نظر منتشر شده
۲۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 442524
خودمان بسازیم
احمدرضا هدایتی*، 18 بهمن 95
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۰۸
قطعاً در دنیای کنونی که انسان با حجم انبوه و تنوع فراوان کالا و خدمات مواجه است، هیچ کشوری  نمی‌تواند مدعی شود که قادر است تمام نیازهای خود را رأساً تأمین نماید، اما بی‌شک برای بسیاری از کشورها از جمله؛ ایران اسلامی که از همه ظرقیت‌های انسانی و تخصصی و نیز منابع طبیعی غنی مانند؛ نفت و گاز، مواد معدنی، موقعیت جغرافیایی، شرایط آب و هوایی و سایر مؤلفه‌های خود اتکایی برخوردار است، این امکان که حداقل در تولید نیازهای ضروری و حیاتی به خودکفایی برسد، موضوعی دور از انتظار نیست.

به عبارت دیگر اگر دیگران از نظر اقتصادی توانستند با حداقل امکانات به جایگاهی برتر در سطح جهان دست پیدا کنند و در ردیف قدرت‌های اول اقتصادی جهان قرار بگیرند، حتماً جمهوری اسلامی ایران نیز می‌تواند، با اتکاء به همان ظرفیت‌های فراوان مورد اشاره که رهبر معظم انقلاب اسلامی (دامت برکاته) از آنها به عنوان نیروهای درونزا نام برده‌اند، در موقعیتی به مراتب بالاتر بایستد.  

برای درک بهتر موضوع خوب است که بدانیم، در کشوری مانند؛ ژاپن که هم‌اکنون به عنوان یکی از 5 قدرت برتر اقتصادی جهان شناخته می‌شود، از سه مؤلفه‌ی تولید ثروت یعنی منابع طبیعی، فن‌آوری‌های نوین (ماشین‌آلات و ابزار) و نیروی انسانی ماهر و متخصص، منابع طبیعی فقط ۲% از سهم تولید ثروت را به‌خود اختصاص داده است.

با این‌حال این مشکل مانع توسعه و پیشرفت این کشور نشده و آنها توانسته‌اند با تقویت دو عامل دیگر یعنی امکانات فیزیکی که خود حاصل فکر و اندیشه نیروی انسانی است با ۱۸% سهم و منابع انسانی (علم و دانش نیروهای متخصص و ماهر) با ۸۰% سهم، بر این مشکل غلبه کنند، تا جایی که با گذر از مرحله تولید و عرضه کالا، به تولید علم و فن‌آوری با ارزش افزوده بسیار بالاتر و سهولت بیشتر وارد شده‌اند.

این در حالی است که؛ جمهوری اسلامی ایران هم از نظر نیروی انسانی و هم از نظر منابع طبیعی در شمار کشورهای برخوردار قرار دارد، به عنوان مثال؛ بر اساس گزارش سرمایه انسانیِ مجمع جهانی اقتصاد، تعداد فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی در ایران به ۳۳۵ هزار نفر در سال ۲۰۱۶ می‌رسد و در مجموع از لحاظ تعداد فارغ‌التحصیلان در رشته‌های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضی، پنجمین کشور جهان، محسوب می‌شود.

همچنین ایران از نظر منابع طبیعی در یک موقعیت منحصر به فرد قرار دارد، به‌گونه‌ای که در زمینه نفت و گاز (به طو مشترک) رتبه نخست و در زمینه مواد معدنی رتبه هفتم جهان را به خود اختصاص داده است و به‌دلیل داشتن منابع و ذخایر مهم معدنی و همچنین منابع هیدروکربنی، معدن و صنایع وابسته به آن، یکی از کشورهای دارای مزیت نسبی محسوب می‌شود، به‌طوری که حتی برخی از کارشناسان، ایران را بیش از آن‌که یک کشور نفت‌خیزبدانند، یک کشور معدنی می‌دانند.

به گزارش سایت صمت(صنعت، معدن و تجارت)؛ ایران از نظر استعدادهای بالقوه معدنی در زمره مناطق مطلوب جهان به‌شمار می‌آید، چرا که ۱/۸ درصد منابع شناخته شده جهانی یعنی ۱۰۴میلیارد تن را در خود جای داده است. بیش از ۵۵ میلیارد تن از این ذخایر قابل معدنکاری (شامل ۶درصد منابع مس، ۳/۵ درصد منابع سرب و روی، ۱۰/۵ درصد زغال‌سنگ کک شو و حرارتی و ۲درصد منابع سنگ‌آهن) جهان در ایران است.

مهمتر این که نیمی از ۲۴ نوع ماده معدنی فلزی و ۳۶ نوع از ۵۰ نوع ماده غیرفلزی جهان در ایران شناسایی و تعیین ذخیره شده است. همچنین از نظر تولید، ۱/۱درصد مس، یک‌درصد سرب و روی، ۰/۸ درصد آهن، یک درصد زغال‌سنگ و ۰/۰۴درصد طلای جهان به ایران تعلق دارد، یعنی ازنظر مواد معدنی تقریباً خودکفاست.

در ادامه این گزارش آمده؛ هر کشوری که دارای این حد از ذخایر طبیعی و منابع معدنی است، در صورت بهره‌برداری بهینه (اعمال روش‌های صحیح استخراج، کنترل ضایعات و میزان استخراج از ذخایر) می‌تواند سال‌ها تأمین‌کننده ارز و پشتیبانی‌کننده صنایع تولیدی آن کشور باشد.

بدیهی است، در صورت بهره‌برداری بهینه از این ثروت خدادادی و تأسیس و گسترش صنایع تبدیلی و فرآوری منابع نفتی و مواد معدنی و سایر محصولات مانند؛ محصولات کشاورزی، نظام اقتصادی کشور می‌تواند، ارزش افزوده‌ای صد چندان را نصیب خود سازد و این همان کلید طلایی و راز بزرگی است که متأسفانه مورد غفلت واقع شده است.

در واقع حرکت در این مسیر، در برخی از مقاطع با فراز و فرود فراوان مواجه بوده و اگرچه در بسیاری ازعرصه‌ها مانند؛ صنایع دفاعی، هوا فضا، علم نانو و صنعت هسته‌ای که رهنمودهای رهبری مورد توجه قرار گرفته، موفق عمل نموده، اما در کشور ما همچنان در برخی از موضوعات در ابتدای راه قرار دارد.

بررسی‌های کلی نیز گویای این واقعیت است که به رغم تمام تلاش‌های صورت گرفته از سوی کشورهای در حال توسعه، در مجموع سهم سرمایه‌های انسانی و اجتماعی در تولید ملی کشورهایی مانند کشور ما بسیار اندک است، به‌گونه‌ای که مجموع ۶۳ کشور صادر کننده مواد خام (عمدتا جهان سومی) با برخورداری از ۳۶% منابع انسانی، ۲۰%  امکانات فیزیکی و ۴۴%  از منابع طبیعی، فقط ۶/۴%  از تولید ثروت جهانی را در اختیار دارند.

همچنین از ۱۰۰ کشور در حال توسعه از جمله ایران نیز با ۵۶% منابع انسانی، ۱۶%  امکانات فیزیکی و ۲۸%  از منابع طبیعی حدود ۹/۱۵% از تولید ثروت جهانی را به خود اختصاص داده‌اند و متقابلا ۲۹ کشور صنعتی (توسعه یافته) با ۶۷% منابع انسانی، ۱۶% امکانات فیزیکی و ۱۷% منابع طبیعی، بیش از ۶/۷۹% تولید ثروت جهانی را از آن خود ساخته‌اند و این نکته خود بیانگر عمق فاجعه می‌باشد.

ذکر مجدد این نکته ضروری است که؛ تولید ثروت و به تبع آن خودکفایی یک امر نسبی است و لزوماً به معنای تولید همه محصولات موردنیاز در داخل یک کشور نیست، بلکه هدف خودکفایی در زمینه نیازهای ضروری و جیاتی کشور از طریق تولید محصولات مورد نیاز و یا تمرکز بر ساخت انحصاری چند محصول استراتژیک برای ایجاد وابستگی متقابل در سایر کشورها و فراهم نمودن شرایط برای تبادل تجاری بر اساس منافع متقابل است.

این موضوع یعنی تمرکز بر تولید انحصاری کالا و خدمات، از آن به عنوان ابزاری برای اعمال قدرت نام برده می‌شود، در حال حاضر در صنایعی مانند؛ صنعت هسته‌ای، صنعت هواپیماسازی، بسیاری از محصولات صنایع دفاعی، صنایع نفت و گاز، برخی از تجهیزات پزشکی و سایر صنایع پیچیده و مدرن(های تک) مصداق دارد.

به این ترتیب به‌نظر می‌رسد اگر دولت محترم از همان ابتدا، خودباوری را جایگزین واردات و اتکاء به دیگران می‌کرد و به جای دادن امتیازات ناعادلانه و صرف هزینه‌های هنگفت برای ایجاد تعامل با کدخدای ظالم و نامشروع، منابع و انرژی صرف ‌شده را برای تقویت و توسعه فعالیت‌های علمی و پژوهشی و ساختن و گسترش صنایع کشور و افزایش تولید در بخش‌های مختلف به‌کار می‌برد، می‌توانست نتایج به مراتب بهتری کسب نماید.

تجربه نزدیک به چهار دهه انقلاب اسلامی نیز ثابت کرده است، که آمریکا و همپیمانانش قابل اطمینان نیستند و تا مادامیکه انقلاب اسلامی بر شعارهای بنیادین خود مبنی بر عدالت‌خواهی، ظلم‌ستیزی و دفاع از مظلوم پایبند است، دشمنی استکبار نیز ادامه خواهد داشت و لذا استقلال همه‌جانبه مبتنی بر اصول و ارزش‌های اسلامی، تنها راهبردی است که می‌تواند پویایی و رشد اقتصادی توأم با عزت و اقتدار و حفظ روابط دوستانه همراه با صلح، امنیت پایدار و احترام متقابل از سوی دیگر کشورها را به ارمغان بیاورد.

*کارشناس ارشد مدیریت
 
کلمات کلیدی : خودکفایی+تولید ملی
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۱۸ ۱۸:۲۰:۱۲
تا خودمان نسازیم کشوری محتاج و بی نشاط و فقیر با لشگری از بیکاران و معضلات اجتماعی و ضربه پذیر در مقابل دشمنان هستیم (4154316) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۸ ۲۳:۱۶:۵۶
لازم نیست ما همه چیز رو خودمون بسازیم . ما باید چیزهایی رو بسازیم که دنیا بهش نیاز داره وبا در آمد حاصل از فروش اونا چیزهایی بخریم که نیاز داریم اما نمیتونیم بسازیم ! (4154628) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۹ ۰۱:۲۱:۳۴
مثلا پراید !!! (4154722) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۹ ۰۱:۲۴:۴۳
تولید زمانی موثر که تلکنولوژی تولید محصول و دانش فنی اون وارد بشه . تنها راهش ایجاد شرکت های سهامی عام با برند ها و شرکت های معروف در بورس . 50% ایرانی 50 % خارجی . مثلا نوتلا ایران . دلونگی ایران . فلیپس ایران و ... برای ورود سرمایه گذار هم باید تنش با دنیا کم بشه (4154725) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۸ ۱۸:۲۵:۰۰
یک مسئله خیلی مهم حذف هزینه های اضافی هست .

مثلا یکی مدیران کارخانه تولید تن ماهی که از برند معروفی هم هستن میگفتن که قیمت تمام شده تن ماهی و تحویل درب کارخانه برایشان دوهزار و هشتصد تومان ( 2800 تومان ) است درحالی که شما باید در مغازه ها به قیمت 6000 هزار تومان بخری !!!!!!!!

شما حساب بکن این وسط چرا بابت بازاریابی و حمل و نقل قیمت 2 برابر میشه ؟؟؟ قطعا دلال بازی بی تاثیر نیست .....

دلال بازی اگر حذف شود و قیمت ها همه جا یکسان باشد خیلی مشکلات حل میشه . (4154322) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۸ ۲۱:۳۷:۰۸
قیمت تمام شده که 2800 باشه سود خود کارخانه میشه حدود 300 تومن که حدود 3100 میشه قیمتی که تحویل حمل و نقلش میده
در ایران چند ساله که حمل و نقل گران شده و همه جای دنیا هم حمل و نقل 20 تا 40 درصد قیمت محصول رو میتونه بالا ببره حالا
با فرض 30 درصد هزیه حمل و نقل میشه حدود 4100
مغازه دار هم 20 درصد
میشه حدود 5000 و ده درصد هم مالیات بر ارزش افزوده که میشه حدود 5500 که نزدیک همون قیمت مغازه است
در این مورد دلالی هم وجود نداره همه اینها هزینه داره برادر این دوره زمونه یک لقمه رو بخای بذاری دهنت 1000 تومن هزینه اش میشه حمل و نقل بسیار هزینه بر هست بقیه ایتمها هم بهش اضافه شده مگر اینکه بگن:
فلان کارخانه کنسرو میده 3200 یا 3300 تشریف ببرید بخرید ازشون که تا بخای خودت بری درب کارخونه خودش کلی هزینه ربفت و امدت میشه مگه اینکه 100 تا بخری که بصرفه (4154533) (alef-13)
 
احسان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۸ ۱۸:۳۱:۳۲
آنچه را باید بسازیم که بهتر می‌توانیم بسازیم.
این ایده که همه چیز باید داخلی باشد، از ابتدا شکست خورده است. با این ایده یا مصرف کننده ضربه می‌خورد یا تولید کننده.
نهایتش تولید خودوروی وطنی است که پس از سال‌ها حمایت بی قید و بند و فروش انحصاری و بدون رقیب، کمترین کیفیت و خدمات را ارائه می‌دهد و باعث از بین رفتن جان و مال مصرف کننده‌ها شده است. (4154327) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۸ ۲۰:۴۹:۰۱
اگر بخش خصوصی وارد کار بشه مطمئنا میتونه بسازه به شرطی که جلوی قاچاق و واردات بی رویه گرفته بشه
دیگه خودروسازی رو مثال زدن قدیمی شده. همه میدونن خودروسازی چون دولتیه و نفع نهاییش به جیب دولت میره اینطور ازش بی قید و شرط حمایت میکنه
وگرنه چرا اینطور حمایتی از صنعت پوشاک نمیشه؟؟؟؟؟
یا خیلی از شرکت های دانش بنیان که محصول رقابتی دارند
مقایسه درستی نیست. (4154476) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۸ ۲۱:۳۱:۰۲
ایران کلا در زمینه فناوری و فناوری پیشرفته مزیت رقابتی نداره و بهتره بیخیال بشه و تمرکز کنه روی چیزایی که توش مزیت رقابتی داره مثل :
پوشاک
صنایع چرم
صنایع هنری
گردشگری
پتروشیمی
صنایع غذایی و..
باید بپذیریم کارای صنعتی پیچیده کار ما نیست هیچ عیبی هم نداره
اگر ما بهترین پوشاک و چرم و کفش و... رو بسازیم و بهترین مکان گردشگری باشیم بهترین غذاها رو هم داشته باشیم از 100 تا هواپیما ساختن و موبایل ساختن بهتره
مقاله از دید من توصیه اشتباهی کرده و نویسنده بهتره بیشتر مطالعه کنه سایت الف رو بچه های مدیریت و اقتصاد ارشد و دکترا هم میخونن مقاله بهتره قوی باشه
این نگرش مربوط به دهه 60 و 70 و 80 میلادی بود و دیگه منسوخ شده (4154526) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۸ ۱۹:۰۱:۴۰
قاعدتا همه چیز رو نمیشه ساخت
اما اگر طرف مقابل بفهمه که چیزی رو نمیتونیم بسازیم صد در صد تحریم میکنه.
پس قاعدتا نیاز نیست همه چیز تولید داخل باشه اما باید به مرحله ای برسیم که توانایی ساختش وجود داشته باشه و طرف مقابل هم اینو بفهمه.

اینطوری میشه بازی برد-برد.

مثال صنعتی در این زمینه فراوان هست (4154373) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۸ ۱۹:۱۰:۱۱
دوست عزیز بنده متعجبم که شما ارشد مدیریت هم خوندی ولی در مورد این تئوری قدیمی که واردات کم بشه و همه چیز را خودمان بسازیم صحبت فرمودید
این تئوری ول شده دیگه دولتها به این نتیجه رسیدن که باید بده و بستان داشت و نمیشه که همه چیز را یک کشور خودش بسازه
هر کشوری مزیت رقابتی داره که در دو سه حوزه است کسی که بخاد همه چیز بسازه هیچ چیزی نمیسازه به عبارت دیگه متخصص نخواهد بود.
مزیت رقابتی ایران هم که مشخصه در چه زمینه هایی است
لذا مقاله شما از دید بند اشکال کلی و ساختاری داره (4154380) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۸ ۲۰:۴۷:۰۴
این تئوری برای قدیم بود
با توجه به هزینه های امروزی انرژی اقتصادها دارن میرن سمت محلی شدن
البته با شیب ملایم اما مطمئن باشید تا چند سال آینده خیلی ها میرن سمت اقتصاد درون زا
امریکا هم گل سرسبد اقتصاد جهانی رو وقتی رقیبی نداشت چید، حالا داره میره سمت درونی کردن (4154475) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۱۹ ۱۱:۳۲:۲۲
بزرگوار این نظریه که همه چیز را خودمان بسازیم و به اصطلاح صادرات محور باشیم و واردات کم بشه و... مربوط به قبل بود بعد از اون اومدن گفتن که خیر باید تعامل دو جانبه باشه تا بیشترین سود حاصل بشه بنابراین اتفاقا این چیزی که شما میفرمایید مال قدیم بوده و الان در اقتصاد و مدیریت و..هم بحثی ازش مطرح نمیشه و کنار گذاشته شده جامعه ای که بخاد همه چیز رو خودش بسازه بسیار براش گران تمام خواهد شد و صرفه اقتصادی هم نداره و پذیرفته شده هم نیست
اگر قرار بر این نوع سخت باشه باید نهایتا به صورت تولید تحت مجوز و با نظارت شرکتی که این کاره است اتفاق بیفته (4155137) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۱۸ ۲۳:۳۳:۳۱
یعنی چه هر کشور در دو سه حوزه مزیت رقابتی دارد ؟؟؟؟؟ از ژاپن و چین بیاموزید در هر حوزه ای که تصور کنید تولید دارند و از تولید کننده با وضع قوانین مناسب حمایت میکنند . این تبلیغ واردات حتمی از تئوری های جدید است که بیشتر از سوی واردکنندگان برای انباشت کیسه شان به قیمت بیکاری جوانان و تباهی اقتصاد کشور و وادادگی در برابر دشمنان تبلیغ میشود . حتی اگر ساخت یک سوزن باعث اشتغال وافزایش در آمد ملی شود باید جلوی واردات سوزن را گرفت (4154637) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۹ ۱۰:۳۶:۳۴
دوست عزیز من هم پاسخ شما و هم پاسخ دوست بالایی رو میدم
توان تولید هر کالایی و هر صنعتی در هر کشور و هر منطقه ای، از دانشمندانی که در ایستگاه های قطبی هستند گرفته تا کشوری مثل جیبوتی وجود داره ولی هزینه تولید و کیفیت مهم هست به عبارت دیگه اگر شما کالایی رو بخای وارد کنی که هزینه و قیمت تمام شده اش به مراتب پایین تر و کیفیت بالاتر باشه اون موقع شما در اون کالا مزیت رقابتی نداری و نباید تولید کنی اگر تولید کنی هم منابع مختلف انسانی و ...رو هدر دادی و هم مصرف کننده ناراضی خواهد بود و هم منابع رو صرف کاری کردی که نباید میکردی( از دید تئوری مبتنی بر منابع و تئوری های وابسته)
بنابراین شما در کاری که مزیت رقابتی داری بهتره تولید کنی و تعامل کنی با دنیا بقیه کالاهای خاصی که میخای رو بهتره از خارج وارد کنی و کالایی که خودت درش مزیت رقابتی داری رو هم صادر کنی چون مزیت رقابتی در اون کالا داری که هم قیمتش پایینه و هم کیفیت بالا است همه دنیا کالات رو میخان
چین جمعیت زیادی داره و تولید خیلی از کالاها اونجا به صرفه است و مزیت رقابتی در خیلی کالاها ایجاد کرده
بحث بر سر توانایی های الان ما است ما در چند حوزه که در کامنتهای بالا بهش اشاره شد مزیت رقابتی داریم در سایر حوزه ها نداریم این یک واقعیت هست اما اگر زمانی مثلا در 500 سال ایننده در ساخت موبایل مثلا به مزیت رقابتی رسیدیم خب تولید می کنیم ولی بحث الان اینه که مزیت رقابتی نداریم و پرداختن بهش هزینه مالی و جانی ایجاد میکنه مثلا هواپیمای ایران 140 رو اصرار داشتیم بسازیم خب سفوط کزد و زمین گیر شد و هزینه به بار اورد در خودرو هم همینطور هم خسارت مالی داره میزنه هم جانی و فناوری های پیشرفته که دیگه اصلا و ابدا کار ما نیست اینکه میگیم کار ما نیست زشت نیست کار ما چیز دیگری است ما در چیزای دیگه مهارت و مزیت داریم
اقتصاد درونزا و...اینها در زمانی میتونه تعریف بشه که مزیت رقابتی اون هم وجود داشته باشه
تمرکز کردن روی حوزه ای که مزیت رقابتی داریم باعث میشه که هم برند بسازیم هم معروف بشیم و هم اون صنعت ارزشمند بشه ولی پراکنده کاری و اصرار روی تولید کالایی که نه با کیفیت تولید می کنیم نه با قیمت پایینتر باعث میشه رفاه مردم خودمون پایین بیاد به عبارت دیگه کلا فروش نمیره و باید تعرفه ببندیم روی کالای خارجی که اون وارد نشه تا کالای داخلی فروش برود و این باعث میشه که هزینه کالای با کیفیت برای مردم کاهش پیدا کند.
ذر بحث ایجاد اشتغال هم تولید کالایی که مزیت رقابتی ما است و صادرات بسیار زیاد اون به دنیا میتونه ایجاد اشتفال کنه و در بقیه حوزه ها هم میتونیم از شرکت خارجی بخایم بیاد در ایران تولید کنه و سرمایه گذاری کنه و کارگر ایرانی بگیره اینطوری هم از دنیا استفاده می کنیم و هم اشتغال داریم و هم مزیت رقابتی خودمون رو ایجاد می کنیم نمیشه با دنیا درگیر شد و همه چی رو در داخل ساخت.
ضمن اینکه... در اقتصاد، بنگاهی که نتونه با حداقل هزینه بهترین کالا رو تولید کنه محکوم به نابودی است و ممکن هم نیست. در نهایت اون شرکت رو به زوال خواهد رفت ممکنه چند صباحی با تعرفه و...سرپا بمونه ولی کم کم از بین میره
در دنیای امروز همه دنبال کمترین قیمت و بالاترین کیفیت هستند اگر میتوانید تولید کنید تولید بفرمایید. اگر نمیتوانید نباید دست به تولید بزنید بی فایده و بی اثر خواهد بود. بهترین کار اینه که منابعت رو جایی مشعول کنی که مزیت و مهارت شما در اون هست. تولید به هر قیمتی برا اینکه بگیم ما در هر حوزه ای توانایی داریم منتهی میشه به ساخت مثلا هواپیمایی که نمیتونه پرواز کنه. توانایی این نیست که بسازی بلکه باید با کممترین قیمت و بالاترین کیفیت بسازی وگرنه همه کشورها میتونن با هزینه زیاد برن سراغ هر کاری به عبارت دیگه باید امکان سنجی بشه که ایا کار ما هست؟ میصرفه یا نمیصرفه و عوافیش چیه
امیدوارم این توضیحات مساله رو برای شما دوستان روشنتر کرده باشه (4155017) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۸ ۲۱:۱۰:۳۵
چرا در روز صدها کانتینر وارد کشور می شگد اونم قاچاق؟؟؟
حتی زور دولت هم نمی رسه.فقط باید رهبری وارد بشه.
قاچاق=بی کاری=پولدار شدن یه عده خاص (4154495) (alef-13)
 
زهرا
Netherlands
۱۳۹۵-۱۱-۱۸ ۲۱:۴۱:۵۴
پراید و سمند ساختیم هم به کشتن دادیم مردم رو هم هوا رو آلوده کردیم. خودمون گندم کاشتیم استان فارس رو خشک کردیم. بهتر نیست مسوولین به مفهوم خودکفایی فکر کنند و عاقلانه تصمیم بگیرند ؟
لطفا برای رشد کشور این نظر رو چاپ کنید. ما در آستانه خشکسالی احتیاج به عاقلانه کار کردن داریم. با سپاس (4154537) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۸ ۲۱:۵۹:۱۰
تا ""ابزار"" مناسب هر کاری تاکید می کنم هر کاری در اختیار نباشد همه چیز هیچ است.
همچنین ورود مجتهدین محترم علوم دینی و سایر علوم به عرصه حمایت از تولید داخلی البته با قید حفظ کیفیت و احترام به مصرف کننده ضروری است.
هر کس باید بداند ابتدا می بایست از خویشتن شروع کرد.
البته در لزوم ورود برخی ""ابزار""و اجناس تا دستیابی به کیفیت رقابتی با کالای خارجی هیچ شکی نیست. (4154552) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۸ ۲۳:۰۸:۲۵
خوشبختانه ما همه چیز داریم ولی متاسفانه دانش و فرهنگ مدیریت نداریم، دنبال منافع شخصی و کوتاه مدت هستیم دچار خود بزرگ بینی و تکبر هستیم و نمیخواهیم از دنیا بیاموزیم مشکل ما اینهاست. (4154619) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۹ ۰۶:۵۱:۱۱
ایرانی تنها در مسابقات ورزشی غیرت و پشتیبانی از ایران را نشان میدهد در مسابقات تولیذ و تجارت جهانی کمترین غیرت . (4154783) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۹ ۰۸:۴۹:۳۱
چرا روی کیفیت ساخت پراید پژو هیچ کاری انجام نمیشه ؟ (4154874) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۱۹ ۲۰:۰۲:۱۲
همه چیز برمیگرده به نیروی انسانی و همینطور هم که در مثال کشور ژاپن به اون اشاره شد این نیروی انسانی متخصص هست که این کشور رو به قدرت اقتصادی تبدیل کرده و نه منابع طبیعی اونها. ما در ایران ادعا زیاد داریم اما در حقیقت از کمبود نیروی متخصص رنج میبریم. واقعیت اینهست که معدود متخصصانی رو هم که داریم با فرار مغزها از دست میدیم. یک تعداد مهندس نما، دکتر نما و دانشمند نما در کشور مانده اند. از ساخت مترو و تونل و سد بگیر تا هر چیز دیگر که فکرش رو بکنید من به چشم خودم دیده ام چگونه از متخصص خارجی و جدیدا اکثرا چینی بهره گرفته شده ولی هنگام بهره برداری و عکس یادگاری گرفتن و شعار و مقاله نوشتن تمام این کارها رو به اسم خودکفایی و کار بومی تبلیغ کرده اند!

راه حل مشخص هست. باید فضای جامعه بگونه ای باشه که جلوی مهاجرت نیروی متخصص از کشور خود بخود گرفته بشه. مهاجرت کار آسانی نیست و اگر فضا مهیا باشه اکثرا دوست دارند در کشور خودشون بمانند. و دوما باید فضای کار اقتصادی هم مهیا باشه تا متخصصان و سرمایه گذار خصوصی سرخورده نشه! (4155989) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۰۸:۳۱:۳۷
ژاپن مثال زدید/ الحق هم این کشور مثال زدنی است. اما واقعیات بگویید:
1- در ژاپن اقتصاد آزاد رقابتی به معنای واقعی است و منطق اقتصاد جاری است و خبری از کارتل ها و دولتی و شبه دولتی ها نیست.
2- در ژاپن حاکمیت قانون به معنای واقعی است. نظم و امنیت، که حاصل اصل تفکیک قوا به معنای واقعی کلمه
3- حقوق شهروندی به معنای واقعی کلمه است. از انجا ...همگی در برابر قانون برابر هستند و تبعیض و رانت و پارتی بازی و رشوه و فساد نیست
////
در کنار اینها، دانش محوری و کثرت تکنسین و مهندس و دانشمند و فرهنگ کار، فرهنگ همیاری ملی و انسجام ملی و عرق ملی و وطن خواهی در نزد آحاد یک ملت واحده (4156407) (alef-11)
 
حسين
Sweden
۱۳۹۵-۱۱-۲۱ ۰۱:۱۳:۲۳
ما اكه دشمن كمتر بسازيم مشكلي براي ساختن كشور نخواهيم داشت (4157660) (alef-11)
 
بشیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۱ ۰۷:۲۱:۰۳
در دنیا کنونی هیچ کشوری نمی تواند از صفر شروع کند بهتر است از طریق مهندسی معکوس و با استفاده از منابع طبیعی و خدادادی و هوش و ابتکار جوانان ، تولیدات صنعتی خود را تقویت تا اولا سبب تقویت اشتغال به عنوان بزرگترین مشکل بازار کار و وابستگی گردد و اعتیاد به بازار فروش خام محصولات کانی قطع گردد.چون زمان استفاده ان محدود می باشد
واردات تکنولوژی در جهت افزایش بهره وری باشد و بتوانیم وارد عرصه رقابت کیفی و کمی شویم و به تدریج هزینه تولید را کاهش دهیم و این مهم با سیاست گزاری مناسب قابل تحقق است. (4157754) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۴ ۱۵:۳۲:۱۹
خودمان بسازیم اما با استاندارد بالا! برای جان خودمان، فرزندانمان و مردمان ایران ارزش قائل شویم، کلاه گذاری و تقلب رو کنار بگذاریم. برند ایرانی را معروف کنیم و اعتبار دهیم. این فقط در سایه کیفیت بالا حاصل می شود. (4161650) (alef-11)
 
مصطفی
Estonia
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۲۲:۰۱:۰۹
به نظرم خیلی از دوستانی که نظر داده اند مقاله را کامل نخوانده اند، چون ای بنده خدا هم بیشتر این نظرات را اشاره کرده است. لطفا کامل بخوانید و بعد قضاوت کنید. (4179272) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.