نظر منتشر شده
۴۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 268726
(بخش اول)
استادِ ایرانی، برندۀ مدال یونسکو در فناوری نانو
احمد جلالی*، 7 اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۴
جمعه ۲۱ فروردین ماه جاری، برای نمایندگیِ ما در یونسکو فرخنده روزی بود. خانم ایرینا بوکووا، مدیرکل سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو)، طی مراسمی در مقر این سازمان، مدال یونسکو برای «مشارکت موثر در ترویج علوم و فنون نانو» در شاخۀ پزشکی را به یک دانشمندِ ایرانی، خانم دکتر سودابه داوران، استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز، اعطا کرد. دست آوردهای تحقیقاتی ایشان در نانوتکنولوژی پزشکی سبب شد کمیته بین المللی ترویج علوم و فنون نانو در یونسکو، او را شایستۀ دریافتِ این مدال بداند. از حسن اتفاق، روزِ تجلیلِ از موفقیت یک زنِ ایرانی در یونسکو ، مصادف شد با روز زن در ایران، که در جریان مراسم هم اعلام شد.


این چهارمین سالی است که این مدال به چند محقق و دانشمند که هر کدام کار تازه و برجسته و موثری در یک شاخۀ علوم و فنون نانو کرده باشند اعطا می شود. قبل از مراسم اعطای مدال، میهمانی ناهاری خصوصی بود با حضور مدیرکل یونسکو و پنج برندۀ این مدال در شاخه های مختلف. شب هم، سفیر روسیه در یونسکو به همین مناسبت میهمانی شامی داشت به افتخار آنها، از آن رو که مبتکرِ ایجادِ این مدال در یونسکو فعالان علمیِ روسی بوده اند که بعضی هم در کمیته علمی مدال حضور دارند.
محل مراسم، سالن شمارۀ پنجِ یونسکو، به فرش نفیس و زیبای ایرانی مزین شده بود که دهها سال پیش به این سازمان اهدا شده که در وسط آن، عبارت «هدیۀ فرهنگ ایران به یونسکو»، گرداگردِ آرم سازمان ملل متحد جلوه می کند. از این فرش فقط در بعضی مراسم مهم در یونسکو استفاده می شود.


******
درخشیدن یک هموطن دانشمند در این صحنه های نوید بخش و افتخارآمیز در مجامع بین المللی، خستگی هایمان را می برد و شوق و امید می آورد. از نوع شادی های لحظه ای نیست که بیاید و برود. نشانی است از بذری افشانده، و نهال های بالیده، و درختان به بار نشسته و میوه های شفابخش بر سفرۀ زندگانی همۀ آدمیان باریده. در ادامه، توضیحِ علمیِ کوتاهی خواهم آورد که چرا تحقیقاتی که این مدال به آن تعلق گرفت مهم و شفابخش است. دانش که مرز نمی شناسد و نباید بشناسد. دست آوردهای جمعی عالمانی از ملل مختلف از دردهای بشر کاسته است. ما نیز سر به راهِ همین قافله داریم. ایرانِ ما زمانی سفره دار این مائده های علمی برای همۀ جهان بوده است. چرا باز هم نتواند باشد؟ تا باد چنین بادا.
با مصرعِ مولانا، می گویم: ایرانا
«فر تو فروزان شد تا باد چنین بادا»

همین آرزو برای ایران، مرا به نوشتنِ این یادداشتِ سپاس می کشاند. موضوع فراتر از قدردانی از یک محققِ موثر است. تجلیلِ دانشمند تجلیلِ دانش است. فرصتی است برای ادایِ احترام و تبریک و تکریم به همۀ سرورانی که در جهاد علمی و معرفتی در ایران سهیم بوده اند. بسیاری از اساتید بزرگوار و خدوم در گوشه و کنار میهن عزیزمان داشته و داریم، عَلَمِ همت برافراشته و عُمر بر سرِ عِلم گذاشته، بی توقع نامی، گاه حتی به تلخ کامی! دست و دلِ همۀ این خادمانِ شریف پر برکت و گرم باد که نام این مرز پر گهر را بلند می دارند و به بلندی آواز می دهند. با نام و بی نام. که بر صحیفۀ هستی رقم بخواهد ماند!

*******
جالب آنکه برندۀ ما، از وجود چنین جایزه ای اصلا خبر نداشت و اقدامی هم برای شرکت در این رقابت انجام نداده بود. کمیته مربوط در یونسکو، با بررسی مقالات علمی و طرح های تحقیقاتی و اختراعات ثبت شدۀ ایشان، او را برگزید. اواخر اسفندماه گذشته، دبیرخانۀ یونسکو برنده شدن ایشان را رسما به نمایندگی ما اعلام کرد. بلافاصله در نامه ای به رئیس محترم دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ضمن تبریک این موفقیت، تقاضا کردم که مقدمات سفر ایشان برای حضور در مراسم یونسکو فراهم گردد. روزهای آخر سال بود و همه سرگرم استقبال از نوروز، اما دانشگاه همت کرد و کار به سرعت انجام شد. جای سپاس دارد.

******
دکنر داوران، استاد نانو تکنولوژی دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز است، و مدیر گروهِ نانو تکنولوژی پزشکی دانشکده علوم نوین، و رئیس آزمایشگاه سنتز مرکز تحقیقات کاربردی دارویی، و درس خواندۀ همین دانشگاه با درجه دکتری در شیمی پلیمر. او سپاسگزار حمایت های گسترده مالی و معنویِ رئیس و مقامات و همکاران علمی و نیز دانشجویان فعال و سختکوش دورۀ دکتری دانشگاهِ خود است. توجه دولت به گسترش فن آوری نانو را ارج می نهد و از حمایت های مالی ستاد ویژه فناوری نانوی ایران (INIC)، صندوق حمایت از پژوهشگران کشور، و بنیاد نخبگان ممنون است. می گوید در سایۀ این پشتیبانی ها توانسته بیش از ۱۰۰ مقاله علمی بین المللی چاپ و ۱۵ اختراع ملی ثبت کند. البته این را هم اضافه می کند که از لحاظ دسترسی به تجهیزات پیشرفته و مواد لازم به خاطر تحریم ها، محدودیت هایی وجود دارد که کار را کند و سخت می کند.

******
نمی شود از همت تبریزیان گفت و از نقش این خطۀ پر برکت در تاریخِ فرهنگ و ادبِ ایران نگفت، و از مولانا و شمس تبریزش یادی نکرد:
همچو دریائی است تبریز از جواهر و ز دُرَر
چشم دَرناید دو صد دُر ثمین تبریز را

چون درختی را نبینی، مرغ کی بینی برو
پس چه گویم با تو جانِ جانِ این تبریز را

این شهر همواره شخصیت پرور بوده است. دکتر داوران هم در سخنانش پس از دریافت مدال، از پیشینۀ درخشان علمی و تمدنی زادگاهش، تبریز، یاد کرد. می گوید که در هیچ جا مثل آنجا معنی زندگی را نمی چشد. درست می گوید. من هم، آرامشی را که در خانۀ پدری ام در شاهرود دارم، در هیچ جای این جهان ندارم. خاکِ زادگاهِ آدمی دامن گیر است. جادوی دیگری دارد. و هوایش بوی دیگری. گفتم و دلم هوائی شد در این غربت برای بویِ وطن، جادویِ وطن.
*******
(در بخش دوم این نوشته، اهمیت کاربردی این تحقیقات در پزشکی درمان سرطان را توضیح خواهم داد)
*احمد جلالی، سفیر در یونسکو، ۲۷ فروردین ۱۳۹۴، پاریس.
 
mina
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۱:۰۲:۵۶
افتخار میکنیم به وجود زنانی مثل ایشون. (2850943) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۱:۲۱:۳۰
زیاد جدی نگیرید از این جایزه ها مرسوم است در خارج و به خیلی ها میدهند (2850963) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۱:۳۳:۳۵
تحقیقات ایشان در چه حوزه ای از نانو تکنولوژی بوده؟

ارزش این مدال چه اندازه است؟ مثلا" در قیاس با نوبل! آن چیزی که عکس ها نشان می دهند با ایشان یک تکه کاغذ داده شده و مدالی بر گردن ایشان نهاده نشده است؟

بر چه اساسی این مدال به ایشان داده شده؟ تعداد مقالات منتشر شده و یا اختراع و نوآوری؟ (2850999) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۶:۰۸:۴۹
برادر جان. نویسنده نوشته که در ادامه توضیح خواهد داد اهمیت علمی تحقیقات را. لابد در بخش دوم خواهد امد. نوشته که این بخش اول است و ادامه دارد. در ضمن وقتی ودال می دهند آن حکم و کاغذی که همراهش میدهند مهم است مثل مثلا درجه ارتش وگرنه هرکسی میتواند برود ستاره یا مدال بخرد از بازار و آویزان کند به گردنش یا بزند به دوشش. تانیا مگر گفته این این جایزه نوبل است؟ در دنیا جوایز و مدالهای علمی منعددی وجود دارد. همه مسابقات که المپیک نیست ولی در جای خودش مهم است. بعد هم اینجت نوشته که : توانسته بیش از ۱۰۰ مقاله علمی بین المللی چاپ و ۱۵ اختراع ملی ثبت کند.
غیر از خود موضوع مدال، نکات مهمی در این نوشته بود که خیلی ممنونیم از نویسنده و از الف. مهم روحیه برای ساختن آینده کشور است عزیزان. (2852064) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۶:۱۴:۰۴
واقعا لذت بردم از این مقاله. هم از اصل موضوع خوشحال شدم و هم از این قلم شیوا و روحیه دلسوزی برای کشور. چقدر عالی نوشتید اقای جلالی که «موضوع فراتر از قدردانی از یک محققِ موثر است. تجلیلِ دانشمند تجلیلِ دانش است. فرصتی است برای ادایِ احترام و تبریک و تکریم به همۀ سرورانی که در جهاد علمی و معرفتی در ایران سهیم بوده اند. بسیاری از اساتید بزرگوار و خدوم در گوشه و کنار میهن عزیزمان داشته و داریم، عَلَمِ همت برافراشته و عُمر بر سرِ عِلم گذاشته، بی توقع نامی، گاه حتی به تلخ کامی! دست و دلِ همۀ این خادمانِ شریف پر برکت و گرم باد که نام این مرز پر گهر را بلند می دارند و به بلندی آواز می دهند.....» واقعا همینطور است. مگر نمی بینیم که رهبری هم چقدر به تلاش علمی تاکید میکند. (2852084) (alef-1)
 
مرتضی
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۱:۵۳:۴۴
اگر خیلی مرسوم هست ایشالا سال بعد و سالهای اتی و حتی تا اخر عمر فرصت داری... ببینیم میتونی بگیری...
بهتره در برخورد با موفقیت دیگران، بجای کوچک شماردنش بهش احترام بزاریم. (2851066) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۴۲:۱۰
حسادت بد دردیه (2851272) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۱:۵۵:۰۸
شما تا حالا چند تاشو گرفتی؟؟؟ (2851071) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۳۶:۲۵
واقعیت را گفته شما جوایز اهدایی یونسکو رو ببینید
بهتره بدون مطالعه حرف نزنیم (2851244) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۵۰:۰۸
دقت بفرمائید که سازمان یونسکو این مدال را داده که بخشی از سازمان ملل است. بعد هم شما نوشته دکتر جلالی را دقیق بخوان و ببین از چه زاویه ای نوشته و چرا نوشته . دقت بفرما به این پاراگراف اقای جلالی :
«توضیحِ علمیِ کوتاهی خواهم آورد که چرا تحقیقاتی که این مدال به آن تعلق گرفت مهم و شفابخش است. دانش که مرز نمی شناسد و نباید بشناسد. دست آوردهای جمعی عالمانی از ملل مختلف از دردهای بشر کاسته است. ما نیز سر به راهِ همین قافله داریم. ایرانِ ما زمانی سفره دار این مائده های علمی برای همۀ جهان بوده است. چرا باز هم نتواند باشد؟ » نکته اصلی نوشته همین است یعنی که نویسنده خواسته توجه جلب کند به اینکه ایران ما باید به گذشته شکوهمند علمی اش بازگردد. حالا این حرف بدی است که شما میگوئی جدی نگیرید!؟ بله، جایزه بی اهمیت در دنیا زیاد است درست است ولی چه ربطی به موضوع این مقاله دارد؟ (2851576) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۵۴:۳۷
باید برای شما متأسف بود. روحیه حسادت مانند خوره به جان ایرانی جماعت افتاده است. (2851595) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۶:۰۶:۵۷
پس بنظر شما چه چيزي را بايد جدي گرفت .انسانهاي حقير تلاش ميکنند با پائين آوردن ديگران جائي براي نشان دادن خودشان پيدا کنند (2852060) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۶:۲۰:۳۲
اگر این چیزها جدی نیست پس چی را باید جدی بگیریم؟ همه اش دعواهای جناحی و بهم پریدن و شعار دادن و دزدی و ..... ؟! اتفاقا این موفقیتها را باید جدی گرفت. این روحیه ها را باید جدی گرفت هم در محققان و هم در مسولانی مثل نماینده ما در یونسکو که اهمیت میدهد و کشور را معرفی میکند. پس همه اش باید نکات منفی را گفت ؟ نباید عالمان را تشویق کرد؟ سپاس بسیار داریم از نویسنده. کاش الف از این دست مقالات چاپ کند بجای حرفهای بی حاصل جناحی (2852101) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۸:۰۴:۵۴
ظاهرا شما هم در زمينه نانو صاحب نظر هستيد چون افكارتان در حد نانو است همه كساني كه براي ترقي و پيشرفت كشور تلاش ميكنند سلامت و موفق باشند و خداوند حسد را از ما دور كند (2852381) (alef-1)
 
معین
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۳:۰۶:۵۹
توجه بفرمایید که این جایزه مربوط به یونسکو است. یعنی سازمان ملل. با هیات داوران بین المللی
کم لطفی نفرمایید (2853186) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۷:۴۷:۵۸
عرضه داری توام برو بگیر ...بلاهت از کامنتت می باره (2853277) (alef-11)
 
امير
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۸:۱۱:۰۳
مثبت هايي كه واست گذاشتن نشون ميده آدم بخيل و حسود هم زياد داريم
ما ايراني ها تا اين رفتار رو داشته باشيم همينطوري درجا مي زنيم (2853306) (alef-11)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۲:۲۹:۲۰
این جایزه ها را پس از داوری های مکرر از تمام دنیا به افراد شایسته می دهند. بدون تردید این بانوی ایرانی آنقدر امتیاز بالایی داشته که نتوانستند نادیده بگیرند وگرنه پیشرفت های ایران برای دشمنان ناراحت کننده است. ضمنا اکثر کانال های خبری مهم دنیا دریافت این مدال توسط یک زن دانشمند ایرانی راپخش کردند. پس خیلی مهم بود جدیش بگیر (2880173) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۶:۰۳:۱۶
حالا فردا اگه نگن این جایزه صهیونیستی ه و اینحرفا (2852052) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۱:۰۸:۳۸
فقط و فقط آفرین و صد آفرین بر این بانوی دانشمند و بر همه دانشمندان این مرز و بوم. واقعا لذت بردم، کیف کردم، شاداب شدم، همین خبرهاست که آدم را زنده میکند..... چو ایران نباشد تن من مباد.... (2850948) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۱:۱۴:۲۸
لطفا" (اگر کسی می داند) یک محصول که با استفاده از نانو تکنولوژی در ایران به تولید انبوه و صنعتی رسیده است را نام ببرد. (2850955) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۱۵:۴۱
دوست عزیز
نویسنده گفته که در ادامه توضیح خواهد داد که فایده این تحقیق چیست. حالا صبر کنیم ببینیم در بخش دوم توضیح علمی از اهمیت این کار چیست. وانگهی، اصل پیشرفت داشتن در علوم پایه و تکنولوژی های عالی برای کشور مهم است زیرا اگر علوم پایه پیشرفت نکند ما همیشه مصرف کننده می مانیم (2851167) (alef-1)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۲۳:۴۱
از الف تشکر می کنم که به علوم هم توجه دارد. از اقای جلالی هم ممنونیم که زحمت میکشند و این امور را در یونسکو تعقیب میکنند و در معرفی دانشمندان ما تلاش دارند. امیدوارم در رسانها اینطور مطالب بیشتر بنویسند منظورم این است که توجه جامعه را جلب کنند به اهمیت اینها.
از طرف خودم و جمع همکاران دانشگاهی ام از سفیر محترم ایران در یونسکو مخصوصا تشکر دارم بخاطر این نکته مهم که نوشته اند: «جلیلِ دانشمند تجلیلِ دانش است. فرصتی است برای ادایِ احترام و تبریک و تکریم به همۀ سرورانی که در جهاد علمی و معرفتی در ایران سهیم بوده اند. بسیاری از اساتید بزرگوار و خدوم در گوشه و کنار میهن عزیزمان داشته و داریم، عَلَمِ همت برافراشته و عُمر بر سرِ عِلم گذاشته، بی توقع نامی، گاه حتی به تلخ کامی! دست و دلِ همۀ این خادمانِ شریف پر برکت و گرم باد که نام این مرز پر گهر را بلند می دارند و به بلندی آواز می دهند. با نام و بی نام. که بر صحیفۀ هستی رقم بخواهد ماند»

اول فکر کردم اشتباهی تایپ شده چون مصرع حافظ میگه که بر صحیفۀ هستی رقم نخواهد ماند، بعد متوجه شدم که نویسنده عمدا گفته «بخواهد ماند» یعنی که اثر کارهای علمی و زحمات دانشمندان ما خواهد ماند و روزی خودش را نشان خواهد داد (2851206) (alef-1)
 
رحيمي فر
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۱:۱۶:۰۲
واقعا باعث افتخار است كه اينچنين دانشمندان زن در ايران داريم..ارزوي نوفيق روزافزون براي خانم دكتر داوري دارم.. (2850956) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۱:۲۸:۵۳
تبریک
استاد گرامی شادوتندرست و پیروز باشید (2850988) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۰۰:۱۰
من نمیدونم ربط علم به ملیت گرایی چیست ؟ اگر اینطور بود انگلستان با داشتن فارادی نیوتون داروین ... باید کل دنیا رو پر می کرد (2851090) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۵:۵۸:۳۷
دوست عزیز
همینطور هم هست. انگلستان با قدرت علمی اش این قدرت را بدست آورد. ایران هم زمانی که در قرون گذشته قدرت علمی داشت از جهات دیگر هم قدرتمکند بود. برای قدرت ملی در جهان معاصر باید قدرت علمی داشت (2852044) (alef-11)
 
عبدالله
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۴۷:۰۸
باسلام من تنها نکته ای که به نظرم رسید این است که افراد حقیر وکوچک موفقیت دیگران را نمی توانند ببینند./ (2851291) (alef-1)
 
سعید تمر
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۵۳:۱۷
تشکر و سپاس از سفیر یونسکو مان آقای جلالی عزیز
قلمتان شیرین و غنی بود
ساغ اولاسیز دییرم تبریزلی دیلداشلاریمین طرفینن (تشکر به ترکی تبریز) (2851312) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۱:۰۱:۵۷
درست فرمودی دوست عزیز. اگر کار به کاردان سپرده شود رفته رفته به شان اصلی ملت می رسیم. کار علمی فرهنگی را باید به شخصیت علمی فرهنگی داد بشرطی که دنیا را هم بشناسد و انقلاب و اسلام را هم بشناسد. حالا کسانی مثل اقای سفیر یونسکو زیاد نیستند که هم سابقه اسلامی و فرهنگی و اسشلامی و دانش بین المللی دارند و هم دلسوز هستند ولی اگر مسیر درست باشد آدمهای لازم و صالح تربیت خواهند شد. من این مقاله را تحسین می کنم زیرا موضوعش تحسین دارد و شعار هم نمیدهد و از استعدادهای اطراف مملکت ما خبر میدهد بخصوص انکه الگوی زن را بدرستی معرفی میکند. از دانشگاه تبریز هم تصویر خوبی برایم ایجاد شد. از الف خیلی دلخور بودم ولی گاهی کارهای خوب هم میکند مثل همین مقاله (2853138) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۱۵:۴۰
فرد موثر برای افتخار کشور نه شعار و ظاهرفریبی (2851416) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۱۹:۲۶
به ایشان تبریک عرض می کنم و برایشان توفیقات روز افزون آرزو می نمایم (2851421) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۴۷:۱۶
استاد ارجمند ! " ناهار" یک لفظ فارسی است که به معنی غذای ظهر است و با " نهار"که عربی و به معنی "روز" است فرق دارد . متاسفانه اغلب و حتی بر روی کاغذ هایی که که در برخی اداره ها و شرکتها برای گرفتن ناهار توزیع میشود این اشتباه دیده میشود.لطفا شما هم در راستای "فارسی را پاس بداریم" منعکس کنید. ممنون (2851564) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۵:۵۰:۲۳
از کجا میدانی کلمه ناهار را از نهار عربی نساخته ایم؟ (2852022) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۴:۱۸:۲۲
سلام هموطن به شما ما افتخار می کنیم . آرزوی سلامتی و طول برایت ذاریم (2851699) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۴:۲۴:۰۲
شادباش برای این پیروزی و به امید تندرستی و موفقیت بیشتر برای این شیر زن ایرانی (2851727) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۵:۱۸:۰۳
استاد گرامي، خانم دکترسودابه ضمن عرض تبريک.،افتخار ايرانيان هستيد
درود برشما و صدآفرين برپوشش شما (2851915) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۵:۳۴:۵۸
تندرست و پیروز باشید. افتخار آفرین کشورم هستید. ایکاش اختلاف فرهنگی اجتماع به حداقلی برسد که دیگر در کنار این افتخارات، شاهد حیوان آزاری و سگ کشی در گوشه و کنار کشور نباشیم. به امید ایرانی یکدست از نظر فرهنگی و طبقاتی باشیم. (2851975) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۷:۱۱:۳۶
شیر مادرت حلالت (2852227) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۸:۱۲:۲۱
خانواده داوران از قدیم شمیست بودند احتمالا مرحوم داوران معلم شیمی دبیزستانهای تبریز پدر ایشان باشند (2852405) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۲۰:۲۱:۰۱
موفق باشید خانم (2852673) (alef-3)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۲۲:۴۲:۰۴
بله مرحوم داوران دبیر شیمی پدر بزرگوار ایشان هستند. در ضمن تبریزی ها میشناسند. خانواده داوران کلا دانشمندند. برادر ایشان هم استاد برجسته مهندسی عمران هستند. با دانشگاه های دنیا همکاری علمی دارند. گوگل سیرچ کنید Ali Davaran میاره. کلا خانواده اهل علمی هستند. (2852929) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۷:۴۰:۱۳
راستي بالاخره؛ چوب بستني ساختيم يا نه؟! (2853265) (alef-11)
 
نادر
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۸:۰۶:۱۳
دورد برزن ایرانی که برای حجاب وعفاف نمونه اند......... (2853299) (alef-11)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۲۱:۴۶:۲۶
من هم ضمن ابراز خوشحالی ازاین که از خانم داوران قدردانی شده است،می خواهم به عنوان یک فارسی زبان از همه آ ذربايجاني های عزیز که از جهات سیاسی ،فرهنگی و تحولات اجتماعی خودم را مدیون آ نها می دانم تشکر کنم .همیشه به این مساله فکر می کنم که اگر ایران تبریزی نداشت اکنون در کجای این جهان جایگاه داشت.

آ ذربايجاني ها!دوستتان داریم وبه وجودتان افتخار می کنیم . (2855875) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.