نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 331428
بازی کاغذی یا کاغذ بازی
بخش تعاملی الف - وحید مرادی
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۵۲


مراجعه به ادارات و بروکراسی حاکم بر آن سبب نارضایتی هر مراجعه کننده ای می شود.برای کوچکترین کاری شاید مجبور شویم چندین ساعت وقت صرف کنیم.آیا زمان آن فرا نرسیده که به طور جدی راهکاری اندیشیده شود؟

مقدمه:
انتخاب و انتصاب مسئولین رده های مختلف اداری و اجرایی، یکی از مسائل مهم و ضروری و از وظایف خطیر حکومت اسلامی است. چرا که مهمترین عامل دوام یک نظام وحکومت، فرزانگی و شایستگی مسئولین و کارگزاران آن نظام می باشد. اکنون با گذشت سی وهفت بهار از پیروزی انقلاب اسلامی؛ متاسفانه با وجود پیشرفت فناوری اطلاعات وتاکیدات مقام معظم رهبری، نظام اداری نتوانسته رضایت مردمی را جلب کند.

ریشه یابی مشکل
مدیریت سنتی:
<< مدیریت سنتی >> و عدم بهره گیری همزمان علم و تجربه سبب نا کارآمدی لازم نظام اداری گشته است. از پیامدهای مدیریت سنتی در کشورمان می توان به: عدم آموزش کافی وبه روز رسانی اطلاعات، عدم تالیف،ترجمه مقالات و کتاب تخصصی توسط مدیران،عدم انگیزش کافی در کارکنان، عدم تحقق<< اصل تکریم ارباب رجوع>>، روحیه تملق و چاپلوسی که از آفت های مدیریتی وبحران خاموش که همان بی تفاوتی در اعضای اجرایی سازمان است اشاره کرد.

تغیییر اپیدمی:
اگر خواهان تحقق تحولات و اصلاحات سازمانی هستیم نیازمند تغییر اپیدمی(shift paradigm) و روآوری به روش" مدیریت دولتی نوین " می باشیم که مستلزم تغییر نگاه مدیریتی بوده ؛ تحقق این مهم نیازمند توجه بهتر به منابع انسانی به تبع استقرار مفهوم شایسته سالاری است.

مدیران کهنسال ؛تغییرات کمتر
در حالت عادی مدیربا میانگین سنی بالاتر فاقد انگیزه و توان کافی جهت تغییرات در سازمان می باشد. چرا که مدیران کهنسال عمدتا دارای خواستگاه سیاسی بوده و برنامه های بلند مدت سازمانی را نادیده می گیرند."تغییرات بیشتر" نیازمند صرف وقت و تمرکز بیشتری می باشد که مدیران کهنسال در واپسین سال های خدمت خود تنها به ارائه کار روزانه تمایل دارند.

عدم انگیزش کارکنان:
پر واضح است که مدیر بی انگیزه کارمند بی رغبت می آفریند.اساسا تفاوت محسوسی میان کارمند پرتلاش و کم کار وجود ندارد. مبرهن است که با این اوصاف،ارباب رجوع ناچار به صرف زمان بیشتری برای پیگیری امورات خود می باشدکه سبب کاهش سطح رضایتمندی و ناراحتی ارباب رجوع است.

کاهش بودجه سازمان ها:
در سال های اخیرکاهش قیمت نفت،تحریم ها وعدم مدیریت صحیح بودجه، باعث کاهش سهم بودجه تخصیص یافته به سازمانها گشته که این امر مدیریت سنتی را به اجرایی ساختن برنامه های کوتاه مدت سوق می دهد وبرنامه های بلند مدت و زیرساختی مغفول می ماند.

راهکار؛جوانگرایی مدیریتی:
راهکار مدیر جوانی اسن که با نگاه عمیقتر و بلند مدت، هماهنگی و تطبیق ساختار سازمانی با برنامه ها، نوآوری و کارآفرینی، تحقق دولت الکترونیک،توجه بیشتر به محرومیت زدایی،تغییر ارتباط برونی سازمان ودرون سازمانی (ازمونولوگ به دیالوگ)، ارزیابی و ارزشیابی مستمر عملکرد کارکنان می تواند بازدهی و کارایی سازمان را تا حد زیادی افزایش دهد. یکی از دلایلی که منتقدان به انتصاب مدیران جوان خرده می گیرند عدم برخورداری ازتجربه کافی می باشد که این مشکل را می توان با قرار دادن معاون یا معاونان با تجربه درکنار مدیران جوان رفع کرد.

نکته پایانی:
انتخاب مدیر جوان ارزشی موجب اصلاح ساختار اداری و رضایت دوسویه کارکنان و ارباب رجوع خواهد شد.
کلمات کلیدی : وحید مرادی
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۳:۳۶:۳۸
راهکار غیر دولتی کردن همه اموره و گرنه سیستم دولتی درست بشو نیست که نیست
شما تفاوت خدمات یک دفتر خصوصی با دولتی را ببین (3541507) (alef-11)
 
صمد
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۳:۴۹:۵۰
تملق و چاپلوسی و مهمتر از اون چاپلوس پروری آسیب زیادی به کشورمان وارد کرده است. و متاسفانه همچنان رو به افزایش است (3541533) (alef-11)
 
مجید
۱۳۹۴-۱۱-۲۵ ۱۰:۰۷:۱۵
تبریک به نویسنده عالی بود, بدنیست بعضیارو بیدارکنیم تا راهکارها و اندیشه هایی نو بکار گیرند. (3543052) (alef-11)
 
م
۱۳۹۴-۱۱-۲۵ ۱۰:۱۱:۱۶
ضعف از ساختار مدیریتی است (3543057) (alef-11)
 
Bardin
۱۳۹۴-۱۱-۲۵ ۲۰:۲۰:۵۶
ضمن تقدیر و تشکر از نویسنده وجمع اورنده این مطلب باید عرض کنم بنده هم کاملا موافقم با جوانگرایی البته اگر انتخاب همین مدیران جوان باتوجه ب صلاحیت ها و کارامدی هاشون باشه نه باند بازی و..
اما افسوس که جایگاه ادما تناسبی با لیاقتشون نداره.. (3544230) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.