نظر منتشر شده
۸۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 234228
روسیه و چین چه می خواهند؟
ساز ناکوک روسیه و چین در مذاکرات وین
بخش خارجی الف، 22 تیر 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۰۵
"جان کری" وزیر امور خارجه آمریکا صبح روز یکشنبه ۲۲ تیرماه وارد وین شد تا مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای ۱+۵ وارد فاز جدی تری شود.

از چند روز قبل اعلام شد که وزیران خارجه ۴ کشور آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان به وین می روند تا در مذاکرات هسته ای با ایران حضور داشته باشند. در این میان اما خبری از "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه نیست.

در شرایطی که به گفته اغلب دیپلمات ها و کارشناسان مذاکرات ایران و کشورهای ۱+۵ برای رسیدن به توافق جامع هسته ای وارد فاز نهایی شده، حضور نیافتن وزیر امور خارجه روسیه در جمع وزرای خارجه کشورهای ۱+۵ عجیب به نظر می رسد.

این امر وقتی عجیب تر می شود که در روزهای گذشته نیز "سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه که به عنوان مذاکره کنده ارشد این کشور در گفتگوهای هسته ای با ایران حضور دارد نیز محل مذاکرات در وین را ترک کرده و عازم آمریکای لاتین شده بود تا مقدمات نشست بریکس را آماده کند.

البته وزیر خارجه چین نیز به وین نرفته و معاون او راهی پایتخت اتریش شده تا در مذاکرات حضور داشته باشد.

در حالی که جان کری و وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان در وین به سر می برند تا در گفتگو با ظریف، وزیر خارجه ایران، راه‌هایی برای پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای را جستجو کنند، حضور نیافتن وزرای خارجه روسیه و چین در وین پس از اظهارات اخیر وزیر خارجه فرانسه در مورد شکاف‌های ایجاد شده در ‌‌۱+۵ مورد توجه قرار گرفته و با توجه به اطلاعات داده شده توسط منابع نزدیک به روس‌ها رمزگشایی شده است.
‌آسوشیتدپرس حضور نیافتن وزرای خارجه روسیه و چین به همراه دیگر وزرای خارجه ۵+۱ در وین را نشانه‌ای از کاهش امید به ‌توافق پیش از بیستم جولای دانسته است.

ماری هارف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در حالی از یکپارچگی ۵+۱ در مذاکرات با ایران سخن می‌گوید که غیبت وزرای خارجه روسیه و چین پس از اظهارات فابیوس، وزیر خارجه فرانسه در مورد انحراف مواضع روسیه از کشورهای غربی مهم دانسته شده است.

بنا بر این گزارش مهم‌ترین اختلاف در حال حاضر، تصمیم‌گیری در‌باره اندازه برنامه غنی‌سازی ایران است که توافق بر سر آن به موضوع برداشته شدن تحریم‌های ایران گره خورده ‌و حضور کری، هیگ، فابیوس و اشتاین‌مایر گامی در راستای غلبه بر همین چالش‌های اصلی دانسته می‌شود.

این در حالی است که لاوروف و وانگ‌ یی به وین نخواهند آمد.
لاوروف در آمریکای لاتین است و سفر وی با حضور در اجلاس سران اقتصادهای در حال ظهور به نام بریکس در سه‌شنبه پانزدهم جولای در برزیل پایان خواهد یافت.

این غیبت چند روز پس از اظهارات فابیوس در انتقاد از مواضع روس‌ها، در حالی است که هرچند فابیوس اختلافات را ‌شفاف بیان نکرده، تحلیلگران نزدیک به کرملین، زیاده‌خواهی‌های آمریکا را در اختلاف ایجاد شده کارساز می‌دانند.

ولادیمیر ایسیف از مؤسسه دولتی CIS در این باره گفته است، پافشاری واشنگتن بر بسته شدن برخی تأسیسات هسته‌ای ایران و نیز مذاکره بر سر مسأله موشکی ایران، ناقض توافق اولیه در‌باره چهارچوب مذاکرات است. به گفته وی، آمریکا تلاش دارد با طولانی و سخت کردن مذاکرات، روند برداشته شدن احتمالی تحریم‌ها را کند‌تر کرده ‌تا اهداف سیاسی خود را پیگیری کند.

به گفته دیپلمات‌های نزدیک به مذاکرات، روسیه و آمریکا در تمایل به رسیدن به توافق با ایران شریکند، ولی خواسته‌های روسیه از ایران بسیار کمتر است؛ در حالی که ایالات متحده به دنبال کاهش شدید اندازه برنامه هسته‌ای ایران است، روسیه بیشتر به دنبال افزایش شفافیت و نظارت سخت‌تر بر برنامه هسته‌ای ایران است.

مارک فیتزپاتریک از مقامات سابق بخش خلع سلاح در وزارت خارجه آمریکا، غیبت لاوروف را نشانه‌ای احتمالی از تصور روس‌ها از به نتیجه نرسیدن مذاکرات تا بیستم جولای می‌دانند. به باور وی، اگر نشانه‌هایی از رسیدن به توافق بروز کند، آنگاه رفتن لاوروف به وین دور از انتظار نیست.

اما به این موضوع می توان از یک منظر دیگر نیز نگاه کرد و آن سهم خواهی متفاوت روسیه و امریکا در توافق نهایی با ایران است . حضور نیافتن روس ها در وین می تواند به معنای برهم زدن هر نوع توافق نیز خواهد بود و ممکن است این غیبت به آن دلیل باشد که در توافق نهایی سهم کمی برای مسکو در نظر گرفته شده است.

به هر حال مذاکرات هسته ای ایران در وین در جریان است و باید منتظر ماند و دید که آیا تا تاریخ ۲۹ تیر، دود سفید از پایتخت اتریش برمی خیزد یا آنکه این گفتگوها تمدید می شود.
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۶:۰۹:۵۲
تمام نگرانی آمریکا و دلیل دشمنی او با ایران این است که متوجه شده که بود‌و‌نبودش در جهان برای دیگر کشورها اهمیت گذشته را ندارد و برعکس، ایران به کشوری تاثیرگذار در نظام بین‌الملل تبدیل شده است. (2252618) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۸:۱۴:۵۲
كدام تاثر دقيقا"‌؟
فروش نفتمان نصف شد بدون اينكه يك دلار هم روي قيمت جهاني اثر داشته باشد

در دنياي امروز قدرت اقتصادي يك كشور نشان دهنده تاثير گذاري آن است (2252868) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۱۰:۴۰:۳۵
معناي قدرت اقتصادي فروش ارث پدري نفت نيست. (2253937) (alef-10)
 
رضا ع
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۱۱:۰۳:۲۴
از نظر قدرت اقتصادي نيز تاثير گذاري امريكا به نسبت ديگر قدرتهاي جهاني و منطقه اي در حال كاهش است و در منطقه حساس خاورميانه متحدان خود را متزلزل مي بيند و نياز به همراهي كشورهايي مانند ايران در جهت حفظ منافع دراز مدت خود دارد. (2253989) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۸:۵۹:۵۸
انگار ما عادت کرده ایم در توهم زندگی کنیم .هر ایرانی می داند تحریم چه به روز اقتصاد وخانواده ها آورده است ؟ (2253674) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۹:۱۰:۲۰
ایکاش این تاثیر رو داشتیم یا حداقل پاسپورت ایرانی اینقدر بی ارزش نبود. ایکاش به جای تاثیرگذاری به دنبال تعامل بودیم نه تنش. (2253705) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۹:۵۵:۱۲
دوست عزیز، وقتش رسیده یکمی هم به وضعیت اقتصادیمان برسیم. اصلا باید ابتدا ابر قدرت اقتصادی بشویم بعدش شما در مورد تاثیرات هر کاری خواستی بکن (2253817) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۶:۰۹:۵۷
روسیه و چین می خواهند این مذاکرات شکست بخورد . اگر شکست نخورد بسیاری از زیاده خواهی ها ( روسیه ) و بنجل اندازی ها ( چین ) از میان می رود. روسیه گرگی در لباس دوست است ! (2252619) (alef-13)
 
شهرام////////////////////
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۸:۴۲:۴۳
رسیدن به توافق بر سر مسئله هسته ای آینده حکومت روسیه بر گاز اروپا را به خطر می اندازد...
به نظر من دو کشور (انگلیس و روسیه) هیچ موقع با توجه به تاریخ دوست نداشته اند ما پیشرت کنیم و به کشور قدرتمند تبدیل بشویم

ولی شاید بعضی دشمن اول رسیدن به توافق با ما رو آمریکاحساب کنن

به نظر من آمریکا با
"ایران قدرتمند و متحد با او "
هیچ مشکلی نداره ,چون:
1-رقیبی برای امریکا نیست 2-نزدیکی با این کشور ندارد 3-نگاه به تاریخ و به صنعت قبل و تجهیزات نظامی که تحویل ایران داده شده این فکر رو کمی قابل باور میکنه

اما,اول اینکه روسیه و انگلیس ,"ایران ضعیف ومتحد با آنها" رو بیشتر دوست دارند تا ایرانه قوی
دوم صنعت قوی ایران رقیبی برای انهاست
سوم با توجه به منابع انرژی که در ایران هست
دلیل صحت بر این فکر این است که روسیه هیچ موقع در طرحهای نفتی و گازی ایران کار نکرده و نخواهد کرد (2252918) (alef-13)
 
7
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۲:۲۴:۵۱
کاملا واضح است که ایران تا وقتی با اسراییل کنار نیاد امریکا تمام سعیش را می کند که جلوی قدرت ایران بایستد. مسلما در این میان هر کشوری (از جمله روسیه) می خواهند بیشترین سود رو از توافق ببره. ایران شده براشون یه گوشت قربانی که هر کدام می خوان بهترین قسمتش رو بردارن. (2253386) (alef-10)
 
یک کارشناس روابط بین الملل
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۲۰:۱۲:۳۴
تحلیلهای شما در سطح قهوه خانه هاست. موفق باشید... (2253060) (alef-13)
 
یک کارشناس ارشد روابط بین الملل
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۸:۱۳:۵۸
اتفاقا اهمیت شعور عمومی و سازمان های مردمی در نظریات سازه انگارانه روابط بین الملل، بسیار برجسته شده دوست عزیز. (2253577) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۸:۱۸:۲۳
خوب عزیزم شما نظر کارشناسی بده بلکه راه گشا باشه و یک ملت را خوشحال کن... (2253582) (alef-10)
 
علي
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۸:۲۷:۵۰
جناب كارشناس تحليل قهوه خانه اي نظر عموم مردم است زياد به سواد خود اتكا نكن (2253599) (alef-13)
 
کریم همکار
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۹:۲۶:۱۹
درست می فرمائید آقای کارشناس که نمی دانم شما را چه صدا بزنم . (2253739) (alef-13)
 
مولانا
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۹:۳۹:۱۲
گر تو بهتر میزنی بستان بزن (2253772) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۲۰:۵۷:۳۴
روسیه گرگ در لباس دوست
امریکا هم استکبار جهانی
انگلستان هم که استعمار پیر
چین هم زیاده خواه
فرانسه هم که همدست اسراییل
المان ها هم که زیر سلطه امریکا


چرا اصلا رفتیم مذاکره؟

من به ظریف اعتماد دارم چرا که رهبر عزیز فرمودند مورد اعتمادن (2253127) (alef-13)
 
mostafa
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۴:۵۵:۵۸
من نمیدونم حالا از آمریکا یا فرانسه و آلمان چه خیری بهت رسیده که درمورد زیاده خواهی روسیه و چین حرف میزنی اگه دارن تحریم میکنن یا زیاده خواهن بخاطر اینه که دارای علم برتر هستن نظام جمهوری اسلامی هم داره جوره بی تدبیری و بزدلی و... امثال ناصرالدین شاه و رضا خان ها رو میکشه امروز هم که این نظام به دنبال حرکت رو به جلو هست امثال آمریکا و روسیه و فرانسه جلوش می ایستن تا نه تنها به ایران بلکه به همه بفهمونن کسی جز ابر قدرتها حق این کارا رو نداره اگه کسی هم بخواد حرکتی کنه باید تحت نظر اونا باشه هیچ کس تو این دنیا دلش واسه تو نمیسوزه معلومه که هرکسی دنبال منافعه خودشه و روسیه و چین هم فرقی با بقیشون ندارن (2253494) (alef-10)
 
رضا ع
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۱۱:۰۸:۳۶
روسيه و چين در صورت رفع تحريمها به علت همان همراهي محدود در شرائط سخت حتما سهم خود را در بازار ايران توسعه خواهند داد. اما انگليس، فرانسه، آلمان و آمريكا فرداي رفع تحريم تازه بايد از نو شروع به اعتمادسازي اقتصادي كنند و بازار زخم خورده از تحريم ديگر مانند سابق با آغوش باز پذيراي آنها نخواهد بود و با احتياط با غربي ها معامله مي كند. (2254001) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۱۵:۵۹:۲۴
سلام
متاسفانه باید بگم که شما در تحلیل بازار اشتباه میکنید چون مصرف کننده ایرانی خسته از جنس چینی و خدمات روسی تشنه بازار آمریکا و اروپاست تا با خدمات و اجناس جدید آشنا بشه و از اونجایی که در ابتدا هست سیل اجناس وارد بازار میشه تا از عطش مصرف کننده کم بشه و بازار به تعادل مصرف برسه و این بهترین موقعیت برای بازرگانان آمریکایی و اروپایی میشه (2254742) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۶:۱۰:۲۰
قطعنامه وتو کردن باج خواهی دارد. (2252620) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۶:۱۵:۱۸
خیلی هم نتونستی ثابت کنی ساز ناکوک مال روسیه و چین است (2252628) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۰:۲۶:۵۵
منم موافقم. تحلیل خیلی ضعیفی بود. (2253333) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۶:۱۷:۲۷
این هم نتیجه نگاه به شرق !
قبلا هم دیده شده بود 5 عضو شورای امنیت وقتی قطعنامه آمریکا در خصوص لاکربی در شورای امنیت تصویب شد، پس از آنکه لیبی به آمریکا غرامت پرداخت کرد فرانسه با تعلیق قطعنامه مخالفت و وتو کرد و خواهان پرداخت غرامت بابت هواپیمای منفحر شده خود بود در خاتمه لیبی به منظور برگشتن به جامعه جهانی و تعلیق تحریمها ناچار شد به فرانسه نیز غرامت بپردازد
حالا آن فردی که میگفت قطعنامه کاغذ پاره ای بیش نیست و همراهان آن نیز برایش هورا میکشیدند باید پاسخگو باشد (2252636) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۶:۲۳:۰۴
عجیب به نظر نمی رسد روسیه و چین نمی خواستند در فشار بر ایران برای تن دادن به بیش از پروتکل حضور داشته باشند اما غرب می خواهد این فشار را بیاورد و شما هم زمینه ساز تسلیمید و لا غیر (2252646) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۶:۲۸:۵۵
ما با شش کشور مذاکراه می کنیم و این کشورها جدا ؛یا با هم ؛منافع مشترکی دارند بنابراین باور اینکه کشوری به نفع ما با کشوری دیگر از این گروه 1+5 اختلاف نظر پیدا کند سخت است .

واقعیت امر این است که این بار روسها و چین کار فابیوس فرانسوی را انجام داده و زیر میز مذاکرات زدند تا این روند را به بن بست برسانند. چرا ؟

مساله خیلی شفاف است چین و روسیه به این فکر می کنند که منافع الان خود را با چهار کشور باقیمانده تقسیم کنند یا خود به تنهایی از این وضعیت منتفع باشند.

روسها و چینی ها با این سیاست هم منافع الان خود در ایران را حفظ می کنند و هم اینکه با این سیاست خود را به ظاهر حامی ایران در مذاکرات نشان می دهند . (2252661) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۶:۳۹:۰۴
واقعاً تا چه حد ساده انگاری که تصور شود که روسیه و چین از منافع ایران بیشتر از آمریکا و اروپا حمایت خهدن کرد، زهی تاسف! (2252682) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۶:۳۹:۴۴
بخدا چین و روسیه موافق این مذاکرات و نتایج مثبت ان نیستند و نمی خواهند این مرغ تخم طلای ایران را از دست بدهند (2252685) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۲۰:۱۵:۱۳
اگر آماری از سهم پایین ایران در تجارت خارجی روسیه و چین داشته باشی چنین اظهار نظر ساده لوحانه ای نمی کنی . ایران به هیچوجه یک تخم طلا برای این دو کشور نیست جناب عقل کل... لطفا بیشتر مطالعه کن. (2253065) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۲:۲۹:۰۸
برات متاسفم (2253391) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۸:۲۲:۲۸
دوست محترم و ظاهرا مودب :

درسته که بازار آمریکا برای حداقل چین خیلی جذاب تره ولی فراموش نکن این میلیارد ها دلاری که از سمت بازار ایران به چین هم رفت کم پولی نیست...

از ادبیاتتون مشخصه که جز کدام گروه هستید. (2253588) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۹:۵۵:۴۵
بزرگترين صادر كننده به ايران كشور چين هستش با حدود ٣٠ ميليارد دلار در سال ، و روسيه هم كه نمامي قرارداد هاي پر منفعت هسته اي چون نيروگاه بوشهر رو داره و قرارداد هاي نظامي و تسليحاتي كه مسلما رسانه اي نميشه و همين قرارداد تهاتر نفت ايران و روسيه كه داره بسته ميشه ، فكر ميكني اگه تحريم ها برداشته بشن ، مگه عقلمون سر جاش نباشه كه از تكنولوژي غربي بگذريم و به سمت روسيه بريم براي تهاتر و تجهيزات (2253820) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۱۷:۳۸:۰۲
خبرگزاری دولتی ایتارتاس نیز به نقل از ریابکوف در واکنش به اظهارات اخیر لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه مبنی بر کند شدن سرعت مذاکرات هسته ای در نتیجه موضع مسکو گزارش داد: گروه 1+5 نمی تواند گارد احترام در برابر مجسمه برنامه اتمی ایران باشد که در آن همه با هم قدم زده و با شنیدن سوت سلام دهند. گروه 1+5 از کشورهایی تشکیل شده است که هر کدام منافع خود را در حوزه های مختلف دارند.

دیپلمات ارشد روس ادامه داد: اینجا هیچ امر تازه و غم انگیزی که برای مذاکره مشکل ایجاد کند، وجود ندارد. روند امور باعث می شود در هر مرحله اولویت های مختلفی وارد ردیف اول شود. توافقات نهایی باید موزون باشد و منافع هیچ یک از طرف ها را ضایع نکند. ویژگی موضع ما در این مورد بنظر کاملاً موجه و مفهوم است. البته این امر به معنی نبود موضع مشترک هماهنگ شده در گروه 1+5 نیست و بدون این هماهنگی مذاکره دشوار بود. موضع روسیه بر اساس منافع ملی آن تعیین می شود و اثر منافع ملی در حدودی است که نه تنها برای نیل به توافق مشکل ایجاد نکرده است بلکه برعکس به تحقق آن کمک ميكند .
.
.
.
.
فكر كنم جوابتو ار موثق ترين منبع ممكن ( خود روسها ) گرفتي (2254895) (alef-10)
 
مهران
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۱۲:۵۰:۳۴
خوب اگر روسيه و چين موافق مذاکرت نيستند پس چرا امريکا و انگليس و فرانسه کوتاه نمي آيند تا به توافق برسيم و نگذارند که روسيه و چين از منافع ايران سود کنند؟؟؟؟؟؟؟؟؟

بهتر است که کمي واقع بين باشيم! (2254266) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۶:۴۵:۳۶
واقعا نميدونيد چي مي خوان؟
روس ها ميدونن در صورت توافق, بايد کلي از قراردادهاي چربشون رو واگذار کنن
درباره چيني ها هم که من نمي د ونم, ما چيني شديم يا چيني ها ايراني, (2252702) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۶:۴۷:۲۹
آمریکا عهدشکن، خودبرتربین، دروغگو و دشمن شماره یک مسلمانان جهان، اسلام و انقلاب و هویت ما ایرانی‌هاست. آمریکا و هم‌پیمانانش هیچ‌گاه قابل اعتماد نبوده و نیستند. مسئولان دیپلماسی کشور بدانند که این حرف همه ملت ایران است. ما به هیچ طریق حاضر نمی‌شویم عزت‌مان زیر سؤال برود و تحقیر شویم. (2252706) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۸:۰۱:۳۲
عزیزدل چرا از ملت مایه میذاری؟شما یک نفری که این پیام رو گذاشتی.پس از طرف یک نفر حرف بزن که اگه احیانا یک درصد هم نظرت اشتباه دراومد به پای یک ملت نوشته نشه....یاحق (2252851) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۹:۴۴:۱۷
منم با نظرش موافقم شدیم دونفر (2253016) (alef-13)
 
سومین نفر
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۲:۲۸:۰۶
منم موافقم شدیم 3 نفر (2253389) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۰:۲۳:۲۲
ببخشید اون وقت خود شما یه ملتید که این پیام رو گذاشتید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2253330) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۲۰:۳۴:۴۲
از طرف خودت حرف بزن شما مردم نیستی (2253099) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۲۲:۰۱:۴۴
آن کسانی که اینطور فکر میکردند یک سالی هست کنار رفته اند اخوی. شما هم به دوستانتان بپیوندید. (2253203) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۶:۵۶:۰۸
واقعا تحليل مضحكي بود ، اينكه روسيه براي محالفت با سهم خواهي آمريكا وزير امور خارجه اش را به وين نفرستاده از آن حرف هايي است كه باور كردني نيست اگر روسها از فرستادن وزير به مذاكرات امتناع مي كنند يك دليل دارد آنهم اينكه از حاصل شدن يك توافق جامع ناراضيند كه اين مسئله كاملا طبيعيست چرا كه نفع روسها در وجود اختلاف ميان ايران و غرب است آنها سالهاست كه از آب گل آلود شده ي رابطه ايران و غرب در حال ماهيگيري هستند
اين تحليل كه براي مخالفت با سهم خواهي آمريكا وزير امور خارجه روسيه در مذاكرات شر كت نكرده مثل اينست كه بگوييم او از دكتر ظريف نسبت به منافع ملي ايران دلسوز تر است
اين تحليل ها از جانب كساني ارائه مي شود كه نگران شكست مذاكرات به علت كارشكني روسها هستند كه اگر اين اتفاق بيفتد و واقعيت مسئله براي مردم روشن شود آنوقت پاسخي براي سوالات ملت نخواهند داشت ملتي كه اگر چنين اتفاقي بيفتد حق خواهد داشت بپرسد اعتماد هشت ساله به اين گرگ هاي در ظاهر دوست چه مبنايي داشته ؟ اينكه چطور آن كشوري كه سالهاست دشمن درجه يك مي پنداريد حاضر به مصالحه شده اما آنكه دوستش گرفته ايد و متحد مي پنداريدش براي نابود كردن روند توافق از هيچ حقه اي رو گردان نيست
اگر توافق به علت كارشكني روسيه و چين حاصل نشود تمام كساني كه در اين سالها سياست خارجي كشور را بر مبناي تقابل با غرب و نزديكي با چين و روسيه قرار داده اند بايد اولا از ملت معذرت خواهي كرده ثانيا اگر در تعيين سياست خارجي كشور دستي دارند از سمت خود استعفا دهند و بعد تا پايان زندگيشان از نظر دادن درباره مسائل سياست خارجي خودداري كنند. (2252729) (alef-13)
 
سیروس
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۲۰:۱۸:۵۶
ساده لوح...متاسفم که هنوز دشمنت را نمی شناسی . شما در دام رسانه های غربی افتاده اید که می خواهند برای کاستن از نفرت مردم از آمریکا یک دشمن خیالی برای ایران خلق کنن به نام روسیه... روسیه اگر دوست ما نباشد قطعا و قطعا شمن ما هم نیست... برخلاف آمریکا... یک مقایسه ساده بین اعمال این دو کشور در سی سال گذشته این واقعیت را برای هر عاقلی روشن می کند... لطفا از مغز خود استفاده کنید.... (2253070) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۸:۳۳:۳۲
دوست عزیز معلومه یکسالی هست از هیچ خبر نداری.

عزیزم دوستاتون یکسالی هست رفتن.

یک کم هم تاریخ رو بخونی به این راحتی قضاوت نمیکنی و نظر نمیدی.

نکنه توی این یکسال روسیه بودی شاید هم رفته بودین ارمنستان خوش بگدرونین؟!!!

خوب بود نه؟

خوش باشین. (2253609) (alef-13)
 
آراز
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۹:۵۱:۳۷
جناب ناساده لوح!!!!!
نصف مملکتت رو همین روسیه کندوبرد!!!!!!!!به عبارتی نصف ناموس مملکتت به دست روسها دست به دست شد!!!!!!!!!!!توی چه مقطع تاریخی این روسیه برای ایران مایع گذاشته که این بار دومش باشه!!!!!!!!
آمریکا آمریکایی که میگی یه وجب هم از خاکت دستش نیست!!!!!! (2253806) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۱۱:۵۱:۰۸
ببخشید چرا روسیه و چین صراحتا نمیان بگن ما دوست ایرانیم و موضع ما در قبال ایران هسته ای اینه؟ در حالیکه اروپا و آمریکا مواضعشون در قبال ایران معلومه. من نمیگم ایران برای چین و روسیه امتیاز بزرگ اقتصادی هست بلکه بنظر میرسه بدین وسیله شاید روسیه و چین بخواهن از آمریکا و اروپا امتیاز بگیرن. (2254109) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۷:۱۴:۴۹
چون ایران بجای آشتی با دنیا و تکیه بر اعتماد داخلی دنبال جلب حمایت چین و روسیه در همه موارد هست (2252762) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۷:۱۸:۴۱
ايران هيچ وقت از روسيه خيري نديده و نخواهد ديد . ولي گويا خيلي ها اين مسئله را متوجه نشده اند . (2252773) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۷:۵۱:۲۰
اما تا دلت بخواد از امریکا "شر" دیده و خواهد دید. خیلی ها هم این مسئله را متوجه نشده اند. (2252830) (alef-13)
 
اي سا
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۷:۵۷:۴۴
اينكه روسها بدترند شك نكنيد
مردم شمال كشور آنها را بهتر مي شناسند (2252845) (alef-13)
 
شاپور مجد
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۲۱:۵۷:۴۱
هم وطنان عزیز .اگر تاریخ را مطالعه کرده باشید.هیچ کشوری دوست ما نبوده و نخواهد بود.هدفشان تاراج ثروت ایران .نابودی دین عزت و شرف ماست .ببینید با مردم مظلوم فلسطین چه میکنند .این را دنیا بداند مردم ازاده ایران تا اخر ایستاده اند (2253197) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۸:۳۴:۲۵
آخه دوست من حافظه تاریخیشون ضعیفه... (2253611) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۷:۲۲:۰۷
سرنوشت ایران برای کشورهایی مثل چین و روسیه مهم نیست اونا دنبال چاپیدن ایران بودن که تا حالا موفق هم بودن (2252776) (alef-13)
 
روزبه
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۷:۲۳:۳۹
پر واضح است نان چين و روسيه در تحريم ايران است (2252782) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۲۰:۲۲:۵۹
ابتدا نگاهی به آمار و ارقام بینداز سپس اظهار نظر کن... بود و نبود ایران برای این دو کشور از نظر اقتصادی فرقی نمی کند... (2253076) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۷:۳۲:۲۶
بابا بیخیال ، روسیه دیده منافعش به خطر افتاده پاشده رفته
دیگه از این واضح تر (2252796) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۷:۵۲:۲۹
من نمیدونم چرا زمانی کی تمام مشکلات ما از تحریم امریکاست ما با روسیه مذاکره میکنیم اخه روسیه سر پیازه ته پیازه؟چرا اونارو وارد این مذاکرات کردیم که حلا کارشکنی بکنند! (2252833) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۹:۰۵:۴۷
ما اونا رو وارد مذاکرات نکردیم اونا خودشون وارد شدن مثل اینکه هنوز نمیدونین 5+1 یعنی چی؟ (2252959) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۲۱:۲۸:۰۹
آی کیو چین و روسیه جز اعضای دایم شورای امنیت سازمان ملل هستند دست ایران و هیچ کشوری هم نیست که بخواد کشوری رو حذف یا اضاف کنه . (2253158) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۸:۱۸:۲۱
اتفاقا" اين نشانه خوبي است ، مي توان در غياب آن دو مزاحم ، موضوع را با امريكا حل و فصل كرد ، حتي مي توان لغو قرارداد هاي تجاري با روسيه و چين و جايگزين كردن امريكا و اتحاديه اروپا به جاي آنها را به عنوان بسته تشويقي در اختيار غرب قرار داد .

خيلي دوست دارم قيافه چيني ها را ببينم وقتي شركت هاي امريكايي جاي آنها را در ميادين نفتي ما بگيرند .

يا اينكه اتحاديه اروپا گاز ايران را جايگزين روسيه كند .
يا اروپا به جاي روسيه نيروگاههاي هسته اي جديد را بسازد (2252877) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۲:۵۰:۱۰
متاسفانه به همین خیال باشیم! (2253413) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۸:۲۱:۵۱
بارهاگفته شده است که چین وروسیه تحت هیچ شرایطی خواهان حل مشکلات ایران با آمریکا وسایرکشورهای غربی نیستند زیرا منافع آنها درادامه اختلاف موجود است چون تابحال میلیاردها دلار سود به جیب شان رفته وحل مشکل منافع آنان را به مخاطره می اندازد پس تیم مذاکره کننده بایدبدون هیچ امیدی به این دوکشور منافق بااتکا برحمایت مقام معظم رهبری ومردم خود مشکلات راحل وفصل نماید (2252886) (alef-13)
 
الل
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۸:۲۴:۵۶
ما باید منافع خودرا در نظر بگیریم (2252890) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۹:۵۴:۲۱
استعمار گران شرقی در مقابل استعمار گران غربی (2253029) (alef-13)
 
شراگیم
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۲۰:۴۵:۳۷
"ولادیمیر ایسیف از مؤسسه دولتی CIS در این باره گفته است، پافشاری واشنگتن بر بسته شدن برخی تأسیسات هسته‌ای ایران و نیز مذاکره بر سر مسأله موشکی ایران، ناقض توافق اولیه در‌باره چهارچوب مذاکرات است." .... واقعا از کی روسها دایه مهربانتر از مادر شدند و به فکر منافع ایران هستند!! دوباره روسها بازی با کارت ایران را جوری دیگر شروع کردند... در واقع زیاده خواهی واشنگتن، مساله نیست. بلکه این زیاده خواهی روسیه است که کارشکن مذاکرات هسته ایی شده است، آقای ولادیمیر ایسیف از طرف پوتین. (2253114) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۲۱:۱۰:۰۴
حالا دوست و دشمن رو بیشتر بشناسیم.روسیه در طول تاریخ بزرگترین دشمن ایران بوده والان هم هست (2253135) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۲۱:۴۴:۳۳
چنانچه مداکرات شکست بخورد تحریمهای بعدی دیگر در امد ارزی در اختیار ایران نخواهد گزاشت که به روسیه و چین سودی از ایران برسد. (2253175) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۲۱:۵۷:۰۳
روسیه و چین را میشود رفیق دزد (بخوانید نئوکان ها و رژیم اشغالگر) و شریک قافله خواند. از آن جا که رسیدن به این توافق برای غربی ها و آمریکا نیز اهمیت دارد, روسیه سعی دارد تا با گرو کشی برای حل مشکلات خود در زمینه های مختلف که هیچ ربطی به ایران ندارد از غرب و حتی ایران امتیاز بگیرد. (2253195) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۲۳:۲۹:۵۳
تحریم روسها مهم نیست اگر ما فقط با امریکا به توافق برسیم و فقط امریکا ما را تحریم نکند برای ما کافیست (2253300) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۹:۴۲:۰۸
والا حالا گیریم روسها ما رو از فیض سوار شدن بر توپولف محروم کنن به کسی برنمیخوره که!!
از این روسهای دودوزه باز و بی هنر متنفرم!!! (2253776) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۰:۲۲:۱۷
واقعا باعث تأسفه!
چه شاهکاری کردی الف!
البته بعضی وقتا مثل توپ هایی که به قول فردوسی پور گل نکردنش سخت از گل کردنشه، دیدن بعضی چیزها سخت تر از ندیدنشه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

بنده خدا روسیه و چین ساز ناکوک شدن و آمریکا و انگلیس دوست و خیرخواه!!!

همه مشکلات ما از آمریکاست حالا خیلی باید کسی ساده لوح باشه که تصور کنه این وسط آمریکا به منفعت ما هم نظری داره! (2253327) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۸:۴۳:۱۹
یک سوال دارم؟
شما توی محیط کاری تون و یا کسب و تجارتتون آیا اونهایی رو که خوشتون نمیاد ازشون باهاشون کار نمیکنین و ایا با تیپ پا از محل کارتون میاندازید بیرون و یا سعی میکنید در روابط باهاشون سیاستی رو پیش بگیرید؟
حالا اگر از شما قویتر بود چی ؟ چکار میکنی؟ (2253626) (alef-13)
 
ببوگلابی
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۰:۳۶:۱۷
بزرگترین سئوالی که برای خیلی ها پیش اومده اینه که قبل از شروع مذاکرات اخیر بین ایران و شش کشور مگه کلیات بحث و مذاکره و مواردی که باید در اون خصوص توافق کنند مشخص نشده بود که حالا بعد از اینهمه بحث و مذاکره که تقریبا یک سال بدون وقفه ادامه داره و هزاران ساعت کار کارشناسی شده تازه همه میگن اختلافات همچنان باقی است و هیچ چیز تغییر نکرده و بهم اصلا نزدیک نشده پس میشه بگن اینهمه مذاکره برای چی بوده و مردم ایران و جهان رو سرکار گذاشتن و آخرسر هم دست از پا درازتر هم به خوشی برگردیم سر خونه اول و بگیم هیچ اتفاقی نیفتاده است. (2253346) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۲:۴۵:۵۵
روسیه و چین و بعضی از بر و بچ داخل که از تحریم بیشترین سود رو میبرن الان باید به هر خار و خاشاکی چنگ بیندازند تا مرغ تخم طلایشان سر بریده نشود. (2253406) (alef-10)
 
یوز
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۷:۰۰:۴۵
فراموش نکنید که روسیه هیچکدام از قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران را وتو نکرده ولی‌ در مورد سوریه بار‌ها اینکار را کرد.پولی‌ را هم که از نیروگاه بوشهر به جیب زد را هم فراموش نکنید. (2253520) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۸:۰۷:۰۱
یه نقل قول از دکتر بشیریه: در زمان جنگ سرد و در تقابل بین آمریکا و شوروی در دکترین شوروی اگر مناقشه ای در عرصه جهانی ایجاد می شد که برای شوروی ضرر داشت ولی ضررش برای آمریکا بیشتر بود اون اصل قابل پذیرش بود حالا هم همینه.... (2253564) (alef-10)
 
سادات
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۸:۴۸:۴۲
نه روسیه نه انگلیس نه امریکا سگ زرد 00000 ما باید باامید خدا یک پارچه باشیم وخودمان از کشورمان درهمه جا دفاع کنیم واز نمایندگان ایران در وین درخواست کنیم انچه به صلاح ایران ومردم ایران است عمل کنند وچناچه اوباش ها میخواهند حق ملت را از بین ببرند باتوجه به اینکه اعلام کنند تمدید ی درکار نیست جلسات را ترک و دولت باسرعت صددرصد بکار خود ادامه دهد وتحت هیچ شرایطی اجازه ندهند اوباش ها باوقت کشی بخواهند مردم ایران درمنگنه قرار دهند امریکایی ها همیشه بااین روش کارکرده اگر در جنگ دوم جهانی حرکات انها را مدد نظر بگیرید متوجه خواهید شد انها نیت شان چیست (2253650) (alef-13)
 
مودی
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۸:۵۸:۱۵
تیترتان به متن نمیخورد ... یعنی چی ساز ناکوک روسیه و چین ؟!! اونوقت توی متن نوشتین که به خاطر زیاده خواهی آمریکا نیامدن... خب اینکه میشه ساز ناکوک برای زیاده خواهی آمریکا که خوب هم هست و برای ما ناکوک نیست ...!! (2253672) (alef-13)
 
نادر
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۹:۲۱:۲۸
همه شون دنبال باج گیری ازایران هستند................. درود برظریف هوشیار باش.......................................... (2253732) (alef-13)
 
mehdi
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۱۰:۱۱:۱۹
آخرش همه چیز را تحویل میدهیم تا تحریم ها را بردارند مثل عراق.......متاسفانه (2253865) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۱۲:۰۵:۱۱
این که روسیه و چین چرا در مذاکرات کارشکنی دارن میکنن و دنبال چی هستند را کاری ندارم چون تحلیل های زیادی هست که هر کدوم از یک زاویه به موضوع نگاه میکنن و ما اگر خوشمون بیاد میگوییم تحلیل قوی واگر خوشمون نیومد میگوییم ضعیف
چیزی که میخوام بگم در خصوص روابط ما با روسیه وچین هست
همیشه میگوییم که منافع روسیه در ایران
ولی یکبار واضح و کامل نگفتید که منافع و سود روسیه با ایران یعنی چی
ما که نه تجارت ان چنانی با روسیه داریم نه صادرات وسیع و نه واردات گسترده و نه اصلا تعامل اقتصادی آنچنانی با روسیه داریم که بخوایم بگیم که روسیه درصورت توافق ایران با غرب بخواد این بازار را از دست بده و شرکتهای غربی میان و جای اونها را بگیرن
اگر هم منظور توافق های نفتی و ساخت نیروگاه هسته ای بوده که روسیه اگر میخواست کاری بکنه تو این چند سال اخیر میومد وکارهاشو انجام میداد و پالایشگاه و نیروگاه هسته ای را می ساخت نه اینکه تو این شرایط ودر حین مذاکرات تازه یادش بیاد که اگر ایران با غرب توافق کنه این موارد را از دست میده

و اما در مورد چین
ما 70 میلوین نفر جمعیت هستیم وتقریبا میشیم 1 درصد جمعیت کل دنیا
با فرض اینکه ما تمام نیازهامون را از چین تامین بکنیم قرار نیست که اولا با توافق ایرن با غرب تمام بازار ایران بروی محصولات چینی بسته بشه و ما از کشورهای غربی جنس وارد کنیم و این باعث ضرر هنگفت به چینی ها بشه که حالا بخوان سنگ اندازی بکنند که بازارشون را از دست ندن چون ما حداکثر 1 درصد بازار مصرف محصولات چینی هستیم و یادمون نره که خود کشورهای دیگه دنیا و حتی آمریکا هم داره از چین جنس وارد میکنه البته جنس درجه یک نه مثل ما که میریم جنس درجه 5 چینی را میخریم و بعد میگوییم جنس چینی بده
دوم اینکه تو قرارداهای نفتی و صنعتی هم انقدر چینی ها بد عمل کردند که همین الان از چند تا پروژه بزرگ نفتی کنار گذاشته شدند و دیگه نیازی به توافق با غرب نیست که بخوان از بازار ایران دور بشن (2254151) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.