نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 274620
جنگل‌های ایلام همچنان در حصار زبانه‌ی آتش
تاریخ انتشار : جمعه ۱۵ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۵۶
با وجود جلوگیری از پیش روی آتش در ارتفاعات شلم، زبانه‌های آتش همچنان از میان کوه‌ها برمی‌خیزد.

به گزارش ایسنا، دیشب بخش عظیمی از ارتفاعات شلم مشرف بر شهر ایلام آتش گرفت و در این حریق بخش‌های وسیعی از این منطقه دچار آتش‌سوزی شد که پس از چندین ساعت تلاش بی‌وقفه نیروهای امدادی، آتش‌نشانی، هلال‌احمر، سپاه و نیروهای مردمی حریق تا حدودی مهار شد؛ ولی کماکان از میان کوه‌های شلم زبانه‌های آتش‌برمی خیزد.

حجت اله فتحی معاون فنی منابع طبیعی ایلام در این زمینه گفت: باوجود مهار آتش در بیشتر قسمت‌های منطقه شلم، متأسفانه قسمت‌هایی از این منطقه همچنان می‌سوزد و نیروهای امدادی و مردمی در حال خاموش کردن آن هستند.

فتحی با اشاره به اینکه آتش‌سوزی‌های دیگری در مناطق مله پنجاب و شش دار داشتیم و این چهارمین منطقه بود که از دیروز آتش‌سوزی رخ داده است، تصریح کرد: جنگل‌های منطقه انبوه و قرق هستند و به‌ سرعت آتش پیش می‌رود و چون منطقه در ارتفاعات و بیشتر قسمت‌های منطقه سنگ‌های آهکی است که انفجار می‌کنند. همین خاموش کردن آتش را کندتر می‌کرد.

وی با بیان اینکه متأسفانه امکانات ما در مقابل این آتش‌سوزی بسیار ناچیز بود، گفت: این آتش‌سوزی مهیب در ارتفاع شلم به علت بی‌احتیاطی گردشگران هنگام حضور در منطقه و روشن کردن آتش اتفاق افتاده بود.

پروفسور پرویز کردوانی پدر کویرشناسی ایران دراین‌باره در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا ایلام گفت: حیات مردم کشور علی‌الخصوص زاگرس نشانان به جنگل‌های زاگرس وابسته است، بنابراین مسئولین نباید به بی‌تفاوت باشند.

کردوانی ادامه داد: جنگل‌های زاگرس ایلام حساسیت سیاسی دارند، در زمان جنگ مشکلات عدیده ای برای این استان به وجود آمد و اگر الان به آب، جنگل و کشاورزی آن توجهی نشود، در حق این مرزداران اجحاف شده است.

بر اساس مشاهدات عینی خبرنگار ایسنا که در محل آتش‌سوزی حضور دارد همچنان منابع طبیعی و درختان بلوط در آتش می‌سوزند. تاکنون بیش از صد هکتار از جنگل‌های زاگرس در استان ایلام در این آتش‌سوزی از بین رفته است.

وسعت و شدت حادثه به حدی بود که مدیریت بحران استان ایلام با صدور اطلاعیه‌ای که به‌صورت زیرنویس از شبکه استانی پخش شد و پیامک‌هایی که به تلفن همراه شهروندان ایلامی ارسال شد، از عموم مردم خواست با به همراه داشتن ابزارهایی چون بیل و تبرزین برای کمک به مهار آتش به یاری نیروهای امدادی بشتابند.

با اعلام فراخوان، شمار زیادی از مردم برای کمک به مهار آتش در منطقه حضور یافته و پس از چند ساعت تلاش بی‌وقفه، حریق مهار و کنترل شد.

بنابراین گزارش، سالهای سال است که استان ایلام به دلیل توپوگرافی خشن خود و رشته‌های کبیر کوه در مواقع آتش‌سوزی امکانات لازم برای خاموش کردن آتش ندارد و مسئولان هرسال وعده برای مستقر شدن یک بالگرد در استان می‌دهند ولی کماکان از وجود بالگرد محروم است.
 
کلمات کلیدی : ایلام+آتش سوزی
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۵ ۲۲:۵۹:۱۳
باتوجه به سرعت جابجائي بالگرد , ميتوان از استانهاي ديگر تقاضاي بالگرد کرد (2940343) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۵ ۲۳:۰۸:۰۵
متاسفانه آتش هر بار از جایی زبانه میکشد و جنگل را خاکستر میکنه و متاسفانه در نبود امکانات اطفاء حریق، مردم با دست خالی قادر به خاموش کردن آتش نیستند. (2940362) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۵ ۲۳:۳۶:۱۸
عروس زاگرس از مردمانت دلخور نباش . از مردمانی که هر جمعه به عیادتت می آیند از مردمانی که تو تنها دلیل دلخوشی هایشان بودی . از مردمانی که امشب تا صبح همراه تو میسوزند و تا صبح در کنارت خواهند ماند . از مردمانی که زیر هر کدام از درختان بلوطت نشانی دارند و با بلوط تلخت خاطرات شیرینی .
آنان که امشب تو را در خودسوزیت رها کرده اند عمری است که مردمانت را در محرومیت و فقر رها کرده اند .
از داغ مردمانت نسوز ای عروس آتش که تنها امید مردمانت هستی
بگذار در این میان بسوزم . اما به کدامین گناه؟
جنگ آمد . دست و پا دادیم
آب ناسالم آمد . کلیه دادیم
خاک آمد . ریه دادیم
تحریم آمد . جوانیمان را دادیم
فقط دلمان به طبیعتمان خوش بود . آری جمعه هایمان را هم دادیم (2940424) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۵ ۲۳:۴۵:۵۱
مسئولین نه به خاطر مردم ایلام !!! بلکه به خاطر درختهای بیگناه بلوط فکری بکنند !!! (2940442) (alef-11)
 
آبدانان خبر
۱۳۹۴-۰۳-۱۶ ۰۰:۰۹:۲۱
همین اردیبشهت سال 93 بود که رئیس جمهور در سفر استانی خود به ایلام گفت: طرح بهسازی جنگل های زاگرس در دستور کار دولت قرار گرفته است و ما برای احیاء جنگل های بلوط این استان اقدام خواهیم نمود و نخواهیم گذاشت زیبایی های این منطقه که موجب شکوه منطقه و شکوه ایران عزیز است از دست ما برود.

با وجود این سخنان،اما آتش گرفتن درختان بلوط ایلام در روز گذشته(14 خرداد) نشان داد که دولت علیرغم تمام وعده هایی که داده بود هنوز قدمی موثر برای نجات درختان بلوط برنداشته است.

راستی اگر همت مردان و زنان غیور ایلامی نبود،شاید آتش تمامی مناطق ایلام را در بر می گرفت و دیگر درخت بلوطی باقی نمی ماند تا برای آن مصوبه ای اجرا شود.

مردمانی که دیشب بدون هیچ گونه چشم داشتی با وسایل ابتدایی مانند بیل، شجاعانه در دل شب برای خاموش کردن آتش به کوه شلم ایلام آمده بودند و چه خوب همدلی و همزبانی خود را نشان دادند.

متاسفانه با وجود اهمیتی که استانهای مرز نشین دارند،این استانها از کمترین امکانات برای حل بحران ها برخوردارند؛اگر یک بالگرد آب پاش وجود داشت دیگر نیازی نبود که مردم وارد صحنه شوند.

استان ایلام دارای 640 هزار هکتار جنگل است که 60 درصد بلوط های آن به دلیل خشکیدگی در معرض نابودی است و همه ساله به علت آتش سوزی نیز دهها هکتار از آن از بین می رود،از اين رو با توجه به آغاز فصل گرما ضروري است كه نسبت به اختصاص يك بالگرد تخصصي براي مهار آتش سوزي احتمالي در جنگلهاي اين استان اقدام شود.

ظاهرا مدیریت بحران دولت در استان ایلام بحرانی است و باید فکری عاجل برای احیای آن صورت بپذیرد. (2940469) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۶ ۰۷:۱۰:۰۷
دولت و مسولان محیط زیست باید امکانات لازم و گروههای کمکی را برای نجات طبیعت منطقه اعزام کنند. (2940674) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.