نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 365467
واکنش های جهانی به سلب شهروندی شیخ عیسی قاسم توسط دولت بحرین/ چه کشورهایی از این اقدام حمایت کردند
بخش بین الملل الف، 2 تیر 95
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۱۳
روز دوشنبه۳۱ خرداد خبرگزاری رسمی بحرین با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد وزارت کشور بحرین تابعیت شیخ عیسی قاسم را سلب کرده است. سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم آخرین اقدام از مجموعه اقدامات سرکوب‌گرانه دولت بحرین تا کنون بوده که از چند سال قبل در جریان است. اما در طول هفته های اخیر آل خلیفه اقدامات دیگری نظیر بستن دفاتر و منع فعالیت جمعیت الوفاق به‌عنوان بزرگ‌ترین جمعیت مخالف بحرین، افزایش صدور احکام زندان شیعیان، تمدید حکم زندان شیخ علی سلمان، دبیرکل جمعیت الوفاق از چهار به نه سال و بازداشت نبیل رجب، مخالف بحرینی آن هم پس از مدت کوتاهی از آزادی‌اش می باشد. آل‌خلیفه قیام مردم این کشور را در بهار سال ۲۰۱۱ میلادی با کمک ارتش عربستان سعودی سرکوب کرد اما از آن زمان به بعد بحرین دستخوش ناآرامی های جدی شده است.

دولت بحرین شیخ عیسی قاسم را به تشویق به فرقه‌گرایی و خشونت متهم کرده است.خبر سلب تابعیت رهبر معنوی در بحرین با واکنش شهروندان بحرینی، کشورهای منطقه و جهان مواجه شد. گروهی از هواداران شیخ عیسی قاسم، نیز از همان روز کفن‌پوش در اطراف خانه شیخ عیسی قاسم تجمع کرده‌اند.

در ایران حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم را محکوم کرد و گفت سیاست‌های حکام بحرین با پشتیبانی عربستان سعودی انجام می‌گیرد. علی‌اکبر ولایتی، دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی، و مشاور رهبر جمهوری اسلامی، نیز با صدور بیانیه‌ای نسبت به پیامدهای سلب تابعیت آیت‌الله شیخ عیسی قاسم، به حکومت بحرین هشدار دارد. ولایتی در این بیانیه می‌گوید: «رژیم آل خلیفه و حامیان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای آن باید بدانند هیچگاه نمی‌توان در برابر اراده یک ملت ایستادگی کرد» و ‌می‌افزاید این سیاست نیز «برای حاکمان دست‌نشانده و مرتجع ویران‌کننده خواهد بود.»

واکنش های جهانی
سازمان ها و کشورهای خارجی نیز به انتقاد از اقدام آل خلیفه در این زمینه پرداختند و تنها دو کشور عربستان و مصر از این اقدام دفاع کردند.
سازمان ملل ضمن ابراز نگرانی از تحولات اخیر، ابراز تاسف کرده که بحرین به جای گوش دادن به کمیسیون مستقل تحقیق که توسط خود حکومت در سال ۲۰۱۱ تعیین شده بود، راه تحدید آزادی‌های سیاسی و مدنی را در پیش گرفته است.

جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه ۳۱ خرداد از تصمیم بحرین مبنی بر سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم، روحانی سرشناس شیعه این کشور، انتقاد کرده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، جان کربی در بیانیه‌ای از اقدام حکومت بحرین برای سلب تابعیت از مخالفان انتقاد کرده و گفته است:آنچه نگرانی‌های ما را مضاعف می کند گزارش هایی است که نشان می دهد شیخ عیسی قاسم قادر نیست به اتهامات مطرح شده علیه خود پاسخ بدهد یا از این اقدام حکومت بحرین از طریق یک روند قضایی شفاف شکایت کند. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه از حکومت بحرین خواسته است تا اختلافات سیاسی در این کشور را از طریق اصلاحات و آشتی و نه از طریق اقدامات قضایی حل کند.
رومن نودال، سخنگوی رسمی وزارت خارجه فرانسه از نگرانی پاریس نسبت به اقدام دولت بحرین در سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم خبر داد و تمامی مقام‌های منطقه را به اجتناب از افزایش تنش‌ها فراخواند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر نیز با تقبیح اقدام حکومت بحرین و با یادآوری ماده ۲۹ منشور عربی حقوق بشر، که بحرین آن را امضا کرده، اعلام کرد که طیق این منشور هرفردی حق ملیت دارد و هیچ شهروندی را نباید بدون دلیل معتبر قانونی سلب تابعیت کرد.

حزب الله لبنان نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: این اقدام نشان می‌دهد که بحرین به پایان راه خود در برخورد با جنبش مسالمت آمیز مردم بحرین رسیده است. این اقدام همچنین حامل پیام اشتباهی است مبنی بر اینکه هیچ گونه اصلاح، حقوق، مذاکره و افق سیاسی وجود ندارد و مقامات با حماقت خود مردم بحرین را به سمت انتخاب گزینه‌های دشواری می‌کشانند که عواقب وخیمی برای این نظام دیکتاتور و فاسد دارد.

مقتدی صدر نیز از مردم این کشور خواست تا روز جمعه تظاهراتی را در حمایت از آیت‌الله عیسی قاسم برگزار کنند. دبیر کل سازمان بدر در بیانیه‌ای تاکید کرد سلب تابعیت از شیخ عیسی قاسم اقدامی ظالمانه بوده و برخلاف تمامی قوانین و عرف‌های بین المللی است. به گزارش تسنیم هادی العامری افزود که این تصمیم ظالمانه به روشنی شکست آل خلیفه در برابر مقاومت ملت بحرین را نشان می‌دهد.

شورای وحدت مسلمین پاکستان نیز سلب تابعیت آیت الله عیسی قاسم را شدیدا محکوم کرد. شفقت شیرازی، مسئول روابط خارجه این مجلس گفت: این دولت ظالم(نظام آل خلیفه) از هر حد و مرزی تجاوز کرده و در را به روی راهکارهای مسالمت آمیز بسته است. وی افزود: اگر مداخله عربستان و دیکته‌های آل سعود و حمایت آمریکا و صهیونیست‌ها نبود، چنین اقدامی اتخاذ نمی‌شد. مقامات بحرین مسئولیت کامل تمامی حوادث آتی را برعهده خواهند داشت.
عربستان و مصر؛ حامی نظام آل‌خلیفه
اما شورای وزیران عربستان که به ریاست پادشاه این کشور تشکیل جلسه داده بود از سلب تابعیت از شیخ عیسی قاسم‌ رهبر شیعیان بحرین استقبال کرد. عربستان اعلام کرده از اقداماتی که بحرین برای سرکوب مخالفان خود بکار گرفته استقبال می‌کند.

روزنامه الشرق الاوسط، روز سه شنبه (دیروز) گزارش داد شورای وزیران عربستان در جلسه اخیر خود که به ریاست «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان برگزار شده بود اعلام کرده که از همه اقدامات قضائی بحرین برای مقابله با آنچه تروریسم و افراط‌گرایی نامیده شده حمایت می‌کند. در پی این اقدام دبیرکل هیأت علمای ارشد عربستان با صدور بیانیه‌ای از این اقدام استقبال کرد و مدعی شد این اقدام بحرین را از فتنه‌های مذهبی و طائفه‌ای دور کرده و وحدت بافت کشور را حفظ می‌کند.

امروز رسانه ها خبری منتشر کردند که پادشاه عربستان در نامه‌ای به پادشاه بحرین خواستار اقدام علیه آیت الله شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین شده است. به گزارش العالم، این نامه مدت کوتاهی پس از اقدام آل خلیفه در لغو تابعیت شیخ عیسی قاسم منتشر شده است. در بالای این نامه تاریخ آن ۱۴/۹/۱۴۲۷ (۳۱/۳/۹۵) درج شده که دقیقا همان روزی است که تصمیم آل‌خلیفه برای لغو تابعیت آیت الله شیخ عیسی قاسم، اعلام شد.
سلمان بن عبدالعزیز در این نامه به حمد بن عیسی آل خلیفه می‌نویسد: نظر به گفتگوهای قبلی درباره فعالیتهای شیعیان و کارهای آنان که باعث متزلزل شدن ثبات و امنیت کشور شما در برهه اخیر شده، ملاحظه می‌کنیم که این تهدیدها باعث نگرانی درمورد مناطق شرق عربستان شده است. سلمان در ادامه به حمد بن عیسی توصیه می‌کند همه اقدامات لازم را علیه شیخ عیسی احمد قاسم اتخاذ کند. پادشاه عربستان در پایان به حمد بن عیسی اطمینان خاطر می‌دهد، از همه اقداماتی که برای حفظ امنیت و ثبات دو کشور انجام می‌دهد، حمایت ‌می‌کند.

وزارت خارجه مصر نیز حمایت کامل خود را از اقدامات اخیر رژیم آل خلیفه از جمله لغو تابعیت آیت‌الله عیسی قاسم اعلام کرد.

به گزارش اسکای نیوز، وزارت خارجه مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد: دولت بحرین در راستای عمل به مسئولیت‌هایش در قبال شهروندان خود و حفظ حاکمیت کشور وظیفه حفظ اصول شهروندی و همزیستی مسالمت آمیز در مقابله با گروه‌هایی را برعهده دارد که براساس یک مرجع سیاسی و دینی خارجی عمل می‌کنند و فعالیت‌های دینی و سیاسی را به هم می‌آمیزند. وزارت خارجه مصر در این بیانیه مخالفت خود را با آنچه که تلاش برخی گروه‌ها که از حمایت خارجی هم برخوردارند برای نقض قوانین و برافروختن آتش طایفه‌گرایی سیاسی خوانده است، اعلام کرد.
 
کلمات کلیدی : بحرین+ شیخ عیسی قاسم
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۲ ۱۸:۲۷:۰۹
مرگ بر امریکا, که نوکرانش را مجاز به هرکاری میداند, (3777122) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۳ ۱۴:۵۷:۳۱
جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه ۳۱ خرداد از تصمیم بحرین مبنی بر سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم، روحانی سرشناس شیعه این کشور، انتقاد کرده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، جان کربی در بیانیه‌ای از اقدام حکومت بحرین برای سلب تابعیت از مخالفان انتقاد کرده و گفته است:آنچه نگرانی‌های ما را مضاعف می کند گزارش هایی است که نشان می دهد شیخ عیسی قاسم قادر نیست به اتهامات مطرح شده علیه خود پاسخ بدهد یا از این اقدام حکومت بحرین از طریق یک روند قضایی شفاف شکایت کند. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه از حکومت بحرین خواسته است تا اختلافات سیاسی در این کشور را از طریق اصلاحات و آشتی و نه از طریق اقدامات قضایی حل کند. (3778570) (alef-13)
 
بنده خدا. اصل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۲ ۲۲:۲۰:۳۴
در امور سایر کشورها دخالت نکنیم. موجب کینه توزی و انزوای کشورمان میشویم.
هرچند قبول دارم که آل سعود و حاکمان بحرین خبیث هستند. (3777424) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۲ ۲۳:۵۷:۳۴
کاش امکان این بود که برای بازگشت بحرین به ایران رفراندوم برگذار میکردن (3777533) (alef-13)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۱۰:۰۵:۲۶
حمایت عربستان قابل درک است .اماحمایت مصر احمقانه است . منافع مصر در میان مدت و دراز مدت اقتضا نمی کند که از سلطه سنی های متعصب دفاع کند.فطعاً آن ها سراغ خود او هم خواهند آمد (3782165) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.