نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 246063
چگونه ایرانیها را به فرزندآوری تشویق کنیم؟
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۴۳
یک جامعه‌شناس گفت: دولت برای موفق اجرا کردن سیاست‌های افزایش جمعیت باید بیش از این تسهیل‌گری کند.

غلامرضا حسنی‌درمیان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: سیاست‌های افزایش جمعیتی ایران در ۱۴ اصل و با هدف افزایش میزان باروری زوجین و جلوگیری از توقف جمعیت، تدوین شده است که دولت باید برای اجرای موفق آن، با ارائه خدمات و امکانات، تسهیل‌گری بیشتری کند تا زوجین از شرایط مناسبی برای باروری و افزایش جمعیت بهره‌مند باشند و به آن ترغیب شوند.

وی ادامه داد: دولت تاکنون این سیاست‌ها را فقط در حد گفتمان‌سازی اجرا کرده است و هنوز اثر خاصی از آن در جامعه مشاهده نمی‌شود. البته اجرای این سیاست زمان‌بر است و باید کاملا مدیریت شده باشد اما در صورتی‌که نرخ فرزندآوری زوجین ایرانی ۲.۵ درصد باشد دولت به هدف خود رسیده است.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه جامعه و افکار عمومی در موضوع سیاست‌های افزایش جمعیت بیش از همه بر بعد اقتصادی تمرکز کرده‌اند، ادامه داد: اجرای صحیح و موفق این سیاست‌ها نیازمند توجه به سه بعد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است. تسهیل‌گری برای جامعه به دو بخش تفکیک می‌شود زیرا برای اقشار با درآمد بالای جامعه باید فرصت تربیتی مناسب و برای اقشار کم‌درآمد جامعه نیز فرصت اقتصادی مناسب فراهم شود.

حسنی بیان کرد: افرادی که کمتر با مشکلات اقتصادی روبه‌رو هستند معمولا تحصیل کرده و شاغل نیز هستند و بانوان این قشر به علت مشغله‌های کاری وقت کمتری برای فرزند‌آوری و به ویژه تربیت و نگهداری فرزند دارند. این امر یکی از علل رغبت نداشتن بانوان به فرزند‌آوری است، از این‌رو دولت باید با تکیه بر بعد فرهنگی و اجتماعی برای این قشر از جامعه فرصت تربیتی فراهم آورد. مشاهده می‌شود که بعد اقتصادی تاثیری در اجرای این سیاست در این قشر ندارد.

وی در خصوص راهکار‌های تسهیل‌گری اضافه کرد: دولت می‌تواند با کاهش هزینه‌های سلامت و بهداشت از جمله کاهش هزینه‌های زایمان برای اقشار کم‌درآمد جامعه و راه‌اندازی مراکز خانه کودک جهت نگهداری فرزندان بانوان شاغل در همان محل کاری آنان کمک بزرگی کند و موجب تمایل آنان ‌به فرزنآوری شود.

این جامعه‌شناس با عنوان اینکه افزایش جمعیت و بالا بردن نرخ باروری به فاکتورهای دیگری همچون افزایش درصد ازدواج، کاهش میزان طلاق و پایین آوردن سن ازدواج وابسته است که هرکدام جای کار بسیاری دارد، ادامه داد: دولت باید علاوه بر تشویق جوانان به ازدواج سعی در کاهش سن ازدواج نیز داشته باشد زیرا زوجینی که در سنین بالا ازدواج می‌کنند معمولا فقط فرصت برای یک فرزندآوری خواهند داشت.

حسنی در خصوص تک‌فرزندی خاطرنشان کرد: گرچه تک‌فرزندان از رفاه بالا‌تری برخوردار هستند اما بر اساس آنچه در روانشناسی تعریف و در جامعه مشاهده می‌شود این کودکان اعتماد به نفس کمتری نسبت به سایرین دارند و تنهایی و خلاء بیشتری در زندگی خود حس می‌کنند.
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۱۴:۵۶:۴۶
خیلی راحته با رفع بیکاری و درآمد بالا و اطمینان از آینده فرزندان این کار شدنی است. (2441273) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۱۵:۱۵:۳۷
معافيت سني (2441309) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۱۵:۲۸:۰۲
من به عنوان یکی از بانوان جامعه عرض میکنم، اگر یک منزل مناسب و یک درآمد ماهیانه مناسب دراختیار داشته باشم، دیگه سرکار نمیرم و حتما بچه دار میشم. (2441335) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۱۶:۳۶:۲۴
برای هر فرزند 100 میلیون بدهند و سفته بگیرند! (2441467) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۱۶:۴۵:۳۹
احتیاج به تشویق نیست بلکه به وضع اقتصادی ربط داره (2441477) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۱۷:۰۰:۵۴
راه جوان نگه داشتن جامعه، فقط به دنیا آوردن انسان جدید نیست. با جوان نگه داشتن انسانهای قبلی هم می توان، جامعه را جوان نگه داشت. نسل دهه شصتی سریعتر از بقیه در حال پیری زود رس است. (2441506) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۸:۵۱
راستش رابخواهي طبق يك مثل قديمي ما هم خدا مي خواهيم هم خرما !! با اين وضع نابسامان
بيكاري نبود درآمد و مشكل مسكن وكم شدن ازدواج چگونه توقع ازياد جمعيت از مردم داريم
مگر فرزند آوري كارخانه قاشق سازي است كه بزني توش گود بشود و دمش بكشي دراز بشه !!
هرچه مردم ميگن بابا " نره "" مسئولين مي فرمايند " بدوش " !! آخه عزيزان با اين وضع موجود
بزرگ كردن يك فرزند كار حضرت فيله !! ازياد نفوس احتياج به برنامه ريزي گسترده دارد
قديمي ها مي گفتند هر چه پول بدهي آش ميخوري ولي متاسفانه مسيولين ما بدون پرداخت
هيچ امكاناتي و هيچ مزدي ميخواهند مفت مفتي آش گرم و چرب ونرمي بخورند كه اين
جوري نميشه !! به ياد داشته باشيم هر چه پول بدهيم آش مي خوريم !! (2442148) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.