توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 435667
به روایت مترجم/ «فنون پیشرفته مشاوره و روان ‌درمانی»؛ کریستیان کنت؛ ترحمه مجتبی دلیر؛ ارجمند
روایت‌هایی از دریا
دکتر مجتبی دلیر*؛ 27 دی 1395
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۷
«فنون پیشرفته مشاوره و روان ‌درمانی»
نویسنده: کریستیان کنت
مترجم: مجتبی دلیر
ناشر: ارجمند، چاپ اول 1393
296 صفحه، 15000 تومان

شما می‌توانید کتاب «فنون پیشرفته مشاوره و روان ‌درمانی» را تا یک هفته پس از معرفی با ۱۰ درصد تخفیف از فروشگاه اینترنتی شهر کتاب خرید کنید.

****
 
کتاب‌‌های زیادی در زمینه مشاوره و روان ‌درمانی در بازار موجود است اما وقتی بدانید کتابی که در دست دارید اثر یک نظریه‌‌پرداز موفق در کار بالینی است و در حجم بسیار کمی، رویکرد منحصر به فرد خود یعنی مشاوره‌ عمقی را به شیوه‌‌ای جالب و جذاب با استفاده از افسانه‌های ملل مختلف و داستان‌های فرهنگ‌های گوناگون از ایران تا یونان باستان در ترکیب با مثال‌‌های بالینی متعدد مطرح کرده است وسوسه خواهید شد که آن را مطالعه کنید.
 
زبان محاوره‌‌ای، همراه با داستان‌هاي شیرین و با محتوای عمیق و به یاد ماندنی به علاوه نکات آموزنده و بینش ‌آفرین برای مشاوران و مراجعان، کتاب را پُر نشاط کرده است. در هر صفحه از این اثر خواننده با موضوعی ناب مواجه می‌گردد و بینشی نو بر دانش وی افزوده می‌شود. فنون متنوع به همراه مثال‌هایی از مراجعانِ با مشکلات مختلف در سرتاسر متن خودنمایی می‌كنند.
 
کتاب‌های روان ‌درمانی بیشتر بر توضیح بی‌‌روح مفاهیم متمرکزند اما کتاب حاضر هر فن را به طور مختصر و با اشاره‌ای کوتاه در مورد چارچوب نظری و به وسیله مثال‌های بالینی و کاربرد آن‌ها شرح داده است. متن کتاب به گونه‌ای است که گویی با خواندن آن اگرچه خواننده خود درمانگر است یک بار دیگر و به روشی متفاوت درمان‌ می‌شود.
 
این کتاب درباره ماهیت تعاملات انسانی است. داستانی پس از داستان دیگر مطرح می‌شود: داستانی‌هایی از افسانه‌ها و اسطوره‌های سراسر دنیا، داستان‌های کوتاه، داستان‌های پُرمحتوا، داستان‌های شاد، داستان‌هايی درباره امید، و داستان‌های بالینی از زندگی واقعی که تصویری پس از تصویر دیگر را از آنچه مشاوره و روان ‌درمانی در پشت درهای بسته واقعاً به آن شبیه است منعکس می‌كنند. بسیاری از ایده‌های کتاب حاضر از تجارب حرفه ‌ای نویسنده، صَرف بیش از 11000 ساعت مشاوره بالینی با افراد، زوج‌ها، خانواده‌ها، و کودکان، و از هزاران ساعاتی که صَرف تعلیم و سرپرستی بالینی مشاوران و درمانگران کرده، ناشی شده است. آنچه این کتاب را از سایر کتابهای فنون مشاوره متمایز می‌كند این است که در کتاب حاضر، خوانندگان درباره پنج خطای ارتباط در مشاوره و روان ‌درمانی خواهند آموخت: مفهومی که نویسنده آن را ابداع کرده و توسعه داده است. خوانندگان درباره خود تحلیلی خواهند آموخت و به وسیله آن می‌توانند وجود انتقال متقابل را ارزیابی کنند؛ نظریه تسلیم، یک الگوی نظام‌‌دار درباره ایجاد تفاهم است که اساس بسیاری از روابط نزدیک را شکل می‌دهد؛ و چهار «C» فرزندپروری، شیوه‌‌ای کاربردی و مختصر برای آموزش مهارت‌های بنیادین فرزندپروری و ابزاری است که مشاوران و روان ‌درمانگران می‌توانند برای کمک به مراجعان بسیاری از آن استفاده کنند.
 
نویسنده با توجه به اینکه در عصر حاضر افراد به اختصار گرایش دارند، تلاش کرده است تا توصیف افسانه‌ها، فنون، و مثال‌های بالینی تا حد امکان کوتاه باشد. او هم‌اکنون، به عنوان استاد در دانشگاه نوادا، تحصیلات و تجربه‌هایش را با رویکرد نظری‌اش ترکیب نموده و آن را مشاوره‌ عمقی1 نامیده است. مشاوره‌ عمقی فراتر از یک نظریه روان‌‌پویشی است؛ یک رویکرد کل‌‌نگر به درمان‌، و مبتنی بر کمک به دیگران برای کشف خود واقعی‌شان است. اما تفاوت عمده میان مشاوره‌ عمقی و سایر نظریه‌های روان‌پویشی، تأکید آن بر اتخاذ رویکردی متعادل در کارکردن با هر دو بخش هشیار و ناهشیارِ روان است.
 
زبان این کتاب به‌صورت محاوره بوده، و این عمدی است. مشاوره و روان ‌درمانی ماهیتاً مکالمه‌‌ای هستند؛ بنابراین، نویسنده تلاش کرده است به گونه‌‌ای بنویسد که صحبت می‌‌کنیم تا خوانندگان را درگیر کند، به طوری که آن‌ها به نوبه خود با مراجعین درگیر شوند. اینکه سبک نگارش کتاب محاوره‌‌ای است به هیچ وجه به معنی بدون برنامه ‌بودن آن نیست؛ برعکس، هر چیزی که در این کتاب آمده به منظور یاری خوانندگان در برقراری ارتباط با موضوع بوده است. با استفاده از زبان محاوره‌‌ای، نویسنده امیدوار است خوانندگان تجارب ارائه ‌شده در کتاب را کاملاً تشخیص دهند. بدین منظور، در فصل اول و پس از مقدمه، همراه با ذکر افسانه‌ا‌ي ایرانی، پنج خطای ارتباط و خودِ تحلیلی معرفی شده است. فصل دوم با عنوان درمان‌ مقدماتی شامل مهارت‌‌ها و فنون مقدماتی مشاوره و روان ‌درماني است.
 
فصل سوم از طریق افسانه‌‌های متعدد، درمان‌ استعاره‌‌ای را معرفی می‌كند. فصل چهارم درمان‌ خلاق نام دارد و به ارائه فنونی می‌‌پردازد که اغلب از خود مؤلف هستند. درمان‌ فرافکن عنوان فصل پنجم است که پویش‌‌شناسی روانی و برخی مفاهیم روان‌پویشی را مطرح می‌كند. فصل ششم درمان‌ کلاسیک نام گرفته و شامل معرفی فنونی از رویکردهای نظری مشهور از جمله گشتالتی، مراجع ‌محوری، روان‌‌شناسی فردی، تحلیل تبادلی، درمان‌های شناختی و . . . است. در پایان منابعی تحت عنوان آثار تأثیرگذار جهت مطالعه بیشتر آورده شده است.
 
مطالعه این کتاب هم خوانندگان عادی و هم خوانندگان متخصص را بدون اینکه به تکلف اندازد، به آگاهی از لایه‌های ژرف رودخانه روان فرا می‌خواند، لایه‌هایی که به دریای تجربه مشترک انسانی می‌ریزند. کریستیان کنت روایت‌هایی از این دریا به دست داده است.


پی نوشت:
[1] Depth Counseling

*دانشجوی فوق دکتری روانشناسی دانشگاه تهران
کلمات کلیدی : انتشارات ارجمند
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
روایت‌هایی از دریا