توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 360723
غربال بازیگران بورس تهران
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۰۰
بورس تهران با نوسان محدود و فرسایشی قیمت‌ها در یک محدوده مشخص، روزهای آرام و تا حدی کسالت‌بار را برای فعالان خود رقم زده است. دیروز نماگر بازار سهام در حالی که از ابتدای ساعات معاملاتی در مسیر نزولی حرکت می‌کرد، تحت تاثیر برخی جابه‌جایی‌‌های عمده در نماد شرکت‌های پتروشیمی شیراز و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در نهایت با رشد ناچیز ۷/ ۱ واحدی سبزپوش به کار خود پایان داد.

به گزارش دنیای اقتصاد، به این ترتیب، زیان متوسط سهامداران از نقطه اوج قیمت در سال جاری یعنی ۱۶ فروردین ماه به حدود ۶ درصد رسید. با آغاز ریزش قیمت‌های عمومی سهام در سال جاری بسیاری کارشناسان معتقد بودند به تدریج شاهد غربال سهامداران در بازار سهام خواهیم بود.به این ترتیب که تازه‌واردان بورس با مشاهده این روند فرسایشی و مشاهده فضایی که فضای کسب سود یک‌شبه نیست، به تدریج از بازار خارج می‌شوند.

از این رو در شرایط کنونی تنها برخی معامله‌گران خاص در بازار حضور دارند. دسته اول حقوقی‌هایی هستند که به روال نقش سنتی خود در بازار سهام از بازار حمایت می‌کنند. دسته دوم نیز معامله‌گران قدیمی تر بازار سهام هستند که با رصد مداوم معاملات بازار سهام، همواره مترصد فرصت‌های مناسب برای ورود به بازار سهام هستند. دسته سوم اما افراد تازه واردی هستند که با خرید در قیمت‌های بالا اکنون در زیان بوده و با امیدواری به بازگشت قیمت‌ها و خروج از زیان همچنان سهام خود را نگه داشته‌اند.

خروج تدریجی موج‌سواران از بورس

در مورد فعالان کنونی تالار شیشه‌ای مازیار فتحی، کارشناس بازار سهام گفت: بیشتر سهامداران تازه وارد به بورس تهران با شروع روند فرسایشی بورس از معاملات خارج شدند و از این رو در شرایط کنونی بیشتر تحرکات بازار سهام بر دوش سهامداران سنتی و حقوقی‌ها قرار دارد.

این کارشناس بازار سهام تشریح کرد: در شرایط کنونی ۳ دسته از معامله‌گران در بازار فعالیت می‌کنند: دسته اول سهامداران سنتی در بازار سهام هستند که همواره به دنبال خرید و فروش سهام در بازار هستند.دسته دوم نیز حقوقی‌های بازار هستند.صرف نظر از نقش حمایتی این معامله‌گران، حذف مهمترین ریسک سیستماتیک از بازار سهام در شرایط کنونی مهمترین عامل برای افزایش فعالیت این معامله‌گران است.ضمن اینکه رسیدن قیمت‌ها به سطوح جذاب کنونی نسبت به نقطه اوج قیمت‌ها دلیل دیگری برای مشارکت بالای نهادهای حقوقی و همچنین سهامداران قدیمی است.

دسته سوم نیز معامله‌گرانی هستند که در شرایط کنونی در زیان هستند.این معامله‌گران که بیشتر در اوج قیمت‌ها وارد معاملات شده‌اند، با ریزش عمومی قیمت‌ها در زیان قرار گرفته‌اند. وی افزود: به نظر می‌رسد این سرمایه‌گذاران چه در صورت ادامه روند فرسایشی بورس تهران و چه در صورت استارت رونق در معاملات بازار سهام، راه خروج از معاملات را پیش می‌گیرند.

فتحی در مورد روند آتی بورس تهران گفت: به اعتقاد بنده در هفته‌های آینده و در شرایطی که بسیاری از شرکت‌ها مجامع خود را برگزار کرده‌اند، شاهد نوساناتی مثبت در شاخص کل باشیم. این موضوع می‌تواند با خوش‌بینی به رفع تدریجی تحریم‌ها در صنایع مختلف و با انعکاس افزایش قیمت فلزات و مواد خام برای اهالی بازار سرمایه کشور چشم‌انداز مطلوب‌تری ترسیم کند.

تعجیل در کشف قیمت

نکته قابل توجه در معاملات دور روز گذشته بورس تهران، تعجیل مقام ناظر در کشف قیمت نمادهای بازگشایی شده است. در معاملات روز سه‌شنبه کشف قیمت نماد «کپرور» با معامله تنها ۲۰۰ سهم صورت گرفت. معامله‌ای که در جریان معاملات دیروز ابطال شد. در جریان معاملات دیروز نیز به نظر می‌رسد این اتفاق در معاملات شیراز رخ داد. دیروز در نماد شیراز سفارش خرید۳۰۰ هزار سهمی یک نهاد حقوقی منجر به کشف قیمت حدود ۲۹۴ تومانی این سهم شد. این در حالی است که در ادامه، این نماد با صف فروش بیش از یک میلیون سهمی به قیمت کمتر از ۲۸۰ تومان رسید.

تکرار سریال شاخص‌سازی

همان‌طور که اشاره شد، در جریان معاملات روز گذشته یک بار دیگر شاهد برخی تلاش‌ها برای حفظ شاخص کل بودیم. این موضوع که یکی از پدیده‌های قدیمی در بورس تهران است، در روزهای فرسایشی بازار سهام و در شرایطی که شاخص بورس در مرز روانی مهمی قرار می‌گیرد، تشدید می‌شود. کارشناسان در این باره معتقدند اگر بورس تهران در صدد رسیدن به معیار‌های بین‌المللی است، جای آن وجود دارد تا از حرکت‌هایی از این دست که به دلیل حساسیت بی‌مورد نسبت به نوسان روزانه شاخص اتفاق می‌افتد، کاسته شود تا با آزاد گذاشتن قیمت‌ها برای انعکاس وضعیت طبیعی عرضه و تقاضا در بازار سهام کشور، شاهد بازاری مبتنی بر واقعیت باشیم.

در بازار چه گذشت؟

همان‌طور که اشاره شد بازار سهام با تحرکات معامله‌گران عمده در نمادهای معاملاتی پیشرو و شاخص‌ساز (نمادهای «کشتیرانی» و «شیراز») در شرایطی که تا پایان ساعات معاملات خود تحت تاثیر معاملات منفی نمادهای سه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، گسترش نفت و گاز پارسیان و معدنی و صنعتی گل‌گهر در مسیر نزولی حرکت می‌کرد، در نهایت سبزپوش به کار خود پایان داد. ارزش کل معاملات دیروز بورس تهران به بیش از ۱۸۶ میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دست به دست شدن بیش از ۸۹۲ میلیون سهم و طی ۶۶ هزار و۹۴۸ نوبت دادوستد بود. بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد که حجم و ارزش معاملات دیروز نسبت به میانگین یک ماه اخیر خود به ترتیب با افت بیش از ۱۳ و ۱۶ درصدی مواجه بوده است این در حالی است که مقدار این دو متغیر همچنان نسبت به روزهای اوج بازار (مصادف با سه ماهه پایانی سال گذشته) با افت چشمگیری مواجه بوده است.

بازگشایی‌های دیروز تالار شیشه‌ای

در جریان معاملات دیروز نماد معاملاتی شرکت‌های پارس سویچ، گروه صنعتی پاکشو، گروه صنعتی بارز، گروه صنعتی قطعات اتومبیل ایران، شرکت کارخانجات دارو پخش پس از برگزاری مجامع عمومی عادی سالانه مبنی بر تقسیم سود نقدی، شرکت‌های لابراتوارهای رازک، شیر پاستوریزه پگاه خراسان پس از برگزاری مجامع عمومی عادی سالانه مبنی بر تقسیم سود نقدی بدون محدودیت نوسان قیمت با استفاده از مکانیزم حراج تک قیمتی بازگشایی شد. همچنین نماد معاملاتی شرکت پالایش نفت بندر عباس با توجه به ارائه صورت‌های مالی حسابرسی نشده سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۱۳۹۴، با محدودیت نوسان قیمت به تالار برگشت.
 
کلمات کلیدی : شاخص بورس
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.