توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 443901
پذیرش بیماران غیراورژانسی با تاخیر
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۷
بدهی بیمه‌ها به بیمارستان‌ها این روزها به یک مشکل ملی تبدیل شده و تنها در این مسیر بیماران و بیمه‌شده‌های خوش حساب هستند که دود ضرر و زیان به چشم آنان می‌رود.

به گزارش تسنیم، موضوع بدهی‌ بیمه‌ها به مراکز مختلف درمانی به ویژه بیمارستان‌های دولتی سبب شده تا مسئولان بیمارستانی به علت کمبود تجهیزات پزشکی و حتی دارویی درمان بیماران غیراورژانسی را به تاخیر اندازند و یا در اصطلاح پزشکی طرح "الکتیو" را اجرایی کنند.

همچنین خوش‌حساب نبودن بیمه‌ها و بدهی سنگین آنان به بیمارستان‌ها طوری تاثیرگذار بوده که به اعتقاد مسئولان بیمارستانی یا باید طرح"الکتیو" اجرا شود و یا اینکه تمام هزینه درمان را از بیمار دریافت کرده و با دادن "رسید پرداخت" از آنان خواسته شود برای دریافت هزینه به بیمه تحت پوشش مراجعه کنند.

به هر حال این ماجرا این روزها به قصه پرغصه‌ای برای بیماران در سراسر کشور تبدیل شده و مردم استان فارس نیز با این مشکل مواجه هستند.

براساس آمار موجود در حال حاضر دو میلیون و 900 هزار نفر از مردم استان فارس شامل 60 درصد جمعیت این استان تحت پوشش بیمه سلامت هستند.

همچنین 45 درصد جمعیت استان فارس نیز تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند که جمعیتی شامل دو میلیون و 58 هزار نفر را شامل می‌شوند که  انصاف نیست این افراد در مواقع بیماری با چنین مشکلاتی که بین دستگاهی است مواجه شوند.

در هفته‌های پیش بدهی بیمه‌ها سبب شد، همانند برخی استان‌های مختلف کشور در برخی بیمارستان‌های شیراز از جمله نمازی مسئولان بیمارستانی از روی ناچار طرح الکتیو را اجرایی کرده و به بیماران غیراورژانسی اعلام کنند که معالجه آنان با تاخیر انجام می‌شود.

این موضوع نیز سبب نارضایتی بیماران شد و صاحبان بیمه‌ای که خوش حساب هستند حالا باید به علت بدحسابی بیمه‌ها  دچار ضرر شود.

تاخیر در پذیرش بیماران غیراورژانسی بخاطر بدهی بیمه‌ها است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مورد تاخیر ایجاد شده در پذیرش بیماران غیراورژانسی دربرخی بیمارستان‌های دولتی شیراز از جمله نمازی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شیراز  اظهار داشت: در پی بدهی‌های برخی بیمارستان‌ها به علت نداشتن اعتبار به مدت چند روز ، بیماران الکتیو یا همان بیماران غیراورژانسی را پذیرش نکردند و اعلام کردند پول برای تامین تجهیزات نیست و نوبت آنها عقب افتاد.

وی با بیان اینکه آنچه در انبارها داریم باید به بیماران اورژانس اختصاص یابد افزود: البته ایجاد تاخیر در روند درمان بیماران غیراورژانسی به صلاح نبود و به سهم خود باید تلاش کنیم که یک روز مردم کمتر درد بکشند.

ایمانیه خاطرنشان کرد: قرار شد دو هفته ماجرا عقب افتد اگر این هفته بیمه‌ها کمک کنند و آن یکهزار میلیاردتومان که وعده داده‌اند توزیع شود، امیدواریم از 23 بهمن دیگر نخواهیم طرح الکتیو را اجرایی کنیم.

دانشگاه علوم پزشکی شیراز 850 میلیارد تومان از بیمه‌ها طلب دارد
 قائم مقام وزیر بهداشت در استان فارس و رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین در مورد طلب این دانشگاه از بیمه‌هااظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی در مجموع 850 میلیارد تومان از بیمه‌ها طلب دارد که 300 میلیارد تومان آن مربوط به تامین اجتماعی و 500 میلیارد تومان آن مربوط به بیمه سلامت ایرانیان و مابقی نیز مربوط به سایر بیمه‌های درمانی است.

محمدهادی ایمانیه بیان کرد: در این وضعیت پرداخت کارانه استادان، متخصصان و پرسنل با تاخیر مواجه شده و آنان نیز با مشکلمعیشتی روبرو شده‌اند.

ایمانیه با بیان اینکه همچنین در پی این بدهی‌های سنگین بیمه‌ها، تهیه دارو به یک مشکل اساسی تبدیل شده است خاطرنشان کرد: این طور نیست که شرکت‌های دارویی بدون حساب و کتاب و همچنین بدون انتها هر دارویی خواستیم در اختیار ما بگذازند و این حدی دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: امروز شرکت‌های دارویی به مرزی رسیده‌اند که برخی دیگر دارو نمی‌دهند، البته ما نیز چند شرکت را به تعزیرات حکومتی با عنوان اینکه در سلامت مردم اختلال ایجادکرده‌اند شکایت کردیم اما خودمان هم می‌دانیم این کار منطق ندارد چون بدهی سنگین به آنان داریم و نمی‌توانیم پرداخت کنیم.

ایمانیه تصریح کرد: اگر امروز تمام مطالبات را دریافت می‌کنیم، می‌توانیم تمام بدهی‌ها به دارو، پرسنل، تجهیزات و استاد و متخصص را بدهیم و علاوه بر اینکه طراز مالی ما مثبت می‌شود، مقداری هم اضاف می‌آوریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه مشکل دیگر ما در موضوع بدهی بیمه‌ها تامین تجهیزات پزشکی است خاطرنشان کرد: برای تهیه یک استنت قلبی که برای باز کردن رگ قلب بیماران استفاده می‌شود نیازمند حدود 25 میلیون تومان هزینه است و تامین کردن آن بسیار هزینه‌بر است.

وی افزود: این مشکلات تنها مربوط به فارس نیست دربسیاری از استان‌های دیگر کشور این مشکل وجود دارد و باید برطرف شود.

تامین اجتماعی یک سوم حق بیمه‌ را خرج درمان کند
قائم مقام وزیر بهداشت در استان فارس به ارائه راهکارهایی در این زمینه پرداخت و خاطرنشان کرد: در گام نخست درخواست ما از مسئولان بیمه تامین اجتماعی این است، یک سوم از حق بیمه‌ای که از افراد می‌گیرند را خرج درمان کنند.

وی افزود: این موضوع در بودجه 96 نیز آمده و تامین اجتماعی باید یک ردیف جدا را باز کرده و پول این یک سوم‌ها را به این حساب بریزد و برای درمان از آن استفاده کند و حق ندارد از آن خرج از کارافتادگی، بازنشستگی‌ها و سایر موارد کند.

ایمانیه افزود: در تامین اجتماعی باید اولویت درمان غیرمستقیم باشدو این قابل قبول نیست که ابتدا تامین اجتماعی پول پزشک سازمان تامین اجتماعی را بدهد و بعد پول بیمارستان را بخواهد پرداخت کند، رسم میزبانی این است که اول پول بیمارستان‌ها دهند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: تامین اعتبارات بیمه سلامت ایرانیان نیز دولتی است و درخواست ما این است برای سال 96 نمایندگان مجلس به ویژه نمایندگاه استان فارس حمایت کنند تا بیمه سلامت ایرانیان از هشت منبع مالی که وزارت بهداشت پیش‌بینی کرده برای تامین اعتبار استفاده کنند.

ایمانیه خاطرنشان کرد: اگر مشکل تامین اعتبار بیمه سلامت ایرانیان حل شود ویک سوم اعتبار در تامین اجتماعی نیز سهم درمان باشد دیگر کشور دچار بحران با بیمه‌ها نمی‌شود.

موضوع بدهی بیمه‌ها به بیمارستان‌ها یک مشکل ملی است و باید برطرف شود
مدیر درمان تامین اجتماعی استان فارس نیز با بیان اینکه مطالبات بیمارستان‌های دولتی از بیمه تامین اجتماعی به مراتب از معوقات سایر بیمه‌ها کمتر است، اظهار داشت: بدهی بیمه‌ها به بیمارستان‌ها یک موضوع و مشکل ملی است که باید برطرف شود اما اینکه بیمار را وارد بحث مطالبات کنیم، غیر اخلاقی است حقوق بیمار تعریف شده و اگر مطالباتی وجود دارد باید به شکل قانونی موضوع پیگیری شود.

اکبر امیری گفت: متاسفانه در موارد اندکی، بیمارستان‌های دولتی از پذیرش بیماران تحت پوشش تامین اجتماعی به بهانه اینکه مطالبات پرداخت نشده است، خودداری کرده‌اند که البته این موارد پیگیری و با نظر موافق رئیس دانشگاه علوم پزشکی برطرف شد.

وی با بیان اینکه اینکه سازمان تامین اجتماعی 130 هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است، گفت: کل مطالبات وزارت بهداشت از این سازمان  12 هزار میلیارد تومان است و مدیرعامل سازمان درخواست انجام تهاتر در مورد این مطالبات را ارائه کرده است اما این موضوع در سطح رایزنی قرار دارد.
 
کلمات کلیدی : بیمار، اورژانسی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.