نظر منتشر شده
۴۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 293700
لزوم شفافیت منابع و مصارف قرض الحسنه بانک‌ها؛
تجهیز منابع بانک ها با نرخ صفر و اعطای وام های ۳۰ درصدی!
بخش اقتصادی الف، 17 شهریور94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۵۹
مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت در واکنش به مصاحبه آقای میرمحمدصادقی مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با خبرگزاری فارس در خصوص منابع قرض الحسنه، در نامه ای به ایشان شفافیت منابع و مصارف قرض الحسنه را از بانک مرکزی درخواست کرد.

به گزارش الف، متن این نامه به شرح زیر است:

جناب آقای میرمحمدصادقی مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی
سلام علیکم
بررسی وضعیت منابع قرض الحسنه در نظام بانکی طبق آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد که در حال حاضر بانک‌ها حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان منابع قرض الحسنه با نرخ صفر از مردم دریافت کرده‌اند. این منابع در قالب حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان سپرده قرض الحسنه جاری و ۴۰ هزار میلیارد تومان سپرده قرض الحسنه پس انداز است.

بانک‌ها می‌توانند بخشی از ۷۰ هزار میلیارد تومان سپرده قرض الحسنه جاری خود را به تسهیلات قرض الحسنه تخصیص دهند چرا که این منابع نیز قرض الحسنه بوده و با نرخ صفر از مردم جذب شده است؛ با این حال به دلیل انحصاری که دارند این کار را انجام نداده و همه این منابع را با نرخ‌های بالا در سرفصل سرمایه گذاری و تنها در جهت سودآوری خود وام می‌دهند. حال این سؤال وجود دارد که در کجای دنیا بانک‌ها منابع را با نرخ صفر تجهیز کرده و با نرخ‌های ۲۵ و ۳۰ درصد تخصیص می‌دهند؟

همچنین بانک‌ها از حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان منابع قرض الحسنه پس اندازی که به وام قرض الحسنه تخصیص می‌دهند، بخش قابل توجهی از این تسهیلات را به سایر مصارف اصلی قرض الحسنه از جمله کارمندان خود تخصیص داده‌اند. گزارش ۱۲۸۳۰ مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد که شرایط وام قرض‌الحسنه کارکنان بانک‌ها در مقایسه با سایر وام‌های قرض‌الحسنه بسیار متفاوت است.

سقف وام قرض‌الحسنه کارکنان در اکثر بانک‌ها حداقل ۶ برابر سقف سایر وام‌های قرض‌الحسنه است؛ همچنین مدت بازپرداخت تسهیلات قر‌ض‌الحسنه عادی حداکثر ۳۶ ماه است در حالی که این مدت برای بازپرداخت وام‌های کارکنان ۱۸۰ تا ۲۰۰ ماه است؛ کارمزد تسهیلات قرض‌الحسنه عادی نیز در اکثر بانک‌ها برابر ۴ درصد است در حالی‌که این نرخ برای وام‌های کارکنان برابر یک درصد است.

آمار ارائه شده نشان می‌دهد که نظام بانکی در تخصیص منابع قرض الحسنه عملکرد مناسبی نداشته است. این درحالیست که در شرایط کنونی، بیش از ۵۰۰ هزار جوان در صف دریافت وام ازدواج ۳ میلیون تومانی هستند که این مبلغ نه تنها با توجه به هزینه‌های امروز ازدواج افزایش نیافته بلکه همین مقدار اندک نیز توسط بانک‌ها به سختی و پس از مدت طولانی به جوانان اعطا می‌شود.

با وجود این وضعیت نامناسب، جنابعالی در مصاحبه ای با خبرگزاری فارس در تاریخ ۳۱ مرداد، تخصیص سپرده‌های قرض الحسنه به سرفصل سرمایه گذاری و تسهیلات با نرخ بالا را رد کردید؛ همچنین در مورد وام قرض الحسنه بانک‌ها به کارکنانشان بیان کردید که منابع این تسهیلات از سایر سپرده‌های بانکی تأمین می‌شود و ربطی به سپرده‌های قرض الحسنه مردم ندارد.

با توجه به این که در زمینه تجهیز و تخصیص منابع قرض الحسنه شفافیت وجود ندارد و بانک مرکزی در این زمینه آمارهای مشخصی منتشر نکرده است، تقاضا می‌شود جهت رفع شبهات، آمارهای زیر را در خصوص عملکرد نظام بانکی در حوزه قرض الحسنه منتشر فرمایید:
• سهم هر یک از بانک‌ها از سپرده‌های قرض الحسنه پس انداز و جاری و تسهیلات قرض الحسنه
• مانده تسهیلات نظام بانکی در ردیف‌های مختلف تسهیلات قرض الحسنه به همراه مانده تسهیلات هر بانک به صورت مجزا در هر یک از ردیف‌ها
• مانده تسهیلات قرض الحسنه در وام ازدواج جوانان به صورت مجزا
• مانده تسهیلات قرض الحسنه اعطایی هر بانک به کارکنان خود از سپرده‌های قرض الحسنه مردم

مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت ایران پیگیری مسئله مهم تخصیص و تجهیز منابع قرض الحسنه در نظام بانکی را در دستور کار خود قرار داده و با توجه به اهمیت مسئله و اجحافی که در این زمینه در حق مردم به ویژه در حق جوانان و زوج‌های جوان از جانب بعضی بانک‌ها شده است، در حال تلاش برای حل مشکلات این حوزه است. لذا ارائه آمار این مسئله به صورت شفاف کمترین مطالبه ای است که در جهت تدقیق این موضوع وجود دارد و امید است که بانک مرکزی در این زمینه همکاری لازم را داشته باشد. بدیهی است که در صورت عدم ارئه آمار به صورت شفاف، شبهات موجود در مورد تخصیص نامناسب منابع قرض الحسنه در نظام بانکی به واقعیت نزدیک تر می‌شود.
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۵:۲۳:۴۴
بسیار عالی (3172769) (alef-3)
 
سوری
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۰۹:۵۸:۴۵
اینم سوری ه ههمشون از یه کاسه اش میخورن
اگه الان بگن اقا جان بیا به شمام وام 1درصد میدیم همون اقایی که روبه روی بانکه میشینه بغلش چنان طرفداری میکنه که خود بانکم ... (3174217) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۸:۵۶:۳۹
موافقم (3302003) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۵:۲۵:۴۴
همونطور که این گزارش می ده مشکل بانکها عدم نظارت موثر بانک مرکزی بر آنهاست. (3172773) (alef-3)
 
1364
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۵:۳۰:۲۱
بانک های گوناگون در ایران هیچگونه کارمزد یا سودی بابت تسهیلات از متقاضیان وام دریافت نمی کنند بلکه تسهیلات را بصورت قرض الحسنه پرداخت می نمایند.

مگر اینکه خلافش ثابت شود!!!!!!!!
...مگه داریم مگه میشه؟؟؟؟؟؟؟ (3172786) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۵:۳۰:۲۵
من خودم حقوقم را از حساب جاری دریافت می کنم. اگه قرار باشه بانک ها از آن برای وام با نرخ های بالا استفاده کنند من راضی نیستم و این روش حرام است. بعد از این برای اینکه شریک کار حرام نشوم اقدام به تغییر حساب خود خواهم نمود و یا سریعا بعد از واریز پول به حساب کوتاه مدت منتقل می نمایم. (3172787) (alef-11)
 
امیراسد
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۵:۵۵:۴۷
سالهاست این برنامه ادامه داره و آقایان تازه به فکر افتاده اند.
10 سال پیش طی نامه ای...این نکته را یادآور شدم که بانکها باید منابع قرض الحسنه و سپره های سودارشان را از هم جدا کنند زیرا به نظر می رسد بانکها از رهگذر ادغام این مسئله دارند به سود های کلانی می رسند با استفاده از شیوه

"سپرده قرض الحسنه-جایزه-وام با بهره بالا"

زیرا این مسئله اشکال جدی شرعی و خلاف اقتصادی دارد.

اما جالب بود که در همان زمانها جایی خواندم که بانکهای کشورهای حوزه خلیج فارس مطالعه کرده بودند روش بانکهای مارا و دیده بودند که چه روش راحت و آسانی است برای سود کلان و میخواستند همین روشها را اجرایی کنند که بانکهای مرکزیشان شدیدا جلوی این کار را گرفته بوده است. (3172852) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۶:۰۱:۰۱
حالا بانکها به کنار.آیا ما باید باور کنیم بعد از این همه سال این اقایون فقط برای دلسوزی نسل جوان اومدن آمار می خوان یا فردا که یه باج اساسی گرفتن مشکلات زوج های جوان حل میشه... (3172865) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۰۹:۰۸:۲۹
آقا یا خانمی که باور نمی کنی این گزارش برای دلسوزی نسل جوان باشه ،خوبه به شما هم گفته بشه در عدم پیگیری این آشفتگی های اقتصادی منافعی داری ؟لطفا" طوری حرف نزنید که هر کس اعتراض به جایی کرد از پیگیری آن منصرف بشه در ضمن ماهی را هر وقت از بگیری تازه است (3174114) (alef-11)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۶:۲۷:۱۰
دست روي مسيله مهمي گذاشتيد..بانكها موظف هستند در هر كدام از شعبات وام قرض الحسنه به مردم نيازمند پرداخت كنند و بعضا اين كار را ميكنند..ولي ساز و كار ان به اين صورت است كه مثلا اگر قرار است يك شعبه 100 وام قرض الحسنه بدهد و 10 كارمند داشته باشد اين 100 فقره وام را بين كارمندان تقسيم ميكند تا انها به اقوام و دوستان درجه يك خود بدهند و اين غير از وامهاي كلان بدون بهره اي هست كه به كارمندان ميدهند اين تسلسل هر سال اجرا ميشود.....كاري هم از شما بر نمي ايد...شما در تهران يك تشكل هستيد ..اينها به مراجع تقليد تمكين نميكنند چه رسد به شما...اگر قانوني وجود داشت كه شوراي هر منطقه به اينگونه كارها نظارت داشت و اسامي نفراتي كه وام قرض الحسنه دريافت ميكنند را سالانه اعلام ميكرد انوقت اين رانت بزرگ از بين ميرفت...در 30 سال اخير من در منطقه خود نشنيده ام كه كسي يك وام قرض الحسنه در نوبت گرفته باشد جاهاي ديگر را نميدانم ..ولي رشد سريع مالي كارمندان بانك و نزديكانشان را فراوان ديده ام...شما چي نديده ايد.... (3172944) (alef-11)
 
علي
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۲۳:۳۲:۳۰
فساد وتباني در بانك ها بيشتر از سوي مديران صورت مي گيرد ولي اكثر قريب به اتفاق كاركنان بانك ها از جان ودل زحمت مي كشند واگر هم بخواهند با مديران متخلف مبارزه كنند با توجه به قدرت ووصل بودن به شبكه فساد از بالا به پايين وتبعيد به راه هاي دور ومشاغل پايين اسباب زحمت زياد انان را بوجود مي اورند (3173687) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۹:۰۹:۴۰
عالی (3302028) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۶:۳۸:۰۲
احسنت! حرف حساب. (3172972) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۶:۴۴:۳۴
مردم از بس مشکلات اقتصادی دارن که جان به لب شدن، مثل اینکه مردم باید برای بانکها همت کنند تا کمپنی درست کنند که پولهایشان را از بانکها بیرون بکشند( مثل خودرو) تا سردمداران نظام بانکی بفهمند که یک من ماست چقدر کره دارد. (3172990) (alef-3)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۶:۴۴:۵۶
من اقتصاد دان نیستم ولی سال هاست که در بعنوان یک فعال اقتصادی در عرصه بازرگانی مشغول هستم در رابطه با عملکرد بانک ها و چرایی فرار مالیاتی به نتیجه ای رسیده ام و دوست دارم از یک اقتصاد دان جواب بگیرم .
چندی قبل دولت اعلام کرد کسری بودجه در سال جاری معادل 50 هزار میلیارد تومان است که بیشتر این کمبود به دریافتی کم دولت از محل مالیات مشاغل آزاد مربوط می شود و البته سال هاست که فرار مالیاتی بعنوان یکی از معضلات اقتصاد ایران معرفی می شود ولی من تصور می کنم مشکل اصلی اقتصاد ایران بانک ها هستند و دلیل فرار lمالیاتی را هم باید در سود بالای وام های بانکی جستجود کرد . مثال ساده ای می زنم :
فرض کنیم یک تولید کننده پس از صرف هزینه های زیاد فقط جهت راه اندازی کارخود بخواهد از محل وام بانکی سرمایه خود را تامین کند اگر بطور متوسط و تقریبی حدود 30 درصد بهره سالیانه بانکی - 9 درصد ارزش افزوده و حدود 10 درصد نیز بابت مالیات تکلیفی و سایر هزینه پرداخت کند که مجموعا" پنجاه درصد می شود . اگر دستمزد کارمندان را نیز به این درصد ها اضافه کنیم و همچنین سود سرمایه گذار نیز به درصدهای فوق اضافه شود به عددی نزدیک 100درصد خواهیم رسید . نتیجه این فرآیند منتج به این می شود که هزینه تولید کالا و هر فعالیت اقتصادی در ایران خیلی بیشتر از هر کجای دیگر دنیا می شود و برای تولید کننده راهی جز ورشکستگی و خالی کردن عرصه برای کالای چینی باقی نمی گذارد . به نظر شما آیا در کشوری که بانک هایش 30 درصد سود دریافت می کنند برای تولید کننده توانی هم جهت پرداخت مالیات باقی می ماند ؟
بله در کشورهای اروپایی و شرق آسیا ارزش افزوده تا 20 درصد است ولی در همان کشورها بهره وام 2 یا 3 درصد است و بعضا بخشودگی های چندین ساله نیز جهت کارآفرینان وجود دارد که نتیجه اش اقتصادی کردن فعالیت های تولیدی است ولی آیا در ایران نیز به همین گونه است ؟ سال ها از این تعجی می کردم که چگونه ممکن قیمت فروش کالای چینی در ایران با وجود هزینه حمل و گمرکی و غیره کمتر از قیمت تولید همان کالا در ایران باشد ولی اکنون متوجه شده ام در ایران عملا" بانک ها بعنوان نزول خواران....همچون زالو به پیکره اقتصاد چسبیده و خون تولید کنندگان و مردم را می مکند . (3172991) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۶:۴۸:۴۳
بايد كمپين تحريم بانك هاهم راه بيافته (3172997) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۸:۰۸:۱۲
والله ما که میبینیم مردمی که دارن خودرو هم میخرند (3173132) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۰۰:۲۹:۱۲
عالی هرچه زودتر من هم امادهام برای این کمپین (3173769) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۶:۵۰:۲۶
جای خالی کمپین خالی کردن حساب از بانک ها احساس میشه. (3172999) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۶:۵۰:۳۲
عالی بود فقط پیگیری کنید!!!!!!!!!1 (3173000) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۷:۰۳:۳۳
باید سود سپرده را غیرقانونی اعلام کنن , درسته با تورم ۲۰% ، عملا سود ۲۰ % واقعا سود محسوب نمیشود ولی باید یکبار برای همیشه جلوی پرداخت سود به سپرده گرفته بشه , تا بانکها بتونن وام ۲% بدن نه اینکه سود ۲۰% بدن و ۲۵% بگیرن , اگه واقعا میخواهیم تولید رونق پیدا کنه و صنعتی بشیم باید سود بانکی را صفر کنیم. (3173027) (alef-3)
 
تهرانی
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۷:۳۹:۴۹
خوب عقل کل اگر سود سپرده صفر بشه کی پولشو تو بانک پس انداز میکنه، واقعا آخر کارشناس ها تویی!!! (3173088) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۲۰:۰۱:۴۴
خوب خالی کنن این توجیه ادامه پرداخت سود شبهه دار نیست , سود هرگز نباید از تورم بالاتر باشه که اگه باشه حکم رباست. (3173304) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۲۰:۴۰:۴۲
اقای تهرانی خب پس انداز نکنه میخواد چیگار کنه؟!؟!؟؟؟؟
الان همه چی که در رکود است
این چوبی است که بانکها با ان همه رو میترسونن (3173371) (alef-11)
 
علي
۱۳۹۴-۰۶-۲۱ ۲۰:۲۳:۲۸
مثلا كجا ميخواهي بزاري ؟
چقدر تو جيب يا گاو صندوق بزاري امنيت چي؟
بهترين كار تحريم حسابهاي قرض الحسنه وجاري قرض الحسنه
قرار دادن در حساب جاري سو دار است حداقل در آمد بانكها خيلي كاهش مي يابد (3182102) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۷:۱۶:۴۲
ما اسفند ماه سال گذشته با کلی آمال و آرزو! ماشینمون رو فروختیم که یه ماشین جدید برای زن و بچه بخریم، خلاصه نشد و با توجه به تبلیغات گسترده بانک ملت شب عید 18 میلیون تومان گذاشتیم توی حساب قرض الحسنه بانک مذکور که قرعه کشی کنند و شاید ما برنده بشیم، هنوز که هنوزه دارند قرعه کشی می کنند بعد از 7 ماه. زنگ هم که می زنیم بازرسی و غیره بانک ملت جواب درست و حسابی نمیدهند.
البته من هم که دیدم تعهدی به مشتری ندارند پول را در خردادماه جابجا کردم و به یک بانک خصوصی بردم در حساب سپرده. البته همه اینها ببخشید از.... من کارمند است که پولی که با هزار زحمت بدست آورده ام را به این بانکها می سپارم!
الف جان لطفا منتشر کنید.... (3173053) (alef-11)
 
بهروز
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۲۱:۱۴:۰۷
نظام بانكي امروز نه براي من نه براي ما (3173432) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۲۱:۱۹:۳۴
قرض الحسنه با نرخ صفر ؟؟؟ پس حقوق وپرسنل بانک ومصارف انرژی وگاها پول رهن واجازه مکان بانکها ووو را دولت میپردازد ؟؟؟
کجای کارین جناب بگذارید برایتان حساب کنم
اگر صد وام قرض الحسنه ده میلیون تومانی پرداخت کنیم سود آن برای یکسال میشود چهل میلیون تومان حال آنکه حقوق ومزایا و مصرف انرژی برای یک شعبه با پرسنل پانزده نفر برای یک ماه بالغ بر مبلغ فوق است" بیست وپنج میلیون حقوق ومزایا وپانزده میلیون مصارف انرژی " / مبلغ قرض الحسنه ای که کارکنان بانکها دریافت مینمایند از محل صندوقهایی است که حق بیمه کارکنان را مدیریت مینمایند وقسمتی از این وجه در اختیار شرکتهایی هست که فعالیت اقتصادی دارند / بهترین توصیه برای بانکها این است که حسابهای قرض الحسنه را جمع آوری نمایند وتمامی حسابها دارای سود متناسب باشد تا اولا : یقه سفیدان اقتصادی با دریافت تسهیلات چند هزار میلیاردی " که عمدتا قرض الحسنه بوده وبه بهانه ایجاد اشتغال دریافت شده است " بانکها را غارت نکنند دوما " سوژه برای مطرح شدن برخی گفتار خارج از واقعیت فراهم نباشد (3173447) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۲۱:۳۸:۴۴
هنر نزد ایرانیان است و بس! (3173483) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۲۱:۳۹:۰۸
بر چشم بد لعنت ! (3173484) (alef-11)
 
فرهاد از زنجان
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۰۲:۳۵:۲۱
بانکها،بورس و....از ابزارهای نظام لیبرال سرمایه داری است که از نظر فقهی و حقوقی در اسلام ربا محسوب میشود.قرض الحسنه به معنی واقعی کلمه در نظام بانکداری اسلامی در مملکت ما اجرا نمیشود.اگرچه به ظاهر ... نظارت دارد ولی عملا بر.... این سیستم بانکداری صحیح نیست.این موضوع منجر به کسب وکار ناصحیح و ورود لقمه های ناصحیح بر سر سفره های مردم شده است.بعلت فقر افساد تبعیض و مشکلات جامعه امروزی ما به خاطر همین لقمه های ناصحیح است...که آثار بدی در زندگی فردی و اجتماعی میگذارد. (3173845) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۰۷:۲۶:۵۶
ما نفهميديم دولت در خدمت مردمه يا مردم در خدمت دولت (3173939) (alef-11)
 
ابکش
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۰۷:۴۷:۰۸
کجایه این ابکشو بگیریم خودرو بانک دانشگاه صنعت اختلاس ارتشا رانت وای سرم گیج رفت والا (3173960) (alef-11)
 
شکری
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۰۸:۰۵:۱۳
نمونه ان بانک تجارت به بازنشتگان فقط 2 میلیون تومان ولی به شاغلین 40 برابر حقوق و به مدیران نجومی وام قرض الحسنه میدهدچرا نظام وام قرض الحسنه بانک تجارت باید اینقدر نامنظم باشد که شکل واقعی ان نه به عدالت و نه به هیچ قانونی سازگار نباشدوانوقت وضعیتش باید در حال رکود فقط به سهامدارانش 10 ریال سود بدهد که داد همه را در بیاورد (3173997) (alef-11)
 
رضا قلي
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۱۱:۴۸:۲۶
وام هاي مسكن چند صد ميليوني اول خصوصي سازي وسهام هاي ترجيحي بي شمار مديران (3174447) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۰۸:۵۰:۵۱
این همه پیشرفت واقعا ما....
اعلام میکنند تورم 12درصد شده اما با 30 درصد سود از پول قرض الحسنه صفر درصدی به مردم عادی و محتاج وام میدهند و وامهای کلان برای رانت خواران با یک درصد سود
جل الخالق (3174077) (alef-11)
 
عی
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۰۸:۵۴:۰۳
شگفت زده شدم از این گزارش واحد اقتصادی بسیج دانشجویی که نمیدونه اشتیاق مردم به سپرده های قرض الحسنه کاهش یافته چطور میخواد تحلیل بکنه ضمن اینکه مانده تسهیلات پرداختی بانکها بابت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و اشتغالزایی و مشاغل خانگی و معیشتی را نگاه بکنید مشاهده می شود که بانکها چندین برابر منابع تسهیلات پرداخت میکنند کار ما نقص اصلی اش این است که هر فرد یا تشکلی به خودش اجازه میده که در اموری که تخصص نداره اظهار نظر بکنه (3174084) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۱۳:۰۵:۳۱
به به !!!! آقای متخصص ... (3174655) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۰۹:۳۵:۰۴
(((((بانکداری اسلامی))))) (3174172) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۰۹:۴۸:۲۲
مدتی مقیم یه کشور ضعیف در خاورمیانه بودم. برام هنوز جای سواله که چرا در کشورهای دیگر تبلیغات برای اینه که مردم بیان و وام 3 درصدی بگیرند و در ایران تبلیغات اینه که مردم بیایند و سپرده بیست و چند درصدی در بانک بگذارند. (3174194) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۱۲:۰۳:۰۱
برای اینکه در کشورهای دیگر یک طبقه بزرگ بدون تولید سربار مردم نیستند و هر سال بلکه هر روز به نرخ تورم اضافه نمی شود. ایران مملکت دلال های کم سواد میلیاردر یک شبه است و مهندسان و متخصصیان بیکار که مدام از همین بیسوادها ناسزا می شنوند که دلیل بیکاری شان بیسوادی آنهاست! (3174478) (alef-11)
 
مصطفي
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۱۳:۳۵:۰۰
تازه يكسري ازبانك ها با ايجاد يك حساب انحرافي به نام جاري كارت وگذاشتن جوايز براي ان عملا ترفندي بكار برده اند كه سرفصل حساب هاي قرض الحسنه تغيير پيدا كرده كه هيچ تعهد پرداخت وام قرض الحسنه نداشته باشند به طور نمونه يكي از بانك ها ضمن گذاشتن جوايز براي مشتريان براي كارمندان نيز پاداش ويژه جهت جذب هرچه بيشتر اين منابع وانحراف حساب هاي قرض الحسنه به سمت اين حساب نموده وعملا تمامي منابع قرض الحسنه را با اين شگرد به سمت حساب انحرافي كه تعهد پرداخت وام ندارد منحرف كرده اند (3174809) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.