بگيرم بايد از اشتباه و تخلف خود دست بكشم و طبق تصويب مجلس كه واقع بينانه هم هست مبلغ پرداخت نقدي را كم كنم. مگر آنكه مجلس را تحت فشار بگذارم و گراني شديد ايجاد كنم تا بتوانم پرداخت بيشتري به شما را ممكن سازم و به دنبال آن تورم و بيكاري بيشتر شود. بر برخورد صادقانه با ملت اصرار كردم، ولي متاسفانه مجلس به حذف پيشنهاد غير قانوني كميسيون تلفيق راي نداد و پيشنهاد به همان شكل شرح داده شد، تصويب گرديد. حالا  اول دعواي دكتر احمدي‌نژاد با مجلس است كه يا تلاش مي كند از طرق غير قانوني تامين اعتبار كند، كه بعيد است ديگر مجلس اجازه بدهد و با او برخورد خواهد كرد، يا با انداختن تقصيرها به گردن مجلس فرا افكني مي كند، در حاليكه پيشنهاد غيرقانوني تصويب شده حاصل توافق دولت و كميسيون بود و در صحن نيز معاون امور مجلس رئيس جمهور آقاي ميرتاج الديني از آن دفاع كرد. به هر حال پيشنهاد دولت و تصميم مجلس، هر دو از نظر علمي و قانوني قانون دفاع نيست و عواقب آن به آساني چاره‌پذير نخواهد بود.



آنچه از برخورد صادقانه گفتم، بخشي از راه حل برون رفت از اين مشكل است.
***


[1] بندهاي الف، ب، و ج  ماده 1 و بند الف ماده 3 و ماده 4 قانون هدفمند كردن يارانه ها مصوب 15/10/89

[2] ماده 8

[3] ماده 11

[4] ماده 7

[5] بند الف ماده 7

[6] بند ب ماده 7

[7] مستفاد از مواد 13 و 15

[8] متاسفانه بنده به دليل كسالت در كميسيون حاضر نبودم. دوستاني كه مخالف بودند، مانند آقاي دكتر قادري نماينده محترم شيراز نتوانستند اكثريت را قانع كند و با تلاش آقاي مهندس عبداللهي رئيس كميسيون، با تفاوت اندكي پيشنهاد دولت پذيرفته شد

 

 
 
علی پایدار
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۱:۰۲:۲۸
سلام
جالب همین جوری میکید نداد نکرد و فلان و فلان
خوب مدرکی سخنی فقط نداد و نکرد !!!!!! این یعنی سیاه نمایی
بعد لایحه بوجه رکود شکست انگاری و مجلس نزدیک 3ماه هنوز تصویب نکرده و دولت هم سر موقع داد چون بــــــایــــــد شما برنامه پنچم رو میدادید تا دولت بوجه رو طبق اون بررسی کنه و به دروغ میگید چرا بوجه رو دیر داد بببخشید کشور باید با برنامه جلئو بره یا نه !!!!!!!!؟؟
اگر آره پس باید طبق برنامه 5 باشه که شــــما دیر تصویب کردی و خود باعث دیر رائه شدن بوجه شدی
ببخشید این 40% مثل همون60-70% نمیشه ؟؟!!!:)
ببخشید این نارضایتی عمومی در گاز برای اون بالا شهری ها و اون کسانی که مصرف زیاد میکردن حقشان هستن که یاد بگیرن حق دیگران رو نخورند و به حق خود قانع بشند و دروغ نگید که وا مسیبتا که پول گاز زیاد آمد و............ درست مصرف کن شما هم مثل همین شبکه های خارجی که میرن بالا شهر هتل و محل اسکان میگیرن و در انتخابات میگن فلانی حتما رای میاره ولی از دل مردم خبری ندارن
جالب هست خودتون در بند 6 میگید طبق ماده برنامه 5 و بعد انتظار داشتی که دولت بوجه رو بدونه در نظر گرفتن برنامه 5 به شما بده ؟؟! و این همه دروغ که دولت چرا بوجه نمیده و..........
ببخشید دعوای رئیس جمهور و مجلس ؟؟!1 تمنی دعوای توکلی و رئیس مجهور رو میگی ؟؟!!!
شما در قبل از هدف مند کردن همین طوری سیاه نمایی و دروغ مگفتید و حالا هم همین سیاه نمایی رو میکنید چرا ؟؟!! الله اعلم
واقعا بخاطر مردم هست ؟؟!1 شک دارم چون چند خط بالا گفتم منظور شما از مردم کی هست !!
شما بخاطر اینکه هر جوری هست حرف خود رو به کرسی بنشونی و خود را عالم در میدونید دست به هر کاری میزنید
خوانند های عزیز لطفا یک سری به مهر تا آذرسال قبل در آشیو الف بزنند که چقدر در مورد این طرح سنگ اندازی کرد و... حتی قبل از اون تاریخ هم این کار رو میکرد
این داستان سر دراز دارد ............ (441371)
 
در جواب آقاي علي پايدار
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۲۰:۱۹:۱۳
منظور تان از همکاري مجلس با دولت اين است که وقتي دولت به مجاس گفت بپر مجلس بايد بگه چند متر نابيد بگويد چرا؟ (441730)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۰۰:۴۴:۱۲
سلام دوست عزیز
طوری صحبت کردید گمان کردم وکیل مدافع دولتید
بدانید انتقاد هدیه ایست که منتقد به صاحب عیب هدیه میکند لباسیست که عیوب صاحب عیب را میپوشاند (442547)
 
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۱:۱۷:۱۴
وقتی درانجام امور به جای استفاده از نظر کارشناسان فقط به نظر پدرخانم پسرمون و خاله دامادمون و خصوصا\" فامیل زن توجه شود وضع از این بهتر نمیشود. (441385)
 
محمد
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۱:۲۸:۰۹
روزی نیست که در کار دولت کارشکنی نکنید. (441397)
 
سعيد
۱۳۹۰-۰۲-۲۰ ۰۸:۰۰:۳۵
تعصب برخي افراد را کور کرده است تا جاييکه انتقاد صحيح و منطقي را نيز نمي پذيرند (441859)
 
مقداد
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۱:۳۸:۱۰
سلام.
این هم خودش نشان از اقتدار دولت داره . اینکه دولت قانون رو نقض می کنه هیچ کس جرات نمی کنه چیزی بگه ، خودش اقتداره . اینکه همه می دونن رحیم مشائی کیه ، حتی مردم بورکینافاسو ، ولی هیچ کس نمی تونه کاری کنه خودش اقتداره . اینکه دولت خودش میگه و خودش یادش می ره چی گفته ، خودش اقتداره . و اینکه مجلس در برابر دولت هیچ شده و اصلا وجودی نداره این هم البته و صد البته نشان از اقتدار دولت داره .

ما چی می خواستیم همین دیگه . یه دولت مقتدر .

البته این نوع اقتدار هر چی قدرتمند تر باشه ، محکم تر هم زمین می خوره . ولی فعلا که اقتداره . (441410)
 
علی علیپور
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۲:۱۲:۵۸
اگر همکاری دولت و مجلس نباشد کار ها راکد می ماند . اگر دولت و مجلس به سر و کله هم بپرند باید فاتحه ملت خوانده شود . آقای دکتر توکلی ملت ما آنچه را از دولت خود منتخب میخواهد و از مجلس شورای اسلامی خود نیز آن را میخواهد اگر مجلس لایحه دولت را بتصویب نرساند به یقین چه عواقبی در جامعه بوجود می آید .!!! (441430)
 
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۲:۱۳:۱۵
تورم هفتاد درصدی که خدا رو شکر نشد

آقای توکلی این پیشگویی هم ما دعا میکنیم مثل قبلی اشتباه از آب دربیاد (441431)
 
اقبالدوست
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۲:۲۱:۴۹
قرار بود با 50درصد در آمد ناشی از طرح -خدمات رفاهی و اجتماعی و همینطور کمک به تولید و صنعت صورت پذیرد و پس از 5 سال پرداخت نقدی متوقف شود ظاهرا در سال دوم در جهت عکس در حال حرکت هستیم و تورم البته با فشار به واحدهای تولیدی و تا تیر ماه کمی مهارشده _ بماند که کمفرشی هایی هم مشاهده می شود_ پس از تیرماه بحران مضاعف تورمی خواهیم داشت و با اصلاح پشت اصلاح چیزی به نام هدف مند را باید حذف کنیم نام طرح یارانه ها را جایگزین سازیم و لابد سال بعد طرح تثبیت قیمت ها خواهیم داشت و بعد انتخابات پیش رو خواهد بود و افزایش یارانه نقدی و باز از یک سوراخ دوباره و چند باره نیش خوردن و آبکش شدن (441438)
 
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۲:۲۵:۴۲
آقای توکلی خدا خیرت بدهت که حرف دل مردم را می زنی (441368)
 
امین
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۷:۱۱:۲۴
الف کاری جز تخریب دولت نداره (441625)
 
محمد
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۲۳:۴۵:۲۲
متاسفانه تو ایران هر سال میان بودجه ای که دولت با توجه به قابلیتهای خودش مینویسه و ارائه میدهد رو در مجلس صددرصد تغییرش میدن و بعد آخر سال میان میگن شما نتونستید نکردید نمی خواهید نمی کنیدو...
بابا چرا یه ذره به کشورهای توسعه یافته تر نگاه نمیکنید!
دستوپای دولت رو میبندید بعد میگید نشد و ...
فرض کنیم دولت حرف شما رو گوش نکرده و حق با شماست! خوب حالا میشه به ملت توضیح بدید که چرا یه سال بود که بوق و کرنا میکردید که اگه دولت به گفته های ما عمل نکنه 70٪ تورم از روز اول اجرای طرح هدفمندی در انتظار ملته؟! (441796)
 
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۲:۲۸:۰۸
با سلام و سپاس از سایت وزین الف و دکتر توکلی،
1. کارشناسان بسیاری از ابتدا بر اجرای درست و منظم قانون هدفمندی تاکید داشتند، نگاهی به سوابق دولت نشان میدهد که در اینگونه موارد خوش سابقه نبوده و نیست
2. آقای دکتر توکلی زحمت زیادی در تنظیم این نامه کشیده اند، اما مردم شریف ایران تک تک این ارقام و عدم خدمات وعده داده شده را با جان و دل لمس کرده اند
3. متاسفانه پاسخگویی برای تورم ثانویه ناشی از اجرای طرح که اصولا با مبلغ یارانه ها هم تناسبی ندارد، وجود ندارد
4. مجلس محترم به عنوان ناظر اجرای قانون و حامی مردم، اجرای ناقص قانون را تعلیق کند (441444)
 
علی علیپور
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۲:۳۱:۰۳
اتفاقا در یکی از سایت ها از زبان آقای باهنر خواندم که رئیس جمهور نگوید من مجلس تعیین می کنم که صحت و سقم آنرا بطور دقیق اطلاع ندارم جناب آقای توکلی هم می فر مایند دعوای دکتر احمدی نژاد با مجلس است . این نوع رفتار ها نه تنها تنش ها را در جامعه کاهش نخواهد داد بلکه منجر به افزایش آن خواهد شد .و در نتیجه رسانه ها ی بیگانگان نیز از این بر خورد مجلس با دولت و دولت با مجلس برای خود خوراک تبلیغاتی تهیه و از خوشحالی دست و پای خودشون گم کرده اند از عقلای قوم چنین رفتار های تند منشانه بعید است . توصیه ام به هر دو طرف است . ملت ما هرگز رابطه ی خوئی با تنشها ندارند چون تجربه کرده اند که بجز ضرر هیچ عایدی به نفع جامعه ندارد . (441445)
 
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۳:۱۷:۲۴
حقیقتش من یک چیز را متوجه نمی شوم و امیدوارم دوستان برای مغز کوچک من شفاف سازی بفرمایند:

آیا اینجا بحث احمدی نژاد و توکلی مطرح است؟ بحث سنگ اندازی و استفاده رسانه های بیگانه است؟ یا یک موضوع ساده دو دو تا چهار تا؟

پیشنهاد می کنم دوستان برای این که بتوانند بدون حب \"دکتر\" شان قضاوت کنند، اسم رئیس جمهور را در ذهنشان عوض کنند. فرض بفرمائید اینجا صحبت از خاتمی یا هاشمی یا - زبانم لال - موسوی است. این آقای خاتمی یا هاشمی یا - زبانم لال - موسوی دارد با روش های غیرقانونی مجلس را مجبور می کند که اجازه افزایش قیمتها تا بالای صد در صد را به ایشان اعطا کند؛ آن هم برای چه کاری، برای پرداخت نقدی همان رقم به مردم. باور کنید قضیه به همین سادگی است. یعنی تولید، پر - بهداشت و درمان، تمام - پروژه های عمرانی - مرگ و همه و همه برای این که ماهی چهل یا پنجاه هزار تومان به هر ایرانی پول نقد داده شود که قبض گاز و برق و هزینه بنزین و گازوئیل را به صورت مستقیم یا غیر مستقیم بپردازد (که مسلما با توجه به تورم حاصله اصولا کافی نخواهد بود). حالا شما به این آقای خاتمی، هاشمی یا -زبانم لال - موسوی حق می دهید که سرپرست خانواده شما را به صورت غیرمستقیم از کار بیکار کند، مجموع قبوض شما را که تا حالا مثلا صد هزار تومان بوده به دویست هزار تومان برساند، بنزین هزار و پانصد تومانی را به شما تحمیل کند و آخر ماه هم پنجاه هزار تومان کف دستتان بگذارد یا نه؟

والله این حب و بغض عجیب غریب بعضی از شما این کشور را به ویرانی خواهد کشید. فکر دو سال دیگر خودتان را بکنید.

والله اقتصاد علمی منتزع از شخص است؛ یعنی لایحه بودجه نه ربطی به \"دکتر\" بودن تنظیم کننده آن دارد و نه ربطی به \"سید\" و \"شیخ\" و \"سردار\" بودنش.

حالا باز بنشینیم ببینیم رسانه های بیگانه چه سوء استفاده ای می خواهند بکنند. (441473)
 
vahid
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۳:۲۱:۴۸
جناب آقای توکلی و سایت الف- لطفا در خصوص نحوه ادغام وزارت خانه ها توضیح دهید که مگر نباید مجلس بر آن نظارت داشته باشد و وزیر جدید از مجلس رای اعتماد بگیرد؟
مگر هدف این ادغام کوچک شدن دولت نیست، این چجور کوچک شدنی است مه ما بیاییم وزارت عظیم نفت را با وزارت بزرگ نیرو ادغام کنیم؟ واقعا چه کسی می تواند مدیریت همزمان قراردادهای نفتی و گازی و آب و فاضلاب و برق را انجام دهد؟
امیدواریم که مجلس نقش نظارتی خود را بدرستی ایفا کند. (441478)
 
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۳:۳۰:۰۸
دکتر عزیز شما هم برای جلوگیری از نرخ تورم سبب شدید که کمسیون تلفیق ی گام به سمت اشتباه دیگر ی بردارد
موضوع تورم

برای کاهش تورم :سقف افزایش افزایش قیمتها20 درصد
دولت :مخالف
مردم :مخالف
کمیسیون تنهاراه رادتغییر سهم هامیداند
جناب توکلی دولت درست یاغلط یارانه45 هزارتومانی به مردم داده وتوقع ایجاد کرده حالابه بهانه تورم می توان مقداران راکم کرد
لطفانمایش دهید (441483)
 
حمیدرضا
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۳:۳۲:۲۹
دوستان لطف کنند قانون را مد نظر قرار بدهند آیا وزارت ورزش سه پیش تصویب نشده است آیا وزیر راه سه ماه پیش استیضاح نشده اند آیا نفرمودند مجلس در راس امور نیست راستی امسال هم سیب زمینی رایگان اهدا نشد سهام عدالت روستائیان ........ (441485)
 
حمید عامری
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۳:۳۷:۳۲
معمولاً در سایر کشورهایی که دارن تلاش می کنند که تورم رو مهار کنند، مثل کشور چین، سعی دولت بر اینه که با کمک بانک مرکزی پول رو از مردم جمع کنند و نقدینگی رو در جامعه کاهش بدن.
منتهی الان در ایران با یه سری ظاهر سازیها، فقط قصد دارند که تلقین کنند که نه همه چی خوبه و مرتبه. یعنی در اتخاذ سیاست های مالی و پولی، میان اون سیاست هایی رو در نظر می گیرن که کشورهای دیگه در بهترین شرایط اقتصادیشون اون کارها رو انجام می دن. مسلماً اینجا کمیسیون های تخصصی مجلس باید مو رو از ماست بیرون بکشند و نباید به رای مردم که اونها رو نماینده خودشون کردند، خیانت کنند. نمی گم با حس بدبینی و نقد با دولت برخورد بشه. اما می گم بسیار سختگیرانه، تمام اقدامات دولت رو زیر نظر بگیرند. از ما که گذشت، بلکه اقدام کنونی مجلس بتونه کمک کنه به این بچه های هفت ، هشت ساله الان که بعدها باید وارد جامعه بشن.
همین پول دادن دولت به مردم، یک کار اقتصادی فوق العاده دقیق و پیچیده است و اگر ذره ای پس و پیش بشه، \"تورم\" کمر همه رو خواهد شکست. کار حساب کتاب داره، نمی شه همینجوری یه \"امام زمان\" بست پشت هر کاری و پروندش رو بست. اگر همین کارهایی که به اسم \"امام زمان\" انجام می شه، شکست بخورن، اون وقت چی؟ (441488)
 
kave
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۳:۳۹:۱۲
اقای توکلی با شهامت با واقعیت بر خو رد کرده اند .دز مملکت ما این نوع برحورد نادر و کمیاب است. (441491)
 
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۳:۳۹:۲۲
تصویر آقای توکلی چه موضوعیتی با هدفمند کردن یارانه ها و لایحه دولت داشت؟ آهان
انتخاباتی بید. (441493)
 
ناشناس
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۴:۵۰:۲۷
خدایا به کی پناه بیریم تورم به حد اعلا افزایش حقوق راببین . روزی 320 تومان .آیا ما رای دادیم که اینطوری شود . به کی پناه ببریم . مردم ازفقر دارن تلف می شوند آن وقت آقای مشایی نامه میدهد به آقای بهمنی که مشکل آقای العقیلی را حل کند . مردعربی که 1000000000 تومان وام از شبکه بانکی ما گرفته و مشغول قاچاق سیگار می باشد . آن وقت مردم بدبخت بیچاره لنگ 500000 وام هستند. ما واگذار می کنیم به خدا تا مشخص شود ... (441541)
 
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۵:۲۰:۴۸
شما در عالم هپروت هستید.
دعوتنامه ای را پسرم از آلمان برای من پست کرد 3 یورو ( 4500 تومان) همان را برای اصلاح برایش از ایران پست کردم 12200 تومان یعنی حدود سه برابر.(300 در صد گرانتر)
او بافوق لیسانس صفر کیلومترش 4500 یورو حقوق می گیرد و من با همان فوق لیسانس و 32 سال سابقه 12000000 تومان جمعا(با همه چیز) یعنی 35 در صد او.
ما روزی 3 میلیون نفت + مقداری گاز را از منابع طبیعی خود به خارج می فروشیم و آنها هیچ منبع طبیعی (خدادادی یا به عبارتی ارث پدری) برای فروش ندارند.
خدایی کجای کار می لنگد. به نظر شما تقصیر آمریکا است یا اسراعیل؟ یا بی عرضگی خودمان؟
او در جای خوب و شهر گران آلمان اتاق مبله را 300 هزار تومان اجاره می دهد . چنان اتاقی در تهران 500 هزار تومان اجاره اش کمتر نیست.
او بیمه اش شامل همه چیز می شود. و من بیمه تامین اجتماعی ام بدرد جرز دیوار می خورد.
او الان چند نفر را با پرو ژه اش نان می دهد . و حتی هزینه من را برای شرکت در کنفرانس دانشگاهشان پرداخت کرد. و اما من ... .
بلی من کسی هستم که حاضر نشدم در سال 67 آنجا بمانم با همه قولهای مساعدی که به من دادند .
خوب ورشکسته به تقصیر یعنی همین.
حالا این مطالب را پخش نکنید که کسی نفهمد. ولی ده دقیقه موقع خواب فکر کنید با خدای خود خلوت کنید: بجای آنکه در شلوغی و برای ریا دعا بخوانیم در خلوت دعا بخوانیم و فکر کنیم.
( مگر نه آنکه اولا فکر کردن ارزش بیشتری از دعا خواندن دارد و ثانیا مستحب است دعا در خلوت خوانده شود.؟)
چه جوابی برای نسل جوان داریم؟
من جواب ندارم تو داری روز قیامت بده. اگر اعتقادی هست. (441573)
 
اعظم سبحاني
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۵:۲۱:۱۹
جناب آقاي توكلي اين روزها حرف مخالف زدن ... داره ! كسي مخالف انتقاد كردن نيست .
اين گوي و اين ميدان ! بسم الله ؛ شما بهتر مي توني ؛ درستش كن. (441574)
 
شاغلام
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۵:۳۶:۰۹
خدا خيرت بده آقاي توكلي با اين نظرات گرانبهات
يه روز از تورم 70 درصدي ميگفتي حالا بعد از يك سال كرديش 40 در صد خدا خيرت بده
با اين اوصاف تا سال 93 تورم ميشه صفر
با از هم از اين كارشناسيا داري رو كن قربونت


تحمل مخالفتون چقدره تا لحظاتي ديگه از سايت دنبال ميكنم (441582)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۰۰:۲۰:۲۴
احتمالا این دوست ما یا نمیداند تورم چیست یا نمیداند 70 درصد چقدر است برادر یک سری به داروخانه ها بزن داروهای وارداتی بعد از دوماه 100 گران شده بعد برو بازار بهت میگه 70 درصد چقدره (442535)
 
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۶:۳۲:۲۸
ايكاش اين راهم ميگفتي جناب اقاي توكلي كه
مبلغ بسيار جزئي در حقوق كارمند از سوي شما ودولت تورم زاست
اما ميلياردها تومان اعتبار براي آقاي مشائي جهت خرج كردن دربنياد ايرانيان مقيم خارج ويا بنياد خيام ويابنياد فاميلي واقوام كه هيچ كدام درقانون شناخته شده نيستند تورم زا نيست
مردم كاري نميتوانند بكنند اما شما جواب خدارا چه خواهيد داد
جواب آن پير زن بيچاره روستائي كه حد اقل يك عدد نان را ميتوانست بخرد ولي حالا بايد سنگ بر شكمش ببنديد تا ازگرسنگي خوابش ببرد را چه كسي خواهد داد

ازنظر مردم اين بودجه تصويبي مجلس يعني حيف وميل بيت المال بين حكومت وصاحبان قدرت وثروت (441607)
 
جناب آقای توکلی
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۷:۳۶:۰۰
جناب آقای توکلی,
من هیچ تردیدی ندارم که شما خیر خواه همه هستید ولی تردید دارم که ندانید مشکلات اصلی فراتر از این ها می باشد.به دو مشکل از صدها مشکل موجود ,اشاره می کنم و انتظار دارم که در ذیل آن پاسخ شما را ببینم:
1-حمایت از قانون شکنان و قانون گریزان به هر قیمت و هر شکل.شما در راه مبارزه با این مشکل چه اقدامی کرده اید؟
2-منفعل بودن و ناثیر پذیری نمایندگان پارلمان.شما در جهت اصلاح مجلس چه قدمی برداشته اید؟ (441648)
 
علی
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۷:۵۰:۲۶
جناب آقای توکلی:
گوش اگر گوش من و ناله اگر ناله تو
آنچه البته به جایی نرس فریاد است
این اولین باری نیست که دولت قوانین و مقررات را نقض میکند متاسفانه مجلس تا کنون انقدر کوتاه امده و از جایگاه قانونی خود دفاع نکرده که دولت هر کاری دلش خواسته انجام داده وکماکان میدهد.ماجرای ادغام 8 وزارت خانه و اعلام اینکه نیازی به رای و نظر مجلس نیست نمونه جدیدش! اقای توکلی این فقط بی اعتنایی به شما نیست نوعی دهن کجی و بی اعتنایی به موکلین شما هم هست حداقل مردم را بیش از این مایوس نکنید با این وضعی که پیش میرود در مجلس اینده دیگر به وجود امثال جنابعلی که حداقل برخی از قانون شکنی ها را برنمی تابند نیست بهتر است نمایندگانی انخاب شوند که یا متوجه این اشکالات نشوندو یا ازهمان اول اعلام کنند که وکیل الدوله هستند ونه وکیل مردم و دلت هم لابد مستهظر به هدایت های غیبی است وراضی به زحمت نمایندگان برای بررسی لوایح و طرح ها نیست و خودش جور مجلس را میکشد. (441661)
 
ناشناس
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۸:۱۵:۲۰
در شهر ما نان بربری آزادپز قبل از هدفمندی 250 تومان بود و قیمت یک گونی آرد 22000 تومان.

در حال حاضر قیمت یک گونی آرد 18000 تومان شده است و قیمت نان بربری 400 تومان

سوال این است که چرا با وجود این که قیمت آرد تحویلی به آزادپزها کمتر از قیمت قبل از هدفمندی است قیمت بربری به دوبرابر قیمت آزادپزهای قبل از هدفمندی رسیده است. (441678)
 
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۹:۰۳:۵۳
حالا جالب اینجاست این همه نماینده ما داریم هیچ کدامشون من ندیدم یک بار بیان از طرح ها دفاع یا انتقاد بکنن یا پیشنهادی بدهند
جز چند نفر اونم هم مورد های محدود.
اقای توکلی و مطهری و... یعنی کلا 15 نفر هستند که در مجلس انگار فعال هستند
ما که از نماینده های دیگه چیزی ندیدم
ای کاش همه نماینده ها فعال می شدند. (441695)
 
محمد رضا باقری چالوپلی
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۹:۴۶:۴۵
در بحث ریارانه ها مشکل اصلی نطام تولید وتوزیع است اگر به جای 20 درصد همه پول یارانه را به بخش تولید بدهیم با این سستم غلط تولید وتوزیع بازهم تاثیری ندارد پول نفت مردم را در چاه وی نطام تولید وتوزیع واقتصاد دولتی وباشگاههای دولتی هزینه نکنند وبه مردم بدهند (441719)
 
رضا کاظم زاده
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۲۰:۱۰:۰۳
آن دوستی که گفت تورم 70درصدی که نشد
نمی داند اگر عین پیشنهاد دولت اجرا می شد تورم 70درصدی که سهل بود....
تنها با فشارهای مجلس این افتضاح رخ نداد، لذا امیدوارم با تلاشهای آقای دکتر توکلی و برخی همکاران دلسوزشان رویه فعلی اصلاح شود (441727)
 
علی
۱۳۹۰-۰۲-۲۰ ۰۰:۰۹:۴۸
البته منم جای دولت بودم هر کاری می خواستم می کردم، وقتی مجلس ما این قدر بی آزار باشه که هیچ عکس العملی در برابر قانون شکنی دولت انجام نده چرا دولت هر کاری که دلش می خواد انجام نده ؟ (441807)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۰ ۰۵:۴۲:۰۴
اینها همه ناشی ازعدم نظارت مجلس وسئوال ازرئیس جمهوراست وقتی مجلس درراس امور نباشد نتیجه ای که حاصل میشود همین است مجلسی که هیچ اختیاری ازخود ندارد وباید تابع رئیس جمهور باشد این میشود نتیجه ان که مردم هرروز فقیر تر میشوند (441840)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۰ ۱۳:۴۳:۱۷
آقای توکلی عادت دارند همواره به عنوان مخالف نظر بدهند جالب است کاش ایشان میتوانستند با استفاده از عنوان دکترای اقتصاد حداقل روزنامه شان را به لحاظ گردش مالی حفظ کنند البته دوصد گفتار چون نیم کردار نیست متاسفانه ایشان به عنوان لیدر طیفی از نمایندگان مطرح هستند که در مقابل هر برنامه و کار اجرایی موضع میگیرند و فقط آنرا نشدنی معرفی میکنند ایشان کمتر راهکار اجرایی ارائه کرده اند ولی در نقد هر امری ید طولایی دارند (442131)
 
f
۱۳۹۰-۰۲-۲۰ ۱۴:۳۲:۴۷
به اميد طرح سوال در اين زمينه از ريس جمهور محترم در صحن علني مجلس از طرف اندك نماينگان وكيل مردم نه دولت در مجلس مثل دكتر توكلي. (442167)
 
محمد
۱۳۹۰-۰۲-۲۰ ۱۵:۰۸:۰۹
با سلام:
اقا چرا يارانه ما كه تازه شماره حساب داديم رو نميدن (البتهاطلاعات خانوار پر كرده بوديم)؟مگه اجناس براي ما گرون نشد؟توروخدا انصاف اينها كجا رفته ؟راحت ميگه سال قبل بسته شد؟مگه شماها همه پروژه هاتون يك ساله بسته ميشه ؟يا اينكه امسال تموم نشد سال بعد بودجه نميدين ؟چرا مردم رو مسخره ميكنين؟اخه حق مارو پس بدين اگه ادعاي عدالت خواهي دارين. (442196)
 
احمد
۱۳۹۰-۰۲-۲۰ ۱۶:۵۱:۰۵
یادش بخیر سالی که انتخابات بود اضافه حقوق وسایر مطالبات کارکنان دولت رافروردین ماه دادند البته سیب زمینی هم دادند. (442274)
 
معلم بازنشسته
۱۳۹۰-۰۲-۲۰ ۱۶:۵۲:۴۴
آقای توکلی شما فرموده اید که تورم 40درصدی درراه است درتبریز بعدازعید همه چیزدرحدود 40ذرصد گران شده بغیر گازوبرق آب که تورم نجومی داشته. خدابخیرکند بقیه ایام سال را .یک فکراساسی بکنید ماکه کاری ازدستمان برنمی آید. (442276)
 
امین سرودی
۱۳۹۰-۰۲-۲۰ ۱۹:۳۲:۴۴
از دردسری که برای کشاورزها و گلخانه دارها به وجود آمده خبر دارید ؟
وقتی هنوز دانش کاهش مصرف انرژی در اختیار اقشار مختلف قرار نگرفته
وقتی هنوز امکان استفاده از تکنولوژی برای کاهش مصرف انرژی تو کشور فراهم نیست
وقتی هنوز کارشناس متخصصی برای اجرای راهکارهای کاهش مصرف انرژی در سازمان های زیربط وجود ندارد (بسیار مناسب است از کارشناس های سایر کشورها که این مسیر را تجربه کرده اند کمک گرفت)
وقتی...
چرا با چماق فشار اقتصادی سعی در رفع مشکلاتی مثل مصرف انرژی داریم ؟
چرا برای شروع یک کار قبلا به پیامدهای آن نمیپردازیم و بعد از شروع آن در یک جهاد اقتصادی سعی در رفع آن داریم ؟
چرا 6سال پیش شروع نکردیم؟
چرا قبل از وقوع حادثه از آن پیش گیری نکنیم؟
شما برای رسیدن به مقصد لازم است از خیابان عبور کنید ،آیا بدون دقت از آن عبور می کنید ،آیا اگر نابینا بودید از کسی کمک نمیگرفتید ،آیا از خط عابر پیاده میگذرید؟
این عمل در عبور از اتوبان چگونه است ؟
آیا به دقت بیشتر و امکانات بیشتری نیاز نداریم؟
آیا همیشه میشود از خیابان با دو عبور کرد! (442387)
 
محمد رضا باقری چالوپلی
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۵:۲۷:۵۸
ددوست محترم یارانه کشاورزی بسیار بالا است اما وقتی زمین سند ندارد وزارت جهاد کشاورزی با همکارب بانک کشاورزی ان را به افراد مورد نظر خود می دهد (443013)
 
علی اصغر
۱۳۹۰-۰۲-۲۰ ۲۰:۲۳:۳۷
با سلام باید خدمت شما نماینده محترم زحمت کشجناب اقای دکتر توکلی عرض کنم مجلس که به کار نظارت بر اجرای قوانین مشغول است این بخش از ابهامی که در اجرای هدفمندکردن یارانه ها وجود دارد این است که طبق مصوبه مجلس دولت باید سالی 20درصد از قیمتها را ازاد کند چگونه این 20درصد ازاد شده که گازوئیل 16تومانی شده 150سهمیه و ازاد 350 تومان بنزین 100تومانی شده 400 و 700 قبوض اب برق گاز در قسمت یارانه پرداختی توسط دولت به صفر رسیده یعنی 100درصد ازاد شده با توجه به اینکه هنوز افزایش قیمت در این بخشها را خواهیم داشت نمونه اینکه همین ابتدای امسال دولت محترم در بخش برق و گاز افزایش قیمت داشت در حالی که قیمت تمام شده در کشور ما بسیار بالاتر از کشورهای دیگر است مثلا در بخش اب حدود 20درصد تولید داخل شبکه فرسوده داخل زمین میرود و پول ان از مردم گرفته میشود (442422)
 
رضا
۱۳۹۰-۰۲-۲۰ ۲۱:۰۱:۰۱
جناب آقای توکلی .چندسال است که بااین تعصب وجدیت مشغول تدوین وتصویب قوانین اقتصادی در مجلس هستید ؟وسعی کرده اید تورم را مهار، اشتغال را افزایش ،بیکاری را کم وبالاخره اقتصاد را شکوفا کنید .امانتیجه ...؟متاسفانه من چهار جوان بیکار وبا حقوق بازنشستگی مجبور به اداره این زندگی هستم با اضافه شدن مبالغ قبوض .مثل من الحمدالله کم نیست .حالا با تصویب خودشما مبلغی به عنوان یارانه نقدی به افراد داده می شود . تا گوشه ای ازفشار تورم قابل تحمل شود .مضافا اینکه این مقدار به عنوان کمک به افراد بی درآمدجامعه نیزداده می شودتاقوت لایموتی تهیه کنند .درصورتی که خیلی ازکشورهای پیشرفته سالهاست با دادن مبلغی خیلی بیشتر ازاینها به مردمش پرداخت می کنندتاشهروندانش بتوانند زندگی حد اقلی داشته باشند.حالاشما بیا بجای محکوم کردن دولت و...طرحی پیدا وپیشنهاد ی سازنده ترکه هم قابل اجرا وهم به نفع مردم باشد ارایه بده . (442444)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۰ ۲۲:۵۳:۴۲
اگر بررسی رفتاری دولت در چند سال اخیر را انجام دهیم متوجه میشویم که در پاسخ به فشار های اخیردولت ممکن است درآینده نزدیک دست به رفتاری بزند که هرج ومرج سازمانی در وزارت خانه های خود ایجاد کند .مواظب باشید.این یک اعلام خطر است. (442503)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۵:۰۰:۱۱
کار مجلس شده گیر دادن به دولت کار دولت هم شده حالگیری مجلس...
نکنید تورو خدا این کارها رو به فکر جوونای بیکار باشید تا سرشاخ شدن و زور آزمایی (442994)
 
م.ف
۱۳۹۰-۰۴-۰۴ ۱۴:۴۲:۳۰
با توجه به اینکه دارای اطلاعات کمی درخصوص
امور اقتصادی و مالی دارم ولی پیشنهاددارم هرجه زودتر این طرح را که
بطور ناخواسته دارای تورم (نه به صورت
نامحسوس ) میباشد کنار بگذارید و تا دیر
نشده است قیمتها بصورت واقعی تثبیت گردد.
بیشتر از این در این خصوص نمیتوانم مطلب
بنویسم (ضرب المثلی داریم که میکوید چیزی
را که عیان است چه حاجت به بیان است ). (470009)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۱۱:۵۴:۰۲
پشتبان رهبري و دولت باشيم و با صبر و مدارا در زندگاني باري از روي مملكت برداريم و در يك جمله بيشتر قانع باشيم و از تندروي و كج اخلاقي پرهيز كنيم و با دنيا دوست و مدارا نمائيم تا انشاالله انقلاب صادر شود و ملت دنيا دلشان براي ما تنگ شود نه اينكه سايه ما را با تير نزنند متشكرم (1997686) (alef-1)
 
ایکس
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۲:۴۰:۴۵
با سلام

نمایندگان مردم ورئیس مجلس آیا لغو کردن یارانه ازمردم که دارن واحتیاج به یارانه ندارن .برای افزایش مردمای که ندارن اقدام هم میشه آدمای میشناسم که حتی پول ندارن بخرن مجبورن گدایی بکنن اخه این چه نمایندگانی که حتی قانون مقدس جمهوری اسلامی ایران بنابه سخنان روح الله خمینی رحمه الله علیه فرمود . باید دولت و رهبر خدمتگذار ملت باشن یه فکر به حال این بدبختان بیندیشد هرسال توی مجلس دارین هرنرخ از بیمه و نان وغیره .... گرون گرونتر میکنید بداد مردم برسید ونمایندگان باید به خدمت مردم باشن.باتشکر (2889370) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۱-۲۵ ۱۲:۲۷:۲۶
چرا یارانه ما باید حذف بشه در صورتیکه برای امرار معاش و گذران زندگی خود و مادرم وخواهرم که همسرش او را ترک کرده باید سرکار برویم.چرا یارانه همسر خواهر دیگرم که باز نشسته تامین اجتماعی میباشد و برای پرداخت هزینه های قبوض نیاز به این مبلغ دارد باید حذف شود اما فردی که معاون اداره ثبت اسناد میباشد وماهیانه حداقل 3 میلیون تومان حقوق می گیرد باید یارانه بگیرد؟ (3643850) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.