نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 216200
زیان ۵ میلیون دلاری با خروج هر نخبه از کشور
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۲۱:۰۲
رییس بنیاد ملی نخبگان گفت: زیان ناشی از خروج هر نخبه چهار تا پنج میلیون دلار است.

به گزارش ایسنا، دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور در مراسم افتتاحیه صبح امروز هشتمین جشنواره مکانیک دانشگاه صنعتی شریف در سالن جابر بن حیان این دانشگاه افزود: دانشگاه صنعتی شریف و دانشکده مکانیک این دانشگاه همانند خانه من است و زمانی که برای این جشنواره دعوت شدم با طیب خاطر پذیرفتم و خوشحالم که بین اساتید خودم، دانشجویانم و دیگر همراهان همیشگی‌ام حضور پیدا میکنم.

وی خاطرنشان کرد: پیرو سخنانی که رئیس دولت تدبیر و امید در دانشگاه شهید بهشتی داشتند لازم است کمک‌هایمان به دانشگاه‌ها را از حالت کمی در آورده و به حالت کیفی تبدیل کنیم که این اتفاق قطعا درسیاست‌های کلی دولت یازدهم به وقوع خواهد پیوست و ما نیز بر آن پایبندیم.

ستاری با بیان اینکه به عنوان معاون علمی و فناوری رییس جمهور آماده هرگونه حمایت و همکاری لازم برای تکمیل و راه اندازی مراکز رشد و پارک فناوری دانشگاه صنعتی شریف است، اظهار داشت: گرچه هزینه‌های مورد نیاز برای راه‌اندازی پارک فناوری دانشگاه صنعتی شریف بسیار سنگین است ولی به طور حتم با توجه به جایگاه این دانشگاه در عرصه‌های علمی و فناوری و لزوم توجه به اهمیت اساتید، فارغ‌التحصیلان و دانشجویانی که به طور عمده از استعدادهای برتر کشور هستند ارزش آن را دارد که معاونت علمی وفناوری بتواند سرمایه‌گذاری‌های مناسبی برای راه‌اندازی این پارک جذب کند.

راه‌اندازی حلقه واسط ارتباط صنعت و دانشگاه
وی به کمک‌های معاونت علمی و فناوری به دانشگاه های نخبه‌پرور اشاره کرد و گفت: این دانشگاه‌ها باید مورد حمایت همه جانبه قرار بگیرند تا بتوانند حلقه‌های واسط بین صنعت و دانشگاه‌ که برای تجاری سازی لازم است را راه‌اندازی کنند.

رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود هزار و ۶۰۰ استعداد برتر تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان در دانشگاه صنعتی شریف در حال تحصیل هستند، گفت: یکی از تغییراتی که در این چندماه اخیر انجام داده ایم این است که تمامی حمایت‌ها و کمک‌های بنیاد ملی نخبگان را از حالت فرد محور به دانشگاه محور تبدیل کرده‌ایم تا برای ایجاد یک جریان حمایتی و توانمندسازی نخبگان مورد استفاده قرار بگیرد. در این راستا نیاز است ضمانت‌نامه‌های لازم برای تجاری سازی، کمک‌های مالی و حتی صندوق‌های VC(صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطر پذیر) در دانشگاه‌های نخبه پرور و مستعد توسعه پیدا کنند.

حمایت همه جانبه از اساتید پیشرو در تفکر اقتصاد دانش‌بنیان
ستاری با اشاره به اساتید دانشگاهی که پیشرو در تفکر اقتصاد دانش بنیان هستند، گفت: معاونت علمی و فناوری آماده هرگونه حمایت از این اساتید است تا بتوانند شرکت‌های دانش بنیان خود را تاسیس کنند و مشکلات‌شان را از نظر مالی و یا نیازشان به صندوق‌های حمایتی را برطرف کند.

دبیر هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: اساتید دارای تفکر دانش بنیان می‌توانند حجم اشتغال را توسعه دهند و به این ترتیب از خروج فارغ‌التحصیلان نخبه جلوگیری کنند. چنانچه اغلب کسانی که از کشور خارج شده‌اند نیز اگر در کشور یا نزدیکی محل تحصیل‌شان در دانشگاه‌ها زمینه‌ای برای جذب آنها وجود داشت هرگز کشور را ترک نمی‌کردند.

رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه قیمت بهره‌برداری یک دانشجوی نخبه در نرخ‌های بین‌المللی چهار تا پنج میلیون دلار است، تصریح کرد: باید محیطی فراهم کنیم تا این دانشجویان از کشور خارج نشوند یا اگر برای ادامه تحصیل از کشور خارج شدند پس از پایان دوره تحصیل به کشور بازگردند.

دکتر ستاری ابراز امیدواری کرد که بنیاد ملی نخبگان بتواند در آینده نزدیک روشی را برای توانمندسازی نخبگان جایگزین پرداخت حقوق ماهیانه به آنها انجام دهد و اظهار داشت: نباید اینطور باشد که از سویی بنیاد ملی نخبگان به آنها یک مقرری ماهیانه‌ بدهد و از سوی دیگر برخی از آنان خدایی نکرده احساس مسئولیتی نسبت به جامعه نداشته باشند بنایراین حمایت‌ها، کمک‌ها و احساس مسئولیت‌ها باید دوطرفه باشد.

دانشگاه‌ها نیز باید بتوانند وارد مقوله سرمایه‌گذاری‌های خطر پذیر شوند
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: در سال‌های آینده اینگونه جشنواره‌های مهم و اصلی که در دانشگاه‌ صنعتی شریف است با حمایت‌هایی که صورت خواهد گرفت به گونه‌ای برگزار شود که تمامی ابعاد زنجیره دانشگاه و صنعت در آن دیده شود و تا آن زمان بتوانیم صندوق‌های حمایتی را چه ازطریق کریدورهای تجاری سازی بیرون دانشگاه و چه از طریق کریدورهای تجاری سازیی که در داخل دانشگاه شکل خواهند گرفت، حمایت کنیم و صندوق‌های حمایتی در داخل دانشگاه نیز آنقدر تقویت شوند تا بتوانند وارد مقوله سرمایه‌گذاری‌های خطر پذیر شوند.

ستاری در پایان ابراز امیدواری کرد دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی شریف بتواند با برنامه‌ریزی، هماهنگی و همکاری اساتید و فارغ‌التحصیلان مجرب و کاردان پیشرو تفکر و حرکت اقتصاد دانش‌بنیان در آینده نزدیک گردد. دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف از سال ۱۳۸۵ هر ساله اقدام به برگزاری جشنواره‌ای تحت عنوان «جشنواره صنعتی مکانیک شریف» می‌کند که هدف آن بهبود و تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و آشنایی دانشجویان با صنعت مکانیک از طریق حضور صنایع مختلف در نمایشگاه و معرفی فعالیت‌ها و محصولات خود به دانشگاهیان، شرکت در کارگاه‌های آموزشی مرتبط، حضور در نشست‌های علمی فناورانه، فراهم کردن فضایی برای ارتباط مدیران صنعتی موفق با دانشجویان و استادان دانشگاه، تلاش در جهت حل بخشی از مشکلات صنایع و اهدافی از این دست است. امسال نیز این دانشکده پس از برگزاری هفت دوره‌ی موفق، هشتمین جشنواره صنعتی مکانیک شریف را آغاز کرد.
 
رضا
۱۳۹۲-۱۱-۲۸ ۲۱:۱۶:۲۸
وضعیت نخبگان در عالم علم در کشور ما مثل همان بلایی است که بر سر سرمایه گذاران اقتصادی ما میرود.
سرمايه سيال است و به دنبال بازدهي بيشتر و ريسک کمتر است. هنگامي سرمایه گذار مي داند در بخش ديگر يا چند صد کيلومتر آن طرفتر در قطر، عمان و امارات و ... نرخ خوراک واحدهای تولیدی پتروشیمی زیر 7 سنت است، چرا بايد خود را درگير قوانيني کند که در مجلس ما 13 سنت برای واحدهای پتروشیمی در نظر گرفته؟
پس از این مملکت میرود چراکه اگر باشد بهترین کاری با سرمایه اش میتواند انجام دهد دلالی است مثل نخبه ای که اگر بماند باید خودش را صرف یک کار بی ارزش کند. (1980388) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۸ ۲۱:۳۰:۲۸
نخبگان ما به آمریکا میروند و فقط قدرت تکنولوژیک آمریکا را افزایش می دهند در حالی که ما به آنها یک پراید و یک آپارتمان کوچک هم برای ماندن ندادیم (1980434) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۸ ۲۱:۵۹:۲۳
گفته و ديده مى شود كه بعضى از دانشگاهها براى امريكا نيرو تربيت مى كنند. راهبرد آقاى دكتر ستارى براى اين معضل چيست؟ (1980498) (alef-15)
 
اکبر
۱۳۹۲-۱۱-۲۸ ۲۳:۰۱:۲۷
بسمه تعالی
جناب ستاری:
جناب فرجی دانا
جناب توفیقی
جناب میلی منفرد
پژوهش باید در دانشگاهها توسعه یابد. اما نه قراردادهای پیمانی با اساتید. بلکه بصورت اعتباری در اختیار اساتیدو محققین. و خارج از شمول (که البته هم هستند و هم نه)
اساتید باید چک سفید امظائ داشته باشند تا برای توسعه علم و تکنولوژی هزینه کنند.
نه قراردادی در دست تا به گدائی پول( اما پیمانی) بگیرند. و بجای آنکه آنرا هزینه تحقیقات و پرداخت آن به محققین و همکاران (دانشجویان نخبه ) کنند آنرا حق شخصی پندارند. و از ترس فردای خود به دلالی روی آرند.
و نتیجه آنکه :
1- شان و اعتبار اساتید ما کم شود. و آنان را چون تاجران بنگرند.
2- دانشجویان نخبه ما بی کار شوند و روی به خارج آرند.
3- کار های پژوهشی سر هم بندی شود و به نتیجه واقعی و نهائی و ایجاد فناوری نیانجامد.
4- بنگاهها و سازمانها به قرار دادهای پزوهشی اعتماد نکنند و حاضر نباشند پول مناسب و کافی به پژوهش دهند. مگر با رانت.
5- سازمانهای پشتیبان مثل همان معاونت ریاست جمهوری مثل پول گدائی می خواهد دست جوانان مبتکر را بگیرد. و برای آنکه سوئ استفاده نشود چندر قاز می دهد. که از آن هیچ جز تبلیغات در نمی آید.
6- مراکز تحقیقاتی بودجه عملیاتی آنان عملا صفر است. فقط حقوق می گیرند.
طی 5 سال گذشته بنده مجموعا حدود 100 میلیون تومان حقوق گرفتم اما 3 میلیون بودجه برای تحقیق داشته ام در حالی که باید این نسبت معکوس می بود.
از آن چه در می آید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

قابل توجه جناب آقای دکتر زا.. که در کمیسیون .. .. مجلس نشسته و با آنکه این فضاحت وزارت علوم از زمان صدارت ایشان نهادینه شد و اکنون هم نمی گذارد وزارت متبوع به کارها برسد و دائما برای آن مسئله سیاسی می سازد و وقت مدیران وزارت مزبور را تلف می کند. (1980659) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۸ ۲۳:۰۳:۳۰
کاش بودید و می دیدید! (1980663) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۸ ۲۳:۱۶:۵۸
بنده نخبه نیستم ولی مقاله هایم در مجلات جهانی چاپ شده اند و برای گرفتن دکترای دوم خود از ایران خواهم رفت و خواهم ماند...
من به خاطر گزینش از 3 دانشگاه بورسیه نشدم... (1980696) (alef-13)