توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 261822
امامی: دولت در اتاق بازرگانی دخالت می‌کند
تاریخ انتشار : شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۷
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نهم با انتقاد از دخالت دولت در مسایل اقتصادی، سهم اتاق بازرگانی در اقتصاد کشور را ناچیز دانسته و گفت: به اعتقاد من دولت در همه جا از جمله اتاق بازرگانی دخالت کرده و سعی می‌کند تا مدیران مرتبط با خودش را بر سر کار آورد.

عیسی امامی نماینده مردم استان گلستان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با پایگاه خبری ائتلاف فراگیر ایرانی آباد، با بیان اینکه دولت باید به تقویت بخش خصوصی پرداخته و فضا را برای فعالیت آنها مهیا کند، گفت: متاسفانه دولت در برخی واگذاری‌ها که بر طبق اصول و قوانین هم بوده همچنان دخالت دارد. در اتاق بازرگانی، در عزل و نصب هایی که در صنعت خودرو سازی صورت گرفته، در بانکها و اینکه هیچ احساس امنیتی بابت انتخاب مدیر از سوی مجمع هیات مدیره صاحبان سهام وجود نداشته و سهم ۲۰ درصد دولت در حال حاضر صد در صد اعمال می‌شود، می‌توان دخالت دولت و تلاش برای بر سرکار آوردن مدیران مرتبط به خودشان را مشاهده کرد.

امامی با اشاره به نقش و جایگاه اتاق بازرگانی در اقتصاد و تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های این اتاق، افزود: هدف از تشکیل اتاق بازرگانی مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد بوده است و این اتاق با توجه به رسالت و وظایفی که دارد و با وجود همه مشکلات و کاستی‌ها و همچنین سیاست‌های متفاوتی که دولت‌ها اجرا کردند، اقداماتی خوبی هم در اقتصاد داخلی و هم در اقتصاد خارجی داشته است. با وجود این ما هیچ وقت نتوانسته ایم از ظرفیت‌های اتاق بازرگانی به نحو مطلوب استفاده کنیم و آن نقشی که مورد انتظار بوده و در اتاق‌های سایر کشور‌ها دیده می‌شود برآورده نشده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با انتقاد از دولت سهم اتاق بازرگانی در اقتصاد را قابل توجه ندانست و اظهار کرد: سهم اتاق در اقتصاد سهم قابل توجهی نیست و دلیل آن این است که دولت با برخورداری از قدرت، عمده ثروت کشور را در اختیار دارد و این فرصت را به توانمندی‌های اقتصادی در بخش خصوصی نداده است. علی رغم اینکه سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی ابلاغ شده و دولت باید به سمت کوچک سازی و چابکی پیش بروند اما متاسفانه عملا در این خصوص موفق نبوده ایم. اجرای سیاست‌ها در واگذاری به بخش خصوصی به نحوی بوده که از این جیب به آن جیب و از دولت به شبهه دولتی‌ها رفته و بخش خصوصی فعال نشده و نتوانسته آن نقش و رسالت خودش را ایفا کند. امروز در بسیاری از جاها با هزینه‌های سنگین مواجه شده ایم که باید با نقش گیری بخش خصوصی بار هزینه‌های دولت را کاهش دهیم.

اما متاسفانه بر خلاف این عمل شده و به طور مثال دولت نه تنها در بخش ناوگان حمل و نقل هوایی یک ریال هم چه در ناوگان و چه در زیر ساخت‌ها سرمایه گذاری نکرده چه بسا قریب هشت میلیارد دلار از محل سرمایه گذاری بخش خصوصی نیز استفاده کرده است.

وی با بیان اینکه حضور مهندس نهاوندیان در دولت نیز برای تقویت بخش خصوصی موثر نبوده است، تصریح کرد: شاید یکی از نوید‌های امید بخش در رابطه با نقش اتاق بازرگانی، حضور آقای نهاوندیان در دولت آن هم در نهاد ریاست جمهوری و در کنار آقای روحانی بود که فکر می‌کردیم شاید یک فرصت تلقی شود اما به نظر من با وجود اینکه نزدیک به دو سال از دولت یازدهم گذشته این اتفاق نیافتاده و اتاق آن نفس لازم را نمی‌کشد و به همین خاطر هم در بخش اقتصاد بازرگانی و هم در داخلی، خیلی موفق نیستیم.

امامی در خصوص راهکارهای تقویت اتاق بازرگانی خاطر نشان کرد: به نظر می‌رسد که گام اول و موثر در تقویت اتاق بازرگانی این است که اتاق به شکلی در تدوین قوانین اقتصادی کشور حضور و مشارکت داشته باشد. ما این بحث را سال گذشته در مجلس داشتیم ولی چندان پر رنگ نبود و علی رغم اینکه از اعضای اتاق حضور داشته و اظهار نظر کردند ولی این اظهار نظر‌ها برای برنامه‌های عملیاتی در بودجه سنواتی خیلی قابل توجه نبود.

این نماینده مجلس با اشاره به سهم اندک صادرات غیر نفتی، گفت: در حال حاضر سهم صادرات یکی از رقبای اقتصادی ما در منطقه کشور ترکیه، نسبت به ما بسیار قابل توجه است. به تعبیر آقای دکتر لاریجانی در سفری که به ترکیه داشتند، ترک‌ها در بخش صادرات با توجه به اینکه صادرات نفتی هم ندارند موفق شدند که تا ۱۵۰ میلیارد دلار به اهدافی که مورد نظرشان بود دست پیدا کنند. آنها برای سال ۲۰۲۳ مرز ۵۰۰ میلیارد دلار را هدف گذاری کرده و چون عدد و رقم مشخص شده است، تلاش می‌کنند که به این اهداف دست پیدا کنند. متاسفانه ما در برنامه هایمان هیچ گاه عدد کمی نداشته و به کلی گویی اشاره کردیم و همین باعث انحراف جدی در برنامه‌های اقتصادی کشور شده به طوری که دائما قانون برنامه را از دور خارج و یا به کلا را تغییر می‌دهیم.