نظر منتشر شده
۳۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 444603
آلبرت بغزيان در گفتگو با الف:
رقابت و رویه باطل، باعث بحران بانکی شد/ بانک مرکزی چشمان خود را بسته بود/کار از کار گذشته، بانک مرکزی فکر اقدام افتاد
بخش اقتصادی الف، ۲۹ بهمن ماه ۹۵
کارشناس مسائل اقتصاد با بیان اینکه رقابت باطل باعث بحران در نظام بانکی شده است، گفت: بانک مرکزی چشمان خود را بسته بود و حالا که کار از کار گذشته، تازه به فکر نظارت و اقدام افتاده است.
تاریخ انتشار : جمعه ۲۹ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۰۲
آلبرت بغزيان در گفتگو با الف، در خصوص تائید بانک مرکزی بر زیان دهد بودن بانک‌های کشور و دلایل آن، اظهار کرد: دلیل اصلی زیان ده بودن بانک‌ها پرداخت سود به سپرده‌های با بالا است که این نرخ را برای حفظ منابع خود پرداخت کردند؛ همچنین وام‌های ارزان یا به‌صورت تکلیفی یا به‌صورت هبه دادند که برگشت داده نشده و تبدیل به معوقه و به عدم وصول‌شده است.

وی افزود: البته اینکه بانک‌ها در این مواقع با حساب‌سازی‌هایی که انجام دادند، به‌نوعی بعضی از زیان‌های مشخص و یا هزینه‌ها در صورت‌های مالی خود وارد نکردند و سود را نشان داده و توزیع کردند تا بتوانند نزد رقبای خود، هم وضعیتشان را مناسب نشان دهند و هم اینکه قیمت آن‌ها در بورس حفظ شود.

این کارشناس مسائل اقتصاد ادامه داد: اقدام بانک‌ها به‌نوعی تخلف است و بانک مرکزی تازه به این فکر افتاده است که به این موضوع رسیدگی و شفاف‌سازی کند، حالا که کار از کار گذشته است؛ البته همه بانک همین رویه را انجام دادند و مدیرعاملی که از بانکی به بانک دیگر جابه‌جا می‌شود، همان روش قبلی را دوباره در بانک جدید اجرا می‌کند که سود نشان دادند، اما بعداً زیان حاصل شد.

آلبرت بغزيان با بیان اینکه با بررسی می‌توان متوجه شد که مدیران عامل بانک‌ها افراد مشخصی بودند که از این بانکی به بانک جدید رفتند، گفت: امروز بخشی از دارایی‌های بانک‌ها بلوکه‌شده و به‌عنوان بدهی هستند و یا اینکه مدیران منابع را به سمت ساخت‌وساز و ساختمان بردند و به سمت بنگاه‌داری رفتند.

سودهای ویژه به افراد ویژه
به گفته وی، بانک‌ها به سپرده‌های مردم سود پرداخت کردند، اما به برخی از حساب‌های ویژه و حتی افراد ویژه سودهای بالایی دادند تا این افراد پول را از بانک خارج نکنند، مثلاً بانک به افراد عادی سود با نرخ 16 درصدی می‌دهد، اما به برخی 22 درصد سود سپرده پرداخت و توزیع می‌کند و با جذب سپرده‌ها، منابع را به سمت بنگاه‌داری و مسکن بردند که اکنون پول در این بخش‌ها بلوکه‌شده یا قیمت‌ها پایین آمده است که باید املاک را فروخته تا بتواند نیاز وجوه در گردش را تأمین کند و این میزان زیان بانک‌ها افزایش داده است.

استاد دانشگاه تهران در پاسخ به این سؤال که چگونه بانک‌ها نرخ سود بالایی پرداخت می‌کنند، درحالی‌که در اقتصاد امروز این نرخ تأمین نمی‌شود، بیان داشت: تورم به خاطر افزایش نرخ ارز، تزریق بی‌رویه پول، کسری بودجه پنهان و بی‌انضباطی مالی دولت ایجادشده است که نرخ ارز بیشترین تأثیر را داشت و دارد که این موارد باعث بالا رفتن هزینه تولیدشده و از طرفی مردم برای حفظ ارزش پول خود به دنبال بازارهای ارز، طلا، مسکن و زمین رفتند.

ماراتون سود ایجاد شد
آلبرت بغزيان تصریح کرد: بانک‌ها به‌نوبه خود وارد این بازارها شده و برای اینکه منابع را نگهدارند، نرخ سود به سپرده پرداخت کردند و ماراتون سود ایجاد شد که هر بانکی به روشی اقدام می‌کرد که این موضوع هزینه تولید را افزایش داد؛ تولیدکننده وام با نرخ سود بالا دریافت کرد و به‌جای تأمین مالی از بورس بانک محور شدیم.

وی با تأکید بر اینکه بانک هزینه‌ها را به تولید تحمیل می‌کند و کرد، گفت: تولیدکننده برای جبران سود بانکی، قیمت کالای تولیدی خود را افزایش می‌دهد و باز دوباره تورم ایجاد خواهد شد. بانک برای جذاب شدن سپرده‌گذاری، دوباره نرخ سود را افزایش می‌دهد، البته خود بانک‌ها از این وضعیت سو استفاده کرده تا از افزایش نرخ رشد تورم سودی به دست بیاورد و به همین دلیل سراغ بنگاه‌داری رفت.

کارشناس مسائل اقتصاد اضافه کرد: نظام بانکی کشور در یک دوره باطل افتاده است، زیرا هر اقدامی به عکس‌العمل شاخص‌ها منجر شده که باید این دور باطل شکسته شود؛ به‌جز دولت، هیچ فردی قدرت شکستن این دور باطل را ندارد. دولت باید نرخ ارز را مدیریت کند تا نوسان آن کم کاهش یابد که ورود به این بازار که سودآور نباشد.

آلبرت بغزيان در خصوص مؤسسات مالی و اعتباری هم گفت: برخی از مؤسسات مالی و اعتباری در این وضعیت اقتصادی، سودهای بسیار بالایی به سپرده‌ها پرداخت کرده و می‌کنند، بدون اینکه مردم بررسی کنند که این سود باید از کجا تأمین شود، درحالی‌که پول‌های مردم به زمین و مسکن، ارز و... تبدیل‌شده است و اکنون‌که مردم پول خود را طلب می‌کنند، این مؤسسات مالی نمی‌توانند، جوابگو باشند که نمونه آن مثل ثامن، میزان و... وجود دارد.

وی ادامه داد: مدیران بانک‌ها منابع را به سمتی بردند که فکر می‌کردند، رقیبشان نمی‌رود، ولی همه به یک سمت رفتند و نهادی که در موضوع می‌توانست ناظر باشد و تخلف و فساد را کشف کند، بانک مرکزی بود که چشم‌هایش را بسته است و اکنون وارد موضوع شده و می‌گوید این روش بانک‌ها درست نیست و درحالی‌که ناظر نباید درب را برای این اتفاقات باز می‌گذاشت تا سوءاستفاده رخ دهد.

وزیر اقتصاد مستأصل شده است
کارشناس اقتصادی با طرح این موضوع که مردم اکنون باید چه‌کار کنند و سیگنال‌های غلط به آن‌ها داده‌شده که به سمت بازارهای کاذب رفتند، گفت: بانک مرکزی ابتدا باید نوسان نرخ ارز را کم و محدود کند که به گفته خودش نمی‌تواند، زیرا ارز به میزان کافی در اختیار ندارد.

آلبرت بغزيان تأکید کرد: بانک مرکزی از طرفی باید مانع اختلاس‌ها و فسادها شود که به این وظیفه عمل نکرد. بانک برای جذب منابع بودند، مثلاً وقتی به بانک‌ها ابلاغ می‌شود که نرخ سود سپرده 16 درصد و نرخ سود تسهیلات 18 درصد است، باید این موضوع رعایت شود که اگر نشد یعنی فقط روی کاغذ بوده است نه در اجرا و تأثیر ندارد.

وی با اشاره به اینکه مدیرانی باید را برای نظام بانکی تعیین و انتخاب شود که دستورات بانک مرکزی را رعایت کند، بیان کرد: سوا این است که از کدام بانک باید شروع شود؛ امروز اگر بانکی نرخ سود سپرده را کاهش دهد، ممکن است پول‌ها به سمت بانک دیگر برود، بنابراین باید همه نظام بانکی باهم عمل و اقدام کنند، یعنی همه باید باهم نرخ سود را با کاهش دهند که این از اختیارات و اقتدار که بانک مرکزی می‌تواند نشئت بگیرد.

کارشناس مسائل اقتصاد گفت: بانک‌ها نگاه بخش خصوصی را دارند و می‌خواهند سهامداران خود را خوشحال کنند و در اینجا نهادی که باید انتفاعی عمل کرده و نگاه منافع عمومی را داشته باشد، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی است که البته وزارت اقتصاد تلاش خود را انجام داده ولی اکنون هم وزیر اقتصاد مستأصل شده است که با او بخصوص وزارت صنعت و معدن همکاری نمی‌کنند.

زمان نوشداروی که باید به خورد مریض می‌دادند، گذشته، اما...
آلبرت بغزيان در مورد ضعف بانک مرکزی و عدم استقلال این بانک در زیان ده شدن بانک‌ها اظهار کرد: اکنون نسبت به نوشداروی که باید به خورد مریض می‌دادند، کمی دیر شده است، ولی همین‌الان هم که شروع‌شده، خوب است و باید حتماً رسیدگی و شفاف‌سازی رخ دهد تا هر چه زودتر مشخص شود زیرا اکنون نگرانی در ذهن مردم ایجادشده است.

وی تصریح کرد: بانک مرکزی باید مشخص کند تا مردم بدانند در چه بانکی سپرده‌گذاری کرده و با چه مدیرعاملی سروکار دارند و باید افراد سالم و معتمد به مدیریت بانک‌ها منصوب شوند، هرچند سهامداران، مدیران را انتخاب می‌کنند ولی برخی از سپرده‌گذاران بزرگ ممکن است بانفوذ مدیرعاملی را تعیین کنند که بتواند منافع آن‌ها را حفظ کند.

این استاد دانشگاه در مورد عواقب زیاده دهی و حتی ورشکستگی بانک‌ها در اقتصاد کشور، تأکید کرد: یکی از نشانه‌های وخامت اقتصاد کشور ورشکسته شدن و زیان ده شدن بانک‌ها است، هرچند هنوز نمی‌توان عنوان ورشکستگی را برای بانک‌ها استفاده کرد، ولی سال بعد این‌گونه نیست.

آلبرت بغزیان در پایان گفت: بانک‌ها باید انضباط مالی داشته باشند و سودهای کلان را به سپرده‌گذاران پرداخت نکنند، املاک و ساختمان‌ها را فروخته و وظیفه اصلی خود را انجام دهند اما اگر روش خود را اصلاح کنند، مگر این‌که نمی‌خواهند در این راستا قدم بردارند که ممکن است به سمت ورشکستگی حرکت کنند.
 
کلمات کلیدی : بحران نظام بانکی+بانک مرکزی+آلبرت بغزيان
 
شهروز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۲:۱۳:۲۸
تمام سپرده خود و همسرم به مبلغ 15 میلیون تومان را سهام بانک پارسیان خریدم حالا به نصف کاهش پیدا کرده و جالبتر نمیتوانم همان نصف را از بازار سهام دریافت کنم نکته دقیق حالا ما به درک چرا مدیران همان پاداش میلیونی را دریافت میکنند دود ورشکسنکی بانک پارسیان باید به چشم عامه مردم برود و مدیران همان حقوق و پاداش را در بانک پارسیان دریافت کنند بانک مرکزی هم که هیچ حتی حقوق کارکنان بانک مرکزی از بانکیها 30 درصد بیشتر است انوقت بخواهد حق من بدبخت را بگیرد فاتحه هم نمیخواند (4166188) (alef-3)
 
علیمراد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۴:۲۴:۱۹
با توجه به اینکه مدیران بسیاری از بانک ها که در چند سال گذشتع زیان ده بوده ولی با اعنال صوری حسابداری خود را سود ده نشان می داده اند لذا باید تمامی پاداش هایی را که این مدیران در چند سال گذشته تحت عناوین مختلف گرفته اند از انها پس گرفته و هم چنین به خاطر مخی کردن زیان باید در کمیته های تخلف اداری بررسی شوند (4166297) (alef-18)
 
عماد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۴:۲۷:۱۵
نه در سود و نه در زیان کسی با شما شریک نیست ! (4166301) (alef-3)
 
تقی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۴:۲۷:۴۱
چرا با وجود این همه زیان بانک ها هر روز دکوراسیون شعب را عوض می کنند که در پاره ای از موارد خرج های چند باره برای تعویض دکوراسیون از قیمت خود ملک بالا زده است (4166302) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۴:۴۴:۱۰
آقای سهام دار یکسری ادم با رانت از بانکها وام گرفتن حالا هم پس نمی دهند ! الان ما سهام داران بانک در بورس باید ضرر این بی عدالتی رو بدهیم ! پول ما نصف شده (4166322) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۴:۴۵:۲۲
من به عنوان یک سهام دار در بورس تهران که سهام بانک رو خریداری کردم کلی هم ضرر کردم به روند باز پسگیری وام ها از گریندگان اعتراض دارم ! چرا بانک باید به اشخاصی وام بده که پول رو پس نمی دهند ؟ تکلیف بانکهای زیان ده چی ؟؟؟ (4166324) (alef-3)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۵:۲۸:۲۷
هزینه های چند باره ای که برای زیبا سازی شعب بانک ها صورت گرفته بررسی شود رانت های زیادی نیز در قراردادهای انها در هزینه سازی وجود دارد (4166384) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۳۰ ۰۰:۲۷:۲۷
وقتی تورم واقعی بالای 25 درصد هست سود بانکی هم باید دو یا سه درصد بیشتر باشد اما تورم را غیر واقعی 8 درصد اعلام می کنند و می خواهند سود بانکی 15 درصد بدهند مشخص هست نمی شود

اول تورم را واقعی کم کنند با قیمت واقعی دلار که حدود 1000تومان هست و تورم واقعی را اعلام کنند دو سه درصد بیشتر از تورم واقعی سود دهند مطمئن باشید همه رعایت می کنند

منابع ارزی ایران الان بسیار خوب هست، منابع مالی بانکها بدلیل گرفتن وام های کلان و استفاده از این وام ها توسط وابستگان مسولان در خرید دلار و سکه و مخالفت با کاهش قیمت ارز و طلا توسط آنها و از طرفی اعلام کردن اینکه برگردان پول بانکها با سود آن ربا هست! بانکها را با کسری مواجه کرده اند این افراد هر چند هم از وابستگان مسولان یا ذخیره نظام باشند باید دستگیر و پول بانکها از آنها گرفته شود، وام های که آنها گرفته اند دلار هزار تومانی خریداری شده توسط آنها چهار هزار تومان شده خوب هست ولی برگردان پول بانکها و پول مردم سپرده گذاری شده در بانکها ربا هست! (4166849) (alef-18)
 
۱۳۹۵-۱۱-۳۰ ۱۵:۳۳:۰۷
قیمت واقعی دلار چند هست؟ هزار تومن ؟؟!!!!! (4167452) (alef-11)
 
حسنی از ارومیه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۲:۲۳:۳۳
با شنیدن ایجاد مشکلات مالی برای بانک ها ، بی نهایت خوشحال میشوم .
سپرده های مردم رو به اسم قرض الحسنه میگرفتند و میدادند به پرسنل و مدیران نجومی شون با سود 2% (4166197) (alef-3)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۲:۳۱:۳۲
سود بانکی همه را بدبخت کردهـ
از بورس گرفته تا مسکن و شغل های آزاد... و حالا خود بانک ها ورشکسته شدن

واقعا دولت چه جوابی دارد
آیا این هم تقصیر دولت قبل است ؟ یا تقصیر تحریم ؟ (4166207) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۲:۳۳:۵۶
دلیل اصلی زیان ده شدن بانکها پرداخت سود بالا نیست این سودها و بالاتر هم در زمان های گذشته بود (حتی تا 25%) ! مشکل رکود اقتصاد که باعث عدم سوددهی کلیه فعالیت های اقتصادی شده (4166210) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۵:۴۲:۰۰
در آن زمان تورم بالاتر بود و در نتیجه گذاشتن پول در بانک سوددهی نداشت. (4166399) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۳۰ ۱۸:۵۹:۴۴
الان هم تورم واقعی بالای 25 درصد هست (4167702) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۱۱-۳۰ ۰۵:۳۱:۵۶
مشکل فعالیتهای حبابی و غیر مولد اقتصادی بود که اسمش را رونق می گذاشتیم. رونق یعنی تولید ارزش افزوده. با تغییر فرهنگ مردم فعالیتهای غیر مولد دیگر ارزش ندارد. کمربندها را ببندید. (4166889) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۲:۳۵:۵۲
علت اصلی زیان ده شدن بانکها راکد شدن بخش مسکن چون اکثر فعالیت بانکها در مسکن بوده باید نوع فعالیت اقتصادی خود را کاهش دهند (4166212) (alef-3)
 
محمد حسین الماسی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۲:۵۸:۳۰
کمر بانک ها در حال شکسته شدن و خرد شدن میباشد .
به فال نیک میگیریم .
تحقق وعده الهی در زمینه رباخواری .
رباخوار به جنگ با خدا رفته است (4166229) (alef-3)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۷:۴۶:۳۱
اقای الماسی عزیز کمر بانکها شکسته شود کمر حقیر با دارمدمتوسط کارمندی که به بازار بورس اعتماد کردم چطور که با سقوط سهام سرمایه خود را از داست دادم باز سپرده گذاران ثامن الحجج و کاسپین به تحویل اصل پول امیدوارند ولی ما اصل پولمان را از دست دادیم و با تحلیل اب دوغ خیاری مدیران بانک محترمانه پولمان را خوردند (4166500) (alef-18)
 
پوررحیم از رشت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۳:۰۸:۳۸
10 تومن وام گرفتم ؛ 18 تومن ازم پس گرفتند 3ساله
این ربا نیست ؟ پس چیست ؟ نزول ؟ (4166236) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۴:۰۴:۲۰
ربا دهنده هم گناهکاره
شما که میدونستی رباست چرا گرفتی!؟ (4166287) (alef-18)
 
رحیم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۷:۵۰:۴۳
بانک تجارت ادعای ضرر مالی میکند و سهام دار خود را بیچاره کرده انو قت در مجتمع کارکنانش در چابکسر به نام آهوان دارد میلیاردی خرج میکند قسم روباه یا دم خروس را (4166503) (alef-18)
 
منوچهری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۳:۱۸:۳۷
بانک ها باید عرصه و اعیان شعبات خود را واگذار نموده و در چادرهای مسافرتی در کنار خیابان ها به انجام امور بانکی مشغول شوند .
نزول میخورید ؟ به جنگ با خدا می روید ؟ (4166244) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۳:۲۰:۱۷
هشدارش داده شده بود بانک مرکزی مسئول جلوگیری از ورشکستگی موسسات نیست همه این موسسات اعتباری هم در دهه 80 و اوایل 90 مجوز گرفتند من یادمه هر روز یک موسسه اعتباری بوجود می امد. (4166247) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۳:۳۱:۵۹
ای جااااااااااااااااااان بحران بانکی . (4166257) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۴:۴۲:۰۶
زیاد خوشحال نباش . بانک که فلج بشه کل اقتصاد مملکت فلج میشه ! (4166317) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۲۰:۰۴:۴۰
اتفاقا همین ش خوبه تا کاملا نداشتن مدیریت واضح بشه (4166620) (alef-11)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۳۰ ۰۶:۱۸:۲۴
مگه با ربا خوری فلجش باز میشه؟؟؟ کجای دنیا به اسم جعاله و مضاربه و محاربه و مشارکت! 26 درصد بهره (سود...نزول) میگیرن؟؟ (4166896) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۳:۳۴:۲۷
وزیر اقتصاد با بالاترین رای مجلس انتخاب شد احکام مدیران عامل بانکها و اعصا هیئت مدیره بانکها را ویر اقتصاد صادر مینماید مجمع بانکها با حضور معاونین ایشان برگزار وصورتهای مالی تایید میگردند نمایندگان وزارت اقتصاد ظرف مدت دو ساعت در مجمع صوت مالی را تائید میکنند وزارت اقتصاد بزرگترین ظلم را در حق سهامداران بانک روا داشته بانکهای که مشخص نیستند دولتی هستند یا خصوصی ولی ضرر را سهامداران جز میدهند سهام عدالت سهامدار برخی از بانکها شده و به تنها چیزی که فکر نمیکند حق حقوق ملت میباشد سهام عدالت متعلق به اقشار اسیب پذیر جامعه است چرا حق حقوق افراد ضعیف جامعه اینگونه از بین میرود تنها کسی که سود میبرد عضو هیئت مدیره منصوب سهام عدالت است ؟؟؟؟ (4166260) (alef-18)
 
ر.ب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۴:۳۸:۵۲
ورشکستگی و یا بحران در یک بانک به یک باره و در کوتاه مدت ایجاد نمی شود. در واقغ بحران زمانی نمود پیدا می کند. واقعیت این است فعالیت بانکها در محیط های غیر شفاف نبود نظارت کافی و قوانین شفاف و روشن ؛ تهیه صورتهای مالی و حسابرسی بانکها همگی موثر در بروز و نمایان شدن بحران دارد. سوال این است آیا بانک مرکزی نظارت نداشته آیا حسابرس مستقل حسابرسی ننموده ایا بورس چگئته به صورت ممتد برای این قبیل بانکها خصوصا بانکهای خصوصی سود شناسایی و پرداخت شده را بدون سکوت برگزار نموده و منجر به اغفال مردم و ایجاد بینش مثبت در بازار بورس شده است. متاسفانه به نظر می رسد مشکل در جحاهای دیگری است . بانک مرکزی نظار صحیحی بر بانکهای خصوصی ندارد. بانکهای دولتی و نیمه دولتی نیز مغروق هستند و امیدی به نجات آنها نیست. بسیار راحت است من فکر می کنم احرای یکی از ابتدایی ترین دستورالعمل ها ی اداره نظارت بانک مرکزی را در بانکهای محتلف مورد بررسی فرار دهید تا مشخص شود واقعا بانکها چه می کنندو تاسف آور است ولی به نظر می رسد بخث سپرده گیری بانکها که ابتدایی ترین اقدام بانکهاست به صورت میدانی مورد تحقیق فرار گیرد و جگونگی احرای همین یک دستورالعمل مورد بررسی دفیقف قرار گیردو انوقت میتوانید به پگونگی احرای سایر دستورالعمل های پیچیده در بانکها پی ببرید (4166313) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۴:۴۱:۰۲
یک مشت .... وام از بانک گرفتن حالا پس نمی دهند ! تکلیف ما که در بورس سهام بانکها رو خریدم کلی ضرر کردیم چی ؟ چرا جریمه وام ها رو بخشیدن ؟ چرا با بدهکاران بانکها برخورد نمیشه ؟ (4166315) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۴:۴۸:۲۲
اینقدر در روند و قوانین بانکها دستوری تغییرات دادن تا بانک ها هم زیان ده شدند خیالشون راحت شد ! تکلیف سهامدار های خرد بورسی که چندین میلیون ضرر کردند چی میشه ؟ واقعا چه کسی پاسخگو است ؟ (4166329) (alef-18)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۵:۲۸:۳۳
مقصر این وضع بانکهایی خصوصی وابسته به نهادهای خاص است زمانی که آنها سودهایی بالا پرداخت میکنند بانکهای دولتی مجبورند برای حفظ منابع خودشان همون سود رو بدن جالبه که این موسسات به هیچ سازمانی پاسخ گو نیستن (4166385) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۶:۰۵:۳۲
"جذب سپرده‌ها، منابع را به سمت بنگاه‌داری و مسکن بردند که اکنون پول در این بخش‌ها بلوکه‌شده یا قیمت‌ها پایین آمده است که باید املاک را فروخته تا بتواند نیاز وجوه در گردش را تأمین کند و این میزان زیان بانک‌ها افزایش داده است."
این بانک ها عاملان اصلی اخلال اقتصادی در کشور هستند و به سمت دلالی کشیده شده اند. (4166421) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۱۹:۵۹:۵۷
سلام من یک نکته دارم من از یک بانک 20 تومن وام گرفتم 5 ساله حالا بعد از دو سال که 12 میلیون پول دادم میخوام تسویه کنم بهم یگه باید 18 تومن بدم اینکه سود اون بالا بوده مهم نیست ربا است یا نه چرا نحوه تسویه شما اینجوریه که اول سود پول رابگیرید این از ربا بدتره (4166606) (alef-18)
 
فراست
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۲۰:۲۴:۵۶
سلام خوشحالم که الف دارد واقعیت بانکها را متوجه میشود، نگاهی به مقالات یکسال گذشته بیاندازید. می بیند رسانه هایی مثل شما هم در این وضعیت بوجود امده کم مقصر نبوده اند ، الان نیز بعنوان یک بانکی فقط یک کار را طلب نمایید و ان اینکه بانک مرکزی به اندازه یک انحادیه صنفی نظارت داشته باشد متاسفانه ضعیفترین وضعیت بانک مرکزی را شاهدیم و در این وضعیت همه بیچاره خواهند شد بغیر از رباخواران ارجمند (4166634) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۲۰:۵۷:۰۶
واقعیت را وقتی بیان میگردد سانسور نکنید . (4166655) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۹ ۲۱:۰۶:۱۴
من از اقتصاد سر در نمیارم ولی چند سوال واقعا برای من هست:
الان بانک ها نرخ سود رو پایین نمی آورند چون منابعشان خالی می شود. اگر این گزاره واقعا درسته (که به نظر میرسه هست) خب پس مقدار فعلی نرخ سود هم منطقی است. چون هیچ موسسه مالی رو نمیشه وادار کرد که منفعتش رو کمتر کنه. حتی اگر بانک های بزرگ رو وادار به کاهش نرخ سود کنند (که کردند) موسسات مالی کوچک منابع اونها رو جذب میکنند.
و سوال دوم اینکه در این شرایط رکود اقتصادی، منابعی که از بانک ها خارج میشوند دارند کجا میروند؟ (4166667) (alef-18)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۳۰ ۰۶:۱۶:۲۸
انشا الله به زودی زود این بیسواد های ربا خور ورشکست میشن و به درک واصل میشن...منتظر باشین ...صدای شکسته شدن استخوناتون داره میاد ...آقایون میلیاردی وام میدادند ولی واسه 3 میلیون وام ازدواج سفته و چک و 3 تا ضامن از نوع کارمند می خواستن....خدا لعنتتون کنه مفت خورهای نزول خور. (4166895) (alef-18)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.